-
Και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε όχι μόνο αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά γενικότερα βιομηχανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Μία γερή επένδυση έγινε τα τελευταία χρόνια (το ορυχείο χρυσού στη Χαλκιδική) και η TVX βλέπω να το κλείνει και να φεύγει...
Το πρόβλημα είναι ότι αν είναι να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης, θα πρέπει να γίνουμε τα καλύτερα γκαρσόνια της Ευρώπης. Αλλά όποιος πέρασε από τα ελληνικά νησιά και δεν έχει μια βαλίτσα παράπονα κερδίζει βραβείο!
-
Το να χρησιμοποιείς τέτοιους χαρακτηρισμούς μέσα σε ένα τόσο πολύπαθο φόρουμ που με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να διατηρήσουμε σε κάποιο πολιτισμένο επίπεδο
[list:cctdlxw4]Με συγχωρεις φιλε makinen που επεμβαινω αλλα η 'καθως πρεπει' συμπεριφορα, οι 'δηθεν' οι 'γραβατωμενοι' και παει λεγοντας ασελγουν εις βαρων αλλων πατωντας σε πτωματα για να παρουσιασουν την καλη τους πλευρα.Η ευγενεια σιγουρα ειναι πολιτισμος, αλλα πολυ φοβαμαι οτι πισω απο αυτην γινοται οργια και στην ουσια αφηνουμε την καμηλα και διυλυζουμε τον κονωπα Ο αλλος σε ισωπεδωνει κοινωνικα και διανοητικα και μετα ζητα την απαιτηση 'επρεπε να εισαι ποιο ευγενικος'.Ωπα ρε!!Εχεις φτασει σε σημειο μηδεν τον αλλον θεορωντας τον ηλιθιο και θες απο πανω και την ευγενεια?Εγω ζητησα τον Αγη απευθυνομενος και στους υπολυπους για την Ελληνικη αποδοση και επικοινωνια του forum και καποιοι ευγενικοι το θεωρησαν προσβολη!!!!!Ειμαστε ρε σεις με τα καλα μας?Το λαθος απο εγωισμο δεν το παραδεχτηκε ομως κανενας.Ε οχι με αυτη τη λογικη εγω προσωπικα δε θελω να ειμαι ευγενικος(ο κοσμος εξω που με γνωριζει το ξερει πολυ καλα).Απλα η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ Αυτο ειναι το προβλημα ορισμενων.[/list:u:cctdlxw4]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Με συγχωρεις φιλε makinen που επεμβαινω αλλα η 'καθως πρεπει' συμπεριφορα, οι 'δηθεν' οι 'γραβατωμενοι' και παει λεγοντας ασελγουν εις βαρων αλλων πατωντας σε πτωματα για να παρουσιασουν την καλη τους πλευρα.Η ευγενεια σιγουρα ειναι πολιτισμος, αλλα πολυ φοβαμαι οτι πισω απο αυτην γινοται οργια και στην ουσια αφηνουμε την καμηλα και διυλυζουμε τον κονωπα Ο αλλος σε ισωπεδωνει κοινωνικα και διανοητικα και μετα ζητα την απαιτηση 'επρεπε να εισαι ποιο ευγενικος'Ναι αλλά δεν ζήτησε κανείς από αυτούς που εννοείς (ας πούμε γενικά 'τα παιδιά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά') να είσαι πιο ευγενικός. Ο makinen το ζήτησε (συγνώμη makinen, δεν θέλω να το 'παίξω' δικηγόρος σου), που δεν ισοπέδωσε τίποτα, και αυτό, το ό,τι το ζητάει κάποιος τρίτος, έχει διαφορά. Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν μπορώ να το κάνω σαφέστερο.
.Ωπα ρε!!Εχεις φτασει σε σημειο μηδεν τον αλλον θεορωντας τον ηλιθιο και θες απο πανω και την ευγενεια?Εγω ζητησα τον Αγη απευθυνομενος και στους υπολυπους για την Ελληνικη αποδοση και επικοινωνια του forum και καποιοι ευγενικοι το θεωρησαν προσβολη!!!!!
Αν την 1η απάντησή σου στον agisd δεν τη θεωρείς αναίτια προσβλητική και επιθετική, τι να πω, μας χωρίζει χάος.
Το λαθος απο εγωισμο δεν το παραδεχτηκε ομως κανενας.
Πρώτος-πρώτος εσύ.
Ε οχι με αυτη τη λογικη εγω προσωπικα δε θελω να ειμαι ευγενικος(ο κοσμος εξω που με γνωριζει το ξερει πολυ καλα).Απλα η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ Αυτο ειναι το προβλημα ορισμενων.
Την αλήθεια μπορείς να την πεις χωρίς να βρίζεις.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Με άλλα λόγια, έχουμε μια κοινωνία με αρρωστημένη νοοτροπία.
ΤΟΤΕ ΑΛΑΞΕ ΤΗΝ. Στο χερι σας ειναι. Ολοι βρισκουν 1002 κακα με την Ελλαδα, και ΚΑΝΕΙΣ δεν κανει τιποτε για να την φτιαξει. Δεν εχω ακουσει ή διαβασει για ενα πιο ΑΝΟΥΣΙΟ ΛΑΟ στον πλανητη. Λογια, λογια, λογια. Και τα χρονια περνανε....
Αλλα εχουμε ομως τις καλυτερες παροιμιες. Τα πολλα λογια ειναι φτωχια. Οποιος βιαζεται σκονταφτει.
Επισης και το δασκαλε που διδασκες και ...
κτλ...
Νικος
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Με άλλα λόγια, έχουμε μια κοινωνία με αρρωστημένη νοοτροπία.
ΤΟΤΕ ΑΛΑΞΕ ΤΗΝ. Στο χερι σας ειναι. Ολοι βρισκουν 1002 κακα με την Ελλαδα, και ΚΑΝΕΙΣ δεν κανει τιποτε για να την φτιαξει. Δεν εχω ακουσει ή διαβασει για ενα πιο ΑΝΟΥΣΙΟ ΛΑΟ στον πλανητη. Λογια, λογια, λογια. Και τα χρονια περνανε....
Προσεχε λιγο πως μιλας φιλε...
Ναι, γιατί οι ΗΠΑμερικάνοι είναι οι 'καλύτεροι', οι 'ανώτεροι' και έχουν αναλάβει (μήπως τους το ανέθεσε ο αιματοβαμμένος δολοφόνος Γιαχβέ άραγε;) να διορθώσουν όλον τον κόσμο και να μας βάλουν όλους στη γραμμή. Αλήθεια, πόσο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ και ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ (αλλά και ΠαλαιοΔιαθηκικό) ακούγεται αυτό;
Σου αφιερώνω, γΑΒΡΙΛΑΚΟ, τους στίχους ενός ΗΠΑμερικανικού τραγουδιού, από ΗΠΑμερικανικό συγκρότημα... Ταιριάζουν σ'εσένα και τους ομοίους σου ψωροπερήφανους εξυπνάκηδες νεοφασίστες ΜΙΑ ΧΑΡΑ:
Metallica - Holier Than Thou
No more!
The craps rolls out your mouth again
Haven't changed, your brain is still gelatin
Little whispers circle around your head
Why don't you worry about yourself instead?Who are you? Where ya been? Where ya from?
Gossip burning at the tip of your tongue
You lie so much you believe yourself
Judge not lest ye be judged yourself!Holier than thou
You are
Holier than thou
You areYou know not
Before you judge me take a look at you
Can't you find something better to do?
Point the finger, slow to understand
Arrogance and ignorance go hand in handIt's not who you are it's who you know
Others' lives are the basis of your own
Burn your bridges build them back with wealth
Judge not lest ye be judged yourself!Holier than thou
You are
Holier than thou
You areYou know not
Γιατί μάλλον στα Ελληνικά δεν τα καταλαβαίνεις πλέον...
Αλλά για τους άλλους φίλους συνφορουμίστες, θα μεταφράσω τους στίχους:
Φτάνει πια!
Τα σκατά κυλούν πάλι απ'το στόμα σου
Δεν έχεις αλλάξει, τα μυαλά σου είναι ακόμα ζελέ
Μικροί ψίθυροι τριγυρνάνε το κεφάλι σου
Δεν κοιτάς τη δουλειά σου λεω'γω;Ποιος είσαι; Πού ήσουν; Από πού είσαι;
Το κουτσομπολιό καίει στην άκρη της γλώσσας σου
Λες τόσα ψέματα που τα πιστεύεις
Μην κρίνεις για να μην κριθεις!Ψωροπερήφανος είσαι
Ψωροπερήφανος είσαι
Δεν ξέρεις τίποταΠριν με κρίνεις, κοίτα τα μούτρα σου
Δε μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο να κάνεις;
Δείχνεις με το δάχτυλο, δυσκολεύεσαι να καταλάβεις
Η έπαρση και η άγνοια πάνε χέρι-χέριΤο θέμα δεν είναι ποιος είσαι, αλλά ποιον ξέρεις
Οι ζωές των άλλων είναι η βάση της δικής σου
Καις τις γέφυρές σου, τις ξαναχτίζεις με πλούτη
Μην κρίνεις για να μην κριθείςΨωροπερήφανος είσαι
Ψωροπερήφανος είσαι
Δεν ξέρεις τίποταΚαι προτού επιχειρήσεις εσύ ή οι όμοιοί σου να ανταποδώσετε αυτό το τραγούδι, θα σου πω ότι ΕΣΥ γΑΒΡΙΛΑΚΟ και οι όμοιοί σου στο φόρουμ είστε που ειρωνεύεστε (ενίοτε διανθίζοντας την ειρωνεία σας με ψευτοτσαμπουκά και πολεμικού στυλ απειλές) διαρκώς όποιον τολμά να έχει αντίθετη άποψη από τη δική σας. Δηλαδή νομίζεις ότι εσύ τα ξέρεις όλα και είσαι σε θέση να κρίνεις όλον τον πλανήτη; Νομίζεις ότι εσείς οι ΗΠΑμερικανοί είστε ικανοί ή δικαιούστε να κάνετε ό,τι γουστάρετε στη γη;
Για ξεπεζέψτε! Δε σας έμαθε τίποτα η 11η Σεπτεμβρίου μου φαίνεται.
ΚΑΙ ΝΑΙ ΡΕ ΣΕΙΣ, ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΤΕ!
Ετσι μπραβο. Κανε την δουλεια μου πιο ευκολη.
Για τους υπολοιπους Ελληνες που θελουν να δουν το Εθνος να πει μπροστα παργματικα και να βοηθησουν σε αυτο, κοιταξτε την παραπανω συμπεριφορα. Μην την ακολουθητε. Απλουστατο ε?
-
Μαλιστα οριστε μια ακομη αποδειξη του γιατι η Ελλαδα δεν αναπτυσεται γρηγοροτερα. Μπορεις να γραψεις κατεβατα ολοκληρα κρινοντας και κατακρινοτας την εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ και βαζοντας 'επιθετα' στους πολιτες αυτης, ομως οταν ερθει η ωρα για να ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ, μοκο. Ξαφνικα η ενεργεια αυτη μηδενιζεται. Απο πλευρας πραξεων. 'Κατηγορουμε τους αλλους, χωρις να βλεπουμε τα χαλια μας', πες το, οπως θες πες το.
Ασε το Ιρακ και κοιτα πως να φερεις την χωρα σου ενα βημα μπροστα γρηγοροτερα, ειναι η δικη μου ταπεινη συμβουλη σε ολους σας.
Το δικό μου προσωπικό ενεργητικό (του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά και του παρόντος) δεν είσαι σε θέση να το κρίνεις. Πρώτον, δεν το ξέρεις, δεύτερον, είσαι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ για να κρίνεις οποιονδήποτε.
ΟΚ τοτε.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Λοιπόν, είχα πάει στο γυμναστήριο και έχασα όλη την ενδιαφέρουσα συζήτηση (γι' αυτό έβαλα και το άρθρο, να δείξω πως πρέπει να δουλεύουμε για να τα καταφέρουμε). Συμφωνώ απόλυτα με τον Γαβριήλ ότι δεν υπάρχει σεβασμός προς τον συνάνθρωπό σου στην Ελλάδα και προφανώς τα προβλήματα ξεκινούν από μας τους ίδιους στην καθημερινότητα μας.
Μου έχει κάνει εντύπωση στις διάφορες εταιρείες στην Ελλάδα τι δουλικότητα και ψευτο-σεβασμός υπάρχει και φαίνεται από το ότι οι υπάλληλοι αναφέρονται σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη θέση χρησιμοποιώντας τον όρο κύριε: «κύριε Τάκη, κύριε Γιάννη κ.ο.κ». Εδώ όλοι χρησιμοποιούν τα μικρά τους ονόματα, από τον τελευταίο εργάτη μέχρι τον πρόεδρο της επιχείρησης, κάτι που δηλώνει απλότητα, οικειότητα και ομαδικό πνεύμα.
Ταυτόχρονα, οι εφημερίδες αναφέρονται στους πολιτικούς και στην κυβέρνηση με εχθρότητα και καχυποψία: «Αυτοί…, Κάνουν, Μας βάζουν …» ενώ εδώ με σεβασμό ακόμα και αν το κείμενο είναι εναντίον τους.
Από τα απλά και καθημερινά πράγματα ξεκινούμε. Φτιάχνονται τόσα έργα και δεν γίνεται καθόλου συντήρηση. Η ποιότητα πολλών κατασκευών είναι απελπιστικά χαμηλή και αν τους πεις κάτι αρχίζουν και σε βρίζουν.
Αυτά μέχρι να διαβάσω και τα υπόλοιπα που γράψατε.
Και εγω ετρεχα σε πρωτοχρονιατικα παρτι και μετα φυσικα στο Κυριακατικο Super Bowl παρτι που βασικα οι παπαρες οι Raiders για μια ακομη φορα δεν τα καταφεραν
Θα απαντησω σε ποστ αργοτερα.
Νικος
Και εγω με το Oakland ειμουν αλλα... Τι χαλι ηταν αυτο? Καθολου αυτοσυγκεντρωση.
-
Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να διώξουν τον Σαντάμ απο την αρχηγεία του κράτους του?'
[list:2m84947w]Παντως οχι για να στειλουν τα παιδακια στο σχολειο [/list:u:2m84947w][list:2m84947w]Και στην αφρικη υπαρχουν διαφορες και φτωχεια.Απλα εκει δεν ειχει ΟΥΡΑΝΙΟ και ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ [/list:u:2m84947w][list:2m84947w]Ο σανταμ φυσικα πρεπει να φυγει απ τη μεση γιατι οι συμφωνιες περι πετρελαιου εχουν συμφωνηθει με ευρωπαικες εταιριες [/list:u:2m84947w][list:2m84947w]Οταν εχεις στην αρχηγεια σου σχεδον ολο το πετρελαιο ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Κ@λοεβραιοι [/list:u:2m84947w][list:2m84947w]Το ιδιο και με τα 'στρατηγικα μεταλλα'.Το ουρανιο ειναι ενα απ αυτο.Και μια χωρα σαν την ελλαδα η οποιοα ακραβατει εκτος απο τα εσωτερικα της οι Εβραιοι παντα φροντιζουν να σου δημιουργουν προβληματα.ΤΙΙΙΙΙ?Εξω οι βασεις?Θα σε βαλει να τραβιεσε με τους τουρκους.Θα εχεις πετρελαικο προβλημα και χιλια δυο.Ψαχνουν τα αιτια τα γαιδουρια?[/list:u:2m84947w][list:2m84947w]Παμε στη βιομηχανια?Τα χρωματα αυτοκινητων τα γνωριζετε?Τις εταιριες τις θεωρειτε κολοσσους.Ετσι?Αμ δε!!Ξερετε στην ουσια ποιος κυβερναει στον συγκεκριμενο βιομηχανικο κλαδο?[/list:u:2m84947w][list:2m84947w]ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΟ [/list:u:2m84947w][list:2m84947w]Δεν εχεις τιτανιο, δε φτιαχνεις χρωματα [/list:u:2m84947w][list:2m84947w]Ε εαν απο πισω ειναι Εβραιος μη σας φανει παραξενο.Προσπαθουν παντα να ελεγχουν τον κοσμο οικονομικα μεσα απο στρατηγικες θεσεις.Αυτα φυσικα ακουγονται παραλογα αλλα ειναι η πραγματικοτητα και τα παρασκηνια που οι αμερικανοι(εβραιοι) κρυβουν και λειτουργουν υποχθονεια.Και φυσικα οι αμερικανοι νομιζουν οτι ολος ο πλανητης τρωει χορτο[/list:u:2m84947w]
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Τι είχες Γιάννη, τί είχα πάντα!Αν και δεν είχα σκοπό να μπώ στη συζήτηση, αλλά μόνο απο πλευράς ενημέρωσης απευθύνω σε σένα Gavrill το εξής ερώτημα. Και θέλω να μου απαντήσεις όπως θα απαντούσες σε ένα παιδί 8 χρονών.
'Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να διώξουν τον Σαντάμ απο την αρχηγεία του κράτους του?'
Τάκης
Δεν μπορεις να καλυψεις λιγο καλυτερα τις παγιδες σου? Ειναι εμφανεις σε ολους. Θα την αφησω να πεσει κανεις αλλος μεσα...
-
Ξέρεις όμως φίλε makinen... Κι ο Πρετεντέρης είναι ευγενέστατος στην εκπομπή του και γραβατωμένος και ωραίος. Τα μπουκάλια όμως στους αγώνες μπάσκετ μια χαρά τα πετάει. Όπως επίσης και τις αξιώσεις να καούν όσοι δε μοιάζουν μ'αυτόν μια χαρά τις εκφράζει... Όλο ευγένεια.
Κι ο Γιώργος Ρωμαίος όμορφα και φινετσάτα αρθρογραφεί στο Β(λ)ΗΜΑ. Αλλά τους ναζήδες μια χαρά τους άφησε να λιώσουν στο ξύλο τον Κουσουρή... Και έστελνε, παρέα με τον Αρσένη, τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ στο Πολυτεχνείο Κρήτης να δέρνει κόσμο.
Κι ο Σωμερίτης επίσης... Τι ευγενική ψυχή! Ως διευθυντής της επιτροπής δεοντολογίας του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, μια χαρά παρενέβαινε πάντα κατά των σταθμών που τα χώνανε στην κυβέρνηση... Όταν όμως συκοφαντήθηκαν φοιτητές με ΣΤΗΜΕΝΟ ρεπορτάζ (έχω την παραδοχή των ανθρώπων που βοήθησαν το στήσιμο αυτό) του Θόδωρου Μαλαμά στο Κύδων TV και στον Αντέννα, μου είπε ότι, αν επιβάλει κυρώσεις, θα είναι λογοκρισία.
Κι ο Χίτλερ επίσης... Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έβρισκαν το θάνατο από τις ορδές του, αυτή η εκλεπτυσμένη ψυχούλα διέτασσε να θανατώνεται πρώτα ο αστακός και μετά να βράζεται, για να μην υποφέρει το ζωντανό.
Αλλά και οι χουντικοί στην Ελλάδα... Τι ευγενείς άνθρωποι... Πόσο άψογα χειρίζονταν την καθαρεύουσα... Τι ωραία που ήταν πάντα γραβατωμένοι... Κι αυτοί... Κι ο ΚΟΚΟΣ... Κι η Φρειδερίκω...
Κι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων που επί Τουρκοκρατίας έβγαλε την 'Πατερική Διδασκαλία'... Τι ευγενικά που μας έλεγε πως πρέπει να υπακούμε στους Οθωμανούς, γιατί τους έστειλε ο ΘΕΟΣ για το καλό μας... Για να μας καθοδηγούν στο δρόμο της αρετής, αντίθετα με τους επικίνδυνους σπουδαγμένους διαφωτιστές...
Κι ο ''Αγιος' Ιωάννης (ΓΙΟΧΑΝΑΑΝ) ο 'Χρυσόστομος'... Ο ευεργέτης των Ελληνικών Γραμμάτων... Με πόση ευγένεια παρακινούσε τον όχλο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόφιλου να κάψει τη Βιβλιοθήκη, γιατί 'ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΚΕΙ'.
Κι ακόμα δεν άρχισα να σου αναφέρω ευγενέστατους, τρυφερούς ανθρώπους, που ΕΥΓΕΝΙΚΑ καταπιέζανε ή σφάζανε ή συκοφαντούσαν τον κοσμάκη...
Ευγενικοί άνθρωποι... Μερικοί εξ αυτών μάλιστα είναι και άγιες μορφές της χριστιανοσύνης...
-
Τελικά γΑΒΡΙΛΑΚΟ, είσαι η Μαντάμ Σουσού του φόρουμ...
-
Α, αυτά που τα γνωρίζει όλος ο κόσμος είναι 'συνθήματα' και γεγονότα είναι μόνον όσα αποκαλεί 'γεγονότα' το State Department; Για σοβαρευτείτε μερικοί-μερικοί.Και, στο κάτω-κάτω, άμα δε γουστάρετε να σας χώνονται, μην προκαλείτε ειρωνευόμενοι τους άλλους ή προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των συνφορουμιτών σας.
Comprende;
No Coprente chico.
Για καντα μας λιανα που ακριβως που προσβληθηκε η νοημοσυνη καποιου.
Ν.
-
Τελικά γΑΒΡΙΛΑΚΟ, είσαι η Μαντάμ Σουσού του φόρουμ...Ευχαριστω για το κοπλιμαν
-
Ξέρεις όμως φίλε makinen... Κι ο Πρετεντέρης είναι ευγενέστατος στην εκπομπή του και γραβατωμένος και ωραίος. Τα μπουκάλια όμως στους αγώνες μπάσκετ μια χαρά τα πετάει. Όπως επίσης και τις αξιώσεις να καούν όσοι δε μοιάζουν μ'αυτόν μια χαρά τις εκφράζει... Όλο ευγένεια.Κι ο Γιώργος Ρωμαίος όμορφα και φινετσάτα αρθρογραφεί στο Β(λ)ΗΜΑ. Αλλά τους ναζήδες μια χαρά τους άφησε να λιώσουν στο ξύλο τον Κουσουρή... Και έστελνε, παρέα με τον Αρσένη, τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ στο Πολυτεχνείο Κρήτης να δέρνει κόσμο.
Κι ο Σωμερίτης επίσης... Τι ευγενική ψυχή! Ως διευθυντής της επιτροπής δεοντολογίας του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, μια χαρά παρενέβαινε πάντα κατά των σταθμών που τα χώνανε στην κυβέρνηση... Όταν όμως συκοφαντήθηκαν φοιτητές με ΣΤΗΜΕΝΟ ρεπορτάζ (έχω την παραδοχή των ανθρώπων που βοήθησαν το στήσιμο αυτό) του Θόδωρου Μαλαμά στο Κύδων TV και στον Αντέννα, μου είπε ότι, αν επιβάλει κυρώσεις, θα είναι λογοκρισία.
Κι ο Χίτλερ επίσης... Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έβρισκαν το θάνατο από τις ορδές του, αυτή η εκλεπτυσμένη ψυχούλα διέτασσε να θανατώνεται πρώτα ο αστακός και μετά να βράζεται, για να μην υποφέρει το ζωντανό.
Αλλά και οι χουντικοί στην Ελλάδα... Τι ευγενείς άνθρωποι... Πόσο άψογα χειρίζονταν την καθαρεύουσα... Τι ωραία που ήταν πάντα γραβατωμένοι... Κι αυτοί... Κι ο ΚΟΚΟΣ... Κι η Φρειδερίκω...
Κι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων που επί Τουρκοκρατίας έβγαλε την 'Πατερική Διδασκαλία'... Τι ευγενικά που μας έλεγε πως πρέπει να υπακούμε στους Οθωμανούς, γιατί τους έστειλε ο ΘΕΟΣ για το καλό μας... Για να μας καθοδηγούν στο δρόμο της αρετής, αντίθετα με τους επικίνδυνους σπουδαγμένους διαφωτιστές...
Κι ο ''Αγιος' Ιωάννης (ΓΙΟΧΑΝΑΑΝ) ο 'Χρυσόστομος'... Ο ευεργέτης των Ελληνικών Γραμμάτων... Με πόση ευγένεια παρακινούσε τον όχλο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόφιλου να κάψει τη Βιβλιοθήκη, γιατί 'ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΚΕΙ'.
Κι ακόμα δεν άρχισα να σου αναφέρω ευγενέστατους, τρυφερούς ανθρώπους, που ΕΥΓΕΝΙΚΑ καταπιέζανε ή σφάζανε ή συκοφαντούσαν τον κοσμάκη...
Ευγενικοί άνθρωποι... Μερικοί εξ αυτών μάλιστα είναι και άγιες μορφές της χριστιανοσύνης...
Αυτό για τον Πρετεντέρη δεν το κατάλαβα...Δεύτερον θες να πεις ότι επειδή προσπαθώ να είμαι ευγενικός ταυτίζομαι με όλους αυτούς που έγραψες παραπάνω;Σου είπε κανείς ότι επικροτώ τις ΗΠΑ και την ιμπεριαλιστική εξωτερική τους πολιτική;Γιατί δηλαδή να μην έγραφες ότι έγραψες χωρίς τα μπινελίκια;Ο Χίτλερ τι σχέση έχει καθώς και όλοι οι 'ευγενικοί' που γράφεις παραπάνω;Άμα είμαι ευγενικός δηλαδή είμαι αλήτης και ψευτο...ξέρω γω τι;
-
Ξέρεις όμως φίλε makinen... Κι ο Πρετεντέρης είναι ευγενέστατος στην εκπομπή του και γραβατωμένος και ωραίος. Τα μπουκάλια όμως στους αγώνες μπάσκετ μια χαρά τα πετάει. Όπως επίσης και τις αξιώσεις να καούν όσοι δε μοιάζουν μ'αυτόν μια χαρά τις εκφράζει... Όλο ευγένεια.Κι ο Γιώργος Ρωμαίος όμορφα και φινετσάτα αρθρογραφεί στο Β(λ)ΗΜΑ. Αλλά τους ναζήδες μια χαρά τους άφησε να λιώσουν στο ξύλο τον Κουσουρή... Και έστελνε, παρέα με τον Αρσένη, τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ στο Πολυτεχνείο Κρήτης να δέρνει κόσμο.
Καλα μιλαμε δεν σου αρεσει κανενας και ολοι σου φταινε.
Για ριξε την δικια σου λυση και πολιτικη παρουσια που θα σωσει τον τοπο.
Γιατι μεχρι τωρα βλεπω φωνες, μπινελικι, κακο αλλα μια απαντηση δεν ειδα.Εκτος απο αυτην που θελεις το Πασοκ εξω και την ΝΔ μεσα αλλα σε καν δυο χρονια ουτε και αυτοι μας κανουν. Ψηφιζεις γιατι πιστευεις σε καποιον/ καποιο κομα η ψηφιζεις για μη χειρον βελτιστο.
αν ειναι το δευτερο τοτε βεβαια τι να πω 'τι ειχε Γιαννη τι ειχα παντα'
Νικος
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Αυτό για τον Πρετεντέρη δεν το κατάλαβα...Δεύτερον θες να πεις ότι επειδή προσπαθώ να είμαι ευγενικός ταυτίζομαι με όλους αυτούς που έγραψες παραπάνω;
Δεν πήγαινε για σένα. Απλά, ξέρεις, πολλοί από τους 'ευγενέστατους' κρύβουν πίσω από τη φινετσάτη τους μάσκα εγκληματίες.
Όσον αφορά τον Πρετεντέρη, ξέχασες τα μπουκάλια που πέταγε σε αγώνα μπάσκετ και μετά έλεγε ότι 'του έπεσαν'; Άσε δε τις βαθυστόχαστες ειρωνίες του για όσους τολμάνε να είναι κατά της κυβέρνησης.
Επίσης, ο γΑΒΡΙΛΑΚΟΣ και οι όμοιοί του το'χουν παραξηλώσει τελείως. Μην τους δώσεις λίγο την εντύπωση ότι συμφωνείς με κάτι που λένε, αμέσως μετά πάνε να σε προσβάλουν και να σε κοροϊδέψουν. Όπως δηλαδή κι όταν διαφωνείς.
Ξέρεις πώς λέγεται αυτό, όσο 'ευγενικά' κι αν το κάνουν...
TROLLING (μια πιο εξειδικευμένη εκδοχή του flame baiting).
Δες τον ορισμό εδώ: http://catb.org/~esr/jargon/html/entry/troll.html
Στα σοβαρά φόρουμ, άτομα που συνεχώς προκαλούν με τον τρόπο αυτό, ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Τι είχες Γιάννη, τί είχα πάντα!
Αν και δεν είχα σκοπό να μπώ στη συζήτηση, αλλά μόνο απο πλευράς ενημέρωσης απευθύνω σε σένα Gavrill το εξής ερώτημα. Και θέλω να μου απαντήσεις όπως θα απαντούσες σε ένα παιδί 8 χρονών.
'Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να διώξουν τον Σαντάμ απο την αρχηγεία του κράτους του?'
Τάκης
Δεν μπορεις να καλυψεις λιγο καλυτερα τις παγιδες σου? Ειναι εμφανεις σε ολους. Θα την αφησω να πεσει κανεις αλλος μεσα...
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν απαντάς! Ο άνθρωπος εξέφρασε την εύλογη απορία που έχουμε όλοι (
Γιατί πρέπει να γίνει αυτός ο πόλεμος ? Εμείς () λοιπόν που δεν καταλαβαίνουμε, που δεν βρίσκουμε σημαντικό λόγο, λέμε 'όχι', γιατί προφανώς για να γίνει ένας πόλεμος χρειάζεται εξαιρετικά καλός λόγος (και αν θυμάσαι καλά, το 1990-1 ας πούμε πως υπήρχε λόγος). Εσείς στις ΗΠΑ που, σύμφωνα πάλι με τις δημοσκοπήσεις, λέτε 'ναι', δεν θα έπρεπε να μας πείτε το σημαντικό λόγο που άλλαξε την 'default' απάντηση κάθε κάθε σώφρονος και ενημερωμένου ανθρώπου απέναντι στο ενδεχόμενο πολέμου από 'όχι' σε 'ναι' ?
(*) Ολοι/Εμείς = 70-80% των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις -αφού τις έφερες ως παράδειγμα για τις ΗΠΑ σε προηγούμενο μήνυμά σου, φαντάζομαι τις δέχεσαι ως επιχείρημα για την Ευρώπη.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν απαντάς! Ο άνθρωπος εξέφρασε την εύλογη απορία που έχουμε όλοι (
Γιατί πρέπει να γίνει αυτός ο πόλεμος ? Εμείς () λοιπόν που δεν καταλαβαίνουμε, που δεν βρίσκουμε σημαντικό λόγο, λέμε 'όχι', γιατί προφανώς για να γίνει ένας πόλεμος χρειάζεται εξαιρετικά καλός λόγος (και αν θυμάσαι καλά, το 1990-1 ας πούμε πως υπήρχε λόγος). Εσείς στις ΗΠΑ που, σύμφωνα πάλι με τις δημοσκοπήσεις, λέτε 'ναι', δεν θα έπρεπε να μας πείτε το σημαντικό λόγο που άλλαξε την 'default' απάντηση κάθε κάθε σώφρονος και ενημερωμένου ανθρώπου απέναντι στο ενδεχόμενο πολέμου από 'όχι' σε 'ναι' ?
(*) Ολοι/Εμείς = 70-80% των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις -αφού τις έφερες ως παράδειγμα για τις ΗΠΑ σε προηγούμενο μήνυμά σου, φαντάζομαι τις δέχεσαι ως επιχείρημα για την Ευρώπη.
Βρε Νάσο τι ψάχνεις να βρεις με το γΑΒΡΙΛΑΚΟ; Αφού είναι προφανές ότι, όποιος δε συμφωνεί με αυτόν είναι ΗΛΙΘΙΟΣ, ΚΑΦΡΟΣ, ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ και πρέπει ή να συμμορφωθεί ή να εξαφανιστεί. Μην ξεχνάς ότι το είχε πει ξεκάθαρα άλλοτε:
After 9/11, the gloves are off. Remember that
Ή μήπως θα κάνει τώρα πως δεν το είπε;
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ετσι μπραβο. Κανε την δουλεια μου πιο ευκολη.Και ποιος σου ανέθεσε εσένα να μας διορθώσεις; Αυτόκλητους εξυπνάκηδες, σωτήρες, παντογνώστες κλπ σαν και την αφεντιά σου έχουμε δει πάρα πολλούς.
Στο ζήτημα της συμπεριφοράς... Άσε τους άλλους να πουν τη γνώμη τους για σένα.
-
Και ποιος σου ανέθεσε εσένα να μας διορθώσεις; Αυτόκλητους εξυπνάκηδες, σωτήρες, παντογνώστες κλπ σαν και την αφεντιά σου έχουμε δει πάρα πολλούς.Στο ζήτημα της συμπεριφοράς... Άσε τους άλλους να πουν τη γνώμη τους για σένα.
Μα το Forum δεν είναι για να λέμε ο ένας τη γνώμη του για τον άλλο. Το Forum είναι για να ανταλλάσουμε απόψεις για ζητήματα (topics), όχι για ανθρώπους. Και μάλιστα πολιτισμένα! Αν θέλουμε να πάμε σε καφενείο ή στο γήπεδο το κάνουμε, αλλά μένουμε (?) στο Forum διότι προσπαθεί να έχει επίπεδο ανώτερο από καφενείο ή γήπεδο.
Για το λόγο αυτό, παρακαλώ για αυτοσυγκράτηση και αποφυγή χρήσης κρίσεων επί προσωπικού.
Για περισσότερα, διάβασε το http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?p=33478#33478.
Na giati alloi exoun ergostasia autokinitwn kai emeis...