-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
'Σκοτώνω τη μάνα μου για ένα buck'Αυτή η 'κοψολαρύγγεια' (cut-throat) λογική επεκράτησε τις τελευταίες δεκαετίες. Ήταν κύριο χαρακτηριστικό όσων κατέδιδαν 'αριστερούς' επί μακκαρθισμού και, αργότερα, το υιοθέτησαν κι άλλες μερίδες του πληθυσμού. Ή μήπως γαλουχήθηκαν κι αυτές με αυτήν τη νοοτροπία;
-
Καταρχήν πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνει μια μελέτη για το πόσο χρήσιμο θα ήταν ένα τέτοιο εργοστάσιο στην Ελλάδα σε συνδιασμό για το πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο. Γιατί αν ήταν ένα ταξίδι του Σημίτη αυτό που χρειάζονταν θα είχαμε πολλά εργοστάσια στην Ελλάδα. Και ρωτάω γιατί μια εταιρεία να θέλει να φέρει το εργοστάσιό της στην χώρα μας? Χαρακτηριστικά όταν η BMW αγόρασε την Rover πριν την ξαναφήσει έκλεισε τουλάχιστον δυο εργοστάσιά της στην Αγγλία και άνοιξε ένα καινούριο στην Γερμανία. Και εμείς ζητάμε να κλείσει ένα στη Γερμανία και να το φέρει (από πο κι ως που) στην Ελλάδα.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται χαμηλότερη φορολόγηση, φτηνά εργατικά χέρια, και χιλάδες άλλες διευκολύνσεις που τελικά να στε σίγουροι ότι θα κοστίσουν παραπάνω στην Ελλάδα, γιατί μην περιμένετε να μην απαιτείται και η δική μας οικονομική συμμετοχή σε ένα τέτοιο εγχείρημα.
Νομίζω ότι ειδικά ο χώρος του αυτοκινήτου έχει εισέλθει σε μια εποχή συρρίκνωσης. Όχι του ενδιαφέροντος αλλά της νομής των κέντρων αποφάσεων. Και είναι αργά το 2003 να μπουμε και μεις στο χώρο αυτό μόνο και μόνο επειδή θα θέλαμε να φτιάχνουμε δικά μας αυτοκίνητα. Υπάρχουν πολ΄λοί άλλοι τομείς(computers, παροχή υπηρεσιών κτλ) που αξίζει να επενδύσουμε, γιατί πρόκειται για επένδυση. -
Πολλοι λιγοι Ελληνες σημερα αντιλαμβανοντε τον καπιταλισμο με τον τροπο που το κανουν οι ΗΠΑμερικανοι, Αγγλοι και αλλοι. Γιαυτο και ο καπιταλισμος και η εκτελεση αυτου ειναι δευτερευον θεματα.
Οι Έλληνες φίλε Γαβριήλ, αντιλαμβάνονται μόνο την αρπαχτή, την κομπίνα, την αλητεία, την κλεψιά και την τσέπη τους... Δεν λέω ότι θα έπρεπε να αντιλαμβανόμαστε τον καπιταλισμό όπως το κάνουν οι Αμερικάνοι, είμαι άκρως αντίθετως με τη λογική των Αμερικάνων: 'Σκοτώνω τη μάνα μου για ένα buck'. Η 'μαγκιά' υπάρχει κάπου στη μέση.
Βλεπετε αυτο ειναι ενα τελοιο παραδειγμα για το 'τι ειναι λαθος σημερα με τους Ελληνες πολιτες'.
Ας παρουμε απο την αρχη τα λεγομενα και ας πουμε οτι δεν τα εγραψε ο αγαπητος φιλος Αλφα.
Οι Έλληνες φίλε Γαβριήλ, αντιλαμβάνονται μόνο την αρπαχτή, την κομπίνα, την αλητεία, την κλεψιά και την τσέπη τους...
Ενα σωρο επιθετα για το εθνος που ανηκει ο Ελλην πιο πανω. 100% 'a no-no' που λενε εδω. Στην Ελλαδα το λενε 'ποτε μην το κανεις αυτο'. Ομως αυτο ειναι η μιση αληθεια. Το να μην το κανω κατι τετοιο μπορει να με αποδυκνυει ως ευγενη, ομως οχι ως καποιον που προσπαθει για το καλυτερο. Δηλαδη?
Ναι μεν δεν πρεπει να κανω το παραπανω διοτι ειναι αντιθετο με τα βασικα των δυναμικων μιας υψηλης ποιοτητας κοινωνιας (λυπει ο σεβασμος και ολα τα αλλα), ομως εαν θελω να γινω καλυτερος, πρεπει να τα δωσω ταυτοτητα πρωτα και να τα εμπεδωσω. Δηλαδη, εαν δεν αποδεχομαι οτι ειμαι 'αλητης', πως θα αρχισω να αλλαζω κατι τετοιο?
Εδω ειναι τα δυσκολα. Εδω ειναι που οι ΗΠΑμερικανοι ξεπερνουν τους αλλους κατα πολυ. Πως το κανουν?
Απλα. Υπαρχει εναν αγραφος νομος εδω που λεει, 'ΕΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ), ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ Ή ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ'.
Δεν μπορειτε να φανταστητε ποσο καλα δουλευει κατι τετοιο οταν ΟΛΗ ή η περισσοτερη κοινωνια ενος εθνους το αποδεχεται (η ομαδικη δουλεια κανει την διαφορα στο τελος - πολυ σημαντικο αυτο).
Δηλαδη, δεν ονομαζει ΚΑΝΕΙΣ εδω τον προεδρο ΑΛΗΤΗ, εκτος εαν κανει κατι στην πραξη ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ (δηλαδη οτι ο προεδρος ειναι αλητης). Πραξεις και οχι ΛΟΓΙΑ, εαν θελετε.
Ποιο πανω, ο φιλος Ελλην, ΜΟΝΟ λογια κανει. Εαν το εκανε κατι τετοιο στις ΗΠΑ, θα εχανε την αξιοπιστια του απο την κοινωνια. Αμεσως. Και η αξιοπιστια ειναι κατι πολυ δυσκολο να αποκτηθει ξανα. Στις ΗΠΑ, οπως εγραψα στο αλλο μυνημα, στην δινουν αυτοματα. Με το που σε γνωριζουν. Ομως εαν αποδηξεις οτι δεν την αξιζεις. Ειναι δυσκολο να στην ξαναδωσουν (η κοινωνια δηλαδη).
ΟΚ. Παρακατω.
Δεν λέω ότι θα έπρεπε να αντιλαμβανόμαστε τον καπιταλισμό όπως το κάνουν οι Αμερικάνοι, είμαι άκρως αντίθετως με τη λογική των Αμερικάνων: 'Σκοτώνω τη μάνα μου για ένα buck'.
Κλασσικη λαθος συμπεριφορα στην Ελλαδα. Σορρυ. Δεν χωρανε πολιτικολογιες σε αυτο το θεμα.
-
ΠΟΤΕ 'ΚΑΝΕΙΣ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ' ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΛΟΓΙΚΗ' ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
-
ΠΟΤΕ 'ΚΑΝΕΙΣ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ' ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΛΟΓΙΚΗ' ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
-
ΠΟΤΕ 'ΚΑΝΕΙΣ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ' ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΛΟΓΙΚΗ' ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΑΝ Η ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ 100% ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Αυτο το λενε αλλιως εδω 'εαν δεν εχεις να πεις κατι θετικο σε καποιον που δεν γνωριζεις πολυ καλα, μην λες τιποτε'.
Η 'μαγκιά' υπάρχει κάπου στη μέση
Η εννοια της 'μαγκιας' στην Ελλαδα αξιζει ολοκληρο βιβλιο, μονο απο μερος μου. Οταν ζουσε στην Ελλαδα, ειμουν της εντυπωσης οτι, το να εισαι 'μαγκας' σημενει να εκμεταλευεσαι καποιον αλλον πολιτη ή μια κατασταση, πριν σε εκμεταλυτει αυτος/η πρωτος/η.
Και αυτο παει πισως στο θεμα της ΚΑΧΥΠΟΨΙΑΣ στην Ελλαδα και του benefit of the doubt στις ΗΠΑ, οπως εγραψα στο αλλο μυνημα.
Και ας το παω σε πιο ακραιο σημειο. Ο ταξιτζης στην Αθηνα που μπηκα με τους υπολοιπους ΗΠΑμερικανους συγγενοις, που μας εκανε μια αποσαση 3 χιλιομετρων, 15 χιλιομετρων κανοντας γυρους (δεν ειχε ιδεα οτι υπηρχε Ελληνας μεσα στο ταξι του - εγω δηλαδη), και μας χρεωσε 50% παραπανω απο οτι εγραφε ο μετρητης, ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΑΓΚΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.
Η μαγκια στην Ελλαδα, ειναι 'ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΨΩ ΠΡΩΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΘΑ ΜΕ ΚΛΕΨΕΙΣ ΕΣΥ'. Ξερω οτι ξερετε ΑΚΡΙΒΩΣ τι εννοω.
Τωρα. Ας εξετασουμε ποια ειναι η μαγκια στις ΗΠΑ.
Καταρχην, δεν υπαρχει τετοιος ορος στα Αγγλικα. Με την εννοια την Ελληνικη δηλαδη.
Απο το Ελληνικο (στα Αγγλικα) λεξικο:
-
μάγκας . Δείτε επίσης: buster - guy - hep - rogue
-
rogue [rOug] ουσ. (απαρχ.) αχρείος, θεομπαίχτης, παλιόμουτρο
3 hep [hEp] ουσ. (το φυτό:) κυνόρροδον # ιδ. 'μάγκας', σαΐνι, 'τσακάλι': he thinks he's hep cat / guy νομίζει πως είναι μάγκας > 2. (ΗΠΑ) λάτρης θορυβώδους μουσικής # βλ. hep-cat.
Μαγκας εδω σημεινει ο εξυπνος. Οπως και στην Ελλαδα. Αλλα τι σημενει εξυπνος εδω? Εξυπνος ειναι ο πετυχημενος εδω. Δηλαδη?
Ξερουμε ολοι την ιστορια με το χρυσο αυγο και την κοτα. Ετσι? Ας την θυμηθουμε λιγο:
Ενας παρα πολυ φτωχος, απο την αρχη της ζωης του, αγροτης μπηκε μεσα στο κοτετσι μια μερα, και βλεπει ενα χρυσο αυγο μεσα στα υπολοιπα αυγα. Την επομενη μερα, το ιδιο. Ξανα και ξανα. Την 6η μερα αναγνωριζει ποια κοτα κανει το χρυσο αυγο και νομιζοντας οτι μεσα της η κοτα εχει αφθονα χρυσα αυγα, την ανηγει να τα παρει και φυσικα δεν βρισκει τιποτε και το μονο που πετυχενει ειναι να σκοτωσει την κοτα που γενουσε τα χρυσα αυγα.
Ο μαγκας ΗΠΑμερικανος ειναι αυτος που καταφερνει να τα 'εχει καλα' με την κοτα που κανει τα χρυσα αυγα, ετσι ωστε να συνεχισει να κανει αυτα για τον αγροτη. Κατι τετοιο δεν ειναι ευκολο, ομως ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ. Με την ΗΠΑμερικανικη εννοια.
Η μαγκια σε μια περιπτωση που εγω ειμαι ο ιδιοκτητης ενος ψυλικατζιδικου ειναι να κανω τα ΠΑΝΤΑ για τον πελατη, ετσι ωστε να ξαναερθει στο μαγαζι μου. Χωρις να τον κλεψω. Πραγματικα και ειλικρινα να του παραδωσω καλυτερα προιοντα και υπηρεσιες. Οτιδηποτε και εαν σημενει αυτο. Ετσι ωστε να ξαναερθουν να αγορασουν απο μενα και να το πουν στους φιλους και συγγενεις των και ετσι να ερθουν και αυτοι.
Η μαγκια εδω ειναι θεμα 'give and take' που λενε εδω. Δηλαδη, χωρις 'πονο και θησιες' δεν υπαρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ (οπως με την κοτα με τα χρυσα αυγα - ηταν θεμα συστηματικου κερδους).
Ολα τα παραπανω ειναι μια ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ γευση της πραγματικοτητας της κοινωνιας στις ΗΠΑ που ισως να φενετε περιοεργη σε καποιους. Καταλαβιαινω. Ετσι μου φανηκε και σε μενα τον πρωτο χρονο. Τα πρωτα 3-4 χρονια ισως. Εαν ζεις και συνανστρεφεσαι με ΗΠΑμερικανους (διοτι πολλοι Ελληνες συναναστρεφονται μονο με Ελληνες εδω για πολλα χρονια και ετσι δεν αλλαζει η αντιληψη σου σε 3-4 χρονια), κατι τετοιο γινετε γρηγοροτερα.
Τα υπολοιπα σε αλλο επισοδιο.
-
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
-
ΠΟΤΕ 'ΚΑΝΕΙΣ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ' ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΛΟΓΙΚΗ' ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
-
ΠΟΤΕ 'ΚΑΝΕΙΣ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ' ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΛΟΓΙΚΗ' ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
-
ΠΟΤΕ 'ΚΑΝΕΙΣ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ' ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΛΟΓΙΚΗ' ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΑΝ Η ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ 100% ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Αυτο το λενε αλλιως εδω 'εαν δεν εχεις να πεις κατι θετικο σε καποιον που δεν γνωριζεις πολυ καλα, μην λες τιποτε'.
Δεν ισχύει απόλυτα... Τυχαίνει να γνωρίζω πολλά δημοσιεύματα ΗΠΑμερικανικών εφημερίδων, ρεπορτάζ ΗΠΑμερικανικών καναλιών, αλλά και απόψεις ΗΠΑμερικανών που, δυστυχώς, σε διαψεύδουν.
Για τα δυο πρώτα (εφημερίδες και κανάλια) δες το http:www.fair.org
Εκεί υπάρχει πολύ πλούσιο υλικό που δείχνει πώς ΗΠΑμερικανικά ΜΜΕ δαιμονοποιούν έθνη και λαούς, παραπλανώντας το λαό αυτής της χώρας με ψευδείς ή διαστρεβλωμένες ειδήσεις, εκμεταλλευόμενα την άγνοια που υπάρχει. Το ίδιο φαινόμενο υπάρχει σε εξαιρετικά έντονο βαθμό και στη Βρετανία και στη Γαλλία. Εδώ τουλάχιστον είναι ΠΟΛΥ λιγότερο έντονο. Μπορεί να έχουμε πλέον στραφεί κατά των ΗΠΑ, αλλά μ.π. 1 (με πιθανότητα 1, δηλ. 100%) ο πληθυσμός δε μισεί τους ΗΠΑμερικανούς πολίτες, αλλά απλά δε χωνεύει την ΗΠΑμερικανική κυβέρνηση. Και βέβαια, μια πλειάδα πραγμάτων που συμβαίνουν εκεί και που ίσως σηματοδοτούν τη νοοτροπία των ΗΠΑμερικανών τη θεωρούμε από αδικαιολόγητη/ανεξήγητη ως και ανόητη ή και υπεροπτική.Δηλαδή, με άλλα λόγια, εδώ έχουμε ένα πλεονέκτημα, ίσως εξαιτίας του μειονεκτήματός μας (ότι δεν τα πάμε καλά με τον εαυτό μας, αλλά και με την εξουσία): ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ μεταξύ λαού και κυβέρνησης. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, ότι κάνει μεν κάτι η κυβέρνηση το οποίο δεν εγκρίνουμε (είτε λόγω των συμφερόντων μας είτε λόγω του συστήματος αξιών μας). ΔΕ θεωρούμε όμως ότι και ο απλός λαός συμφωνεί με αυτό - ιδίως αν μάθει την αληθή αιτία των πραγμάτων.
Απόδειξη οι μεγάλες διαδηλώσεις των ΗΠΑμερικανών κατά του ενδεχομένου ενός νέου πολέμου στο Ιράκ (και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια στο λαό των ΗΠΑ).
-
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Το μονο που δεν βλεπω ειναι πολιτικη βουληση. Που ειναι και ο μοχλος που θα κινησει το ολο σχεδιο. Μονο βλεπω τους ιδιους και τους ιδιους να βγαινουν στα μπαλκονια και να πουλανε τα ιδια και τα ιδια. Και φυσικα αλλους ασχετους που με λαοσυνθηματα προσπαθουν να παρουν την ψηφο.
Νικο σου παραθετω ενα αρθρο που εγραψα και το εστειλα στο Κωστα Καββαθα πριν μηνες (και μαλιστα δεν εχω ιδεα εαν το πηρε/διαβασε). Ο λογος που το κανω ειναι επηδει πιστευω οτι, ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗς ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. Γιατι? Διοτι απλα, ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.
Αναλυτικα το αρθρο:
Κ. Καββαθα, αφορμη του μυνηματος μου ειναι μια προταση/γραμμη στο 4 Τρχοι, τευχος Οκτ. 2002, σελιδα 167 οπου γραφετε:
'Υπευθυνοι για την απουσια της νεολαιας απο την δημιουργικη τεχνολογια...ειναι...που δεν εχει κανει ποτε τιποτε για να αποκτησει η Ελλαδα την αξιοπρεπεια που θα τις αξιζε ή εστω αναλογουσε.'
Και θα το γενικευσω το θεμα και θα γραψω για αυτο που ονομαζετε στην Ελλαδα...τα 'χαλια της Ελλαδος και ποιος φταιει για αυτα'.
Ολοι οι Ελληνες ξερουν οτι θα μπορουσε η χωρα να ηταν σε καλυτερη θεση γενικως. Και ολοι εχουν μια κοινη απαντηση: 'Ω, φτενε οι πολιτικοι'. Ή κατι παρομοιο. Γενικως παντως κατηγορουν την ηγεσια (οποια και εαν ειναι αυτη).
Ομως, η ερωτηση που ΠΟΤΕ δεν ακουσα καποιον να ρωταει στην Ελλαδα (ποσο μαλλον να απανταει), ειναι:
Γιατι η Ελλαδα 'λαμβανει/εισπρατει' συστηματικα 'κακη' ηγεσια?
Πριν απαντησω στην παραπανω ερωτηση να σας πω οτι οταν σε αυτο το μυνημα αναφερομαι στην λεξη 'ηγεσια', δεν εννοω κομματα ή πολιτικες θεσεις αναλογες με τα γνωστα που βλεπουμε στην Ελλαδα απο πορωμενους με τα πολιτικα. Αρα δεν ειναι το θεμα εδω το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ ή οποιοδηποτε κομμα. Οταν αναφερομαι στην λεξη 'ηγεσια', μαλιστα δεν αναφερομαι καν ΜΟΝΟ σε πολιτικους (και θα δητε τι εννοω παρακατω). Οταν αναφερομαι στην λεξη 'ηγεσια' μιλαω για ολα τα ατομα που σημερα στην Ελλαδα εχουν καποιο ηγετικο ρολο σε οποιαδηποτε θεση. Αυτο αρχιζει απο τον προεδρο της Δημοκρατιας, τον προθυπουργο, τον Λατση, μεχρι εσας ως ηγετης της εταιριας Τεχνικες Εκδοσης Α.Ε., κτλ.
Πισω στην ερωτηση. Ξανα, η ερωτηση ηταν:
Γιατι η Ελλαδα 'λαμβανει/εισπρατει' συστηματικα 'κακη' ηγεσια?
Απαντηση:
Διοτι στο τελος μια χωρα 'λαμβανει/εισπρατει' την ηγεσια που της αξιζει.
Τι σημαινει αυτο (και παρακαλω μην το παρετε το μυνημα μου ως συγκριση ΗΠΑ-Ελλαδος, απλως παιρνω τις ΗΠΑ ως παραδειγμα διοτι ξερω για την χωρα περισσοτερα απο καθε αλλη χωρα διοτι ζω εδω τα τελευταια 9+ χρονια)?
Σιγουρα μια χωρα μπορει να ειναι ατυχη καποια στιγμη και να εκλεξει ενα κακο ηγετη (οι ΗΠΑ βρεθηκαν σε αυτη την θεση στο παρελθον). Ομως, επιμονα και συνεχη εκλογη 'κακης ηγεσιας', απλα, δεν ειναι θεμα τυχης.
Οπως εγραψα πιο πανω, το θεμα δεν ειναι απλα πολιτικο. Στο δευτερο μισο του 19ου αιωνα, οι ΗΠΑ ειχαν πολλους 'κακους πολιτικους ηγετες'. Σημερα, κανεις δεν θυματε καν τα ονοματα τους. Παραλληλα ομως οι ΗΠΑ ειχαν πολλους καλους επιχειρηματικους ηγετες τα ονοματα των οποιων ολοι θυμουντε ακομη και σημερα (Morgan, Edison, Rockefeller, Carnegie, Mellon, Eastman). Η αδυναμια του πολιτικου τομεα, ισοσταθμιστηκε απο το σθενος του επιχειρηματικου τομεα στις ΗΠΑ, παραπανω απο μια φορα στο παρελθον. Η ποιοτητα του επιχειρηματικου τομεα στην Ελλαδα ειναι οσο κακη ειναι αυτη του πολιτικου τομεα συνεχως (και η λεξη 'συνεχως' ειναι κλειδι στο νοημα). Η ισοβαθμιση σθενους ηγεσιας εγινε και απο αλλους τομεις εδω. Οι ΗΠΑ ειχαν μερικους 'μεγαλους' συνδικαλιστες (Reuther, Lewis) οι οποιοι εκαναν την χωρα ενα καλυτερο μερος για να ζησει και να δουλεψει καποιος. Η Ελλαδα δεν εχει ουτε ειχε κανεναν τετοιο ηγετη.
**Οταν η ηγεσια μιας χωρας ειναι συστηματικα κακης ποιοτητας, τοτε κατι κακο συμβαινει με τους ανθρωπους που συστηματικα διαλεγουν αυτην την ηγεσια (τους ηγετες). **
Το οτι οι πολιτες δεν επιθυμουν να ακολουθησουν καλους ηγετες και ακολουθουν κακους ηγετες, ειναι η ουσια του θεματος. Το εαν μπορουν να δουν την διαφορα μεταξυ ενος κακου και ενος καλου ηγετη, δεν ειναι δικαιολογια διοτι στην χωρα επικρατει Δημοκρατια καιρο τωρα (η περιπτωση του Ιρακ π.χ. ειναι διαφορετικη, δεν υπηρξε ποτε Δημοκρατια και ελευθερη αγορα εκει για να εχουν την δυνατοτητα οι πολιτες να καταλαβουν ποσο 'βλαβερη' για αυτους ειναι η τωρινη ηγεσια της χωρας).
Σιγουρα μπορει καποιος να τα ριξει στο συστημα. Αλλα το συστημα μπορει να αλλαξει. Εχει αλλαξει πολλες φορες στο παρελθον στις ΗΠΑ και αλλες χωρες και οποτε αλλαξε, αλλαξε επηδει το ηθελαν οι πολιτες. Αλλαξε και το 1974 στην Ελλαδα (αν και ανναρωτιεμαι εαν οντως ηταν επηδει το ηθελαν οι πολιτες, αλλα αυτο δεν ειναι το θεμα εδω). Οι πρωτοι 'θεμελιωτες/πατερες' των ΗΠΑ εκαναν πολλα λαθη στην αρχη. Π.χ. τα Articles of Confederation δεν δουλευαν σωστα στην αρχη και επρεπε να αντικατασταθουν. Και αντικατασταθηκαν απο το σημερινο συνταγμα των ΗΠΑ το οποιο δεχεται συνεχως αλλαγες (amendments). Η 'ΗΠΑμερικανικη' οικονομια πηγενε στραβα (δεν δουλευε σωστα) κατα την διαρκεια της οικονομικης κρισης (Great Depression) του ΄30. Συστηματικα ξαναχτιστηκε με αλλαγες που την εκαναν πιο αποτελεσματικη απο ποτε. Τα παραπανω εγιναν διοτι υπηρξε ποιοτικη ηγεσια εκλεγμενη απο ποιοτικους πολιτες ή υπαλληλους.
Το ιδιο συμβαινει και αυτην την στιγμη. Οι αλλαγες στον επιχειρηματικο τομεα λογο των σκανδαλων που ειδαμε στις κεφαλαιαγορες τον τελευταιο χρονο ειναι τεραστιες και ειμαι σιγουρος οτι θα φερουν αλλαγες προς το καλυτερο στο κοντινο μελλον. Μολις χτες η παρετηση του αρχηγου του SEC (Robert Herdman) δεν ειναι τυχαια. Αυτοι που τον ωθησαν στην 'παραιτηση' ειναι καλης ποιοτητας ηγετες εκελγμενοι απο αλλους, επισης ποιοτικους πολιτες, εκλεγμενοι με την σειρα τους απο ποιοτικους πολιτες (και σιγουρα μπορειτε να επεκτυνετε τον ορο 'ποιοτικος').
Οταν το συστημε δεν δουλευει, το συστημα μπορει να αντικατασταθει. Και οταν δεν αντικαταστειτε, ειναι επηδει δεν υπαρχει ποιοτικη ηγεσια και ο λογος που δεν υπαρχει ποιοτικη ηγεσια ειναι επηδει οι ανθρωποι της χωρας αφηνουν κατι τετοιο να συμβει.
My 2 cents, που λενε εδω, ως αφορμη συγγραφης σας στο προαναφερομενο αρθρο, αλλα και σε αλλα αρθρα σας γενικως. Περιττο να πω, τα σχολια σας ευπροσδεκτα.
Γαβριηλ, Η.
Chicago, IL
Στο φορουμ του περιοδικου ως: gavriil1 -
Όλα καλά ως εδώ... Ξεχνάς όμως ότι η εξουσία κάνει τα πάντα για να διαιωνίσει τα προνόμιά της. Το 2000, το ΠΑΣΟΚ έδωσε με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ διαδικασίες σε ένα σωρό μετανάστες και μη (ακόμα και αλλοδαπούς έφερνε με ΧΙΛΙΑΔΕΣ πτήσεις των Μακεδονικών Αερογραμμών, οι οποίοι μετά επέστρεψαν στα σπίτια τους, αφού πήραν κάποιο χρηματικό ποσόν) τα απαραίτητα έγγραφα και ψηφοδέλτια. Ο αριθμός των κίβδηλων αυτών ψήφων ανέρχεται σε 500.000 με ΠΟΛΥ συντηρητικές εκτιμήσεις. Όταν λοιπόν στην Ελλάδα έχουμε ένα εκλογικό σώμα της τάξεως των 3.500.000 περίπου ψηφοφόρων και έρχονται και 500.000 (τουλάχιστον - άλλες εκτιμήσεις τους ανεβάζουν σε 800.000) επιπλέον ΑΣΧΕΤΟΙ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ και επίσης δηλώνονται ως ψηφίσαντες (ΠΑΣΟΚ εννοείται) ακόμα και άνθρωποι που εδώ και 15 χρόνια βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα και διαρκώς διογκώνεται αυτή η σκανδαλώδης κατάσταση, με την 'αντιπολίτευση' να μην κάνει τίποτε, περιμένεις να υπάρξει καμία αλλαγή;
Χαρακτηριστικά σου αναφέρω ότι σε περιοχή με 3.000 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους μιας κωμόπολης (στην περιοχή Ημαθίας), ξαφνικά εμφανίστηκαν ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ άλλοι 15.000, οι οποίοι - ω! τι θαύμα! - ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΛΕΞΗ Ελληνικά και δεν τους ήξερε ΚΑΝΕΙΣ εκεί.
Ναι, είναι στην περιοχή που ανώτερο στέλεχος της Νομαρχίας που πήγε να αποκαλύψει τα συμβάντα αυτά βρέθηκε να έχει (και καλά) αυτοκτονήσει... Τώρα, αγαπητοί μου ΠΑΣΟΚοι, πώς είναι δυνατόν κάποιος να αυτοκτονεί με ΜΑΚΡΥΚΑΝΝΗ καραμπίνα και το σημείο εισόδου της σφαίρας να είναι στην ΚΟΡΥΦΗ του κρανίου (δηλαδή έπρεπε ο άνθρωπός μας να έχει χέρια μήκους τουλάχιστον 1 μέτρου και 70 εκατοστών, τα οποία μετά μάλλον ξανακόντυναν στο κανονικό τους μήκος), μόνον ΕΣΕΙΣ μπορείτε να μου το εξηγήσετε.
Και υπόψιν ότι βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του. Πώς χώρεσε την καραμπίνα για να σημαδέψει την κορυφή του κρανίου του; Το όχημα ήταν ένα συνηθισμένο ΚΛΕΙΣΤΟ επιβατηγό και δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να τη χωρούσε - ο χώρος πάνω από το κεφάλι του οδηγού δεν ξεπερνούσε τους 15 πόντους με τίποτα. Άρα, τον δολοφονήσανε και μετά τον βάλανε στο αμάξι και το παρουσιάσανε ως 'αυτοκτονία' και, βεβαίως, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (μη χ...) Ελληνική 'δικαιοσύνη' εδέχθη την εκδοχή αυτή.
Μπράβο κύριοι Σημίτη, Λαλιώτη κλπ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! ΕΥ ΓΕ!
-
Καλησπέρα Γαβριήλ.
Απλα. Υπαρχει εναν αγραφος νομος εδω που λεει, 'ΕΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ), ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ Ή ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ'.
Θα σου απαντήσω λακωνικά, μιας και δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια και οι θεωρητικολογίες...Η κατάσταση που επικρατεί εδώ στην Ελλάδα είναι λίγο πολύ όπως στην περιέγραψα (εκτός και την έχεις ξεχάσει...την...κατάσταση...). Για να βρεις δουλειά χρειάζεται λάδωμα, οι πολιτικοί σκέφτονται μόνο πως θα τα αρπάξουν, η παιδεία βρίσκεται σε ΑΘΛΙΟ επίπεδο (είμαι σπουδαστής και ξερω τι γίνεται...η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο), κανείς δε σκέφτεται την πρόοδο, τι άλλο να πώ? Το μόνο σίγουρο είναι οτι εγώ από τη θέση που κατέχω δεν μπορώ να αλλάξω την κατάσταση, αλλά φίλε μου μπορώ και έχω το δικαίωμα να κατηγορώ και να μιλάω αφού έχω υποστεί. Αν δεν είχα υποστεί, τότε θα έπρεπε να το βουλώσω, έτσι είναι. Εσύ και κάθε Αμερικανός πολίτης μπορεί να αντιστυθεί σε κάτι κακό που μπορεί να συμβαίνει στην Αμερική? Έχεις/έχετε τη δύναμη...? Έχεις τη δύναμη να σταματήσεις τον επερχόμενο πόλεμο? Με βάση τα λεγόμενά σου σε προκαλώ να κάνεις κάτι για να τον σταματήσεις, εκτός και αν θεωρείς τον πόλεμο καλό πράγμα. Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου δεν είμαι κομμουνιστής. Ξεκάθαρα πράγματα. Στηριζόμενος και πάλι στα λεγόμενά σου και ιδιαίτερα στην Αμερικάνικη θεωρία 'ΕΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ), ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ Ή ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ', θα ήθελα να σου πώ πως εσύ προσωπικά δεν μπορείς
να κάνεις τίποτα απολύτως για να αποφευχθεί ο πόλεμος, επομένως με την προυπόθεση οτι ασπάζεσαι τη θεωρία αυτή, ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙΣ...Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η Αμερικάνικη ΑΙΣΧΡΗ αυτή θεωρία πέτυχε το σκοπό της ακόμη και προς εσένα, προς ένα περήφανο σκεπτόμενο Έλληνα (όλοι θα έπρεπε να είμαστε τέτοιοι). Κατάφερε να σε μετατρέψει σε 'πρόβατο' το οποίο δεν θα αντιδράσει όταν ο κάθε ΑΛΗΤΗΣ του θα αποπειραθεί να το σφάξει. Κατάφερε να σου κάνει πλύση εγκεφάλου και να σε υπνωτίσει. Κατάφερε να σε μετατρέψει σε ένα άβουλο ον (ο χαρακτηρισμός δεν είναι απολύτως προοσωπικός). Σου αρέσει αυτό? Σε εκπολιτίζει, σε προοδεύει? Για αυτή την Αμερική μας μιλάς, για την Αμερική με τις άπειρες αυτοκινητοβιομηχανίες, την Αμερική του καπιταλισμού, την Αμερική που επιβάλλει τη σιώπηση των πολιτών, όχι με την πρακτική της δικτατορίας, αλλά με μια απείρως αισχρότερη πρακτική, την πρακτική της πλύσης εγκεφάλου, την πρακτική του delete απο τον εγκέφαλο τού καθενός κάθε έννοιας ελεύθερης σκέψης και βούλησης...? ΚΡΙΜΑ... -
Φίλε AlfaRomeo, με χαρά θα σου πω ότι πλέον, και στις ΗΠΑ, τα πράγματα δεν είναι τόσο απελπιστικά στον τομέα αυτό. Ο κόσμος ξεσηκώνεται. Απαιτεί άλλου είδους πολιτική. Βαρέθηκε. Σκέφτεται διαφορετικά από την ηγεσία και το ΔΕΙΧΝΕΙ. Αρχίζει να αντιστέκεται. Και μπράβο τους. Εμείς όμως τι κάνουμε; Γκρινιάζουμε στον εαυτό μας ή σε συζητήσεις που κάνουμε στον κύκλο μας. Όταν όμως έρχεται η ώρα, κάνουμε τίποτα;
Ή μήπως είμαστε σαν τα ποντίκια που λέγανε να κρεμάσουν κουδούνα στην ουρά του γάτου και τελικώς δεν το πράξανε, όπως μας λέει και το τραγούδι των Κατσιμιχαίων;
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλύση εγκεφάλου όπως την περιγράφεις. Υπάρχει και μάλιστα ΠΑΝΤΟΥ. Και στις ΗΠΑ, και στη Βρετανία, και εδώ.
Είναι το 'ιαματικόν ψεύδος' του Πλάτωνος.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Όλα καλά ως εδώ... Ξεχνάς όμως ότι η εξουσία κάνει τα πάντα για να διαιωνίσει τα προνόμιά της.Η εξουσία κάνει τα πάντα για να διαιωνίσει τα προνόμιά της στην Βορεια Κορεα και στην Κινα, κτλ. Οχι σε μια Δημοκρατικη και Καπιταλιστικη χωρα. Αυτα ειναι βασικα πραγματα.
-
Χμμμ... Θα διαφωνήσω και πρέπει να σου πω ότι και τα γεγονότα με υποστηρίζουν εδώ και, ξέρεις, ακόμα και οι ΗΠΑμερικανοί θα σου πουν ότι κάνεις λάθος. Μάλιστα, θα σου πω ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είναι από τα ικανότερα σε τακτικές βρώμικου πολέμου κατά των αντιπάλων του. Δες, για παράδειγμα, την υπόθεση Μόνικα Λιουίνσκι... Όπου ο Κλίντον παγιδεύτηκε μια χαρά από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Εμείς εδώ το είδαμε πάντως το όλο θέμα ως:
-
Πώς μπορείς να βρεις το μπελά σου ενώ το μόνο πρόβλημα είναι ότι κεράτωσες την ξινή γυναίκα σου με μια ακόμα πιο άσχημη (άρα είναι θέμα ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑΣ).
-
Συγκάλυψη με αυτό το ΑΣΗΜΑΝΤΟ πολιτικά (πλην όμως παραφουσκωμένο από τους Ρεπουμπλικανούς) ζήτημα άλλων, σοβαρότερων θεμάτων στις ΗΠΑ.
-
Συγκάλυψη της αναταραχής που προκάλεσε ο Αρσένης με τις αλχημείες του και τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής και τις ξυλομηχανές της Νεολέρας ΜΠΑΤΣΟΚ στο χώρο της Παιδείας (και τις αρπαχτές πολλών 'καθηγητών') με αυτό το ΗΛΙΘΙΟ ΘΕΜΑ. Λες κι εμάς τους φοιτητές μας ένοιαζε πού έχωνε τα πούρα του και το πουλί του ο Κλίντον.
Επίσης, και η Βρετανία είναι 'δημοκρατική, καπιταλιστική' χώρα (αν και καπιταλισμός και δημοκρατία δε συμβιβάζονται, οπότε υποπίπτεις στο λογικό σφάλμα που λέγεται οξύμωρον)... Αλλά κι εκεί γίνεται προσπάθεια διαιώνισης της εξουσίας. Και στη Γερμανία το ίδιο. Και στη Γαλλία. Ή μήπως θα μου πεις ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κοιτάνε πώς θα επανεκλεγούν; Σε παρακαλώ τώρα! Μίλα ΛΟΓΙΚΑ!
-
-
Για να βρεις δουλειά χρειάζεται λάδωμα, οι πολιτικοί σκέφτονται μόνο πως θα τα αρπάξουν, η παιδεία βρίσκεται σε ΑΘΛΙΟ επίπεδο (είμαι σπουδαστής και ξερω τι γίνεται...η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο), κανείς δε σκέφτεται την πρόοδο, τι άλλο να πώ? Το μόνο σίγουρο είναι οτι εγώ από τη θέση που κατέχω δεν μπορώ να αλλάξω την κατάσταση, αλλά φίλε μου μπορώ και έχω το δικαίωμα να κατηγορώ και να μιλάω αφού έχω υποστεί.
Και αυτο ειναι ολο το θεμα. Οι Ελληνες πολιτες ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Αυτο ειναι ολο το νομημου του μυνηματος μου στον Καββαθα.
Και βεβαια μπορειτε να κανετε κατι φιλοι Ελληνες. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ. Οχι στην Ελληνικη ηγεσια. Ελλαδα=ολοι οι Ελληνες πολιτες.
Τι λες αυτο για αρχη?
Καθε μερα που ξυπνας, κανεις την εξης ερωτηση στον εαυτο σου:
ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ?
Μετα, βγες εξω και καντο.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Και αυτο ειναι ολο το θεμα. Οι Ελληνες πολιτες ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.Αυτο ειναι ολο το νομημου του μυνηματος μου στον Καββαθα.
Και βεβαια μπορειτε να κανετε κατι φιλοι Ελληνες. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ. Οχι στην Ελληνικη ηγεσια. Ελλαδα=ολοι οι Ελληνες πολιτες.
Τι λες αυτο για αρχη?
Καθε μερα που ξυπνας, κανεις την εξης ερωτηση στον εαυτο σου:
ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ?
Μετα, βγες εξω και καντο.
Εδώ συμφωνούμε.
-
Όλα καλά ως εδώ... Ξεχνάς όμως ότι η εξουσία κάνει τα πάντα για να διαιωνίσει τα προνόμιά της. Το 2000, το ΠΑΣΟΚ έδωσε με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ διαδικασίες σε ένα σωρό μετανάστες και μη (ακόμα και αλλοδαπούς έφερνε με ΧΙΛΙΑΔΕΣ πτήσεις των Μακεδονικών Αερογραμμών, οι οποίοι μετά επέστρεψαν στα σπίτια τους, αφού πήραν κάποιο χρηματικό ποσόν) τα απαραίτητα έγγραφα και ψηφοδέλτια. Ο αριθμός των κίβδηλων αυτών ψήφων ανέρχεται σε 500.000 με ΠΟΛΥ συντηρητικές εκτιμήσεις. Όταν λοιπόν στην Ελλάδα έχουμε ένα εκλογικό σώμα της τάξεως των 3.500.000 περίπου ψηφοφόρων και έρχονται και 500.000 (τουλάχιστον - άλλες εκτιμήσεις τους ανεβάζουν σε 800.000) επιπλέον ΑΣΧΕΤΟΙ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ και επίσης δηλώνονται ως ψηφίσαντες (ΠΑΣΟΚ εννοείται) ακόμα και άνθρωποι που εδώ και 15 χρόνια βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα και διαρκώς διογκώνεται αυτή η σκανδαλώδης κατάσταση, με την 'αντιπολίτευση' να μην κάνει τίποτε, περιμένεις να υπάρξει καμία αλλαγή;Χαρακτηριστικά σου αναφέρω ότι σε περιοχή με 3.000 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους μιας κωμόπολης (στην περιοχή Ημαθίας), ξαφνικά εμφανίστηκαν ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ άλλοι 15.000, οι οποίοι - ω! τι θαύμα! - ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΛΕΞΗ Ελληνικά και δεν τους ήξερε ΚΑΝΕΙΣ εκεί.
Ναι, είναι στην περιοχή που ανώτερο στέλεχος της Νομαρχίας που πήγε να αποκαλύψει τα συμβάντα αυτά βρέθηκε να έχει (και καλά) αυτοκτονήσει... Τώρα, αγαπητοί μου ΠΑΣΟΚοι, πώς είναι δυνατόν κάποιος να αυτοκτονεί με ΜΑΚΡΥΚΑΝΝΗ καραμπίνα και το σημείο εισόδου της σφαίρας να είναι στην ΚΟΡΥΦΗ του κρανίου (δηλαδή έπρεπε ο άνθρωπός μας να έχει χέρια μήκους τουλάχιστον 1 μέτρου και 70 εκατοστών, τα οποία μετά μάλλον ξανακόντυναν στο κανονικό τους μήκος), μόνον ΕΣΕΙΣ μπορείτε να μου το εξηγήσετε.
Και υπόψιν ότι βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του. Πώς χώρεσε την καραμπίνα για να σημαδέψει την κορυφή του κρανίου του; Το όχημα ήταν ένα συνηθισμένο ΚΛΕΙΣΤΟ επιβατηγό και δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να τη χωρούσε - ο χώρος πάνω από το κεφάλι του οδηγού δεν ξεπερνούσε τους 15 πόντους με τίποτα. Άρα, τον δολοφονήσανε και μετά τον βάλανε στο αμάξι και το παρουσιάσανε ως 'αυτοκτονία' και, βεβαίως, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (μη χ...) Ελληνική 'δικαιοσύνη' εδέχθη την εκδοχή αυτή.
Μπράβο κύριοι Σημίτη, Λαλιώτη κλπ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! ΕΥ ΓΕ!
Το ΠΑΣΟΚ εκανε αυτο και εκανε εκεινο.
Ο σωστος, ποιοτικος τροπος σκεψης φιλοι ειναι, ΕΓΩ ΤΙ ΕΚΑΝΑ? Για να καλυτερευσω την κατασταση. Αυτος ο τροπος σκεψης ηταν αυτος που περιεγραψα πιο πανω ως αυτον που ακολουθουν οι ΗΠΑμερικανοι. ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ? Ειναι η ερωτηση που πρεπει να απαντησουν ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
Εαν δεν σ'αρεσει το ΠΑΣΟΚ, τοτε μην το ψηφιζεις. Εαν δεν σου αρεσει κανεις, ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ. Σε υποχρεωνει το 'συνταγμα' να ψηφισεις? ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΛΕΥΚΟ. Σκεψου εαν 80% των ψηφων ηταν λευκα. Θα μπορουσα καποιο κομμα να σχηματισει κυβερνηση? Σε μια τετοια περιπτωση το ΜΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ειναι ξεκαθαρο στην κυβερνηση και στην ΕΕ. Απλα το μυνημα ειναι: ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΕΙ ΩΣ ΧΩΡΑ. Αναγκαστικα θα αρχισουν αν αναδιοργανωνονται και να σας παιρνουν στα σοβαρα.
Εσεις ομως αυτο που κανετε ειναι να ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ 'ΒΟΛΕΥΟΥΝ' ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΡΠΑ ΚΟΛΑ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΥΦΙΖΕΤΑΙ.
Απλα, ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ οπως εγραψα στον Καββαθα. Εσεις ειστε ο λογος που υπαρχουν αυτοι οι ηγετες και κυβερνουν στην Ελλαδα. Η Ελλαδα ειναι δικια σας. Αλλαξτε την με πραξεις οχι με λογια. Κατι ανυπαρκτο μεχρι τωρα.
-
Επίσης, και η Βρετανία είναι 'δημοκρατική, καπιταλιστική' χώρα (αν και καπιταλισμός και δημοκρατία δε συμβιβάζονται, οπότε υποπίπτεις στο λογικό σφάλμα που λέγεται οξύμωρον)...
Και οριστε ακομη μια φορα πως αποδυκνηεται οτι στην Ελλαδα πολυ λιγοι ειναι αυτοι που καταλαβαινουν και αντιλανβανονται τον καπιταλισμο οπως το κανουν εδω στις ΗΠΑ. Διοτι εαν νομιζεις οτι δεν συμβιβαζοντε τα 2, τοτε δεν καταλαβαινεις τι ειναι καπιταλισμος με την ΗΠΑμερικανικη εννοια. Αλλα κατι τετοιο ειναι δευτερευον εδω.
-
Με άλλα λόγια, έχουμε μια κοινωνία με αρρωστημένη νοοτροπία.ΤΟΤΕ ΑΛΑΞΕ ΤΗΝ. Στο χερι σας ειναι. Ολοι βρισκουν 1002 κακα με την Ελλαδα, και ΚΑΝΕΙΣ δεν κανει τιποτε για να την φτιαξει. Δεν εχω ακουσει ή διαβασει για ενα πιο ΑΝΟΥΣΙΟ ΛΑΟ στον πλανητη. Λογια, λογια, λογια. Και τα χρονια περνανε....
-
-
-
-
Δεν ισχύει απόλυτα... Τυχαίνει να γνωρίζω πολλά δημοσιεύματα ΗΠΑμερικανικών εφημερίδων, ρεπορτάζ ΗΠΑμερικανικών καναλιών, αλλά και απόψεις ΗΠΑμερικανών που, δυστυχώς, σε διαψεύδουν.
Για τα δυο πρώτα (εφημερίδες και κανάλια) δες το http:www.fair.org
.Εαν νομιζεις οτι το http://www.fair.org ειναι αντιπρωσοπευτικη εικονα για το παραπανω, τι να σου πω. Ειναι εμφανες οτι δεν εχεις ιδεα της ζωης των ΗΠΑ. Και δεν υπαρχει τιποτε κακο με κατι τετοιο. Το κακο ειναι οτι νομιζεις οτι ξερεις και επιμενεις. ΟΚ. Οπως ειπα. Ο καθενας κανει τις επιλογες του για απο το που θα μαθει την αληθεια για διαφορα θεματα. Διστυχως ομως, στο τελος η αληθεια ειναι μονο μια.
-
-
Εσύ και κάθε Αμερικανός πολίτης μπορεί να αντιστυθεί σε κάτι κακό που μπορεί να συμβαίνει στην Αμερική? Έχεις/έχετε τη δύναμη...? Έχεις τη δύναμη να σταματήσεις τον επερχόμενο πόλεμο? Με βάση τα λεγόμενά σου σε προκαλώ να κάνεις κάτι για να τον σταματήσεις, εκτός και αν θεωρείς τον πόλεμο καλό πράγμα.
Πλακα κανεις ετσι? Και φυσικα εχει ο ΗΠΑμερικανο πολιτης να σταματησει τον πολεμο. Εδω και 9 μηνες τα polls λενε οτι απο 58% εως 75% των ΗΠΑμερικανων πολιτων συμφωνουν για 'εξαγωγη' της κυβερνησης του Σανταμ απο την ΗΠΑμερικανικη στρατιωτηκη μηχανη. Τι νομιζεις, οτι ο Μπους μπορει να μπει στο Ιρακ χωρις να το θελει η κοινη γνωμη? Ποια νεα παρακολουθεις?
Δεν εχετε ιδεα για το τι γινετε εδω. Και μαλιστα νομιζεται οτι ξερετε και αυτο ειναι το κακο.
-
Απόδειξη οι μεγάλες διαδηλώσεις των ΗΠΑμερικανών κατά του ενδεχομένου ενός νέου πολέμου στο Ιράκ (και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια στο λαό των ΗΠΑ).Δεν παμε καλα.
Για πες μου. Εσυ εισαι της εντυπωσης οτι οι ΗΠΑμερικανικη κοινη γνωμη δεν θελει την εξαγωγη της κυβερνησης του Σανταμ με στρατιωτικα μεσα?
Τελος παντων. Ξεφευγουμε απο το θεμα μας μαλλον εδω.
-
Με βάση τα λεγόμενά σου σε προκαλώ να κάνεις κάτι για να τον σταματήσεις, εκτός και αν θεωρείς τον πόλεμο καλό πράγμα.
Η πλειοψηφια των ΗΠΑμερικανων (μαζι και εγω) δινουν παρσινο φως σε στρατιωτικες επεμβασεις στο Ιρακ για την εξαγωγη του Σανταμ. Ξαναρωταω, ποια νεα διαβαζεις?
-
στο ιράκ πως φτάσαμε ρε παιδιά?το θέμα είναι ότι ψηφίζουμε πάντα λαμβάνοντας τον οποιδήποτε παράγοντα υπ'όψιν εκτός από το συμφέρον της χώρας...και είμαστε τόσο μικρονοικοί και απαίδευτοι ως λαός που μετά αρνούμαστε και τις ευθύνες μας για την κατάντια!!!
μόνο με το αυτοκίνητο έγιναν αίσχη?τη γραμμή παραγωγής της general dynamics δε νομίζω να τη ξέχασε κανείς...
γενικα φαίνεται ότι το όνομα της χώρας είναι ασήκωτο για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων...
Na giati alloi exoun ergostasia autokinitwn kai emeis...