-
Φίλε TAG μια ιδέα για το κόστος, μιας και κάποια από αυτά που αναφέρεις(τακάκια, φίλτρα, λαμάκια) παρουσιάστηκαν και σε μένα στο πρόσφατο service των 40.000, εντός εγγύησης και σε επίσημο αντιπρόσωπο.
-
Το κόστος...
Ανταλλακτικά+Εργασία όλων των παραπάνω : 380 € (ανευφ αποδ.)(αναφέρομε στις παραγράφους μου 'κλασικα' του service των 40.000χλμ συν τα 'απροοπτα')
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
-Τακάκια μπρος/πίσω (είχε μεινει μια φλιδιτσα , και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η εντελώς ομιόμορφη φθορά και στα 4 τακάκια)Εντύπωση μου κάνει αυτό έχω αλλάξει δύο φορές μπροστινά τακάκια και καμμία πίσω. Έχεις βάλει σκληρότερα αμορτισέρ; Το EBD λειτουργεί σωστά; Μήπως έχεις κανα τσουβάλι με άμμο στο πορτ-μπαγκάζ;
- ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ: 'Κλώτσησε' η τάπα-βίδα του κάρτερ Το κάρτερ είναι αλουμινένιο ενώ η τάπα σιδερένια με συνέπεια όσοι 'ειδικοι' αλλαζαν το λάδι, δεν το άφηναν να κρυώσει, οπότε ζώριζαν τη βίδα όταν την ανοιγαν μια, δυο τρεις κλότσησε
Αλλάχθηκε με άλλη, αφού πρώτα με ειδικό εργαλείο ανοίχτηκαν νέες βόλτες.
Μία από τα ίδια κι εγώ. Όταν βγάλαμε τη βίδα είδαμε ότι είχαν εξαφανιστεί οι μισές στροφές της από το κάρτερ και οι άλλες μισές είχαν κλωτσήσει. Οι 'ειδικοί' για να κρύψουν το πρόβλημα είχαν βάλει δύο ροδέλες αλλά υπήρχε μια ελάχιστη διαρροή λαδιού και το είδαμε.
Τα χειρότερα....
-Θα χρειαστώ κάποια στιγμή ...ΜΙΖΑ είναι θέμα χρόνου και τύχης
-και... 'μεταβλητό χρονισμού' αυτό βέβαια στα 60.000 χλμ που θέλει και υμάντες .....Η μίζα επειδή είναι πολύ χαμηλά μαζεύει βρωμιά και σιγά-σιγά αχρηστεύεται. Καλό είναι να καθαρίζεται που και που. Πάντως υπάρχει περίπτωση να επισκευάζεται, ρώτησέ το.
θέλει επειγόντως και το αργότερο το φθινόπωρο λάστιχα, και βέβαια από χειμώνα και αναρτήσεις για να στρίβει όπως της αρμόζει
Ομοίως για ανάρτηση. Ακόμα όμως δεν έχω αποφασίσει τι θα βάλω.
- ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ: 'Κλώτσησε' η τάπα-βίδα του κάρτερ Το κάρτερ είναι αλουμινένιο ενώ η τάπα σιδερένια με συνέπεια όσοι 'ειδικοι' αλλαζαν το λάδι, δεν το άφηναν να κρυώσει, οπότε ζώριζαν τη βίδα όταν την ανοιγαν μια, δυο τρεις κλότσησε
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
bp ultimate η v power 95 η την πανακριβη v racing?Από τότε που βγήκε έβαζα racing, τώρα βάζω πιο συχνά ultimate και μια στις τόσες την racing.
Το κάρτερ τι είναι?
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Το κάρτερ τι είναι?
Απλοϊκά το δοχείο λαδιού. Κάποιος με περισσότερες γνώσεις ας μας διαφωτίσει. Συχνά είναι το πιο χαμηλό σημείο ενός αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Παιδια μιας και μιλατε για βενζινες-ποια να προτιμησω για την GT ΜΟΥ.bp ultimate η v power 95 η την πανακριβη v racing?
Σάκη εγώ θα σου προτείνω την ΕΚΟ την 100άρα. Δεν την έχω δοκιμάσει αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα. Αντίθετα, πάρα πολλές χιλιάδες χλμ. έχω γράψει με v-power racing και πολλές με v-power 95. Υπάρχει σαφής διαφορά και στην απόδοση και στην κατανάλωση υπέρ της racing, αλλά όχι τόση που να αξίζει τη διαφορά τιμής. Εσύ όμως που έχεις JTS κινητήρα χρειάζεσαι τα οκτάνια, οπότε πας στάνταρ για τις ακριβές 100άρες.Απ'αυτές προτείνω να δοκιμάσεις την EKO.
(αυτό τον καιρό βάζω απλή αμόλυβδη της BP και που και πού κάνω και ένα γέμισμα με v-power 95 για να διατηρείται καθαρός ο κινητήρας. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, νομίζω δεν αξίζει τα χρήματα να βάζω βενζίνες πολλών οκτανίων)
-
Αληθεια η εκο ειναι και η πιο φθηνη?
-
Καλημέρα σε όλους τους φίλους,
Επανέρχομαι πάλι στο πονεμένο θέμα του μεταβλητού για να σας αναφέρω τη θέση της επίσημης αντιπροσωπείας στο θέμα. Ο γνωστός θόρυβος άρχισε να ακούγεται κοντά στις 30.000 χλμ. και το ανέφερα στους μηχανικούς στο αντίστοιχο service. Αφού με καθησύχασαν ότι δεν είναι κάτι σημαντικό μου είπαν ότι θα το αλλάξουν στο επόμενο. Όταν ήρθε αυτή η στιγμή (πριν από κανένα μήνα) η αλλαγή πήρε πάλι παράταση για το επόμενο service των 50.000. Σε ερώτηση στον υπεύθυνο του συνεργείου γιατί δεν το αλλάζουν, μου εξήγησε ότι το κόστος του ανταλλακτικού (εκ των υστέρων έμαθα ότι πρόκειται για επισκευή του μεταβλητού και όχι αλλαγή του) γίνεται μαζί με τους ιμάντες χρονισμού οι οποίοι αλλάζονται από 40-60.000 χλμ. Ρωτώντας τι θα γίνει στις 50.000 αφού θα είμαι εκτός εγγύησης πια μου έκανε τη χάρη να δεχτεί να μην πληρώσω το ανταλλακτικό της επισκευής (5-10€). Μετά από ακόμη μια αστοχία (χάλασε το έμβολο του συμπλέκτη) και λόγω ότι πλησιάζει το τέλος της εγγύησης προτείνω να αλλαχθεί και ο μεταβλητός και να επομιστώ εγώ το κόστος των ιμάντων (~ 250€) και η αντιπροσωπεία τά εργατικά (~110€). Μετά από πολλές αερολογίες του τύπου δεν θεωρείται πρόβλημα για τη λειτουργία του κινητήρα, είναι μόνο ακουστικό το πρόβλημα, κλπ. του λέω ότι λυπάμαι πολύ που η εταιρεία δεν κάνει κάποια υποχώρηση για 110€, ενώ το αυτοκίνητο έχει παρουσιάσει αρκετά προβλήματα και που κανονικά αν ήταν σοβαρή εταιρεία θα έπρεπε να το αντικαταστήσουν από την αρχή με όποιο κόστος συνεπάγεται αυτό αν θέλει να λέγεται αξιόπιστη και εταιρεία που σέβεται τους πελάτες της και θέλει να τους διατηρήσει. Δυστυχώς όταν παρουσιάζονται προβλήματα ζηλεύω τους κατόχους TOYOTA και τώρα τελευταία FORD οι οποίοι ακόμη και στα service σου προσφέρουν αυτοκίνητο αντικατάστασης ενώ οι δικοί μας όσες φορές έπρεπε να μου δώσουν πάντα δεν είχαν και μου το έδιναν με μισή καρδιά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι πέρα από την ψυχή και την ομορφιά του αυτοκινήτου, να πω και την βελτιωμένη ποιότητα σε σχέση με το παρελθόν η εταιρεία βρίσκεται μια δεκαετία πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε θέματα υπηρεσιών after sales.
-
Καλημέρα σε όλους.
Τελικά στην 156 1.6 3 χρόνων με 15.000 Km άλλαξα τοον ιμάντα χρονισμού για να είμαι σίγουρος. Τον παλιό που τον είδα, αν και δεν είμαι ειδικός, έδειχνε ότι μπορεί να κρατήσει ακόμη. Δεν είχε ρωγμές η σκισίματα αλλά για καλό και για κακό....Κόστος €350 για τα κάτωθι συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και εργατικά- Ιμάντας χρονισμού
- Ιμάντας δυναμό
- 2 ρουλεμάν του ιμάντα χρονισμού
- φίλτρο αέρος
- Γενικός έλεγχος ( τακάκια, υγρά, τριξίματα )
Τιμή πιστευώ λογική. Τα ανταλλακτικά μόνο στοίχισαν € 280. Πάντως νομίζω ότι τώρα η ALFA μου ανταποκρίνεται καλύτερα. Ελπίζω ότι εκτός από λάδια-φίλτρο θα ηρεμήσω για τα επόμενα 40-50.000Km.
Όσοι έχετε διαβάσει και τα προηγούμενα μηνύματα θα ξέρετε που το πήγα για Service.
Επειδή όμως πάντα ψάχνομαι και καλό είναι να έχουμε όλοι εναλλακτικές λύσεις θα ήθελα να ζητήσω απο τον TAGheuer να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον Νίκο Πολλάτο.
Φιλικά,
Γιώργος
-
Ο χρήστης kosavr έγραψε:
Καλημέρα σε όλους τους φίλους,Δυστυχώς όταν παρουσιάζονται προβλήματα ζηλεύω τους κατόχους TOYOTA οι οποίοι ακόμη και στα service σου προσφέρουν αυτοκίνητο αντικατάστασης .
Μη ζηλεύεις και πολύ Εγώ με Τοyota 1.5 έτους και πρόβλημα στο σασμάν το πήγα σε γνωστό και μεγάλο αντιπρόσωπο στην Αθήνα για επισκευή. Το αυτοκίνητο έμεινε μέσα 1.5 μήνα γιατί τα ανταλλακτικά 2 συγχρονιζέ και 2 ρουλεμαν δεν υπήρχαν όχι μόνο Ελλάδα , αλλά ούτε Βέλγιο και έπρεπε να τα φέρουν από Ιαπωνία. Παρά τις συνεχής ενοχλήσεις μου τόσο στον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο όσο και στην Τoyota Ελλάς δεν κατάφερα να πάρω αυτοκίνητο αντικατάστασης. Να προσθέσω ότι σε όλο αυτο το διαστημα δεν δέχτηκα ούτε ένα τηλεφώνημα για την πορεία του αυτοκινήτου. Και όπως καταλαβαίνετε είμαι πλήρως δυσαρεστημένος από την αντιμετώπιση της Toyota όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και σε αρκετά άλλα που κάποια στιγμή θα αναφέρω και στο φόρουμ. Όσο για την υποτιθέμενη αξιοπιστία της Toyota μην είστε και τόσο βέβαιοι πια μια και παρά την επισκευή το πρόβλημα συνεχιζόταν απλα σε μικρότερο βαθμό. Για το πρώην πλέον αυτοκίνητο μου θα πω ότι ήταν το μόνο μοντέλο που κατασκευάζεται ακόμα στην Ιαπωνία και μάλιστα το ακριβό. Τουλάχιστον στην περίπτωση μου η Toyota έπεσε σε αρκετά φάουλ με αποτέλεσμα να μην πρόκειτε να ασχοληθώ μαζί της στο μέλλον.
-
Ο χρήστης kosavr έγραψε:
Καλημέρα σε όλους τους φίλους,Επανέρχομαι πάλι στο πονεμένο θέμα του μεταβλητού για να σας αναφέρω τη θέση της επίσημης αντιπροσωπείας στο θέμα. Ο γνωστός θόρυβος άρχισε να ακούγεται κοντά στις 30.000 χλμ. και το ανέφερα στους μηχανικούς στο αντίστοιχο service. Αφού με καθησύχασαν ότι δεν είναι κάτι σημαντικό μου είπαν ότι θα το αλλάξουν στο επόμενο. Όταν ήρθε αυτή η στιγμή (πριν από κανένα μήνα) η αλλαγή πήρε πάλι παράταση για το επόμενο service των 50.000. Σε ερώτηση στον υπεύθυνο του συνεργείου γιατί δεν το αλλάζουν, μου εξήγησε ότι το κόστος του ανταλλακτικού (εκ των υστέρων έμαθα ότι πρόκειται για επισκευή του μεταβλητού και όχι αλλαγή του) γίνεται μαζί με τους ιμάντες χρονισμού οι οποίοι αλλάζονται από 40-60.000 χλμ.
Να τσακιστούν να το αλλάξουν!
Ξέρεις φίλε μου γιατί δεν το αλλάζουν? Για ν'αναγκαστείς να το πληρώσεις εκτός εγγύησης. Ο μεταβλητός αλλάζεται όποτε θέλεις, απλά επειδή είναι αρκετά χρονοβόρα εργασία (άρα κοστίζει σε εργατικά) αυτοί θέλουν να το κάνουν μαζί με τους ιμάντες, οπότε να έχουν μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
Επίσης αν δεν ξέρουν να τους ενημερώσεις ότι πρόκειται για πρόβλημα του κινητήρα, αφού όταν ο μεταβλητός δεν λειτουργεί σωστά (οπότε και ακούγεται) ο κινητήρας έχει πεσμένη απόδοση το λιγότερο κατά 5%. Έλεος, αν δεν το αλλάζουν αυτοί γράψε μερικές επιστολές σε ένα δύο περιοδικά και πήγαινε αλλού όπου θα σε εξυπηρετήσουν.
Να τσακιστούν να το αλλάξουν!Όσο για τα υπόλοιπα aftersales κλπ όλοι την ίδια μούρη έχουν, απλά μερικοί την έχουν πλυμένη...
-
Ο χρήστης kosavr έγραψε:
Καλημέρα σε όλους τους φίλους,Επανέρχομαι πάλι στο πονεμένο θέμα του μεταβλητού για να σας αναφέρω τη θέση της επίσημης αντιπροσωπείας στο θέμα. Ο γνωστός θόρυβος άρχισε να ακούγεται κοντά στις 30.000 χλμ. και το ανέφερα στους μηχανικούς στο αντίστοιχο service. Αφού με καθησύχασαν ότι δεν είναι κάτι σημαντικό μου είπαν ότι θα το αλλάξουν στο επόμενο. Όταν ήρθε αυτή η στιγμή (πριν από κανένα μήνα) η αλλαγή πήρε πάλι παράταση για το επόμενο service των 50.000. Σε ερώτηση στον υπεύθυνο του συνεργείου γιατί δεν το αλλάζουν, μου εξήγησε ότι το κόστος του ανταλλακτικού (εκ των υστέρων έμαθα ότι πρόκειται για επισκευή του μεταβλητού και όχι αλλαγή του) γίνεται μαζί με τους ιμάντες χρονισμού οι οποίοι αλλάζονται από 40-60.000 χλμ. Ρωτώντας τι θα γίνει στις 50.000 αφού θα είμαι εκτός εγγύησης πια μου έκανε τη χάρη να δεχτεί να μην πληρώσω το ανταλλακτικό της επισκευής (5-10€). Μετά από ακόμη μια αστοχία (χάλασε το έμβολο του συμπλέκτη) και λόγω ότι πλησιάζει το τέλος της εγγύησης προτείνω να αλλαχθεί και ο μεταβλητός και να επομιστώ εγώ το κόστος των ιμάντων (~ 250€) και η αντιπροσωπεία τά εργατικά (~110€). Μετά από πολλές αερολογίες του τύπου δεν θεωρείται πρόβλημα για τη λειτουργία του κινητήρα, είναι μόνο ακουστικό το πρόβλημα, κλπ. του λέω ότι λυπάμαι πολύ που η εταιρεία δεν κάνει κάποια υποχώρηση για 110€, ενώ το αυτοκίνητο έχει παρουσιάσει αρκετά προβλήματα και που κανονικά αν ήταν σοβαρή εταιρεία θα έπρεπε να το αντικαταστήσουν από την αρχή με όποιο κόστος συνεπάγεται αυτό αν θέλει να λέγεται αξιόπιστη και εταιρεία που σέβεται τους πελάτες της και θέλει να τους διατηρήσει. Δυστυχώς όταν παρουσιάζονται προβλήματα ζηλεύω τους κατόχους TOYOTA και τώρα τελευταία FORD οι οποίοι ακόμη και στα service σου προσφέρουν αυτοκίνητο αντικατάστασης ενώ οι δικοί μας όσες φορές έπρεπε να μου δώσουν πάντα δεν είχαν και μου το έδιναν με μισή καρδιά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι πέρα από την ψυχή και την ομορφιά του αυτοκινήτου, να πω και την βελτιωμένη ποιότητα σε σχέση με το παρελθόν η εταιρεία βρίσκεται μια δεκαετία πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε θέματα υπηρεσιών after sales.
Φιλε μου σου λενε κουταμαρες οσον αφορα να αλλαχτει μαζι με ιμανττες.
Πρεπει να απιτησεις την αμεση αλλαγη του καθως αυτην την στιγμη με χαλασμενο μεταβλητο παιζεις μεταξυ 103-108 αλογων.
Υστερα απο προσωπικη μου εμπειρια πανω σε δυναμομετρο.
Οσον αφορα την επισκευη του καλυτερα ξεχαστε το.
Δεν αξιζει τον κοπο και το προβλημα ξαναπαρουσιαζεται λιαν συντομος. -
Μετά τις απαντήσεις σας για τις οποίες και ευχαριστώ, θέλω να αναφέρω τα εξής:
-
Η αναφορά μου για την TOYOTA έγινε με γνώμονα την αξιοπιστία του αυτοκινήτου του πατέρα μου (AVENSIS) αλλά και διάφορα ακούσματα άλλων γνωστών. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που συνέβει στο φίλο είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, αφού σε αντίθετη περίπτωση γκρεμίζεται ενάς μύθος που έχω πλάσει για την συγκεκριμένη εταιρεία.
-
Αναφορικά με το μεταβλητό όλα αυτά που αναφέρετε σχετικά με την απόδοση τα γνωρίζω αφού πριν έρθω σε επαφή με το συνεργείο συμβουλεύτικα άλλο τεχνικό με εμπειρία σε ALFA που ανέφερε αναλυτικά τη λειτουργία του μεταβλητού και τα προβλήματα που δημιουργεί στον κινητήρα, τα οποία και ανέφερα στον υπεύθυνο του συνεργείου ο οποίος προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από τις περισσότερες γνώσεις που είχε λέγοντάς μου στο τέλος ότι θα πρέπει να μου αναλύσει πως ακριβώς λειτουργέι ο μεταβλητός, αλλά όχι από το τηλέφωνο, φυσικά για να με αποφύγει. Από τον ίδιο σύμβουλο-φίλο τεχνικό έμαθα ότι ο μεταβλητός στην αρχή αλλάζονταν ολόκληρος χωρίς όμως να λύνονται τα προβλήματα, οπότε στη συνέχεια αλλάζουν μόνο το προβληματικό ελατήριό του. Τέλος η ταμπακιέρα σε όλα αυτά, την οποία έμεσα και ανέφερα στον υπεύθυνο της αντιπροσωπείας, είναι το εργατικό για το οποίο η κεντρική αντιπροσωπεία δικαιολογεί λιγότερα χρήματα στους κατά τόπους αντιπροσώπους για εργασίες που γίνονται εντός εγγύησης με αποτέλεσμα αυτοί να προσπαθούν να αποφεύγουν με άθλιες δικαιολογίες να κάνουν αυτό που πρέπει και να σου σπάνε τα νεύρα. Χαρακτηριστικά του ανέφερα στην διακιολογία του ότι το πρόβλημα είναι μόνο ακουστικό, ότι αν η εργασία δεν κόστιζε πολύ θα μου το άλλαζαν χωρίς δεύτερη κουβέντα, όπως μου άλλαξαν και τα 2 σκιάδια στα οποία το πρόβλημα ήταν εξίσου αισθητικό (όταν ήταν κλειστά δεν ακουμπούσαν στην οροφή αλλά στέκονταν 2 πόντους πιο κάτω).
Κλείνοντας θα συμφωνήσω με αυτούς που λένε ότι όλοι ίδιοι είναι, απλά δεν μου αρέσει να μου τάζουν ότι τους κατέβει πριν την αγορά του αυτοκινήτου και μετά να σου συμπεριφέρονται σαν να είσαι ηλίθιος.(προσωπικά στο test drive πριν την αγορά ο πωλητής μου είπε πάρτην για ένα σαββατοκύριακο για να την καταλάβεις. Δεν το έκανα αλλά κατάλαβα μετά γιατί δεν είχαν αυτοκίνητα να μου δώσουν όταν είχα εγώ πρόβλημα).
-
-
Καλησπέρα σε όλους.
Ο ξάδερφος μου πήρε πριν 6-7 μέρες την 147 1.6 105 hp. Με παίρνει προχθές τηλέφωνο και μου λέει ότι πάει να βάλει μπροστά και δεν παίρνει. Η μπαταρία δεν ακουγόταν λαχανιασμένη, απλά δεν έπαιρνε μπροστά. Τί μπορεί να φταίει; Είμαι και εξωτερικό οπότε δεν μπορώ να δω το αυτοκίνητο. και μιλάμε για καινούριο, ολοκαίνουριο αυτοκίνητο. Το immobiliser υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο; -
Ο χρήστης stradale έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Ο ξάδερφος μου πήρε πριν 6-7 μέρες την 147 1.6 105 hp. Με παίρνει προχθές τηλέφωνο και μου λέει ότι πάει να βάλει μπροστά και δεν παίρνει. Η μπαταρία δεν ακουγόταν λαχανιασμένη, απλά δεν έπαιρνε μπροστά. Τί μπορεί να φταίει; Είμαι και εξωτερικό οπότε δεν μπορώ να δω το αυτοκίνητο. και μιλάμε για καινούριο, ολοκαίνουριο αυτοκίνητο. Το immobiliser υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο;Καλημέρα!
Δεν παίρνει καθόλου ή παίρνει και σβήνει?
Αν ήταν το immoboliser το αυτοκίνητο θα έπαιρνε μπρος και μετά από ένα δύο δευτερόλεπτα θα έσβηνε. Ανάβει κάποιο λαμπάκι? η μίζα ακούγεται να μπορεί να γυρίσει?
Πολύ περίεργο! -
Είχα πάθει και εγώ κάτι αντίστοιχο. Φαινόταν σαν να ήταν μπαταρία αλλά όλα τα ηλεκτρικά δούλευαν κανονικά. Τελικά είχε χαλάσει ο εγκέφαλος που ελέγχει τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου και αλλάχθηκε εντός εγγύησης.
-
Ο χρήστης stradale έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Ο ξάδερφος μου πήρε πριν 6-7 μέρες την 147 1.6 105 hp. Με παίρνει προχθές τηλέφωνο και μου λέει ότι πάει να βάλει μπροστά και δεν παίρνει. Η μπαταρία δεν ακουγόταν λαχανιασμένη, απλά δεν έπαιρνε μπροστά. Τί μπορεί να φταίει; Είμαι και εξωτερικό οπότε δεν μπορώ να δω το αυτοκίνητο. και μιλάμε για καινούριο, ολοκαίνουριο αυτοκίνητο. Το immobiliser υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο;Παίζει κι η περίπτωση να βούλωσε κανένα σωληνάκι στην αντλία βενζίνης από κάποιο σκουπιδάκι.
-
Τελικά το πρόβλημα λύθηκε στην αντιπροσωπεία. Δεν έκαναν λέει καλή επαφή τα καλώδια στη φύσα, πρόβλημα το οποίο υπήρχε προφανώς από το εργοστάσιο. Δηλαδή απλά τα έσφηξαν λίγο και από προχθές παίρνει μπρος κανονικά.
-
Καλημέρα σε όλους, παλιούς και νέους...
Άλλαξα (επιτέλους) το variator.
Είμαι εκτός εγγύησης και η αλλαγή έγινε στο συνεργείο της ALFISTI TEAM στο Γέρακα.
Κόστος ανταλλακτικού σετ και εργασίας 120 euro.Η κούκλα μου, ένιωσα, ότι έβγαλε (καινούρια) φτερά...!
(Ίσως βέβαια να είναι και η ιδέα μου...)Πάντως, υπάρχει σίγουρα διαφορά στη δύναμη στις χαμηλές στροφές (κάτω από 3500) και μια ποιο στρωτή λειτουργία του κινητήρα...
Για τις υψηλές στροφές... δεν ξέρω ακόμα...Όσο για τα διάφορα περί αντιπροσωπιών... ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΩ... Μόνο σε εξουσιοδοτημένο... Τουλάχιστον εκεί δεν σε γδέρνουν... (δείτε το παλιότερο post μου περί αυτού του θέματος...)
-
Φιλος μου δινει απο 156 NUOVA 1.8 ΤS
Σετ συμπλεκτη, δισκους μπρος πισω και εξατμιση.
Λογο αναβαθμισης του δικου του.
Τα πραγματα ειναι ολοκαινουργια με 10.000χλμ και θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να τα βαλω στο δικο μου.
147 1.6 ts
Alfa 147 forum