-
Το φίλτρο λαδιού αλλάζετε κάθε δεύτερη φορά που βάζεις λάδια.
To φίλτρο λαδιού αλλάζετε κάθε φορά που βάζεις λάδια
-
Τελικά υπάρχει κάποιος μηχανικός που να πληροφορεί σωστά τον κόσμο;Παραπληροφόρηση παντού ρε παιδί μου.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Τώρα όσοι βλέπουν τ'αποτελέσματα του Euro Ncap για ν'αγοράσουν αυτοκίνητο, ας συνεχίσουν να το κάνουν και να νιώθουν την αίσθηση 'ασφάλειας' που τους δίνει... Καμία θεωρία δεν εξομοιώνει πραγματικές συνθήκες οδήγησης - πρόσκρουσης.
Να με συγχωρείς αλλά οι πρότυπες δοκιμές του Euro NCap προσομειώνουν όσο γίνεται καλύτερα τις πραγματικές συνθήκες. Δεν πρόκειται για 'θεωρίες' όπως λες.
Αν εννοείς τη σημασία που έχει η ενεργητική ασφάλεια, τότε συμφωνώ μαζί σου. Μάλιστα πριν λίγα χρόνια στη Δανία (ή μήπως Ολλανδία; δεν θυμάμαι) είχαν γίνει τεστ με σκοπό να εξετάσουν αν οι 147/156 παρείχαν υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας (φρένα, αλλαγή διεύθυνσης, επάρκεια ελέγχου σε οριακές συνθήκες) και πραγματικά η απάντηση είναι ένα εμφατικό Ναι. Σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από άλλα αυτοκίνητα της ίδια κατηγορίας.
Αλλά, δυστυχώς, σε συνθήκες πρόσκρουσης, τα πράγματα είναι όπως λένε τα τεστ.
-
Σήμερα ρώτησα για τα Exalto 2 αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν σε 195/60/15. Έτσι μου πρότεινε το 205/55/15. Εκτός από τριβές, θόρυβο, κατανάλωση τι άλλο θα χάσω και τι θα κερδίσω με αυτή τι διάσταση?
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Να με συγχωρείς αλλά οι πρότυπες δοκιμές του Euro NCap προσομειώνουν όσο γίνεται καλύτερα τις πραγματικές συνθήκες. Δεν πρόκειται για 'θεωρίες' όπως λες.Είναι πραγματικά θεωρίες οι οποίες ισχύουν μόνο σε περίπτωση που τρακάρεις με τοίχο υλικού ίδιας πυκνότητας με αυτών του N cap και με ορθή γωνία πρόσκρουσης ίδια με αυτή του N cap και με ταχύτητα ίδια με αυτή του N cap. Πολλές συμπτώσεις για μια πρόσκρουση! Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά και όχι αποδεικτικά. Έχω φίλο που δοξάζει την παθητική ασφάλεια της 147 μετά από πλαγιομετωπική, αυτό για μένα είναι η καλύτερη απόδειξη. Σεβαστά τ'αποτελέσματα αλλά για 'μένα, ποτέ δεν θα είχαν βαρύτητα στην επιλογή αυτοκινήτου.
@cmarin Ίσως χάσεις λίγο σε άνεση λόγω του χαμηλότερου προφίλ, αν έχεις χόμπυ να πλαγιολισθαίνεις θα δεις τα όρια να 'μεγαλώνουν', αν όχι ίσως νιώθεις μια μεγαλύτερη σιγουριά. Οι επιδόσεις θα επηρεαστούν αρνητικά σ'ένα (μικρό) ποσοστό... Επίσης τα 205 θα είναι και ακριβότερα!
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Είναι πραγματικά θεωρίες οι οποίες ισχύουν μόνο σε περίπτωση που τρακάρεις με τοίχο υλικού ίδιας πυκνότητας με αυτών του N cap και με ορθή γωνία πρόσκρουσης ίδια με αυτή του N cap και με ταχύτητα ίδια με αυτή του N cap. Πολλές συμπτώσεις για μια πρόσκρουση! Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά και όχι αποδεικτικά. Έχω φίλο που δοξάζει την παθητική ασφάλεια της 147 μετά από πλαγιομετωπική, αυτό για μένα είναι η καλύτερη απόδειξη. Σεβαστά τ'αποτελέσματα αλλά για 'μένα, ποτέ δεν θα είχαν βαρύτητα στην επιλογή αυτοκινήτου.Νομίζω ότι απαντάς από μόνος σου στο σημείο που έχω τονίσει. Επέτρεψε πάντως σε άλλους να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τα αποτελέσματα του NCap για την επιλογή του αυτοκινήτους τους (σημειώνω ότι προσωπικά δεν συγκαταλέγομαι σε αυτούς).
Με τι τράκαρε αν επιτρέπεται ο φίλος σου; Ειλικρινά, σου εύχομαι ολόψυχα να μην έχεις ποτέ την τραγική εμπειρία να τρακάρεις με την 147 vs κάποιο αυτοκίνητο που έχει πάρει 5 αστέρια.
Και κάτι τελευταίο: αν η 148 πάρει 5 αστέρια στα τεστ τι θα έχεις να πεις; Ας αφήσουμε τους οπαδισμούς για την Εθνική Ελλάδος, όπου και αξίζει. Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε την αλήθεια που και που...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σήμερα ρώτησα για τα Exalto 2 αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν σε 195/60/15. Έτσι μου πρότεινε το 205/55/15. Εκτός από τριβές, θόρυβο, κατανάλωση τι άλλο θα χάσω και τι θα κερδίσω με αυτή τι διάσταση?Δεν υπάρχουν! Και εγώ πως τα φοράω στο αυτοκίνητο μου?! Για ρώτησε και κανένα άλλο λαστοχάδικο
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Και κάτι τελευταίο: αν η 148 πάρει 5 αστέρια στα τεστ τι θα έχεις να πεις;Ακριβώς αυτό που λέω και τώρα, ότι τα αποτελέσματα του N Cap ισχύουν μόνο για τις συνθήκες του N Cap. Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της οικογένειας είναι ένα Renault clio και ένα toyota corolla με τέσσερα αστέρια, δεν υπάρχει εμπάθεια στα λεγόμενα μου ούτε οπαδισμός. Δεν νομίζω ότι έχω δείξει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα. Το ότι τα αποτελέσματα του N Cap δεν ισχύουν αν αλλάξει έστω μία παράμετρος των τεστ έχει αποδειχτεί από τεστ του εξωτερικού και φυσικά από την φυσική! Θα κοιτάξω για τα links.
Υγ. Ο φίλος μου τράκαρε πλαγιομετωπική με φορτηγό ανασφάλιστο η ταχύτητα του 147 ήταν 65km/h, το αυτοκίνητο έφερε δυο στροφές πριν σταματήσει πάνω σε μια κολώνα. Έπαθε μόνο ένα στραμπούληγμα στον λαιμό... Τύχη? ίσως... Όμως το αυτοκίνητο συμπεριφέρθηκε διαφορέτικά απ'ότι στο τεστ του N Cap.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Σήμερα ρώτησα για τα Exalto 2 αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν σε 195/60/15. Έτσι μου πρότεινε το 205/55/15. Εκτός από τριβές, θόρυβο, κατανάλωση τι άλλο θα χάσω και τι θα κερδίσω με αυτή τι διάσταση?
Δεν υπάρχουν! Και εγώ πως τα φοράω στο αυτοκίνητο μου?! Για ρώτησε και κανένα άλλο λαστοχάδικο
Δεν υπάρχουν στον κατάλογό τους και σε επικοινωνία που είχα με την michelin hellas μου είπαν ότι το exalto 2 δεν βγαίνει. Έβγαινε το παλιό.
-
Γεια!
Τελείωσε σήμερα η φακιν εξεταστική και ασχολήθηκα λίγο με την 147. Τελικά πήγα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για την αλλαγή λαδιών. Έβαλα τα Selenia τα κόκκινα (10W-40),χωρίς να αλλάξω φίλτρο. Κόστος 49 ευρώ με το φ.π.α. .Επίσης όντως ήθελαν εξαέρωση τα φρένα (φταίνε οι ηλίθιοι της αντιπροσωπείας που είχα αλλάξει τακάκια!!! ) και τώρα το αυτοκίνητο φρενάρει όπως του αρμόζει. Α, και επειδή πάντα προκύπτει κάτι απρόβλεπτο, άλλαξα (για πρώτη φορά, μη βαράτε) φίλτρο γύρης στον αυτόματο κλιματισμό. Κόστος 60 ευρώ (τα μισά σχεδόν η εργασία). Λένε πρέπει ν'αλλάζει κάθε χρόνο. Επίσης τσέκαραν την βαλβολίνη του κιβωτίου και μου είπαν αντέχει οριακά μέχρι τα 60k km. Κανονικά έπρεπε να την είχα αλλάξει στα 40k km, τώρα έχω 55k. Tελικά η αντιπροσωπεία που πήγαινα μέχρι τώρα ήταν για τον .... ξέρετε ποιον . Ότι δεν τους έλεγα δεν το κοίταζαν/άλλαζαν, ακόμη και αν επρεπε. Δεν ξαναπατάω...
Ημερολόγιο καταστρώματος, over! (σόρυ για την πολυλογία)
-
stefane147,
Kαλά αποτελέσματα όσον αφορά την εξεταστική σου,επίσης εύχομαι με τα 10w-20 ο κινητήρας να είναι Jet. -
Δείτε εδώ GTA να φτιαχτείτε!
http://www.lospiques.com/htm/galeria/mo ... nto=55&P=1 -
Λίγο άσχετο με 147 αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας μια και είστε ειδικοί σε θεματα alfa. Ο θείος πολύ καλού μου φίλου πουλά την 156 του. Είναι η 1.8ΤS με τα 144 άλογα μοντέλο 10/99 ασημί (μάλλον η έκδοση distinctive μιας και έχει ξύλινο τιμόνι και επενδύσεις στην κονσόλα) με 28000 πραγματικά χλμ, αγραντζούνιστο. Ο θείος του φίλου μου είναι από αμερική 68 χρονών οπότε η οδήγηση του αυτοκινήτου ήταν συντηρητική. Η τιμή που ζητά είναι 15.500. Πίστεύετε ότι είναι καλή περίπτωση ή είναι ακριβή μιας και είναι ήδη 4.5+ ετών. Τί προβλήματα μπορεί να περιμένω και τί να προσέξω.
-
Kοίτα οι 156 1.8 T.S μοντέλο '99 παίζουν κοντά στα 15.000 ευρώ-για την ακρίβεια το autotriti την αξιολογή στα 14.700 ευρώ- .Τώρα αφού το ξέρεις το αυτοκίνητο -τα χ.λ.μ(να είναι πραγματικά) την κατάσταση του γενικά- και δεν σε πειράζει η διαφορά των 800 περίπου ευρώ χτύπα το.Τώρα τι προβλήματα μπόρει να περιμένεις αυτό δεν το ξέρει κανείς,αυτό που μπορώ να σου πω είναι ό,τι το αυτοκίνητο αυτό θα το ευχαριστηθείς απο όλες τις απόψεις,και μην ξεχνάς ό,τι oι Alfa πλέον είναι αξιόπιστες.
-
E στα 15.000 τον ριχνεις ΧΑΛΑΡΑ.
Οποτε καλοριζικη και καλοφορετη.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ αμαξΙ!!!! ΖΗΛΕΥΩ ΗΔΗ!!! -
Εντάξει έχει 14.700 ευρώ σαν μεταχειρισμένο στις αγγελίες αλλά δεν ξέρεις τι παίρνεις,αν για παράδειγμα έχει κοντέρ γυρισμένο,αν είναι καλοσυντηρημένο το αυτοκίνητο,αν είναι τρακαρισμένο και πολλά άλλα.Στην προκειμένη περίπτωση το αμάξι απο τα συμφραζόμενα φαίνεται καθαρό.
-
Για όσους ενδιαφέρονται για facelift και αλλαγές σε κινητήρες...
http://www.italiaspeed.com/2004/cars/al ... _0307.html
-
Το αμάξι πιστεύω ότι ειναι καθαρό. Ο ιδιοκτήτης είναι πολύ σοβαρός και ειλικρινής άνθρωπος (συνταξιούχος καθηγητής Πανεπιστημίου στην Αμερική, Έλληνας βέβαια) και ο ανηψιός του πολύ καλός μου φίλος. Επομένως δε νομίζω ότι θα με κοροιδέψουν σε κάτι κρύβοντας την αλήθεια. Τώρα αν συμβεί και αυτό τότε τί να πω 'άντε γεια'
-
Υπάρχει μια άποψη που έχω διαβάσει σε ένα βιβλίο για παλιές Άλφα Ρομέο που λέει ότι μπορεί να καταλάβεις πολύ περισσότερα πράγματα για την κατάσταση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που προτίθεσαι να αγοράσεις 'ψυχολογώντας' τον προηγούμενό του κάτοχο παρά με οποιονδήποτε τεχνικό έλεγχο. Άλλωστε η αμέλεια στη συντήρηση συνήθως δε φαίνεται εύκολα σε τεχνικό έλεγχο αλλά τα αποτελέσματά της εμφανίζονται μετά από (συνήθως ολιγόμηνη) χρήση του αυτοκινήτου.
-
Γεια χαρά παίδες,πολύ γρήγορα να σας αναφέρω εμπειρία με την 147 σε ...ταξίδι!
Ποιος είπε πως η 147 δεν έχει χώρους?
Λοιπόν την Κυριακή που μας πέρασε η Αlfa γύρισε από Βόλο με 5 άτομα και αποσκευές 3ημέρου απ'όλους δηλ.γεμάτο! Έτυχε να βρίσκομαι εγώ πίσω απ'το τιμόνι.......
Είναι βέβαιο πως το βάρος είχε πραγματικά γονατίσει τις επιταχύνσεις από στάση ενώ προς μεγάλη μου έκπληξη οι ρεπρίζ ήταν ικανοποιητικότατες αρκεί οι στροφές να ήταν > 4.000 σ.α.λ. Δεν ήταν μόνο ιδέα μου αλλά συγκρινα και με άλλα αντίστοιχης ιποδύναμης(105hp) στο δρόμο.Χαρακτηριστικά σε άνοιγμα 3ης για προσπέραση με ακολουθούσε clio 1.4 16v και μέχρι και τα 180+ που είχα κάνει δεξιά δεν μπορούσε να περάσει.Ξέχασα να γράψω πάντα με το clima on.
Ε και σε μια ευθεία δεν δίστασε να δείξει και 200χλμ. με 6.000 σ.α.λ.
Εντάξει μην φανταστείτε πως έκανα κόντρες,απλά έτυχαν κάποιες ιδανικές συνθήκες
Το ταξίδι από πλευράς ατμόσφαιρας μέσα στην καμπίνα ήταν ιδανικό(κατα γενική ομολογία) και πολύ ξεκούραστο(εκτός απ'τον πίσω που καθόταν στη μέση).
Η ανάρτηση έλεγχε πάρα πολύ αποτελεσματικά όλο ΤΟ βάρος του αυτοκινήτου(ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ) ενώ είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φορές που είχε τάσεις πλεύσεις όλο τα αμάξωμα.
Πραγματικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος απ'το αυτοκίνητο!!!!
Υ.Γ. Ξέχασα να σας πω πως την πίεση στα ελαστικά την είχα ανεβάσει στα 2.5 bar σύμφωνα με το βιβλίο,οι ταχύτητες ταξιδίου ήταν 140-160 χλμ.ενώ η κατανάλωση για το σύνολο των ~ 350 χλμ. με 2 γερά μποτιλιαρίσματα ήταν 9,3λίτρα/100χλμ.
Alfa 147 forum