-
Έκανα μια έρευνα για τα Workshop manuals της Alfa και θα προχωρήσω στην αγορά τους μάλλον απο Αγγλία.
Κατέληξα στα εξής:-
Service/Workshop manual for Alfa >87.
1xCD-ROM, Mac/Pc, Acrobat format, 650pages. -
Electronic Parts Catalogue ePER.
1xCD-ROM ή 1xDVD-ROM, Edition 52, (1987 - 11/7/2003).
Το κόστος δεν είναι μεγάλο (5-10 Λίρες), μεγαλύτερη είναι η ταλαιπωρία με τις τράπεζες...
Όποιος θέλει μπορούμε να τα παραγγείλουμε μαζί.
-
-
Καλά αυτό είναι άλλο θέμα και ήδη κάνω τον Σερλοκ Χολμς
Δείτε την συνέχεια της ιστορίας με την γρατζουνιά στο θέμα Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΚΑ...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Καλά αυτό είναι άλλο θέμα και ήδη κάνω τον Σερλοκ Χολμς
Δείτε την συνέχεια της ιστορίας με την γρατζουνιά στο θέμα Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΚΑ...
ΜΠΡΑΒΟ!!!Ετσι πρεπει! Μακαρι να εβρισκα και γω τον ... που μου γρατζουνισε το τουτου μου!
-
Καλησπέρα σε όλους .
Θ ήθελα να ρωτήσω αν μπαίνουν [b]17αρες ζάντες στην 146 1.6 ts '97[/b].
Δεν θέλω να βρίσκουν σε θόλους ή φτερά .
Θα έχει σημαντικές διαφορές στις επιδόσεις ??? Τώρα φοράει 14αρες.
Επίσης το αυτοκίνητο δεν είναι καθόλου χαμηλωμένο αν παίζει και αυτό ρόλο !!!Ευχαριστώ προκαταβολικά !!!!!
-
Ο χρήστης IOANNIS PONTIKIS έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους .Θ ήθελα να ρωτήσω αν μπαίνουν 17αρες ζάντες στην 146 1.6 ts '97.
Δεν θέλω να βρίσκουν σε θόλους ή φτερά .
Θα έχει σημαντικές διαφορές στις επιδόσεις ??? Τώρα φοράει 14αρες.
Επίσης το αυτοκίνητο δεν είναι καθόλου χαμηλωμένο αν παίζει και αυτό ρόλο !!!Ευχαριστώ προκαταβολικά !!!!!
Tο σιγουρο ειναι οτι απο 14 σε 17 θα δεις μεγαλη διαφορα σε επιδοσεις!! Αλλα θα παταει πολυ καλυτερα το αμαξι.
Δεν ξερω να σου πω αν θα εχεις προβλημα με τους θολους κλπ. -
Δεν υπάρχει πρόβλημα με τους θόλους σε νορμάλ συνθήκες. Σε πλήρες φορτίο και με μαλακά ελατήρια θα βρίσκει σίγουρα.
Εγώ έχω βάλει 15αρες που είναι και η μεγαλύτερη διάσταση που προτείνει ο κατασκευαστης. Οπως βλέπει εκει μεγάλο περιθώριο μέχρι τα φτερά και με 50αρι και με 55 προφίλ.Κάπως έτσι αλλα στο γκρί του... (15αρα και τετραμπούλονι!)
Και μια φώτο απο τις 17' της zender σε 145
-
Η συγκεκριμένη ζάντα υπάρχει σε 15 ίντσες; Νόμιζα ότι υπάρχει μόνο σε 16' ...
-
Γεια σε όλους!!! Απο τις 30/04/2004 είμαι κάτοχος μίας πανέμορφης Alfa 147 (105 Distinctive)!!! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: απο προχθές κάθε φορά που ξεκινάω την κούκλα μου, βγάζει ένδειξη για την πόρτα του πορτ παγκάζ ότι δεν έχει κλείσει καλά! Μετά από λίγα μέτρα η ένδειξη εξαφανίζεται!!! Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει (είναι θέμα νεότητας???), το θεωρώ ασήμαντο για να το πάω στο συνεργείο...
-
Ο χρήστης TIFOSI έγραψε:
Γεια σε όλους!!! Απο τις 30/04/2004 είμαι κάτοχος μίας πανέμορφης Alfa 147 (105 Distinctive)!!! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: απο προχθές κάθε φορά που ξεκινάω την κούκλα μου, βγάζει ένδειξη για την πόρτα του πορτ παγκάζ ότι δεν έχει κλείσει καλά! Μετά από λίγα μέτρα η ένδειξη εξαφανίζεται!!! Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει (είναι θέμα νεότητας???), το θεωρώ ασήμαντο για να το πάω στο συνεργείο...Καλορίζικη, καλά χιλιόμετρα και καλή απόλαυση.
Για το θέμα της πίσω πόρτας: Συμβαίνει όταν την ανοίξεις και την κλείσεις ή πάντα?
Την ίδια ακριβώς ημερομηνία πριν 2 χρόνια πήρα και την δικιά μου 147...
-
Ο χρήστης TIFOSI έγραψε:
Γεια σε όλους!!! Απο τις 30/04/2004 είμαι κάτοχος μίας πανέμορφης Alfa 147 (105 Distinctive)!!! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: απο προχθές κάθε φορά που ξεκινάω την κούκλα μου, βγάζει ένδειξη για την πόρτα του πορτ παγκάζ ότι δεν έχει κλείσει καλά! Μετά από λίγα μέτρα η ένδειξη εξαφανίζεται!!! Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει (είναι θέμα νεότητας???), το θεωρώ ασήμαντο για να το πάω στο συνεργείο...Απλά προσπαθεί να σου δείξει ποιος είναι το αφεντικό σε αυτή τη σχέση...άρχισε τα ναζάκια της κιόλας
-
Ο χρήστης TIFOSI έγραψε:
Γεια σε όλους!!! Απο τις 30/04/2004 είμαι κάτοχος μίας πανέμορφης Alfa 147 (105 Distinctive)!!! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: απο προχθές κάθε φορά που ξεκινάω την κούκλα μου, βγάζει ένδειξη για την πόρτα του πορτ παγκάζ ότι δεν έχει κλείσει καλά! Μετά από λίγα μέτρα η ένδειξη εξαφανίζεται!!! Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει (είναι θέμα νεότητας???), το θεωρώ ασήμαντο για να το πάω στο συνεργείο...Ακριβώς την ίδια έχει η..συμβία
Για το 'πρόβλημα' να υποθέσω πως κάτι παίζεται με το σύστημα που κλειδώνει αυτόματα το porte-bagage(ωραίο το γαλλικό?) με το που αρχίζει και κινείται το αυτοκίνητο και έτσι σου εξαφανίζει την ένδειξη στην οθόνη,σαν να έχει κλείσει-ασφαλίσει σωστά(όχι πως πριν που υπήρχε η ένδειξη δεν είχε κλείσει σωστά).
Αυτό έχω την εντύπωση πως είναι,φυσικά και θα πας σε συνεργείο να το ελέγξουνΠολλά καλά και απολαυστικά χιλιόμετρα
-
Ο χρήστης TIFOSI έγραψε:
Γεια σε όλους!!! Απο τις 30/04/2004 είμαι κάτοχος μίας πανέμορφης Alfa 147 (105 Distinctive)!!! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: απο προχθές κάθε φορά που ξεκινάω την κούκλα μου, βγάζει ένδειξη για την πόρτα του πορτ παγκάζ ότι δεν έχει κλείσει καλά! Μετά από λίγα μέτρα η ένδειξη εξαφανίζεται!!! Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει (είναι θέμα νεότητας???), το θεωρώ ασήμαντο για να το πάω στο συνεργείο...Μην ψαρώνεις, θέμα νεότητας είναι. Στη θέση σου (τουλάχιστον στην αρχή) δεν θα πήγαινα καν ούτε μέχρι το συνεργείο. Εμένα έκανε το ίδιο τις πρώτες μέρες η πόρτα του οδηγού. Με από λίγο καιρό όμως έστρωσε.
Καλά χιλιόμετρα TIFOSI! -
Update για τα manuals,
Ας είναι καλά ο IOANNIS PONTIKIS.
Μου έδωσε το Workshop manual και το Compact 98 (η παλιά έκδοση του ePER) στην εκδοση 54. Δηλαδή καλύπτει μέχρι και το 2000, Alfa και Innocenti !!
To software δεν είναι και το καλύτερο αλλα την δουλειά του την κάνει ακόμα και στα ελληνικά.Πρώτη έρευνα το θέμα της ανάρτηση. Όλες οι εκδόσεις 1.4-2.0 εχουν τα ίδια μπροστά αμορτισέρ, ίδια πίσω αμορτισέρ και ελατήρια, τις ίδιες αντιστρεπτικές μπροστά πίσω, και παίζουν διαφορετικοί κωδικοί μόνο για τα μπροστά ελατήρια(6) και τα 'pillars' (10).
-
Τα κατάφερα!!!
σήμερα το πρωί τράκαρα την Alfa. Ακούμπησα στο φανάρι ένα cinquecento με σχεδόν μηδενικά χιλιόμετρα. Φρέναρα και νοιώθω σαν να με 'πούλησε' το ABS, αφού ενεργοποιήθηκε και ενοιώθα σαν να επιτάχυνε...
Οι υλικές ζημιές θα ήταν μηδαμινές, αλλά το cinquecento είχε πίσω κοτσαδόρο, οποίος εισχώρησε στον προφυλακτήρα (ακριβώς πάνω στην πινακίδα) και πρέπει να έκανε ζημιά στο ψυγείο....αφού άδειασε. Το Fiatακι έχει μόνο μιά γρατζουνιά στον προφυλακτήρα (αφού τα πήρε όλα ο κοτσαδόρος).
Θα μου πουν το μεσημέρι.... -
Cmarin για ψαξε το θεμα κοτσαδορος γιατι αν δεν τον εχει δηλωμενο νομιζω οτι σε αποζημιωνει...και αν θες νεο ψυγειο και προφυλακτηρα ειναι αρκετα λεφτα.
-
Επίσης, κάπου έχω ακούσει ότι ο κοτσαδόρος πρέπει να αφαιρείται όταν δε χρησιμοποιείται, άρα μπορεί να ήταν παράνομος ο οδηγός του Τσίνκουε. Ρώτα το δικηγόρο σου σχετικά.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Επίσης, κάπου έχω ακούσει ότι ο κοτσαδόρος πρέπει να αφαιρείται όταν δε χρησιμοποιείται, άρα μπορεί να ήταν παράνομος ο οδηγός του Τσίνκουε. Ρώτα το δικηγόρο σου σχετικά.Είναι παράνομος αφού ζήτησα να δω αν έχει άδεια και δεν υπήρχε....
Το τι θα γίνει όμως δεν ξέρω, αφού φταίω για τον ΚΟΚ αλλά φταίει γι ατο ύψος της ζημιάς... -
Ο χρήστης TIFOSI έγραψε:
Γεια σε όλους!!! Απο τις 30/04/2004 είμαι κάτοχος μίας πανέμορφης Alfa 147 (105 Distinctive)!!! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: απο προχθές κάθε φορά που ξεκινάω την κούκλα μου, βγάζει ένδειξη για την πόρτα του πορτ παγκάζ ότι δεν έχει κλείσει καλά! Μετά από λίγα μέτρα η ένδειξη εξαφανίζεται!!! Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει (είναι θέμα νεότητας???), το θεωρώ ασήμαντο για να το πάω στο συνεργείο...Γεια χαρά TIFOSI!! Χαίρομαι που εκανες μακράν τη καλυτερη επιλογη....Το τελευταιο μήνα οδηγω ακριβως την ιδια 105 distictive, 3Θ, grigio vesuvio...
Οσο για το προβληματακι....ενας tifosi δεν διαμαρτυρεται ποτε για προβληματα νεοτητας ιταλικου... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Είναι παράνομος αφού ζήτησα να δω αν έχει άδεια και δεν υπήρχε....
Το τι θα γίνει όμως δεν ξέρω, αφού φταίω για τον ΚΟΚ αλλά φταίει για το ύψος της ζημιάς...Μην το αφησεις...Αν δεν ηταν εκει ο κοτσαδορος μπορει να την εβγαζες με γρατζουνιες... Καποιοι νομιζουν οτι ο κοτσαδορος ειναι για να ελκεις τρεϊλερ και να βοηθα στο παρκαρισμα! Ας πληρωσουν και αυτοι μια φορα για ολους τους προφυλακτηρες που εχουν χτυπησει κατα καιρους!
-
Ο χρήστης Tsakinnen έγραψε:
Είναι παράνομος αφού ζήτησα να δω αν έχει άδεια και δεν υπήρχε....
Το τι θα γίνει όμως δεν ξέρω, αφού φταίω για τον ΚΟΚ αλλά φταίει για το ύψος της ζημιάς...Μην το αφησεις...Αν δεν ηταν εκει ο κοτσαδορος μπορει να την εβγαζες με γρατζουνιες... Καποιοι νομιζουν οτι ο κοτσαδορος ειναι για να ελκεις τρεϊλερ και να βοηθα στο παρκαρισμα! Ας πληρωσουν και αυτοι μια φορα για ολους τους προφυλακτηρες που εχουν χτυπησει κατα καιρους!
Χεχε! Ο cmarin εκτός από στατιστικολόγος θα γίνει και ο πρώτος Courtroom Vigilante του φόρουμ!
Alfa 147 forum