-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Φίλε ekvus, νομίζω πως εσύ που το άνοιξες μπορείς να του αλλάξεις τον τίτλο αν κάνεις edit το αρχικό post.
Mάλλον δεν μπορεί γιατί είναι 'μετακινημένο'.
-
Παιδια αλλαξα τον τιτλο σε Alfa 147 forum (περιμενω καλυτερες ιδεες) αλλα ενω αυτος ο τιτλος φαινεται οτν μπεις στο topic (σε μενα τουλαχιστον) στην γενικη σελιδα του 'Περι Αυτοκινησης' φαινεται ακομα ο παλιος. Μαλλον οι moderators πρεπει να επιμεληθουν του θεματος!!
-
Να και κάτι για να χαρούμε οι 147άκηδες:
Alfa Romeo 147 Super 1600, του Steve Hill από την Αγγλία
http://www.carenthusiast.com/marksims/p ... _ms_31.jpg
http://www.carenthusiast.com/marksims/p ... _cc_09.jpgΆντε και εις ανώτερα!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Να και κάτι για να χαρούμε οι 147άκηδες:Alfa Romeo 147 Super 1600, του Steve Hill από την Αγγλία
http://www.carenthusiast.com/marksims/p ... _ms_31.jpg
http://www.carenthusiast.com/marksims/p ... _cc_09.jpgΆντε και εις ανώτερα!
Ρε φιλε ενταξει δεν λεω αγωνιστικο ειναι αλλα του αλλαξε τα φωτα, κακασχημο το εκανε
-
Δεν βλέπω κανέναν πρόθυμο να τοποθετηθεί στο θέμα σύγκρισης 147 - 156 μεσημεριάτικα
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Δεν βλέπω κανέναν πρόθυμο να τοποθετηθεί στο θέμα σύγκρισης 147 - 156 μεσημεριάτικαΠολλές πιθανές εξηγήσεις, όπως (με πολλή επιφύλαξη):
- Καλύτερη αεροδυναμική της 156 λόγω 3 όγκων (εκεί οφείλεται σίγουρα η καλύτερη τελική ταχύτητα).
- Η διαφορετική θέση οδήγησης (στην 156 το ταμπλό είναι πιο χαμηλό) μπορεί να σου δίνει πιο 'σπορτίφ' αίσθηση.
- Ίσως ο κινητήρας να ακούγεται λίγο περισσότερο στην 156 επειδή η 147 ως μεταγενέστερο μοντέλο έχει καλύτερη ηχομόνωση.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δεν βλέπω κανέναν πρόθυμο να τοποθετηθεί στο θέμα σύγκρισης 147 - 156 μεσημεριάτικα
Πολλές πιθανές εξηγήσεις, όπως (με πολλή επιφύλαξη):
- Καλύτερη αεροδυναμική της 156 λόγω 3 όγκων (εκεί οφείλεται σίγουρα η καλύτερη τελική ταχύτητα).
- Η διαφορετική θέση οδήγησης (στην 156 το ταμπλό είναι πιο χαμηλό) μπορεί να σου δίνει πιο 'σπορτίφ' αίσθηση.
- Ίσως ο κινητήρας να ακούγεται λίγο περισσότερο στην 156 επειδή η 147 ως μεταγενέστερο μοντέλο έχει καλύτερη ηχομόνωση.
Να προσθέσω και το ηλεκτρονικό γκάζι; Αν μιλάμε για παλιότερες 156, που απουσίαζε...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Να και κάτι για να χαρούμε οι 147άκηδες:Alfa Romeo 147 Super 1600, του Steve Hill από την Αγγλία
Το διάβασα κι εγώ σήμερα το πρωί. Θα πάρει μέρος στο 1ο Pirelli Rally Χωμάτινη 147 όμως δεν περίμενα να δω:roll:
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Καλύτερη αεροδυναμική της 156 λόγω 3 όγκων (εκεί οφείλεται σίγουρα η καλύτερη τελική ταχύτητα).Έχω την εντύπωση πως όσα αυτ/τα είναι 'κοφτά' πίσω (3πορτα hatchback)ευνοούνε την τελική ταχ.(όπως η 147) ενω η 156 με το κλασικό porte bagage(καλά το'γραψα στα γαλλικά? ) έχει περισσότερη επιφάνεια η οποία μπορεί να κάνει δουλειά αεροτομής και ίσα-ισα να κόβει τελική ταχ.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος ,απλά έτσι νομίζωΑν πράγματι έχει μεγαλύτερη τελική μήπως αυτό οφείλεται στο πιο μακριές σχέσεις στο κιβώτιο ή η 5η μόνο?
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Υπολόγιζα πόσοι ήμαστε με 147:
Kosavr, gatony, cmarin, kyan, ckvus, alekos2004, vasilios, aleng, alfa147, 147Gr (Που΄σε βρε Γιώργη ;;;) και εγώ συνολικά δηλαδή 11 !! (Sorry αν ξέχασα ή έκανα λάθος σε κάποιον)Να ξεκαθαρίσω κάτι(αν έχει αυτο σημασία) πως το αυτ/το είναι της φίλης μου αλλά καταλάβατε ποιος ασχολείται περισσότερο μ'αυτό....
Gatony και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω με συνεργείο. Σκέφτομαι μια και έχει λήξει η εγγύηση προ πολλού, να το πάω σε ημι-εξουσιοδοτιμένο. Τους Alfistι στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.
Για εξουσιοδοτημένο συνεργείο έχω συννενοηθεί με τον kyan και μου πρότεινε ένα στο Μοσχάτο. Μέχρι να λήξει η εγγύηση θα πηγαίνει εκεί η 147(σε εξουσιοδοτημένο) εκτός και αν είναι σωστός σε όλα του ο όποιος εξουσιοδοτημένος μηχανικός και καταφέρει να με κερδίσει....το μέλλον θα δείξει..13 μήνες είναι ακόμα η εγγύηση.
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως όσα αυτ/τα είναι 'κοφτά' πίσω (3πορτα hatchback)ευνοούνε την τελική ταχ.(όπως η 147) ενω η 156 με το κλασικό porte bagage(καλά το'γραψα στα γαλλικά? ) έχει περισσότερη επιφάνεια η οποία μπορεί να κάνει δουλειά αεροτομής και ίσα-ισα να κόβει τελική ταχ.Χμμμμ.. νομίζω πως τα hatchback έχουν κατά κανόνα χειρότερη αεροδυναμική από τις μπερλίνες (πιο κομψό ) γιατί η μεγάλη γωνία ανάμεσα στην οροφή και στην πίσω πόρτα δημιουργεί στροβιλισμούς στη ροή του αέρα, άρα μεγαλύτερη αεροδυναμική αντίσταση. Επίσης έχει αναφερθεί στους 4Τ πως 'όσο πιο μακρύ είναι ένα αυτοκίνητο τόσο καλύτερο συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης έχει -δυνητικά πάντα'. Ίσως πιο σωστά όσο μεγαλύτερος είναι ο λόγος μήκος/μετωπική επιφάνεια.
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Εγω το πηγαινω στην Spicar (απο εκει το αγορασα) οι οποιοι ειναι πολυ ευγενικοι και εξυπηρετικοι αλλα προφανως λογο ογκου εργασιας δεν αφιερωνουν χρονο στο αμαξι και εντελει δεν κανουν σωστη δουλεια.Αν δεν αφιερώνουν χρόνο και αν δεν κάνουν σωστή δουλειά τελικά τότε νομίζω πως δεν κάνουν γι'αυτή τη δουλειά
Για τη Spicar έχω ακούσει τα χειρότερα λόγια απο φίλη με cinque,η κοροιδία πήγαινε σύννεφο,της χρεώνανε αντ/κά χωρίς να τα έχουν βάλει πάνω και άλλα τέτοια παρατράγουδαΈχω την εντύπωση πως όταν είναι μέσα στην εγγύηση το αυτ/το, δεν σου δίνουν πολύ σημασία(προφανώς δεν έχουν κέρδη)....όταν λήξει όμως σε έχουν μες στην ευγένεια-εξυπηρέτηση γιατι τότε στα παίρνουν
'Εξυπνος αυτός ο μηχανικός που θα σου συμπεριφερθεί σωστά και θα σε εξυπηρετήσει απ'την πρώτη στιγμή....και εκείνος αλλά και εσύ κερδισμένος(γενικότερα)
τι με έπιασε τώρα και φιλοσοφώ -
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Παιδια αλλαξα τον τιτλο σε Alfa 147 forum (περιμενω καλυτερες ιδεες) αλλα ενω αυτος ο τιτλος φαινεται οτν μπεις στο topic (σε μενα τουλαχιστον) στην γενικη σελιδα του 'Περι Αυτοκινησης' φαινεται ακομα ο παλιος. Μαλλον οι moderators πρεπει να επιμεληθουν του θεματος!!**M O D E R A T O R S **
μας ακούτε εκει έεεεεεξωωω αλλάξτε παρακαλούμε πολύ τον τίτλο και στο 'περι αυτοκίνησης σε 'Alfa 147 forum '
ΗΠΙ-ΗΠΙ ΟΥΜΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ .....προκαταβολικά
-
Ελπίζω ως νέο μέλος του forum (και φρέσκος ιδιοκτήτης της 147) να μου επιτρέπεται τις ερωτήσεις με τις οποίες σας βομβαρδίζω και να με συγχωρείτε αν κάποιες φαίνονται κουτές. Λοιπόν, έρχομαι τώρα στο θέμα του πλυσίματος. Το εγχειρίδιο του κατασκευαστή αναφέρει ότι το αυτοκίνητο δεν πρέπει να πλένεται ποτέ όταν η μηχανή του είναι ακόμα ζεστή (για λόγους προστασίας του χρώματος). Αυτό τι σημαίνει;Ότι πρέπει να πλένουμε το αυτοκίνητο πάντα μόνοι μας;
-
Ερώτηση σχετικά με φορτιστή κινητού τηλεφώνου.
Αγόρασα πρόσφατα ένα φορτιστή αυτοκινήτου για το κινητό μου και διαπίστωσα ότι η υποδοχή του αναπτήρα έχει μικρότερο βάθος από το βύσμα του φορτιστή με αποτέλεσμα αυτός να μη λειτουργεί. Τον επέστρεψα στο κατάστημα (ΓΕΡΜΑΝΟΣ) που το αγόρασα ζητώντας τους κάποιο άλλο μοντέλο και μου είπαν ότι δεν υπάρχουν φορτιστές με πιο κοντά βύσματα. Δεν ξέρουν τί τους γίνεται, ή έχει συμβεί και σε άλλους; -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το διάβασα κι εγώ σήμερα το πρωί. Θα πάρει μέρος στο 1ο Pirelli Rally Χωμάτινη 147 όμως δεν περίμενα να δω:roll:
Δεν είναι η πρώτη. Εδώ και καναδυό χρόνια κυκλοφορεί και μία δίλιτρη, πάλι στην Αγγλία, μόνο που δεν είχε εξελιχθεί αρκετά.
-
Και επειδή είσαστε καλά παιδιά πάρτε και ένα link με φωτογραφίες από την επίσημη παρουσίαση της 147 GTA του ανάλογου Cup.
http://db.alfaromeo.org/articel/show_articel.php?id=201
Αλήθεια, πότε θα δούμε κάτι ανάλογο στην Ελλάδα;
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Ελπίζω ως νέο μέλος του forum (και φρέσκος ιδιοκτήτης της 147) να μου επιτρέπεται τις ερωτήσεις με τις οποίες σας βομβαρδίζω και να με συγχωρείτε αν κάποιες φαίνονται κουτές.Απολύτως κανένα πρόβλημα!
Το εγχειρίδιο του κατασκευαστή αναφέρει ότι το αυτοκίνητο δεν πρέπει να πλένεται ποτέ όταν η μηχανή του είναι ακόμα ζεστή (για λόγους προστασίας του χρώματος).
Φαντάζομαι για να αποφευχθεί η απότομη συστολή του καπό και των φτερών όταν πέσει πάνω τους νερό.
Αυτό τι σημαίνει;Ότι πρέπει να πλένουμε το αυτοκίνητο πάντα μόνοι μας;
Όχι απαραίτητα. Αν, ας πούμε το δώσεις να στο πλύνουν, πες τους να περιμένουν κανα μισάωρο να κρυώσει το καπό. Συνήθως τους βολεύει κιόλας αυτό.
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
μας ακούτε εκει έεεεεεξωωω αλλάξτε παρακαλούμε πολύ τον τίτλο και στο 'περι αυτοκίνησης σε 'Alfa 147 forum 'Χμμμ... φοβάμαι ότι για να γίνει αυτό πρέπει να μπει χέρι κατ'ευθείαν στη βάση. Μάλλον θα πρέπει να ζήσουμε μ'αυτό.
-
Το όνομα μπορεί να το αλλάξει μόνο ο συγγραφέας,όχι ο moderator!!Ούτως ή άλλως απο το Περί Αυτοκίνησης σε πάει στο Τεχνικά!
Alfa 147 forum