-
Αν αγουροξυπνημένοι διαπιστώσετε οτι ο συμπλέκτης της αλφούλας σας δεν εχει καθόλου διαδρομή, μα καθόλου διαδρομή! ξύλο!!!
Ε, ναι, εχετε μείνει απο συμπλέκτη!
Και εδώ φαινεται η αξιοπιστία (οπως την φαντάζομαι εγώ τουλαχιστον) γιατι και 50 χλμ έκανε σε αυτή την κατάσταση Κυψελη-Παγκρατι-Πευκη για να με ικανοποιήσει πρωί πρωί, και 100.000 χλμ συνολικά μέχρι να παρουσιάσει πρόβλημα έχει κάνει.
Το αποτέλεσμα: 226 + 150 + κλπ = 406ΕΚαι μια ερώτηση για όσους μπορεί να γνωρίζουν,
μετα το σέρβις, στα γεμίσματα (και μόνο στα γεμίσματα απο χαμηλά και όχι στην επιτάχυνση) με όποια ταχύτητα στο κιβώτιο, ακούγετε πολύ μπάσος ο ήχος (μου θυμίζει μπόξερ) η απάντηση οτι είναι το καινούριο φίλτρο που ρουφάει περισσότερο αέρα δεν με ικανοποίησε γιατι και εχω ξανα λλάξει φίλτρο και δεν θέλω να φανταστώ πόσο λιγότερος αέρας πέρναγε απο το παλιό.
Καμια ιδέα;;; -
Παιδιά, κατέβασα το αρχείο ISO και το .txt αλλά δεν βρίσκω πουθενά setup.exe
Τα αρχεία τύπου .ISO αναγνωρίζονται από τα προγράμματα δημιουργίας CD (όπως το NERO) και το δημιουργούν. Κάνουν δηλαδή κάποιου είδους extract πάνω στο CD.
Όταν το κάνεις αυτό θα δεις το setup.exe και όλα τα υπόλοιπα αρχεία...
Ελπίζω να βοήθησα... -
Βελισσαριε εχουμε καμια εξελιξη στο θεμα της βελτιωσης?
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
μετα το σέρβις, στα γεμίσματα (και μόνο στα γεμίσματα απο χαμηλά και όχι στην επιτάχυνση) με όποια ταχύτητα στο κιβώτιο, ακούγετε πολύ μπάσος ο ήχος (μου θυμίζει μπόξερ) η απάντηση οτι είναι το καινούριο φίλτρο που ρουφάει περισσότερο αέρα δεν με ικανοποίησε γιατι και εχω ξανα λλάξει φίλτρο και δεν θέλω να φανταστώ πόσο λιγότερος αέρας πέρναγε απο το παλιό.Δεν είναι τόσο το πόσο ελεύθερο είναι το φίλτρο όσο το τι ακουστικά φαινόμενα δημιουργεί στην εισαγωγή. Εγώ έβαλα ένα Pipercross στην Alfasud και έγινε πολύ μπάσος ο ήχος, παρόλο που πριν απ'αυτό είχα το πιο ελεύθερο φίλτρο που υπάρχει: ένα κομμάτι τούλι.
Η εξήγηση γίνεται προφανής αν δεις το κάτω μέρος του Pipercross: μοιάζει με επένδυση ηχομονωμένου θαλάμου, από πορώδες υλικό σε σχήμα αυγοθήκης! Μάλλον είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παράγει μπάσο ήχο.
Α, και κάτι ακόμα: αν ακούς έναν (πολύ πωρωτικό) ήχο σα ρούφηγμα όταν πατάς το γκάζι απότομα με μεσαίες στροφές, τότε είναι σίγουρα το φίλτρο.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Α, και κάτι ακόμα: αν ακούς έναν (πολύ πωρωτικό) ήχο σα ρούφηγμα όταν πατάς το γκάζι απότομα με μεσαίες στροφές, τότε είναι σίγουρα το φίλτρο.Χεχε αν θυμαμαι σε αντιστοιχη ερωτηση για την 147 σου μας απαντησες οτι ειναι ο ιμαντας
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Χεχε αν θυμαμαι σε αντιστοιχη ερωτηση για την 147 σου μας απαντησες οτι ειναι ο ιμανταςΜάλλον είχα καταλάβει λάθος την ερώτηση. Ο ιμάντας παράγει το σφύριγμα που θυμίζει τουρμπίνα (σε πολλούς σύγχρονους κινητήρες σφυρίζει έτσι ο ιμάντας). Το ρούφηγμα είναι από την εισαγωγή.
-
προσπαθώ να κάνω σωστά βήματα. Εκανα μερικό upgrade στην ανάρτηση, σχολαστικό σέρβις, τα φρένα μου ειναι άψογα, ψαχνω και για ζάντες για να βάλω φαρδύτερα λάστιχα και μετα μάλλον θα κοιτάξω για chip που είναι και το πλέον ευκολο για τον δικό μου εγκέφαλο που δεν χρησιμοποιεί eprom.
Το φίλτρο που γράφω παραπάνω ειναι το δικό του και για αυτό με παραξένεψε ο διαφορετικός ήχος.
Το chip στης Squandra μαζί με μια εξατμισούλα (εχω τέστ ιταλικό που δοκιμάζει διάφορα μοντέλα εξατμίσης σε 145 1.6TS και βγάζει με διαφορά καλύτερη την Remus) θα μου δίνουν υπολογίζω περίπου 130 αλόγατα και 157Nm απο χαμηλά χωρίς να ανεβεί πολύ και η κατανάλωση. -
Εγώ παιδιά μετά από πολλή ώρα το κατέβασα το αρχείο για την 147
Αλλά όταν το τρέχω μου το κάνει εγγράφει σε CD με το easy CD creator όλα καλά μέχρι εκεί κάνω και το setup
Όταν όμως πατάω το run μου βγάζει ότι το πρόγραμμα δημιούργησε σφάλμα σε ένα αρχείο DLL
Και δεν παίζει με τίποτα
Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει προσπαθούσα 9 ώρες για να το κατεβάσω το γα#$54νο -
ο adim το εγκατέστησε κανονικά, αν και είχε και αυτός προβλήματα. Για δώσε βοήθειες εσύ που το σκάλισες και ξέρεις τι γίνεται...
TAG μου ήρθε και το e-pass που κέρδισα , εσένα?
-
Καλο Μήνα και Καλή Εβδομάδα !!
Τι γίνεται μάγκες; υσυχία βλέπω...Τελικά cmarin είχε έρθει το epass στο γραφείο από την Πεμπτη, αλλα είμουνα Θεσσαλονίκη, και οι αγαπητοί μου Συνάδελφοι το παρέλαβαν ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ .
Η θεσσαλονίκη είναι φοβερή !! πέρασα για πολοστή φορά καταπληκτικά !!
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Καλο Μήνα και Καλή Εβδομάδα !!
Τι γίνεται μάγκες; υσυχία βλέπω...επίσης
Καλο Μήνα και Καλή Εβδομάδα και από εμένα -
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Η θεσσαλονίκη είναι φοβερή !! πέρασα για πολοστή φορά καταπληκτικά !!
Πρέπει να χόρτασες βροχή πάντως! Δεν μας το είπες όμως εγκαίρως για να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Όλο και κάπου μπορεί να σε τρακάραμε.
-
Δυστυχώς φίλοι μου από την Θεσσαλονίκη, ανέβηκα για μια ημερίδα στα πλαίσια της 'Polis', με αεροπλάνο και είχα ένα νoικιάρικο Clio, ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ALFITSA ΜΟΥ .
(Όντως πολύ βροχή βρε παιδί μου, αλλά χαλάλι περάσαμε τέλεια -
Αγώνας Time Trial Alfa Romeo 2003. Διαβάστε σχετικά για όποιον ενδιαφέρεται εδώ: http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=main-article&race_id=0&article_id=4857
-
Χμ πολυ ενδιαφερον! Παιδια τι λετε δεν το συνδυαζουμε με την δευτερη συναντηση μας?
-
Παιδιά, για όσους έχουν πάει σ'αυτή την πίστα, υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ πραγματική πίστα;
Θα ήταν εξαιρετική περίπτωση.
Kyan?
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Παιδιά, για όσους έχουν πάει σ'αυτή την πίστα, υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ πραγματική πίστα;Η 'πίστα', την τελευταία φορά που πήγα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια τεράστια μάντρα στην οποία έχει οριοθετηθεί μια διαδρομή με κώνους. Καμμία κλίση στις στροφές, άσφαλτος καθρέφτης και κανένα έργο υποδομής εκτός από το στοιχειώδες καψιμί.
Ένα πραγματικό αυτοκινητοδρόμιο (με όλη την απαραίτητη υποδομή) δεν θα χώραγε με τίποτα σε αυτή την έκταση. Πιθανότατα θα μπορούσε να γίνει μια πολύ καλή πίστα καρτ επιπέδου Καρτοντρόμο σε αυτή την έκταση αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη επένδυση για κάτι τέτοιο και δεδομένου ότι το Καρτοντρόμο είναι πρακτικά απέναντι δεν θα είχε και νόημα.
-
Οκ απ'οτι καταλαβα δεν προκειται για τιποτα αξιολογο οσον αφορα την 'οδηγικη απολαυση'. Παρολα αυτα θα μαζευτουν (μαλλον) πολλες κουκλες. Ενδιαφερεται κανενας να τα ξαναπουμε και να τις θαυμασουμε απο κοντα?
-
καλη ιδέα ακούγετε, δεν εχω πάει ποτέ σε αντίστοιχη εκδήλωση του alfaclub, αλλα αν μαζευτεί κόσμος θα έχει ενδιαφέρον.
Εγω είμαι μέσα για συνάντηση (την αλφα μου δεν την βάζω σε πίστα) αρκεί να μην φάμε ολο το πρωί μεσα στο κρύο.Για το φίλτρο, δεν πρόλαβα να ανασσάνω αυτο τα ΣΚ και δεν εχω νέα αλλα κατι δεν παει καλά. Εκανα σχεδον 1500χλμ σε 3 μέρες δεν βλέπω διαφορά σε επιδόσεις αλλα ο θόρυβος, θορυβος.
Υπάρχει περίπτωση να έχει μπεί ανάποδα το φίλτρο στο φιλτροκούτι και να φταίει αυτό; -
Διαβάζω πολλά για βελτιώσεις κτλ. Θα ήθελα να ρωτήσω εσάς που είσαστε πιο 'ψαγμένοι' αν κατά τη γνώμη σας αξίζει να βελτιώσει κανείς κάτι στην 147(120ΗP);
Alfa 147 forum