-
Noμίζω ότι ήμουν σαφής όταν έλεγα ότι στις μεγάλες κατηγορίες είμαστε πίσω (προφανώς αναφερόμουν από 2.000 κεκ και πάνω). Όπως και να΄χει τα ίδια πράγματα λέμε.
Για το VDC ας απαντήσει κάποιος που ξέρει. Φαντάζομαι ότι σήμερα η απάντηση είναι πιο πολύπλοκη απ' το να αποσυνδέσεις μια μικρή ασφάλεια. -
Χαιρετώ όλους τους Alfisti του site (1ο post)
και... πάμε!
Έχω 147 1,6 120 ίππων
με πρόγραμμα της Autodelta και χωρίς λοιπές βελτιώσεις η 147 έδειξε 134 ίππους (πριν είχε 126), με δυναμομετρήσεις έτσι?
αλλά όλη η ουσία είναι στην ροπή από χαμηλά που η 147 είχε πρόβλημα έγινε πολύ πιο ευχάριστη...Όσο για το VDC η Autodelta (πάλι) δουλέυει σ'ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει πλήρη απενεργοποίηση (νέα ελπίζω να έχουμε σύντομα...)
Δημήτρης
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Χαιρετώ όλους τους Alfisti του site (1ο post)
και... πάμε!
Έχω 147 1,6 120 ίππων
με πρόγραμμα της Autodelta και χωρίς λοιπές βελτιώσεις η 147 έδειξε 134 ίππους (πριν είχε 126), με δυναμομετρήσεις έτσι?
αλλά όλη η ουσία είναι στην ροπή από χαμηλά που η 147 είχε πρόβλημα έγινε πολύ πιο ευχάριστη...Όσο για το VDC η Autodelta (πάλι) δουλέυει σ'ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει πλήρη απενεργοποίηση (νέα ελπίζω να έχουμε σύντομα...)
Δημήτρης
Δημήτρη καλωσόρισες.
Please πες μου ότι δεν πιστεύεις ότι οι τεχνικοί της Autodelta είναι σαίνια, και της Alfa Romeo διανοητικά καθυστερημένοι. Διαφορετικά δεν εξηγείται πως μπορεί να πάρει ένα (ατμοσφαιρικό) αυτοκίνητο 14 άλογα με ένα τσιπάκι. Απ'ότι φαίνεται πάντως δεν το πιστεύεις.
Αυτό που λες για τη ροπή είναι λογικότατο, βέβαια το πιθανότερο είναι να αυξήθηκε η κατανάλωση σε κάποιο εύρος στροφών but that's life!
Για την Autodelta και το VDC το είχα ακούσει παλιά, αλλά θεώρησα ότι δεν είχε προχωρήσει, λόγω τεχνικών δυσκολιών. Μακάρι κάτι να γίνει το ταχύτερο!
-
Όσο για τις Alfa 'μεγάλου' κυβισμού o 2.5 V6 της Alfa Romeo ακόμα θεωρείται κλασικός από τους κριτικούς....ο 3.0 (που τώρα έγινε και 3.2) επίσης
Όσο για τις Μ3 κλπ έρχονται η Alfa 147/156 GTAm με 350 ίππους 4WD να βάλουν τα πράγματτα στη θέση τους εκεί δηλαδή που ήταν πριν από μερικά χρόνια...Cuore Sportivo Rules!
-
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα
Παρεξήγηση!
Το μοτέρ μου (εργοστασιακό) είχε 126 ίππους και με πρόγραμμα πήρε +7,5 (ακριβώς)
Οι τεχνικού της Alfa είναι σίγουρα σαίνια αλλά έχουν να σκεφτούν
*κατανάλωση
*καυσαέρια
*ιπποδύναμη (σε χώρες που η φορολογία έχει να κάνει με την ιπποδύναμη)
το πρόγραμμα βελτίωσε πολύ και το προτείνω σε όλους που θέλουν μια καλή σχετικά φτηνή και αξιόπιστη βελτίωση ουσίαςΥγ Η κατανάλωση ναι μεν αυξήθηκε αλλά σε πολύ λογικά επίπεδα πιστεψέ με! άλλωστε εκεί που με δευτέρα και 3000 rmp χρειαζόταν αρκετά περισσότερο γκάζι για να πάρει τα 'πάνω του' τώρα με λιγότερο γκάζι έχει καλύτερη ροπή (άρα ουσιαστικά η ίδια κατανάλωση) βέβαια τώρα στροφάρει μέχρι τις 7500 rmp!
-
Όσο για τις Alfa 'μεγάλου' κυβισμού o 2.5 V6 της Alfa Romeo ακόμα θεωρείται κλασικός από τους κριτικούς....ο 3.0 (που τώρα έγινε και 3.2) επίσης
Όσο για τις Μ3 κλπ έρχονται η Alfa 147/156 GTAm με 350 ίππους 4WD να βάλουν τα πράγματτα στη θέση τους εκεί δηλαδή που ήταν πριν από μερικά χρόνια...
Cuore Sportivo Rules!Μια χαρα στη θεση τους ειναι τα πραγματα και δε βλεπω να αλλαζουν ευκολα. η Αλφα ειναι μακρια απο Μ3 ακομα...
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Όσο για τις Μ3 κλπ έρχονται η Alfa 147/156 GTAm με 350 ίππους 4WD να βάλουν τα πράγματτα στη θέση τους εκεί δηλαδή που ήταν πριν από μερικά χρόνια...
Cuore Sportivo Rules!Μια χαρα στη θεση τους ειναι τα πραγματα και δε βλεπω να αλλαζουν ευκολα. η Αλφα ειναι μακρια απο Μ3 ακομα...
-
...και προς αποφυγή παρεξηγήσεων αγαπάω τις BMW (είχαμε δύο στην οικογένεια) αλλά οι Alfa ειδικά οι πισωκίνητες είναι άλλη φάση!
Ευτυχώς που τώρα η Alfa ξύπνησε και θα ξεκινήσει πάλι την πίσω κίνηση!
-
Το μοτέρ μου (εργοστασιακό) είχε 126 ίππουςΤο δυναμομέτρησες;Γιατί η Alfa Romeo από όσα ξέρω δίνει τιμή 120 αλόγων.
Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ως προς το κόστος των +7,5ίππων; -
...και προς αποφυγή παρεξηγήσεων αγαπάω τις BMW (είχαμε δύο στην οικογένεια) αλλά οι Alfa ειδικά οι πισωκίνητες είναι άλλη φάση!Ευτυχώς που τώρα η Alfa ξύπνησε και θα ξεκινήσει πάλι την πίσω κίνηση!
Now u r talking . Αν δεν επανελθει στις πισωκουνες η αλφα δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα με Μ3, 911, κλπκλπκλπ
-
Τα μοτέρ των 120 (ονομαστικών) ίππων δίνουν σχεδόν πάντα από 125 εως 130 (πραγματικούς) ίππους.
Τα νούμερα που αναφέρω σε προηγούμενο post αφορούν το δικό μου αυτοκίνητο (με δυναμομέτρηση)
Το κόστος το καλοκαίρι που έβαλα το πρόγραμμα ήταν 650-700 Ευρώ (ακριβώς δεν θυμάμαι γιατί είχα αλλάξει μαζί και ανάρτηση)Το πρόγαμμα δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα και δεν είναι ανιχνεύσιμο από το examiner της Alfa Romeo (άρα κανένα πρόβλημα με την εγγύηση)
-
Όσο για τις Μ3 κλπ έρχονται η Alfa 147/156 GTAm με 350 ίππους 4WD να βάλουν τα πράγματτα στη θέση τους εκεί δηλαδή που ήταν πριν από μερικά χρόνια...Cuore Sportivo Rules!
Ο διάδοχος της σημερινής M3 θα έχει V8 και 400+ άλογα. Για την έκδοση CSL τα πράγματα θα είναι ακόμα 'χειρότερα'
Δεν αμφιβάλω πάντως για την ικανότητα της Alfa να βγάλει κάτι αντίστοιχο, εγώ μίλησα για το παρόν και το -ορατό- μέλλον.
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
...και προς αποφυγή παρεξηγήσεων αγαπάω τις BMW (είχαμε δύο στην οικογένεια) αλλά οι Alfa ειδικά οι πισωκίνητες είναι άλλη φάση!
Ευτυχώς που τώρα η Alfa ξύπνησε και θα ξεκινήσει πάλι την πίσω κίνηση!
Now u r talking . Αν δεν επανελθει στις πισωκουνες η αλφα δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα με Μ3, 911, κλπκλπκλπ
Επιτέλους ξύπνησαν , μάλλον έχει να κάνει με την αλλαγή διοίκησης ...
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Ο διάδοχος της σημερινής M3 θα έχει V8 και 400+ άλογα. Για την έκδοση CSL τα πράγματα θα είναι ακόμα 'χειρότερα'
Δεν αμφιβάλω πάντως για την ικανότητα της Alfa να βγάλει κάτι αντίστοιχο, εγώ μίλησα για το παρόν και το -ορατό- μέλλον.
Μα οι GTAm ήδη δοκιμάζονται...
Όσο για V8 με 400+ άλογα βλέπε Brera ή competiccione (μία από τις δύο είναι για το 2005) με τον κινητήρα της mazerati GT (κατασκευής Ferrari)
είπαμε ξύπνησαν! -
Μα οι GTAm ήδη δοκιμάζονται...
Όσο για V8 με 400+ άλογα βλέπε Brera ή competiccione (μία από τις δύο είναι για το 2005) με τον κινητήρα της mazerati GT (κατασκευής Ferrari)
είπαμε ξύπνησαν!Σε μια εποχή που η Ford βγάζει καλύτερα αυτοκίνητα από τη Ferrari (βλέπε συγκριτικό Ford GT/Ferrari 360 στο Evo) κανείς δεν μπορεί να επαναπαυτεί στην ιστορία του.
Παρεμπιπτόντως, το συγκεκριμένο άρθρο μπορείται να το κατεβάσετε από το:
http://www.hot-hatchbacks.com/temp/maga ... s36001.jpg
http://www.hot-hatchbacks.com/temp/maga ... s36002.jpg
http://www.hot-hatchbacks.com/temp/maga ... s36003.jpgβιαστείτε γιατί δεν θα είναι εκεί για πολύ
-
Επειδή είσασταν όλοι εξαιρετικά παιδιά τελευταία ορίστε και ένα βιντεάκι για την 147 GTA. Είναι από την εκπομπή Top Gear του BBC:
http://www.hot-hatchbacks.com/temp/vide ... 147GTA.avi
Σε πολλούς δεν θα αρέσει το συμπέρασμα, άλλοι θα καταλάβουν
Να υπενθυμίσω ότι δεν πρόκειται να μείνει αιωνίως πάνω, γι'αυτό γρηγορείτε!
-
Τα μοτέρ των 120 (ονομαστικών) ίππων δίνουν σχεδόν πάντα από 125 εως 130 (πραγματικούς) ίππους.
147 βγάζουν 125-130 άλογα ??????????
πόσες 147 έχεις δει σε δυναμόμετρο και πιο δυναμόμετροστην vamag όσες έχουν παει είναι γύρω στα 114 άλογα στον στρόφαλο
στο mastang στον τροχο ολες δεινουν γυρω στα105-107 αλογα
πειραγμενες 147 με προγραμα και εκκεντροφορους 116-118 αλογα στον τροχο -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Επειδή είσασταν όλοι εξαιρετικά παιδιά τελευταία ορίστε και ένα βιντεάκι για την 147 GTA. Είναι από την εκπομπή Top Gear του BBC:http://www.hot-hatchbacks.com/temp/vide ... 147GTA.avi
Σε πολλούς δεν θα αρέσει το συμπέρασμα, άλλοι θα καταλάβουν
Να υπενθυμίσω ότι δεν πρόκειται να μείνει αιωνίως πάνω, γι'αυτό γρηγορείτε!
Νομίζω Vasilios ότι το βιντεάκι μάλλον μας χαροποιεί αφού βλέπει την GTA όπως την βλέπουμε κι εμείς (φαντάζομαι ένα βιντεάκι από δοκιμή 147 GTA Top Gear υπάρχει, αυτό που είχα δει εγώ με διάρκεια κάτι παραπάνω από 7 λεπτά). Λέει λοιπόν ο Κλάρκσον ότι η 147 έχει μούτρα και ότι δεν έχει καλή φήμη αξιοπιστίας και μεταπώλησης. Φαντάζομαι όλα γνωστά μέχρι εδώ. Περνάει λοιπόν μετά στα θετικά και πέραν του ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης στη ευθεία από επιδόσεις καθώς η GTA εξαλείφει το R32 και το RS όπως αναφέρει ο βρετανός, λέει μετά ότι η 147 GTA είναι ένα 'fabulous car, wonderful in every way'. Και στη συνέχεια απλά αμοίγει το καπώ, μετά περνάει στο τρομερό εσωτερικό αναφέροντας ότι του θυμίζει Ferrari, κτλ κτλ κτλ.
Για να μην μακρυγορώ όλοι συμφωνούνε ότι το Golf είναι η λογική επιλογή για καθημερινή χρήση, αλλά και οι τρεις που αναφέρουν τη γνώμη τους θα πέρνανε την Alfa, και ας είναι 2 δευτ. πίσω σε χρόνο στην πίστα. Τώρα νομίζω ότι είναι παρήγορο ότι σε αυτές τις προσπάθειες της Alfa Romeo να γυρίσει στην κορυφή, είναι φανερό ότι καταφέρνει να κερδίσει σε συναίσθημα τους καταναλωτές με αυτό που φτιάχνει, κι ας μην είναι όπως ακριβώς θα θέλαμε. Θα ήμασταν μάλλον πλεονέκτες αν ζητούσαμε να κατασκευάσει με τη μία το κορυφαίο αυτοκίνητο η Alfa Romeo. Σιγά-σιγά θα γίνουν όλα. -
Ο χρήστης alfa147 έγραψε:
147 βγάζουν 125-130 άλογα ??????????
πόσες 147 έχεις δει σε δυναμόμετρο και πιο δυναμόμετροστην vamag όσες έχουν παει είναι γύρω στα 114 άλογα στον στρόφαλο
στο mastang στον τροχο ολες δεινουν γυρω στα105-107 αλογα
πειραγμενες 147 με προγραμα και εκκεντροφορους 116-118 αλογα στον τροχοΈχω δει 3 (ναι τρεις) 147 με ιπποδύναμη πάνω από 125 ίππους μια απ'αυτές (το ξαναλέω) ήταν και η δικιά μου, περισσότερες πληροφορίες και δυναμομετρήσεις στο alfaowner...
Αν έχουν μικρότερη ιπποδύναμη οι μεταγενέστερες 147 ίσως, γιατί άλλαξαν οι κανονισμοί καυσαερίων...Πειραγμένες 147 με πρόγραμμα και εκκεντροφόρους από αγγλία μεριά ξεκινάνε από 140bhp άρα υποθέτω στον τροχό θα είναι κοντα στα νούμερα που αναφέρεις (ίσως λίγο παραπάνω)...
Οι δυναμομετρήσεις που αναφέρω είναι φυσικά για στρόφαλο
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
αλλά και οι τρεις που αναφέρουν τη γνώμη τους θα πέρνανε την Alfa, και ας είναι 2 δευτ. πίσω σε χρόνο στην πίστα.Δυστυχώς τα ηλεκτρονικά κάνουν 'καλά' τη δουλειά τους
Alfa 147 forum