-
Όταν είσαι νυσταγμένος, βαρυστομαχιασμένος, πιωμένος ή/και μαστουρωμένος, ακόμα και με 100 να πας σε Autobahn, υπερβολικά θα είναι.
Αλλά η 'υπερβολική' ταχύτητα ως παράγων πρόκλησης του ατυχήματος αυτού υπερφαλαγγίζεται από το γεγονός ότι ο οδηγός ΔΕΝ είχε τη νοημοσύνη να κάτσει στ'αυγά του εκείνη την ώρα -βλέπεις, η οδήγηση ενός υπεραυτοκινήτου (όσο φιλικά κι αν έχουν γίνει εσχάτως) απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και ταχύτερα αντανακλαστικά απ' ό,τι η οδήγηση ενός 'προλεταριακού' οχήματος.
Δες και άλλα ατυχήματα που αποδόθηκαν στην 'υπερβολική ταχύτητα'. Πάντα υπάρχει και κάτι άλλο που την υπερφαλαγγίζει:
- Αργά αντανακλαστικά
- Κακοτεχνίες του δρόμου
- Τεχνικό πρόβλημα στο αυτοκίνητο
- Νύστα/μέθη/παραφάγωμα/μαστούρα/εκνευρισμός
- Λανθασμένη αντίδραση του οδηγού
- Έλλειψη προσοχής
Και πάει λέγοντας. Αυτοί οι παράγοντες (αρκετοί από τους οποίους τελικά αποδίδονται στη ΒΛΑΚΕΙΑ) αν εξέλιπαν και έμενε μόνον η ταχύτητα, δε θα είχε γίνει ατύχημα.
Και επαναλαμβάνω: Πού πας ρε βλάκα νυσταγμένος με 260;
-
Θα μου επιτρέψεις να σε παραφράσω:
'Πού πας ρε βλάκα με 260 σε (ελληνικό) δημόσιο δρόμο;'Μη λέμε ό,τι θέλουμε, σε απόλυτη τιμή (ακόμη κι αν οδηγείς το Challenger) σε δημόσιο (ελληνικό) δρόμο τα 260 χαω είναι έγκλημα. Όπως είδες παραπάνω τόνισα την αντιστοιχία σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο (72m/sec). O νοών νοείτο!
Η απάντηση που δίνουμε οι περισσότεροι εδώ (εμού συμπεριλαμβανομένου), ότι με το οικογενειακό μου μπρίκι (συγκρίνοντας με τη Ferrari πάντα) έχω πιάσει 200-210, δεν μας κάνει λιγότερο εγκληματίες...
-
Για να συμβεί ένα ατύχημα, πρέπει να συνυπάρχουν τουλάχιστον δύο αιτιολογικοί παράγοντες. Αν ο οδηγός δεν ήταν νυσταγμένος, μπορεί να μη συνέβαινε το μοιραίο, παρόλο που έτρεχε με 260. Αν ήταν νυσταγμένος, πιθανόν να είχε αποφευχθεί το ατύχημα αν πήγαινε με 60. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αφενός δεν ήταν νηφάλιος, αφετέρου έτρεχε σαν τρελός.
-
O logikos έχει απόλυτο δίκιο. Και προσθέτω ότι ο οδηγός δεν είχε το γνώθι σαυτόν να πει 'για στάσου, είμαι κουρασμένος. Ας μην τραβάω το σχοινί. Δεν είμαι σε θέση να ελέγξω αυτό το αυτοκίνητο σε τέτοιες ταχύτητες'.
-
[list:3ef897le]Κι ομως παιδια ο skullone εχει δικιο [/list:u:3ef897le][list:3ef897le]Το αναφερα στο προγουμενο μου post.Να το διατυπωσω συμπληρονωντας τον skullone οπως το καταλαβαινω εγω?[/list:u:3ef897le][list:3ef897le]ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΜΕ 260Km N Υ Χ Τ Α ?????[/list:u:3ef897le][list:3ef897le]Τον ορισμο 'υπερβολικη ταχυτητα' δεν μπορει να τον ορισει ΚΑΜΙΑ πινακιδα.[/list:u:3ef897le][list:3ef897le]Κι αυτο γιατι μπορει μεσα στην πολη σε ενα στενο με 50km και με την ανοχη της πινακιδας να ειμαι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ οπως σε ενα κοματι της εθνικης με ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και με οριο 120 km πηγαινοντας με 80 να προσπαθω να βαλω θηλια σε μενα και στους υπολοιπους.[/list:u:3ef897le][list:3ef897le]Καταλαβαινετε λοιπον οτι εκτος απ την εμπειρια(πχ ξερεις ποσα χρονια οδηγαω εγω ΡΕ, και κατι τετοια ηληθια)μεγιστο ρολο παιζει η ΑΝΤΙΛΗΨΗ.[/list:u:3ef897le][list:3ef897le]Πως αισθανομαστε κι αν αισθανομαστε το αυτοκινητο στο δρομο(αν οδηγει καποιος σα ρομποτ δε τον σωνει κανενας ΚΟΚ) ποια ειναι τα δικα μας ορια και του αυτοκινητου, πριν κανει ο ΒΛΑΜΕΝΟΣ την στραβη(πχ χωρις φλας)να τον ψυχολογησεις κλπ.[/list:u:3ef897le][list:3ef897le]Ακουω πχ καποιον που λεει οτι τον χτυπησε καποιος ο οποιος περασε το φαναρι με κοκινο.Ο χτυπημενος δηλ εχει δικιο.Ωραια.Και ρωταω λοιπον εγω.[/list:u:3ef897le][list:3ef897le]Και επειδη ρε ΒΛΑΚΑ ειχε πρασινο για σενα σου ηταν κοπος να ριξεις ενα κοφτο βλεμα δεξια-αριστερα για τον καθυστερημενο που περασε το κοκινο?Ενταξει ειχες δικιο.Και τι σημαινει, οτι πρεπει να σκοτωθεις?[/list:u:3ef897le][list:3ef897le]Εγω παντως τρεχω και να ειστε σθιγουροι οτι ΔΕΝ το παιζω κορωνα γραμματα.Γιατι ποτε δεν περιμενω το ΚΤΕΟ για να αλλαξω λαστιχα και γενικα την συντηρηση του αυτοκινητου τη θεωρω ΑΣΦΑΛΕΙΑ.Κι απο τη στιγμη που το αμαξι που παρεχει την ασφαλεια για ταχυτητα(υπαρχει φυσικα και οριο)και εγω σαν οδηγος δεν υπερβαινω τα ορια τα δικα μου αλλα ουτε του αυτοκινητου εχω την εντυπωση οτι ειμαι ασφαλης.Μονος οριζω την υπερβολικη ταχυτητα,[/list:u:3ef897le][list:3ef897le]Ποσο μαλλον η Ferrari[/list:u:3ef897le][list:3ef897le]Aλλα τελικα το προβλημα των καλων αυτοκινητων που 'τρεχουν' ειναι ΟΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ[/list:u:3ef897le]
-
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ....!!!
Μεγάλη κουβέντα άπό μεγάλο κινητήρα....
ΣΩΣΤΟΣ Ο G60!!!! -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Aλλα τελικα το προβλημα των καλων αυτοκινητων που 'τρεχουν' ειναι ΟΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣΈτσι εξηγείται ότι οδηγάω Τζέτα και όχι Μόντενα. Το Φεράρι πήγε στον «ακατάλληλο ιδιοκτήτη».
-
Άσε Άγη, μάλλον θα δεις καμιά bimbo ή κάνα μεγαλοαπατεώνα να την οδηγεί.
-
Παιδια επειδη εγινε λογος για ferrari ψαχτε να κατεβασετε βιντεακι που λέγεται getaway in paris ferrari για να δειτε τον χαρο τον ίδιο να οδηγει ferrari μεσα στο Παρισι και να γεμίζει μάλιστα όλες τι ταχυτητές της...
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
salome θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου αλλά και'μεις που οδηγούμε στην Ελλάδα σ'αυτούς τους δρόμους οι οποίοι είναι όπως είναι(τα μαύρα τους τα ΧΑΛΙΑ ) δεν θα έπρεπε να προσαρμόζουμε την ταχύτητά μας ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες που επικρατούν.....?
Βεβαίως και θα έπρεπε. Μη μου πεις όμως πως πάντα είσαι 'χαμηλών τόνων'
π.χ. στην Παραλιακή πας με 70 που είναι το όριο ταχύτητας?
ή όταν μετά τα απίστευτα μποτιλιαρίσματα στην Κηφισίας την βλέπεις μια μέρα άδεια, δεν θα το πατήσεις λιγουλάκι??Αυτό που είπα εξ'αρχής είναι οτι πρέπει να προσέχουμε, να μην παίρνουμε το αμάξι και όποιον πάρει ο χάρος αλλά για όνομα πια, μην τα ρίχνουμε όλα στην υπερβολική ταχύτητα!
Δεν μίλησα για όρια ταχύτητας.Πάντως επαναλαμβάνω πως σ'αυτούς τους άθλιους δρόμους που κυκλοφορούμε εμείς πρέπει να ορίζουμε τα όρια σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν(οδόστρωμα,κατάσταση αυτοκινήτου,κατάσταση οδηγού...)
Για παράδειγμα αν πηγαίνω γρήγορα σε βρεγμένο δρόμο γυαλί με μηδενικό συντελεστή πρόσφυσης δεν θα μου φταίει κανείς αν δεν προλάβω να σταματησω και κολλήσω στον μπροστινό μου,αφού γνώριζα την κατάσταση του δρόμου.
Αντώνης
-
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΗΠΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ. ΟΧΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΛΠ...
-
Γιατί να'μαστε ήπιοι; Από βλακεία σκοτώθηκε, τραυματίζοντας βαριά και το συνοδηγό (αν ζει κι ο συνοδηγός).
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Γιατί να'μαστε ήπιοι; Από βλακεία σκοτώθηκε, τραυματίζοντας βαριά και το συνοδηγό (αν ζει κι ο συνοδηγός).Οκ σίγουρα ήταν λάθος να οδηγήσει με 260 όπως ήταν...
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΖΕΙ!
Δεν σας λέει τίποτα αυτό για το αν θα πρέπει να είμαστε πιο ήπιοι ή όχι?Είχα πει και πιο πριν να αλλάξουμε το topic και πλέον να συζητάμε αν φταίει μόνο η ταχύτητα ή και άλλοι παράγοντες στα ατυχήματα αλλά τίποτα !
Εμένα μου φαίνεται όπως είπα μακάβρια τέτοια ανάλυση .
Δεν γίνεται να αναλύουμε τόσο πως σκοτώθηκε κάποιος.Εδώ μέχρι και φωτογραφίες του αυτοκινήτου ψάχνει ο agisd επειδή το έχασε στις ειδήσεις!! Ήμαρτον ρε! που λέει και κάποιος...!
Κοροϊδεύουμε την TV για το πώς παρουσιάζει τα ατυχήματα και γινόμαστε και εμείς ίδιοι?
Έχει τόση σημασία πως είναι μια τρακαρισμένη Ferrari και αν έχει μείνει μόνο το αλογάκι? Εκεί μέσα χάθηκε μια ζωή και παρά λίγο μια 2η!!!
Λίγο σεβασμό και στους φίλους και του συγγενείς του ανθρώπου που χάθηκε (Ok! από βλακεία!) -ελπίζω να μην είναι στο forum και διαβάζουν
Ας αφήσουμε αυτά τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ BOLD μηνύματα απορίας που είδα !
Επειδή δεν τον ξέρουμε? Αν ήταν φίλος μας θα το γράφαμε έτσι πόσο βλάκας ήταν!? -
[list:1i12w94n]adis4gr εγραψε[/list:u:1i12w94n]>Μεγάλη κουβέντα άπό μεγάλο κινητήρα....
[list:1i12w94n]Που τον ειδες παλληκαρι μου τον μεγαλο κινητηρα? [/list:u:1i12w94n][list:1i12w94n]Αφου δε μπορεσαμε να βαλουμε τον VR6!!!!!!![/list:u:1i12w94n][list:1i12w94n]Ρωτησα το μηχανολογικο και μου ειπαν 'τι λες ανοητο, μικρο, φτωχο, ελεεινο και ασημαντο ανθρωπακι της μιζεριας που θες και 2900 κυβικα!!!Γινεται εσυ ο ανοητος να ταραξεις τα νερα της νεοπλουτοκατινας και του υπερβαρου βλαχοβιομηχανου που αποτελουν ειδη προς εξαφανιση?Εδω το κρατος τους φυλαει σαν την καρετα καρετα, και πας εσυ να τους εξευτελισεις?Εχει να ΠΛΕΡΩΣΕΙΣ?Κατσε στα αυγα σου μη σου παρουμε κι αυτο '[/list:u:1i12w94n][list:1i12w94n]Και τελικα φιλε μου........ανθρακες τα ονειρα [/list:u:1i12w94n]>Έτσι εξηγείται ότι οδηγάω Τζέτα και όχι Μόντενα. Το Φεράρι πήγε στον «ακατάλληλο ιδιοκτήτη».
[list:1i12w94n]Το γελας φιλε μου Αγη?Στην καρικατουρα πηγε που αμφιβαλω αν εστω και μια φορα αγορασε αυτοκινητιστικο περιοδικο εκτος απ το 'παρε με' και δε συμαζευεται[/list:u:1i12w94n][list:1i12w94n]Αρε τι βιτσα θελουν τα οργια της κοινωνιας [/list:u:1i12w94n]
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Είχα πει και πιο πριν να αλλάξουμε το topic και πλέον να συζητάμε αν φταίει μόνο η ταχύτητα ή και άλλοι παράγοντες στα ατυχήματα αλλά τίποτα !
Εμένα μου φαίνεται όπως είπα μακάβρια τέτοια ανάλυση .
Δεν γίνεται να αναλύουμε τόσο πως σκοτώθηκε κάποιος.Πήρα την πρωτοβουλία να ανοίξω καινούργιο θέμα 'Κακοί Δρόμοι & Υπερβολική Ταχύτητα' Ελπίζω να συνεχιστεί εκεί η κουβέντα μας.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Όσο και να θες να μην τα ρίξεις στην ταχύτητα, απλώς επαναλαμβάνω και ολογράφως το νούμερο:260km/h = 72,2m/sec
(διακόσια εξήντα χιλιόμετρα ανά ώρα ή ενδομηνταδύο μέτρα ανά δευτερόλεπτο)Να πούμε κιόλας πως σε αυτό το νούμερο ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ!!
Που σημαίνει πως είτε κοιμήθηκε και έσκασε στον τοίχο, ή πρόλαβε να φρενάρει και λίγο, ή τέλοσπάντων έκανε κάποιον ελιγμό το αμάξι (και πάντα χάνει κάποια ταχύτητα έτσι), οπότε η αρχική ταχύτητα είναι ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερη!!!
-
Sirgus exeis dikio. Prepei na sevomaste ton synanthropo mas, kai thn zwh pou xathike
An twra kapoios thelei toso poly na dei wrecked Ferraris kai oxi mono... as episkeutei to akoloutho site: -
Απλώς να υπενθυμίσω αυτό που είχα γράψει και πριν και δε φάνηκε να το πρόσεξε κανείς. Ο συνοδηγός σκοτώθηκε, ο οδηγός τη γλύτωσε. Ιδιοκτήτης ήταν ο συνοδηγός.
Κρίμα όπως και να έχει το πράγμα -
Απο προσωπική εμπειρία με το Μασερατι 224.v έχω δύο χόνια περίπου με ταχύτητες 220+ ακόμη και σε τμήματα της Εγνατίας Οδού (ότι πιό τέλειο σε κατασκευή δρόμου στην Ελλάδα) δεν προλαβαίνεις να αντιληφθείς ότι συμβαίνει πάνω στον δρόμο μακρυά μπροστά σου ώστε να αντιδράσεις εγκαίρως. Αν δε είναι και σκοτάδι τόσο το χειρώτερο
-
Ο χρήστης giannis_f1 έγραψε:
Παιδια επειδη εγινε λογος για ferrari ψαχτε να κατεβασετε βιντεακι που λέγεται getaway in paris ferrari για να δειτε τον χαρο τον ίδιο να οδηγει ferrari μεσα στο Παρισι και να γεμίζει μάλιστα όλες τι ταχυτητές της...το κατέβασα, αλλά μάλλον περίμενα περισσότερα.
Αν το τραβάει η όρεξή σου (και η σύνδεσή σου), κατέβασε κάποιο από τα 3 getaway in stockholm, αρκετά καλύτερα.
to akousate stis eidiseis?