-
η λαγκούνα πάει στα 29000ευρώ και γω την πάω πολύ!!
το πασσάτ πάει για αλλαγή απ'ότι βλέπω και δεν έχει ακουστεί τίποτα ακόμα για 180αρι...και ρενώ και αουντι α4 ειναι καλή φάση!!
δε λες καλά που έχεις τετοια διλλήματα??? -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η λαγκούνα πάει στα 29000ευρώ και γω την πάω πολύ!!
το πασσάτ πάει για αλλαγή απ'ότι βλέπω και δεν έχει ακουστεί τίποτα ακόμα για 180αρι...και ρενώ και αουντι α4 ειναι καλή φάση!!
δε λες καλά που έχεις τετοια διλλήματα???Αγαπητέ φίλε Adis,
είναι όντως πολύ καλή εναλλακτική η Laguna 2.0T και αν καταφέρω να την κάνω test-drive θα σας ενημερώσω.
Μιας όμως που έχει παλιόκαιρο σήμερα ( αέρα δυνατό και μόλικη βροχή), ασ μαζέψουμε απόψεις για το αν κρατάνε τα αυτοκίνητά μας στους βροχερούς δρόμους, τι ευπάθεια έχουν στους πλευρικούς ανέμους, κ.λ.π.
Με εκτίμηση,
-
Ρε παιδιά,
για να σας ρωτήσω κάτι. Άκουσα από έναν άλλο φίλο του forum ότι το Passat 1.8T, παρόλο που λέει ότι βγάζει 150 άλογα, στην πραγματικότητα βγάζει δυναμομετρημένα 165-170. Ισχύει αυτό τελικά ή είναι ράδιο-αρβύλα ? Γιατί εαν αυτό ισχύει τότε είναι άλλο ένα θετικό για να προχωρήσω στην αγορά του !
Φιλικά,
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Ρε παιδιά,για να σας ρωτήσω κάτι. Άκουσα από έναν άλλο φίλο του forum ότι το Passat 1.8T, παρόλο που λέει ότι βγάζει 150 άλογα, στην πραγματικότητα βγάζει δυναμομετρημένα 165-170. Ισχύει αυτό τελικά ή είναι ράδιο-αρβύλα ? Γιατί εαν αυτό ισχύει τότε είναι άλλο ένα θετικό για να προχωρήσω στην αγορά του !
Φιλικά,
Isxyei, dil. otan leei h VW oti bgazei 150 kai h Alfa oti exei 155, to odigas kai to VW einai poio grigoro kai dynato.
Bottom line, einai oti akoma kai me tous 150 ippoys to aytokinito einai poly dynato (kai den exei kai turbo lag). An eixe kinititra me 180 ippoys 8a htan poio dynato alla 8a eixe ligo turbo lag kai 8a ekaige perissotero.
Ayto poy exei shmasia einai na to pareis plirwnontas oso to dynaton ligotera, giati to modello einai arketa xronia stin agora kai otan antikatasta8ei 8a xasei se a3ia.
Pantws to Passat prepei na einai poly kalo sedan aytokinito.
-
Φίλε treasure,
Εχω οδηγήσει το Passat 1.6 Πάτρα-Αθήνα.
Δεν έβαζε φωτιά στο δρόμο, όμως μπορούσες να πιάσεις 150 και να τα διατηρείς άνετα, καθώς το αμάξι πατάει καλά και στρίβει αξιοπρεπώς. Χιλιομετροφάγος. Εντύπωση μου έκανε η απόλυτη ησυχία, το climatronic και η πολύ καλή θέση οδήγησης (είμαι 1.90 με μικρό πρόβλημα στη μέση). Θα το αγόραζα επίσης αν χρειαζόμουν τους τεράστιους χώρους (για 5 ενήλικες και τις αποσκευές τους).Φαντάζομαι ότι το 1.8 πέρα από πιο γρήγορο, θα πρέπει να μεταφέρει περισσότερη πληροφορία στο εσωτερικό λόγω διαφορετικής ρύθμισης στην ανάρτηση. Πάντως αν το αποφασίσεις προτείνω το μεταλλικό ανοικτό πράσινο - ασημί χρώμα.
Από κει και πέρα αν δε θες να ανέβεις τόσο ψηλά το τι θα διαλέξεις είναι θέμα προτεραιοτήτων :
α) Αντίστοιχους χώρους έχει το Mondeo & to Superb.
β) Αντίστοιχο κινητήρα το Octavia & το Superb.
γ) Πιο σέξυ design το Αudi. Εδώ θα πας στο 2000 cc πιθανότατα.
δ) Αντίστοιχη, αν όχι καλύτερη, αξιοπιστία το Avensis.
ε) Ακόμη μεγαλύτερη άνεση μάλλον το C5.Εύχομαι καλή επιλογή. Και μακάρι να βρεθώ στην ίδια 'δύσκολη' θέση.
-
Ρε παιδιά,για να σας ρωτήσω κάτι. Άκουσα από έναν άλλο φίλο του forum ότι το Passat 1.8T, παρόλο που λέει ότι βγάζει 150 άλογα, στην πραγματικότητα βγάζει δυναμομετρημένα 165-170. Ισχύει αυτό τελικά ή είναι ράδιο-αρβύλα ? Γιατί εαν αυτό ισχύει τότε είναι άλλο ένα θετικό για να προχωρήσω στην αγορά του !
Φιλικά,
Φίλε treasure,
Nαι, εγώ το είπα στο θέμα αυτό που συζητάμε τώρα στην 2η-3η σελίδα, ότι δηλαδή το Passat 1.8T βγάζει δυναμομετρημένα 165-172hp. Πάντως μιά επίσκεψή σου στο δυναμόμετρο της VAMAG, που έχει ολόκληρο αρχείο δυναμομετρήσεων στον υπολογιστή, θα σου επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Πάντως όταν ρώτησα γιά τα 1.8Τ του VAG, οι άνθρωποι μου είπαν αυτές τις τιμές; πιό συγκεκριμένα 162-170 hp.
Φιλικά,
Chris -
Isxyei, dil. otan leei h VW oti bgazei 150 kai h Alfa oti exei 155, to odigas kai to VW einai poio grigoro kai dynato.
Bottom line, einai oti akoma kai me tous 150 ippoys to aytokinito einai poly dynato (kai den exei kai turbo lag). An eixe kinititra me 180 ippoys 8a htan poio dynato alla 8a eixe ligo turbo lag kai 8a ekaige perissotero.Οντως στο Group οι ανακοινωσιμες ιπποδυναμεις ειναι λιγο μικροτερες,
ισως λογω του φορολογικου συστηματος της Γερμανιας.
Σε αυτον τον κινητηρα ειναι συνηθες να βγαζει 10 ΗΡ παραπανω.
Το να ειναι με 180 ΗΡ δεν αλλαζει τιποτα στο αμαξι περα απο την πιεση
του Turbo και τον χρονισμο του ψεκασμου. Turbo lag και καταναλωση
παραμενουν τα ιδια (εκτος αν το ποδι σου ειναι 'βαρυ' και λειτουργεις
συνεχεια σε υψηλες στροφες).
Αν χρειαζεσαι τετρακινηση η οδος ειναι OCTAVIA ή AUDI A4. To SUBERB
δεν το εβγαλε ακομα σε τετρακινητο και ουτε ακουστηκε κατι. Για Station
μονο μιλανε προς το τελος του χρονου. -
Είμαι κάτοχος Passat Variant 1.8T, μοντέλο 11ος/2001, με έξτρα εξοπλισμό sunroof, trip computer, ενσωματωμένα παιδικά καθίσματα και αερόσακκους πλαϊνούς και οροφής. Πλέον με 22.000 χλμ.
ΥΠΕΡ
Το αυτοκίνητο αυτό είναι ο απόλυτος δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Ταξιδεύει ήσυχα, γρήγορα (200+ για πολλή ώρα χωρίς δράματα) και ξεκούραστα.
Είναι γρήγορο και τραβάει γραμμικά μέχρι τον κόφτη.
Χωράει της παναγιάς τα μάτια (ειδικά το variant).
Απαράμιλλη στιβαρότητα στην κατασκευή.
Καλό τιμόνι με άισθηση, και εξαιρετικό κιβώτιο.ΚΑΤΑ
Τα standard καθίσματα μπροστά δεν είναι καλά.
Το όχημα είναι μεγάλο και δεν παρκάρεται εύκολα.
Η μικτή κατανάλωση κυμαίνεται στα 11-12 lt/100km
Ψιλοτρίζει, ειδικά η πόρτα του οδηγού.
Κρατάει μεν αλλά θυμίζει διαρκώς τον όγκο του.
Όχι χειριστήρια του ηχοσυστήματος στο τιμόνιΔες όμως και το Mondeo 1.8 ή 2.0. Πολύ φθηνότερη πρόταση με καλές περγαμηνές.
Μην δεις το Α4. Η διαφορά τιμής από το Passat δεν δικαιολογείται με τίποτα. Σημειωτέον ότι το Passat είναι σημαντικά γρηγορότερο από το Α4 των 150 ίππων.
Η Laguna στερείται ποιότητας, και ειδικά αν μεταφερθείς εκεί από τον βασιλιά της αξιοπιοστίας (Toyota).Μερικές φωτογραφίες
http://www.imagestation.com/album/pictures.html?id=4292138307Πάνος
-
Ο χρήστης prozakis έγραψε:
Είμαι κάτοχος Passat Variant 1.8T, μοντέλο 11ος/2001, με έξτρα εξοπλισμό sunroof, trip computer, ενσωματωμένα παιδικά καθίσματα και αερόσακκους πλαϊνούς και οροφής. Πλέον με 22.000 χλμ.
ΥΠΕΡ
Το αυτοκίνητο αυτό είναι ο απόλυτος δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Ταξιδεύει ήσυχα, γρήγορα (200+ για πολλή ώρα χωρίς δράματα) και ξεκούραστα.
Είναι γρήγορο και τραβάει γραμμικά μέχρι τον κόφτη.
Χωράει της παναγιάς τα μάτια (ειδικά το variant).
Απαράμιλλη στιβαρότητα στην κατασκευή.
Καλό τιμόνι με άισθηση, και εξαιρετικό κιβώτιο.ΚΑΤΑ
Τα standard καθίσματα μπροστά δεν είναι καλά.
Το όχημα είναι μεγάλο και δεν παρκάρεται εύκολα.
Η μικτή κατανάλωση κυμαίνεται στα 11-12 lt/100km
Ψιλοτρίζει, ειδικά η πόρτα του οδηγού.
Κρατάει μεν αλλά θυμίζει διαρκώς τον όγκο του.
Όχι χειριστήρια του ηχοσυστήματος στο τιμόνιΔες όμως και το Mondeo 1.8 ή 2.0. Πολύ φθηνότερη πρόταση με καλές περγαμηνές.
Μην δεις το Α4. Η διαφορά τιμής από το Passat δεν δικαιολογείται με τίποτα. Σημειωτέον ότι το Passat είναι σημαντικά γρηγορότερο από το Α4 των 150 ίππων.
Η Laguna στερείται ποιότητας, και ειδικά αν μεταφερθείς εκεί από τον βασιλιά της αξιοπιοστίας (Toyota).Μερικές φωτογραφίες
http://www.imagestation.com/album/pictures.html?id=4292138307Πάνος
Πάνο,
το αυτοκίνητό σου είναι πολύ ωραίο (πήγα και το είδα) ! Αυτό το χρώμα που μου αρέσει πολύ για το Passat 1.8T sedan είναι το Urban Grey, ένα πολύ ελαφρώς μολύβί χρώμα. Εαν δεν το έχεις δει, μπορείς να το δεις στην σελίδα της VW (http://www.vw.gr).
Υ.Γ. Το Αudi A4 είναι σαφώς στενότερο από το Passat.
Φιλικά,
-
Πήγα και είδα την νέα Laguna. Μέγιστη απογοήτευση από πλευράς εσωτερικών χώρων. Είμαι 1.90, έβαλα το κάθισμα - και το τιμόνι - τέρμα πίσω, ψιλοβολεύτηκα στην θέση οδήγησης και μετά συνειδητοποίησα ότι από πίσω δεν χωρούσε ούτε ο Sport Billy. Κρίμα για ένα τόσο μεγάλο - εξωτερικά - αυτοκίνητο.
Τι να πω ?? Οι Ιάπωνες φτιάχνουν γερά αυτοκίνητα με θέσεις οδήγησης για γιαπωνέζους - μη ρύθμιση τιμονιού -, οι Γάλλοι έχουν αισχρή εκμετάλλευση χώρου και οι Ιταλοί έχουν όμορφα αυτοκίνητα, πολύ καλή εκμετάλλευση χώρων αλλά ποιοτικά ακόμα ψάχνονται κι οι Γερμανοί έχουν όλα τα παραπάνω αλλά είναι ακόμα κλεισμένοι στο καβούκι τους από πλευράς σχεδίασης. Λες και όλοι είναι έχουν συννενοηθεί για να μην βγάζει κανείς το 'τέλειο' αυτοκίνητο. Αχχχχ.! Που πήγαν οι εποχές των CRX ?? Όμορφο δηλαδή αμάξωμα, καλοί χώροι για σπορ κατασκευή, ιπποδύναμη, αξιοπιστία και κυρίως ΤΙΜΗ απόκτησης !!!
Δηλαδή τους είναι δύσκολο με τόση τεχνολογία που έχουν να βγάλουν πιο ολοκληρωμένες λύσεις ???
Σχόλια επ' αυτού ???
Φιλικά,
-
Πήγα και είδα την νέα Laguna. Μέγιστη απογοήτευση από πλευράς εσωτερικών χώρων. Είμαι 1.90, έβαλα το κάθισμα - και το τιμόνι - τέρμα πίσω, ψιλοβολεύτηκα στην θέση οδήγησης και μετά συνειδητοποίησα ότι από πίσω δεν χωρούσε ούτε ο Sport Billy. Κρίμα για ένα τόσο μεγάλο - εξωτερικά - αυτοκίνητο.Τι να πω ?? Οι Ιάπωνες φτιάχνουν γερά αυτοκίνητα με θέσεις οδήγησης για γιαπωνέζους - μη ρύθμιση τιμονιού -, οι Γάλλοι έχουν αισχρή εκμετάλλευση χώρου και οι Ιταλοί έχουν όμορφα αυτοκίνητα, πολύ καλή εκμετάλλευση χώρων αλλά ποιοτικά ακόμα ψάχνονται κι οι Γερμανοί έχουν όλα τα παραπάνω αλλά είναι ακόμα κλεισμένοι στο καβούκι τους από πλευράς σχεδίασης. Λες και όλοι είναι έχουν συννενοηθεί για να μην βγάζει κανείς το 'τέλειο' αυτοκίνητο. Αχχχχ.! Που πήγαν οι εποχές των CRX ?? Όμορφο δηλαδή αμάξωμα, καλοί χώροι για σπορ κατασκευή, ιπποδύναμη, αξιοπιστία και κυρίως ΤΙΜΗ απόκτησης !!!
Δηλαδή τους είναι δύσκολο με τόση τεχνολογία που έχουν να βγάλουν πιο ολοκληρωμένες λύσεις ???
Σχόλια επ' αυτού ???
Φιλικά,
Xwrages sto CRX kai den xwrages gia to Laguna?
Nomizw oti to Passat einai kalyteri epilogi apo to Laguna eidika an to 8eleis gia ta3idia epeidei einai kai ftinotero. Nomizw oti exei ton kinitira ston diamiki a3ona poy ayto einai pleonektima akoma kai se mporstokinito aytokinito. Mon meion o pisw a3onas.
Den 3erw giati o prozakis egrapse oti ta ka8ismata den einai kala. 3erw oti to Passat Sedan erxetai me bucket, poy prepei na einai poly kala. Ta dika mou, ta standard sto Jetta einai e3airetika.
An psaxneis gia value choice min se endiaferei poly to design. An twra 8eleis design kai apodosi, yparxei pantonte h 530.
Alla an skeftesai to passat isws 8a h8eles na koita3eis kai to Skoda Superb. Einai peripoy to idio (kai idias poiotitas-ta eida kai ta dyo stis ek8eseis) kai h syntirisi toy prepei na einai arketa ligotero.
-
Λοιπόν φίλε treasure πάρε το Passat για να ησυχάσεις,αφού δεν φαίνεται να σε συγκινεί τίποτε άλλο...
Παρεπιπτόντως σου λέω είμαι κάτοχος Laguna ΙΙ 1,8 και πάω ολοταχώς για την 2.0Τ!!!
-Είμαι 1.90 και εγώ με φυσιολογική σωματική διάπλαση και βολεύομαι τέλεια στη θέση του οδηγού.Η Laguna υστερεί σε ύψος στις πίσω θέσεις σε σχέση με το Passat,όπως και στο χώρο αποσκευών σε απόλυτη χωρητικότητα,όπου όμως βέβαια κερδίζει σε πρακτικότητα λόγω 5ης πόρτας.
-Στα 21000 χλμ που έχω κάνει δεν τρίζει τίποτε μέσα στο αυτοκίνητο!
-Η άνεση στο δρόμο και το στήσιμό της είναι κορυφαία και βέβαια δεν συγκρίνονται ούτε για αστείο με αυτά του γερασμένου Passat...
-Η ασφάλειά της (στάνταρ 8 αερόσακοι) είναι πιστοποιημένη ΚΑΙ απο το Euroncap,οπότε ούτε εδώ συγρίνεται με το προδιαγραφών 7ετίας αμάξωμα του Passat...
-Το design της για μένα (και για πολλούς ακόμη) τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά απέχει πολύ απο το γοτθικού ρυθμού αμάξωμα και το παλιομοδίτικο ταμπλώ του Passat και των ομοειδών Octavia,Superb κλπ.
-Οσον αφορά τα μοτέρ,μόνο εδώ έχει νόημα η όποια σύγκριση των δυό αυτοκινήτων και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη μιας και κανείς δεν γνωρίζει τον 2.0Τ της Renault,ο οποίος βέβαια απο προδιαγραφές σκίζει,αλλά στην πράξη δεν τον ξέρουμε ακόμη.
Συμπεραματικά λοιπόν η Laguna II 2.0T είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο απο το Passat 1.8T,αλλά αυτό δεν έχει καμμιά σημασία για σένα μιας και την επιλογή σου την έκανες πρίν ανοίξεις αυτο thread...
Σου εύχομαι λοιπόν καλορίζικο το νέο Passat -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Συμπεραματικά λοιπόν η Laguna II 2.0T είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο απο το Passat 1.8T,αλλά αυτό δεν έχει καμμιά σημασία για σένα μιας και την επιλογή σου την έκανες πρίν ανοίξεις αυτο thread...Δεν το ξέρεις αυτό ακόμα αν δεν το οδηγήσεις. Χωρίς να λέω ότι το Λαγκούνα δεν είναι καλύτερο. Είναι όμως αρκετά ακριβότερο νομίζω. Εγώ θα προτιμούσα το Πασάτ με την επιφύλαξη ότι έχει παλιώσει πια...
-
Γιατι δεν κοιτας το Superb απο την Skoda; Υπαρχουν μελη του φορουμ που εχουν Skoda και θα σου δωσουν πληροφοριες.
Nikos
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Γιατι δεν κοιτας το Superb απο την Skoda; Υπαρχουν μελη του φορουμ που εχουν Skoda και θα σου δωσουν πληροφοριες.Nikos
Aυτό του πρότεινα και εγώ. Αυτό που δεν μου άρεσε με το Σουπέρμπ ήταν ότι είχε σκληρό συμπλέκτη (όπως όλα τα Σκοντα στις εκθέσεις που πήγα).
Επίσης σε ενα Αουντι που μπήκα στην Αθήνα είχε και αυτό σκληρό συμπλέκτη αλλά ένα Κουάτρο σε μια έκθεση στο Τορόντο είχε μαλακό συμπλέκτη όπως και στο Τζέτα.
Επίσης είναι ακριβό το κρους κοντρόλ στο Σουπερμπ (απαραίτητο και στην Ελλάδα).
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Δεν το ξέρεις αυτό ακόμα αν δεν το οδηγήσεις. Χωρίς να λέω ότι το Λαγκούνα δεν είναι καλύτερο. Είναι όμως αρκετά ακριβότερο νομίζω. Εγώ θα προτιμούσα το Πασάτ με την επιφύλαξη ότι έχει παλιώσει πια...
H Laguna έχει 29650 ευρώ,αλλά με επίπεδο εξοπλισμού σαφώς ανώτερο του Passat,μιας και έχει ως στάνταρ ESP,ASR τελευταίας γενιάς,8 αερόσακους και δερμάτινα καθίσματα και επιπλέον σύστημα αυτόματου κλειδώματος-ξεκλειδώματος με περιμετρική ανίχνευση και υπέρυθρες στις χειρολαβές των πορτών (πρακτικότατο),σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών (χρησιμότατο).Με λίγο κόστος παραπάνω μπαίνουν park sensors και cruise control.
Tέλος πάντων εδώ δεν θα επιμείνω άλλο γιατί δεν αγοράζουν όλοι αυτοκίνητο με τα δικά μου κριτήρια,άλλωστε στην περίπτωση αυτή θα είχαμε όλοι το ίδιο αυτοκίνητο... -
εδώ θα συμφωνήσω με τον φίλο GTZ,άλλα κριτήρια έχει ο καθένας...πχ εγώ δε θα το παιρνα ποτέ το πασσάτ και το μόνο καλό που βλέπω είναι ο τουρμπο κινητήρας...πάντως η ποιοτητα των γαλλικών έχει αλλάξει να ξέρετε...
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Δεν το ξέρεις αυτό ακόμα αν δεν το οδηγήσεις. Χωρίς να λέω ότι το Λαγκούνα δεν είναι καλύτερο. Είναι όμως αρκετά ακριβότερο νομίζω. Εγώ θα προτιμούσα το Πασάτ με την επιφύλαξη ότι έχει παλιώσει πια...
H Laguna έχει 29650 ευρώ,αλλά με επίπεδο εξοπλισμού σαφώς ανώτερο του Passat,μιας και έχει ως στάνταρ ESP,ASR τελευταίας γενιάς,8 αερόσακους και δερμάτινα καθίσματα και επιπλέον σύστημα αυτόματου κλειδώματος-ξεκλειδώματος με περιμετρική ανίχνευση και υπέρυθρες στις χειρολαβές των πορτών (πρακτικότατο),σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών (χρησιμότατο).Με λίγο κόστος παραπάνω μπαίνουν park sensors και cruise control.
Tέλος πάντων εδώ δεν θα επιμείνω άλλο γιατί δεν αγοράζουν όλοι αυτοκίνητο με τα δικά μου κριτήρια,άλλωστε στην περίπτωση αυτή θα είχαμε όλοι το ίδιο αυτοκίνητο...΄
Το διπλωτό κλειδί με ασυρματο κλειδωμα/ξεκλέιδωμα θυρών και πορτμπαγκαζ και συναγερμού είναι πολύ καλύτερο στα VW. Δεν ξέρω αν προσφέρεται στην Ελλάδα (τσιγγουνιά της Καρέντα). Εγώ το έχω εδώ και τρία χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορώ με ένα πάτημα να κατεβάσω (ανεβάσω) όλα τα παράθυρα και κλείσω (ανοίξω) την ηλιοροφή και να το κλειδώσω (ξεκλειδώσω). Έχω βάλει το κλειδί στην πόρτα του οδηγού λιγότερο από 5 φορές μέσα σε 3 χρόνια!!!
Είχα Ρενώ παλιά με τις υπέρυθρες και πρέπει να κοιτάει τον δεκτη αλλιώς δεν δουλεύει.
Δεν αμφιβάλω ότι το Λαγκούνα είναι καλό αλλά έχοντας ζήσει με την εργονομία της VW απλώς λέω μην είσαι τοσο σίγουρος ότι ειναι καλύτερο. Επίσης το κρους κοντρολ, ABS, ASR στα VW δουλεύουν φοβερά καλά.
Δεν ξέρω ποια είναι τα κριτήρια σου αλλά νομίζω θα πρέπει να πέξει στην τιμή.
Επίσης το γεγονός ότι ο κινητήρας είναι στον διαμήκη άξονα στο Πασατ βοηθάει να περιοριστεί το τορκ στεερ, που ίσως με 129 ίππους δεν το έχεις δει στο 1.8 αλλά αν πας στο τουρμπο θα το προσέξεις σίγουρα.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Το διπλωτό κλειδί με ασυρματο κλειδωμα/ξεκλέιδωμα θυρών και πορτμπαγκαζ και συναγερμού είναι πολύ καλύτερο στα VW. Δεν ξέρω αν προσφέρεται στην Ελλάδα (τσιγγουνιά της Καρέντα). Εγώ το έχω εδώ και τρία χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορώ με ένα πάτημα να κατεβάσω (ανεβάσω) όλα τα παράθυρα και κλείσω (ανοίξω) την ηλιοροφή και να το κλειδώσω (ξεκλειδώσω). Έχω βάλει το κλειδί στην πόρτα του οδηγού λιγότερο από 5 φορές μέσα σε 3 χρόνια!!!
Είχα Ρενώ παλιά με τις υπέρυθρες και πρέπει να κοιτάει τον δεκτη αλλιώς δεν δουλεύει.
Αυτό το κολπάκι με τον τηλεχειρισμό δεν το έχει μόνο η VW ή κάποιες σχετικά πολυτελείς μάρκες.Η 147 το έχει στάνταρ σε όλες ,εκτός από μια, τις εκδόσεις.
Στο θέμα μας τώρα,προτείνω Laguna 2.0T. Οι λόγοι: 1)Passat είναι αρκετά παλιό μοντέλο 2)Προτιμώ την αισθητική της Laguna 3)Φαντάζομαι ότι θα έχει πιο 'ενδιαφέρον' στρίψιμο απο το vw 4)έτσι μου αρέσει.
Πέρα από το τι προτείνουμε οι υπόλοιποι, καλό είναι να διαλέξεις με βάση το γούστο σου και μόνο.Όλα τα αυτοκίνητα πλέον ειναι καλά στους βασικούς τομείς. -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Λοιπόν φίλε treasure πάρε το Passat για να ησυχάσεις,αφού δεν φαίνεται να σε συγκινεί τίποτε άλλο...
Παρεπιπτόντως σου λέω είμαι κάτοχος Laguna ΙΙ 1,8 και πάω ολοταχώς για την 2.0Τ!!!
-Είμαι 1.90 και εγώ με φυσιολογική σωματική διάπλαση και βολεύομαι τέλεια στη θέση του οδηγού.Η Laguna υστερεί σε ύψος στις πίσω θέσεις σε σχέση με το Passat,όπως και στο χώρο αποσκευών σε απόλυτη χωρητικότητα,όπου όμως βέβαια κερδίζει σε πρακτικότητα λόγω 5ης πόρτας.
-Στα 21000 χλμ που έχω κάνει δεν τρίζει τίποτε μέσα στο αυτοκίνητο!
-Η άνεση στο δρόμο και το στήσιμό της είναι κορυφαία και βέβαια δεν συγκρίνονται ούτε για αστείο με αυτά του γερασμένου Passat...
-Η ασφάλειά της (στάνταρ 8 αερόσακοι) είναι πιστοποιημένη ΚΑΙ απο το Euroncap,οπότε ούτε εδώ συγρίνεται με το προδιαγραφών 7ετίας αμάξωμα του Passat...
-Το design της για μένα (και για πολλούς ακόμη) τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά απέχει πολύ απο το γοτθικού ρυθμού αμάξωμα και το παλιομοδίτικο ταμπλώ του Passat και των ομοειδών Octavia,Superb κλπ.
-Οσον αφορά τα μοτέρ,μόνο εδώ έχει νόημα η όποια σύγκριση των δυό αυτοκινήτων και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη μιας και κανείς δεν γνωρίζει τον 2.0Τ της Renault,ο οποίος βέβαια απο προδιαγραφές σκίζει,αλλά στην πράξη δεν τον ξέρουμε ακόμη.
Συμπεραματικά λοιπόν η Laguna II 2.0T είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο απο το Passat 1.8T,αλλά αυτό δεν έχει καμμιά σημασία για σένα μιας και την επιλογή σου την έκανες πρίν ανοίξεις αυτο thread...
Σου εύχομαι λοιπόν καλορίζικο το νέο PassatΑγαπητέ φίλε GTZ,
εύχομαι να μην παρεξήγησες τα λεγόμενά μου για τη Laguna. Θεωρώ ότι είναι πολύ ικανό αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς. Αυτό που είπα είναι ότι όταν μπροστά κάτσει ένας μεγαλόσωμος οδηγός - στις δικές μας διαστάσεις - πίσω δεν χωράει ούτε ο Sport Billy. Η δε αναφορά - και εννοείται όχι σύγκριση - στο CRX έχει να κάνει με την θέση οδήγησης και το γεγονός ότι σε εκείνο το αείμνηστο αυτοκίνητο, 'φορούσες' το αυτοκίνητο και δεν καθόσουν 'επάνω' του, όπως συμβάινει με τα Renault, πλην του τελευταίου Clio. Πέρα του ότι μπήκα στο σαλόνι της Laguna, έκατσα και στο σαλόνι του Megane και ενώ η αίσθηση της πολυτέλειας είναι όντως διάχυτη, οι χώροι - ιδίως για τους πίσω - δεν είναι ότι καλύτερο.
Θα ήθελα ακόμα να σου πω ότι δεν έφτιαξα αυτό το thread για να πείσω τον κόσμο ότι το Passat είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στον τομέα του. Ο λόγος που άνοιξα αυτό το thread είναι, διαβάζοντας και συζητώντας τις απόψεις άλλων οδηγών του forum, να καταλήξω στο αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει αυτό που ήδη έχω (Toyota RAV4).
Γνωρίζω επίσης ότι το Passat θα ανανεωθεί σε περίπου δύο χρόνια και ότι το καινούργιο θα είναι ουσιαστικά μια μικρογραφία του Phaeton. Έτσι λοιπόν πολύ συνειδητά, μετά από πολύ μεγάλη έρευνα και εξέταση άλλων εναλλακτικών στο όριο κάτω των 30.000 ευρώ (Seat Leon 20VT, Skoda Octavia RS, VW Golf 1.8 GTI, κ.α.) και με δεδομένη την σκέψη ότι σε ενδεχόμενη μελλοντική μεταπώληση πρέπει να από πριν να έχεις σπεκουλάρει (με την καλή έννοια) για το ποιο θα κρατήσει καλύτερα την αξία του, καταλήγω - όχι και πάλι απόλυτα στο γεγονός ότι για όλους τους παραπάνω λόγους ΜΑΛΛΟΝ το Passat 1.8T συγκεντρώνει την μεγαλύτερη - για μένα - βαθμολογία. Δεν παραβλέπω βέβαια ότι και σαν αυτοκίνητο παρόλο που έχει συντηρητική όψη, μου αρέσει.
Έτσι λοιπόν είναι καλοδεχούμενες όλες εκείνες οι απόψεις - θετικές ή αρνητικές - που σχολιάζουν το θέμα του thread.
Σε ευχαριστώ για την κατάθεση της άποψής σου και περιμένω και καινούργια σχόλια πάνω στο θέμα.
Φιλικά,
SEDANs vs SUVs : Ποιο αξίζει καλύτερα για οικογενειακό ?