-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
ΥΓ: φυσικα και μπορω να γραψω πολυ περισοτερα αλλα δεν μας χαριζεις και το ονοματεπονυμακι σου; Δεν θα χρειαστει τιποτα αλλο
Νικόλα ελπίζω να 'χιουμορίζεις' ελαφρώς πιο επιτυχημένα από το 'χιούμορ' του BASS. Γιατί πολύ μαυρίλα έπεσε αδερφάκι μου, από τη μία ο ένας λέει 'καλά να πάθουν' και ο άλλος 'πες μας το ονοματάκι σου να σε δώσουμε'... Νόμιζα ότι ως λαός είχαμε καλύτερο αισθητήριο του χιούμορ.
Πετρο υπαρχουν πλακιτσες και χιουμορ αλλα μερικα πραγματα παυουν να ειναι αστεια και ειναι τελειως απαραδεκτα. Εκφρασεις σαν και αυτες με βγαζουν απο τα ρουχα μου γιατι οι ανθρωποι που τα λενε σιγουρα εχουν εχουν πορβληματα η δεν επικοινωνουν με την πραγματικοτητα. Επισης σχολια σαν και αυτα εχουν ακουστει πολλες φορες στην Ελλαδα για να δημιουργησει μια προκαταληψη σε μερικους κυκλους στις ΗΠΑ. Και πιστεψε αυτο δεν μας(Ελλαδα) βοηθαει σαν χωρα στην διεθνη αρενα της πολιτικης.
Το πραδειγμα που παντα δινω οταν μου λενε καλα να παθουν (οποιοι ειναι αυτοι) ειναι το εξης:
Μια κοπελια (που μπορει να ειναι η γυναικα μου, η αδερφη σου κτλ..) ειναι πολυ ομορφη φοραει τα μινι της τα χαμηλα ντεκολτε. Περπαταει μονη της ενα βραδακι . Της την πεφτουν 4-5 νοματαιοι και την βιαζουν την πλακωνουν στο ξυλο και την παρατανε για πεθαμενη.
Μετα μου ερχεται καποιος και μου λεει καλα να παθει αμα δεν ντυνοταναι προκλητικα δε θα την πειραζε κανενας. Δηλαδη αυτο τι παει να πει ειναι διακαιολογια και αιτια που ξαφνια απαλασει τους βιαστες;
Σκεψου αυτο και πολλαπλασιασε το επι τρεις χιλιαδες. Και αμα νομιζεις δεν ηταν Ελληνες εκει μεσα εχεις κανει λαθος. (μαζι με δεκαδες αλλες εθνικοτητες)
Ν.
-
Καλό το παράδειγμά σου φίλε Νίκο, αλλά νομίζω ότι δεν κολλάει για το συγκεκριμένο συμβάν. Είναι σαν να βγώ έξω στο δρόμο με μία διαφανή τσάντα γεμάτη Euro και να έχω την απαίτηση να περάσω απαρατήρητος. Και βέβαια θα με σπάσουν στο ξύλο άν όχι θα με σκοτώσουν για να μου πάρουν τη σακούλα. Το ίδιο και στο παράδειγμα που έφερες με την κοπέλα. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει το στοιχείο. Η πρόκληση χωρίς αιτία. Απλά εγω προκάλεσα με τη διαφανή τσάντα με χρήματα και η κοπέλα προκάλεσε με την παρουσία της.
Για την περίπτωση όμως την άλλη που είναι απόλυτα καταδικαστέα απο κάθε λογικό όν στον πλανήτη, υπήρχαν μέσα πολύ διαφορετικά στοιχεία όπως, αντιπαλότητα, μίσος, εκδίκηση. Τελειώνοντας θα είθελα να πω το εξής. Αν η Ελληνική επανάσταση του 1821 δεν είχε αίσια έκβαση, τι θα θεωρείτο σήμερα απο το καθεστός που θα κυβερνούσε αυτόν τον τόπο ας πούμε ο Ρήγας Φεραίος? Το πιθανώτερο τρομοκράτης. Ομως επιδή η επανάσταση είχε αίσια έκβαση με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της χώρας ο παρ'ολίγον τρομοκράτης έγινε εθνικός ήρωας.
Κατάλαβες λοιπόν πόσο κοντά είναι αυτα τα δυό πράγματα?Τάκης
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Καλό το παράδειγμά σου φίλε Νίκο, αλλά νομίζω ότι δεν κολλάει για το συγκεκριμένο συμβάν. Είναι σαν να βγώ έξω στο δρόμο με μία διαφανή τσάντα γεμάτη Euro και να έχω την απαίτηση να περάσω απαρατήρητος. Και βέβαια θα με σπάσουν στο ξύλο άν όχι θα με σκοτώσουν για να μου πάρουν τη σακούλα. Το ίδιο και στο παράδειγμα που έφερες με την κοπέλα. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει το στοιχείο. Η πρόκληση χωρίς αιτία. Απλά εγω προκάλεσα με τη διαφανή τσάντα με χρήματα και η κοπέλα προκάλεσε με την παρουσία της.Εδω διαφωνω με τη συγκριση. Αλλα δεν θα προσπαθησω να σε πεισω γιατι δεν χρειαζεται και ουτε θελω.
Θα παω στο δευτερο που ειναι και τα δυο περιστατικα θεωρουνται δικαιολογια για τις πραξεις των ανθρωπων που εκαναν το βιασμο, τη ληστεια και σκοτωσαν 3000 ανθρωπους. Ειναι κατ εμε αδικαιολογητα και νομιζω οτι στην τωρινη κατασταση (2002) δεν εχουν βαση λογικης.Για την περίπτωση όμως την άλλη που είναι απόλυτα καταδικαστέα απο κάθε λογικό όν στον πλανήτη, υπήρχαν μέσα πολύ διαφορετικά στοιχεία όπως, αντιπαλότητα, μίσος, εκδίκηση. Τελειώνοντας θα είθελα να πω το εξής. Αν η Ελληνική επανάσταση του 1821 δεν είχε αίσια έκβαση, τι θα θεωρείτο σήμερα απο το καθεστός που θα κυβερνούσε αυτόν τον τόπο ας πούμε ο Ρήγας Φεραίος? Το πιθανώτερο τρομοκράτης. Ομως επιδή η επανάσταση είχε αίσια έκβαση με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της χώρας ο παρ'ολίγον τρομοκράτης έγινε εθνικός ήρωας.
Κατάλαβες λοιπόν πόσο κοντά είναι αυτα τα δυό πράγματα?Τάκης
Πιθανοτατα θα θεωρειτο τρελος (ο Ρηγας) και θα δεν θα τον θυμοταν κανενας. Αλλα δεν εγινε ετσι.
Με την ιδια σκεψη μπορουμε να αναλυουμε ολα τα γεγονοτα που συνεβησαν εκατονταδες χρονια (πχ. αν η Κωνσταντινουπολη δεν επεφτε το 1453 αν ειχαμε κρατησει την Μικρα Ασια κτλ) πριν με τα δεδομενα του 2002/3 (μεγαλυτερες ευαισθησιες για τα ανθρωπινα δικαιωματα, διαφορετικες αντιληθεις κτλ) δεν θα μας βγαλει πουθενα. Και θα συζηταμε μεχρι να παμε 100 χρονων.
Σημερα ειναι το 2002 (2003) και εχουμε πραξεις βαρβαροτητας που μας φερνουν χρονια πισω σε περιοδους που θεωρουνται οι χειροτερες της ανθρωπινης ιστοριας και προσπαθουμε να τις εξηγησουμε και να τις δικαιολογησουμε τοτε δεν μπορω να συζητησω γιατι αυτες ειναι αδικαιολογητες και απαραδεκτες.Νικος
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Μολις πριν απο λιγο δεν πιστευα αυτο που εβλεπα!Σε μια περιοχη των ΗΠΑ τρια 'γαιδουρια' της αμερικανικης αστυνομιας σταματανε για τυπικο ελγχο βραδυ ενα ζευγαρι(η οικογενεια δεν προσεξα καλα), και τα ΣΠΙΡΤΑ τα αναμενα ειχαν την εντυπωση(ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!ΤΗΝ ΕΝΕΥΠΩΣΗ!!!!!!!!!!!)οτι το αυτοκινητο ΤΟΥΣ ηταν κλεμενο!!Αφου τους ακινητοποιησαν με τα χερια προς το αυτοκινητο τους και εχοντας τις πορτες ανοιχτες βγηκε με μεγαλη χαρα(ΝΑΙ ΧΑΡΑ , ΤΟ ΕΙΔΑ)το μικρο τους σκυλακι.Αφου τα τσακαλια θεωρησαν οτι επιασαν λαυρακι φοβηθηκαν και το μικρο σκυλακι και το ενα 'ανθρωποιδες γαιδουρι' το πυροβολησε δυο φορες στελνοντας το εκει που ηθελε 'ο νομος' σπερνοντας τον πανικο και την οργη στην οικογενεια και με μια γυναικα να οδυρεται.Επειδη εχω σκυλο αν ημουν στην θεση τους ισως αψηφουσα τον οπλισμο και ο μπατσος...................!!!!!!!!!!!Τοσο ηταν η οργη μου μονο που το ειδα.Αυτος ειναι τροπος σκεψης και αντιμετωπισης στην απολυτη χωρα των παραμυθιων!!Ενας τροπος σκεψης ο οποιος εχει την εντυπωση πως λειτουργει ΑΠΟΛΥΤΑ.Σε μια χωρα ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΤΥΠΟ!!Σε μια χωρα προτυπο οπου ο συκγεκριμενος τροπος σκεψης εχει γινει βιωμα στο μεγαλυτερο τους πλυθυσμο και αποτελει και μερος της κουλτουρας τους!!!!Και δυστιχως η Police ακομα και αυτης της ΑΘΛΙΑΣ μορφης αποτελει εστω και ενα μικρο κοματι της αυτοκινησης!!Ευτυχως μακρια απο μας και για τους τυχερους!!
Den einai akribws etsi, to eida sto CNN. Nomizane oti eixan emplakei se listeia giati o odigos afise to portfoli tou panw sto autokinito kai lefta feugan apo auto enw odigouse.
Pantws einai tyxeroi pou den pyrobolisan aytous afou ws gnwston h astinomia den astieuetai. O astynomikos mallon fobi8ike oti to skyli 8a tou epite8ei kai den h8ele na to diakyndineysei.
Den nomizw oti kanenas ypostiri3e oti h ameriki einai xwra protypo (oute o Gavriil).
EXEIS KANENA ALLO ANEKDOTO SAN KAI AYTO NA MAS PEIS?????????
AKOU EKEI FOBH8HKAN TO SKYLI.....
2 SKYLIA EXW KAI MAKARI NA MPOROUSA NA EXW PERISSOTERA.STHN ELLADA DYSTYXWS DEN YPARXEI FILOZWISMOS(AS MOU EPITRAPEI H EKFRASH)ALLA APO OTI BLEPW KAI STHN AMERIKH POU EINAI TO TOU POLITISMOU TA PRAGMATA EINAI TA IDIA. -
ΝΙΚΟ,ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ?
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ,ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ,ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ,ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ? -
Φίλε μου Νίκο, κατ'αρχάς θέλω να σου πώ το πόσο χαίρομαι για τον τρόπο που ανταλλάσουμε τις απόψεις μας. Δεν πειράζει που δεν θα συμφωνούμε σε όλα, όμως ανταλλάσουμε τα επιχειρήματά τας με κάποιο επίπεδο.
Αν και το forum εδώ είναι για την αυτοκίνηση και νομίζω ότι κάπου βγαίνουμε εκτός θέματος, εγώ πάντως θα σου απαντήσω στα προηγούμενα επιχειρήματα που έθεσες.
Λοιπόν, για το γνωστό θέμα. Και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου ότι σήμερα στον εικοστό πρώτο αιώνα, δεν νούνται να γίνονται αυτές οι βαρβαρότητες. Ξεχνάς όμως ότι μπορει για η Ευρώπη και τις ΗΠΑ να περάσανε στον 21 αιώνα, όμως υπάρχουν στον πλανήτη περιοχές που ζούνε ακόμη στην εποχή του μεσαίωνα. Και αυτό γιατί εμείς οι πολιτισμένοι ή δεν ενδιαφερθήκαμε για αυτούς ή γιατι έπρεπε να τους κρατάμε έτσι ή στο τέλος τέλος έπρεπε να τους δοιηκούμε για τα δικά μας συμφέροντα. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, και σου θημίζω μερικά, Νότιος Αφρική (ουράνιο), Ιράν την εποχή του σάχη (πετραίλεα), Αίγυπτος μέχρι τον Νάσερ (διώρυγα Σουέζ) κλπ. Αυτές είναι όπως καταλαβαίνεις οι περιοχές που εμείς οι πολιτισμένοι έπρεπε να τις κρατούμε χαμηλά για τα δικά μας συμφέροντα. Θα σου αναφέρω ένα μόνο παράδειγμα απο αφήγηση πολύ φίλου μου Αιγυπτιώτη που ζούσε μέχρι το 1964 στην Ισμαηλία περιοχή κοντά στο Σουέζ. Στην περιοχή αυτή ζούσαν οι πλούσιοι μετανάστες και ήταν κλειστή για τους Αιγυπτίους ιθαγενείς. Υπήρχε δε και Αγγλική φρουρά που αστυνόμευε την περιοχή. Λοιπόν όχι μόνο δεν επιτρέπαν στους ιθαγενείς Αιγύπτιους να επισκέπτονται την περιοχή αυτή, αλλά πυροβολούσαν οποινδήποτε κυκλοφορούσε με κελεμπία μετά τη δύση του ηλίου. Λοιπόν για πές μου εσύ, πως άραγε να αισθανόντουσαν οι φτωχοί γέννημα θρέμα Αγύπτιοι μπροστά στούς πλούσιους μετανάστες που τους δυνάστευαν μέσα στην ίδια τους τη χώρα? Και μάλιστα όταν όλα τα εργοστάσια, παραγωγικές μονάδες και κυρίως διοιλιστήρια πετρελαίου τα εκμεταλέυονταν οι ξένοι. Και ξαφνικά βρέθηκε ο Νάσερ. Ξεσήκωσε το λαό του ενάντια στους ξένους μετανάστες. Αγωνίστηκε και τους έδιωξε απο τη χώρα του μη αφήνοντάς τους να πάρουν τίποτα παραπάνω απο μιά βαλίτσα με απαραίτητα ρούχα και βέβαι κρατηκοποίησε τα πάντα. Για πές μου ο άνθρωπος αυτός σύγουρα σκότωσε και δεν ξέρω τι άλλο μέχρι να φτάσει στο σκοπό του. Λοιπόν ο άνθρωπος αυτός τι ήταν Ηγέτης ή τρομοκράτης?
Θα μου πείς ίσως, ηγέτης για το λαό του, και τρομοκράτης για αυτούς που χάναν τα συμφέροντά τους. Είναι μια απάντηση.
Για να μη σε κουράζω λοιπόν περισσότερο. Οσο υπάρχουν ακόμη φτωχοί και καταπιεσμένοι λαοί πάντα θα υπάρχει και αντίδραση. Και ας μην πάμε μακρυά και ας θυμηθούμε το σενάριο της περίφημης τριλογίας του George Lucas Πόλεμος Των Αστρων. Τι κάνανε οι καταπιεσμένοι ενάντια στην αυτοκρατορία. Οταν εκλείψουν η φτώχια και η καταπίεση, και όλοι οι λαοί ζούμε μέσα σε ανεκτά όρια (πρόσεχε δεν φτάνω στο άλλο άκρο του κομουνισμού) τότε θα εκλείψουν και η τρομοκρατία και τα υπόλοιπα αυτής. Συμφωνώ λοιπόν μαζί σου για το ότι βρισκόμαστε στον 21 αιώνα. Αυτό όμως το ξέρει ο Σαουδάραβας φελάχος κλπ. Μην ξεχνάς ότι στην Σαουδική Αραβία οι γυναίκες υποχρεωτικά φοράνε ακόμα φερετζέ.Τάκης
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Φίλε μου Νίκο, κατ'αρχάς θέλω να σου πώ το πόσο χαίρομαι για τον τρόπο που ανταλλάσουμε τις απόψεις μας. Δεν πειράζει που δεν θα συμφωνούμε σε όλα, όμως ανταλλάσουμε τα επιχειρήματά τας με κάποιο επίπεδο.
Αν και το forum εδώ είναι για την αυτοκίνηση και νομίζω ότι κάπου βγαίνουμε εκτός θέματος, εγώ πάντως θα σου απαντήσω στα προηγούμενα επιχειρήματα που έθεσες.
Λοιπόν, για το γνωστό θέμα. Και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου ότι σήμερα στον εικοστό πρώτο αιώνα, δεν νούνται να γίνονται αυτές οι βαρβαρότητες. Ξεχνάς όμως ότι μπορει για η Ευρώπη και τις ΗΠΑ να περάσανε στον 21 αιώνα, όμως υπάρχουν στον πλανήτη περιοχές που ζούνε ακόμη στην εποχή του μεσαίωνα. Και αυτό γιατί εμείς οι πολιτισμένοι ή δεν ενδιαφερθήκαμε για αυτούς ή γιατι έπρεπε να τους κρατάμε έτσι ή στο τέλος τέλος έπρεπε να τους δοιηκούμε για τα δικά μας συμφέροντα. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, και σου θημίζω μερικά, Νότιος Αφρική (ουράνιο), Ιράν την εποχή του σάχη (πετραίλεα), Αίγυπτος μέχρι τον Νάσερ (διώρυγα Σουέζ) κλπ. Αυτές είναι όπως καταλαβαίνεις οι περιοχές που εμείς οι πολιτισμένοι έπρεπε να τις κρατούμε χαμηλά για τα δικά μας συμφέροντα. Θα σου αναφέρω ένα μόνο παράδειγμα απο αφήγηση πολύ φίλου μου Αιγυπτιώτη που ζούσε μέχρι το 1964 στην Ισμαηλία περιοχή κοντά στο Σουέζ. Στην περιοχή αυτή ζούσαν οι πλούσιοι μετανάστες και ήταν κλειστή για τους Αιγυπτίους ιθαγενείς. Υπήρχε δε και Αγγλική φρουρά που αστυνόμευε την περιοχή. Λοιπόν όχι μόνο δεν επιτρέπαν στους ιθαγενείς Αιγύπτιους να επισκέπτονται την περιοχή αυτή, αλλά πυροβολούσαν οποινδήποτε κυκλοφορούσε με κελεμπία μετά τη δύση του ηλίου. Λοιπόν για πές μου εσύ, πως άραγε να αισθανόντουσαν οι φτωχοί γέννημα θρέμα Αγύπτιοι μπροστά στούς πλούσιους μετανάστες που τους δυνάστευαν μέσα στην ίδια τους τη χώρα? Και μάλιστα όταν όλα τα εργοστάσια, παραγωγικές μονάδες και κυρίως διοιλιστήρια πετρελαίου τα εκμεταλέυονταν οι ξένοι. Και ξαφνικά βρέθηκε ο Νάσερ. Ξεσήκωσε το λαό του ενάντια στους ξένους μετανάστες. Αγωνίστηκε και τους έδιωξε απο τη χώρα του μη αφήνοντάς τους να πάρουν τίποτα παραπάνω απο μιά βαλίτσα με απαραίτητα ρούχα και βέβαι κρατηκοποίησε τα πάντα. Για πές μου ο άνθρωπος αυτός σύγουρα σκότωσε και δεν ξέρω τι άλλο μέχρι να φτάσει στο σκοπό του. Λοιπόν ο άνθρωπος αυτός τι ήταν Ηγέτης ή τρομοκράτης?
Θα μου πείς ίσως, ηγέτης για το λαό του, και τρομοκράτης για αυτούς που χάναν τα συμφέροντά τους. Είναι μια απάντηση.
Για να μη σε κουράζω λοιπόν περισσότερο. Οσο υπάρχουν ακόμη φτωχοί και καταπιεσμένοι λαοί πάντα θα υπάρχει και αντίδραση. Και ας μην πάμε μακρυά και ας θυμηθούμε το σενάριο της περίφημης τριλογίας του George Lucas Πόλεμος Των Αστρων. Τι κάνανε οι καταπιεσμένοι ενάντια στην αυτοκρατορία. Οταν εκλείψουν η φτώχια και η καταπίεση, και όλοι οι λαοί ζούμε μέσα σε ανεκτά όρια (πρόσεχε δεν φτάνω στο άλλο άκρο του κομουνισμού) τότε θα εκλείψουν και η τρομοκρατία και τα υπόλοιπα αυτής. Συμφωνώ λοιπόν μαζί σου για το ότι βρισκόμαστε στον 21 αιώνα. Αυτό όμως το ξέρει ο Σαουδάραβας φελάχος κλπ. Μην ξεχνάς ότι στην Σαουδική Αραβία οι γυναίκες υποχρεωτικά φοράνε ακόμα φερετζέ.Τάκης
Συμφωνω. Ο Νασερ δεν ηταν τρομοκρατης ηταν απελευθερωτης και ειμαι σιγουρος οτι οπως ολοι αγωνες απελευθερωσης δεν ηταν μονο ηρωισμους και δοξα.
Τα συμφεροντα ειναι παντου και ειναι δυνατα. Και καμμια φορα στο ονομα των συμφερωντων γινονται πολλα που δεν συμφωνουμε. Αλλα προσπαθουμε να τα βρουμε σαν πολιτισμενοι ανθρωποι και οχι σαν αγριοι. Τωρα βεβαια αν τα καλα μεσα δεν περνανε γινονται παρεκροπες και εχεουμε παρατραγουδα.
Οχι μονο στην Σαουδ Αραβια δεν το συνηδητοποιουν αλλα υπαρχει και πολυ φτωχια (απιστευτο και ομως αληθινο). Και οι γυναικες οχι μονο φορανε φερετζε αλλα και πρεπει να ειναι καλυμενες απο την κορφη στα νυχια. Δεν μπορουν να οδηγησουν, να ψηφισουν, να εκλεγουν να πανε ποθενα χωρις το πατερα/ανδρα τους και πολλα αλλα απιστευτα.
Και φυσικα υπαρχει αδικια στον κοσμο και εγω το βλεπω και πολυ κοσμος υποφερει και μακαρι να υπηρχε ενας ευκολος τροπος να βοηθηθουν ολοι αυτοι. Δεν υπαρχει και ολοι βοηθανε και μερικες φορες υπαρχουν συμφεροντα και διαιρει και βασιλευε και χαμος.
Νικος
ΥΓ: και εγω Τακη χαιρομαι να ανταλασσω επιχειρηματα και να κραταμε τη συζητηση σε ενα επιπεδο.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ,ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ,ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ,ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ?Δεν ειμαι σιγουρος τι εννοεις;
Δηλαδι μετα τις 11/9ου;
Αν οι Αμερικανικες ενοπλες δυναμεις βομβαρδισαν αμαχους;
Αν καποιοι τριτοι το κανουν αυτο;Νικος
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ,ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ,ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ,ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ?Ayta tou eidous ta nea pernane sta psila stis HPA. Opote an den 3ereis den antidras.
To pa8ima tou Vietnam exei ginei megalo ma8ima. Mia fora kanane to la8os.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ,ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ,ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ,ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ?Ayta tou eidous ta nea pernane sta psila stis HPA. Opote an den 3ereis den antidras.
Ολα ειναι classified τωρα. Και επειδη δεν θελουν να αφηνουν τους δημοσιογραφους να μαντευουν εχουν τα press conference που ανακοινωνουν οτι θεωρουν χρησιμο.
Αλλα μη ξεχναμε οτι οι δημοσιογραφοι ψοφανε για ακροαματικοτιτα αποτε πολλες φορες τα προβαλουν.
Νικος
ΥΓ: μεγαλος λογος ειναι οτι μετα την 11/9 πολλοι λιγοτεροι παραπονιουνται και ακομα λιγοτεροι δικαστες ειναι ετοιμοι να αντιδρασουν. Ολα τα θεματα πληροφορησης για πολεμικa περιστατικα που πεφτουν κτω απο το 'war on terror'.
ΥΓ2: Και αν νομιζουμε οτι ειναι απλως ενα ονομα ειναι λαθος. Ο Προεδρος με την συγκαταβαση του κογκρεσου εχει κυριξει το πολεμο. Οποτε οι κανονισμοι εμπολεμης καταστασης ισχυουν. Πολλοι απο αυτους τους κανονισμους δεν συμβαδιζουν 100% με τα δικαιωματα σε ειρηνικη περιοδο. Μεχρι στιγμης οσες θεματα εχουν ερθει στα δικαστηρια εχουν καταριφθει και η κυβερνηση εχει δικαιωθει.
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Μολις πριν απο λιγο δεν πιστευα αυτο που εβλεπα!Σε μια περιοχη των ΗΠΑ τρια 'γαιδουρια' της αμερικανικης αστυνομιας σταματανε για τυπικο ελγχο βραδυ ενα ζευγαρι(η οικογενεια δεν προσεξα καλα), και τα ΣΠΙΡΤΑ τα αναμενα ειχαν την εντυπωση(ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!ΤΗΝ ΕΝΕΥΠΩΣΗ!!!!!!!!!!!)οτι το αυτοκινητο ΤΟΥΣ ηταν κλεμενο!!Αφου τους ακινητοποιησαν με τα χερια προς το αυτοκινητο τους και εχοντας τις πορτες ανοιχτες βγηκε με μεγαλη χαρα(ΝΑΙ ΧΑΡΑ , ΤΟ ΕΙΔΑ)το μικρο τους σκυλακι.Αφου τα τσακαλια θεωρησαν οτι επιασαν λαυρακι φοβηθηκαν και το μικρο σκυλακι και το ενα 'ανθρωποιδες γαιδουρι' το πυροβολησε δυο φορες στελνοντας το εκει που ηθελε 'ο νομος' σπερνοντας τον πανικο και την οργη στην οικογενεια και με μια γυναικα να οδυρεται.Επειδη εχω σκυλο αν ημουν στην θεση τους ισως αψηφουσα τον οπλισμο και ο μπατσος...................!!!!!!!!!!!Τοσο ηταν η οργη μου μονο που το ειδα.Αυτος ειναι τροπος σκεψης και αντιμετωπισης στην απολυτη χωρα των παραμυθιων!!Ενας τροπος σκεψης ο οποιος εχει την εντυπωση πως λειτουργει ΑΠΟΛΥΤΑ.Σε μια χωρα ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΤΥΠΟ!!Σε μια χωρα προτυπο οπου ο συκγεκριμενος τροπος σκεψης εχει γινει βιωμα στο μεγαλυτερο τους πλυθυσμο και αποτελει και μερος της κουλτουρας τους!!!!Και δυστιχως η Police ακομα και αυτης της ΑΘΛΙΑΣ μορφης αποτελει εστω και ενα μικρο κοματι της αυτοκινησης!!Ευτυχως μακρια απο μας και για τους τυχερους!!
Den einai akribws etsi, to eida sto CNN. Nomizane oti eixan emplakei se listeia giati o odigos afise to portfoli tou panw sto autokinito kai lefta feugan apo auto enw odigouse.
Pantws einai tyxeroi pou den pyrobolisan aytous afou ws gnwston h astinomia den astieuetai. O astynomikos mallon fobi8ike oti to skyli 8a tou epite8ei kai den h8ele na to diakyndineysei.
Den nomizw oti kanenas ypostiri3e oti h ameriki einai xwra protypo (oute o Gavriil).
EXEIS KANENA ALLO ANEKDOTO SAN KAI AYTO NA MAS PEIS?????????
AKOU EKEI FOBH8HKAN TO SKYLI.....
2 SKYLIA EXW KAI MAKARI NA MPOROUSA NA EXW PERISSOTERA.STHN ELLADA DYSTYXWS DEN YPARXEI FILOZWISMOS(AS MOU EPITRAPEI H EKFRASH)ALLA APO OTI BLEPW KAI STHN AMERIKH POU EINAI TO TOU POLITISMOU TA PRAGMATA EINAI TA IDIA.Ti akribws ennoeis?
Merika skylia epety8ontai se an8rwpous (oxi stin sygkekrimeni periptwsi). Den yparxoyn polles periptwseis opou mwra kai mikra pedia exoun xasei tin zwi tous apo skylia? Kai stin Agglia exei ginei kai ston Kanada.
Stin Ellada skylia den dagkwnoun an8rwpoys?
An kapoios exei oplo kai niwsei oti to skyli ton apilei einai eukolo na to xrisimopoiisei, eidika otan einai astynomikos (stin sygkekrimeni periptwsi den ypirxe logos pantws).
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ολα ειναι classified τωρα. Και επειδη δεν θελουν να αφηνουν τους δημοσιογραφους να μαντευουν εχουν τα press conference που ανακοινωνουν οτι θεωρουν χρησιμο.
Αλλα μη ξεχναμε οτι οι δημοσιογραφοι ψοφανε για ακροαματικοτιτα αποτε πολλες φορες τα προβαλουν.
Νικος
ΥΓ: μεγαλος λογος ειναι οτι μετα την 11/9 πολλοι λιγοτεροι παραπονιουνται και ακομα λιγοτεροι δικαστες ειναι ετοιμοι να αντιδρασουν. Ολα τα θεματα πληροφορησης για πολεμικa περιστατικα που πεφτουν κτω απο το 'war on terror'.
ΥΓ2: Και αν νομιζουμε οτι ειναι απλως ενα ονομα ειναι λαθος. Ο Προεδρος με την συγκαταβαση του κογκρεσου εχει κυριξει το πολεμο. Οποτε οι κανονισμοι εμπολεμης καταστασης ισχυουν. Πολλοι απο αυτους τους κανονισμους δεν συμβαδιζουν 100% με τα δικαιωματα σε ειρηνικη περιοδο. Μεχρι στιγμης οσες θεματα εχουν ερθει στα δικαστηρια εχουν καταριφθει και η κυβερνηση εχει δικαιωθει.
Stin Kanadiki tileorasi exoun pextei polla reportaz apo to afganistan opou oi amerikanei ka8arisane oloklira xwria epeidei hxan plirofories oti h Al-Qaida htan ekei.
Ayti ti stigmi kanenas den endiaferetai omws. Apo tin alli mipws endiafer8ike kanenas gia ta dika mas basana sto parel8on? h gia tous palestinious? Tipote neo dil.
-
Ο Προεδρος με την συγκαταβαση του κογκρεσου εχει κυριξει το πολεμο. Οποτε οι κανονισμοι εμπολεμης καταστασης ισχυουν. Πολλοι απο αυτους τους κανονισμους δεν συμβαδιζουν 100% με τα δικαιωματα σε ειρηνικη περιοδο. Μεχρι στιγμης οσες θεματα εχουν ερθει στα δικαστηρια εχουν καταριφθει και η κυβερνηση εχει δικαιωθει.'Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου'!
-
Περιλιπτικα:
After 9/11, the gloves are off. Remember that.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Περιλιπτικα:After 9/11, the gloves are off. Remember that.
Yup...
οποιος ελεγε οτι οι Αμερικανοι ειναι αδυνατοι και εχουν μπλεξει με του πολυπλοκους νομικους διακανονισμους εχει διαψευσθει η θα διαψευσθει πολυ συντομα. -
Γαβριλάκο, γιατί κάθε φορά που γράφεις για τέτοια θέματα μου έρχεται στο νου η φράση 'είναι πολλά τα λεφτά ’ρη';
Σοβαρολογείς τώρα ότι δικαιολογείς τους βομβαρδισμούς αμάχων και όλα όσα έκαναν οι ΗΠΑ ως τώρα (επιβολή δικτατοριών σε όλο τον κόσμο ή με νύχια και με δόντια υποστήριξη κυβερνήσεων-ανδρεικέλων - Νότια Κορέα, Ελλάδα, Λατινική Αμερική, Αφρική, υποκίνηση πραξικοπημάτων, υποστήριξη του Απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, κήρυξη πολέμου ΑΝΕΥ λόγου και αιτίας - λέγε με Βιετνάμ, Ιράκ, Αφγανιστάν, δυναμίτιση και υπονόμευση κάθε προσπάθειας για προστασία του περιβάλλοντος - βέβαια, πάντα οι άλλοι βγάζουν το φίδι από την τρύπα, μη χάσει ο ΗΠΑμερικάνος το 3τονο SUV, το cable TV και τις άλλες μαλακίες που χαρακτηρίζουν την πανάχρηστη, παρακμιακή ζωή του - κι αυτό, ω τι σύμπτωσις, το λένε και ΒΕΡΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, όχι θαμπωμένοι από τα dollars 'τριτοκοσμικοί που είδαν το φως το αληθινό');
ΒΕΒΑΙΩΣ και οι πράξεις της Αστυνομίας (και αυτά που έδειξε το CNN ΔΕΝ ειναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά καθημερινή πραγματικότης), των μυστικών υπηρεσιών (CIA; Ποια CIA; Τώρα ζήτω η ΤΙΑ (Total Information Agency, η οποία θα κάνει το Echelon να φαντάζει με παιδικό παραμύθι: ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ 4ου ΡΑΪΧ-ΗΠΑ) και η απάθεια των 'πολιτών' σε όλα αυτά δείχνει το ποιόν ΚΑΙ του 'λαού'.
titsataki: Και πότε δεν ήσαν εις εμπόλεμον κατάστασιν αι ΗΠΑ;
Προς 'κύριον' Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: ΟΥΡΤ από'κει ρε που 'είμαστε όλοι Αμερικανοί'!!!
-
Συμφωνω. Ο Νασερ δεν ηταν τρομοκρατης ηταν απελευθερωτης και ειμαι σιγουρος οτι οπως ολοι αγωνες απελευθερωσης δεν ηταν μονο ηρωισμους και δοξα.To τι 'ήταν' ο κάθε Νάσερ το γράφει η ιστορία, την οποία γράφουν οι νικητές. Ο Νάσερ ήταν απελευθερωτής (αλλά εκείνη την εποχή ήταν πραξικοπηματίας και 'κομμουνιστής'), ο Λένιν ήταν απελευθερωτής (αλλά έβαζε βόμβες στην Πετρούπολη το 1905 και επίσης εκτέλεσε τους Τσάρους), ο Μαντέλα ήταν (είναι) απελευθερωτής (αλλά καταδικάστηκε ως προδότης), ο Μακάριος ήταν απελευθερωτής (αλλά εξορίστηκε ως προδότης και συνωμότης). Από την άλλη, ο κομαντάτε Μάρκος είναι τρομοκράτης (και ας έχουμε πειστεί όλοι για το δίκαιο αγώνα του), ο Αραφάτ είναι τρομοκράτης (κατά το Ισραήλ και τις επίσημες ΗΠΑ τουλάχιστον) κτλ.
Σκεφτείτε μόνο τι θα λέγαμε για τον Χίτλερ αν η Γερμανία είχε κερδίσει τον πόλεμο (δεν ήταν τόσο μακριά μέχρι τουλάχιστον το 1942). Σκεφτείτε πόσοι ΗΠΑμερικανοί παραπέμφθηκαν για εγκλήματα πολέμου για το Μάι-Λάι, πόσοι Σοβιετικοί για το Αφγανιστάν και την Πράγα, γιατί η Νυρεμβέργη είχε μόνο Γερμανούς κατηγορούμενους και οι δίκες του Τόκιο μόνο Ιάπωνες.
-
ΟΙ 250 ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΜ ΑΠΟ 1947 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ FORUM Ο γΑΒΡΙΛΑΚΟΣ!
'ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Ή ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ'
Τάδε έφη BUSH ΒΛΑΚΟJUNIOR!Πάντως κακά τα ψέμματα το FORUM έχει εξελιχθεί σε πεδίο δυναμικής αντιπαράθεσης κι΄αυτό δεν έχει μόνοκαλά να δώσει....
-
Οτι πεις...
Ν.
-
Νικος
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ,ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?
ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ?
ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ W.T.C. ΣΤΙΣ 9/11?
Aμερικανικη........Police!!