-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
μαστανγκ!!! δε μπορω να το ξεπερασω αυτο το αμαξι...
Ένας τρόπος υπάρχει να το ξεπεράσεις.Πες στον Γκάμπριελ να πετάξει 10-15 τόπικς ΜΟΝΟ για την συγκεκριμένη μάστανγκ,τις προηγούμενες,τον Στηβ Μακουιν,τις συντρόφους του και πάει λέγοντας και δεν μπορεί θα την βαρεθείς.
Αν συνεχίζεις να τη θέλεις,κάνε οικονομία,πούλα ό,τι έχεις και δεν έχεις,αγόρασε ένα εισιτήριο για Αμέρικα(μην πάρεις μαζί σου νυχοκόπτη στο αεροπλάνο μόνο,θα βρεθείς Γκουαντάναμο)και στο αερόδρομιο JFK θα σε περιμένει ο Γκάμπριελ και τα μοντέλα του για να σε οδηγήσει στον αυτοκινητικό παράδεισο.
-
θυμαμαι στις αρχες του 90 τεστ στο car and driver...
bmw 750i , mercedes s500, cadillac eldorado...η μερα με τη νυχτα!
-
adis4gr το θυμάμαι ακόμα αυτό το τεστ! ΣΥνολικά η cadillac ήταν πολύ πίσω αλλα ήταν πολύ πιο εξωτική απο τα άλλα δύο, μου είχε κάνει εντύπωση στο εσωτερικό της 500 που το δίχτυ πίσω απο τα εμπρός καθίσματα ήταν ίδια με πούλμαν.
-
ταχυτητες στο τιμονι κτλ κτλ.
πρωτη φορα ειχα δει τεστ αμερικανικου με ευρωπαικα...θηριο η καντιλακ αλλα που να βγει με τα αλλα δυο...εχουν βελτιωθει πολυ ομως και αυτοι... -
Γενικά δε μου αρέσουν.
Ούτε σα φιλοσοφία, ούτε σα μέγεθος (συνήθως) ούτε σα σχέδιο (συνήθως) κλπ κλπ
Γενικά δε μου αρέσει να βάζω ταμπέλες και να λέω πχ αααααα, αυτό είναι opel και δε μου αρέσει (τυχαίο παράδειγμα ), αλλά τα περισσότερα από αυτά που ξέρω δε μου αρέσουν. Οπως δε μου αρέσουν και τα περισσότερα γιαπωνέζικα. ( γούστα είναι αυτά..)
Αυτό στην ουσία δε σημαίνει τίποτα, γιατί 1ον) υπάρχουν μερικά γιαπωνέζικα που μου αρέσουν 2ον) εγώ ο ίδιος έχω γιαπωνέζικο, και αυτό σα συνειδητή επιλογή, ήξερα τί πήρα ενώ θα μπορούσα να'χα πάρει κάτι άλλο και 3ον) δεν είμαι κομπλεξικός. Αν κάποιο αυτοκίνητο από την άλλη πλευρά του ατλαντικού μου κάνει κλικ ( υπάρχουν κάμποσα που μου κάνουν κλικ) και μπορώ να το πάρω, δε θα με σταματήσει το γεγονός ότι είναι Ηπαμερικανικο. -
Αναγνωρίζω βέβαια οτι τα muscle cars του 70 έχουν τεχνολογία...κάρου αλλά....αν τυχόν έχω την τύχη να δώ μπροστά μου ένα, τότε...respect! Ο ήχος του V8, και το design είναι όλα τα λεφτά!
PS Είδατε την φοβερή ανα-στροφή των αμερικανών στα muscle cars αυτά? Μπείτε σε φωτογραφίες απο την έκθεση του Detroit και θα σας ανοίξει η όρεξη για μια δόση american power!
-
ξερουν που απευθυνονται..οι αμερικανοι ψοφανε για power!!! και ειδικα απο αμερικανικους κινητηρες...
-
Μερικές ερωτήσεις από περιέργεια (αν γνωρίζετε):
- Πόσα κυβικά έχει ο κινητήρας του 'μέσου αμερικάνικου αυτοκινήτου' και τι μέση κατανάλωση βγάζει?
- Πόσο ζυγίζει το 'μέσο αμερικάνικο αυτοκίνητο' σε σχέση με ένα Ευρωπαϊκό, Ιαπωνικό, κλπ και πόσο καλύτερη παθητική ασφάλεια έχει - άν έχει?
- Πόσο 'πίνει' ένας 5λιτρος για να κρατήσει ρελαντί (π.χ. σε μποτιλιάρισμα) σε σχέση με έναν αντίστοιχης ισχύος και ροπής κινητήρα με τούρμπο και λιγότερα από τα μισά κυβικά?
-
Κοτα να δεις που the good old 4Torxoi-Forum-Περι-Αυτοκινησης gavriil still lives!
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Είδες να ξέρει τίποτα για τα συγκεκριμένα μοντέλα;ΤΙΠΟΤΑ.Πετάει ένα κείμενο στα αγγλικά 2 σελίδων
Very confused gavriil is
But...
Γι'αυτό σε κάθε ποστ του πετάει σπόντες για την ανωτερότητα της Αμερικής και δηλώνει κονφιούζντ για τις παρατηρήσεις των υπολοίπων.
Α! Καταφωνει...
Μηπως εχεις την μυγα ομως?
(ναι έχω την μύγα..εδώ δίπλα μου κάθεται)
Oh you do. OK.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εμενα μου αρεσουν μερικα αμερικανικα αυτοκινητα...κατι 8κυλινδροι με 400 ιπππους κτλ κτλ.... και μερικα απο αυτα ειναι σε τιμη ευκαιριας...mustang....
Αυτο κανει ΜΟΝΟ 300ους Πραγματικους 320. Σε GT εκδοση φυσικα.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
μαστανγκ!!! δε μπορω να το ξεπερασω αυτο το αμαξι...
Ένας τρόπος υπάρχει να το ξεπεράσεις.Πες στον Γκάμπριελ να πετάξει 10-15 τόπικς ΜΟΝΟ για την συγκεκριμένη μάστανγκ,τις προηγούμενες,
ΤΟ Μαστανγκ. ΤΑ προηγουμενα...
Το αυτοκινητο.
Οι παλιοι του φορουμ ξερουν
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
και στο αερόδρομιο JFK θα σε περιμένει ο ΓκάμπριελIt's Γκέιμπριελ.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
3ον) δεν είμαι κομπλεξικός. Αν κάποιο αυτοκίνητο από την άλλη πλευρά του ατλαντικού μου κάνει κλικ ( υπάρχουν κάμποσα που μου κάνουν κλικ) και μπορώ να το πάρω, δε θα με σταματήσει το γεγονός ότι είναι Ηπαμερικανικο.Εκτος του οτι δεν εισαι κομπλεξικος you're also a smart guy!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
PS Είδατε την φοβερή ανα-στροφή των αμερικανών στα muscle cars αυτά? Μπείτε σε φωτογραφίες απο την έκθεση του Detroit και θα σας ανοίξει η όρεξη για μια δόση american power!
Δεν χρειαζεται να πας αλλου. Εδω ειναι τα περισσοτερα:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewforum.php?f=8
Στα Νεα Μοντελα
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
και στο αερόδρομιο JFK θα σε περιμένει ο Γκάμπριελ
It's Γκέιμπριελ.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μερικές ερωτήσεις από περιέργεια (αν γνωρίζετε):- Πόσα κυβικά έχει ο κινητήρας του 'μέσου αμερικάνικου αυτοκινήτου' και τι μέση κατανάλωση βγάζει?
- Πόσο ζυγίζει το 'μέσο αμερικάνικο αυτοκίνητο' σε σχέση με ένα Ευρωπαϊκό, Ιαπωνικό, κλπ και πόσο καλύτερη παθητική ασφάλεια έχει - άν έχει?
- Πόσο 'πίνει' ένας 5λιτρος για να κρατήσει ρελαντί (π.χ. σε μποτιλιάρισμα) σε σχέση με έναν αντίστοιχης ισχύος και ροπής κινητήρα με τούρμπο και λιγότερα από τα μισά κυβικά?
Απαντησεις:
1 = 3 λιτρα και 27 μιλια ανα γαλονι στο highway
2 = Βαρος το ιδιο με Γιαπωνεζικα, μεσο ορο 1500 κιλα, παθητικη ασφαλεια λιγο χειροτερη μεσο ορο, αλλα οσο περναει ο καιρος τοσο 'στα ιδια' ερχοντε στο τελος
3 = '5λιτροι' μονο muscle cars εχουν, στο ρελαντι με τουρμπο μαντευω ειναι πανω κατω τα ιδια. Επηδει οι 5λιτροι ειναι συνηθως (εαν οχι παντα) OHV κινητηρες, πολλες φορες 'καινε' οσο και ενας 2.4λιτρος 4τρακυλινδρος γενικα (city/highway). Δες το Κορβετ και συγκρινε το με το NSX π.χ. Το Βετ εχει 30-50% καλυτερη καταναλωση και εχει διπλασιου κυβισμου κινητηρα. Υπαρχει μεγαλη αγνοια στην Ευρωπη για το τι εστι OHV κινητηρας και η τεχνολογια γυρω απο αυτο.
-
2 = Βαρος το ιδιο με Γιαπωνεζικα, μεσο ορο 1500 κιλα, παθητικη ασφαλεια λιγο χειροτερη μεσο ορο, αλλα οσο περναει ο καιρος τοσο 'στα ιδια' ερχοντε στο τελος.
Auto giati ta teleutaia 10 xronia oi giapones exoun anebash ton pixh me amaksia pou den htan pote sto style tous. PX Lexus GS, Acura TL, Acura MDX kai pai legontas.
3 = '5λιτροι' μονο muscle cars εχουν, στο ρελαντι με τουρμπο μαντευω ειναι πανω κατω τα ιδια. Επηδει οι 5λιτροι ειναι συνηθως (εαν οχι παντα) OHV κινητηρες, πολλες φορες 'καινε' οσο και ενας 2.4λιτρος 4τρακυλινδρος γενικα (city/highway). Δες το Κορβετ και συγκρινε το με το NSX π.χ. Το Βετ εχει 30-50% καλυτερη καταναλωση και εχει διπλασιου κυβισμου κινητηρα. Υπαρχει μεγαλη αγνοια στην Ευρωπη για το τι εστι OHV κινητηρας και η τεχνολογια γυρω απο αυτο.
Sigkrinhs tora 15 xronia diafora texnologias. Allhmono na mhn htan auto to apotelesma.
-
Το Βετ εχει 30-50% καλυτερη καταναλωση και εχει διπλασιου κυβισμου κινητηρα. Υπαρχει μεγαλη αγνοια στην Ευρωπη για το τι εστι OHV κινητηρας και η τεχνολογια γυρω απο αυτο.Το συγκεκριμένο παράδειγμα που έδωσες δεν είναι σωστό, 22mpg έχει το NSX και 21 η corvette (στοιχεία απο το αγγλικό CAR). Η ουσία όμως είναι σωστή και ειδικά για το θέμα αυτό είχα κάνει το τόπικ που αναφέρω στη προηγούμενη σελίδα.
-
3 = '5λιτροι' μονο muscle cars εχουν, στο ρελαντι με τουρμπο μαντευω ειναι πανω κατω τα ιδια. Επηδει οι 5λιτροι ειναι συνηθως (εαν οχι παντα) OHV κινητηρες, πολλες φορες 'καινε' οσο και ενας 2.4λιτρος 4τρακυλινδρος γενικα (city/highway). Δες το Κορβετ και συγκρινε το με το NSX π.χ. Το Βετ εχει 30-50% καλυτερη καταναλωση και εχει διπλασιου κυβισμου κινητηρα. Υπαρχει μεγαλη αγνοια στην Ευρωπη για το τι εστι OHV κινητηρας και η τεχνολογια γυρω απο αυτο.Βαρυτερα κινούμενα μέρη = μεγαλύτερη κατανάλωση στο ρελαντι!
Το τουρμπο στο ρελαντι είναι σαν να μην υπάρχει οπότε δεν έχει διαφορά από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα!
Γενικά οποιοσδήποτε βενζινοκινητήρας βγάζει ροπή και όχι άλογα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από έναν βενζινοκινητήρα που προσφέρει σε ένα αυτοκίνητο τις ίδιες επιδόσεις μέσω πολλών αλόγων (και στροφών συνεπώς) αλλά με μικρή ροπή.
Πολλές RPM = ακριβό project που οι αμερικανικες εταιρίες δεν είχαν λόγο να ερευνήσουν, λόγω φτηνού πετρελαίου.
Σχετικά με την κορβέτ: Πρώτα απόλα συγκρίνεις αυτοκίνητα με διαφορά 15 χρόνια!
2) Ο κινητήρας καίει πολύ περισσότερο και δεν έχει καμία σχέση μετο OHV! Για την ακρίβεια οι OHV κινητήρες καταναλώνουν πολύ περισσότερο!
3) Η κορβέτ καταναλώνει λιγότερο λόγω του θεόμακρου κιβωτίου (πιάνει 100 χλμ με 1η και μπορεί να κινείται με 100χλμ έχοντας 1.400 RPM). Το NSX δεν έχει αυτή την δυνατότητα. Σε full throttle καταστάσεις όμως ούτε που θέλω να φαντάζομαι πόσο θα καίνε τα 5.7 λίτρα της κορβετ.
Αυτοκινηση ΗΠΑ - Πωλησεις Honda στις ΗΠΑ απο το 1970 (σ.88)