-
Λοιπον φιλοι μου να σας πω ενα ευχαριστω για τις γνωμες σας και ολες ειναι σεβαστες
ουτως η αλλως το quest αυτο εχει λαβει τελος αφου το εχω παραγγειλει πλεον το οχημα και το παραλαμβανω στα μεσα Ιανουαριου.
Περα απο αυτο ομως, θα ηθελα να σας πω οτι η επιλογη αυτοκινητου ειναι τελικα θεμα υποκειμενικο
Δεν μπορω με τιποτα πχ να πεισω τον φιλο μου τον Jim147 για το ποιον της 147 του, αφου, εφοσον την επελεξε, σημαινει οτι την θεωρησε την καλυτερη επιλογη για τα γουστα του, και καλα εκανε. Συμφωνω οτι ειναι πανεμορφη, στριβει οντως τρομερα αλλα εγω κοιταω και την αξιοπιστια, πλεον - οταν επαιρνα το Saxo ουτε που με ενοιαζε αφου ηθελα γκαζια.
Καποια πραγματα ειναι υποκειμενικα- εμενα μου αρεσει το Golf και φυσικα ειναι βασικη η εμφανιση αφου αμα δεν σου αρεσει, δεν το παιρνεις, πολυ απλα.
Το πολυ-πολυ να το κανω καμμια 150αρια αλογα και με μια bilstein να βρω την υγεια μου...μεχρι τοτε καθηστε να το οδηγησω και αμα θελετε να σας πω τοτε τις εμπειριες μου!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Να δουμε μετα απο μια 5ετια τι θα ειναι Οταν η corrola θα ειναι αντικα αφου θα εχει βγαλει η toyota ως συνηθως κανα δυο μοντελαΠοιο είναι το κακό με το να ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ένα αυτοκίνητο; Θα ήταν προτιμότερο και το Golf VI να είχε ήδη αντικατασταθεί. Τη δεδομένη στιγμή το Golf είναι ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, χωρίς να είναι κορυφαίο σε κανένα τομέα.
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Ποιο είναι το κακό με το να ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ένα αυτοκίνητο; Θα ήταν προτιμότερο και το Golf VI να είχε ήδη αντικατασταθεί. Τη δεδομένη στιγμή το Golf είναι ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, χωρίς να είναι κορυφαίο σε κανένα τομέα.
Το κακο φιλε μου ειναι οτι αγοραζεις ενα καινουργιο αυτοκινητο και μετα απο 2 χρονια ειναι το παλιο μοντελο
Οσον αφορα στο Golf, ειναι το 2ο πιο ακριβο μετα το Corolla ναι μεν, αλλα τουλαχιστον ειναι κορυφαιο σε ποιοτητα κατασκευης.
Εχεις δικιο ομως οτι δεν ειναι κορυφαιο σε κανενα αλλο τομεα (οδικη συμπεριφορα,κινητηρα κλπ), αλλα σκεψου το σαν συνολο!! Σε κανενα τομεα δεν μπορεις να πεις οτι ειναι απαραδεκτο, η οτι υστερει σημαντικα σε σχεση με τον ανταγωνισμο,τουλαχιστον κατ'εμε.
Αλλα αυτοκινητα της κατηγοριας μπορει να ειναι κορυφαια σε διαφορους επιμερους τομεις (πχ 307 εξοπλισμος,147 κρατημα-μοτερ) αλλα υστερουν σημαντικα σε αλλους.
Απλα πιστευω οτι το Golf ειναι πιο 'αυτοκινητο' σαν πακετο...γιαυτο το επελεξα -
Ποιο είναι το κακό με το να ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ένα αυτοκίνητο; Θα ήταν προτιμότερο και το Golf VI να είχε ήδη αντικατασταθεί. Τη δεδομένη στιγμή το Golf είναι ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, χωρίς να είναι κορυφαίο σε κανένα τομέα.
[list:6avnotpf]Ποιο ειναι το κακο?χμμμμ!!!![/list:u:6avnotpf][list:6avnotpf]1)Χανεις σε μεταπωλητικη αξια και το εργοστασιο σε εχει συνεχεια στην πριζα!!Κλεφτες θα γινουν τα παιδια?[/list:u:6avnotpf][list:6avnotpf]2)Ενα αυτοκινητο το οποιο ο κατασκευαστης το κραταει καμποσα χρονια στην παραγωγη, σημαινει οτι εχει επενδυσει σε τεχνολογια κοιτωντας τουλαχιστον 15 χρονια μπροστα.Ειναι μεγαλη υποθεση οι ανταγωνιστες να βγαζουν το 3ο μοντελο και εσυ με το 6ετιας να παραμενεις ακομα στο προσκηνιο αποτελωντας σκληρο καρυδι για τον αντιπαλο.Με λιγα λογια, σοβαρη και μελετημενη κατασκευη.Και οταν επερθει η αντικατασταση βελτιωνουμε το παλιο(που σημαινει κατασκευαστικη επυτιχια).Μπορεις να μου πεις τι σχεση η προηγουμενη corrola απ τη σημερινη? Αυτο εχει σαν αντυκτιπο και στο κοστος και την ευρεση των ανταλλακτικων!Ξερεις τι ειναι να μη ταιριαζουν πχ τα τακακια απ το ενα μοντελο στο αλλο?Και να εχει διαφορα πχ το ενα με το αλλο μια εγκοπη! Πληρωνε!![/list:u:6avnotpf][list:6avnotpf]3)Μεσα απ τη μελετημενη κατασκευη προκυπτει και το εργοστασια και επισημο tuning! Και η VAG παραδιδει μαθηματα και σε αυτον τον τομεα, βγαζοντας στην επειφανεια τις κρυμενες αρετες του αυτοκινητου και οχι βελτιονωντας τις ατελειες!![/list:u:6avnotpf][list:6avnotpf]4)Ενα αυτοκινητο απετθυνεται στο μεσο οδηγο και με αυτη τη λογικη προσδιοριζεις και τις καταληλες ρυθμισεις σε μοτερ αναρτησεις κλπ!!Ο 1.4 πχ με τα 75 αλογα εχει αυτη τη φιλοσοφια!Υπαρχει και ο 125 ιπων!!!!Λετε οι Γερμανοι να ειναι χαζοι?Φυσικα και οχι!Απλα οι περισσοτεροι χρηστες αναζητουν ελαστικοτητα κατι το οποιο παραβλεπουν πολλοι!Οταν ομως μια μικρη μεριδα αποφασισει να κανει το μοτερ 125 αλογα το εργοστασιο τους το προσφερι με μεγαλη τεχνικη ανεση και σχετικα μικρο κοστος!Υπαρχει και αλλη λογικη ομως!(υπηρχε εδω πριν καταργηθουν τα φρικιαστια τεκμηρια Ελληνικο προνομιο βλεπετε)Γιατι στα ιδια αλογα να μη παρει καποιος το 1.6 που ακομα και σημερα αποτελει εναν απ τους καλυτερους κινητηρες της αγορας?Μεγαλυτερη αξιοπιστια και ροπη τρακτορα!Αντιθετα τα 90 αλογα απο 1.4 ειναι οριακα με μηδαμινα ποσοστα βελτιωσης.Ο λογος φυσικα οι πωλησεις μεσω εντυπωσιασμου!!Αυτο φυσικα και δε σημαινει οτι ενα μοτερ ειναι καλυτερο απ το αλλο!!Και στα 1.6 λιτρα η αυξηση ιποδυναμης ειναι μολις 15 αλογα [/list:u:6avnotpf][list:6avnotpf]5)Το οτι το GOLF ειναι ομοιγενες και δεν ειναι extreme σε ενα και μονο τομεα δε σημαινει οτι η corrola στριβει!!!Η μηπως στην παθητικη ασφαλεια εχει τα πρωτεια?Αν δεις Golf ξεβρακωμενο πανω σε καλιμπρα τοτα θα καταλαβεις τι ενοω![/list:u:6avnotpf][list:6avnotpf]Ξεχασα κατι?ΕΕ εδω ειμαστε παλι [/list:u:6avnotpf]
-
Ο χρήστης Sir Alex έγραψε:
Το κακο φιλε μου ειναι οτι αγοραζεις ενα καινουργιο αυτοκινητο και μετα απο 2 χρονια ειναι το παλιο μοντελο
Αυτό έχει σημασία όταν κάποιος αλλάζει συχνά αυτοκίνητο (π.χ. κάθε πενταετία) και επιθυμεί το αμάξι να έχει καλή αξία μεταπώλησης. Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπου οι περισσότεροι διατηρούμε το ίδιο αυτοκίνητο για τουλάχιστον μια δεκαετία, κάτι τέτοιο έχει μηδαμινή σημασία. Επίσης, παρατηρώ ότι εσένα δε σε απασχολεί το γεγονός αυτό, καθώς αγοράζεις ένα αυτοκίνητο που μετά από ένα χρόνο θα αντικατασταθεί από καινούριο μοντέλο.
Οσον αφορα στο Golf, ειναι το 2ο πιο ακριβο μετα το Corolla ναι μεν, αλλα τουλαχιστον ειναι κορυφαιο σε ποιοτητα κατασκευης.
Η κορυφαία έκδοση της Corolla 1.6 έχει την ίδια τιμή με το Golf 1.6 Generation (εκτός κι αν έχει μειωθεί η τιμή του Golf).
Έχω μπει μέσα σε Corolla, αλλά στη «φτηνή» έκδοση (linea terra). Εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού (καμιά σχέση με την Corolla του 97). Ακόμα και ο τρόπος που κλείνουν οι πόρτες είναι πολύ προσεγμένος. Φαντάζομαι ότι η ακριβότερη έκδοση (linea sol), στην οποία η κεντρική κονσόλα και μέρος του ταμπλό είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής από το εσωτερικό του Golf.
Εχεις δικιο ομως οτι δεν ειναι κορυφαιο σε κανενα αλλο τομεα (οδικη συμπεριφορα,κινητηρα κλπ), αλλα σκεψου το σαν συνολο!! Σε κανενα τομεα δεν μπορεις να πεις οτι ειναι απαραδεκτο, η οτι υστερει σημαντικα σε σχεση με τον ανταγωνισμο,τουλαχιστον κατ'εμε.
Αλλα αυτοκινητα της κατηγοριας μπορει να ειναι κορυφαια σε διαφορους επιμερους τομεις (πχ 307 εξοπλισμος,147 κρατημα-μοτερ) αλλα υστερουν σημαντικα σε αλλους.
Απλα πιστευω οτι το Golf ειναι πιο 'αυτοκινητο' σαν πακετο...γιαυτο το επελεξαΣε αυτό συμφωνώ. Κι εγώ θα προτιμούσα να έχω ένα αυτοκίνητο καλό σαν «πακέτο», παρά να είναι καλό σε έναν τομέα και να βαθμολογείται κάτω του μετρίου σε άλλους τομείς (και ειδικά στον τομέα της αξιοπιστίας). Με αυτή τη λογική το Golf είναι καλή επιλογή.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν προσπαθώ να σε πείσω να πάρεις Corolla. Εφόσον προτιμάς το Golf, καλά κάνεις και το αγοράζεις. Εξάλλου, το απόσπασμά μου που παραθέτεις στη προηγούμενη δημοσίευσή σου, ήταν η απάντηση που έδωσα στον G60POWER και όχι σε κάτι που έγραψες εσύ. Κλείνω με κάτι που έχω γράψει παλιότερα: μπορεί τη δεδομένη στιγμή να θεωρώ ότι η Corolla είναι καλύτερη επιλογή από το Golf, αλλά δε σημαίνει ότι θα έχω την ίδια άποψη, όταν κυκλοφορήσει το Golf V. Δεν είμαι «κολλημένος» με καμιά μάρκα αυτοκινήτων (αν και συμπαθώ ιδιαίτερα τα ιαπωνικά αυτοκίνητα).
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:2ow0i09t]Ποιο ειναι το κακο?χμμμμ!!!![/list:u:2ow0i09t][list:2ow0i09t]1)Χανεις σε μεταπωλητικη αξια και το εργοστασιο σε εχει συνεχεια στην πριζα!!Κλεφτες θα γινουν τα παιδια?[/list:u:2ow0i09t]
Απάντησα στην προηγούμενη δημοσίευσή μου.
Ενα αυτοκινητο το οποιο ο κατασκευαστης το κραταει καμποσα χρονια στην παραγωγη, σημαινει οτι εχει επενδυσει σε τεχνολογια κοιτωντας τουλαχιστον 15 χρονια μπροστα.
Η μια άποψη είναι αυτή. Η άλλη λέει ότι, όσο ένα αυτοκίνητο «πουλάει», δεν αντικαθίσταται. Από τη στιγμή που το Golf κατέχει υψηλή θέση στη λίστα των πωλήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προφανώς δε συντρέχουν λόγοι επίσπευσης της παραγωγής του Golf V, άσχετα σε πιο τεχνολογικό επίπεδο βρίσκεται το υπάρχον μοντέλο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Και οταν επερθει η αντικατασταση βελτιωνουμε το παλιο(που σημαινει κατασκευαστικη επυτιχια).
Κατασκευαστική επιτυχία ή τεχνολογική αδυναμία; Προσωπικά πιστεύω ότι τίποτε από τα δυο δεν ισχύει. Όλα υπολογίζονται με βάση το κόστος κατασκευής.
Μπορεις να μου πεις τι σχεση η προηγουμενη corrola απ τη σημερινη?
Σε ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού δεν υπάρχει καμιά σχέση ανάμεσα στην προηγούμενη και τη σημερινή Corolla. Σχετικά με τους κινητήρες βρίσκονται στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Υποθέτω ότι το πλαίσιο της τωρινής Corolla είναι πολύ καλύτερο από της προηγούμενης. Αυτό ισχύει για κάθε καινούριο μοντέλο.
Ενα αυτοκινητο απετθυνεται στο μεσο οδηγο και με αυτη τη λογικη προσδιοριζεις και τις καταληλες ρυθμισεις σε μοτερ αναρτησεις κλπ!!
Η θέση σου αυτή με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Ο 1.4 πχ με τα 75 αλογα εχει αυτη τη φιλοσοφια!Υπαρχει και ο 125 ιπων!!!!Λετε οι Γερμανοι να ειναι χαζοι?Φυσικα και οχι!Απλα οι περισσοτεροι χρηστες αναζητουν ελαστικοτητα κατι το οποιο παραβλεπουν πολλοι!
Συμφωνώ ότι ο 1.4 75hp ταιριάζει καλύτερα στο Golf από τον 1,4 100hp. Με τον τελευταίο κινητήρα το αυτοκίνητο θα ήταν «ψόφιο» στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο 1.4 75hp είναι καλύτερος από τον καινούριο 1.4 86hp FSI. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τo VAG έπρεπε να είχε προ καιρού εξελίξει του κινητήρες του.
Το οτι το GOLF ειναι ομοιγενες και δεν ειναι extreme σε ενα και μονο τομεα δε σημαινει οτι η corrola στριβει!!!
Δεν έχω ισχυριστεί σε κανένα σημείο ότι η Corolla «στρίβει». Ωστόσο οφείλουμε να αναλογιστούμε ότι τους περισσότερους οδηγούς δεν τους ενδιαφέρει να μπαίνουν στη στροφή με πολλά χιλιόμετρα. Τους ενδιαφέρει να είναι ασφαλής η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει πλέον τα περισσότερα αυτοκίνητα, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους.
Η μηπως στην παθητικη ασφαλεια εχει τα πρωτεια?Αν δεις Golf ξεβρακωμενο πανω σε καλιμπρα τοτα θα καταλαβεις τι ενοω!
To νέο Megane έχει τα πρωτεία σύμφωνα με τα crash test.
Σημείωση: Θεωρώ ότι τόσο η Corolla όσο και το Golf είναι ακριβά σε σχέση με αυτά που προσφέρουν.
ΥΓ: Μια και είσαι οπαδός του VAG, όπως έχω διαπιστώσει και από προηγούμενες δημοσιεύσεις σου, δε μου λες τη γνώμη σου για το Ibiza, καθώς σκέφτομαι να το αγοράσω;
-
Λοιπόν,
ανακάλυψα την ύπαρξη του forum μόλις τώρα......για να αγχώσω λίγο τον φίλο που περιμένει το νέο του Golf IV Generation 1.6 έχω να του πω τα εξής....
Κλείνω σε κανά μήνα 3 χρόνια με το Golf IV 1,4 3Θ.
Κοντεύει τα 60,000χμ τα περισσότερα μέσα στην Αθήνα....(Νομίζω ένα ταξίδι Γιάννενα έχει μόνο....)
Λοιπόν.....
Με το που τελείωσε η εγγύηση χάλασε το δυναμό του αυτοκινήτου....
Το αλλάξαμε πληρώνοντας ένα ποσοστο της αξίας, μετά από ξεσκόνισμα της εγγύησης που μίλαγε για 2 χρόνια σε κάποια μηχανικά ......Μετά χαλάσανε τρεις φορές (έως τώρα) τα ηλεκτρικά παράθυρα....(ναι, κάποιος μίλησε για γρύλλο και έχει δίκιο)
Έσπασε το κάθισμα του οδηγού........(είμαι 60κιλά άνθρωπος και έχω κρεβάτι για άλλα πράγματα )
Το κιβώτιο παρέδωσε πνεύμα!!!!!!!!! ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!......χωρίς να έχω ΤΙΣ γνώσεις από μηχανική αυτοκινήτων, μας είπαν ότι τα κεφάλια από κάποιες βίδες μέσα στο κιβώτιο κόπηκαν, έπεσαν μέσα και διάλυσαν τα πάντα(οι ίδοι δήλωσαν αστοχία υλικού και όχι κακομεταχείρηση!!!)......Μετά από κράξιμο, αλλάχτηκε όλο το σασμάν-κιβώτιο πως λέγεται τέλοσπάντων (μίλησαν για κόστος άνω του ενός μ) χωρίς να πληρώσουμε τίποτα (διαφορετικά ίσως και να είχε βρεθεί σε καμιά μάντρα από τη τσαντίλα.....
Τα πειράκια στο 1,4 είναι συχνό φαινόμενο..........σου συμβουλεύω να βρεις καλό βενζινά......το αυτοκίνητο με τις καλές (ακριβές) βενζίνες αλλάζει εντελώς....
Σε κάθε σέρβις καθαρίζουμε τη πεταλούδα.........όλο βρωμίζει λες και όλες οι βενζίνες έχουν μέσα λάσπη....
Τρίζει......(πια)
Δεν είναι για Αθήνα και στενά (είναι αρκετά φαρδύ........)
Αλλαγή λαδιών κάθε 7,500 και σέρβις στα 15,000 (την ώρα που ο ανταγωνισμός μιλάει για 15,000 και 20,000 ΜΟΝΟ)
Είμαι σίγουρος πως ξεχνάω και κάτι άλλο..........σίγουρα ξεχνάω κάτι άλλο σοβαρό....
Όπως και να έχει.........
πάμε στα θετικά.....
(σημείωση.....το αυτοκίνητο είναι από το εργοστάστιο της Γερμανίας)Λοιπόν.......
η μούρη πετάει εξαιρετικά εύκολα..........και ελέγχεται το ίδιο.....
Είναι άνετο......άνετη οδήγηση ειδικά στον αυτοκινητόδρομο....Νευρική 1η-2η!!!!!!
Ο περισσότερος κόσμος το θεωρεί υπεράμαξο στην κατηγορία του.....(αυτοί που δε ξέρουν φυσικά.....βλέπε κοπέλες αλλά και άντρες χωρίς καμία γνώση)
Καλούτσικα φρένα........
Καλύτερη μεταπώληση από τον ανταγωνισμό
Γενικά, όλα του καλά, εκτός από τα προβλήματα που εμφάνισε.....
(Δηλάδή αν δεν ήταν για τα προβλήματα όλα θα ήταν τέλεια......)
Δυστυχώς η αξιοπιστία της VW μου φαίνεται πια ως παραμύθι....)Το αυτοκίνητο θα αλλαχτεί....είτε σε 2 μήνες (με αντικαταστάτες τa ALFA147 ή FORD FOCUS)
είτε σε ένα χρόνο (με αντικαταστάτες BMW series 1, new A3, GOLF V)
ναι, το καινούριο golf ίσως και να το έπαιρνα......
ίσως γιατί είμαι αγαθός και γιατί πιστεύω πως έτυχαν όλα αυτά τα προβλήματα σε μένα.......όπως και και να έχει εύχομαι
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!!(προς θεού η ευχή δεν είναι ειρωνική!!!!! Μακάρι το δικό σου να σου βγεί όπως το θες!!!!! χωρίς κανένα πρόβλημα)
-
Τι να σου πω φιλε μου να πω οτι δεν με απογοητευεις ψεμματα θα ελεγα
Εισαι παντως ο πρωτος που μου αναφερει τοσα πολλα (και τοσο σοβαρα) προβληματα...
Για τον γρυλλο το εχουν υποψη και οι ιδιοι και η απαντηση ειναι οτι εχει βαρια κρυσταλλα- η λυση ειναι να μην κλεινεις την πορτα με κατεβασμενο το παραθυρο (μουυ φαινεται λογικο,οχι υπερβολικο και εφικτο)
Για τα αλλα που λες τι να σου πω...αυτα ειναι σοβαρα προβληματα για οποιοδηποτε αμαξι που θα τα παρουσιαζε, ποσο μαλλον για ενα γερμανικο που θελει να λεει οτι ειναι πιο αξιοπιστο (απο τον μεσο ορο,τουλαχιστον)
Τωρα θελω να πιστευω και εγω οτι φιλε μου εισαι η εξαιρεση στον κανονα διοτι αλλιως πεταξα 18,500!!!
Παντως και αλλους φιλους με γκολφακια που ρωτησα μου ειπαν οτι γενικα δεν βγαζει (σοβαρες) ζημιες.
Εδω να πω κατι:δεν νομιζω οτι υπαρχει αμαξι αυτη την στιγμη που να ειναι τελειως απροβληματιστο, με ολα αυτα τα ηλεκτρονικα βοηθηματα - το θεμα ειναι να βγαζει ζημιες τυπου χαλασε ο γρυλλος και οχι χαλασε το σαζμαν...
Τι να πω φιλε μου προφανως πρεπει να το δωσεις το γκαζι σου αφου σε εχει ταραξει στα προβληματα! Οσο για μενα, ας ελπισουμε οτι θα σταθω πιο...τυχερος, διοτι μαλλον για τυχη προκειται μου φαινεται!!! -
Ο χρήστης KonstantinosMD έγραψε:
Το αυτοκίνητο θα αλλαχτεί....είτε σε 2 μήνες (με αντικαταστάτες τa ALFA147 ή FORD FOCUS)είτε σε ένα χρόνο (με αντικαταστάτες BMW series 1, new A3, GOLF V)
Alfa 147!:o BMW 1, νέο A3 ή Golf V χωρίς να προλάβουν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους καλά-καλά!:o Το τραβάει ο οργανισμός σου!!!
Δε με εντυπωσιάζουν τα περισσότερα προβλήματα που ανέφερες, καθώς θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο (αν και το Golf δεν είναι αυτοκίνητο σύμφωνα με τη διαφήμιση). Ωστόσο, το κάθισμα που έσπασε μου προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη. Μήπως κανένα βράδυ τα ήπιες και δε θυμάσαι τι έκανες μέσα στο αμάξι;
-
Μάλιστα....
3 χρόνια τώρα και ένας δε βρέθηκε στην αντιπροσωπεία να μου πει να μη κλείνω τις πόρτες με κατεβασμένα τα τζάμια.....
Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον έχεις δίκιο......οι πόρτες είναι πολύ μεγαλύτερες από το 5θ και τα κρύσταλα σαφώς πιο βαριά....
Αλλά αυτό δεν είναι όμως δικαιολογία.......μία εταιρία που θέλει να λανσάρει 'αξιοπιστία' δε θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό από πριν και να βάζει ενισχυμένους μηχανισμούς?????Πάντως για να αισθανθείς καλύτερα πρώτος μου ξάδερφος αγόρασε το αυτοκίνητο που περιμένεις και εσύ και μέχρι τώρα δε του έχει βγάλει τίποτα....(βέβαια είναι ακόμη μέσα στην εγγύηση!!!! )
Γενικά πολλοί γνωστοί μου έχουν Golf και το δικό μου έχει βγάλει τα περισσότερα προβλήματα από όλους.....Στη τελική είναι σίγουρο πλέον ότι οι περισσότερες σύγχρονες αυτοκινητοβιομηχανίες πολλές φορές για να ικανοποιήσουν τη μεγάλη ζήτηση χωρίς να αυξήσουν το κόστος παραγωγής μειώνουν τον ποιοτικό έλεγχο.......οπότε μερικές φορές τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα......
Τέλος όσο για την BMW σειρά 1, την αγόραζα και τώρα, χωρίς να ξέρω τίποτα για αυτή........υπάρχουν 3-4 μάρκες που εμπιστεύομαι ακόμη (και από οικογενειακή εμπειρία) να ανταποκριθούν στα (αρκετά δυστυχώς )χρήματα που δίνεις για αυτές.....βλέπε BMW, Mercedes και SAAB.....
Δυστυχώς δεν έχω εξω-ευρωπαϊκή εμπειρία (βλέπε TOYOTA) για να πω τη γνώμη μου, αλλά είμαι κλασικός γερμανόφιλος, τί να κάνω........ΥΓ. όσο για το κάθισμα του οδηγού.........ακόμη και πιωμένος να ήμουν (3 χρόνια τώρα δεν έχω οδηγήσει ακόμη μεθυσμένος) θα περίμενα το κάθισμα του συνοδηγού να σπάσει (μετά από το πίσω κάθισμα είναι το δεύτερο πιο άνετο μέρος του αυτοκινήτου λόγω έλλειψης τιμονιου!!!! )
(χεχεχε, πρέπει να σημειώσω πως έσπασε η βάση του καθίσματος και όχι η πλατη!!!)ΥΓ2. Μία σημείωση στη ποιότητα της VW. Λοιπόν, μη ξεχνάμε πως η VW είναι πια όμιλος. Έχει τα skoda για αυτούς που δε θέλουν να δώσουν πολλά χρήματα, έχει τα SEAT για τα σπορ αυτοκίνητα, τα AUDI ως τις ναυαρχίδες της (από πλευράς ποιότητας και να μη γελιώμαστε image) και τέλος τα ίδια τα VW. Οι κανόνες της αγοράς επιβάλλουν τα προιόντα αυτών των 4 'θυγατρικών' ας πούμε, να μην επικαλύπτουν πολύ το ένα το άλλο, αλλά το καθένα να προσπαθεί να πάρει τη ξεχωριστή του θέση στην αγορά.....
Έτσι, δε περιμένα ποτέ τα VW να είναι όσο ποιοτικά-αξιόπιστα είναι τα AUDI. (μη ξεχνάμε golf και Α3 είναι σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο με σημαντικούτσικη όμως διαφορά στη τιμή....). Αλλά δε περίμενα και αυτό το χάλι, το οποίο μάλλον έτυχε σε μένα όπως είπαμε..... -
Ο χρήστης KonstantinosMD έγραψε:
Τέλος όσο για την BMW σειρά 1, την αγόραζα και τώρα, χωρίς να ξέρω τίποτα για αυτή........υπάρχουν 3-4 μάρκες που εμπιστεύομαι ακόμη (και από οικογενειακή εμπειρία) να ανταποκριθούν στα (αρκετά δυστυχώς )χρήματα που δίνεις για αυτές.....βλέπε BMW, Mercedes και SAAB.....Συμφωνώ στο ότι η αξιοπιστία ορισμένων αυτοκινητοβιομηχανιών είναι αναμφισβήτητη. Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι η BMW 1 θα είναι η πιο φτηνή BMW που θα κυκλοφορήσει. Συνεπώς θα υπάρχουν κάποιες 'εκπτώσεις' στην ποιότητα κατασκευής της σε σύγκριση πάντα με τα υπόλοιπα μοντέλα της BMW.
-
Παιδια,να πω και καποια πραγματα για το Golf.Δεν ξερω πως στριβει και πως παει στην εθνικη γιατι το εχω οδηγησει ελαχιστα.Εμφανισιακα ειναι ομορφο αλλα απ'οτι ξερω αλλαζει σε κανα χρονο.Επειδη εχω μπει μεσα αρκετες φορες θα ελεγα οτι ειναι ποιοτικο και μαλιστα πιστευω οτι ξεπερναει ανετα το μεσο ορο της κατηγοριας.Ομως αξιοπιστο δε θα το χαρακτηριζα.Σε 2 φιλους μου με Golf 1.4 εχουν εμφανιστει διαφορα προβληματα με σημαντικοτερο τον εγκεφαλο(και στα 2!) βλαβη που θεωρω σημαντικη.Το αυτοκινητο δεν 'κραταγε' ρελαντι και εσβηνε.Επισης δεν επαιρνε ευκολα μπροστα.Η κατασταση ξεκινησε αρχικα ως 'τρεμουλο' του αυτοκινητου στο ρελαντι.Επισης σε ενα απο τα δυο στην πορτα του συνοδηγου 'κρεμασε' η ταπετσαρια σε αρκετα μεγαλη εκταση(!!!),που κατα τη γνωμη μου ειναι απαραδεκτο.Και τα δυο αυτοκινητα εχουν ως τωρα καψει πανω απο 15 φορες το καθενα διαφορες λαμπες,βλαβη οχι δαπανηρη αλλα εκνευριστικη καθως σε τρεχει για πλακα στα συνεργεια.Το ενα απο τα δυο εμφανισε στον πρωτο μηνα διαρροη απο τις βαλβολινες του κιβωτιου,επιδιορθωθηκε και απο τοτε δεν εχει προβλημα απ'οσο ξερω.Και τα δυο εχουν περιπου 80-85 χιλιαδες km.Πιστευω οτι ειναι λιγα τα χιλιομετρα και προκειται για βλαβες που δεν εξαρτωνται απο το στυλ της οδηγησης του καθενος.
Δεν εχω τιποτα με τη VW απλα πιστευω οτι πρεπει να βγαινουν στη φορα τα στραβα των εταιρειων γιατι μονο ετσι μπορουμε να τα μαθουμε.Τα πιο παλια VW πιστευω οτι ηταν πολυ πιο αξιοπιστα κρινοντας απο ενα οικογενειακο Passat 1.8 του '91 το οποιο στα 10 χρονια που εμεινε μαζι μας(104 χιλιαδες km) χρειαστηκε μονο μια αλλαγη στην τρομπα βενζινης και αυτο εντος εγγυησης.Σε αυτο το αυτοκινητο εμαθα να οδηγω οποτε υπηρξε και σκληρη χρηση του,παρ'ολα αυτα δεν μας οδηγησε στο συνεργειο παρα μονο για τα service.
Εχω την αισθηση οτι τα σημερινα VW ειναι πολυ ποιοτικα,μερικα απο αυτα ειναι και ομορφα(δεν αντεχω το Bora!) ειναι ασφαλη αλλα εχω καποιες αμφιβολιες για την αξιοπιστια τους.Sir Alex καλοριζικο και καλοταξιδο το οχημα και ευχομαι να μη σου τυχει τιποτα απο αυτα που συζηταμε.
-
Apo paλaioτepo posτ.soppy exo xaλasμeno keybopd kai τo epiτheτiko yφos.kaθe γpaμμa einai copy-pasτe
Αυτον τον 1.8Τ που τοσο εκθειαζετε τον ξερω απο πρωτο χερι οπως και τα περι ποιοτητας για τα οποια κοκορευστε.Ο πατερας μου εχει ενα audi A4 tq,5ετων και απο προβληματα αλλο τιποτα,τρικσιματα θελετε?η αλφα μπροστα στο audi ειναι παναγια.το τουρμπο εσπασε στα 20000χλμ και πριν πειτε οτι δεν ξεραμε να το δουλευουμε,σαν λεω οτι καθε μερα το αφηνε να κρυωσει,λαδια καθε 5000χλμ,δεν το πιεζε ποτε κρυο κλπ.ολα αυτα βεβαια πρεπει να κανει κανεις επειδη ο κινητηρας ειναι υπερεξελιγμενος?να το χεσω,και στη τελικη εσπασε επειδη ενα σωληνακι δεν εδινε λαδι,ωραια αξιοπιστια.συνεχιζω,ενω γυρναγανε απο βολτα στη νεα μακρη,και ενω ηταν καπου στον διονυσο,βλεπουν καπνους να βγαινουν,παει νανοιξει το καπο,φλογες!!!ενα λαστιχακι ειχε ξεκολησει απο καπου,ακουμπαγε πανω στην τουρμπινα και πηρε φωτια,οπως και η επενδυση του καπο,και ευτυχως βρε8ηκε ενας πυροσβεστηρας,αλιωτικα ταμαξι θα ειχε γινει παραναλωμα!Για δες ασφαλεια τα γερμανικα!το καθισμα του οδηγου εχει σπασει ο μηχανισμος που το ρυθμιζεις καθυψος,με αποτελεσμα να κανουμε τραμπαλα,εδω και εναν χρονο επειδη δεν μπορουν να βρουν το ανταλλακτικο.το ταμπλο καρατριζει.η κρεμαγιερα μετα απο 40000χλμ βγηκε off,ανηκουστο,κρεμαγιερα στις 40χιλιαδες!!!!!!Αυτο παει να πει αξιοπιστια!!!το οτι οταν βαζαμε σουπερ αμολυβδη δεν επαιρνε μπροστα παρα μονο με την 5η προσπαθεια σας το πα?μονο με απλη δουλευε το εργαλειο!!!απο ηλεκτικα θελετε?οταν αναβες τα αλαρμ,μετα αν αναβες το φλας δε δουλευε...καθολου επικυνδινο και αυτο.επρεπε να ξαναναψεις τα αλαρμ 5-6φορες για να παρουν μπρος τα φλας!Για να μη πω για τους τεχνικους διευθυντες των εξουσιοδοτημενων που μας λεγανε οτι τα τουρμπο μπουκωνουν και να το πηγαινουμε με τριτη τερματισμενη για να ξεμπουκωσει,και ο αλλος δεν ηξερε οτι το τουρμπο πυρακτωνει...
Αυτα τα ολιγα περι αξιοπιστιας γερμανικων!ttcq,μπορει να μην εσκασε τοτε 60000ευρο αλλα και τα 40 που εκανε τοτε στραγαλια δεν ηταν...
και απο μεταπωληση αλλο πραμα αυτα τα γερμανικα,5ετων αμαξι,50000χλμ 13εκατ εκανε τοτε,5 με δυσκολια πιανει τωρα! -
Ο χρήστης 147 GR έγραψε:
Apo paλaioτepo posτ.soppy exo xaλasμeno keybopdΑυτον τον 1.8Τ που τοσο εκθειαζετε τον ξερω απο πρωτο χερι οπως και τα περι ποιοτητας για τα οποια κοκορευστε.Ο πατερας μου εχει ενα audi A4 tq,5ετων και απο προβληματα αλλο τιποτα,τρικσιματα θελετε?η αλφα μπροστα στο audi ειναι παναγια.το τουρμπο εσπασε στα 20000χλμ και πριν πειτε οτι δεν ξεραμε να το δουλευουμε,σαν λεω οτι καθε μερα το αφηνε να κρυωσει,λαδια καθε 5000χλμ,δεν το πιεζε ποτε κρυο κλπ.ολα αυτα βεβαια πρεπει να κανει κανεις επειδη ο κινητηρας ειναι υπερεξελιγμενος?να το χεσω,και στη τελικη εσπασε επειδη ενα σωληνακι δεν εδινε λαδι,ωραια αξιοπιστια.συνεχιζω,ενω γυρναγανε απο βολτα στη νεα μακρη,και ενω ηταν καπου στον διονυσο,βλεπουν καπνους να βγαινουν,παει νανοιξει το καπο,φλογες!!!ενα λαστιχακι ειχε ξεκολησει απο καπου,ακουμπαγε πανω στην τουρμπινα και πηρε φωτια,οπως και η επενδυση του καπο,και ευτυχως βρε8ηκε ενας πυροσβεστηρας,αλιωτικα ταμαξι θα ειχε γινει παραναλωμα!Για δες ασφαλεια τα γερμανικα!το καθισμα του οδηγου εχει σπασει ο μηχανισμος που το ρυθμιζεις καθυψος,με αποτελεσμα να κανουμε τραμπαλα,εδω και εναν χρονο επειδη δεν μπορουν να βρουν το ανταλλακτικο.το ταμπλο καρατριζει.η κρεμαγιερα μετα απο 40000χλμ βγηκε off,ανηκουστο,κρεμαγιερα στις 40χιλιαδες!!!!!!Αυτο παει να πει αξιοπιστια!!!το οτι οταν βαζαμε σουπερ αμολυβδη δεν επαιρνε μπροστα παρα μονο με την 5η προσπαθεια σας το πα?μονο με απλη δουλευε το εργαλειο!!!απο ηλεκτικα θελετε?οταν αναβες τα αλαρμ,μετα αν αναβες το φλας δε δουλευε...καθολου επικυνδινο και αυτο.επρεπε να ξαναναψεις τα αλαρμ 5-6φορες για να παρουν μπρος τα φλας!Για να μη πω για τους τεχνικους διευθυντες των εξουσιοδοτημενων που μας λεγανε οτι τα τουρμπο μπουκωνουν και να το πηγαινουμε με τριτη τερματισμενη για να ξεμπουκωσει,και ο αλλος δεν ηξερε οτι το τουρμπο πυρακτωνει...
Αυτα τα ολιγα περι αξιοπιστιας γερμανικων!ttcq,μπορει να μην εσκασε τοτε 60000ευρο αλλα και τα 40 που εκανε τοτε στραγαλια δεν ηταν...
και απο μεταπωληση αλλο πραμα αυτα τα γερμανικα,5ετων αμαξι,50000χλμ 13εκατ εκανε τοτε,5 με δυσκολια πιανει τωρα!Aυτό είναι η εξαίρεση. Κανένας δεν είπε ότι τα VAG δεν βγάζουν προβλήματα. Το αντίθετο μαλιστα. Αλλά η ποιότητα υλικών και σχεδίασης είναι κορυφαία.
Αν θέλεις αξιοπιστία πάρε Lexus.
-
syμφonoi agisd
-
Geia sas paidia. Eimai kainourios sto sygkekrimeno forum, kai dystyxws den kanw kalo 'podariko'.
Loipon exoume ena Bora 1.4. To autokinito agorastike ton Aprilio tou 1999. Epeidi 8a to xrisimopoiousan kyriws oi goneis mou -kyriws gia na pane sto xwrio- kataliksame sto sygkekrimeno montelo logw tis 'aksiopistias' pou pisteua oti 8a exei ena montelo tis VW. Ton kairo ekeino den itan kai polles sta 1,4litra (Xsara, Astra, Megane...), kai etsi epileksame to Bora to opoio kostise 6 myria (to 1,4 panta!).
Mesa ston prwto xrono to autokinito arxise na parousiazei enan 8oryvo apo ton brosta aristero troxo. Telika ystera apo 2-3 episkepseis vrikan oti itan ta 'balakia'.
Episis panw ston xrono arxise na akougetai kai enas 8oryvos apo to kentro tou tablo.
To pisw deksi para8yro kollise kai xreiastike episkeuei. Episis proseksa kai egw, oti otan ena para8yro den einai teleiws kleisto, kai kleineis tin porta, fainetai etoimo na xalasei. Apo tote arxisa na prosexw.
To service tou autokinitou ginetai kanonika ka8e 15000Km (gyrw sta 200Euro) kai ta ladia ka8e 7500Km.
Sto teleutaio servis (30000Km) me enimerwsan oti o 4os kylindros xanei ladi kai to ladi paei sto bouzi.
Etsi to piga ksana gia anoigma mixanis wste na afaire8ei i palia kolla kai na perastei kainouria. Mou eipan oti auto egine logo tou oti pleon oi mixanes einai alouminenies (oi alloi kataskeuastes ti exoun mantemi???).
Edw kai 3 mines exei provlima o deiktis venzinis logw provlimatos sto floter (alla 100Euro).
To kostos tou AC (aplo AC oxi clima) otan agorastike to autokinito itan 500.000 draxmes. To kalokairi to evaza sto full kai pali mesa sto autokinito eixe zesti. Exw bei se Punto, eixe to AC sto 2 kai mesa pagwnes. Otan zitisa na to koitaksoun mou eipan oti einai OK. Ti na pw...
Alla to koryfaio egine prox8es. Enw kinoume me kamia 100Km/h akouw enan ixo pou proieidopiei gia provlima. Koitaw ton pinaka organwn kai vlepw oti einai 8ermokrasia. O endeiktis omws den eixe kseperasei tous 90.
Stamataw deksia, kai vlepw oti to autokinito exei xasei ola ta nera tou. Anagkastika fwnazw Express. O ypallilos molis ir8e katalave kai mou leei ' 2-3 xronia to exetai e? Klasika ola ta montela me auti tin mixani exoun provlima me ton 8ermostati. Kollaei' Afou fortwsa to autokinito to exw pleon apenanti na ka8etai, mexri tin episkeui.
Mou exei tyxei paromoiw peristatiko me to palio mas autokinito alla ekeino itan 20 etwn. Den perimena autokinito 3 etwn (Germaniko ) na me afisei ston dromo.
Proswpika an borousa 8a to poulousa opws einai kai 8a koitousa kanena giapwneziko, i isws kanena Renault -logo tou oti kai to palio Renault itan-.
Arxika mou arezan kai ta Skoda, alla pleon apokleietai pote na ksanakoitaksw autokinito tou group VAG.
Den 8elw na se stenaxwrisw me to post mou, alla apla anefera oti mou exei symvei. Apo oti diavasa ypirxan kai xeirotera. Kai emeis kataliksame sto Bora logw tis entyposiakis poiotitas eswterika (an deis to kainourio Megane apo mesa 8a katalaveis, skepsou 3 xronia prin) Meta katalavame tin apati! Elpizw esy na sta8eis pio tyxeros.
PS. Oso gia to relanti, pou anafer8ike mou exei symvei kai emena, 2 fores, to autokinito molis valeis bros den sta8eropoiei relanti, anevazei gyrw stis 1000 strofes kai syntonizei olokliro . Meta apo 2-3 lepta omws strwnei. Mou eipan oti mallon ftaei i venzini. To elegxw. -
Πω πω ρα παιδια... τωρα με φοβησατε χαλαρα. Ουτε καν το Golf V δεν θα παω να κοιταξω με αυτα που διαβασα. Εγω ειχα καλυτερη εντυπωση για το Golf και εσεις εδω το ισοπεδωσατε το καημενο!
Τελος παντων, αρα παραμενω σταθερος στην επιλογη για Stilo 1.8 μεχρι νεοτερας... Ας βγει το Golf V και βλεπουμε...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Geia sas paidia. Eimai kainourios sto sygkekrimeno forum, kai dystyxws den kanw kalo 'podariko'.
Loipon exoume ena Bora 1.4. To autokinito agorastike ton Aprilio tou 1999. Epeidi 8a to xrisimopoiousan kyriws oi goneis mou -kyriws gia na pane sto xwrio- kataliksame sto sygkekrimeno montelo logw tis 'aksiopistias' pou pisteua oti 8a exei ena montelo tis VW. Ton kairo ekeino den itan kai polles sta 1,4litra (Xsara, Astra, Megane...), kai etsi epileksame to Bora to opoio kostise 6 myria (to 1,4 panta!).
Mesa ston prwto xrono to autokinito arxise na parousiazei enan 8oryvo apo ton brosta aristero troxo. Telika ystera apo 2-3 episkepseis vrikan oti itan ta 'balakia'.
Episis panw ston xrono arxise na akougetai kai enas 8oryvos apo to kentro tou tablo.
To pisw deksi para8yro kollise kai xreiastike episkeuei. Episis proseksa kai egw, oti otan ena para8yro den einai teleiws kleisto, kai kleineis tin porta, fainetai etoimo na xalasei. Apo tote arxisa na prosexw.
To service tou autokinitou ginetai kanonika ka8e 15000Km (gyrw sta 200Euro) kai ta ladia ka8e 7500Km.
Sto teleutaio servis (30000Km) me enimerwsan oti o 4os kylindros xanei ladi kai to ladi paei sto bouzi.
Etsi to piga ksana gia anoigma mixanis wste na afaire8ei i palia kolla kai na perastei kainouria. Mou eipan oti auto egine logo tou oti pleon oi mixanes einai alouminenies (oi alloi kataskeuastes ti exoun mantemi???).
Edw kai 3 mines exei provlima o deiktis venzinis logw provlimatos sto floter (alla 100Euro).
To kostos tou AC (aplo AC oxi clima) otan agorastike to autokinito itan 500.000 draxmes. To kalokairi to evaza sto full kai pali mesa sto autokinito eixe zesti. Exw bei se Punto, eixe to AC sto 2 kai mesa pagwnes. Otan zitisa na to koitaksoun mou eipan oti einai OK. Ti na pw...
Alla to koryfaio egine prox8es. Enw kinoume me kamia 100Km/h akouw enan ixo pou proieidopiei gia provlima. Koitaw ton pinaka organwn kai vlepw oti einai 8ermokrasia. O endeiktis omws den eixe kseperasei tous 90.
Stamataw deksia, kai vlepw oti to autokinito exei xasei ola ta nera tou. Anagkastika fwnazw Express. O ypallilos molis ir8e katalave kai mou leei ' 2-3 xronia to exetai e? Klasika ola ta montela me auti tin mixani exoun provlima me ton 8ermostati. Kollaei' Afou fortwsa to autokinito to exw pleon apenanti na ka8etai, mexri tin episkeui.
Mou exei tyxei paromoiw peristatiko me to palio mas autokinito alla ekeino itan 20 etwn. Den perimena autokinito 3 etwn (Germaniko ) na me afisei ston dromo.
Proswpika an borousa 8a to poulousa opws einai kai 8a koitousa kanena giapwneziko, i isws kanena Renault -logo tou oti kai to palio Renault itan-.
Arxika mou arezan kai ta Skoda, alla pleon apokleietai pote na ksanakoitaksw autokinito tou group VAG.
Den 8elw na se stenaxwrisw me to post mou, alla apla anefera oti mou exei symvei. Apo oti diavasa ypirxan kai xeirotera. Kai emeis kataliksame sto Bora logw tis entyposiakis poiotitas eswterika (an deis to kainourio Megane apo mesa 8a katalaveis, skepsou 3 xronia prin) Meta katalavame tin apati! Elpizw esy na sta8eis pio tyxeros.
PS. Oso gia to relanti, pou anafer8ike mou exei symvei kai emena, 2 fores, to autokinito molis valeis bros den sta8eropoiei relanti, anevazei gyrw stis 1000 strofes kai syntonizei olokliro . Meta apo 2-3 lepta omws strwnei. Mou eipan oti mallon ftaei i venzini. To elegxw.To αυτοκίνητο είναι λεμόνι. Δώστο αν μπορείς.
-
Παιδια τι να σας πω...τα μισα απο ολα αυτα που μου λετε να μου τα παρουσιασει θα το δωσω στον χρονο πανω!!
Απο την αλλη εχω 3 φιλους με Γκολφ (και μαλιστα 1.6 Generation) και κανεις απο τους τρεις δεν μου εχει αναφερει ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ
Ο ενας το εχει δε περιπου 2 1/2 χρονια και ο πιο καινουργιος 8 μηνες - και οι τρεις ειναι υπερευχαριστημενοι μεχρι στιγμης...τι να πω ρε παιδια.
Δεν υπαρχει κανενας εκει εξω που να μου φτιαξει την διαθεση, που μην του βγαζει προβληματα, μιας και το Saxo το δινω αυριο? Τι θα παρω ρε παιδια κανενα παρταλι που θα μου διαλυθει στον χρονο πανω?
Ουφ! Με αγχωσατε ! -
Φιλε sir alex μην αγχωνεσαι!Τα παραπανω post δε σημαινουν οτι τα golf ειναι ζημιαρικα και οτι χαλανε.Απλα αναφερουν τι εγινε σε καποιους γνωστους μας.Αυτο απο μονο του δε λεει τιποτα.Γενικα τη σημερινη εποχη για να βγει σκαρτο ενα αυτοκινητο πρεπει να πεσεις στην περιπτωση!Δεν ειναι και πολυ συχνο φαινομενο θα ελεγα.Αν το αυτοκινητο εχει προβλημα οτι ειναι να σου βγαλει θα βγει μεσα στα 2 χρονια της εγγυησης,οποτε δε θα σε επιβαρυνει οικονομικα απο αποψη service.Απλα θα σε βαλει σε σκεψεις για να το δωσεις.Αναφερομαι σε οποιοδηποτε αυτοκινητο,γιατι αυτα συμβαινουν ακομα και στις καλυτερες οικογενειες.
Εγω παντως πιστευω οτι το αυτοκινητο δε θα παθει τιποτα,παρολο που η VW δεν ειναι και προτυπο αξιοπιστιας.
VW GOLF GENERATION 1.6 : ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ?