-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
ΥΓ: το πιο εδιαφερον ειναι οτι οταν οι διαμενοντες στην Ελλαδα ανοιγουν ποστ που σιγουρα την θαβουν πανω κατω δεξια και αριστερα ολοι μπαινουν μεσα και συμφωνουν. Μολις μπουμε εμεις απο ΗΠΑ αμεσως ολοι γινονται προστατες τως οσιων και των ιερων της φυλης. Και φυσικα μας αφαιρουν το δικαιωμα να πουμε την γνωμη μας και αμφιβαλουν/προσβαλουν τον πατριωτισμο και την καταγωγη μας. Πραγμα το ποιο βρισκω πολυ λυπηρο.
Οπως λεμε και εδω: hits below the belt και cheap shots.Αυτο σου δειχνει ακομη μια φορα, το ποσο τεραστιο ειναι το Αντι-Αμερικανικο κομπλεξ στην Ελλαδα φιλε Νικο. Let the flames begin.
Φίλε gavriil νομίζω ό,το κάνεις ένα σοβαρότατο λάθος.Δεν μπορεί να έχει ποτέ κόμπλεξ μία χώρα και ένας λαός με ιστορία πάνω από 3000 χρόνια, μια γλώσσα που είναι επίσης ίδια όλα αυτά τα χρόνια και που κατοικείται σε ποσοστό 95% αποκλειστικά από ένα λαό που ανήκει σε ένα έθνος με κοινή θρησκεία ήθη και έθιμα.Χώρα η οποία έχει παράξει όλη την βάση του σύγχρονου πολιτισμού, του οποίου η χώρα που μένεις έχει αυτοδιοριστεί με τσαμπουκά θεματοφύλακας.
Κόμπλεξ μάλλον απέναντι μας έχει η χώρα που μένεις, που στην ουσία είναι ένα κράτος συνοθύλευμα εθνών και πολιτισμών, χωρίς εθνική συνείδηση και ιστορία.
Δεν υπάρχει λοιπόν κόμπλεξ της χώρας μας απέναντι στην Αμερική, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
Απλώς η Αμερική έχει κάνει κακό στην χώρα μας επεμβαίνοντας κατά καιρούς χωρίς να της ζητηθεί θέλοντας σώνει και καλά να μας προφυλάξει.
Παρεπιπτόντως σου λέω ό,τι σε κάποια εφημερίδα διάβασα αυτή την εποχή μαι έρευνα για τους λαούς που δεν συμπαθούν την Αμερική.Δεν είμαστε μέσα στους πρώτους σύμφωνα με την έρευνα.Υπάρχουν πιο αντιαμερικανοί από εμάς όπως π.χ. οι Τούρκοι!
Επανέρχομαι στο κόμπλεξ.Δεν υπάρχει εδώ.Μάλλον εκεί στη ''γειτονιά σου'
να το ψάξεις.Οπως εγραψα: let the flames begin.
Επισης οπως εγραψα: Το αντιΗΠΑμερικανικο κομπλεξ στην Ελλαδα ειναι τεραστιο. Και μονο μεγαλωνει. Κανενα προβλημα.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Για να μην νομιζετε οτι τα εχω με την Ελλαδα, αλλα απλως λεω τα πραγματα οπως ειναι:
Τηλεπικοινωνια σε εισαγωγικα ειναι επισης και η κινητη τηλεφωνια στις ΗΠΑ. Η ποιοτητα των κλισεων ειναι απο απαραδεκτη ως προσβλητικη για την ονομασια 'κινητη τηλεφωνια ΗΠΑ'. Οι τιμες ερχοντε σε ανθρωπινα επιπεδα τελευταια, αλλα η ποιοτητα ειναι χαλι μαυρο ακομη. Και θα γινει χειροτερη απο οτι καταλαβενω με την εξορμιση των τηλεφωνων 3G.
Αυτό ωφείλεται στην 'τσιγγουνιά' των εταιρειών με το να έχουν λίγες κεραίες. Από την άλλη το κόστος του τηλεφωνήματος είναι εξαιρετικά χαμηλό, αρα και τα εσοδα χαμηλά, αρα λιγότερα λεφτά διαθέσιμα για επενδύσεις.
Επίσης, αν έχεις CDMA δεν εχεις τόσο καθαρό ήχο όπως με το GSM.
-
Δεν υπήρχε καλή κάλυψη κινητής τηλεφωνίας όταν ήμουνα αμερική (California, για 3 εβδομάδες, πριν 2 χρόνια). Φαντάζομαι λόγω μεγάλων εκτάσεων. Μου έκανε εντύπωση όμως, περίμενα κάτι καλύτερο.
-
Kalhspera se olous,
diavazontas to thread, gia thn akribeia ena meros tou afou o xronos mou den to epeitrepei,
den mporesa na antista8w se merika sxolia:Einai gnwsto xarakthristiko twn Ellhnwn, otan einai meta3y tous na sxoliazoun ta kakws keimena ths xwras tous, pragma pou den nomizw oti einai kako afou deixnei endiaferon gia th beltiwsh tous. Ostoso eimaste enas yperhfanos laos, giauto kai otan dexomaste epi8eseis 'apo e3w' suspeirwnomaste na yposthri3oume thn Ellada. Gavriil, kai edw den blepw kati kako.
File Gavriil, otan kapoios einai eugeneis einai me olous. H eugenikh sumperifora se orismenes katastaseis einai anagkaia, alla einai kai upokrisia, otan kapoios sumperiferetai etsi giati 8a kerdisei. Tote o kapoios einai kalos politikos alla oxi aparaithta eugenhs.
Den katralabainw giati arpazomaste twra me sxolia tou typou: atopo sxolio(=elleipsi epixeirhmatwn), egw eimai mizeros-oxi esy eisai, kai an kapoios exei antiamerikaniko komplex.
Pantws einai teleiws la8os h entypwsh oti oi Ellhnes pou zoun sthn Ellada den agapoun tous Ellhnes sto e3wteriko kai to anti8eto. Apla den einai swsto, kai me enoxlei kai emena, na kanoun oi Ellhnes pou zoun sto e3eteriko upotimitika sxolia gia thn Ellada kai kuriws me uperoptiko ufos.File Gavriil, otan les oti den yparxoun sxolia ths prokophs, profanws ennoeis kai ta dika soujavascript:emoticon(':oops:')?
Kales Giortes se olous.
P.S.1. Ta kinhta sthn Ellada pantws .....douleuoun mia xara.javascript:emoticon(':D')
P.S.2. Sorry gia ta greeklish, alla wntas katoikos e3wterikou, exw problhmata me thn egkatastash ths grammatoseiras -
Ακομη και αυτα τα λογια που ειδες και ειδαμε ειναι φτωχια. Ουτε σχολια της προκοπης δεν υπαρχουν.
Είδες τι λέω (και άλλοι), για τον τρόπο που λες τα πράγματα ? Ποιός κέρδισε τι και σε τι πρόσθεσε το παραπάνω σχόλιό σου, εκτός από ένταση, πρόκληση (ο tsitataki δεν έλεγε για 'κουτσαβακισμούς' ?) και συλλήβδην υποτίμηση όλων των (νομίζω καλόπιστων) συνομιλητών σου ?
Οπως ειπα, εαν κατι ειναι αληθεια και μαλιστα κανει καλο για το εθνος Ελλαδα, θα το πως οσο γινετε πιο 'εξω απο τα δοντια'. Κι ας μην αρεσει σε κανενα.
Σου είπα πως το σχόλιό σου που περιλαμβάνεται στην πρώτη παράθεση, πως δηλ. 'ούτε σχόλια της προκοπής δεν υπάρχουν', είναι ευθέως προσβλητικό για όλους όσους δημοσίευσαν σε αυτό το topic, και εσύ λες όσα αναφέρονται στη δεύτερη παράθεση. Εκτός θέματος δηλαδή...
Υπόψην, με το 'ούτε σχόλια της προκοπής δεν υπάρχουν', αναγκαστικά (επειδή ο συνδυασμός του 'ούτε' με το 'δεν' δεν αφήνει περιθώρια για εξαιρέσεις) περιλαμβάνει και τα δικά σου σχόλια στην ίδια κατηγορία
Α, και που είσαι: 'έθνος Ελλάδα' δεν υπάρχει
-
Το να κάνεις κριτική είναι εύκολο, όλοι οι Ελληνες (και ο gavriil1, όσο ΗΠΑμερικάνος και αν αισθάνεται) είμαστε καλοί σε αυτό Το θέμα είναι τι κάνεις, πέρα από πομπώδεις υποδείξεις και σαρωτικούς αφορισμούς, για να το διορθώσεις.
Αυτο ειναι ολο το νοημα μου προς εσε εδω και 10 σελιδες posting. Το κανεις κυρηγμα σε εμας τωρα? Παει το topic. Τελειωσε σε αυτο το σημειο.
Συμφωνώ, αυτό είναι το νόημα! Δεν κάνεις τίποτε άλλο πέρα από πομπώδεις υποδείξεις και σαρωτικούς αφορισμούς. Τι έκανες πέρα από αυτά για να βελτιώσεις την κατάσταση στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια ?
Αυτό είναι που είπα (με, ομολογώ, προβοκατόρικη διάθεση) και, ενώ απευθυνόμουν σε εσένα, αντέδρασε ο titsataki (ενώ εσύ πέρα βρέχει, φαίνεται τα ανακλαστικά του πατριωτισμού σου έχουν λίγο ατονήσει, ίσως αυτή είναι μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ σας...):
Τουλάχιστον όλοι εμείς που μας τη λες είμαστε εδώ! Ολοι μας, λίγο ως πολύ, έχουμε εδώ τις επιχειρήσεις μας ή δουλεύουμε σε ελληνικές επιχειρήσεις, άρα παράγουμε πλούτο και ανάπτυξη στην Ελλάδα (και αν ακόμα δουλεύουμε για πολυεθνικές, ένα μέρος του πλούτου αυτού μένει στην Ελλάδα), σπουδάζουμε ή κάνουμε έρευνα σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο, πληρώνουμε τους φόρους μας στο Ελληνικό Δημόσιο και το Ασφαλιστικό Ταμείο μας. Και ακόμα-ακόμα, αν θέλεις, μιλάμε Ελληνικά κάθε μέρα, πάμε φαντάροι στην Ελλάδα, κάνουμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στην Ελλάδα και, last but not least, δηλώνουμε και αισθανόμαστε Ελληνες και βλέπουμε το μέλλον μας συνδεδεμένο με την Ελλάδα.
Κάνουμε και λάθη! Μερικά από αυτά είναι εγκλήματα και όντως πάνε τη χώρα πίσω. Αλλά συνολικά πράτουμε, δεν μιλάμε μόνο, και η δική μας πράξη είναι αυτή που πάει τη χώρα και μπροστά και πίσω. Εχεις δίκιο: εμείς τη θάβουμε την Ελλάδα. Αλλά, και παραλείποντας να το αναφέρεις αυτό δείχνεις το μέγεθος της προκατάληψής σου, εμείς είμαστε και που την ανασταίνουμε και, απ΄ ό,τι φαίνεται από την πρόοδο της χώρας τα τελευταία χρόνια, το ισοζύγιο είναι θετικό.
-
Ξαναλέω, τα περί Μεγ. Βρετανίας τα ανέφερα λόγω της σύγκρισης που έκανες της Ελλάδας με την Ευρώπη. Για να σου δείξω πως η σύγκρισή σου ήταν άστοχη και η κριτική σου εύκολη/αβασάνιστη και οδηγούμενη από προκατάληψη.
Ποτε εκανα συγκριση Ελλαδα με Ευρωπη?
Ετος 2002. Μελος της Ευρωπαικης Ενωσης. Χμμμ...
Αμεση (και ειρωνική, αλλά ας αφήσουμε τον τρόπο, είπαμε, δεν είσαι καλός σε αυτό...) αμφισβήτηση της άξιας και ισότιμης συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ. Συνακόλουθα, έμμεση σύγκριση της Ελλάδας με το αντίστοιχο επίπεδο της ΕΕ, διότι οποιαδήποτε τέτοια αμφισβήτηση εμπεριέχει και σύγκριση με κάποιο επίπεδο 'αναφοράς' (Ευρώπη) το οποίο δεν φτάνει το αντικείμενο της σύγκρισης (Ελλάδα).
-
Προσοχή: δεν θέλω να μου 'χαϊδεύετε τα αυτιά' (ΟΚ, μάτια). Την αλήθεια την ξέρω καλύτερα από εσάς, τη ζω κάθε μέρα.
Επηδει ζεις εκει δεν σημενει οτι καταλαβενεις την αληθεια. Αποδειξη? Το επομενο:
Απλά δεν θέλω να με αδικείτε, εμένα και τους περισσότερους σε αυτή την κοινότητα, που φαίνονται να πασχίζουν με νύχια και με δόντια για το καλύτερο.
Με το σκεπτικο παραδειγματος Μ.Β., πασχιζεις με το χειροτερο. 'Αμ και οι Βρετανοι καλυτεροι ειναι?' Μιλια απο την αληθεια. Σορρυ.
Και αυτά τα γράφεις ενώ ήδη έχω γράψει:
Μα γιαυτό κάνεις λάθος: γιατί νομίζεις πως χρησιμοποίησα την Μεγ. Βρετανία σαν παράδειγμα για αποτυχία και δικαιολογία για εφησυχασμό. Που δεν ισχύει, γιατί το συγκεκριμένο project στη Μεγ. Βρετανία απέτυχε και στην Ελλάδα πέτυχε. Αρα δεν τίθεται θέμα δικαιολογιών.
Ξαναλέω, τα περί Μεγ. Βρετανίας τα ανέφερα λόγω της σύγκρισης που έκανες της Ελλάδας με την Ευρώπη. Για να σου δείξω πως η σύγκρισή σου ήταν άστοχη και η κριτική σου εύκολη/αβασάνιστη και οδηγούμενη από προκατάληψη.
Δηλαδή, δε πα να λέω, εσύ το βιολί σου Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε...
Μείνε λοιπόν εσύ στη μοναξιά της κορυφής και της αλήθειας που με τόσο αδιάσειστο τρόπο απέδειξες πως κατέχεις και άσε με εμένα και τους λοιπούς μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας στον ψεύτικο κόσμο τεχνητής ευφορίας όπου ζούμε. Να ΄σαι καλά
-
Νομίζω ότι η διαφωνία μέχρι στιγμής είναι η εξής: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Συντάσσομαι με όσους υποστηρίζουν ότι το 'ποτήρι' είναι περισσότερο γεμάτο από πριν, αλλά πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά, για να γεμίσει κι άλλο.
Οσο και εαν δεν σας αρεσει, η ενταξη της Τουρκιας στην ΕΕ ειναι απλως θεμα χρονου. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας ειναι τοσο καυτο θεμα. Καλο θα κανει. Γιατι αρπαζεστε?Επειδή δε γνωρίζεις τι γίνεται στην Ευρώπη, να σε ενημερώσω ότι οι φωνές διαμαρτυρίας στην Ελλάδα, όσο αφορά το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. (όσο κι αν αυτό φαίνεται παράδοξο). Επιπλέον, για να γίνει η Τουρκία πλήρες μέλος της Ε.Ε. πρέπει να πληροί ορισμένα οικονομικά και πολιτικά κριτήρια. Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι η Τουρκία οφείλει να εκδημοκρατιστεί.
-
θα μου λύσει κανείς την απορία πώς είναι δυνατόν 1651 άτομα στο forum να είναι λάθος και 2 μόνο σωστά?
δηλαδή έλεος...παραδεχτήτε επιτέλους gavriil, και titsaki, οτι σας πονάει που δεν είστε στην Ελλάδα και βρίσκετε παρηγοριά και δικαιολογία στα κακώς κείμενα που συμβαίνουν εδώ!!!
είναι πολύ πιο εύκολο και απαλύνει τον πόνο σας να σκέφτεστε οτι δεν βαριέσαι, εδώ που είμαστε τα έχουμε όλα και όλα είναι τέλεια, ενώ αν είμασταν στην Ελλάδα, θα είχαμε αυτό το πρόβλημα και το άλλο και το άλλο...
Λοιπόν δεν φταίμε εμείς γι αυτό σας το πρόβλημα, γι αυτό και σταματήστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣ.Δεν μπορεί τόσα άτομα που έχουν πάρει θέση σε αυτό το θέμα να είναι λάθος και εσείς σωστοί...κάποιο λάκο έχει η φάβα...για ψάξτε να τον βρείτε λέω εγώ...μήπως και ασχοληθείτε και με τίποτε διαφορετικό απο την ΕΛΛΑΔΑ και ησυχάσουμε λιγάκι!!!Εσείς έχετε πρόβλημα με την Ελλάδα και τους Έλληνες και όχι η Ελλάδα και οι Έλληνες μαζί σας...
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
-
ΕCHELON IS WATCHING YOU!
BEWARE!!
-
Ο χρήστης jiorgos έγραψε:
Kalhspera se olous,diavazontas to thread, gia thn akribeia ena meros tou afou o xronos mou den to epeitrepei,
den mporesa na antista8w se merika sxolia:Einai gnwsto xarakthristiko twn Ellhnwn, otan einai meta3y tous na sxoliazoun ta kakws keimena ths xwras tous, pragma pou den nomizw oti einai kako afou deixnei endiaferon gia th beltiwsh tous. Ostoso eimaste enas yperhfanos laos, giauto kai otan dexomaste epi8eseis 'apo e3w' suspeirwnomaste na yposthri3oume thn Ellada. Gavriil, kai edw den blepw kati kako.
File Gavriil, otan kapoios einai eugeneis einai me olous. H eugenikh sumperifora se orismenes katastaseis einai anagkaia, alla einai kai upokrisia, otan kapoios sumperiferetai etsi giati 8a kerdisei. Tote o kapoios einai kalos politikos alla oxi aparaithta eugenhs.
Den katralabainw giati arpazomaste twra me sxolia tou typou: atopo sxolio(=elleipsi epixeirhmatwn), egw eimai mizeros-oxi esy eisai, kai an kapoios exei antiamerikaniko komplex.
Pantws einai teleiws la8os h entypwsh oti oi Ellhnes pou zoun sthn Ellada den agapoun tous Ellhnes sto e3wteriko kai to anti8eto. Apla den einai swsto, kai me enoxlei kai emena, na kanoun oi Ellhnes pou zoun sto e3eteriko upotimitika sxolia gia thn Ellada kai kuriws me uperoptiko ufos.File Gavriil, otan les oti den yparxoun sxolia ths prokophs, profanws ennoeis kai ta dika soujavascript:emoticon(':oops:')?
Kales Giortes se olous.
P.S.1. Ta kinhta sthn Ellada pantws .....douleuoun mia xara.javascript:emoticon(':D')
P.S.2. Sorry gia ta greeklish, alla wntas katoikos e3wterikou, exw problhmata me thn egkatastash ths grammatoseirasjiorgos δεν ξερω πιο θρεντ διαβαζεις. Εαν διαβαζεις αυτο που διαβαζω και εγω, δεν εχεις καταλαβει τιποτε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ακομη και αυτα τα λογια που ειδες και ειδαμε ειναι φτωχια. Ουτε σχολια της προκοπης δεν υπαρχουν.
Είδες τι λέω (και άλλοι), για τον τρόπο που λες τα πράγματα ? Ποιός κέρδισε τι και σε τι πρόσθεσε το παραπάνω σχόλιό σου, εκτός από ένταση, πρόκληση (ο tsitataki δεν έλεγε για 'κουτσαβακισμούς' ?) και συλλήβδην υποτίμηση όλων των (νομίζω καλόπιστων) συνομιλητών σου ?
Οπως ειπα, εαν κατι ειναι αληθεια και μαλιστα κανει καλο για το εθνος Ελλαδα, θα το πως οσο γινετε πιο 'εξω απο τα δοντια'. Κι ας μην αρεσει σε κανενα.
Σου είπα πως το σχόλιό σου που περιλαμβάνεται στην πρώτη παράθεση, πως δηλ. 'ούτε σχόλια της προκοπής δεν υπάρχουν', είναι ευθέως προσβλητικό για όλους όσους δημοσίευσαν σε αυτό το topic, και εσύ λες όσα αναφέρονται στη δεύτερη παράθεση. Εκτός θέματος δηλαδή...
Υπόψην, με το 'ούτε σχόλια της προκοπής δεν υπάρχουν', αναγκαστικά (επειδή ο συνδυασμός του 'ούτε' με το 'δεν' δεν αφήνει περιθώρια για εξαιρέσεις) περιλαμβάνει και τα δικά σου σχόλια στην ίδια κατηγορία
Α, και που είσαι: 'έθνος Ελλάδα' δεν υπάρχει
Δεν υπαρχει εθνος Ελλαδα? Γιατι? Κρατος προτιμας? Whatever. You know what I mean. Και αυτο ειναι που μετραει.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι έκανες πέρα από αυτά για να βελτιώσεις την κατάσταση στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια ?
Εγω τι εκανα? Σοβαρα με ρωτας κατι τετοιο? Εγω δεν ειμαι Ελληνας πολιτης. Εσυ εισαι ο Ελληνας πολιτης. Εγω το μονο που μπορω να κανω ειναι να σχολιασω αυτα που βλεπω και διαβαζω....'απο εξω' οπως ειπαν πολλοι. Εαν συνεχισετε να κανετε τα ιδια λαθη, δεν μου κεγεται καρφι. Απο ενδιαφερον προς την 'μαμα πατριδα' (οτι και εαν σημενει κατι τετοιο) γραφω οτι γραφω. Εγινε η Ελλαδα Ουγκαντα, εγινε η Ελλαδα το νουμερο 1 κρατος στον κοσμο στα παντα, εγω εκει δεν μενω, ουτε η οικογενοια μου (εξερω συγγενεις). Αρα τι παραπανω θες απο εμενα περα απο ενα σχολιο? Το οποιο ηταν οτι δεν σκεφτεσε/στε με τον σωστο τροπο σκεψης.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κάνουμε και λάθη! Μερικά από αυτά είναι εγκλήματα και όντως πάνε τη χώρα πίσω. Αλλά συνολικά πράτουμε, δεν μιλάμε μόνο, και η δική μας πράξη είναι αυτή που πάει τη χώρα και μπροστά και πίσω. Εχεις δίκιο: εμείς τη θάβουμε την Ελλάδα.
Αρα συμφωνουμε σε αυτο. ΟΚ.
Αλλά, και παραλείποντας να το αναφέρεις αυτό δείχνεις το μέγεθος της προκατάληψής σου, εμείς είμαστε και που την ανασταίνουμε και, απ΄ ό,τι φαίνεται από την πρόοδο της χώρας τα τελευταία χρόνια, το ισοζύγιο είναι θετικό.
Και οριστε που στο τελος τα χαλας για ακομη μια φορα. Στο τελος, ΠΑΛΙ το ιδιο. Ο ιδιος τροπος σκεψης. Τελειωσε την προταση και σκεψη με κατι 'θετικο' που καναμε. Βρε ετσι μιλανε οι πολιτικοι πριν τις εκλογες. Ετσι δεν πρεπει να μιλανε οι πρωταθλητες πολιτες μιας χωρας. Στο τελος τελειωνεις με τα ασχημα. Μαλιστα οι ακομη καλυτεροι, δεν αναφερουν τιποτε καλο. Παντα τα κακα βλεπουν και μιλανε μονο για αυτα.
Ποσο μαλιστα οταν μιλαμε για κατι τοσο 'ασημαντο' σε σχεση με αλλες πρωταθλητριες χωρες, κτλ. Ακομη και ΑΘΛΟΣ να ηταν οπως εγραψα, ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ. Και μην το σκεφτεσαι. Αυτη εινια η δικη μου συμβουλη σε εσας τους Ελλνες πολιτες και η δικη μου γνωμη, και αυτο ειναι το ΜΟΝΟ που μπορω να κανω απο εδω. Να την γραφω. Οπως ειναι. Εξω απο τα δοντια.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ποτε εκανα συγκριση Ελλαδα με Ευρωπη?
Ετος 2002. Μελος της Ευρωπαικης Ενωσης. Χμμμ...
Αμεση (και ειρωνική, αλλά ας αφήσουμε τον τρόπο, είπαμε, δεν είσαι καλός σε αυτό...) αμφισβήτηση της άξιας και ισότιμης συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ. Συνακόλουθα, έμμεση σύγκριση της Ελλάδας με το αντίστοιχο επίπεδο της ΕΕ, διότι οποιαδήποτε τέτοια αμφισβήτηση εμπεριέχει και σύγκριση με κάποιο επίπεδο 'αναφοράς' (Ευρώπη) το οποίο δεν φτάνει το αντικείμενο της σύγκρισης (Ελλάδα).
ΟΚ. Βλεπω ποσο ευκολα ειναι να παρεξηγηθει καποιος ακομη και μεσο γραπτου λογου.
Οταν εγραψα το παραπανω, δεν ειχα προθεση να κανω συγκριση της Ελλαδος με κανενα αλλο Ευρωπαικο κρατος. Αν ηταν ετσι, θα εγραφα ονοματα κρατων ή κρατους.
Οταν γραφω 'Μελος της Ευρωπαικης Ενωσης' εννοω ολα αυτα που ειχαν σαν στοχο (για την Ελλαδα) οι ανθρωποι που βοηθησαν στην ενταξη της Ελλαδος στην τοτε ΚΑ και ΕΟΚ. Ξεχνα τις αλλες χωρες. Οπως ειπα, κοιτας τον εαυτος σου (χωρα σου). Η μονη περιπτωση που κοιτας αλλες χωρες/πολιτες ειναι οταν ψαχνεις για τον πρωταθλητη για να τον μελετησεις ετσι ωστε να γινεις καλυτερος απο αυτον.
Καλυτερα τωρα?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προσοχή: δεν θέλω να μου 'χαϊδεύετε τα αυτιά' (ΟΚ, μάτια). Την αλήθεια την ξέρω καλύτερα από εσάς, τη ζω κάθε μέρα.
Επηδει ζεις εκει δεν σημενει οτι καταλαβενεις την αληθεια. Αποδειξη? Το επομενο:
Απλά δεν θέλω να με αδικείτε, εμένα και τους περισσότερους σε αυτή την κοινότητα, που φαίνονται να πασχίζουν με νύχια και με δόντια για το καλύτερο.
Με το σκεπτικο παραδειγματος Μ.Β., πασχιζεις με το χειροτερο. 'Αμ και οι Βρετανοι καλυτεροι ειναι?' Μιλια απο την αληθεια. Σορρυ.
Και αυτά τα γράφεις ενώ ήδη έχω γράψει:
Μα γιαυτό κάνεις λάθος: γιατί νομίζεις πως χρησιμοποίησα την Μεγ. Βρετανία σαν παράδειγμα για αποτυχία και δικαιολογία για εφησυχασμό. Που δεν ισχύει, γιατί το συγκεκριμένο project στη Μεγ. Βρετανία απέτυχε και στην Ελλάδα πέτυχε. Αρα δεν τίθεται θέμα δικαιολογιών.
Δηλαδή, δε πα να λέω, εσύ το βιολί σου Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε...
Μείνε λοιπόν εσύ στη μοναξιά της κορυφής και της αλήθειας που με τόσο αδιάσειστο τρόπο απέδειξες πως κατέχεις και άσε με εμένα και τους λοιπούς μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας στον ψεύτικο κόσμο τεχνητής ευφορίας όπου ζούμε. Να ΄σαι καλά
Το παραπανω ειναι τουλαχιστον αδικο απο μερος σου. Εαν ηταν ετσι, δεν θα ειχα 70 ποστς μονο σε αυτο το θρεντ.
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
δηλαδή έλεος...παραδεχτήτε επιτέλους gavriil, και titsaki, οτι σας πονάει που δεν είστε στην Ελλάδα και βρίσκετε παρηγοριά και δικαιολογία στα κακώς κείμενα που συμβαίνουν εδώ!!!
Wow.
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
είναι πολύ πιο εύκολο και απαλύνει τον πόνο σας να σκέφτεστε οτι δεν βαριέσαι, εδώ που είμαστε τα έχουμε όλα και όλα είναι τέλεια, ενώ αν είμασταν στην Ελλάδα, θα είχαμε αυτό το πρόβλημα και το άλλο και το άλλο...
Ναι γιατι βλεπεις εγω και ο Νικος φυγαμε απο το Ελλαντα προσφυγες διοτι δεν ειχαμε στον ηλιο μοιρα και τρωγαμε ελιες. Οπως επισης και επηδει δεν εχουμε την δυνατοτητα για επαναφορα στην Ελλαδα την οποιαδηποτε στιγμη. Τι ωραια τα λες βρε συ Καμιλ.
Καμιλ ποσο χρονων εισαι? Και ξερω οτι δεν ρωτανε τατοια πραγματ σε κυριες, αλλα σε αυτη την περιπτωση ειναι διαφορετικα τα πραγματα.
-
Wow.
Οφείλω να ομολόγήσω πως έχετε πλούσιο λεξιλόγιο!!!
Τι εγινε με το φορουμ?