-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Γεια σου ρε AudiS3! Γραφε πιο συχνα στο φορουμ να σε βλεπουμε...δεν θα δεχόμουνα καθόλου ακτινοβολία αφού σύμφωνα με αυτό που ξέρω το κτίριο πα΄νω στο οποίο βρίσκεται η κεραία δεν επιβαρύνεται καθόλου από ακτινοβολία.
Σωστό,αφού βρίσκεται εκτός του κύριου λοβού ακτινοβολίας της κεραίας.
Αλλά και απέναντι να είναι είναι μάλλον ψυχολογικό το θέμα αφού σε τέτοια απόσταση (μεγαλύτερη των 7 μέτρων) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα
Εφόσον όμως δε βρίσκεσαι στον κύριο λοβό της κεραίας.Εάν βρίσκεσαι τότε υπάρχει πρόβλημα.
(Είχε πλάκα κάτι που είχα δει πριν καιρό που έλεγε πως το hands-free μπορεί και να μη σε σώζει από την ακτινοβολία της κεραίας του κινητού, διότι το καλώδιο που καταλήγει στο αυτί σου μπορεί το ίδιο κυματοδηγός και να λειτουργεί ως κεραία )
Δεν γνωρίζω κάτι για την κυματοδήγηση του σήματος μέσω του hands-free.Πάντως στην περίπτωση που έχεις κολλημένο το κινητό στο κεφάλι,τότε λειτουργεί και το κεφάλι σαν κεραία.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν θέλω να πω πως τα κινητά δεν είναι επικίνδυνα. Επ΄ αυτού γίνεται έρευνα χρόνια τώρα και δεν έχει καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα, οπότε ποιός είμαι εγώ να 'αποφανθώ'. Αυτό που μ΄ ενοχλεί είναι η υποκρισία του να διώξουμε την κεραία βάσης από απέναντι επειδή είναι, και καλά, 'επικίνδυνη', και ταυτόχρονα να μιλάμε στο κινητό μας με άνεση -και να έχουμε αγοράσει και στο παιδάκι μας, για την υγεία του οποίου υποτίθεται πως νοιαζόμαστε, δικό του κινητόΝαι, να μην τοποθετούνται κεραίες πουθενά, αλλά μετά διαμαρτυρόμαστε άμα δεν πιάνει κάπου. Δηλαδή που να τις βάλουν, στον αέρα;
-
Ο χρήστης AudiS3 έγραψε:
Αλλά και απέναντι να είναι είναι μάλλον ψυχολογικό το θέμα αφού σε τέτοια απόσταση (μεγαλύτερη των 7 μέτρων) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα
Εφόσον όμως δε βρίσκεσαι στον κύριο λοβό της κεραίας.Εάν βρίσκεσαι τότε υπάρχει πρόβλημα.
Καταρχήν, δεν υπάρχει πρόβλημα αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη των 7 μέτρων. Υπάρχουν μελέτες και από το Δημόκριτο που δείχνουν ότι σε τέτοιες αποστάσεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι εκπομπές ακτινοβολίας είναι πολύ κάτω από τα επιτρεπτά όρια (αν τις βρώ θα τις παρουσιάσω).
Δεύτερον, μην ξεχνάτε ότι η επίδραση της ακτινοβολίας αυτής, νομίζω, ότι δεν είναι σωρευτική. Οπότε ακόμα καλύτερα. -
Δυστυχώς η επίδραση και της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ( όπως και κάθε είδους ακτινοβολίας ) είναι σωρευτική. Η λύση είναι να χρησιμοποιούμε το κινητό με μέτρο και να μην μιλάμε σε αυτό με τις ώρες. Από έρευνες έχει προκύψει οτι η περιοχή του εγκεφάλου γύρω από το αυτίο που χρησιμοποιεί το κινητό θερμένεται και άρα συσωρεύει ενέργεια η οποία πιθανώς να οδηγεί σε μεταλάξεις ακόμη και σε καρκινογένεση. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο με τις παλιές συσκευές 'τούβλα' λόγω της μεγάλης ισχύος τους ( 5 Watt ) και σαφώς μικρότερο με τις καινούργιες ( 1 Watt αν δεν κάνω λάθος ). Οι ειδικοί λένε όχι πάνω από 2 λεπτά ομιλίας ανα κλήση στο κινητό και συνιστούν την χρήση hands free σε αυτούς που χρησιμοποιούν πάρα πολύ το κινητό τους το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μεταφέρει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μέσω των καλώδιων του στο αυτί όπως κάποιοι έχουν πεί κατά καιρους. Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλώστε κάτι τέτοιο αφού αυτό συνδέεται με μικρόφωνο κα μεγάφωνο και όχι με την κεραία του κινητου. Τέλος πάντων ο λοβός εκπομπής των κεραίων είναι 60 μοίρες καθ' ύψος και 360 μοίρες κατα πλάτος και γι αυτό δεν εκτίθεται όποιος κάθεται κάτω τους επίσης οι σταθμοί πρέπει να εκπέμπουν σε συγκεκριμένη ισχύ που καθορίζεται ανάλογα με το format ( gsm 900, dcs1800,1900 κτλ) από διεθνείς οργανισμούς. Το πρόβλημα δημιουργείται οταν τοποθετούνται πολλές κεραίες πάνω σε ένα κτίριο οπότε αθροιζεται η ισχύς τους και τότε έχουν δίκιο όσοι φωνάζουν γιατί αυτό απαγορεύεται.
Το ζήτημα είναι οτι όλοι χρησιμοποιούμε κινητό όπως όλοι πετάμε σκουπίδια αλλά κανένας όμως δεν θέλει μια κεραία στην γειτονιά του όπως κανένας δεν θέλει μια χωματερή στην γειτονιά του.
Γι αυτό το θέμα έχω ακούσει ακόμη και ιστορίες τύπουυ X-files όπως για μια οικοδομή που δονείται από τότε που μπήκε μια κεραία πάνω της και ακούγονται θόρυβοι το βράδυ περιεργοι ήχοι. Λέτε να επικοινωνούν μέσω gsm 900 οι εξωγήινοι και να πηγαίνουν τζάμπα τα λεφτά του SETI Από τότε κανείς δεν μένει εκεί όλοι μετακόμισαν στην απέναντι πολυκατοικία που είναι ασφαλής. Σε αυτό συμφώνησε και ο δαιμόνιος ρεπόρτερ. Τι να πεί κανείς αμάθεια θράσος φέρει. -
(ΑΣΧΕΤΟ)
Τι πιστεύετε πως θα γίνει στους Ολυμπιακούς;
Γιατί αυτό είναι το ουσιαστικότερο τεστ που θα δώσει η Ελλάδα απέναντι σε όλη την υφήλιο!!Λέτε να τα πάμε τόσο χάλια όπως οι φίλοι μας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού; ( just teasing you αλλά ποια η γνώμη σας?)
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
(ΑΣΧΕΤΟ)Τι πιστεύετε πως θα γίνει στους Ολυμπιακούς;
Γιατί αυτό είναι το ουσιαστικότερο τεστ που θα δώσει η Ελλάδα απέναντι σε όλη την υφήλιο!!Λέτε να τα πάμε τόσο χάλια όπως οι φίλοι μας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού; ( just teasing you αλλά ποια η γνώμη σας?)
Η γνωμη μου ειναι οτι οι Ολυμπιακοι στην Ελλαδα θα πανε μια χαρα. Αλλα εαν δεν πανε μια χαρα, δεν θα μου ηταν εκπληξη. Γενικως ομως ειμαι αισιοδοξος.
-
Εγω ανησυχω λιγακι για την τρομοκρατια. Αλλα Γερμανια το 72?
την βαψαμε
Νικος
(ΑΣΧΕΤΟ)
Τι πιστεύετε πως θα γίνει στους Ολυμπιακούς;
Η γνωμη μου ειναι οτι οι Ολυμπιακοι στην Ελλαδα θα πανε μια χαρα. Αλλα εαν δεν πανε μια χαρα, δεν θα μου ηταν εκπληξη. Γενικως ομως ειμαι αισιοδοξος.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Καταρχήν, δεν υπάρχει πρόβλημα αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη των 7 μέτρων. Υπάρχουν μελέτες και από το Δημόκριτο που δείχνουν ότι σε τέτοιες αποστάσεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι εκπομπές ακτινοβολίας είναι πολύ κάτω από τα επιτρεπτά όρια (αν τις βρώ θα τις παρουσιάσω).
Δεύτερον, μην ξεχνάτε ότι η επίδραση της ακτινοβολίας αυτής, νομίζω, ότι δεν είναι σωρευτική. Οπότε ακόμα καλύτερα.Η απόσταση που αναφέρεις δεν είναι συγκεκριμένη.Εξαρτάται από τη συχνότητα εκπομπής της κεραίας.Όσο μεγαλώνει η συχνότητα μεγαλώνει και η απόσταση,διότι μεγαλώνει και το κοντινό πεδίο της κεραίας.Μπορεί βέβαια το πεδίο της κεραίας να εξασθενεί πάρα πολλές φορές εκτός των ορίων αυτών,αλλά η ισχύς εντός του κύριου λοβού μπορεί να βρίσκεται πάνω από τα επιτρεπτά όρια.Στους δευτερεύοντες λοβούς σίγουρα είναι αμελητέα.
Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο με τις παλιές συσκευές 'τούβλα' λόγω της μεγάλης ισχύος τους ( 5 Watt ) και σαφώς μικρότερο με τις καινούργιες ( 1 Watt αν δεν κάνω λάθος ).
Τα νούμερα που αναφέρεις είναι τεράστια.Στα κινητά τηλέφωνα μιλάμε για ισχύ της τάξης των nW.Για τις κεραίες των σταθμών βάσης η ισχύς είναι γύρω στα 10W.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Δεν θέλω να πω πως τα κινητά δεν είναι επικίνδυνα. Επ΄ αυτού γίνεται έρευνα χρόνια τώρα και δεν έχει καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα, οπότε ποιός είμαι εγώ να 'αποφανθώ'. Αυτό που μ΄ ενοχλεί είναι η υποκρισία του να διώξουμε την κεραία βάσης από απέναντι επειδή είναι, και καλά, 'επικίνδυνη', και ταυτόχρονα να μιλάμε στο κινητό μας με άνεση -και να έχουμε αγοράσει και στο παιδάκι μας, για την υγεία του οποίου υποτίθεται πως νοιαζόμαστε, δικό του κινητό
Ναι, να μην τοποθετούνται κεραίες πουθενά, αλλά μετά διαμαρτυρόμαστε άμα δεν πιάνει κάπου. Δηλαδή που να τις βάλουν, στον αέρα;
Μα δεν είπα αυτό! Προφανώς και, αν δέχομαι την κινητή τηλεφωνία, πρέπει να δέχομαι και τις κεραίες βάσης. Είπα πως όποιος διαμαρτύρεται για τις κεραίες βάσης θα έπρεπε πρώτα να διαμαρτύρεται για το κινητό δίπλα στο αυτί του. Αλλά δεν διαμαρτύρεται, το οποίο είναι υποκρισία.
Ουσιαστικά είναι εκδήλωση του φαινομένου 'όχι στη δική μου αυλή αλλά του γείτονα'. Θέλουμε την κινητή τηλεφωνία αλλά τα απαραίτητα συνοδευτικά της (πχ. ακτινοβολία) τα ξορκίζουμε. Ακόμα χαρακτηριστικότερο παράδειγμα: τα σκουπίδια και οι χωματερές.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα δεν είπα αυτό! Προφανώς και, αν δέχομαι την κινητή τηλεφωνία, πρέπει να δέχομαι και τις κεραίες βάσης. Είπα πως όποιος διαμαρτύρεται για τις κεραίες βάσης θα έπρεπε πρώτα να διαμαρτύρεται για το κινητό δίπλα στο αυτί του. Αλλά δεν διαμαρτύρεται, το οποίο είναι υποκρισία.Ουσιαστικά είναι εκδήλωση του φαινομένου 'όχι στη δική μου αυλή αλλά του γείτονα'. Θέλουμε την κινητή τηλεφωνία αλλά τα απαραίτητα συνοδευτικά της (πχ. ακτινοβολία) τα ξορκίζουμε. Ακόμα χαρακτηριστικότερο παράδειγμα: τα σκουπίδια και οι χωματερές.
Δεν απευθυνόμουν σε σένα φίλε Nass, αλλά σε όσους το λένε. Εμείς συμφωνούμε.
-
Λοιπόν, βρήκα κάποια πράγματα και σε γενικές γραμμές έχουμε τα εξής:
Η ένταση της ακτινοβολίας στην οποία εκτίθεται ο γενικός πληθυσμός είναι κατά εκατοντάδες έως και εκατοντάδες χιλιάδες φορές κάτω από το όριο ασφαλείας (για αποστάσεις που δε βρίσκεσαι σε άμεση επαφή με την κεραία δηλ. 1-3 μέτρα)
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν ακτινοβολεί όλο το κατασκεύασμα. Πολλοί συγχέουν την κεραία με το όλο κατασκεύασμα που το στηρίζει, το οποίο είναι και πολλές φορές αυτό που τρομάζει. Η σιδηροκατασκευή δεν εκπέμπει ΗΜ-ακτινοβολία, αλλά οι κυψέλες που είναι τοποθετημένες συνήθως πάνω από τα 4 μέτρα στον ιστό. Η ένταση της ακτινοβολίας ελαττώνεται καθώς αυξάνεται η απόσταση από το κέντρο της κεραίας. Παράδειγμα, αν σε 1 μέτρο εκπέμπεται πυκνότητα ισχύος 6 Watts / m2, σε απόσταση 4 μέτρων αυτή γίνεται 0,67 W/m2, δηλαδή 10 φορές μικρότερη (το όριο για τα 1800 MHz είναι τα 9W/m2).Επίσης κάτι άλλο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά από την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ασύρματα τηλέφωνα που όλοι μας θεωρούν ακίνδυνα εν αντιθέσει με τα κινητά. Τα ασύρματα τηλέφωνα εκπέμπουν ΗΜ-ακτινοβολία στα 900MHz και είναι παρόμοια μ' αυτή που εκπέμπουν τα κινητά GSM 900. Η διαφορά είναι ότι οι σταθμοί βάσης των ασυρμάτων είναι εντός των σπιτιών, ενώ τα κινητά τηλέφωνα τους έχουν εγκατεστημένους μακριά. Επίσης σημειώνεται ότι ο ΣΒ του ασυρμάτου εκπέμπει από 1 έως 5 W, η συσκευή έχει εκπομπή 100mW, αντίστοιχη δηλαδή με ενός κινητού GSM 1800!!! Οι συσκευές ασυρμάτων συχνά λοιπόν εκπέμπουν σημαντικά περισσότερο.
Επιπλέον, η ΗΜ-ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών (1000 kHz για ΑΜ, 100MHz για FM και 800MHz για TV) απορροφάται περισσότερο από το ανθρώπινο σώμα, ενώ η ισχύς εκπομπής είναι από 100 έως 5000 φορές μεγαλύτερη από αυτή που εκπέμπουν οι Σταθμοί Βάσης των κινητών. Δείτε το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα για λεπτομέρειεςΟι περισσότερες κεραίες κινητών τηλεφώνων έχουν κατευθυντικότητα και η ακτινική τους ισχύς δεν είναι η ίδια προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι ευρισκόμενοι κάτω από τη βάση του ιστού της κεραίας (κάτοικοι οικίας) δεν εκτίθονται σε ακτινοβολία αφού βρίσκονται εκτός των διευθύνσεων των λοβών ακτινοβόλησης της κεραίας. Επίσης, τα κινητά εκπέμπουν ακτινοβολία μόνο όταν γίνεται συνομιλία και μόνο περιοδικά όταν είναι σε stand by mode, ενώ οι ΣΒ εκπέμπουν συνεχώς.
Η μέγιστη εκπομπή ισχύος (σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ) από τα κινητά τηλέφωνα είναι τα 2W για GSM 900 & 1W για GSM 1800, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπερβαίνει ποτέ το 1/8 των μέγιστων τιμών. Έτσι τηλέφωνα για GSM 900 (Vodafone - Telestet) διαθέτουν μέση ισχύ της τάξης των 250mW, ενώ για GSM 1800 (COSMOTE) είναι 125mW.Και ας πάμε στο σημαντικότερο. Έχουν θεσπιστεί όρια από την ΕΕ για την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας τόσο για τις συσκευές όσο και για τους σταθμούς. Τα όρια αναφέρονται σε ένταση του ηλεκτρικού πεδίου Ε, σε ένταση του Μαγνητικού Πεδίου Η και σε πυκνότητα ισχύος ισοδύναμου επίπεδου κύματος S. Τα όρια αντίστοιχα είναι 58,27 V/m, 0,157 A/m και 9 W/m2 (για GSM 1800). Οι μετρήσεις που έχουν γίνει από την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας έδωσαν τιμές δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες φορές κάτω από τα προαναφερθέντα όρια τόσο στα σημεία που βρίσκεται εγκατεστημένη η κεραία όσο και στα γειτονικά σημεία. Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν (GSM 1800) με ισχύ 5W για κατοικημένες περιοχές και 40W για μη κατοικημένες περιοχές και οι αποστάσεις ασφαλείας από το κέντρο της κεραίας κυμαίνονται από 3 μέτρα μέχρι και 12,56 μέτρα το μέγιστο!!!
Όποιος θέλει και άλλα στοιχεία (βηματοδότες, ακουστικά βαρηκοΐας, νοσοκομεία κλπ) ας μου πει
-
Το 1 Watt προέρχεται από τα specs του κινητού μου που είναι τα εξής
GSM class 4 ( 2 watt )
Frequency range 880-960 MHz
GSM class 1 ( 1 Watt )
Frequency range 1710-1880 MHz
To κινητό είναι το Siemens S45 που κυκλοφορεί στην αγορά αυτή την στιγμή από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα 5 watt προέρχονται από πληροφορίες από σχετικό άρθρο του HI-TECH το οποίο δυστυχώς δεν έχω κρατήσει
Επίσης ο καθ ' ύψος λοβός εκπομπής της κεραίας δεν είναι 270 μοίρες ( μα καλά κανένας δεν την είδε την κοτσάνα που έγραψα?) αλλά 60 μοίρες αν δεν κάνω λάθος
'Η μέγιστη εκπομπή ισχύος (σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ) από τα κινητά τηλέφωνα είναι τα 2W για GSM 900 & 1W για GSM 1800, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπερβαίνει ποτέ το 1/8 των μέγιστων τιμών. Έτσι τηλέφωνα για GSM 900 (Vodafone - Telestet) διαθέτουν μέση ισχύ της τάξης των 250mW, ενώ για GSM 1800 (COSMOTE) είναι 125mW.'Το παραπάνω ισχύει σε ιδανικές συνθήκες δικτύου που ποτέ δεν υπάρχουν οπότε τα κινητά συνήθως δουλεύουν λίγο πάνω από το 1/8 της ισχύος τους ενώ στην μέγιστη τιμή της ισχύος δουλεύουν όταν π.χ. αναζητούν απελπισμένα δίκτυο μέσα σε ένα φαράγγι για παράδειγμα
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Ναι, να μην τοποθετούνται κεραίες πουθενά, αλλά μετά διαμαρτυρόμαστε άμα δεν πιάνει κάπου. Δηλαδή που να τις βάλουν, στον αέρα;Γιατί όχι; Διαβάστε τα ακόλουθα άρθρα-παραδείγματα:[list:15t44ns4][:15t44ns4]http://www.computerworld.com/mobiletopics/mobile/story/0,10801,58321,00.html[/15t44ns4]
[:15t44ns4]http://www.stratos.co.za/concept.htm.[/15t44ns4][/list:u:15t44ns4]Παλιότερα είχα διαβάσει σχετικό άρθρο στο http://www.flash.gr το οποίο δε μπορώ να βρω πάλι. -
Σημειώνω πως η Ευρώπη μόνο προηγμένη δεν ήταν κατά τον ΜΕΣΑΙΩΝΑ, πόσο μάλλον οι ΗΠΑ (και η Αμερική γενικότερα) που δεν είχαν ανακαλυφθεί από τους προγόνους των σημερινών της κατοίκων.
Παλι λαθος τροπος σκεψης.
Σίγουρα.
Και αν έκοβες και λίγο ακόμα από την όλη σκέψη θα είχε και λάθος συντακτικό!!
Ατοπο σχολιο.
'Οχι άτοπο, αφού όντως άλλαξε το νόημα.
Θα πεις που θυμήθηκα το θέμα...
Μου το μαρκάρισε σαν διαβασμένο, και τώρα που ξαναανέβηκε το βρήκα...Πιθανώς να είναι και σε άλλα θέματα έτσι...
ΕΡΩΤΗΣΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΡΚΑΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΚΑΡΟΝΤΑΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ;;;
Το έχω ξαναρωτήσει πολλάκις, απάντηση δεν πήρα, και παρακολουθώντας το φόρουμ είδα πως πολλοί ίχαν την ίδια απορία...
-
Το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι βγήκαν μετανάστατες και νομίσανε οτι τα μάθανε όλα νομίσανε οτι τους δώσανε τα πάντα σε ένα βράδυ νομίσανε οτι μπήκανε στον παράδεισο επειδή βγάζουνε 100000$ το χρόνο αλλά κάπου εκεί ξεχάσανε οτι είναι Έλληνες οτι έχουν και μια πατρίδα πίσω τους στην οποία γεννηθήκανε ( εκτός και αν φύτρωσαν αλλά και πάλι κάπου φύτρωσαν) μεγαλώσανε μορφωθήκανε αγαπήσανε μισήσανε ζήσανε που να πάρει ο δίαολος 20 χρόνια από την ζωή τους. Μια χώρα μικρή με μια οικονομία αδύνατη που όμως έχει μια μεγάλη ιστορία ( όχι αυτό δεν δικαιολογεί καταστάσεις για να προλάβω σχόλια) μια χώρα που προσπαθεί να γίνει μεγάλη μια χώρα σε κακόφημη γειτονιά που προσπαθέι να τα έχει καλά με όλους κι όμως ζήσανε μορφωθήκανε φύγανε έξω με εφόδια που τους έδωσε και σήμερα προοδεύουνε στο εξωτερικό. Ποιος είναι τώρα ο μίζερος εγώ ή εσείς που παραπονίεστε συνέχεια για το ένα και το άλλο κι όμως έρχεστε εδώ για διακοπές. Άμα δεν μας γουστάρετε μην ξανάρθετε αφήστε μας και θα την βρούμε την λύση στα προβλήματα μας μόνοι μας. Αυτά και συγνώμη αν όσα λέω είναι συναισθηματικά αλλά βαρέθηκα αυτές τις συζητήσεις για την πατρίδα μου για την οποία έιμαι περήφανος ( κι ας μην είναι τέλεια) σε τρίτο πρόσωπο. Έλληνας δεν είναι αυτός που γεννήθηκε εδώ αλλά αυτός που αισθάνεται Έλληνας. Και αυτό δεν είναι καμιά δικιά μου σοφία άλλος την είπε τότε που οι Αγγλοσάξωνες ζούσανε σε σπηλιές
Μιραζ, μετα το παραπανω σου σχολιο/α, το μονο σιγουρο, ειναι οτι ΕΣΥ εισαι ο μιζερος. Και ΕΓΩ ειμαι αυτος που λυπατε. Δεν εχεις ιδεα τι λες εαν νομιζεις οτι το παραπανω χαρακτηριζει εμενα και τον Νικο (οπως επισης και αλλους 'μεταναστες').
Πάνω κάτω αυτός είναι ο τόνος σου που είπαν και παραπονέθηκαν και ο catalyst και ο nass.
Αντί να τους/μας λες πως είναι/είμαστε μίζεροι, γιατί δεν τους/μας λες πως α βγούνε/βγούμε από την μιζέρια τους/μας;- Δεν ειπα ποτε οτι ΕΙΣΤΕ μιζεροι. Βλεπεις πλυθηντικο στο παραπανω.
- Δες το παραπανω μυνημα μου για το εαν προτεινα λυση και τι απαντηση πηρα.
Sorry, αλλά πού βλέπεις τη λύση που προτείνεις;
Απλά του λες πως είναι μίζερος και τον λυπάσαι!
-
ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ, Η ΚΟΝΤΡΑ USA - ΕΛΛΑΔΑ ΕΊΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥ FORUM.
AYTO KATANTAEI ASTEIO KATA TH ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2003!!!
Chris
Εαν εχεις δει κοντρα Ελλαδα-ΗΠΑ εισαι σιγουρα στο καφενειο και δεν διαβαζεις το θρεντ εδω.
Συμφωνώ.
Ακόμα και αν βγαίνει κάτι τέτοιο, δεν πιστεύω πως γίνεται με διάθεση 'γηπέδου' κλπ... -
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Σωστός. Καλύτερα από πάνω σου (δεν επηρρεάζεσαι καθόλου + λεφτά) παρά απέναντι. Αλλά και απέναντι να είναι είναι μάλλον ψυχολογικό το θέμα αφού σε τέτοια απόσταση (μεγαλύτερη των 7 μέτρων) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα
Το 'δεν επηρρεάζεσαι καθόλου' δεν είναι απόλυτο, εξαρτάται από τον τρόπο που ακτινοβολεί η κεραία, την ισχύ της και την απόστασή σου από αυτήν.
Πάντως θεωρώ γελοία την όλη συζήτηση για την επικινδυνότητα των σταθμών βάσης (που, αν μη τι άλλο, είναι τουλάχιστον 20 m μακριά μας ακόμα και αν είναι στην απέναντι ταράτσα), τη στιγμή που όλοι μας φέρνουμε κάθε μέρα σε απόσταση 10 εκατοστών από τον εγκέφαλό μας αντίστοιχες κεραίες των τηλεφώνων μας
Ας αποδειχθεί πρώτα τι γίνεται με αυτές και συζητάμε για τους σταθμούς βάσης.
Δεν εχουν την ιδια ισχυ (και κατ' επέκταση ακτινοβολία) οι κεραίες των τηλεφώνων με τις κεραίες βάσης.
Το σήμα είναι αμφίδρομο, οπότε για να φτάνει στην κεραία πρέπει να είναι όσο δυνατό είναι και εκείνο που φτάνει στο κινητό... Σίγουρα η κεραία του σταθμού είναι ισχυρότερη, και αυτό αφορά το πλήθος των συνδεόμενων κινητών σε αυτήν. Όμως τα κινητά από μόνα τους μάλλον είναι πιο επικίνδυνα από την κεραία.
Από την άλλη όμως όταν η κεραία είναι κοντά στο σπίτι μας, τρώμε την ακτινοβολία επί συνεχούς βάσης, και όχι μόνο όταν μιλάμε...
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Δεύτερον, μην ξεχνάτε ότι η επίδραση της ακτινοβολίας αυτής, νομίζω, ότι δεν είναι σωρευτική. Οπότε ακόμα καλύτερα.Νομίζεις πως δεν είναι σωρευτική ή γνωρίζεις;
Γιατί αν τελικά είναι, τότε έχει μεγάλη σχέση με τον χρόνο παραμονής, και αν είναι απέναντι από το σπίτι μας 'την βάψαμε' τελικά. Ίσως όχι στα 40 μας, αλλά στα 60 μας...Μάλλον σωρευτική είναι (ούτε εγώ γνωρίζω...), γιατί όλοι μιλούν για επιδράσεις του λκινητού σε μακροχρόνια χρήση... Δεν άκουσα κανέναν να υποπτεύεται πως έπαθε καρκίνο από το πρώτο τηλεφώνημα...
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Εγω ανησυχω λιγακι για την τρομοκρατια. Αλλα Γερμανια το 72?την βαψαμε
Νικος
Κι εγώ φοβάμαι κάτι τέτοιο.
Και όχι από τον Μπιν Λ΄ντεν, αλλά από άνεγκέφαλους σαν αυτούς που πέταγαν τις πέτρες στο δρόμο, και άλλους που έχουν μικροσυμφέρον να φανεί με άσχημο τρόπο η Ελλάδα...
Τι εγινε με το φορουμ?