-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Του δίνει τα χαριά λοιπόν και ο βλέπει τον αρχιμπάτσο να στραβώνει τα μούτρα του και να την ρωτάει 'ποιός έφτιαξε τα χαρτιά αυτά' του απαντάει, το όργανο στο τάδε γραφείο, ψιλογελάνε οι αστυφίλακες εκεί και της δείχνει το χαρτάκι απο το προηγούμενο γραφείο οπου ο αστυφύλαξ είχε γράψει στο χαρτάκι αντί για το τηλεφωνο του τμήματος ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ!!!!!!Αυτά είναι, προσωπική μέριμνα για τον πολίτη!
Απίστευτο!!!!
-
Καλά ρε Γιάννη, το ξέρουμε ότι είναι ωραία η αδερφή σου, έπρεπε να επινοήσεις όλη αυτή την ιστορία για να μας το πεις; Πάντως, θα χαρεί πολύ ο μπάτσος όταν θα αντικρύσει την αφεντομουτσουνάρα σου ...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Καλά ρε Γιάννη, το ξέρουμε ότι είναι ωραία η αδερφή σου, έπρεπε να επινοήσεις όλη αυτή την ιστορία για να μας το πεις; Πάντως, θα χαρεί πολύ ο μπάτσος όταν θα αντικρύσει την αφεντομουτσουνάρα σου ...Γιατι, αποκλίεις το ενδεχόμενο να είναι λιγούρης ο μπάτσος? μποαχαα
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Το φανάρι για τους πεζούς πράσινο όλα τα αυτοκίνητα σταματημένα και ενώ βρίσκομαι στη μέση της διάβασης βλέπω μοτοσυκλετιστή της αστυνομίας να έρχεται 'με όσα' ανάμεσα στα αυτοκίνητα καταπάνω μου και ταυτόχρονα να με στολίζει με την αγαπημένη λέξξη 'μαλάκαααααα'Wow
Εμένα πολλές φορές, ενώ κυκλοφορώ πεζός, έχουν πάει να με πατήσουν γουρουνάκια περνώντας με κόκκινο, αλλά ποτέ δε με έχουν βρίσει κι από πάνω...
Οινκ όινκ όινκ!
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Του δίνει τα χαριά λοιπόν και ο βλέπει τον αρχιμπάτσο να στραβώνει τα μούτρα του και να την ρωτάει 'ποιός έφτιαξε τα χαρτιά αυτά' του απαντάει, το όργανο στο τάδε γραφείο, ψιλογελάνε οι αστυφίλακες εκεί και της δείχνει το χαρτάκι απο το προηγούμενο γραφείο οπου ο αστυφύλαξ είχε γράψει στο χαρτάκι αντί για το τηλεφωνο του τμήματος ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ!!!!!!
Αυτά είναι, προσωπική μέριμνα για τον πολίτη!
Απίστευτο!!!!
Έλα ρε γίνονται τέτοια πράγματα, 'πέφτω από τα σύννεφα'. Και εγώ που νόμιζα οτι μόνο οι δημοσιογράφοι του Ευαγγελάτου είχαν καταφέρει να μετατρέψουν ένα αστυνομικό τμήμα σε μπάρ
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Εμένα πολλές φορές, ενώ κυκλοφορώ πεζός, έχουν πάει να με πατήσουν γουρουνάκια περνώντας με κόκκινο, αλλά ποτέ δε με έχουν βρίσει κι από πάνω...
Οινκ όινκ όινκ!
Σε ποιούς αναφέρεσαι με την λέξη γουρουνάκια;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σε ποιούς αναφέρεσαι με την λέξη γουρουνάκια;Στη μερίδα των αστυνομικών που τούς αρμόζει.
(Νόμιζα ότι ήταν προφανές).
-
Αναρωτιέμαι τι αντιδράσεις θα είχαμε αν είχες χαρακτηρίσει γουρουνάκια τους αναβάτες δικύκλων, τους ταξιτζήδες, ή τους οδηγούς φορτηγών.
Είναι καλή ιδέα να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας, ιδιαίτερα όταν δεν απευθύνονται προς μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά προς ολόκληρες ομάδες πολιτών.
Πιστεύεις ότι οι αστυνομικοί δεν δικαιούνται τέτοιας αντιμετώπισης;
-
Αναρωτιέμαι τι αντιδράσεις θα είχαμε αν είχες χαρακτηρίσει γουρουνάκια τους αναβάτες δικύκλων, τους ταξιτζήδες, ή τους οδηγούς φορτηγών.Είναι καλή ιδέα να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας, ιδιαίτερα όταν δεν απευθύνονται προς μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά προς ολόκληρες ομάδες πολιτών.
Πιστεύεις ότι οι αστυνομικοί δεν δικαιούνται τέτοιας αντιμετώπισης;
Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά ο avel είπε το εξής:
Στη μερίδα των αστυνομικών που τούς αρμόζει.
...εννοώντας προφανώς, τους αστυνομικούς που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό και όχι στο σύνολο των αστυνομικών...
Στην προκειμένη περίπτωση -κατά τον χρήστη avel πάντα και ας με διορθώσει ο ίδιος αν κάνω λάθος- ο χαρακτηρισμός 'γουρούνι' θα κόλλαγε στον αστυνομικό που ΕΒΡΙΣΕ τον Tazio επειδή ΤΟΛΜΗΣΕ να διασχίσει το δρόμο με πράσινο για τους πεζούς, την ώρα που διερχόταν το 'όργανο' ανάμεσα στα αυτοκίνητα καβάλα στο άσπρο άλογο....εεε... μηχανή του με σκοπό να περάσει με κόκκινο, καθότι η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και το βρίσιμο του κοινού πεζού θνητού σαφέστατα θα εξυπηρετούσαν τα μέγιστα στο λειτούργημά του της επιβολής του νόμου και της προστασίας των πολιτών...
Κατά τον χρήστη Krusenstern από την άλλη μεριά, ο χαρακτηρισμός 'γουρούνι', είναι μάλλον ελαφρύς για τον εν λόγω κύριο
-
Αφορμή για το μήνυμα μου ήταν αυτό:
Ο χρήστης avel έγραψε:
Οινκ όινκ όινκ!
Πουθενά δεν αναφέρει αστυνομικούς 'που το αξίζουν' Η μπάλα τους παίρνει όλους. Εάν παρόλα αυτά δεν ήταν η πρόθεση του Avel να χαρακτηρίσει τους αστυνομικούς γενικότερα με την συγκεκριμένη λέξη και το δηλώσει, τότε προφανώς εγώ παρανόησα και του ζητώ συγνώμη.
-
Αφορμή για το μήνυμα μου ήταν αυτό:Εμένα πολλές φορές, ενώ κυκλοφορώ πεζός, έχουν πάει να με πατήσουν γουρουνάκια περνώντας με κόκκινο, αλλά ποτέ δε με έχουν βρίσει κι από πάνω...
Οινκ όινκ όινκ!
Πουθενά δεν αναφέρει αστυνομικούς 'που το αξίζουν' Η μπάλα τους παίρνει όλους. Εάν παρόλα αυτά δεν ήταν η πρόθεση του Avel να χαρακτηρίσει τους αστυνομικούς γενικότερα με την συγκεκριμένη λέξη και το δηλώσει, τότε προφανώς εγώ παρανόησα και του ζητώ συγνώμη.
Και αυτό το ποστ που παραθέτεις, λέει 'γουρουνάκια που περνάνε με κόκκινο', άρα ο διαχωρισμός είναι σαφής
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Έλα ρε γίνονται τέτοια πράγματα, 'πέφτω από τα σύννεφα'. Και εγώ που νόμιζα οτι μόνο οι δημοσιογράφοι του Ευαγγελάτου είχαν καταφέρει να μετατρέψουν ένα αστυνομικό τμήμα σε μπάρ
Φιλαράκι θα διαφωνήσω. Οι δημοσιογράφοι του Νίκου Ευαγγελάτου **δεν **μετέτρεψαν το αστυνομικό τμήμα σε bar. Το αστυνομικό τμήμα ήταν ήδη bar, οι δημοσιογράφοι απλώς κατέδειξαν αυτότο γεγονός.
Εάν το τμήμα δεν ήταν bar και οι αστυνομικοί δεν ήταν χαβαλέδες τότε θα έπρεπε:
[list:24p88w3e]
[:24p88w3e]Να αρνηθούν τη λήψη δώρου από πολίτη (το κέρασμα)[/24p88w3e]
[:24p88w3e]Να αποφύγουν την κατανάλωση αλκοόλ διότι πρώτον ήταν σε υπηρεσία και δεύτερον έφεραν πυροβόλο όπλο.[/24p88w3e]
[:24p88w3e]Ο αστυνομικός να μην κλείσει το τηλέφωνο προφασιζόμενος ανύπαρκτο αυτόφωρο περιστατικό.[/24p88w3e][/list:u:24p88w3e] -
Αφορμή για το μήνυμα μου ήταν αυτό:Εμένα πολλές φορές, ενώ κυκλοφορώ πεζός, έχουν πάει να με πατήσουν γουρουνάκια περνώντας με κόκκινο, αλλά ποτέ δε με έχουν βρίσει κι από πάνω...
Οινκ όινκ όινκ!
Οποιος πατάει την διαβαση πεζων, του αξιγει το γουρουνι και οχι μονο ανεξαρτητως κατηγωριας οδιγων. Αν αναφερω την αποψη μου για τους δολοφωνους που περνανε τον κοκκινο σηματοδοτη θα με κανουν ban για απρεπη συμπεριφορα...
Και προφανως δεν ενωει τους αστηνομικους, αλλα οσους κανουν λαμακιες οπως η προαναφερθησα...
Το οτι λεει γουρουνια οσους το κανουν αυτο δεν καταλαβαινω γιατι σε ενοχλει... Εκτος αν ανηκεις σε αυτους που θεωρουν την διαβαση καλυτεχνηκη ανησιχια του κρατους
Χωρις παρεξιγηση, ελπιζω... -
Καμία απολύτως παρεξήγηση.
Αν έχεις διαβάσει κάποιες από τις δημοσιεύσεις μου, θα έχεις διαπιστώσει ότι είμαι από αυτούς που φωνάζουν περισσότερο από όλους για τα δικαιώματα των πεζών και εξανίστανται με την γαϊδουριά αυτών που πατάνε πεζοδρόμια και διαβάσεις.
Απλώς στην συγκεκριμένη περίπτωση αποκόμισα την εντύπωση ότι ο avel με την συγκεκριμένη λέξη ήθελε να χαρακτηρίσει όλους τους αστυνομικούς και όχι μόνο αυτούς που έκαναν την βλακεία. Όπως λέμε «ο ταρίφας πέρασε με κόκκινο» και με την λέξη «ταρίφας» εννοούμε όλους τους ταξιτζήδες.
Προφανώς κατάλαβα λάθος.
-
Απλώς στην συγκεκριμένη περίπτωση αποκόμισα την εντύπωση ότι ο avel με την συγκεκριμένη λέξη ήθελε να χαρακτηρίσει όλους τους αστυνομικούς και όχι μόνο αυτούς που έκαναν την βλακεία. Όπως λέμε «ο ταρίφας πέρασε με κόκκινο» και με την λέξη «ταρίφας» εννοούμε όλους τους ταξιτζήδες.
Προφανώς κατάλαβα λάθος.
Ακόμα και αυτή η έκφραση δεν είνναι αναγκαστικά υποτιμητική για όλους τους ταξιτζήδες. Αν δω κάποιον να περνάω με κόκκινο, θα πω αυτό που είπες κι εσύ. Αν, όμως, μου δώσει προτεραιότητα ή με διευκολύνει κάπου θα πω 'Ευγενικός ο ταξιτζής'. Άρα και πάλι η έκφραση μπορεί και να μην αναφέρεται σε όλους
Άλλο παράδειγμα: αν θελήσω οδηγίες, ρωτήσω έναν τροχαίο, αυτός φανεί εξυπηρετικότατος και μετά πω σε κάποιον 'το γουρούνι μου εξήγησε πως να έρθω', τότε ο χαρακτηρισμός μου αναφέρεται σε όλους τους αστυνομικούς -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Προφανώς κατάλαβα λάθος.
Ακόμα και αυτή η έκφραση δεν είνναι αναγκαστικά υποτιμητική για όλους τους ταξιτζήδες. Αν δω κάποιον να περνάω με κόκκινο, θα πω αυτό που είπες κι εσύ. Αν, όμως, μου δώσει προτεραιότητα ή με διευκολύνει κάπου θα πω 'Ευγενικός ο ταξιτζής'. Άρα και πάλι η έκφραση μπορεί και να μην αναφέρεται σε όλους
Άλλο παράδειγμα: αν θελήσω οδηγίες, ρωτήσω έναν τροχαίο, αυτός φανεί εξυπηρετικότατος και μετά πω σε κάποιον 'το γουρούνι μου εξήγησε πως να έρθω', τότε ο χαρακτηρισμός μου αναφέρεται σε όλους τους αστυνομικούςΕγώ πάντως τελευταία έχει τύχει να δώσω προτεραιότητα σε ταρίφα και φυσικά να μου δώσει... Όμως, εξακολουθώ να τον λέω ταρίφα, γιατί εκείνη τη στιγμή το λέω για χαβαλέ... Δηλαδή:
'Κοίτα ο ταρίφας, μπράβο ρε φίλε, αρχηγός...'
Όπως έχω γνωστούς που τους λέω μπάτσους και έχει χαβαλέ, με τον ίδιο τρόπο!
Δεν εννοώ κάτι κακό! Όπως λέει ο lokatzis, είναι καθαρά θέμα του πως θα το πεις!
-
Μερικοι χαρακτηρισμοι πιστευω εχουν κολησει σε μεριδα ατομων που πεον τους χαρακτηριζουν, οπως πχ παλαιοτερα ο κεραμιδας που ολοι τον λεγανε rooφιανο...
Απο κει και περα ο τροπος και ο τονος πιστευω καθοριζει την εννοια.
Αλλα ολα αυτο ειναι Off topic... -
ακούστε η μάλλον διαβάστε αυτο που μου συνέβη εχθες..
κατα τις 8 πέρασε από το σπίτι ένας φίλος να με πάρει να πάμε για ένα καφεδάκι κάπου κον΄τα να τα πούμε λίγο. στην πορεία από το σπίτι μου ώς την πλατεία της Πετρούπολης όπου ήταν και ο προορισμός μας και ενώ βρισκόμαστε σε στάση έπεσε άφρενο ένα opel astra από πίσω.
Η οδηγός του φαινόταν σαστισμένη από το συμβάν πράγμα που στην αρχή μας φάνηκε ώς απόρεια του σοκ από το χτύπημα. οχι κανα τραγικό κοπάνημα βέβαια αλλά λες 'οκ, μπορεί να τρόμαξε η γυναίκα'
ενώ περιμέναμε να έρθει η τροχαία και οι ασφάλεια η γυναίκα έδειχνε να είναι αυτή η κατάσταση μόνιμη. η συνοδηγός μας ενημέρωσε σιγά σιγά πως παίρνει χάπια για την καρδιά της και ίσως και ηρεμιστικα.. στην πορεία ένας μαγαζάτορας που είδε το σκηνικό μας είπε πως είναι γνωστη στην περιοχή της πετρούπολης και πως έχει προξενήσει ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα ενώ έχει 'ξαπλώσει' δεκάδες pizza boys.
ήρθε η ασφάλεια μας, πήρε φωτογραφίες και μας συνέστησε να μην πάμε πουθενά μέχρι να έρθει η τροχαία.. μάταια όμως καθώς μετά από μία ώρα η απάντηση της τροχαίας ήταν 'Περιμένετε, υπάρχουν πολλές κλήσεις, ερχόμαστε όσο πιο σύντομα γίνεται.'
αφού περιμέναμε άαααλλη μισή ώρα και ξαναπήραμε μας είπαν πως θα περιμένουμε αλλη 1 ώρα τουλάχιστον. μ'αυτα και μ'αυτά έχει περάσει πάνω από μιάμιση ώρα, η εν λόγω κυρία έχει παραγγείλει σουβλάκια με delivery ενώ συνεχίζει ανα 5-10 λεπτά να πέφτει σε κώμα κοιμώμενη πάνω στο τιμόνι
κατόπιν πολλών τηλεφωνημάτων στο 100 και εξηγώντας τους πως η κυρία αν μη τι άλλο δεν πρέπει να οδηγεί και πρέπει κάποιος να ρθει να την μαζέψει εισέπραξα τόση αδιαφορία που όταν ζήτησα να μιλήσω με κάποιον ανώτερο απλά έφαγα πόρτα με το εξής κορυφαίο 'θα ενημερώσουμε το πλήρωμα του περιπολικού για την συγκεκριμένη παράμετρο, περιμένετε εκεί.'
κατέληξα να πάρω τον αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Πετρούπολης κκ. Κολοβό ο οποίος με κατέπληξε με το ενδιαφέρον του και έπερνε και αυτός και πίεζε ώστε να έρθει κάποιος γρήγορα. εις μάτειν όμως.. ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ πλήρης.
στο σύνολο μείναμε 3 ώρες στο σημείο από τις 8 ως τις 11 και κανείς δεν φάνηκε. πέρασε ένα ανακριτικό που όταν έσπευσα κοντά να του ζητήσω να έρθει να επιληφθεί απλά γκάζωσε και έφυγε , ενώ το ίδιο συνέβη και με ένα xtrail που περνούσε.
έπειτα από πολύ κόπο και ενώ η κυρία δεν είχε ούτε ασφάλεια μαζί της πήρα στην ασφαλιστική της ζήτησα να μάθω αν ασφαλίζεται η όχι και αφού μου είπαν πως ασφαλίζεται συμπλήρωσα μία φιλική δήλωση να ξεμπερδεύουμε. της την έδωσα να υπογράψει και δεν ήταν κάν σε θέση να εστιάσει η να κρατήσει το στυλό !!!
εν κατακλείδι.
-Μην περιμένετε να έρθει η αστυνομία- λύστε μόνος σας το πρόβλημά σας
-Εξοπλιστείτε με υπομονή και καλοφορτισμένο τηλέφωνο
-Κάντε το σταυρό σας που δεν πεθαίνατε και είχατε ανάγκη τη αστυνομία
-' to serve and to protect' ας γελάσω
-ακόμα και ο αστυνόμος του Α.Τ.Π. μου είπε επι λέξει. 'είμαστε για σφαλιάρες, τράβα τους μια αναφορά και έρχομαι μάρτυρας εγω.'
-μάθετε να παίρνετε την κατάσταση στα χέρια σας. μην περιμένετε να την πάρει κανένας άλλος, δεν πρόκειται.
-αν και ποσώς μας ενδιέφερε η μικροζημιά στον προφυλακτήρα μας δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να επιτραπεί η οδήγηση στην συγκεκριμένη κυρία, αλλά για να την κρατήσω εκεί έπρεπε να αντέξω άλλη μισή και ώρα όταν κατά τις 11.00 εισέπραξα το τελειωτικό από το 100 'το περιπολικό είναι στο γαλάτσι, έρχεται από κει μόλις τελειώσει'
ΡΕ ΑΙ ... σας πληρώνουμε για μην υπάρχετε... μπράβο
υπ'οψιν. ΟΠΟΥ ΔΕΙΤΕ opel astra sedan χρώματος ασημί με πινακίδα 7040 ειδικά στην περιοχή της Πετρούπολης ΠΡΟΣΕΞΤΕ > ΚΥΝΔΙΝΟΣ/ΘΑΝΑΤΟΣ
-
Ο χρήστης grc πανος έγραψε:
αφού περιμέναμε άαααλλη μισή ώρα και ξαναπήραμε μας είπαν πως θα περιμένουμε αλλη 1 ώρα τουλάχιστον. μ'αυτα και μ'αυτά έχει περάσει πάνω από μιάμιση ώρα, η εν λόγω κυρία έχει παραγγείλει σουβλάκια με delivery ενώ συνεχίζει ανα 5-10 λεπτά να πέφτει σε κώμα κοιμώμενη πάνω στο τιμόνιΡε τι κυκλοφορεί εκεί έξω...
Προσοχή παίδες, είναι παντού!
ΥΓ Τελικά που θα πηγαίνατε για καφέ;
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
ΥΓ Τελικά που θα πηγαίνατε για καφέ;
ff: wolz , πλατεία Πετρούπολης
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα