-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Απο τοτε προσεχει πολύ γιατι το μικρο βαρος δειχνει μεγαλη αναλογία. ασχετα με το αν ειναι ζαλισμένη η οχι.
Να υποθέσω ότι μπορεί να ισχύει και το αντίθετο;
Αλήθεια, πως ακριβώς βεβαιωνόμαστε ότι η ικανότητα κάποιου να οδηγήσει δεν έχει επηρεαστεί καθόλου μετά την κατανάλωση αλκοόλ; Μήπως το γεγονός ότι δεν τραυλίζει, ή ότι δεν παραπατάει μας κάνει να νομίζουμε ότι η συγκέντρωση και τα αντανακλαστικά του εξακολουθούν να βρίσκονται στο 100%; Εσείς θα εμπιστευόσασταν το παιδί σας να πάει εκδρομή με πούλμαν ο οδηγός του οποίου έχει χτυπήσει 4 ποτηράκια ουίσκι, και ο οποίος διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι το αλκοόλ δεν τον πειράζει;
Στην περίπτωση μας, πως θα νιώθατε αν γνωρίζατε ότι στο διπλανό (ή στο αντίθετα ερχόμενο) αυτοκίνητο ο οδηγός έχει πιεί κάτι παραπάνω, αλλά παρόλα αυτά προτίθεται να το «ανοίξει» γιατί αυτός γνωρίζει ότι το αλκοόλ δεν τον πειράζει;
Μα τόσο ο φίλος 224.v όσο κι εγώ δε σου μιλάμε για το τι νομίζει ο οδηγός εκείνη τη στιγμή, αλλά για απτές αποδείξεις. Προσπαθούμε να σου εξηγήσουμε ότι τόσο το βάρος όσο και ο μεταβολισμός παίζουν σημαντικό ρόλο. Η κόρη του με ένα ποτό κάνει το μηχάνημα να 'βαράει σαν τρελό', εγώ αντιθέτως με δύο ποτά (ίσως και τρία) δεν ξεπερνάω το όριο. Αυτό το τελευταίο το ξέρω, το έχω διαπιστώσει και δεν είναι απλά μια εντύπωση που έχω αφού έχω πιει. Και εφόσον δεν ξεπερνάω το όριο, είμαι σε κατάσταση να οδηγήσω. Τόσο απλό...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
MoΥ εχει τύχει να την 'ακούσω' με 2 μπύρες και απο την άλλη να πιώ 3-4 ποτά και να είμαι μια χαρά. (Εννοείται ότι δεν οδήγησα σε καμία από τις 2 περιπτώσεις)..Συνεπώς δεν νομίζω οτι υπάρχει αντικειμενικός δείκτης για το πόσο θα μας πιάσει 1 ή 2 ή 3 ποτά..
Προσωπικά οταν οδηγώ δεν πίνω παραπάνω από 2 μικρες μπύρες ή 1,5 ουίσκι (με αρκετό νεράκι γνωστό 'ως ουισκάδα ')
Ομοίως... Και οι δύο περιπτώσεις ήταν βέβαια πριν καν μάθω να οδηγώ. Όταν βγαίνω με το αυτοκίνητο (δηλαδή πάντα ), προσπαθώ να μην πίνω πάνω από ¾ του ποτηριού κρασί, γιατί θεωρώ πως το βράδυ είναι αρκετά πιο επικίνδυνοι οι δρόμοι σε σχέση με τη μέρα. Επίσης, προσπαθώ να μην είμαι και με άδειο στομάχι.
-
Και για να προλάβω σχόλια επί της προηγούμενης δημοσίευσης, πάντα μιλάω για ποτά με γεμάτο στομάχι. Αν δεν έχω φάει, προσπαθώ να μην οδηγώ (EDIT) ούτε με ένα ποτό γιατί καταλαβαίνω ότι δεν είμαι καλά, δεν χρειάζομαι αποδείξεις για αυτό.
-
Στην περίπτωση μας βέβαια, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ο συγκεκριμένος χρήστης αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ για δεύτερη φορά και (για κάποιον ανεξήγητο λόγο) το όργανο τον άφησε να φύγει.
-
Μαλακια μου που εχω οδηγησει απειρες φορες ντιρλα...
Υπηρχαν φορες που ξυπναγα και δεν θυμομουν πως γυρισα σπιτι και με ποιαν....Αλλα τις ωρες που γυρναω σπιτι, τα εχουν πιει ακομα και οι μπατσοι και εχουν παει για υπνο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στην περίπτωση μας βέβαια, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ο συγκεκριμένος χρήστης αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ για δεύτερη φορά και (για κάποιον ανεξήγητο λόγο) το όργανο τον άφησε να φύγει.Έχει δικαίωμα ο αστυνομικός να υποβάλλει τον οδηγό σε δεύτερη εξέταση επειδή την πρώτη φορά ήταν κοντά στο όριο; Μιλάω πάντα για την περίπτωση που η πρώτη εξέταση έγινε σωστά και δεν προσπάθησε να 'κλέψει' ο εξεταζόμενος. Αν δεν έχει δικαίωμα, κακώς του το ζήτησε. Αν, όμως, έχει, δεν έπρεπε να του πει 'αφού αρνείσαι, θα σε γράψω για την πινακίδα'. Έπρεπε να κάνει ότι προβλέπει ο νόμος για όσους αρνούνται να εξετασθούν ΚΑΙ να του κόψει κλήση για την πίνακίδα.
Δεν κατάλαβα, μόνο όσοι αρνούνται να υποβληθούν σε αλκοτέστ είναι υποχρεωμένοι να έχουν και τις δύο πινακίδες;;; -
Οσους βγαίνουν οριακά πάνω, τους γράφουν ή τους ξαναεξετάζουν ?
-
Εφ'οσον το μηχανημα εδειξε ΕΝΤΟΣ οριου, τοτε δεν ηταν παρανομος και πολυ καλα εκανε και πηγε βολτα. Τελεια και παυλα. Εφ'οσον ΔΕΝ προβλεπεται δευτερη εξεταση οταν ειναι στο οριο, τοτε ΚΑΛΩΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ να φυσηξει δευτερη φορα, επισης τελεια και παυλα. ΑΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ δευτερη εξεταση (που δεν νομιζω, γιατι το 'μας εχει πει ο διοικητης οσους μετραει 0.22 να τους βαζουμε να φυσηξουν ξανα γιατι μπορει να βγαλει μετα πανω απο το 0.24' και γνωριζοντας ποσο νοιαζεται η τροχαια για την ασφαλεια μας και ποσο για την τσεπη μας, νομιζω την ξερω την απαντηση...) και αρνηθηκε, τοτε να του εριχναν την ποινη που προβλεπεται για την αρνηση της δευτερης εξετασης.
Απο κει και περα, τα νουμερα δεν μου λενε και πολλα. Μπορει καποιος να γραψει 0.40 και να ειναι μια χαρα να οδηγησει και καποιος αλλος να γραψει 0.23 και να ζαλιζεται. Αυτα που συζητατε περι σωματικου βαρους, μεταβολισμου του αλκοολ κλπ κλπ εχουν σημασια στο ποσο θα γραψει το μηχανακι. Στο ποσο η συγκεκριμενη περιεκτικοτητα επηρεαζει τον καθενα μας, ειναι αλλο θεμα.
-
kacey, αυτά τα νούμερα δεν τα έβγαλε η Τροχαία από το μυαλό της. Τα έβγαλαν γιατροί μετά από εργομετρικές εξετάσεις του στυλ 'τόσο αλκοόλ συνεπάγεται τόση μείωση ανακλαστικών' κτλ. κτλ.
Συνεπώς, αν το όριο είναι 0.40 και έχεις 0.50 τότε είσαι ακατάλληλος για να οδηγήσεις.-
Το σωματικό βάρος, η 'αντοχή στο αλκοόλ', ο μεταβολισμός, το τι έχεις φάει, επηρεάζει το πόσο εύκολα-γρήγορα θα φτάσεις το 0.40. Απαξ και το φτάσεις, τέλος, πάρε ταξί.
Οσο για το αν ο nasos/156ti έπρεπε να ξαναφυσήξει, συμφωνώ: εφόσον βγήκε ΟΚ, αντίο σας. Γιαυτό ρωτάω: αν τον έβρισκε 0.25 θα του έδινε 2η ευκαιρία (πχ. μετά από μισή ωρίτσα, να έχει απορροφηθεί το αλκοόλ) ? Φυσικά και όχι, θα τον έγραφε κανονικότατα...
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
δεν με αφησε να φυγω.επρεπε να περιμενω να κανουν τεστ σε ακομα τρεις κ μετα παλι σε μενα.
ΔΕΝ μπορουσα να περιμενω διοτι επρεπε να παρω την ανηψια μου απ το φροντιστηριο.τους ειπα ευγενικοτατα οτι εχω δουλεια κ δεν μπορω να περιμενω κ αποφασισαν να με γραψουν για ελλειψη μπροστα πινακιδας.
δεν πειραζει ομως,ηπια ενα μπαφο μετα κ πηρα τα ισια μου.Το ότι εσύ δεν μπορούσες, δε νομίζω ότι αποτελεί δικαιολογία για τους αστυνομικούς. Εάν προβλέπεται δεύτερη εξέταση, τότε έπρεπε να σε κρατήσουν εκεί και όχι να χρησιμοποιήσουν την μπακαλίστικη μέθοδο του 'σε γράφω για κάτι άλλο'. Ο σκοπός δεν πρέπει να είναι να βγάλουν 30 ευρώ ασχέτως αδικήματος!!! Για την πινακίδα έπρεπε να σε γράψουν έτσι κι αλλιώς. Και αν έβλεπες ότι δε θα προλάβαινες να είσαι στην ώρα σου στο φροντιστήριο, έπρεπε με κάποιο τρόπο να ενημερώσεις το φροντιστήριο να προσέχουν την ανηψιά σου μέχρι να φθάσεις.
Δικαιολογίες για βιασύνη υπάρχουν πάντα. Και η δική σου δε νομίζω ότι ήταν κάποια που έχρηζε ιδιαίτερης αντιμετώπισης. -
DOUBLE POST
-
@ Lokatzis
Ο σκοπος των τροχομπατσων ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ να βαλουν καποια ευρω στο ταμειο, και αφου δεν μπορουσαν να τον γραψουν για το αλκοτεστ, τον εγραψαν για αυτο που μπορουσαν...Αν δεν το εχεις καταλαβει ακομα αυτο, τοτε ή εισαι πολυ ρομαντικος ή ζεις σε αλλη χωρα...
@ nass
συμφωνουμε. Αλλο ηθελα να πω. Εννοουσα οτι ακριβως επειδη ο καθε οργανισμος και καθε σωμα ειναι τοσο διαφορετικο, θεωρω πολυ πιθανον καποιος με 0.24 να ειναι πιο ακαταλληλος για οδηγηση απο καποιον αλλον με 0.41 και για αυτο ειπα οτι τα νουμερα απο μονα τους δεν μου λενε και πολλα. Το ποιος ειναι παρανομος δεν επιδεχεται συζητησης οπως ειπες και εσυ, το ποιος ειναι ΠΙΟ ακαταλληλος απο τους δυο, κατ'εμε ειναι σχετικο με πολλα αλλα περαν του τι θα γραψει το μηχανακι.
Και ως επιχειρημα, εχω μια μικρη παρατηρηση σε αυτο που ειπες για τεστ κλπ και οτι τα νουμερα δεν ειναι τυχαια αλλα εχουν βγει απο ψυχομετρικα τεστ κλπ κλπ. Μερικα χρονια πριν, το 0.49 ηταν ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ ενω τωρα ειναι καραπαρανομο. Ισχυει το α) αλλαξαν οι αντοχες του μεσου ανθρωπου στο αλκοολ, β) εγιναν πιο αυστηρα τα νουμερα επειδη παλια δεν θεωρουσαν αρκετα σημαντικο το drink driving, ή γ) χαμηλωσαν τα ορια για να πιανουν περισσοτερους για λογους που εγω φανταζομαι???
Αν τωρα εμενα με πιασουν και οδηγαω με 0.41 (ορια παλια 0.5, τωρα 0.25 εως 0-4, 041 εως 0.8 και 0.8 εως καηκες) και δεχτω να κανω εργομετρικα τεστ εκεινη την στιγμη (λεμε τωρα, για χαριν της συζητησης) και βγω με καλυτερα αντανακλαστικα και καταλληλοτερος για οδηγηση απο εναν αλλον που με 0.24 βγαλει χειροτερα αποτελεσματα απο εμενα, θα δεχτεις οτι θα ηταν καλυτερο να πετυχαινες εμενα στον δρομο σου και οχι τον αλλον, ανεξαρτητως του τι λεει το μηχανακι?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@ Lokatzis
Ο σκοπος των τροχομπατσων ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ να βαλουν καποια ευρω στο ταμειο, και αφου δεν μπορουσαν να τον γραψουν για το αλκοτεστ, τον εγραψαν για αυτο που μπορουσαν...Αν δεν το εχεις καταλαβει ακομα αυτο, τοτε ή εισαι πολυ ρομαντικος ή ζεις σε αλλη χωρα...Προφανώς και δεν είμαι ρομαντικός. Αναφέρθηκα στο τι θα έπρεπε να κάνουν εάν λειτουργούσαν τυπικά by
Αν τωρα εμενα με πιασουν και οδηγαω με 0.41 (ορια παλια 0.5, τωρα 0.25 εως 0-4, 041 εως 0.8 και 0.8 εως καηκες) και δεχτω να κανω εργομετρικα τεστ εκεινη την στιγμη (λεμε τωρα, για χαριν της συζητησης) και βγω με καλυτερα αντανακλαστικα και καταλληλοτερος για οδηγηση απο εναν αλλον που με 0.24 βγαλει χειροτερα αποτελεσματα απο εμενα, θα δεχτεις οτι θα ηταν καλυτερο να πετυχαινες εμενα στον δρομο σου και οχι τον αλλον, ανεξαρτητως του τι λεει το μηχανακι?
Επειδή, όμως, δεν μπορούν να κάνουν εργομετρικές μετρήσεις στον κάθε ένα που σταματούν, υπάρχει ένα γενικό όριο περιεκτικότητας σε αλκοόλ στον εκπνεόμενο αέρα που υποδηλώνει επικινδυνότητα πάνω από αυτό και που , υποθέτω, προκύπτει από κάποιους μέσους όρους. Έτσι, αν κατά μέσα όρο ένα άτομο 50 κιλών με 1+ ποτήρι ξεπερνάει το όριο και κατά Μ.Ο. είναι επικίνδυνο, είναι λογικό και ένα άτομο 100 κιλών να είναι επικίνδυνο (κατά Μ.Ο.) με 2+ ποτά (δε θα διαφωνήσουμε αν είναι 1,5+ ή 2,5+). Πάντα μιλάμε, όμως, με μέσους όρους.
Μπορεί εσύ να μπορείς να πάρεις όλη την Κατεχάκη με ανάποδο τιμόνι και να είσαι ακίνδυνος ενώ κάποιος άλλος που οδηγάει 'κανονικά' να είναι επικίνδυνος. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να μετρηθεί πρακτικά. Αναγκαστικά, εσύ θα φας την κλήση.
-
Ε ναι, αυτο λεω και εγω. Δεν απαιτησα να γινεται κατι τετοιο ουτε να μην μου κανουν τιποτα επειδη ΕΓΩ ΛΕΩ οτι ειμαι οκ (οχι οτι θα με δειτε να οδηγαω με 0.40, δεν παιζουν τετοια σεναρια ).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οσους βγαίνουν οριακά πάνω, τους γράφουν ή τους ξαναεξετάζουν ?Απ' όσο ξέρω από φίλο μου, τους αφήνουν λίγη ώρα και αν είναι και κανένα περίπτερο κοντά, τους λένε να πάρουν να πιουν και νερό, μήπως πέσει. Αυτά αν είσαι στο όριο πάντα.
Λόγικα εξαρτάται και από τον αστυνομικό στον οποίο θα πέσεις. -
Σε μπλόκο στον παράδρομο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων Φαλήρου ο αστυνομικός πέρα απο τον καθιερωμένο
έλεγχο στοιχείων έκανε σε όλους τους οδηγούς την αμίμιτη ερώτηση: Τι κάνεις εδώ?Απο πότε πρέπει να δίνω αναφορά για το γιατί περνάω απο εναν δημόσιο δρόμο? Και εαν η απάντηση ήταν 'ήρθα για κόντρες' θα σε γράψει για 'πρόθεση οδήγησης για χάριν επίδειξης'?
Φυσικά όποιος τολμούσε να αντιδράσει στην ερώτηση δεχόταν το γνωστό 'πες μου γιατί αλλιώς θα σε γράψω'...Που'ναι η δημοκρατία, οεο
-
εγω θα του ελεγα οτι εχω ραντεβου με την αδερφη του εκει!
-
Ψιλοάσχετο. Σήμερα πρόσεξα ότι είχε πολλά μπλόκα (Βείκου, δικαστήρια ευελπίδων, Ιερά οδός, Σταθμός Λαρίσης Ο.Σ.Ε., κ.λ.π. )
Λίγο προσοχή αυτές τις ημέρες μέχρι να ξαναμαζευτούν.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ψιλοάσχετο. Σήμερα πρόσεξα ότι είχε πολλά μπλόκα (Βείκου, δικαστήρια ευελπίδων, Ιερά οδός, Σταθμός Λαρίσης Ο.Σ.Ε., κ.λ.π. )Λίγο προσοχή αυτές τις ημέρες μέχρι να ξαναμαζευτούν.
Προσοχή σε ποια πράγματα που δε θα χρειάζονται προσοχή μόλις τα μπλόκα περιοριστούν και πάλι;
Να αναφερόσουν σε μπλόκα σε μεγάλους δρόμους που θα σε γράψουν για 'υπερβολική' ταχύτητα μπορεί και να το καταλάβαινα. -
Σου ξαναλεω οτι με αυτα που λες, φαινεσαι ρομαντικος. Προσοχη γιατι αμα εχουν εντολη να μοιρασουν τοσες κλησεις (και για αυτο εχουμε γεμισει μπλοκα), θα βρουν τροπο να τις μοιρασουν.
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα