-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
Den exo sti doyleia ellinika re gmt kai thelo NA GRAPSOΤα έχουμε ξαναπεί. Γράψε με greeklish εδώ: http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp , στα μεταφράζει στα ελληνικά. Μετά, copy+paste στο ποστ σου στο φόρουμ
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αλήθεια, δεν υπάρχει κανένα μέλος του φόρουμ που να αποτελεί μέλος της στρουμφοκοινωνίας;
υπήρχε, αλλά με τόσα μπινελίκια που άκουσε εδώ μέσα, ξέσπασε τελικά και μετά έφυγε.. κρίμα....
Εμ βεβαια, αφου αρχισε να λεει για το ποσο αδικο εχουμε ολοι και ποσο δικιο εχουν οι καημενοι αστυνομικοι που απλα κανουν την δουλεια τους...
κοίτα στο συγκεκριμένο θέμα ( το θυμάμαι καλά ) ναι μεν είχε άδικο κατά την άποψή μου, αλλά γενικά είχε ακούσει ΤΟ μπινελίκι έτσι; και πολλές φορές για πράγματα τα οποία εντάξει.. όπως και να το κάνουμε ήταν υπερβολικά. δηλαδή τους έχει βγει τώρα το όνομα και την έχουν βάψει
σίγουρα ήταν λάθος του να αρχίσει να βρίζει, εγώ στη θέση του απλά δε θα ασχολιόμουν άλλο με το θέμα, αφού θα έβλεπα ότι δεν έχω σημείο επαφής.. -
Δεν με καταλαβες, δεν ειπα για το αν εβριζε και γενικα το ΠΩΣ εκφραζοταν, αλλα το ΤΙ ελεγε...Λιγο πολυ οτι 'κανουμε την δουλεια μας', 'εμεις ξερουμε καλυτερα', και γενικα ολα τα μαργαριταρια που πετανε τσαμπουκαλεμενοι στον δρομο οταν εχουν αδικο ή οταν ΔΕΝ κανουν την δουλεια τους...
-
Ο χρήστης christaras73 έγραψε:
Σίγουρα μπαίνουν πιο μορφωμένοι από τις πανελλαδικές αλλά μετά από λίγο καιρό αρχίζουν και ξεχνούν τα Ελληνικά που ξέρουν και μιλούν την
υπηρεσιακή γλώσσα. Έχει πολύ πλάκα να τους ακούς να μιλούν μεταξύ τους. Άλλο πράγμα.... Μετά από κάποια ώρα συνεχούς ακρόασης αρχίζεις και κολλάς και εσύΠρογραμματιστές έχεις ακούσει να μιλάνε στη 'γλώσσα' τους;
Εκεί να δούμε τι θα καταλάβεις.
-
Το πιθανότερο λίγα πράγματα. Αλλά ο προγραμματιστής δεν θα σε σταματήσει στο δρόμο και αν σου μιλήσει για κάποιο λόγο ή αν του πεις να κάνει κάτι δεν θα σου απαντήσει < Μάλιστα, θα επιληφθώ του συμβάντος >
-
άλλο ένα αλκοτεστ πριν λίγο στο Δημοτικό στον Πειραιά, παρθένο κι αυτό
ευγενέστατοι και τυπικοί -αν και περίμεναν άλλα-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
άλλο ένα αλκοτεστ πριν λίγο στο Δημοτικό στον Πειραιά, παρθένο κι αυτόευγενέστατοι και τυπικοί -αν και περίμεναν άλλα-
Τα ίδια συνάντησα και γω Παρασκευή βράδυ! Δε με πίστευε: 'Μα καλά, όλο το βράδυ και δεν έχεις πιεί τίποτα-τίποτα; '
Μετά το μπιπ, μου έδωσαν και συγχαρητήρια που είμαι 'πολύ συνετός οδηγός'!
-
... και για αποζημίωση, φεύγεις από το μπλόκο με τρελό burn out !
-
2 ποτήρια κρασί με φαγητό και μετά μισό ποτήρι ουίσκι (σε διάστημα 5 ωρών) είναι ΟΚ για αλκοτέστ;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
... και για αποζημίωση, φεύγεις από το μπλόκο με τρελό burn out ! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
2 ποτήρια κρασί με φαγητό και μετά μισό ποτήρι ουίσκι (σε διάστημα 5 ωρών) είναι ΟΚ για αλκοτέστ;Λογικά, ειδικά εφόσον πρόκειται για διάστημα 5 ωρών, μάλλον ναι.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
2 ποτήρια κρασί με φαγητό και μετά μισό ποτήρι ουίσκι (σε διάστημα 5 ωρών) είναι ΟΚ για αλκοτέστ;
Λογικά, ειδικά εφόσον πρόκειται για διάστημα 5 ωρών, μάλλον ναι.
Αυτό δεν είναι σίγουρο.. Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα αποδομεί ο οργανισμός σου το αλκοολ και τι τροφή έχεις καταναλώσει..
Μου είχε πεί γιατρός ότι αλκοολ συνεχίζει να υπάρχει και μετά από 12 ώρες από την κατανάλωσή του στο αίμα ( σε μικρή βέβαια ποσότητα)
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
ειχα πιει 4 σκετα τζακ στην καφετερια ενος φιλου σε διαστημα το πολυ μιαμισης ωρας.
χειμωνας κ καλα κ με τσιγκλαει ενας φιλος να παμε να ανοιξουμε την αλφα.
κ δεν παμε λεω εγω....
ωρα 9 βραδυ κ μετα τα ανοιγματα κ ενω γυρναμε μπλοκο...
μου ζητανε τα χαρτια κ ενω ημουν κομπλε σε ολα μου λενε οτι θα κανουν κ ενα τυπικο αλκοτεστ.
ωχ, λεω απο μεσα μου την πουτσισα τωρα..
-φυσιξτε κυριε εδω παρακαλω..
φου εγω 22 το αλκοτεστομετρο.
-παραξενευεται το οργανο κ μου λεει να το επαναλαβουμε.
-γιατι ρωταω,τι σημαινει το 22?
-μου απανταει οτι συνηθως οταν εχουν 22 το επαναλαμβανουν διοτι αν γραψει 24 εχουμε προβλημα κ θα με γραψουν.-απανταω εγω τωρα αφου εμεινα λιγο παγακι απ την τυχη μου.
-κ τι ρε μεγαλε θα φυσαω μεχρι να με γραψετε?δεν ειμαστε καθολου καλα.
οχι δεν ξαναφυσαω κ δεν ξαναβαζω αυτη τη μαλακια στο στομα μου,οτι εγραψε εγραψε!
ε τοτε μου λεει οτι θα σε γραψουμε γιατι δεν εχεις πινακιδα μπροστα!μου λενε..
-γραψτε οτι θελετε γιατι εχουμε κ δουλειες κ αρκετα με καθυστερησατε!
33ε κληση κ καπνος εγω.
φτηνα την γλυτωσα..Ελπίζοντας να μην το πάρεις προσωπικά, εύχομαι ολόψυχα την επόμενη φορά που οποιοσδήποτε έχει πιεί 4 ποτά και μετά θεωρεί ότι είναι καλή ιδέα να πάει να 'ανοίξει' το αυτοκίνητο του, να εισπράξει μια τόσο ξεγυρισμένη κλήση που να μην τολμήσει να το ξανακάνει.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
:hmmm:
Ελπίζοντας να μην το πάρεις προσωπικά, εύχομαι ολόψυχα την επόμενη φορά που οποιοσδήποτε έχει πιεί 4 ποτά και μετά θεωρεί ότι είναι καλή ιδέα να πάει να 'ανοίξει' το αυτοκίνητο του, να εισπράξει μια τόσο ξεγυρισμένη κλήση που να μην τολμήσει να το ξανακάνει.Πάλι γίνεσαι απόλυτος. Ξέρω ανθρώπους (ελάχιστους είναι η αλήθεια), που 4 ποτά τους πειράζουν όσο πειράζουν εσένα κι εμένα 2 ποτήρια νερό. Ο νόμος είναι νόμος βέβαια και καλό είναι να τον σεβόμαστε.
-
Τον νόμο δεν είναι 'καλό' να τον σεβόμαστε, Krus. Πρέπει να τον σεβόμαστε.
Εμμένω στην άποψη μου, καθώς δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε πόσο αντέχει το αλκοόλ ο κάθε άνθρωπος. Μην λησμονείς ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας ξεψυχούν στην άσφαλτο κάθε χρόνο επειδή κάποιοι πίστεψαν ότι η κατανάλωση κάποιων ποτών δεν είχε επηρεάσει την οδηγική τους ικανότητα.
-
Λίγο δύσκολο να μην το πάρει προσωπικά... Αλλά ο Νάσος έχει χιούμορ, δεν τον φοβάμαι...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ελπίζοντας να μην το πάρεις προσωπικά, εύχομαι ολόψυχα την επόμενη φορά που οποιοσδήποτε έχει πιεί 4 ποτά και μετά θεωρεί ότι είναι καλή ιδέα να πάει να 'ανοίξει' το αυτοκίνητο του, να εισπράξει μια τόσο ξεγυρισμένη κλήση που να μην τολμήσει να το ξανακάνει.
Όπως είπε και ο Krusenstern, το βλέπεις απόλυτα. Από τη στιγμή που το μηχάνημα τον έβγαλε κάτω από το όριο, σημαίνει ότι τα 4 ποτά δεν τον είχαν επηρεάσει σε επικίνδυνο βαθμό. Κι εμένα έχει τύχει να μου κάνουν αλκοτέστ μετά από δυό ποτά και δυο σφηνάκια σε διάστημα δύο ωρών και το μηχάνημα δεν έδειξε σχεδόν τίποτα. Αλλά, όμως, είμαι 1.95, 95 κιλά με αρκετά καλό μεταβολισμό.
Το όριο κατανάλωσης που θέτει ο νόμος δε μετράει αριθμό ποτηριών, αλλά πόσο επηρεάζει το ποτό τον οργανισμό σου (χοντρική μέτρηση βέβαια μέσω της εκπνοής).
Εν κατακλείδι, αν ο καθένας από εμάς γνωρίζει τα όριά του (1 ποτήρι εσύ, 2 εγώ, 3 ο άλλος), δεν υπάρχει πρόβλημα. Και ως όρια δεν εννοώ το πως νοιώθει, αλλά απτές αποδείξεις, όπως τι δείχνει το αλκοτέστ. -
Εχει σχεση με το βαρος του ατομου και τον μεταβολισμό του. Η κορη μου ειναι 48 κιλά και με ενα ποτο το μηχανημα εγραψε περιπου 34!!! και την εγραψαν. το τεστ εγινε στο Χαλανδρι και ενα τετερτο μετά το ποτό. την κρατησαν μιση ωρα και την ξαναμετρησαν και ειχε πεσει κατω απο 22. Απο τοτε προσεχει πολύ γιατι το μικρο βαρος δειχνει μεγαλη αναλογία. ασχετα με το αν ειναι ζαλισμένη η οχι.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Απο τοτε προσεχει πολύ γιατι το μικρο βαρος δειχνει μεγαλη αναλογία. ασχετα με το αν ειναι ζαλισμένη η οχι.Να υποθέσω ότι μπορεί να ισχύει και το αντίθετο;
Αλήθεια, πως ακριβώς βεβαιωνόμαστε ότι η ικανότητα κάποιου να οδηγήσει δεν έχει επηρεαστεί καθόλου μετά την κατανάλωση αλκοόλ; Μήπως το γεγονός ότι δεν τραυλίζει, ή ότι δεν παραπατάει μας κάνει να νομίζουμε ότι η συγκέντρωση και τα αντανακλαστικά του εξακολουθούν να βρίσκονται στο 100%; Εσείς θα εμπιστευόσασταν το παιδί σας να πάει εκδρομή με πούλμαν ο οδηγός του οποίου έχει χτυπήσει 4 ποτηράκια ουίσκι, και ο οποίος διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι το αλκοόλ δεν τον πειράζει;
Στην περίπτωση μας, πως θα νιώθατε αν γνωρίζατε ότι στο διπλανό (ή στο αντίθετα ερχόμενο) αυτοκίνητο ο οδηγός έχει πιεί κάτι παραπάνω, αλλά παρόλα αυτά προτίθεται να το «ανοίξει» γιατί αυτός γνωρίζει ότι το αλκοόλ δεν τον πειράζει;
-
MoΥ εχει τύχει να την 'ακούσω' με 2 μπύρες και απο την άλλη να πιώ 3-4 ποτά και να είμαι μια χαρά. (Εννοείται ότι δεν οδήγησα σε καμία από τις 2 περιπτώσεις)..
Συνεπώς δεν νομίζω οτι υπάρχει αντικειμενικός δείκτης για το πόσο θα μας πιάσει 1 ή 2 ή 3 ποτά..
Προσωπικά οταν οδηγώ δεν πίνω παραπάνω από 2 μικρες μπύρες ή 1,5 ουίσκι (με αρκετό νεράκι γνωστό 'ως ουισκάδα ')
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα