-
Μα υπάρχει λόγος!!!!
δείτε εδώ!!!http://financial.flash.gr//world/cosmos ... 0/14457id/
Αμφιβάλλει κανείς πως για αυτόν τον λόγο θα γίνει η επίθεση; Εκτός αν εξασφαλιστούν από αλλού τα παραδάκια, ή αποδειχτεί πως θα χάσουν λεφτά, ή μπορούν να βγάλουν κι άλλα αν το αναβάλλουν για λίγο αργότερα.
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα...
-
Μα αυτά είναι τα αυτονόητα George. Το θέμα είναι ότι ο έλεγχος των πετρελαίων δε θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει επίσημο λόγο για επίθεση... Αν και για το Μπους δεν τό 'χω και απίθανο
-
quote='CLIO-V6'] ''Α ρε Κολομβε γαμω την περιεργεια σου.'' [/quote]
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα...
Τη δοξα πολλοι εμισησαν το χρημα κανεις!!!
-
Ο χρήστης farting_cow έγραψε:
Μα αυτά είναι τα αυτονόητα George. Το θέμα είναι ότι ο έλεγχος των πετρελαίων δε θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει επίσημο λόγο για επίθεση... Αν και για το Μπους δεν τό 'χω και απίθανοΜπορεί να τους επιτεθεί επειδή δεν του έδωσαν το πετρέλαιό του!
Να τους κατηγορήσει πως θέλουν να εξαθλιώσουν τον λαό του με τις τιμές που ζητούν για το πετρέλαιο που πηγάζει σε μια χώρα που ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ τους αφήνει να χρησιμοποιούν!
Άσε που σε τελική ανάλυση μπορεί απλώς να ρίξει μερικές βόμβες και να πει 'Man, we're sorry! We thought you were those serb sons of a bitch!' και να τους δώσει ληγμένα φαγητά με αντάλλαγμα την αξία τους (αν ήταν φρέσκα) σε πετρέλαιο (σε τιμή πετρελαίου που βολεύει!).
Άσε που μπορεί να πεί πως είναι τρομοκράτες.
Γιατί είναι τρομοκράτες;
Γιατί έτσι λέω εγώ! (ο μπους εννοείται!) And if you are not part of the solution you're part of the problem, ή στα ελληνικά όποιος δεν είναι στο πλευρό μας θεωρούμε πως είναι εχθρός μας, αφού στηρίζει τους τρομοκράτες.Αλλά τι λέω; Τα παραπάνω τα έχει ήδη πει και κάνει!!! Μάλλον κάτι καινούριο (ακόμα χειρότερο) θα σκαρφιστεί, για να μην τον κατηγορήσουν για έλλειψη φαντασίας. Και αυτή είναι σοβαρή κατηγορία...
Εγώ πάντως τις παραδέχομαι τις κυβερνήσεις τους. Είναι μεν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στον πλανήτη και την ανθρωπότητα, αλλά για την χώρα τους είναι ό,τι ιδανικότερο, σε λίγο θα φτιάξουν τις ΗΠΑ σαν ουτοπία... No matter the cost
-
Το ότι δεν καταδικάζει είναι άλλο θέμα, άλλωστε ούτε κανένας κάτοικος Ελλάδας στο φόρουμ καταδίκασε την 'αποστολή ειρηνευτικής δυνάμεως' από την Ελλάδα στο Αφγανιστάν, ή την στάση των εκάστοτε υπουργών μας σε συνεδριάσεις της ΕΕ, ή το γεγονός πως αναχαιτίζουμε οπλισμένα τουρκικά αεροπλάνα που βρίσκονται στον ελληνικό εναέριο χώρο με δικά μας που δεν φέρουν όπλα για να μην προκαλέσουμε τους Τούρκους (!!!).Αυτό με τα άοπλα ελληνικά μαχητικά είναι ανακριβές! Οπό όσα μπορώ να γνωρίζω ουδέποτε έχει συμβει να φύγουν αεροπλάνα για αναχαίτηση χωρίς οπλισμό.
Από την άλλη είναι αυτονόητη η καταδίκη μεμπτών πράξεων από τις κυβερνήσεις μας από όλους εδώ μέσα πιστεύω...!!! -
Εγώ πάντως τις παραδέχομαι τις κυβερνήσεις τους. Είναι μεν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στον πλανήτη και την ανθρωπότητα, αλλά για την χώρα τους είναι ό,τι ιδανικότερο, σε λίγο θα φτιάξουν τις ΗΠΑ σαν ουτοπία... No matter the costΕυτυχώς George που η ιστορία σε διαψεύδει. Όλες οι αυτοκρατορίες έκαναν λάθη και κάποια στιγμή κατέρρευσαν....!
Όσο για τις ΗΠΑ.
Έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν -δυστηχώς για όλους- πολλούς και επικίνδυνους εχθρούς. Και ο κυριότερος από αυτούς, είναι η φύση η οποία εκδικείται και μάλιστα χωρίς διακρίσεις! -
Μα αυτά είναι τα αυτονόητα George. Το θέμα είναι ότι ο έλεγχος των πετρελαίων δε θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει επίσημο λόγο για επίθεση... Αν και για το Μπους δεν τό 'χω και απίθανο
Μπορεί να τους επιτεθεί επειδή δεν του έδωσαν το πετρέλαιό του!
Να τους κατηγορήσει πως θέλουν να εξαθλιώσουν τον λαό του με τις τιμές που ζητούν για το πετρέλαιο που πηγάζει σε μια χώρα που ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ τους αφήνει να χρησιμοποιούν!
Άσε που σε τελική ανάλυση μπορεί απλώς να ρίξει μερικές βόμβες και να πει 'Man, we're sorry! We thought you were those serb sons of a bitch!' και να τους δώσει ληγμένα φαγητά με αντάλλαγμα την αξία τους (αν ήταν φρέσκα) σε πετρέλαιο (σε τιμή πετρελαίου που βολεύει!).
Άσε που μπορεί να πεί πως είναι τρομοκράτες.
Γιατί είναι τρομοκράτες;
Γιατί έτσι λέω εγώ! (ο μπους εννοείται!) And if you are not part of the solution you're part of the problem, ή στα ελληνικά όποιος δεν είναι στο πλευρό μας θεωρούμε πως είναι εχθρός μας, αφού στηρίζει τους τρομοκράτες.Αλλά τι λέω; Τα παραπάνω τα έχει ήδη πει και κάνει!!! Μάλλον κάτι καινούριο (ακόμα χειρότερο) θα σκαρφιστεί, για να μην τον κατηγορήσουν για έλλειψη φαντασίας. Και αυτή είναι σοβαρή κατηγορία...
Εγώ πάντως τις παραδέχομαι τις κυβερνήσεις τους. Είναι μεν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στον πλανήτη και την ανθρωπότητα, αλλά για την χώρα τους είναι ό,τι ιδανικότερο, σε λίγο θα φτιάξουν τις ΗΠΑ σαν ουτοπία... No matter the cost
Σωστός!
Even though the days the USA and its emperor collapse are not THAT far away...
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Αυτό με τα άοπλα ελληνικά μαχητικά είναι ανακριβές! Οπό όσα μπορώ να γνωρίζω ουδέποτε έχει συμβει να φύγουν αεροπλάνα για αναχαίτηση χωρίς οπλισμό.
Από την άλλη είναι αυτονόητη η καταδίκη μεμπτών πράξεων από τις κυβερνήσεις μας από όλους εδώ μέσα πιστεύω...!!!Epeidh yphrethsa sth Polemikh Aeroporia, se monada me F-16, sas diabebaiw kai egw, oti ta aeroplana apogeiwnotan panta oplismena, otan eprokeito, gia anaxaithsh. To apogohteytiko htan, oti apogeiwnotan, sxedon ka8e mera, gia ayth th douleia....
-
Για το θέμα της καταστροφής του πλανήτη και της συνεχόμενης χρήσης όπλων σε διάφορες περιοχές, κάνοντας τον σερίφη και τον δικαστή όλου του κόσμου, έχω να κάνω μία ερώτηση.
Δεν καταλαβαίνουν ότι κάποια στιγμή θα πέθάνουν όλοι και όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη θα έχουν την ίδια τύχη με τα αμερικανάκια? -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Για το θέμα της καταστροφής του πλανήτη και της συνεχόμενης χρήσης όπλων σε διάφορες περιοχές, κάνοντας τον σερίφη και τον δικαστή όλου του κόσμου, έχω να κάνω μία ερώτηση.
Δεν καταλαβαίνουν ότι κάποια στιγμή θα πέθάνουν όλοι και όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη θα έχουν την ίδια τύχη με τα αμερικανάκια?-
Τα λεφτά που κονομάνε (κυβερνήσεις και εταιρείες) από τις βόμβες που πουλάνε make the world go round.
-
Μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει! Σίγουρα οι Μπούσηδες και οι οπλοπαραγωγοί θα έχουν αφήσει χρόνια λόγω γήρατος, οπότε who cares?
-
Ο λαός των ΗΠΑ δεν έχει ουσιαστική ενημέρωση για τους κινδύνους από την Χιροσίμα και μετά, οπότε τρία πουλάκια κάθονταν...
-
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αυτό με τα άοπλα ελληνικά μαχητικά είναι ανακριβές! Οπό όσα μπορώ να γνωρίζω ουδέποτε έχει συμβει να φύγουν αεροπλάνα για αναχαίτηση χωρίς οπλισμό.
Από την άλλη είναι αυτονόητη η καταδίκη μεμπτών πράξεων από τις κυβερνήσεις μας από όλους εδώ μέσα πιστεύω...!!!Epeidh yphrethsa sth Polemikh Aeroporia, se monada me F-16, sas diabebaiw kai egw, oti ta aeroplana apogeiwnotan panta oplismena, otan eprokeito, gia anaxaithsh. To apogohteytiko htan, oti apogeiwnotan, sxedon ka8e mera, gia ayth th douleia....
Πολύ χαίρομαι που το ακούω αυτό!
Δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου, αυτά λεγόντουσαν στις ειδήσεις (τηλεόραση) πριν 3 περίπου χρόνια που βλέπαμε τα πλάνα από τις αναχαιτίσεις στους Τούρκους.
Η παραπληροφόρηση είναι κακό πράγμα... Πάντως σκεφτείτε τι παραπληροφόρηση υπάρχει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και πόσο εύκολα υπνωτίζεται ο κόσμος...
-
Το μονο που εχω να πω ειναι οτι ειναι λυπηρο να βλεπω εσας εδω, οι οποιοι εχετε τοσες ιδεες για το πως ειναι η ζωη στις ΗΠΑ, απο ολες τις πλευρες, οταν κανεις σας δεν εχει ζησει εδω και οι περισσοτεροι δεν εχουν καν επισκευθει την χωρα.
Για οσο αξιζει η γνωμη μου, η ζωη στις ΗΠΑ δεν εχει να κανει τιποτε με το αρθρο που αρχισε αυτο το θρεντ.
-
Φίλε gavriil, έχεις δίκαιο να λες ότι δεν έχουμε ζήσει εκεί, αλλά οι εικόνες που μας κατακλύζουν από παντού λένε πολλά για το πώς είναι το 'εκεί' και δόξα τω Θεώ, δεν είναι λίγες οι εικόνες αυτές. Εκτός αν θέλεις να πεις ότι οι ταινίες π.χ. του Hollywood φτιάχνονται από εχθρούς των ΗΠΑ που θέλουν να τις καταστρέψουν και να περάσουν μια πολύ άσχημη εικόνα για αυτή τη χώρα που δεν είναι πραγματική. Νομίζω ότι μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, αν σκεφτούμε την προπαγάνδα που εμπεριέχεται σε αυτές.
Αφού λες ότι η ζωή εκεί δεν έχει σχέση με το άρθρο που άρχισε το thread πες μας τότε εσύ πώς είναι η ζωή πραγματικά εκεί.
Τα νούμερα που αναφέρονται όσον αφορά κατανάλωση ενέργειας κλπ είναι ψεύτικα; Ή θέλεις να μας πεις ότι ζεις στη χώρα της λιτότητας;
Μπορεί να μην έχουμε ζήσει εκεί αλλά έχουμε (τουλάχιστον εγώ ) πολλούς γνωστούς οι οποίοι ζουν εκεί και δε νομίζω να μας λένε ψέματα.
Όσον αφορά το άλλο θέμα που σε είχα ρωτήσει σε άλλο thread, αν δηλαδή νιώθεις Έλληνας ή Αμερικανός μου είχες απαντήσει ότι δεν κατάλαβες την ερώτηση. Η απάντηση σου μου φάνηκε υποκριτική διότι μου έχεις δώσει την εντύπωση ενός έξυπνου ανθρώπου και η απάντηση σου κάθε άλλο παρά έξυπνη ήταν ( ή μήπως ήταν; ).
Και να πω ότι δε χάνεις ευκαιρία να παρουσιάζεις τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα (τα οποία παραδέχομαι ότι υπάρχουν ). Ήθελα να μου πεις ειλικρινά αν βλέπεις κάποια κακά στις ΗΠΑ και ποια είναι αυτά. Όσο για τον πόλεμο που ετοιμάζεται τι γνώμη έχεις; Νομίζεις ότι οι ΗΠΑ το κάνουν για να προστατέψουν τον κόσμο από τον παγκόσμιο τρομοκράτη Σαντάμ; Πώς σου φαίνεται το ότι ο Μπους δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μαζί με κάποιους φίλους τους θα κάνουν τον πόλεμο άσχετα από τις αποφάσεις του ΟΗΕ; Τι γνώμη έχεις για τη Σερβία και τους Παλαιστίνιους;
Ρωτάω επειδή δε ζω εκεί και θέλω να μάθω τις απόψεις ενός σκεπτόμενου πολίτη των ΗΠΑ. -
Ο ΑΛΑΖΟΝΑΣ GAVRIIL 1 ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΖΩΗ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΞΙΑ!
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ,ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ,ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ,ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ,ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ,ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ,ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ,ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Κ.Ο.Κ.
ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ!!!!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΥΣ 4Τ (ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ)ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΛΑΖ ΑΡΘΡΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ Κ.Α. ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΜΑΣ.
Σ'ΕΝΑ ΑΠ΄ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ USA:ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ,ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΔΗΜ/ΦΟΣ:'...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΙΣ 11ΗΣ ΣΕΠΤ.,ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ,ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.ΥΠΑΡΞΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΕΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΛΛΟΝ ΠΟΝΟ.ΣΕ ΤΙ ΒΑΘΜΟ ΟΜΩΣ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕ?'ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ'ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!!ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΝ GAVRILAKO!
'ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΚΙΈΜΕΙΣ ΤΕΡΑΤΑ'
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΟ 2003!
ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΣΑΣ
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Φίλε gavriil, έχεις δίκαιο να λες ότι δεν έχουμε ζήσει εκεί, αλλά οι εικόνες που μας κατακλύζουν από παντού λένε πολλά για το πώς είναι το 'εκεί' και δόξα τω Θεώ, δεν είναι λίγες οι εικόνες αυτές. Εκτός αν θέλεις να πεις ότι οι ταινίες π.χ. του Hollywood φτιάχνονται από εχθρούς των ΗΠΑ που θέλουν να τις καταστρέψουν και να περάσουν μια πολύ άσχημη εικόνα για αυτή τη χώρα που δεν είναι πραγματική. Νομίζω ότι μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, αν σκεφτούμε την προπαγάνδα που εμπεριέχεται σε αυτές.
Αφού λες ότι η ζωή εκεί δεν έχει σχέση με το άρθρο που άρχισε το thread πες μας τότε εσύ πώς είναι η ζωή πραγματικά εκεί.
Τα νούμερα που αναφέρονται όσον αφορά κατανάλωση ενέργειας κλπ είναι ψεύτικα; Ή θέλεις να μας πεις ότι ζεις στη χώρα της λιτότητας;
Μπορεί να μην έχουμε ζήσει εκεί αλλά έχουμε (τουλάχιστον εγώ ) πολλούς γνωστούς οι οποίοι ζουν εκεί και δε νομίζω να μας λένε ψέματα.
Όσον αφορά το άλλο θέμα που σε είχα ρωτήσει σε άλλο thread, αν δηλαδή νιώθεις Έλληνας ή Αμερικανός μου είχες απαντήσει ότι δεν κατάλαβες την ερώτηση. Η απάντηση σου μου φάνηκε υποκριτική διότι μου έχεις δώσει την εντύπωση ενός έξυπνου ανθρώπου και η απάντηση σου κάθε άλλο παρά έξυπνη ήταν ( ή μήπως ήταν; ).
Και να πω ότι δε χάνεις ευκαιρία να παρουσιάζεις τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα (τα οποία παραδέχομαι ότι υπάρχουν ). Ήθελα να μου πεις ειλικρινά αν βλέπεις κάποια κακά στις ΗΠΑ και ποια είναι αυτά. Όσο για τον πόλεμο που ετοιμάζεται τι γνώμη έχεις; Νομίζεις ότι οι ΗΠΑ το κάνουν για να προστατέψουν τον κόσμο από τον παγκόσμιο τρομοκράτη Σαντάμ; Πώς σου φαίνεται το ότι ο Μπους δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μαζί με κάποιους φίλους τους θα κάνουν τον πόλεμο άσχετα από τις αποφάσεις του ΟΗΕ; Τι γνώμη έχεις για τη Σερβία και τους Παλαιστίνιους;
Ρωτάω επειδή δε ζω εκεί και θέλω να μάθω τις απόψεις ενός σκεπτόμενου πολίτη των ΗΠΑ.Γεια χαρα φιλε Γαβριηλ και πολυ χαιρομαι που συμμετεχεις σε αυτο το τοπικ. Αν μου επιτρεπετε να ρωτησω και εγω κατι συμπληρωματικο. Ειδε ποτε Αμερικανος πολιτης που ζει στις ΗΠΑ τα χιλιαδες καρβουνιασμενα πτωματα απο γυναικοπαιδα και μωρα που βγαλανε απο καταφυγιο στης Βαγδατης? Ητανε απο αυτους τους πυραυλους που τρυπησαν το μπετο για να χτυπησουν υποτιθεται στρατιωτικο στοχο. Μονο που για μια ακομα φορα εκαναν λαθος. Το ειδα σε ντοκυμαντερ και ευχομαι ποτε στη ζωη σας να μην δειτε κατι τετοιο. Ουτε προκειται να το ξαναδειξουν βεβαια. Μιλαμε για γενοκτονια. Και ολα αυτα γιατι? Γι αυτο ρωταω και εγω τι σκεπτεται ο καθημερινος ανθρωπος στην Αμερικη, γιατι πιστευω οτι και στο Σηατλ τοτε υπηρξε μια καλη αντιδραση.
-
Εγώ θα έλεγα να μη δίνετε σημασία στο τι γράφει ο γαβρίλος, που ξαφνικά ανακάλυψε το promise land, Υπάρχουν και εκεί σκεπτόμενοι άνθρωποι και που δεν συμφωνούν πάντα με τι τις πράξεις της εκάστοτε εξουσίας. Βέβαια η παραπληροφόρηση είναι πάντα κακός οδηγός. Ολοι θα θυμόσαστε τις εικόνες του CNN για τα καϊμένα τα πουλιά που βούλιαζαν μέσα στο πετρέλαιο που άφηνε νε φέυγει απο τις κάνουλες ο κακός ιρακινός. Ευτυχώς που κάποιοι σκεπτώμενοι δημοσιογράφοι αποκάλυψαν (μετά απο καιρό) ότι τα πουλάκια αυτά βούλιαζαν μέσα στο πετρέλαιο απο το ναυάγιο του Exxon Valdez στην αλάσκα και όχι στον περσικό.
Αφήστε τα ρε παιδιά, ότι και να λέμε αυτή είναι πάντα η αλαζονεία του απόλυτα ισχυρού. Είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση. Πάρτε παράδειγμα στο δρόμο, αυτόν που οδηγεί την Ferrari Bi-Turbo και τον άλλο με το θεωριτικά ισχυρό του κουβαδάκι των 100ΗΡ.
Τώρα γιατι ο γαβρίλος καταφέρεται τόσο έντονα για ότι Ελληνικό?
Μην τον κατακρίνετε. Ποιός ξέρει και αυτός με τι πίκρες ή τι άλλο, έφυγε απο την Ελλάδα. Και βέβαια τώρα το παίζει απο θέση ισχύος, ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Εμείς εδώ θα συνεχείσουμε να τραβάμε το δικό μας κουπί, γιατί έτσι μας αρέσει!!!! -
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Φίλε gavriil, έχεις δίκαιο να λες ότι δεν έχουμε ζήσει εκεί, αλλά οι εικόνες που μας κατακλύζουν από παντού λένε πολλά για το πώς είναι το 'εκεί' και δόξα τω Θεώ, δεν είναι λίγες οι εικόνες αυτές. Εκτός αν θέλεις να πεις ότι οι ταινίες π.χ. του Hollywood φτιάχνονται από εχθρούς των ΗΠΑ που θέλουν να τις καταστρέψουν και να περάσουν μια πολύ άσχημη εικόνα για αυτή τη χώρα που δεν είναι πραγματική.Απλως θα σου πω οτι μου φενετε τουλαχιστον γελοιο απο καποιον που νομιζει οτι μπορει να καταλαβει το πως ζει ενας λαος και πως ειναι η καθημερινοτητα σε μια χωρα, μονο μεσα απο τις ταινιες που παραγει ο τομεας του κινηματογραφου αυτης. Σορρυ.
Αν και οπως εχω πει αυτο δεν ειναι το καταλληλο φορουμ, κατα την γνωμη μου, για τετοια συζητηση, ρωτησε με συγκεκριμενα τι θες να μαθεις και θα σου απαντησω. Η παραπανω ερωτηση σου ειναι πολυ γενικη.
Τα νούμερα που αναφέρονται όσον αφορά κατανάλωση ενέργειας κλπ είναι ψεύτικα;
Μπορεις εσυ να μου πεις απο που ο 'δημοσιοφραφος' εχει βρει αυτα τα νουμερα? Υπαρχει 'πηγη νουμερων= αβγ' στο αρθρο?
Σιγουρα οι ΗΠΑ καταναλωνουν παραπανω απο αλλες χωρες, ή ολες τις χωρες. Εχεις σκεφθει ομως γιατι? Πως ειναι δυνατον η ποιο υγιεις και μεγαλυτερη οικονομια στον κοσμο, με διαφορα απο τους αλλους, να μην καταναλωνει παραπανω?
Σαν να μου λες, 'ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΟ ΦΕΡΡΑΡΙ ΕΝΖΟ? ΚΟΛΟΑΜΑΞΙ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ'!
Βλεπεις ποσο γελοίο φενεται το παραπανω?
Ποιοι ειναι οι 'γνωστοι σου', που μενουν, ποσο καιρο μενουν εδω, κτλ και τι σου λενε?
Ρωτάω επειδή δε ζω εκεί και θέλω να μάθω τις απόψεις ενός σκεπτόμενου πολίτη των ΗΠΑ.Εισαι σιγουρος οτι με θεωρεις 'σκεπτόμενο πολίτη των ΗΠΑ'?
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Τώρα γιατι ο γαβρίλος καταφέρεται τόσο έντονα για ότι Ελληνικό?
Μην τον κατακρίνετε. Ποιός ξέρει και αυτός με τι πίκρες ή τι άλλο, έφυγε απο την Ελλάδα. Και βέβαια τώρα το παίζει απο θέση ισχύος, ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Εμείς εδώ θα συνεχείσουμε να τραβάμε το δικό μας κουπί, γιατί έτσι μας αρέσει!!!!Θεση ισχυος Γιαυτο ειμαι εδω. Για να δειξω ΠΟΣΟ ισχυρος ειμαι.
Η Ελληνικη πλάκα ειναι...ανευ προηγουμενου.
Τουλαχιστον τα Ελληνικα μου γινοντε καλυτερα, αργα...αλλα σταθερα.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Σιγουρα οι ΗΠΑ καταναλωνουν παραπανω απο αλλες χωρες, ή ολες τις χωρες. Εχεις σκεφθει ομως γιατι? Πως ειναι δυνατον η ποιο υγιεις και μεγαλυτερη οικονομια στον κοσμο, με διαφορα απο τους αλλους, να μην καταναλωνει παραπανω?
Σαν να μου λες, 'ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΟ ΦΕΡΡΑΡΙ ΕΝΖΟ? ΚΟΛΟΑΜΑΞΙ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ'!
Βλεπεις ποσο γελοίο φενεται το παραπανω?
Ποιοι ειναι οι 'γνωστοι σου', που μενουν, ποσο καιρο μενουν εδω, κτλ και τι σου λενε?
-
Αστείο παράδειγμα και τελείως λανθασμένο, διότι η Enzo Ferrari, δεν καίει παραπάνω εις βάρος άλλων αυτοκινήτων. Η ΗΠΑ το κάνουνε εις βάρος ΟΛΟΥ του πλανήτη Η Ιαπωνία είναι εξίσου προηγμένη (για να μην πω περισσότερο) αλλά δεν καταναλώνει όσο η ΗΠΑ - γιατί?
-
Ναί τα χαδέρφεια μου, 15 χρόνια στην Νέα Υόρκη.
-
-
Ολες αυτές τις ημέρες,παρακολουθώ τον σχετικό χαμό που γίνεται -οπως πάντα- μολις ο Gavriil θεσει ενα θέμα.Οπως παντα η συζήτηση θα παει στον πόλεμο και στην ζωή στην Αμερική!
Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω κατι:- Ολοι εμείς κάνουμε παρατηρήσεις που εχουν να κανουν με την πολιτική των ΗΠΑ,με βαση αυτά που γνωρίζουμε και που -κάποια απο αυτά- μας επηρεάζουν/σαν άμεσα.Στο συγκεκριμένο τομέα ομως δεν εχει σημασία αν εχεις μείνει ή οχι στις ΗΠΑ.
Ας μην φθάνουμε λοιπόν αμέσως σε ακραίες καταστάσεις!Αλλωστε υπάρχουν και γηγενείς που συμφωνούν σε μεγάλο ποσοστό με αυτά που λεει ο Gavriil.
2.Ακόμα ολοι εμείς,κάνουμε παρατηρήσεις σχετικά με την ζωή στις ΗΠΑ.Και ο Gavriil αντιτάσσει το επιχείρημα οτι αν δεν εχεις ζήσει εκει δεν μπορείς να εκφραστείς!
Σε αυτό διαφωνώ κι εγω.Αν ηταν ετσι καήκαμε!Θα μπορούσαμε να εκφέρουμε αποψη μόνο για τους γείτονες μας.Ουτε καν για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Αυτό ομως δεν σημαίνει οτι ο καθένας δεν μπορεί να εχει μια αποψη,που στο κατω-κάτω της γραφής δείχνει και την ιδιοσυγκρασία του σαν προσωπικότητα.Σαφώς και υπάρχουν Αμερικανοί με αντιλήψεις πολύ κοντά σε αυτά που εμείς θεωρούμε σωστά!Ε και λοιπόν?!Για τους εκτός Αμερικής ειναι κατι που δεν θα το δούν ποτέ!
Εγω -κι κάποιοι ακόμα ισως- μπορεί να θεωρώ απαράδεκτο το αποκλείεις κόμματα απο την πολιτική σκηνή.Μπορεί να θεωρώ το lobbying εμμετικό! Μπορεί να θεωρώ την απαγόρευση πώλησης του Penthouse στην πολιτεία της Washington εκτός αν εχει χαρτόνι στην πρόσοψη,αστεία!
Και ολα αυτά μπορώ να τα γράψω και να τα υποστηρίξω.
Αλλα σαφώς κάποιος αλλος μπορεί να το θεωρεί ηθικοπλαστικό και δίκαιο!Με ολα τα παραπάνω μπλα-μπλα θελω να παρακαλέσω να μένουμε σε απόψεις και οχι προσωπικές αιχμές!
Οι απόψεις όλων μας σίγουρα ειναι σεβαστές και θα ακουστούν! - Ολοι εμείς κάνουμε παρατηρήσεις που εχουν να κανουν με την πολιτική των ΗΠΑ,με βαση αυτά που γνωρίζουμε και που -κάποια απο αυτά- μας επηρεάζουν/σαν άμεσα.Στο συγκεκριμένο τομέα ομως δεν εχει σημασία αν εχεις μείνει ή οχι στις ΗΠΑ.
American Dream. Η άλλη όψη του νομίσματος