Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Φίλε gavriil, έχεις δίκαιο να λες ότι δεν έχουμε ζήσει εκεί, αλλά οι εικόνες που μας κατακλύζουν από παντού λένε πολλά για το πώς είναι το 'εκεί' και δόξα τω Θεώ, δεν είναι λίγες οι εικόνες αυτές. Εκτός αν θέλεις να πεις ότι οι ταινίες π.χ. του Hollywood φτιάχνονται από εχθρούς των ΗΠΑ που θέλουν να τις καταστρέψουν και να περάσουν μια πολύ άσχημη εικόνα για αυτή τη χώρα που δεν είναι πραγματική.
Απλως θα σου πω οτι μου φενετε τουλαχιστον γελοιο απο καποιον που νομιζει οτι μπορει να καταλαβει το πως ζει ενας λαος και πως ειναι η καθημερινοτητα σε μια χωρα, μονο μεσα απο τις ταινιες που παραγει ο τομεας του κινηματογραφου αυτης. Σορρυ.
Αφού λες ότι η ζωή εκεί δεν έχει σχέση με το άρθρο που άρχισε το thread πες μας τότε εσύ πώς είναι η ζωή πραγματικά εκεί.
Αν και οπως εχω πει αυτο δεν ειναι το καταλληλο φορουμ, κατα την γνωμη μου, για τετοια συζητηση, ρωτησε με συγκεκριμενα τι θες να μαθεις και θα σου απαντησω. Η παραπανω ερωτηση σου ειναι πολυ γενικη.
Τα νούμερα που αναφέρονται όσον αφορά κατανάλωση ενέργειας κλπ είναι ψεύτικα;
Μπορεις εσυ να μου πεις απο που ο 'δημοσιοφραφος' εχει βρει αυτα τα νουμερα? Υπαρχει 'πηγη νουμερων= αβγ' στο αρθρο?
Σιγουρα οι ΗΠΑ καταναλωνουν παραπανω απο αλλες χωρες, ή ολες τις χωρες. Εχεις σκεφθει ομως γιατι? Πως ειναι δυνατον η ποιο υγιεις και μεγαλυτερη οικονομια στον κοσμο, με διαφορα απο τους αλλους, να μην καταναλωνει παραπανω?
Σαν να μου λες, 'ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΟ ΦΕΡΡΑΡΙ ΕΝΖΟ? ΚΟΛΟΑΜΑΞΙ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ'!
Βλεπεις ποσο γελοίο φενεται το παραπανω?
Μπορεί να μην έχουμε ζήσει εκεί αλλά έχουμε (τουλάχιστον εγώ ) πολλούς γνωστούς οι οποίοι ζουν εκεί και δε νομίζω να μας λένε ψέματα.
Ποιοι ειναι οι 'γνωστοι σου', που μενουν, ποσο καιρο μενουν εδω, κτλ και τι σου λενε?
Και να πω ότι δε χάνεις ευκαιρία να παρουσιάζεις τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα (τα οποία παραδέχομαι ότι υπάρχουν ). Ήθελα να μου πεις ειλικρινά αν βλέπεις κάποια κακά στις ΗΠΑ και ποια είναι αυτά. Όσο για τον πόλεμο που ετοιμάζεται τι γνώμη έχεις; Νομίζεις ότι οι ΗΠΑ το κάνουν για να προστατέψουν τον κόσμο από τον παγκόσμιο τρομοκράτη Σαντάμ; Πώς σου φαίνεται το ότι ο Μπους δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μαζί με κάποιους φίλους τους θα κάνουν τον πόλεμο άσχετα από τις αποφάσεις του ΟΗΕ; Τι γνώμη έχεις για τη Σερβία και τους Παλαιστίνιους;
Ρωτάω επειδή δε ζω εκεί και θέλω να μάθω τις απόψεις ενός σκεπτόμενου πολίτη των ΗΠΑ.
Εισαι σιγουρος οτι με θεωρεις 'σκεπτόμενο πολίτη των ΗΠΑ'?