-
DHMHTRHS
EMPEIRIA PROSOPIKH STO SYGKEKRIMENO LASTIXO DEN EXV,ALLA SAN MICHELIN TA SYNHSTV ANEPIFYLAKTA. ARKEI NA MHN PHGAINEIS SE XVMA KAI KABALAS PEZODROMIA. TO MONO POY MOY EIPE ENAS JADERFOS MOY POY EXEI BOYLKANIZATER EINAI OTI KANOYN LIGO UORYBO SYGKRITIKA ME TA ALLA. ALLA TA SYNISTA.
H APOFASH EINAI DIKH SOY -
Ο χρήστης DHMHTRIOS έγραψε:
ARKEI NA MHN PHGAINEIS SE XVMA KAI KABALAS PEZODROMIA. TO MONO POY MOY EIPE ENAS JADERFOS MOY POY EXEI BOYLKANIZATER EINAI OTI KANOYN LIGO UORYBO SYGKRITIKA ME TA ALLA. ALLA TA SYNISTA.Διαφωνω για το χωμα. Σε καθε ειδους χωματοδρομο που πηγα στις διακοπες και τα ξεσκισα ειναι φανταστικα. Επισης ολοι λενε οτι κανουν θορυβο, πραγμα που συμβαινει ισως μονο σε καποιο συγκεκριμενο ειδος ασφαλτου. Εγω παραπανω θορυβο δεν ακουω. (Ειμαι και λιγο περηφανος βεβαια ). Για τα πεζοδρομια δεν ξερω, αλλα νομιζω οτι ισχυει για τα παλιοτερα Michelin. Το μονο μεινεκτημα ειναι οτι μαζευει πολλα πετραδακια στα αυλακια του και ετσι μπορει να κανει καποιο θορυβωδες τσικι-τσικι οταν κυλαει.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Το μονο μεινεκτημα ειναι οτι μαζευει πολλα πετραδακια στα αυλακια του και ετσι μπορει να κανει καποιο θορυβωδες τσικι-τσικι οταν κυλαει.Ναι, όντως, αυτό εμφανίζεται περισσότερο από ότι σε άλλα λάστιχα. Το αντέχω όμως μπροστά στα υπόλοιπα πλεονεκτήματα. Ούτως ή άλλως με τους τόσους τριγμούς του Ίμπιζα, μικρή η διαφορά!!
-
Tα τοποθέτησα σε PASSAT 1.8T 205/50/16 και όταν βγήκα στον δρόμο, στην αρχή νόμισα ότι δεν 'πήγαινε' ο κινητήρας από την πολλή πρόσφυση, το αυτοκίνητο έπαψε να σπινάρει.Αν θέλεις κράτημα πάρε EXALTO με κλειστά μάτια.Εξαιρετικό λάστιχο.
-
EΓΩ ΕΙΧΑ ΤΑ CONTINENTAL 195/55/R15 ΣE 206 1.6 ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΓΛΙΣΤΡΟΥΣΑ ΠΟΛΥ.ΜΕ ΤΟ EXALTO ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΡΑΤΗΜΑ,ΦΡΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΠΙΝΙΑΡΙΣΜΑ.150000ΔΡΧ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ.
-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
EΓΩ ΕΙΧΑ ΤΑ CONTINENTAL 195/55/R15 ΣE 206 1.6 ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΓΛΙΣΤΡΟΥΣΑ ΠΟΛΥ.ΜΕ ΤΟ EXALTO ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΡΑΤΗΜΑ,ΦΡΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΠΙΝΙΑΡΙΣΜΑ.150000ΔΡΧ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ.Μηπως τα ειχες σε IBIZA? Ρωταω γιατι οσο και αν φανει περιεργο ο φιλος μου που τα εβαλε στο IBIZA αλλαξε διασταση και εβαλε 195/50/15, γιατι εκαναν 40.000 δρχ. λιγοτερο απο τα 195/55/15. Αυτο εγινε περισυ.
-
OXI TA EIXA SE 206 STHN DIASTASH 195/55/R15 ME DEIKTH H.TA PHRA 150000DRX ME EKPTOSH KIOLAS.APO POY TA BRHKE TOSH DIAFORA O FILOS SOY?
-
OXI TA EIXA SE 206 STHN DIASTASH 195/55/R15 ME DEIKTH H.TA PHRA 150000DRX ME EKPTOSH KIOLAS.APO POY TA BRHKE TOSH DIAFORA O FILOS SOY?Μην παρεξηγηθω δεν εννοω οτι τα εβαλε 40.000 λιγοτερο απο τα δικα σου. Απλα στο ιδιο καταστημα ειχαν τη διασταση 195/55/15 σαραντα χιλιαδες παραπανω απο τα 195/50/15. Επισης απ'οτι ξερω ρωτησε και αλλου. Γι αυτο τελικα αλλαξε και προφιλ, λογω χαμηλοτερου κοστους. Δεν ξερω απο που τα πηρε, παντως αμα ψαξεις θα βρεις σιγουρα καποιες διαφορες στην τιμη, αλλα δεν νομιζω υπερβολικες. Αυτο παντως εχει γινει περισυ και γι αυτο δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τωρα.
-
OXI TA EIXA SE 206 STHN DIASTASH 195/55/R15 ME DEIKTH H.TA PHRA 150000DRX ME EKPTOSH KIOLAS.APO POY TA BRHKE TOSH DIAFORA O FILOS SOY?επειδη επελεξα να βαλω exalto στο astra g εκανα ερευνα αγορας και βρηκα σε τελειως αγνωστο και χωρις παζαρια 195/55/15 140000 μετρητοις με δεικτη H βγαινουν και σε V ειναι ομως πιο ακριβα και σιγουρα θα θελουν και καλο ζεσταμα ενω δεν νομιζω οτι χρειαζεται στο συγκεκριμενο αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
H Continental βγάζει καλά λάστιχα. Η Goodyear θεωρείται αρκετά καλή επίσης, αλλά εγώ δε θα έβαζα Pirelli ή Avon με τίποτα.Εγώ έχω Potenza RE720 και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Δε στρίβω όπως θέλω γιατί θέλουν πολύ ώρα ζέσταμα (μιλάμε για πολλή ώρα...)
Πάντως όταν είχα πάει σε κάποιον με Bridgestone μου είπε να βάλω AVON (για το προηγούμενο αυτοκίνητό μου). Μου τα εκθείαζε. Πολύ καλά κλπ. Επειδή δεν τον πολυπίστεψα του ζήτησα να δω το δικό του αυτοκίνητο. Μου το έδειξε και είδα ότι φορούσε κι αυτός AVON και όχι Bridgestone!!!
Τον πίστεψα λοιπόν και τα έβαλα.
Εντυπώσεις? Δεν μπορώ να σας πω. Το πούλησα το αυτοκίνητο μετά από 2 εβδομάδες.
Ίσως να τα ξαναβάλω τώρα. -
Για τα AVON έχω εμπειρία 40.000 χλμ. πριν 10 χρόνια με Nissan Sunny. Πάρα πολύ καλά λάστιχα που μοιάζουν αρκετά με Michelin χωρίς να είναι και τόσο ευπαθή. Αρκούντως μαλακά για άνεση, γλύστραγαν λίγο και μόνο στο στεγνό.
Για την Continental έχω να πω τα χειρότερα. Από FIAT Fiorino πριν 6-7 χρόνια ολοκαίνουρια λάστιχα (
-
Χαιρετώ όλους τους forumίστες
Θέλω να αλλάξω ζαντολάστιχα στο αμάξι μου, ένα Clio II 1.4 16v και σαν λάστιχα σκέφτομαι να βάλω τα exalto. Θα ήθελα να ρωτήσω όσουν τα έχουν, αν ισχύει η φήμη που έχω ακούσει, ότι δηλαδή τα πλαϊνά τους είναι πολύ ευπαθή και φθείρονται αρκετά μετά από μερικά γρήγορα περάσματα σε στροφές.
Ευχαριστώ εκ' των προτέρων για την απάντηση και καλώς σας βρήκα -
Εγώ θα πώ τα καλύτερα λόγια για τα Fulda Carat Extremo...
Τα λάστιχα τα ειχα πάνω σε ένα Hyundai Coupe με 120hp σε διάσταση 215/40/17
Μετά που αγόρασα το Fiat Coupe και είναι 250hp άλλαξα αμέσως και έβαλα πάλι τα ίδια σε διάσταση 205/50/16.
Τα λάστιχα είναι τέλεια και πιστεύω ότι είναι value for money αφού έχουν και σχετικά χαμηλή τιμή.
Ζεσταίνονται εύκολα αφού έχουν σχετικά μαλακή γόμα αλλά δυστυχώς το fiat τα τρώει γρήγορα τα μπροστά λάστιχα λόγω δύναμης και μπλοκέ.
Αλλά πάλι είναι φτηνά όποτε no problemo...
P.S. Μακριά απο Bridgestone RE720..Τα έχω σε 206 1,6 XS και δεν ζεσταίνονται με τίποτα... Αφήστε που τα εχο 2 χρονια (40.000χλμ) και έχουν γίνει κούτσουρο, αλλά το πέλμα έχει παραμείνει το ίδιο!!! Φανταστείτε πόσο σκληρά είναι!!!
-
Τι άποψη έχετε για τα Michelin Pilot Exalto? (195-50-15)
Απο τοτε που αγορασα το PUNTO GT μου (136 αλογατα) του βαζω τα Michelin και τωρα τελευταία τα Pilot Exalto. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος και στο στεγνο και στο βρεγμενο. Η συμπεριφορα τους ειναι υποδειγματικη στη στροφη με αρκετα km στο κοντερ. Η ολισθηση ερχεται πολυ προοδευτικα στο οριο τους και εχει σημασια ποσο ειναι φαγωμενα. Βεβαια το GT στο θεμα αυτο τους δειχνει 'δοντια' μιας και τα μπροστινα τρωγονται γρηγορα λογω ιπποδυμανης. Με το δικο μου στυλ οδηγησης.... (τουρμπο εκει που χρειαζεται και οχι ... αγωνες φαναριων) αλλαζω μπρος-πισω στα 20.000 km. Τελικα πιστευω οτι ειναι ενα απο τα πιο 'δικαια' λαστιχα στη σχεση τιμης-αποδοσης και μπορεις να βασιστεις πανω τους για να 'παιξεις' αν εχεις δυνατο κινητηρα.
-
Gia elafria aytokinhta ta Exalto einai kala pisteyo...
-
Παιδιά, τι άποψη έχετε για την τοποθέτηση ημι-slicks σε αυτοκίνητο δρόμου (το Rallye συγκεκριμένα ). Έχω μιλήσει με φίλο μου ο οποιός μου έχει πει τα εξής (αφού το έχει κάνει ο ίδιος ) :
Στο στεγνό το κράτημα δε συγκρίνεται με τα κοινά λάστιχα δρόμου, ακόμη και μετά από αρκετή φθορά. Στο λίγο βρεγμένο επίσης υπερτερούν λόγω του ότι είναι μαλακά, ενώ μειονεκτούν μόνο όταν υπάρχει πολλή βροχή λόγω του ότι η υδρολίσθηση έρχεται σύντομα λόγω της αραιής χάραξης.
Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής τος απ'ότι κατάλαβα είναι σαφώς μειωμένη σε σχέση με τα κοινά λάστιχα δρόμου, αλλά όχι τραγικά. Τι γνωρίζετε για το θέμα και τι άποψη έχετε; Ο φίλος μου τα έχει για 10-11 μήνες και είναι καιρός να τα αλλάξει, αλλά είναι άτομο που σαφώς πιέζει πολύ το αυτοκίνητο σε στροφές.
GeorgeTabs, θα ήθελα τη γνώμη σου, μια και είσαι συνοδηγός σε Rallye του Cup από ότι κατάλαβα. Ο φίλος μου έχει τα Bridgestone που φορούν τα Rallye του Cup.
Επίσης, λόγω της αυξημένης πρόσφυσης, θα επηρεαστούν πολύ οι κλίσειςτου αμαξώματος, σε βαθμό που να αποτελεί πρόβλημα; Η ανάρτηση είναι προς το παρόν η εργοστασιακή.
Και κάτι τελευταίο και άσχετο με το θεμα. Έχει κανένας από εδώ εμπειρία από το μπλοκέ του Μπούμπη; Το σκέφτομαι σοβαρά να το βάλω, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας. -
Επειδή έχω τις ίδιες απορίες ρώτησα έναν λαστιχά αρκετά γνωστό εδώ στο Ηράκλειο για ημισλίκ λάστιχα και μου είπε ότι είναι πιο ευαίσθητα (αλλάζουν πιο έντονα συμπεριφορά) σε σχέση με τα νορμάλ στις καιρικές μεταβολές (υγρασία κτλ) και στις μεταβολές του συντελεστή τριβής του οδοστρώματος. Τελειώνοντας μου είπε: Και πολλά λεφτά θα δώσεις και δεν θα κάνεις δουλειά
-
Ο χρήστης xkot έγραψε:
Τι άποψη έχετε για τα Michelin Pilot Exalto? (195-50-15)
Για Renault Megane Coupe 16.i 110HPta foraw se swift gti se diastash 185/55/14 kai einai 'teleia'. zestenontai arketa grigora kai einai arketa proodeytika. kratane kala kai den 'trizoun'
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Παιδιά, τι άποψη έχετε για την τοποθέτηση ημι-slicks σε αυτοκίνητο δρόμου (το Rallye συγκεκριμένα ). Έχω μιλήσει με φίλο μου ο οποιός μου έχει πει τα εξής (αφού το έχει κάνει ο ίδιος ) :
Στο στεγνό το κράτημα δε συγκρίνεται με τα κοινά λάστιχα δρόμου, ακόμη και μετά από αρκετή φθορά. Στο λίγο βρεγμένο επίσης υπερτερούν λόγω του ότι είναι μαλακά, ενώ μειονεκτούν μόνο όταν υπάρχει πολλή βροχή λόγω του ότι η υδρολίσθηση έρχεται σύντομα λόγω της αραιής χάραξης.
Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής τος απ'ότι κατάλαβα είναι σαφώς μειωμένη σε σχέση με τα κοινά λάστιχα δρόμου, αλλά όχι τραγικά. Τι γνωρίζετε για το θέμα και τι άποψη έχετε; Ο φίλος μου τα έχει για 10-11 μήνες και είναι καιρός να τα αλλάξει, αλλά είναι άτομο που σαφώς πιέζει πολύ το αυτοκίνητο σε στροφές.
GeorgeTabs, θα ήθελα τη γνώμη σου, μια και είσαι συνοδηγός σε Rallye του Cup από ότι κατάλαβα. Ο φίλος μου έχει τα Bridgestone που φορούν τα Rallye του Cup.
Επίσης, λόγω της αυξημένης πρόσφυσης, θα επηρεαστούν πολύ οι κλίσειςτου αμαξώματος, σε βαθμό που να αποτελεί πρόβλημα; Η ανάρτηση είναι προς το παρόν η εργοστασιακή.
Και κάτι τελευταίο και άσχετο με το θεμα. Έχει κανένας από εδώ εμπειρία από το μπλοκέ του Μπούμπη; Το σκέφτομαι σοβαρά να το βάλω, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.Φίλε TheoRallye, απ΄ όσο ξέρω αυτά τα λάστιχα δεν είναι αναγνωρισμένα για χρήση δρόμου (λένε 'NOT FOR ROAD USE' ή κάτι τέτοιο) και αντίστοιχα δεν έχουν 'DOT', οπότε τυπικά θα είσαι παράνομος (ναι, σιγά που ξέρουν οι τροχαίοι τι είναι το DOT ). Πέρα από αυτό όμως, η μη αναγνώριση κάτι σημαίνει, νομίζω. Κράτημα σίγουρα θα είναι καλύτερο (αλλά σε ιδανικές συνθήκες και με αντίστοιχη ανάρτηση!). Αμφιβάλλω όμως πως έχουν την αντοχή σε φθορά (θα βγάζεις 20000 km με ένα σετ ?) αλλά και σε 'χτυπήματα' (πχ. πεζοδρόμια, λακούβες) των ελαστικών δρόμου και πως έχουν το εύρος λειτουργίας ελαστικών δρόμου (πχ. πως συμπεριφέρονται σε υγρασίες ? πως συμπεριφέρονται με το αυτοκίνητο φορτωμένο ? τι κάνουν με λίγο μικρότερη πίεση ?)
Δεν είναι το κράτημα το παν...
-
.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.Στο θέμα του Μπούμπη μπορώ να σου πω οτι μου έχει πει μηχανικός (που εγώ τον εμπιστέυομαι) που τον ξέρει πρωσοπικά τον Μπούμπη για το μπλοκέ του ΜΑΚΡΙΑ γιατι τα μέταλαα που χρησιμοποιει δεν ειναι σκληρά
λογο κακής βαφής με αποτέλεσμα να εχουν ημερομηνεία λήξης.
Επίσης για τα λάστιχα μου έχουν πει οτι μετά 3-4 μήνες είναι πολύ σκληρά και θέλουν πολύ ζέσταμα.
Παντος εκ πείρας τα εργοστασιακά αμορτισέρ μετα απο 12-15.000 χλμ.
η αποδοσήτους πέφτει αρκετά και μετα τα 20 ειναι μάλον άχρηστα,εγω όταν αλαξα τα αμορτισέρ ήθελα να αλάξω και λάστιχα τώρα εχω ακόμα τα παλιά και δεν νοιώθω οτι θέλουν αντικατάσταση γι αυτό θα σου πρότινα να αλάξεις αμορτισέρ (ίσος και ελατίρια).
Michelin Pilot Exalto