-
Θέλω να αγοράσω την BMW compact. Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στη 316 και 318 με τον Valvetronic.Αξίζει τον κόπο η 318? Απο όσο ξέρω βγάζουν την ίδια ιπποδυναμη με μόνη διαφορά στη ροπή και στον τρόπο λειτουργίας του κάθε κινητήρα. Αν καποιος εχει ενα απο τα δύο μοντέλλα θα ήθελα τα σχολιά του.
-
Θέλω να αγοράσω την BMW compact. Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στη 316 και 318 με τον Valvetronic.Αξίζει τον κόπο η 318? Απο όσο ξέρω βγάζουν την ίδια ιπποδυναμη με μόνη διαφορά στη ροπή και στον τρόπο λειτουργίας του κάθε κινητήρα. Αν καποιος εχει ενα απο τα δύο μοντέλλα θα ήθελα τα σχολιά του.
-
-
Καλωσήρθες στο Forum
Δεν έχω κανένα απο τα 2 αυτοκίνητα, αλλά αν δεν έχεις πρόβλημα τεκμηρίου και μπορείς να πληρώσεις την διαφορά στην τιμή, τότε την 1.8i!!
Είναι πολύ καλύτερος κινητήρας ο 1.8 και ο 1.6 είναι μόνο για αγορές σαν την δικιά μας!!
-
Αγόρασα την 1.8 λίγες μέρες πριν την έλευση της 1.6 και την αύξηση της τιμής Δεν έχω δοκιμάσει την 1.6. Αλλά από τεχνολογική άποψη ο Valvetronic είναι πολύ μπροστά. Και δεν είναι η λίγο μεγαλύτερη ροπή, η διαφορά είναι αλλού:
1.6 1.8
Μέγιστη ισχύς σε rpm 85/6.100 85/5.500
Μέγιστη ροπή σε rpm 150/3.900 175/3.750
Μέση κατανάλωση 7,9 6,9
Εκπομπή CO2 190 167Όταν ο 1.6 αποδίδει την μέγιστη ισχύ ο 1.8 έχει μπει στα κόκκινα (ο κόφτης του είναι στα 6400)! Και που ακούστηκε ο μεγαλύτερος κινητήρας να είναι πιο οικονομικός και με λιγότερα καυσαέρια; Μάλλον ο 1.6 είναι πιεσμένος, ενώ ο 1.8 είναι ρυθμισμένος χαλαρά.
Και όπως είπε και ο Fanis75, ο 1.6 είναι ειδικά για αγορές φορολογικά σαν την δική μας. Όλοι οι άλλοι παίρνουν το 1.8 κι ας λέγεται 316!
Βέβαια οι προσπάθειές μου να βρω βελτιώσεις για Valvetronic στο internet δεν ήταν επιτυχείς. Όλοι λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να του βάλουν χέρι. Αν θέλεις να το 'φτιάξεις' ο 1.6 θα είναι πολύ πιο απλός με συσσωρευμένη πείρα ετών.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Και που ακούστηκε ο μεγαλύτερος κινητήρας να είναι πιο οικονομικός και με λιγότερα καυσαέρια; Μάλλον ο 1.6 είναι πιεσμένος, ενώ ο 1.8 είναι ρυθμισμένος χαλαρά.
Συμφωνώ απόλυτα, ήδη ο 1.8 κινητήρας είναι ζορισμένος από το μεγάλο βάρος του αυτοκινήτου (1375 κιλά) και η πραγματική του κατανάλωση αρκετά μεγάλη (σε κάθε πάτημα του γκαζιού, ο δείκτης μέτρησης κατανάλωσης βενζίνης εκτοξεύεται στο τέλος της κλίμακας, στα 20lt/100km, σε νορμάλ-απλά γρήγορη χρήση, όχι σε τρελές καταστάσεις). Με αυτό το δεδομένο, που επιβεβαιώνεται και από τις εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης, πιστεύω ότι ο 1.8 είναι η ιδανική-βέλτιστη λύση για την Ελλάδα.
-
Δεν την βρίσκω πολύ άσχημη την κατανάλωση για 1800άρι. Κάνω 9,1 στην πόλη (αν και η δική μου πόλη σημαίνει βασικά Βάρκιζα-Δάφνη) και στον αυτοκινητόδρομο 8,3 (με ταχύτητα 110-140). Πολύ χαμηλότερα από το 10 και βάλε ελάχιστο που έβγαλαν οι 4Τ.
Η αλήθεια είναι πως η ροπή λίγο πάνω από τις 2000 στροφές είναι ήδη ικανοποιητική και δεν χρειάζεται να το πατήσεις πολύ στην καθημερινή μετακίνηση. Κάτω από τις 2000 όμως είναι ψόφιο!
Εγώ νομίζω ότι γενικά η ιδανική έκδοση είναι η μεσαία σε κάθε μοντέλο. Στην περίπτωσή μας, από τα τρία Compact παγκόσμιας κυκλοφορίας (1.8, 2.0, 2.5) το πιο ισορροπημένο πρέπει να είναι το μεσαίο. Τα 1380 κιλά είναι πολλά: στις ανηφόρες προς το Ακρόπολις μου ζήλεψα τα 30 παραπάνω άλογα του δίλιτρου...
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Μαλλον θα πάρω το 1800. Βλέπω οτι καποιοι ήδη το έχουν και θα ήθελα να τους ρωτήσω για τον extra εξοπλισμό. Με ενδιαφερει ιδιαίτερα ο κλιματισμός (όχι air condition), το cd player (εργοστασιακό) και φώτα XENON. Εσείς τι εξοπλισμό προτείνεται?
-
O ηλεκτρονικά ελεγχόμενος κλιματισμός είναι στάνταρ στο 1800.
To Business CD player με 4x40W με τα 6 ηχεία δαγκώνει λίγο σε τιμή, αλλά έχει ικανοποιητική απόδοση. Υποψιάζομαι ότι είναι το ίδιο με της Alfa 147. Νόμιζα ότι είναι Becker, αλλά μάλλον είναι VDO. Και είναι το μόνο που ταιριάζει στην πρόσοψη. Ρώτα πόσο κάνει να κρατήσεις το στάνταρ ραδιοκασετόφωνο 4x20W (Philips) και να βάλεις ένα κοινό CD changer στο πορτμπαγκάζ.
Φώτα Ξένον δεν έβαλα. Αν και η τιμή από μόνα τους είναι χαμηλή, το κιτ περιλαμβάνει υποχρεωτικά και πλυστικά φανών που αυξάνουν το κόστος. Πάντως τα απλά φώτα της BMW έχουν καλή απόδοση και δεν νιώθω να θέλω κάτι παραπάνω. Βέβαια δεν φέγγω μπλε...
Μην ξεχάσεις τον υπολογιστή ταξιδιού. Πείσε τους να στο κάνουν δώρο (υποψιάζομαι ότι υπάρχει έτσι κι αλλιώς και απλά βάζουν τον διακόπτη).
Εγώ έβαλα και το 'σετ έκτακτης ανάγκης'. Ο πυροσβεστήρας μπαίνει κάτω από το κάθισμα του οδηγού, το φαρμακείο κάτω από του συνοδηγού και το τρίγωνο σε μια θέση στο καπώ του πορτμπαγκάζ. Για το τελευταίο μπορείς σίγουρα να βρεις ένα στο σωστό μέγεθος, αλλά για να βάλεις τα άλλα πρέπει να βγάλεις τα καθίσματα από το αυτοκίνητο!
Επίσης έχω ανιχνευτή βροχής. Στην αρχή το κορόιδευα, αλλά έχει και τα καλά του. Πχ προχωράς στην εθνική το μπροστινό φορτηγό σε γεμίζει νερά, ο καθαριστήρας δυναμώνει αμέσως και μόλις το περάσεις κόβει μόνος του. Ένα λιγότερο πράγμα να ασχολείσαι.
Μου λείπει το ραντάρ παρκαρίσματος. Η ορατότητα προς τα πίσω είναι περιορισμένη. Επειδή ουσιαστικά το Compact είναι ένα κομμένο Coupe, όταν παρκάρεις και πάψεις να βλέπεις το καπώ του πίσω έχεις ακόμα μισό μέτρο (το πορτμπαγκάζ της κουπέ) στο οποίο προχωράς με πολλή προσοχή και με το αυτί. Ακόμα δεν μπορώ να υπολογίσω που τελειώνει...
Το cruise control πάει πακέτο με χειριστήρια του στέρεο στο τιμόνι. Αν σου γλυτώσει δυο κλήσεις έβγαλε τα λεφτά του. Το ήθελα, αλλά τελικά δεν το έβαλα.
Δες και κάτι ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που υπάρχουν στον κατάλογο, όπως η θήκη για τα γυαλιά στην κονσόλα (το κενό που έχει δεν χωράει και τίποτα) ή τα δύχτια πίσω από τις θέσεις (στάνταρ μόνο αν βάλεις τα σπορ καθίσματα).
Κάτι για τα φώτα ομίχλης. Της Hella είναι πολύ φτηνότερα από τον επίσημο κατάλογο της BMW, αλλά μετά πρέπει να βρεις όχι μόνο το διπλό διακοπτάκι (εμπρός-πίσω) να αντικαταστήσει το μονό (πίσω) που έχει το αυτοκίνητο, αλλά και το πλαστικό πλαίσιο που είναι γύρω από όλους τους διακόπτες φωτισμού! Τι κάνουν για να μην βάλεις after market...
Στο θέμα της εμφάνισης υπάρχουν πολλά για να διαλέξεις. Σε μερικά σκούρα χρώματα μου αρέσουν τα λευκά φλας και το titanium look (λαστιχένια προστατευτικά σε γκρι αντί για μαύρο).
Γενικά, όταν έψαχνα τα αξεσουάρ είδα ότι ότι γράφει BMW επάνω και φαίνεται είναι ακριβό, αλλά για ότι δεν φαίνεται οι τιμές είναι συγκρίσιμες με τις άλλες εταιρίες.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Εγώ νομίζω ότι γενικά η ιδανική έκδοση είναι η μεσαία σε κάθε μοντέλο. Στην περίπτωσή μας, από τα τρία Compact παγκόσμιας κυκλοφορίας (1.8, 2.0, 2.5) το πιο ισορροπημένο πρέπει να είναι το μεσαίο. Τα 1380 κιλά είναι πολλά: στις ανηφόρες προς το Ακρόπολις μου ζήλεψα τα 30 παραπάνω άλογα του δίλιτρου...
Giati einai poio issoropimeno to mesaio? To 2.5 einai i kalyteri epilogi, an 3exaseis to oikonomiko.
-
Giati einai poio issoropimeno to mesaio?
Μιλούσα γενικά. Τα πιο πολλά μοντέλα βγαίνουν σε τρεις εκδόσεις. Από αυτές η πρώτη σέρνεται, η δεύτερη είναι εντάξει και στην τρίτη ο κινητήρας ζορίζει το αμάξωμα.
Ειδικά στην Compact, το 2.0 με το 1.8 απ' ότι βλέπω έχουν μόνο δύο διαφορές: την διαδρομή των εμβόλων και το μέγεθος της ζάντας. Το 2.5 έχει διαφορές και στην ανάρτηση και στα φρένα. Το πλαίσιο της Compact είναι βασικά το ίδιο με της Coupe, όποτε μάλλον αντέχει και το 3.0 και το 2.5 μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά το μεσαίο!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Giati einai poio issoropimeno to mesaio?
Μιλούσα γενικά. Τα πιο πολλά μοντέλα βγαίνουν σε τρεις εκδόσεις. Από αυτές η πρώτη σέρνεται, η δεύτερη είναι εντάξει και στην τρίτη ο κινητήρας ζορίζει το αμάξωμα.
Ειδικά στην Compact, το 2.0 με το 1.8 απ' ότι βλέπω έχουν μόνο δύο διαφορές: την διαδρομή των εμβόλων και το μέγεθος της ζάντας. Το 2.5 έχει διαφορές και στην ανάρτηση και στα φρένα. Το πλαίσιο της Compact είναι βασικά το ίδιο με της Coupe, όποτε μάλλον αντέχει και το 3.0 και το 2.5 μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά το μεσαίο!
Akribws, to 2.5 einai mikros kinitiras kai gia tin compact. Apo tis dikes mou empeireies, to kalytero 3ari (ektos M3) einai to 330 kai me megali diafora. Otan milame gia BMW, ta ama3wmata einai e3airetika. Yparxoun Germanoi beltiwtes pou tous bazoun V8. Stin epomeni genia 8a doume akomi megaliterous kinitires giati yparxei antagwnismos.
-
Ευχαριστώ και πάλι για τις παρα πολύ διαφωτιστικές απαντήσεις. Το παράγγειλα 1.8 σε μαυρο και το περιμένω σε 4 εβδομάδες. Θα επανέλθω με εντυπώσεις.
-
Είχα προτείνει να βάλεις ένα κοινό CD-changer στο πορτ-μπαγκάζ. Να πώς (περίπου) μπαίνει:
http://www.eskimo.com/~dalus/bmw/e46/stereo/e46_cd_changer_installation.htmlΑλήθεια GAVOLOS το παρέλαβες το αυτοκίνητο;
-
Eida stin diafimisi tin prosfora pou kanei i Bmw gia tin compact 316 ti sport me 22.900. Kseri kanenas na mas pei tipota leptomeries. I timi afti ine teliki ? Aksisi ton kopo? Iparxi periptosi apo antiprosopia se antiprosopia na pazarepsis kai alo tin timi?
-
με γεια!
-
2 χρονια μετα!
-
Ο χρήστης tupac έγραψε:
Eida stin diafimisi tin prosfora pou kanei i Bmw gia tin compact 316 ti sport me 22.900.Να το σχετικό site:
http://www.bmw.com.gr/gr/series3_minisite/Κοίτα, είναι η γνωστή Compact με ορισμένα καλούδια επάνω (λευκά φλας, πεντάλ αλουμινίου, αεροτομή, 17άρες ζάντες, κλπ). Η τιμή της είναι μικρότερη (παρά τα καλούδια) γιατί η BMW θέλει να χτυπήσει στα ίσια την Alfa 147ti που έχει μόλις 30 ευρώ λιγότερο.
Η φτιαγμένη εμφάνιση ταιριάζει σε ασημιά-λευκά-μπλε-μαύρα, μα όχι τόσο σε κόκκινα-κίτρινα, λόγω του πολύ λευκού-χρωμίου στις λεπτομέρειες. Τώρα αν θέλεις Compact, είναι μια καλή προσφορά. Νομίζω όμως ότι το μεταλλικό χρώμα το πληρώνεις έξτρα.
Για φθηνότερη τιμή από dealer σε dealer μάλλον απίθανο σε αυτό. Εκτός αν τους έχουν μείνει κομμάτια προ arse-lift (με τα στρογγυλά πλαϊνά μαρσπιέ και το μικρό χερούλι στο πορτ-μπαγκάζ), οπότε μπορείς να τα παζαρέψεις.
-
To facelift tis compact pote egine? Kai ti allages ginane? Opios kseri as mou apantisi
-
Εγινε πριν 3 μηνες περιπου και οι αλλαγες ειναι:
διαφορετικα φαναρια πισω (κοκκινη αποχρωση στο διαφανες κρυσταλλο αντι για ασπρη) και επισης το νευρο πανω απο το ανοιγμα του χωρου αποσκευων ειναι πιο μακρυ.
BMW compact