O ηλεκτρονικά ελεγχόμενος κλιματισμός είναι στάνταρ στο 1800.
To Business CD player με 4x40W με τα 6 ηχεία δαγκώνει λίγο σε τιμή, αλλά έχει ικανοποιητική απόδοση. Υποψιάζομαι ότι είναι το ίδιο με της Alfa 147. Νόμιζα ότι είναι Becker, αλλά μάλλον είναι VDO. Και είναι το μόνο που ταιριάζει στην πρόσοψη. Ρώτα πόσο κάνει να κρατήσεις το στάνταρ ραδιοκασετόφωνο 4x20W (Philips) και να βάλεις ένα κοινό CD changer στο πορτμπαγκάζ.
Φώτα Ξένον δεν έβαλα. Αν και η τιμή από μόνα τους είναι χαμηλή, το κιτ περιλαμβάνει υποχρεωτικά και πλυστικά φανών που αυξάνουν το κόστος. Πάντως τα απλά φώτα της BMW έχουν καλή απόδοση και δεν νιώθω να θέλω κάτι παραπάνω. Βέβαια δεν φέγγω μπλε...
Μην ξεχάσεις τον υπολογιστή ταξιδιού. Πείσε τους να στο κάνουν δώρο (υποψιάζομαι ότι υπάρχει έτσι κι αλλιώς και απλά βάζουν τον διακόπτη).
Εγώ έβαλα και το 'σετ έκτακτης ανάγκης'. Ο πυροσβεστήρας μπαίνει κάτω από το κάθισμα του οδηγού, το φαρμακείο κάτω από του συνοδηγού και το τρίγωνο σε μια θέση στο καπώ του πορτμπαγκάζ. Για το τελευταίο μπορείς σίγουρα να βρεις ένα στο σωστό μέγεθος, αλλά για να βάλεις τα άλλα πρέπει να βγάλεις τα καθίσματα από το αυτοκίνητο!
Επίσης έχω ανιχνευτή βροχής. Στην αρχή το κορόιδευα, αλλά έχει και τα καλά του. Πχ προχωράς στην εθνική το μπροστινό φορτηγό σε γεμίζει νερά, ο καθαριστήρας δυναμώνει αμέσως και μόλις το περάσεις κόβει μόνος του. Ένα λιγότερο πράγμα να ασχολείσαι.
Μου λείπει το ραντάρ παρκαρίσματος. Η ορατότητα προς τα πίσω είναι περιορισμένη. Επειδή ουσιαστικά το Compact είναι ένα κομμένο Coupe, όταν παρκάρεις και πάψεις να βλέπεις το καπώ του πίσω έχεις ακόμα μισό μέτρο (το πορτμπαγκάζ της κουπέ) στο οποίο προχωράς με πολλή προσοχή και με το αυτί. Ακόμα δεν μπορώ να υπολογίσω που τελειώνει...
Το cruise control πάει πακέτο με χειριστήρια του στέρεο στο τιμόνι. Αν σου γλυτώσει δυο κλήσεις έβγαλε τα λεφτά του. Το ήθελα, αλλά τελικά δεν το έβαλα.
Δες και κάτι ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που υπάρχουν στον κατάλογο, όπως η θήκη για τα γυαλιά στην κονσόλα (το κενό που έχει δεν χωράει και τίποτα) ή τα δύχτια πίσω από τις θέσεις (στάνταρ μόνο αν βάλεις τα σπορ καθίσματα).
Κάτι για τα φώτα ομίχλης. Της Hella είναι πολύ φτηνότερα από τον επίσημο κατάλογο της BMW, αλλά μετά πρέπει να βρεις όχι μόνο το διπλό διακοπτάκι (εμπρός-πίσω) να αντικαταστήσει το μονό (πίσω) που έχει το αυτοκίνητο, αλλά και το πλαστικό πλαίσιο που είναι γύρω από όλους τους διακόπτες φωτισμού! Τι κάνουν για να μην βάλεις after market...
Στο θέμα της εμφάνισης υπάρχουν πολλά για να διαλέξεις. Σε μερικά σκούρα χρώματα μου αρέσουν τα λευκά φλας και το titanium look (λαστιχένια προστατευτικά σε γκρι αντί για μαύρο).
Γενικά, όταν έψαχνα τα αξεσουάρ είδα ότι ότι γράφει BMW επάνω και φαίνεται είναι ακριβό, αλλά για ότι δεν φαίνεται οι τιμές είναι συγκρίσιμες με τις άλλες εταιρίες.