-
Ο χρήστης cadm8 έγραψε:
Τι γινεται επιτελους μ' αυτους που δε φορανε ζωνες μεσα στο αυτ/το; Φταιει το καλοκαιρι και εχουνε παθει αμοκ κυκλοφορωντας ολοι λυμενοι;; Παρατηρουσα σημερα στο δρομο και κανεις δε φοραει τη ρημαδα! Π.χ Nissan Primera με δυο τυπισσες μπροστα εννοειται χωρις και τα παιδακια τους αμολυμενα στα πισω καθισματα! Καλα δε σκεφτονται οτι σε μια αστεια συγκρουση των 40χλμ ειναι πανευκολο να σπασουν τα μουτρα τους, ισως και να σκοτωθουν λογω αεροσακου-ων; Απορω... ( οχι με την καρδια μου )Τώρα που είπες για παιδάκια στο πίσω κάθισμα μου θύμισες μια περίπτωση όταν γυρνούσα μια φορά από Εδεσσα. Κάπου κοντά στην Ν. Χαλκηδόνα πετυχαίνω 2 γκόμενες με FORD FOCUS. Η συνοδηγός είχε στα χεράκια της ένα παιδάκι, το οποίο παιδάκι το είχε αμολυμένο να κάθεται στο παράθυρο όρθιο!!!! Τα πόδια του με λίγα λόγια τα στίριζε στο κάθισμα του συνοδηγού. Είχε το κεφάλι του έξω απο το παράθυρο όπως όταν έχουν τα σκυλιά να παίρνουν αέρα, με την μόνη διαφόρά ότι από την μέση και πάνω το παιδί βρισκόταν εκτός αυτοκινήτου. Τώρα λέω εγώ έτσι πως ήμουν απο πίσω της και έσκαγε αυτή σε καμιά λακούβα και το παιδί περνούσε κάτω απο τις ρόδες μου θα έφταιγα εγω? Ηθελα εκείνη την ώρα να έχω κανα δίκκανο να τη σταματήσω και να την καθαρισω.Γιατί είναι έγκλημα. Δεν μπορύσα να τη προσπεράσω κιόλας ρε αδερφέ με τα 45 άτια, πήγαινε γ....ντας. Γαμώτη την επόμενη θα βάλω κανα τροπέτο απο 2λιτρο στο κόρσα για να μην μασάει μία. Συμπέρασμα μερικοί γονείς θέλουν σκότωμα για τέτοια αδιαφορία.
-
Μου το έστειλαν σε email και δεν άντεξα να μην το κάνω post...
**Oδηγοί και μαγκιά! **
Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για τους οδηγούς - γυναίκες και άντρες. Πολλά έχουν επίσης συμβεί, γεγονότα που επαληθεύουν μύθους και πραγματικότητες. Υποχρέωσή μου λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία ενός πραγματικού συμβάντος του οποίου είχα την μεγάλη τύχη να είμαι αυτόπτης μάρτυρας. Το συμβάν αυτό έγινε πολύ πρόσφατα -μόλις το Σάββατο που μας πέρασε- και το γιατί θεωρείται μεγάλη τύχη, θα το καταλάβετε διαβάζοντας.
Ημέρα: είπαμε... Σάββατο
Ώρα: Μεσημεράκι, γύρω στις 3:30 που κλείνουν και τα μαγαζιά
**Τόπος: **Στενός μα πολυσύχναστος δρόμος της Καλλιθέας Aθηνών
**Πρωταγωνιστές: **
**1. **Όμορφος, καλοντυμένος νεαρός, λίγο μετά τη τρίτη δεκαετία της ζωής του, κάτοχος μαύρου, γυαλιστερού και ακριβού διθέσιου cabrio roadster, του οποίου την ονομασία δεν μου επιτρέπεται για διαφημιστικούς λόγους να αναφέρω (Tι; Τι είπες; )
**2. **Πανέμορφη, καλοντυμένη ξανθιά (έχει σημασία αυτή η λεπτομέρεια), χωρίς να έχει συμπληρώσει ακόμη τη τρίτη δεκαετία της ζωής της, κάτοχος ασημένιου, γυαλιστερού τετράτροχου 120 αραβικών επιβητόρων, του οποίου την ονομασία.ξέρετε, μη τα ξαναλέμε. (Voithiste Ti Somalia!)**Σενάριο: **Αναζήτηση θέσεως για parking (κοινώς, άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες !!!)
**Πλοκή: **Ύστερα από απεγνωσμένες προσπάθειες κάμποσης ώρας, μερικών λίτρων αμόλυβδης βενζίνης, κάμποσων προσευχών και περισσοτέρων ταμάτων, το όγδοο θαύμα του κόσμου εμφανίζεται μπροστά στα μάτια του νεαρού: μία θέση παρκαρίσματος που δεν απέχει παραπάνω από 4 τετράγωνα από τον προορισμό του! Το δεξί χέρι πηγαίνει αυτομάτως στο κόκκινο κουμπάκι με το τρίγωνο τη στιγμή που το δεξί πόδι ενεργοποιεί το ABS. Το roadster έχει πάρει πλέον την κατάλληλη θέση και αρκεί μόνο ένας απλός και συνηθισμένος -κατόπιν εμπειρίας χρόνων- ελιγμός με την όπισθεν, που θα φέρει το αυτοκίνητο και τον οδηγό του στην κορυφή του Γολγοθά. Τα πάντα λοιπόν είναι έτοιμα. Τη στιγμή όμως που το αριστερό πλέον πόδι ετοιμάζεται να αφήσει το συμπλέκτη, εμφανίζεται από το πουθενά εκείνη και με έναν μονοκόμματο ελιγμό που θα τον ζήλευε και συνταξιούχος ταξιτζής, χώνεται με τη μούρη και παρκάρει στην περιβόητη θέση, αφήνοντας εμένα έκπληκτο κι εκείνον αποσβολωμένο με το αυτό, ξέρετε, στο χέρι! Ο νεαρός, gentleman πάνω απ' όλα, κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και ευγενικά και ψύχραιμα απευθύνεται σ' εκείνη:
'Με συγχωρείτε κυρία μου, αλλά τι κάνατε; Μήπως δε προσέξατε τα alarm και ότι ήμουν έτοιμος να παρκάρω στη θέση την οποία τόσο αυθαίρετα εσείς καταλάβατε;' (καλά ε! λόγιος ο τύπος!)
Η νεαρή, αφού πατάει το κουμπάκι στο μπρελόκ που κάνει τις πόρτες να κλειδώνουν και το αυτοκίνητο να σκούζει, γυρνάει και με ένα χαμόγελο που θα έκανε το μαντολίνο του περιβόητου λοχαγού να σολάρει μόνο του, του απαντά:
'Η μαγκιά είναι να είσαι γρήγορος!' αφήνοντας τον νεαρό για δεύτερη φορά στο τελευταίο λεπτό αποσβολωμένο κι εμένα να σκέφτομαι ότι μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω τις απόψεις μου περί ανεκδότων με ξανθιές!
Σίγουρη για τον εαυτό της και την εντύπωση που έχει δημιουργήσει, παρακολουθεί, χαμογελώντας πάντα, το νεαρό να επιστρέφει στο αυτοκίνητό του, να βάζει την όπισθεν, να μαρσάρει, να αφήνει απότομα το συμπλέκτη, τα λάστιχα να στριγκλίζουν και μπαμ! το roadster να καρφώνεται στο αριστερό φανάρι και φτερό της κοπέλας! Ακολουθεί πανδαιμόνιο! Ο συναγερμός να σκούζει δαιμονισμένα, ο κόσμος να πετάγεται από παντού, τα κερασένια χειλάκια εκείνης να ξεστομίζουν λόγια που θα έκαναν λιμενεργάτες να κοκκινίσουν και τους κουφούς να νιώσουν τυχεροί, ενώ τα λάστιχα στριγκλίζουν πάλι και καλύτερα κεντραρισμένο αυτή τη φορά το roadster καρφώνεται στην αριστερή πόρτα και πίσω φτερό!!!
Το χαμόγελο έχει προ πολλού κοπεί και η πίεση έχει χτυπήσει δεύτερη δεκάδα στο πιεσοκοντέρ, τη στιγμή που ο νεαρός σταματάει δίπλα της, πατάει το κουμπάκι αυτό που κάνει το παράθυρο του συνοδηγού να κατεβαίνει μόνο του και κοιτώντας τη στα μάτια με ένα χαμόγελο που θα έκανε τον Indiana Jones να φαντάζει πρόσκοπος, της λέει:
' Η μαγκιά είναι να έχεις λεφτά!' και γκαζώνοντας εξαφανίζεται στο βάθος του δρόμου, αφήνοντάς με να σκέφτομαι ότι τελικά όσα λέγονται για τις ξανθιές δεν είναι μύθος, από τη στιγμή μάλιστα που την άκουσα να ρωτάει τους περίεργους παρευρισκομένους:
'Πήρε κανείς τον αριθμό του;'!!!
-
Καραγκιοζακια του κερατα ηταν και οι δυο τους !!!
-
Ο χρήστης Calibrator έγραψε:
**Oδηγοί και μαγκιά! **Χεχε! Αυτή την ιστορία, αν θυμάμαι καλά, την άκουσα για πρώτη φορά γύρω στο 1979 από την αδερφή μου που ήταν τότε 18 χρονών. Εκείνη την εποχή ο τύπος είχε Βελότσε και η τύπισσα Οτομπιάνκι Άμπαρτ.
-
Το πρωι ημουνα στην Εθνικη Οδο,κοιταω αριστερα και
τί
να δω...μια
γκομενα με μια κουρσαρα,με πατημενα 150,να
κοιταζεταιστον πλαϊνο
καθρεφτη και να βαζει κραγιον !!!....και φυσικα,ετσι
αφηρημενη,ειχε αρχισει
να μπαινει στη λουριδα μου!...τρομαξα τοσο που μού
επεσε η ξυριστικη
μηχανη απ το ενα χερι και το σαντουιτς απο το
αλλο,προσπαθησα να
κουμανταρω το τιμονι με τα γονατα,μού φευγει και το
κινητο οπως το
κρατουσα με τον ωμο και μιλουσα,πεφτει μεσα στον
καφε
που ειχα
αναμεσα στα ποδια μου ,εγιναν τα πληκτρα του λαπτοπ
σκατα...ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΙ,σού λεει μετα!
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
τί να δω...μια
κοιταζεταιστον πλαϊνο
αφηρημενη,ειχε αρχισει
επεσε η ξυριστικη
αλλο,προσπαθησα να
κινητο οπως το
καφε
που ειχα
Επίσης πολύ καλό - αν προσπεράσουμε εγωισμούς και υπερβολές και δεχτούμε να το δούμε [και] σαν μάθημα...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
τί
να δω...μια
κοιταζεταιστον πλαϊνο
αφηρημενη,ειχε αρχισει
επεσε η ξυριστικη
αλλο,προσπαθησα να
κινητο οπως το
καφε
που ειχα
Ρε Παναγιωτη,ρε Παναγιωτη και συ με το παπακι στην Εθνικη οδο ?
-
chemic μου θυμισες μια παλια διαφημιση της Λαντσια Θεμα!
-
Πριν μερικαα χρονια εκανα διακοπες στην Ισπανια. (ενταξει αυτο που θα σας πω δεν εγινε στην Ελλαδα αλλα εχει πλακα)!!!
Παει ενας τυπος να μπει στο αυτοκινητο του αλλα διαπιστωνει οτι, οχι απλα εχουν παρκαρει αλλοι και απο μπροστα αλλα και απο πισω, δεν μπορει να φυγει γιατι ο μεν μπροστινος του αφησε στην κυριολεξια μηδεν χωρο αποσταση, ο μεν πισω ηταν δεν ηταν μισο μετρο.
Μπαινει λοιπον ο τυπος στο αυτοκινητο του βαζει μπροστα και με 1η αρχιζει να σπρωχνει το μπροστινο αυτοκινητο σιγα σιγα, προφυλακτηρα με προφυλακτηρα δηλαδη. Μετα βαζει οπισθεν και κανει το ιδιο και με το πισω αυτοκινητο, οποτε μολις 'ανοιξε' πιο πολλυ χωρο ξεπαρκαρε και εφυγε σαν κυριος !!!
Ζημια, εξωτερικη τουλαχιστον στα δυο αυτοκινητα, απολυτως καμμια!!! -
την κυριακή το βράδυ επιστρέφοντας απο το Βόλο στην εθνική στο ύψος του λεβέντη, λόγω των έργων στον Άγιο Κωνσταντίνο και καθώς η κανονική λωρίδα άρχιζε να πήζει...οι γνωστοί μάγκες ελληνάρες οδηγοί άρχισαν να χρησιμοποιούν την εφεδρική δεξια λωρίδα...δεν θα κολλήσω εκεί, γιατί σίγουρα θα έχει ξανασυζητηθεί περι ταχύτητας κλπ.κλπ. αλλά στο γεγονός οτι την ίδια τακτική ακολούθησε και φορτηγό [σωστά διαβάσατε φορτηγό] και μάλιστα φορτωμένο με ξύλία...και μάλιστα με αυξημένη ταχύτητα... δηλαδή ολίγη συνείδηση δεν έχει μείνει σε κανέναν πλέον???
άλλος εξυπνόπουλος με BMW και γερμανικές πινακίδες σε αλλο σημείο της εθνικής, είχε την απαίτηση να κάνουμε στην δεξία, ενώ ήμασταν στην αριστερή λωρίδα και όπως τα μπροστινά μας αυτοκίνητα, καμια 10ρια τον αριθμό, την στιγμή εκείνη προσπερνούσαμε 3 φορτηγά που βρισκόταν στην δεξιά λωρίδα, και αφού δεν κάναμε, έπραξε το εξής κραυγαλέο και εγκληματίκο, μας προσπέρασε απο δεξιά [σε ανύποπτο χρόνο] και χώθηκε στην κυριολεξία μπροστά μας, πατώντας ταυτόχρονα και φρένο [βλέπεις η απόσταση απο το μπροστινό μας αυτοκίνητο ήταν κάτι λιγότερο απο το μήκος ενός αυτοκινήτου].Ο οδηγός του αυτοκινήτου που επέβαινα, ήρεμος του άναψε τα μεγάλα φώτα και τον πήγε 'καροτσάκι' για κανα χιλιόμετρο, αφού ο αξιότιμος αυτός κύριος, φρέναρε ανα τακτά χρονικά διαστήματα έχοντας ώς σκοπό να μας εξαναγκάσει να τον προσπεράσουμε και να έρθουμε εμείς στην δική του θέση...Φαίνεται όμως οτι δεν άντεξε πολύ και αναπτύσοντας ταχύτητα απομακρύνθηκε...Ευτυχώς που δεν οδηγουσα εγώ, γιατι δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα...Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί...το θέμα είναι οτι συζητάμε για την δική μας ανύπαρκτη ελληνική παιδεία, ενώ απο ότι φαίνετε και στο εξωτερικό δεν πάνε πίσω [εκτός και αν ήταν απο τους έλληνες του εξωτερικού]... -
Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά καθόμαστε κα συζητάμε πράγματα που δυστυχώς αποτελούν καθημερινά φαινόμενα. Ακόμα δεν έχουμε συνηδειτοποιήσει ότι ο ¨Ελληνας είναι απο τους πιο εγωκεντρικούς οδηγούς και δεν δίνει σημασία στους άλλους? (κατά μέσο όρο)
Εμένα πλέον έχουν σταματήσει να μου κάνουν αίσθηση και να μου χαλάνε την μέρα τύποι όπως:
1)αυτούς που βγάζουν αριστερό φλάς και στρίβουν δεξια
2)Είναι οι έξυπνοι και έρχονται απο δεξια-αριστέρα στο φανάρι, μπαίνουν μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους
3)Πανε στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας με 40 χλμ
4) Πανε μονίμως στην αριστερή λωρίδα τη ς εθνικής
5) Ανάβουν συνέχεια τα φώτα στον μπροστινό τους χωρίς να του αφήνουν καν τον χρόνο να φύγει απο μπροστά τους
6) Ανάβουν τους προβολείς ομίχλης για να βλέπουν καλύτερα μεσα στην αθήνα (και οχι γιατι ετσι απλά τους αρέσει)
7) Τον ταξιτζή που θα ξεκινήσει να πάει απο τέρμα αριστερά - ΄τερμα δεξιά λωρίδα , χώρις φλάς και αλάρμ εννοείται, διότι ΝΟΜΙΖΕΙ οτι έιδε εναν υποψήφιο πελάτη, ενά απο ΄την άλλη είναι σίγουρος οτι εσύ ερ΄χοσουνα πολύ γρήγορα και σε βρίζει και απο πάνω γιατι ΄πηγες να τον σκοτώσεις !Αυτά και σορρυ για το μεγάλο post
-
Η 'στήλη' έχει περισσότερο χιουμοριστικό, παρά παιδαγωγικό χαρακτήρα.
Δεν επισημαίνονται καταστάσεις για να διορθωθούν, απλά για να χαρίσουν στιγμές χαράς και ευτυχίας.
ΥΓ. Σιγά το μεγάλο post!!
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
την κυριακή το βράδυ επιστρέφοντας απο το Βόλο στην εθνική στο ύψος του λεβέντη...Κι εγώ κάπου εκεί γύρω ήμουν...
την ίδια τακτική ακολούθησε και φορτηγό και μάλιστα φορτωμένο με ξύλία...και μάλιστα με αυξημένη ταχύτητα...
Στη δικιά μου περίπτωση ήταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
οι γνωστοί μάγκες ελληνάρες οδηγοί άρχισαν να χρησιμοποιούν την εφεδρική δεξια λωρίδα
Αλλά επειδή κι εγώ κι ο μπροστινός μου τσαντιζόμαστε πολύ απ' αυτό μόλις άρχισε να στενέυει ο δρόμος καθίσαμε έτσι που οι δεξιά δεν μπορούσαν να περάσουν. Σε συνδυασμό με το λεωφορείο που κόλλησε πίσω μας επιβάλαμε την τάξη τοπικά!
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όσοι περνάνε τη συμφόρηση από το πλάι είναι ότι την επιδεινώνουν. Αντί να προχωράμε όλοι σιγά-σιγά με 30, αναγκαζόμαστε να σταματάμε κάθε τόσο για να μπει μπροστά αυτός που κλέβει την ουρά.
Γι' αυτό η τροχαία θα ήταν καλό να μην είναι μόνο μέσα στον Άγιο Κωνσταντίνο, αλλά και πολύ πιο πίσω. Και να 'στενεύει το δρόμο' ώστε τα αυτοκίνητα να μπαίνουν στη σειρά ομαλά χωρίς να χρειάζετε να σταματάνε.
Το μεγαλύτερο τέτοιο μπάχαλο που είχα δει ήταν στα διόδια της Ελευσίνας. Έχοντας αφήσει 7 λωρίδες στα διόδια τα αυτοκίνητα στριμόχνωνταν σε 1 στα έργα και η τροχαία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ενώ αν ο δρόμος έκλεινε σιγά-σιγά σε δύο λωρίδες από την αρχή της κατηφόρας, θα μπαίναν όλοι σιγά-σιγά στο λούκι.
Μπορεί λοιπόν η τροχαία να δρα προληπτικά μειώνοντας την ταχύτητα των αυτοκινήτων που φτάνουν στο μποτιλιάρισμα. Το να τα διώχνεις πιο γρήγορα μετά το μποτιλιάρισμα προσφέρει τίποτα -οι οδηγοί το κάνουν από μόνοι τους αυτό.
Πειραματιστήτε και μόνοι σας μια μέρα με ελαφριά κίνηση σε έναν δρόμο που ξέρετε πολύ καλά. Προσπαθήστε να κρατήσετε το αυτοκίνητό σας στο 'πράσινο ρεύμα' κινούμενοι με την ταχύτητα που επιτρέπει να περάσετε όλα τα φανάρια. Και δείτε πώς μέσα σε μερικά λεπτά η λωρίδα που είστε αρχίζει να κινείται πιο γρήγορα από τις άλλες! -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Πειραματιστήτε και μόνοι σας μια μέρα με ελαφριά κίνηση σε έναν δρόμο που ξέρετε πολύ καλά. Προσπαθήστε να κρατήσετε το αυτοκίνητό σας στο 'πράσινο ρεύμα' κινούμενοι με την ταχύτητα που επιτρέπει να περάσετε όλα τα φανάρια. Και δείτε πώς μέσα σε μερικά λεπτά η λωρίδα που είστε αρχίζει να κινείται πιο γρήγορα από τις άλλες!Στην Φρανκφούρτη, αν θυμάμαι καλά, είχε προτεινόμενη ταχύτητα για να μπορείς να περάσεις όλα τα φανάρια με πράσινο. Ουτε σταματα-ξεκίνα όυτε μπινελίκια...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πριν μερικαα χρονια εκανα διακοπες στην Ισπανια. (ενταξει αυτο που θα σας πω δεν εγινε στην Ελλαδα αλλα εχει πλακα)!!!
Παει ενας τυπος να μπει στο αυτοκινητο του αλλα διαπιστωνει οτι, οχι απλα εχουν παρκαρει αλλοι και απο μπροστα αλλα και απο πισω, δεν μπορει να φυγει γιατι ο μεν μπροστινος του αφησε στην κυριολεξια μηδεν χωρο αποσταση, ο μεν πισω ηταν δεν ηταν μισο μετρο.
Μπαινει λοιπον ο τυπος στο αυτοκινητο του βαζει μπροστα και με 1η αρχιζει να σπρωχνει το μπροστινο αυτοκινητο σιγα σιγα, προφυλακτηρα με προφυλακτηρα δηλαδη. Μετα βαζει οπισθεν και κανει το ιδιο και με το πισω αυτοκινητο, οποτε μολις 'ανοιξε' πιο πολλυ χωρο ξεπαρκαρε και εφυγε σαν κυριος !!!
Ζημια, εξωτερικη τουλαχιστον στα δυο αυτοκινητα, απολυτως καμμια!!!αυτο το εχω κανει και γω οταν παρκαρισμενος [οχι με το αστρα βεβαια] κανονικα και ενω πισω μου δεν επιτρεποταν η σταθμευση γιατι ηταν εισοδος παρκινγκ καποιος πονηρος μου κολλησε στον προφυλακτηρα κλεινωντας την εισοδο ή εξοδο σε οποιον ηθελε να μπει ή να βγει και στο παρκινγκ που υπηρχε.
τοτε λοιπον εβαλα οπισθεν και τον πηγα ενα μετρο πισω ωστε να μπορεσω να φυγω.
σημ. αν και ειχα χωρο απο τον μπροστινο μου λογω της στενοτητας του δρομου και το γεγονος οτι και στην αριστερη πλευρα ηταν παρκαρισμενα αυτοκινητα ηταν αδυνατον να ξεπαρκαρω χωρις να κτυπησω τον αριστερα μου παρκαρισμενο με το αριστερο μου φτερο ή τον μπροστινο μου με την πισω πορτα ή το πισω δεξι φτερο μου.
εαν του εκανα ζημια του τυπου αυτου δεν εκατσα να το δω αλλα εγω τιποτα........το πλεονεκτημα του να κινεισαι με παλιο αυτοκινητο στην μεγαλουπολη!!!!!!!
αρκει βεβαια να μην κινεισαι μη υπολογιζοντας τιποτα και παιρνεις σβαρνα οποιον σου τυχει οταν δεν φταιει σε τιποτα ο ανθρωπος!!!! -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Αλλά επειδή κι εγώ κι ο μπροστινός μου τσαντιζόμαστε πολύ απ' αυτό μόλις άρχισε να στενέυει ο δρόμος καθίσαμε έτσι που οι δεξιά δεν μπορούσαν να περάσουν. Σε συνδυασμό με το λεωφορείο που κόλλησε πίσω μας επιβάλαμε την τάξη τοπικά!το κάναμε κι εμείς για κάποια 5-10 λεπτά και εισπράξαμε αρκετές χειρονομίες και κορναρίσματα, όταν τελικά βρήκαν χώρο και πέρασαν απο δεξιά..
-
cmarin στη Φρανκφούρτη ζούν και κυκλοφορούν μόνο άνθρωποι!
-
Μόλις πριν πέντε λεπτά μου έτυχε ό,τι πιο τρελό έχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!
Γυρνώ στο σπίτι μου και ένα Kalos με δύο κοπελιές -κατά πάσα πιθανότητα τύφλα στο μεθύσι- κινούνται μπροστά μου. Σε κάποιο σημείο συναντούν γνωστούς τους και θεωρούν απόλυτα λογικό να σταματήσουν επί τόπου να πιάσουν κουβέντα. Παίζω τα φανάρια, αλλά δε δίνουν σημασία. Μετά από λίγο ξεκινούν και 10 μέτρα παρακάτω συναντούν άλλο γνωστό και ξανακοκκαλώνουν. Εκεί πια κορνάρω...
Πέφτουν τα πρώτα μπινελίκια από τις κοπελιές και ξεκινώντας το Kalos βλέπω τη μία να κρέμεται κυριολεκτικά από το παράθυρο του συνοδηγού και να με 'στολίζει'. Προσπαθώ να προσπεράσω και εκείνες αρχίζουν τα ζιγκ-ζαγκ και τα φρένα. Κάποια στιγμή καταφέρνω να περάσω και τους φωνάζω να ηρεμήσουν γιατί θα τους κοπανήσω κανένα κεφάλι. Στρίβοντας λίγο παρακάτω ακούω πολύ χοντρό βρισίδι από το Kalos που βρίσκεται πλέον πίσω μου...
Κάπου εκεί η υπομονή τελειώνει. Αναστροφή και από πίσω. Τις πετυχαίνω σε φανάρι και τους λέω ότι είναι πιωμένες και πως πρέπει να συμμαζευτούν. Δεν απαντούν και ξεκινούν με κόκκινο. Λίγο παρακάτω και την ώρα που στρίβουν, ενώ εγώ πάω ευθεία βλέπω και πάλι τη μία να κρέμεται από το παράθυρο και να συνεχίζει τα μπινελίκια.
Και πάλι αναστροφή και τις βρίσκω εκατό μέτρα παρακάτω να έχουν σταματήσει και να συνομιλούν με κάποιον. Κατεβαίνω από το αμάξι και πάω προς τη μεριά του συνοδηγού, όπου βλέπω δύο κοπέλες 25-30 χρονών εντελώς τύφλα να σαλιαρίζουν με έναν μπάτσο!
Ο διάλογος που ακολουθεί προειδοποιώ ότι είναι υπέρ το δέον... σουρεαλιστικός:- Ποια από εσάς έχει το μεγάλο στόμα;
- Τι θε ρε, θα μας κλάσεις τα α... δε βλέπεις ότι έχουμε τον αστυνομικό δίπλα μας;
- Κύριε είστε αστυνομικός;
- Μάλιστα.
- Έχετε υπόψη σας ότι οι κοπελιές εδώ είναι πιωμένες και μόλις πριν λίγο πέρασαν με κόκκινο.
- ... (ο μπάτσος τσιμουδιά)
- Α πάενε ρε, έχεις μάρτυρες;
- Θες κοπελιά να κατέβεις να πάμε παραδίπλα στο αστυνομικό τμήμα για αλκοτέστ όλοι μαζί;
- Δε λες καλύτερα ότι θύμωσες γιατί σε πηγαίναμε καροτσάκι και μας είπες να πάμε να γ...
- Σας είπα ότι θα σας έσπαγα τα κεφάλια και το ενοούσα.
- Σα δε ντρέπεσαι κι έχουμε και παιδιά πίσω!!!!!!!!!!
Πράγματι σκύβω το κεφάλι και στο πίσω κάθισμα βρίσκονται δύο παιδιά!
Κάπου εδώ ο μπάτσος έχει κάνει μερικά βήματα παραπίσω και ποιεί την νήσσαν!
Οι κοπελιές φεύγουν αργά-αργά και το μόνο που μπορώ να πω -τρέμοντας πλέον από την οργή μου- απευθυνόμενος στο 'όργανο' ειναι... 'απορρώ'!ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ!!!
Μη μου ξαναμιλήσει κανείς για τα δικαιώματα των γυναικών. Αν ήταν άντρες θα είχαμε σκοτωθεί στις μάπες!
-
Μια και ειπαμε για γυναικες, θυμηθηκα τωρα την πιο τρελη σφηνα που εχω δει στη ζωη μου, που ολως τυχαιως την εκανε γυναικα . Ειμαι λοιπον με τη μηχανη αυτη τη φορα στη Βασ. Ολγας (κεντρικοτερη οδος της Θεσνικης για να παει κανεις απο Νοτια -και οχι ανατολικα οπως αποκαλουν πολλοι την Καλαμαρια - στο κεντρο) και σε καποια στιγμη με προσπερνα station wagon νομιζω audi ή κατι τετοιο (οχι δεν ηταν RS3!!). Λοιπον οταν λεμε οτι η τυπισσα πηγαινε ΤΕΖΑ ειναι λιγο!! Εκτος του οτι χωνοταν παντου χωρις να μασαει πηγαινε τοσο γρηγορα που αποφασισα να την ακολουθησω με τη μηχανη. Ε λοιπον δεν καταφερα να τη φτασω χωρις να αναγκαστω να υποπεσω σε τρελα ακροβατικα (λες να ειμαι κουλος ). Τετοιο πραγμα δεν μπορει να το φανταστει κανεις. Να βλεπεις ενα θηριο να ελισσεται σα να μην υπαρχει αυριο...
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Η 'στήλη' έχει περισσότερο χιουμοριστικό, παρά παιδαγωγικό χαρακτήρα.
Δεν επισημαίνονται καταστάσεις για να διορθωθούν, απλά για να χαρίσουν στιγμές χαράς και ευτυχίας.ευχαριστώ για την επισήμανση yandr , επανήλθα στην τάξη !!!!!
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!