-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
...........Γενικά αυτό που βλέπω αυτές τις μέρες είναι μια διαμάχη για την εύρεση του αποδιοπομπαίου τράγου,βάζουμε την πολιτική προστασία για να βγαίνει ένας ταλαίπωρος στην τηλεόραση και απλά να τρώει τα μπινελίκια...Αυτό κατάλαβα εγώ...
Αυτό όμως που μου κάθεται στο λαιμό είνα ότι διαφημίζονται για το πιό ασφαλές αεροδρόμιο με υπερπροσπάθειες άλλων. Ποιών άλλων ;;; αυτών των εταιρειών που αναγκάστηκαν να προσγειωθούν εκείνο το βράδυ σε ένα λευκό αεροδρόμιο χωρίς να βλέπουν ούτε τα φώτα προσέγγισης , ούτε τα φώτα τροχοδρόμησης με 50μ ορατότητα.!!
Αυτά.....για να μην πω κι'άλλα..
Όχι όχι,πες κι άλλα!! Πως κατεβήκανε με ορατότητα λιγότερη από RVR minima;Πώς έβλεπαν centerline μετά το roll-out (όσο ήταν στο διάδρομο προφανώς κάνανε CAT3 ILS προσέγγιση αλλά μετά την εκκένωση πώς τροχοδρομούσανε χωρίς να βλέπουν κάτω;Είχατε follow-me;Για δώσε μερικές λεπτομέρειες,είχα πάντα αυτή την απορία...Χαίρομαι που βρίσκω στο φόρουμ της πρώτης μου αρρώστιας ανθρώπους να μοιράζονται και τη δεύτερη
-
Μάλλον δεν έβλεπαν αλλά τι να κάνουν....
Προφανώς έκαναν ILS προσέγγιση αλλά δεν είναι όλα τα αεροπλάνα και όλοι οι χειριστές πιστοποιημένοι για CAT III..
Ευτυχώς follow me υπήρχαν από τον ΑΙΑ και τους έβγαζαν από το διάδρομο αν και ένας ζήτησε ρυμούλκηση και καλά έκανε..Μάλλον είμαστε εκτός topic για τα στραβά των ελληνικών δρόμων...βρισκόμαστε στα στραβά των ελληνικών διαδρόμων...
-
Προφανώς έκαναν ILS προσέγγιση αλλά δεν είναι όλα τα αεροπλάνα και όλοι οι χειριστές πιστοποιημένοι για CAT III..
Ευτυχώς follow me υπήρχαν από τον ΑΙΑ και τους έβγαζαν από το διάδρομο αν και ένας ζήτησε ρυμούλκηση και καλά έκανε..Μάλλον είμαστε εκτός topic για τα στραβά των ελληνικών δρόμων...βρισκόμαστε στα στραβά των ελληνικών διαδρόμων...
Αυτο είναι οκ...
Το θέμα είναι με τα CAT III και AIA και ILS...Εκεί μπερδεύομαι εγώ...
-
AIA: Athens International Airport
ILS: Instrument Landing System (kala de to eipa?)Twra gia to CATIII 8a se gelasw alla exei sxesh me to diadromo an den kanw la8os. Pantos me tipota den einai gataki
-
ILS Category III (CAT III)
a. IIIA. An ILS approach procedures that provides for approach without a decision height minimum and with a RVR of 700 feet.
b. IIIB. An ILS approach procedures that provides for approach without a decision height minimum and with a RVR of 150 feet.
c. IIIC. An ILS approach procedures that provides for approach without a decision height minimum and without RVR minimumRVR = Runway Visual Range
-
ΒΑΣΙΛΗ ,
εκτός topic ίσως , εντός 'περιβάλλοντος' Τ.Ε. όμως σίγουρα , και κάπου στην άκρη των γραφομμένων μας βλέπω την γραφίδα κάποιων απο την
'ΠΤΗΣΗ' , το 'αδελφό' περιοδικό να έρχεται , ή ακόμη και την άποψη του ίδιου του 'pilot' (που μας ακούει , είναι σίγουρο ! ).
Το θέμα της ασφάλειας , γιατί περί αυτού πρόκειται , ενός Διεθνούς Αερολιμένα σαν το 'Βενιζέλος' , πιστεύω ότι πρέπει να διαχειρίζεται ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ( το έχεις κάνει άλλωστε ), δεν είναι κάτι σαν 'έκλεισε η Εθνική Οδός '.Αποστόλης.
-
ΒΑΣΙΛΗ, αυτά που έγραψες πιο πάνω είναι πολύ σοβαρά. Δεν πρέπει να περνάνε στα ψιλά με ένα πρόστιμο, όσο κι αν είναι αυτό. Από τα γραφόμενα βλέπω ότι υπήρχε πρόβλημα ασφάλειας των πτήσεων και λογικά είμαστε τυχεροί που δεν έγινε κάποιο ατύχημα. Αν τα γράφω καλά και δεν κάνω κάποιο λάθος από αυτά που κατάλαβα, νομίζω ότι πρέπει να επέμβει εισαγγελέας για την στγκεκριμένη περίπτωση. Μιλάμε για ιδιωτική εταιρία που το ελλληνικό κράτος της έχει δώσει την εκμετάλλευση του αεοδρομίου και κατά συνέπεια την ασφάλεια των επιβατών και των αεροπλάνων. Άρα μία εταιρία κερδίζει παραπάνω με τον νε μην πληρεί τις συμβάσεις που έχει υπογράψει. Ελπίζω να γίνει κάτι, αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν, αν κρίνω από την αντιμετώπιση της εξουσίας των καναλιών που πέρασε ανώδυνα.
-
Βέβαια είναι σοβαρά. Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να μπώ σε λεπτομέρειες , καθώς είναι και σε εξέλιξη κάποιες διαδικασίες...
Πάντως και για τις χθεσινές ζημιές σε 3 αεροσκάφη από τους όγκους του χιονιού , που υποχρεώθηκαν να τροχοδρομήσουν αφού προσγειώθηκαν ενώ άλλες εταιρείες αρνήθηκαν να απογειωθούν , θα έχουμε συνέχεια. -
Σημερα το μεσημερι καθως πηγαινω στο τει πειραια να δωσω μαθημα (κοπηκα ) βλεπω στην πετρου ραλη (μποτιλιαρισμενη οσο δεν παει) ενα ντατσουν με την καροτσα φορτομενη παλιοσιδερα αλλα οχι απλα φωρτομενη το 'αμαξι'μονο σουζα δεν ειχε σηκωθει και τα λαστιχα ειχαν κατσι 7-8 ποντους .στην αρχη απορισα πως κυκλοφωρει αυτος ο χαρος στο δρομο. Αλλα εκει που ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ηταν οταν στο φαναρι με την κιφισου αυτο εστριψε μπροστα απο μπατσο που ριθμιζε την κυκλοφορια ο οποιος γυρισε και το κοιταζε με περιεργια χωρις καν να σκευτει οτι πρεπει να το γραψει .
Α ρε αθανατη Ελληνικη Αστυνομια [/b]
-
lol!
Σημερα καθωσ γυρνουσα απο Πολυτεχνειο που εδινα μαθημα (αλλα περασα ) ειδα κατι παρομοιο! Ενα ντατσουν του '80 με σκουρια οσο δεν παει κουβαλουσε τον σκελετο ενος φορντ φιεστα! το οποιο φυσικα δεν χωρουσε στην καροτσα ουτα στο μηκος ουτε στο πλατος και ειδικα στο μηκος ο κωλος του ηταν περιπου στο υψος του χεριουλιου ποθ ανοιγει η καροτσα (ω ναι ειχε και κλιση!) και ολα αυτο πιασμενο με 2 χταποδια απο αυτα που εχουν τα παπακια!!! και απο πισω ζητας για τουλαιχστον 3-4 λεπτα!!!! Στη Δροσοπουλου!! μπροστα απο το 8εραπευτηρειο κυψελης! -
[list:26bbjiwy]Αν θελετε να δειτε πολλααααααααααα ντατσουν να εκτελουν χρεη ανατρεπομενου, την καμερα παραμασχαλα και βουυυυυυυυυυυυυρρρρ για Σοφαδες [/list:u:26bbjiwy]
-
Βρίσκομαι στην παραλιακή και περιμένω να κάνω αριστερά στην παράκαμψη για την λεωφόρο Αλίμου. Και εκεί που έχω ξεκινήσει την στροφή να ο γνωστός καραγκιόζης του δρόμου με το παλιό Mazda cabrio, που μάλλον θα το χρεώσταγε ακόμη, μου την κάνει κατσίκα από δεξιά και με κλείνει τελείως πάνω στη στροφή. Ενστικτωδώς έπεσα στα φρένα και δεν τον έμπασα από την αριστερή του μεριά. Τέλος πάντων πέρασε μπροστά μου και ακολούθησε την κούρσα στα στενά μέχρι να βγούμε στην Αλίμου. Τον παρατηρούσα που κάθε λίγο άνοιγε γκάζι κάνοντας τις ρόδες του να σπινάρουν και το αυτοκίνητο να πετάει ελαφρά κώλο, θυμίζοντάς μου έτσι κάτι κατσίκια στα χωράφια που τινάζουν κάθε τόσο τα πίσω πόδια τους στον αέρα. Ο δε νεαρός καμπινεδάρχης καθισμένος πίσω από το βολάν, το έπαιζε σα να είχε καμία Transam στα χέρια του. Τον ακολούθησα μέχρι το Carefur όπου και έκανα αριστερά. Σε όλη τη διαδρομή ήταν δεν ήταν 2 χιλιόμετρα θα επεχείρησε χωρίς υπερβολή και 15 ηλίθια προσπεράσματα, κάνοντας slalom από την αριστερή στη δεξιά και πάντα ανάμεσα στην κίνηση, και στα κορναρίσματα που πέφτανε βροχή. Για σου ατελείωτε καλατράβα με το Mazda σου!
-
Σε παρακαλω λιγο το στοματακι σου νεαρε μου για τους driftακηδες αυτου του κοσμου...
Στα υπολοιπα φυσικα συμφωνω μαζι σου και ειδικα στο προσπερασμα απο δεξια στο φαναρι για να μην περιμενει στην σειρα... -
Μόλις γύρισα και στην Πατησίων υπήρχε μια μικρή ομίχλη...
Τελικά έβαφαν το δρόμο...
Ίσως να κάνω λάθος αλλά αυτή η θολούρα ήταν από το σπρέι που είχαν...
-
χτες βράδυ, σταματάει δίπλα μου σε φανάρι της κατεχάκη ολοκαίνουργιο ταξί 'μερσεντέ'. πάνω στο ταμπλό, και με κλίση προς τον οδηγό, υπάρχει οθόνη tft σεβαστού μεγέθους. προτού προλάβω να χαρώ με την εξοικείωση του επαγγελματία οδηγού με την τεχνολογία -ο αφελής, νόμιζα ότι η οθόνη ήταν συνδεδεμένη με κάποιο σύστημα navigation, για να μην ψάχνει τους δρόμους- συνειδητοποιώ ότι ο καλός επαγγελματίας βλέπει ποδόσφαιρο...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
χτες βράδυ, σταματάει δίπλα μου σε φανάρι της κατεχάκη ολοκαίνουργιο ταξί 'μερσεντέ'. πάνω στο ταμπλό, και με κλίση προς τον οδηγό, υπάρχει οθόνη tft σεβαστού μεγέθους. προτού προλάβω να χαρώ με την εξοικείωση του επαγγελματία οδηγού με την τεχνολογία -ο αφελής, νόμιζα ότι η οθόνη ήταν συνδεδεμένη με κάποιο σύστημα navigation, για να μην ψάχνει τους δρόμους- συνειδητοποιώ ότι ο καλός επαγγελματίας βλέπει ποδόσφαιρο...Εγω είχα δεί έναν που έβλεπε video-clip του Πλούταρχου!!!!!
Τόση πόρωση?
-
Δηλαδή τι ήθελες; Να μιλάει στο κινητό με χαντς φρι και α φάει κλήση;
-
Παιδία στον δρόμο έχω δεί πολλά τρελά, αλλά αυτό που είδα εχθές δεν το έχω ξαναδεί!
Λοιπόν ήταν μια BMW σειράς 3, το παλιό με τα στρογγυλά φανάρια.
Ήταν με τέσσερις πόρτες αλλά ο κάτοχος της την ήθελε με τρεις. Τι να κάνει, τι να κάνει;
Έκλεισε τις πίσω πόρτες (μάλλον με στόκο)!
Συνεπώς είχε πλέον ένα coupe BMW!
Δηλαδή από τα πλάγια έβλεπες ένα coupe BMW αλλά τα πίσω παράθυρα είχαν φινιστρίνια ! -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Παιδία στον δρόμο έχω δεί πολλά τρελά, αλλά αυτό που είδα εχθές δεν το έχω ξαναδεί!
Λοιπόν ήταν μια BMW σειράς 3, το παλιό με τα στρογγυλά φανάρια.
Ήταν με τέσσερις πόρτες αλλά ο κάτοχος της την ήθελε με τρεις. Τι να κάνει, τι να κάνει;
Έκλεισε τις πίσω πόρτες (μάλλον με στόκο)!
Συνεπώς είχε πλέον ένα coupe BMW!
Δηλαδή από τα πλάγια έβλεπες ένα coupe BMW αλλά τα πίσω παράθυρα είχαν φινιστρίνια !Σιγά, αν δεν έχεις BMW Pick-Up δεν έχεις δει τίποτα! Μούρη BMW Ε30 και πίσω καρότσα
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Δηλαδή από τα πλάγια έβλεπες ένα coupe BMW αλλά τα πίσω παράθυρα είχαν φινιστρίνια !Ο μηχανικός που συντηρεί την Alfasud μου είχε κάποτε μετατρέψει μια τετράθυρη Alfasud σε δίθυρη. Έχει ακόμα φωτογραφίες του αυτοκινήτου στα μέσα της εγχείρισης με δύο πόρτες σπό τη μία μεριά και μία από την άλλη. Πάντως όταν τελείωσε είχε κάνει τόσο καλή δουλειά που ούτε μηχανικός της Άλφα Ρομέο δεν μπορούσε να καταλάβει ότι το αυτοκίνητο ήταν κάποτε τετράθυρο, εκτός από μια λεπτομέρεια: τη θέση της πλαφονιέρας.
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!