-
ελα ντε πρωτοχρονιατικα ορεξη που την εχουν μερικοι.
Εγω στο κολωνακι πρωτοχρονια μεσημερι, ειδα εναν οδηγο να βριζει ασταματητα(!!!) ενα τροχονομο (μεγαλο σε ηλικα σχετικα) και ο μπατσος να του απανταει: 'καλη χρονια κυριε, καλη χρονια , να στε καλα' και ο αλλος να μην σταματαει!
δε ξερω γιατι εβριζε, αλλα κουφαθηκα! -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
ελα ντε πρωτοχρονιατικα ορεξη που την εχουν μερικοι.
Εγω στο κολωνακι πρωτοχρονια μεσημερι, ειδα εναν οδηγο να βριζει ασταματητα(!!!) ενα τροχονομο (μεγαλο σε ηλικα σχετικα) και ο μπατσος να του απανταει: 'καλη χρονια κυριε, καλη χρονια , να στε καλα' και ο αλλος να μην σταματαει!
δε ξερω γιατι εβριζε, αλλα κουφαθηκα!Και μπορεί να είχε και 100% δίκιο, αλλά πραγματικά τέτοια μέρα και το τρομερό δίκιο να είχα θα το έπνιγα...
Τέλος πάντων!
-
Πρωτοχρονιάτικα είπα να μην γκρινιάξω στο δρόμο.
Προσπαθώ να ξεπαρκάρω, άδειο το στενάκι, βγάζω φλας βγαίνω σιγά σιγά, βλέπω κάτι φώτα που στρίβουν στο δικό μου στενό και σταματάω. Όχι δεν με αφήνει να βγω, περνάει σιγά σιγά με δυσκολία (είπαμε, στενάκι με δεξιά αριστερά παρακαρισμένα) δεν προλαβαίνει να κάνει 5 μέτρα, αλάρμ ανοίγουν πόρτες κατεβαίνει αυτός, η γυναίκα του μία γιαγιά με μπαστούνι, ξεφορτώνουν δώρα φαγητά, κάνει και νόημα 'μισό λεπτό δεν θ'αργήσω', βοηθούν τη γιαγιά να περπατήσει, αφήνουν όλα τα υπάρχοντα στο πεζοδρόμιο και ξαναμπαίνει με όλη του την άνεση στο αυτοκίνητο και φεύγει
Ίσως να ήθελε να τον δω και να τον λυπηθώ με όλα αυτά που τραβούσε, γιατί άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω
-
Επειδή χρησιμοποιώ καθημερινά την Αττική Οδό για το ''Ελ Βενιζέλος'' , έχω δεί 5 φορές αυτοκίνητα να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Τρία έξω απο τις αίθουσες να κινούνται προς Αθήνα αλλά σε λάθος ρεύμα , έναν ηλικιωμένο να βγαίνει απο την έξοδο της Παιανίας και το καλύτερο ....
το βράδυ των χριστουγέννων ένα SAXO 16v ( που ο οδηγός του ανήκε στο thread ''περι λαμπακίων'') ερχόταν αντίθετα στη γέφυρα που στρίβουμε για το αεροδρόμιο με 120 χλμ. περίπου και άλλα τόσα είχα κι'εγώ που πήγαινα αμέριμνος στη δουλειά μου.!!! Ευτυχώς ήμουν τυχερός γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα οταν στα 10 μέτρα βλέπει ξαφνικά το χάρο μπροστά του.Νευρίασα τόσο πολύ που πήρα αμέσως το ''100'' ώστε να ειδοποιήσουν την τροχαία Σπάτων αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν έγινε τίποτα.
Και σκέφτομαι, εντάξει εμεις οι Ελληνες δεν είμαστε συνηθισμένοι σε hi-tech εξόδους - εισόδους ειδικά οι ηλικιωμένοι και ιδίως τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του αεροδρομίου , αλλά οι πιτσιρικάδες με το SAXO ήταν μ*#@%^# δολοφόνοι.Αντε και καλή χρονιά με λιγότερα θύματα στους δρόμους.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Και σκέφτομαι, εντάξει εμεις οι Ελληνες δεν είμαστε συνηθισμένοι σε hi-tech εξόδους - εισόδους ειδικά οι ηλικιωμένοι και ιδίως τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του αεροδρομίου , αλλά οι πιτσιρικάδες με το SAXO ήταν μ*#@%^# δολοφόνοι.
Αντε και καλή χρονιά με λιγότερα θύματα στους δρόμους.
Οπα Βασιλη μην εισαι απολυτος!
Δηλ ο νεαρος με το Saxo ειναι εξιδεικευμενος στις 'hitech' λεωφορους?
Εαν ησουν εσυ στην θεση του...?
Ανθρωποι ειμαστε και λαθη κανουμε απλα να προσεχουμε να μην γινουν θανατηφορα!
Bεβαιως και εχεις δικιο και σε καταλαβαινω!
Μου θυμισες ομως κι ενα περιστατικο πριν καμια εβδομαδα.
Μενω Ραφηνα και πηγαινωντας προς Νεα Μακρη απο το νταμαρι της λεωφορου Μαραθωνος (οποιος εχει περασει ξερει) ειχα απο πισω μου ενα Seicento με 2 γυναικες.
Τις παρακολουθουσα συνεχως διοτι δεν τις εκοψα και πολυ νορμαλ.
Φτανοντας στην Ν.Μακρη υπηρχε παρακαμψη στα αριστερα για αυτους που πηγαινουν στην Ν.Μ. και δεξια για αυτους που ερχονται.
Ε λοιπον αυτες πηγαν απο δεξια.Επαθα σοκ...λεω θα σκοτωθουν!
Συνεχισαν για 1 ολοκληρο χλμ μεχρι να καταλαβουν την μ@λ@κι@ τους και αφου ειχε πεσει η κορνα της ζωης τους απο αυτους που ερχονταν κανονικα.
Σημειωση αυτος ο δρομος ειναι δεν ειναι 1,5 και πολυ λεω λωριδα!
Σκεψου τους οδηγους απο απεναντι!!!
Εν τω μεταξυ εγω επειδη πηγαινα παραλληλα και ειχα οπτικη επαφη προσπαθουσα με νοηματα και κορνες να τους πω οτι θα 'σκοτωθουν'....αλλα αυτες το παιζαν ψηλα τη μυτη γιατι νομιζαν οτι τις φλερταρα!!!!!!!!!
Τα συμπερασματα δικα σας! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και σκέφτομαι, εντάξει εμεις οι Ελληνες δεν είμαστε συνηθισμένοι σε hi-tech εξόδους - εισόδους ειδικά οι ηλικιωμένοι και ιδίως τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του αεροδρομίου , αλλά οι πιτσιρικάδες με το SAXO ήταν μ*#@%^# δολοφόνοι.
Αντε και καλή χρονιά με λιγότερα θύματα στους δρόμους.
Οπα Βασιλη μην εισαι απολυτος!
Δηλ ο νεαρος με το Saxo ειναι εξιδεικευμενος στις 'hitech' λεωφορους?
Εαν ησουν εσυ στην θεση του...?
Ανθρωποι ειμαστε και λαθη κανουμε απλα να προσεχουμε να μην γινουν θανατηφοραΕτσι όπως το θέτεις , ότι άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε , έχεις δίκιο.
Σε ορισμένα θέματα όμως χρειάζεται να είμαστε πιο αυστηροί , απόλυτοι εαν θες.Ενα α'παυτά είναι το θέμα της οδηγικής συμπεριφοράς μας η οποία έχει και άμεση επίπτωση στην ασφάλεια όλων μας.
Ολοι ξέρουμε τα στραβά του συστήματος , γιά το πως δίνονται τα διπλώματα , την ποιότητα και το είδος των εκπαιδεύσεων και των εξετάσεων αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένας νέος άνθρωπος δεν έχει την αντίληψη και τη γνώση να καταλάβει δυό ταμπέλες σε μια ''hitech λεωφόρο''.
Και λάθος να έκανε έπρεπε να το είχε καταλάβει αμέσως ( από τη φορά του δρόμου,από τις πινακίδες που θα τις έβλεπε ανάποδα,από τη φορά των άλλων αυτοκινήτων ) και να προσπαθούσε με κάθε τρόπο -αλάρμ,φώτα,μείωση ταχύτητας- να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους μέχρι να μπορέσει να διορθώσει το λάθος του.
Οι συγκεκριμένοι νεαροί ,ή λοιπόν δεν είχαν καταλάβει το λάθος τους , πράγμα απαράδεκτο γιά μένα , ή όπως πιστεύω το έκαναν επίτηδες ,είτε γιατί τους βόλευε ,ή γιατί το θεωρούσαν ''μαγκιά''.
Πιστεύω ότι στους ηλικιωμένους μπορούμε να είμαστε πιό ελαστικοί γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν την ευκαιρία γιά αυτοκινητιστική παιδεία ή και γενικά για παιδεία. Αλλά στο παράδειγμα των νεαρών με το SAXO και των γυναικών που περιέγραψες πρέπει όλοι μας να είμαστε πιό αυστηροί , γιατί μόνο έτσι μπορούμε να συμβάλουμε στο να βγούν καλύτερες οι επόμενες γενιές οδηγών. -
Και λάθος να έκανε έπρεπε να το είχε καταλάβει αμέσως ( από τη φορά του δρόμου,από τις πινακίδες που θα τις έβλεπε ανάποδα,από τη φορά των άλλων αυτοκινήτων ) και να προσπαθούσε με κάθε τρόπο -αλάρμ,φώτα,μείωση ταχύτητας- να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους μέχρι να μπορέσει να διορθώσει το λάθος του.Δυστυχώς, Βασίλη, κάτι τέτοιο προϋποθέτει ακριβώς το να βλέπεις αντί απλά να κοιτάζεις γύρω σου...
-
και ακομα ενα δειγμα ΚΑΦΡΙΛΑΣ!!!!!
στην καλλιθεα βραδυ εψαχνα να βρω παρκινγκ (νομιμο, και οχι διλποπαρκαρισμα ή στην μεση με αλαρμ) γιαυτο εκανα και 20 λεπτα να το βρω, τελικα βρηκα εξω απο ενα σουβλατζιδικο, εκανα την δουλια που ειχα και μετα απο λιγο, γυρισα να παρω το αμαξι μου για να φυγω.
διπλοπαρκαρισμενη ακριβως και κολλητα στο αυτοκινητο μου ειδα μια μοτοσυκλετα, νομιζω yamaha xt και ειπα οτι θα ηταν κανενας απο το σουβλατζιδικο, ετσι κορναρα για να με ακουσει ο κατοχος της μοτοσυκλετας, μετα απο 5' κορνας, βλεπω εναν τυπο να βγαινει απο το μαγαζι, με ενα σουβλακι στο ενα χερι και το κινητο στο αλλο, εγω συνεχιζω να κορναρω, βλεπω εκπληκτος οτι το παλικαρακι αυτο με το κινητο και το σουβλακι, με περισιο θρασσος βαζει το κλειδι στην μοτοσυκλετα την καβαλαει και την βαζει μπροστα, ηταν παρον ολη την ωρα που κορναρα, του ειπα τα σχετικα που του αρμοζαν (δεν εβρισα) και το μονο που ειπε ηταν ενα συγνωμη. τα σχολια δικα σας!
-
Γενικά μου φαίνεται ότι κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι με μια συγνώμη ξεπλένουν την προηγηθείσα καφρίλα τους
2 περιστατικά με ταρίφες:
-- Κατεβαίνω την Κυψέλης κάπου 03:00, ταξιτζής μπροστά, σε κάποια στιγμή σταματάει χωρίς αλάρμ σχεδόν στη μέση του πλάτους του δρόμου - δεν κατάλαβα το λόγο, ίσως υπήρχε πελάτης από αριστερά. Το σκέφτομαι λίγο και αποφασίζω να περάσω από δεξιά όπου είχε αφήσει χώρο ίσα για ένα αυτοκίνητο, το οποίο και κάνω βγάζοντας φλας κιόλας για να το δει αν τυχόν πάει να ξεκινήσει. Και ενώ τον έχω περάσει και σκέφτομαι το κουλό της κατάστασης που μόλις προηγήθηκε, στο επόμενο κόκκινο φανάρι με πλευρίζει από αριστερά και ακούω μουρμούρα. Γυρνάω και κατεβάζω το τζάμι, για να τον ακούσω να με βρίζει: 'Καλά, μκας είσαι; Με περνάς από δεξιά; Γμω το στιό σου κ*λόπαιδο!' ....... (Και στο πράσινο απλά έφυγα γιατί βαριόμουν να μπω στη διαδικασία)
++ Άσχετο, αλλά ένας φίλος μου ερχόμενος σπίτι μου μετά την αλλαγή του χρόνου, πέτυχε ταξιτζή που σε όλη τη διάρκεια της κούρσας είχε μονή ταρίφα και στο τέλος δεν του ζήτησε και δώρο Χριστουγέννων. Αλλού γι' αλλού
-
Σάββατο απόγευμα, σε επαρχιακό δρόμο. Όλα τα αυτοκίνητα μιά σειρά, αφού οι αντίθετα ερχόμενοι μας προειδοποιούσαν για μπλόκο (να είναι καλά, οι συνάνθρωποι ). Όριο, φυσικά, 60 λόγω διασταύρωσης. Και ενώ οδηγούμε με 70-80 χλμ, φορτηγάκι αγροτικό παλαιό VW taro με τέσσερις (!) νεαρούς στη μονή καμπίνα, μας προσπερνάει αέρας. Και βλέπω καθαρά ότι άλλος στρίβει κι άλλος πατάει τα πεντάλ, αφού αυτός που κρατούσε το τιμόνι καθόταν στην αγκαλιά αυτού που επιτάχυνε, φρέναρε και άλλαζε ταχύτητες!
Προσπέρασαν 5 αυτοκίνητα στη σειρά, πάνω στη διασταύρωση, με τους τροχαίους του μπλόκου να κάνουν πως δεν είδαν τίποτα και με το αυτοκίνητο να ψαρεύει επικίνδυνα. 1.500 μέτρα μετά, τους πρόλαβα (σε φανάρι). Άκουσαν τα μπινελίκια τους και την έκαναν από παράδρομο, αφού τους έκραζαν και από τα άλλα αυτοκίνητα.
Κι εγώ ακόμα αναρωτιέμαι, ποιό ήταν το πιο τρελό; Που δεν βασάνισαν κάποιον από εμάς, που κατάφεραν να μη σκοτωθούν ή που οι τροχαίοι έκαναν πως δεν τους είδαν, όταν κατάλαβαν ότι ήταν γύφτοι; -
Εχτές ήμουν στον Παρνασσό και όπως ήταν φυσικό τέτοιες ημέρες, από κάποιο σημείο και μετά ήθελε αλυσίδες.
Στην στροφή προς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού υπήρχε ένα παλικάρι (ξυλιασμένο) το οποίο ρωτούσε εάν έχουμε αλυσίδες και μας έλεγε μετά από πόσα χιλιόμετρα θα τις χρειαστούμε. (αυτό πάει στα θετικά)Μετά από δύο χιλιόμετρα πορείας και αφού σταματήσαμε στους ειδικούς χώρους που έχει ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο για να βάλουμε αλυσίδες συνεχίσαμε την άνοδο. Δεν χρειάστηκε να πάμε πολύ για να δούμε την 'βλακεία' του Έλληνα οδηγού...
Η λωρίδα καθόδου ήταν κλειστή από αυτοκίνητα που είχαν σταματήσει για να βγάλουν τις αλυσίδες τους.
Δεν μιλάμε για ένα-δύο αλλά για τουλάχιστον 15-20 αυτοκίνητα στη σειρά. Και να πω ότι δεν έχουν χώρους για να σταματήσεις ; Κάθε 100 μέτρα έχει πάρκιν και στην άνοδο και στην κάθοδο.Να μην πω φυσικά για την κάθοδο και για τους κάφρους που ασχέτως αυτοκινήτου, πήγαιναν με 60-70 κάνοντας προσπεράσεις 3-4 αυτοκινήτων... (Το αν εάν είχαν ή όχι τη δυνατότητα για εμένα προσωπικά δεν παίζει ρόλο, όταν το σύνολο των οχημάτων δεν την έχει)
-
Ο χρήστης NasDriver έγραψε:
Εχτές ήμουν στον Παρνασσό και όπως ήταν φυσικό τέτοιες ημέρες, από κάποιο σημείο και μετά ήθελε αλυσίδες.
Στην στροφή προς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού υπήρχε ένα παλικάρι (ξυλιασμένο) το οποίο ρωτούσε εάν έχουμε αλυσίδες και μας έλεγε μετά από πόσα χιλιόμετρα θα τις χρειαστούμε. (αυτό πάει στα θετικά)Μετά από δύο χιλιόμετρα πορείας και αφού σταματήσαμε στους ειδικούς χώρους που έχει ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο για να βάλουμε αλυσίδες συνεχίσαμε την άνοδο. Δεν χρειάστηκε να πάμε πολύ για να δούμε την 'βλακεία' του Έλληνα οδηγού...
Η λωρίδα καθόδου ήταν κλειστή από αυτοκίνητα που είχαν σταματήσει για να βγάλουν τις αλυσίδες τους.
Δεν μιλάμε για ένα-δύο αλλά για τουλάχιστον 15-20 αυτοκίνητα στη σειρά. Και να πω ότι δεν έχουν χώρους για να σταματήσεις ; Κάθε 100 μέτρα έχει πάρκιν και στην άνοδο και στην κάθοδο.Να μην πω φυσικά για την κάθοδο και για τους κάφρους που ασχέτως αυτοκινήτου, πήγαιναν με 60-70 κάνοντας προσπεράσεις 3-4 αυτοκινήτων... (Το αν εάν είχαν ή όχι τη δυνατότητα για εμένα προσωπικά δεν παίζει ρόλο, όταν το σύνολο των οχημάτων δεν την έχει)
Καλά η κατάσταση εκεί έχει γίνει πλέον τραγελαφική. Αν δεν έχεις καταφέρει να περάσεις από το λιβάδι πριν τις 7 και 30 το πρωί καλύτερα κάτσε σπίτι σου, γιατί ρισκάρεις μαζί με τους άσχετους.
Το ίδιο και στην επιστροφή κατά τις δώδεκα πρέπει να την κοπανας από το χιονοδρομικό
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
[Καλά η κατάσταση εκεί έχει γίνει πλέον τραγελαφική. Αν δεν έχεις καταφέρει να περάσεις από το λιβάδι πριν τις 7 και 30 το πρωί καλύτερα κάτσε σπίτι σου, γιατί ρισκάρεις μαζί με τους άσχετους.Το ίδιο και στην επιστροφή κατά τις δώδεκα πρέπει να την κοπανας από το χιονοδρομικό
Ήταν η πρώτη φορά που πήγα (δεν ήξερες, δεν ρώταγες) και μετά από αυτά που είδα θα το σκεφτώ αρκετά για να ξαναπάω, εξάλλου υπάρχουν και άλλα μέρη με χιόνι. Αν και η περιοχή σαν τοπίο είναι καταπληκτική...σαν παραμύθι...
-
Και που να δείτε στα Καλάβρυτα, ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ, ΚΑΘΕ ΠΣΚ, για τον ίδιο λόγο αλλά και γιατί κάποιοι ανεβαίνουν χωρίς αλυσίδες και είτε κολλούν, είτε δεν μπορούν να κατέβουν και κλείνουν το δρόμο!
-
Ο χρήστης NasDriver έγραψε:
[Καλά η κατάσταση εκεί έχει γίνει πλέον τραγελαφική. Αν δεν έχεις καταφέρει να περάσεις από το λιβάδι πριν τις 7 και 30 το πρωί καλύτερα κάτσε σπίτι σου, γιατί ρισκάρεις μαζί με τους άσχετους.
Το ίδιο και στην επιστροφή κατά τις δώδεκα πρέπει να την κοπανας από το χιονοδρομικό
Ήταν η πρώτη φορά που πήγα (δεν ήξερες, δεν ρώταγες) και μετά από αυτά που είδα θα το σκεφτώ αρκετά για να ξαναπάω, εξάλλου υπάρχουν και άλλα μέρη με χιόνι. Αν και η περιοχή σαν τοπίο είναι καταπληκτική...σαν παραμύθι...
Και γιατί δεν πάτε από Αμφίκλεια που είναι πιο κοντά και από Αθήνα και από την Εθνική γενικά και δεν έχει τόση κίνηση?
Και φυσικά και ο δρόμος πιο καλός και η διαδρομή στον Παρνασσό πολύ πιο ευχάριστη!
Εκτός αν θέλετε να περάσετε από τη Αράχωβα για να αγοράσετε τα παραδοσιακά ντόπια υφαντά που κατασκευάζουν με τόση τέχνη οι κινέζες... εεε οι ντόπιες νοικοκυρές ήθελα να πω και το περίφημο τυρί φορμαέλα που με μεράκι εδώ και χρόνια παράγετε στις έφορες κοιλάδες τις Δανίας... εεε στα έφορα λειβάδια του Παρνασσού ήθελα να πω;-)Άσχετο με Παρνασσό κλπ...
Να πω και γω ένα τρελό που μου έτυχε το καλοκαίρι.
Πήγαινα από Αρναία Χαλκιδικής στις Σέρρες και για να μην κάνω κύκλο κατέβηκα προς τη Βόλβη και σε κάποιο σημείο πέρασα απέναντι από την Εθνική (ο Θεός να την κάνει!) με κατεύθηνση προς Νιγρίτα.
Μετά από κάποια χιλιόμετρα σε έναν άθλιο δρόμο έφτασα σε ένα χωριό, που δεν θυμάμε το όνομά του.
Στην είσοδο του χωριού πινακίδα απαγόρευσης εισόδου!
Καλά λέω, μονόδρομος θα είναι, πάω πίσω να βρω την παράκαμψη που μάλλον δεν είδα πριν...
Γυρίζω, ψάχνω, παράκαμψη πουθενά!
Άντε να την κάνω την παρανομία... Περνάω το απαγορευτικό, μπαίνω στο χωριό, σήματα κανονικά μπροστά μου, stop κλπ!
Πάω να βγω από το χωριό, απαγορευτικό!!!
Βγένοντας κοιτάζω πίσω μου προς την είσοδο του χωριού... απαγορευτικό!!!
Ένα χωριό λοιπόν που απαγορεύετε να μπεις, αλλά και αν μπεις απαγορεύετε να βγεις!
Κάτι έπρεπε να βάλει ο δήμαρχος, ίσως προσοχή, αργά κλπ, δεν είχε και έβαλε απαγορευτικά! Σωστόοοος!
Άλλωστε δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αυτά, νομίζω ότι θα είναι συχνό φενόμενο και σε άλλες αφρικανικές χώρες... -
Πιστεύω ότι στους ηλικιωμένους μπορούμε να είμαστε πιό ελαστικοί γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν την ευκαιρία γιά αυτοκινητιστική παιδεία ή και γενικά για παιδεία. Αλλά στο παράδειγμα των νεαρών με το SAXO και των γυναικών που περιέγραψες πρέπει όλοι μας να είμαστε πιό αυστηροί , γιατί μόνο έτσι μπορούμε να συμβάλουμε στο να βγούν καλύτερες οι επόμενες γενιές οδηγών.Χαίρομαι που θα με σκοτώσει αμόρφωτος.
Χαίρομαι που τα παιδιά μας που θα είναι από την 'μορφωμένη γενιά' δεν παίζει κανένα ρόλο που θα ξέρουν να οδηγούνε, αφού δεν πειράζει, ας είμαστε ελαστικοί με τους ηλικιωμένους.
Τώρα θα μου πεις τι λέω... Τι πιθανότητες έχει να συμβεί ξανά το να περάσει παππούς με 80 το ΣΤΟΠ και να καρφωθεί πάνω στο καινούριο αμάξι μου, 1 μέτρο μπροστά από τον κορμό του σώματός μου, πεθαίνοντας ο ίδιος, και να σωθώ εγώ ως εκ θαύματος από ένα ολοσχερώς κατεστραμμένο αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Ένα χωριό λοιπόν που απαγορεύετε να μπεις, αλλά και αν μπεις απαγορεύετε να βγεις!Εμ, ποιος σου είπε να μπεις;;;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Πιστεύω ότι στους ηλικιωμένους μπορούμε να είμαστε πιό ελαστικοί γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν την ευκαιρία γιά αυτοκινητιστική παιδεία ή και γενικά για παιδεία. Αλλά στο παράδειγμα των νεαρών με το SAXO και των γυναικών που περιέγραψες πρέπει όλοι μας να είμαστε πιό αυστηροί , γιατί μόνο έτσι μπορούμε να συμβάλουμε στο να βγούν καλύτερες οι επόμενες γενιές οδηγών.
Χαίρομαι που θα με σκοτώσει αμόρφωτος.
Χαίρομαι που τα παιδιά μας που θα είναι από την 'μορφωμένη γενιά' δεν παίζει κανένα ρόλο που θα ξέρουν να οδηγούνε, αφού δεν πειράζει, ας είμαστε ελαστικοί με τους ηλικιωμένους.
Τώρα θα μου πεις τι λέω... Τι πιθανότητες έχει να συμβεί ξανά το να περάσει παππούς με 80 το ΣΤΟΠ και να καρφωθεί πάνω στο καινούριο αμάξι μου, 1 μέτρο μπροστά από τον κορμό του σώματός μου, πεθαίνοντας ο ίδιος, και να σωθώ εγώ ως εκ θαύματος από ένα ολοσχερώς κατεστραμμένο αυτοκίνητο;
Τώρα μ'αυτή την εμπειρία που είχες άντε να το δείς πιό σφαιρικά το θέμα και με το δίκιο σου.
Πάντως το ''ελαστικοί'' δεν δίνει άφεση αμαρτιών .Τι εννοείς με ?
Χαίρομαι που τα παιδιά μας που θα είναι από την 'μορφωμένη γενιά' δεν παίζει κανένα ρόλο που θα ξέρουν να οδηγούνε, αφού δεν πειράζει, ας είμαστε ελαστικοί με τους ηλικιωμένους. -
Γιατί να είμαστε ελαστικοί με τους ηλικιωμένους που οδηγούν επικίνδυνα; Και, στο κάτω-κάτω, αν κάποιος δεν είναι πια σε θέση να οδηγεί, ας μην οδηγεί! Έτσι δεν θα βάζει εαυτόν και αλλήλους σε κίνδυνο! Κι εγώ έχω πολλές τρομακτικές εμπειρίες από ηλικιωμένους. Για μένα, είναι χειρότεροι κι απ'τον χειρότερο ταξιτζή και τον χειρότερο κοντράκια.
Και μου τη σπάει αυτό το υφάκι 'εγώ οδηγώ 40 χρόνια'...
-
Δεν νομίζω ότι πρέπει να είμαστε απόλυτοι.Μήν ξεχνάμε ότι οι ''ήλικιωμένοι'' ήταν η πρώτη γενιά οδηγών στην Ελλάδα και καλώς ή κακώς μάλλον έχουν μάθει διαφορετικά να οδηγούν. Τότε τα αυτοκίνητα μετριόντουσαν σε μερικές χιλιάδες και όχι σε εκατομμύρια και η οδήγηση ήταν κάτι άλλο.
Θεωρητικά σωστή η άποψη ότι αυτός που δεν μπορεί να οδηγεί να μην οδηγεί αλλά αυτό δεν προυποθέτει και ένα σωστό σύστημα εκπαίδευσης και αξιολόγησης όλων μας .? Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν αυτή την ευκαιρία , τουλάχιστον οι νεότερες γενιές κάτι..έχουν (άλλο μεγάλο θέμα).
Το να μην οδηγεί κάποιος χάνει τη δυνατότητα της αυτοκίνησης που είναι ένα μεγάλο αγαθό της ελευθερίας και η απόφαση της αφαίρεσης της πρέπει να παίρνεται από ένα σωστά δομημένο σύστημα (εκπαίδευσης - αξιολόγησης).
Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα σε μερικά χρόνια που ''ηλικιωμένοι'' δεν θα οδηγούν πια και οι νεότερες γενιές θα είναι μόνο στους δρόμους.
Πάντως οι στατιστικές λένε ότι για τα αρνητικά ρεκόρ ατυχημάτων στη χώρα μας κατά κύριο ποσοστό ευθύνονται οι νέοι οδηγοί.Ας επικεντρώσουμε λοιπόν την προσοχή μας στους νέους οδηγούς (καλύτερη εκπαίδευση - σχολές ασφαλούς οδήγησης - δωρεάν και συνεχής ενημέρωση κλπ.) έτσι ώστε να μήν συνεχιστούν οι γενιές των ''ηλικιωμένων'' οδηγών και η μόνη αδυναμία τους να είναι η -εν γνώση τους- φυσική μείωση των αντανακλαστικών τους.
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!