Ο χρήστης NasDriver έγραψε:
[Καλά η κατάσταση εκεί έχει γίνει πλέον τραγελαφική. Αν δεν έχεις καταφέρει να περάσεις από το λιβάδι πριν τις 7 και 30 το πρωί καλύτερα κάτσε σπίτι σου, γιατί ρισκάρεις μαζί με τους άσχετους.
Το ίδιο και στην επιστροφή κατά τις δώδεκα πρέπει να την κοπανας από το χιονοδρομικό
Ήταν η πρώτη φορά που πήγα (δεν ήξερες, δεν ρώταγες) και μετά από αυτά που είδα θα το σκεφτώ αρκετά για να ξαναπάω, εξάλλου υπάρχουν και άλλα μέρη με χιόνι. Αν και η περιοχή σαν τοπίο είναι καταπληκτική...σαν παραμύθι...
Και γιατί δεν πάτε από Αμφίκλεια που είναι πιο κοντά και από Αθήνα και από την Εθνική γενικά και δεν έχει τόση κίνηση?
Και φυσικά και ο δρόμος πιο καλός και η διαδρομή στον Παρνασσό πολύ πιο ευχάριστη!
Εκτός αν θέλετε να περάσετε από τη Αράχωβα για να αγοράσετε τα παραδοσιακά ντόπια υφαντά που κατασκευάζουν με τόση τέχνη οι κινέζες... εεε οι ντόπιες νοικοκυρές ήθελα να πω και το περίφημο τυρί φορμαέλα που με μεράκι εδώ και χρόνια παράγετε στις έφορες κοιλάδες τις Δανίας... εεε στα έφορα λειβάδια του Παρνασσού ήθελα να πω;-)
Άσχετο με Παρνασσό κλπ...
Να πω και γω ένα τρελό που μου έτυχε το καλοκαίρι.
Πήγαινα από Αρναία Χαλκιδικής στις Σέρρες και για να μην κάνω κύκλο κατέβηκα προς τη Βόλβη και σε κάποιο σημείο πέρασα απέναντι από την Εθνική (ο Θεός να την κάνει!) με κατεύθηνση προς Νιγρίτα.
Μετά από κάποια χιλιόμετρα σε έναν άθλιο δρόμο έφτασα σε ένα χωριό, που δεν θυμάμε το όνομά του.
Στην είσοδο του χωριού πινακίδα απαγόρευσης εισόδου!
Καλά λέω, μονόδρομος θα είναι, πάω πίσω να βρω την παράκαμψη που μάλλον δεν είδα πριν...
Γυρίζω, ψάχνω, παράκαμψη πουθενά!
Άντε να την κάνω την παρανομία... Περνάω το απαγορευτικό, μπαίνω στο χωριό, σήματα κανονικά μπροστά μου, stop κλπ!
Πάω να βγω από το χωριό, απαγορευτικό!!!
Βγένοντας κοιτάζω πίσω μου προς την είσοδο του χωριού... απαγορευτικό!!!
Ένα χωριό λοιπόν που απαγορεύετε να μπεις, αλλά και αν μπεις απαγορεύετε να βγεις! 
Κάτι έπρεπε να βάλει ο δήμαρχος, ίσως προσοχή, αργά κλπ, δεν είχε και έβαλε απαγορευτικά! Σωστόοοος!
Άλλωστε δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αυτά, νομίζω ότι θα είναι συχνό φενόμενο και σε άλλες αφρικανικές χώρες...