-
Το ποσοστό των οδηγών αυτοκινήτων που φοράνε ζώνη είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό των μηχανόβιων που φοράνε κράνος, ενώ ο κίνδυνος για τους δεύτερους είναι πολύ μεγαλύτερος.
-
Από τις δικές μου 'μετρήσεις' το ποσοστό των “ζωνοφορούντων” σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας σε πρωινό καθημερινής είναι περίπου 70%.
Βέβαια το δείγμα ίσως δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. -
Βέβαια, όλα τα ποσοστά που παραθέτετε αναφέρονται σε οδηγούς-συνοδηγούς. Γιατί τα ποσοστά στους καθήμενους στις πίσω θέσεις είναι μηδενικά!
By the way, προ καιρού είχε ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση και μιλούσε για τη δύναμη με την οποία θα χτυπήσει ένας επιβάτης που κάθεται πίσω τον μπροστινό του σε περίπτωση ατυχήματος και αντιστοιχούσε σε τόνους βάρους.Δείτε και το παρακάτω από το http://www.thinkroadsafety.gov.uk/advice/seatbelts.htm
Wearing a seat belt saves lives
For your own and others' safety, the law requires you to use a seat belt if one is fitted.
Seat belt wearing in the front seat saves over 2,200 lives every year. Everyone knows they should wear a seat belt in the front seat, but many people still don't realise how dangerous it is not to wear a seat belt in the back.
In a crash at 30mph, if you are unrestrained, you will hit the front seat, and anyone in it, with a force of between 30 and 60 times your own body weight.
This could result in death or serious injury to you and people sitting in the front seat.
Any compensation for injury following an accident may be reduced if you were not wearing a seat belt.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το ποσοστό των οδηγών αυτοκινήτων που φοράνε ζώνη είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό των μηχανόβιων που φοράνε κράνος, ενώ ο κίνδυνος για τους δεύτερους είναι πολύ μεγαλύτερος.Το ιδιο ισχυει και για τους επιβατες.
Συνηθως οι δεξια καθημενοι φορουν (εξ αντανακλασεως ως προς τον οδηγο) αντιθετα με τους επιβατες μοτο που ειναι ατρομητοι. -
Ξέρει κανείς τι ατύχημα έγινε χθες το βράδυ στην κάθοδο της Κατεχάκη? Πέρασα από κει κατά τις 11 το βράδυ και ήταν 3 αυτοκίνητα εμπλεκόμενα με πυροσβεστική και ασθενοφόρα και μία μόνο λωρίδα κίνησης αφού το ένα απ'τα τρία είχε κλείσει την αριστερή και το άλλο την δεξιά
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Any compensation for injury following an accident may be reduced if you were not wearing a seat belt.
τι σχολιο και αυτο......!!!!
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
τι σχολιο και αυτο......!!!!
Τέλειο. Απλή, τετράγωνη λογική: Γιατί να σε αποζημιώσω απ'τη στιγμή που εσύ ο ίδιος δεν προστατεύεις τον εαυτό σου;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Το ποσοστό των οδηγών αυτοκινήτων που φοράνε ζώνη είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό των μηχανόβιων που φοράνε κράνος, ενώ ο κίνδυνος για τους δεύτερους είναι πολύ μεγαλύτερος.
Το ιδιο ισχυει και για τους επιβατες.
Συνηθως οι δεξια καθημενοι φορουν (εξ αντανακλασεως ως προς τον οδηγο) αντιθετα με τους επιβατες μοτο που ειναι ατρομητοι.Μερικοι κανουν τους ατρομητους, τους μαγκες, και στα αυτοκινητα και στα μηχανακια..
αλλα οταν μπαινει ο αλλος στο αμαξι μου και το λεω, σε παρακαλω, βαλε τη ζωνη σου, ξερεις ποσες φορες εχω εισπραξει- γελια
- κοροϊδια
- ακομα και τσακωμο
αντιθετως, εχω παρατηρησει οτι σε οσους ανεβαινουν στη μηχανη και τους προσφερω το κρανος, εκτος ελαχιστων περιπτωσεων, το δεχονται αδιαμαρτυρητα.
λογικο ειναι τα περισσοτερα 2τροχα, οι οδηγοι τους μαλλον να μη φορανε κρανος. Οταν δεν εχουμε μαθει στα 16χρονα γιατι πρεπει να φορανε κρανος..
οταν μου εχει τυχει να εχω σταματησει σε μπλοκο, να εχουν σταματησει νεαρο ( δεν ηταν 18 χρονων) και να λεει στον τροχαιο, ξερεις, θα βγω με μια κοπελα και δεν ηθελα να χαλασει το μαλλι μου ( καλα, το ζελε δε φευγει, δε χαλαει το styling απ'τον αερα; ) και ο τροχαιος να τον αφηνει... ενταξει..
δε λεω, ωραια ειναι να κανεις τις βολτες σου χωρις κρανος, να καπνιζεις το τσιγαρακι σου και να εχεις αμεση επαφη με το περιβαλλον.. ή να εισαι 16χρονος και να περνας εξω απ'το σχολειο με τη σεμπρινγκ, τα σκουλαρικια και το υφος του γαμαω..
αμα ομως, λεμε τωρα ΑΝ, βρεθει ενας λακασμα, οσο καλος οδηγος και αν εισαι, και σε προσγειωσει σε κανα πεζοδρομιο με το κεφαλι, τοτε θα ειναι πολυ αργα για να αλλαξεις τροπο ζωης.
ευχομαι σε οσους δε φορανε κρανος, σε οσους φορανε σορτσακια, σαγιοναρες, και αλλα τραγελαφικα πανω στη μηχανη, ακομα και στο παπακι, να μη χρειαστει ποτε να παθουν για να μαθουν..
Και τωρα θα μου πειτε, πω πω κυρηγμα γραφικε τυπε, ξερολα κλπ
εγω το λεω σοβαρα. το προβλημα ειναι οτι παντα πιστευουμε οτι ολα αυτα ειναι ακραια, μακρια απο μας, και δε θα μας συμβουν ΠΟΤΕ, για καποιο ( ; ) λογο. καντε μια βολτα σε ενα εφημερευον νοσοκομειο, οποιαδηποτε μερα, να δειτε ζωντανα, ποσο κοντινα ειν'αυτα και σε τι συχνοτητα συμβαινουν. και μετα το συζηταμε.. -
skye
+1!!!!!!!!!!!!!!
-
Έτσι είναι ρε skye. Εγώ έχω σχεδόν γίνει ο γραφικός της παρέας. Όποτε βάζω άλλους μέσα, ΔΕΝ ξεκινάω με τπτ αν δεν βάλουν όλοι ζώνη. Δλδ αναλαμβάνω την ευθύνη να τους κουβαλήσω, να πληρώνω κιόλας αν γίνει η στραβή; Και για τους άπιστους, γίνεται φρενάρισμα πανικού με λιγότερα από 20 χλμ. ΜΕτά όλοιθ φοράνε ζώνη. Τουλάχιστον αισθάνομαι καλά, γιατί τουλάχιστον 3 φίλοι μου πλέον φοράνε ζώνη σε όλα τα αμάξια που μπαίουν, εξαιτίας μου όπως μου είχαν πει. ΑΠορώ πάντως πως υπάρχουν ακόμα μου δεν φοράνε ζώνη.
-
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Δεν το είδα σε δρόμο μα σε parking… παρατηρείτε ότι ο σωλήνας που την τροφοδοτεί με νερό έχει ξεσυνδεθεί… φαντάζομαι τι θα γίνει αν συμβεί κάτι και πάει κάποιος να ρίξει νερό… μέσα στον πανικό του σιγά μην δει ότι δεν είναι συνδεμένο…
Πιθανότατα να λείπει και ο σύνδεσμος…Μου φαίνεται απίθανο αυτή η λεπτή σωλήνα να παρέχει νερό στην πυροσβεστική φωλιά. Περί αυτής ο λόγος, σωστά;
Το πιθανότερο είναι πως η παροχή είναι μεγαλύτερη και βρίσκεται εντός του λευκού στύλου, πίσω από το κουτί. Από τη φωτογραφία δε βλέπουμε φυσικά τι συμβαίνει. Υποθέσεις κάνουμε ...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έτσι είναι ρε skye. Εγώ έχω σχεδόν γίνει ο γραφικός της παρέας. Όποτε βάζω άλλους μέσα, ΔΕΝ ξεκινάω με τπτ αν δεν βάλουν όλοι ζώνη. Δλδ αναλαμβάνω την ευθύνη να τους κουβαλήσω, να πληρώνω κιόλας αν γίνει η στραβή; Και για τους άπιστους, γίνεται φρενάρισμα πανικού με λιγότερα από 20 χλμ. ΜΕτά όλοιθ φοράνε ζώνη. Τουλάχιστον αισθάνομαι καλά, γιατί τουλάχιστον 3 φίλοι μου πλέον φοράνε ζώνη σε όλα τα αμάξια που μπαίουν, εξαιτίας μου όπως μου είχαν πει. ΑΠορώ πάντως πως υπάρχουν ακόμα μου δεν φοράνε ζώνη.ρε παιδια εγω παντα τους λεω να βαζουν ζωνη και ποτε κανενας και καμια δεν μου εχει πει κατι (τουλαχιστον οχι μπροστα μου)...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το ποσοστό των οδηγών αυτοκινήτων που φοράνε ζώνη είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό των μηχανόβιων που φοράνε κράνος, ενώ ο κίνδυνος για τους δεύτερους είναι πολύ μεγαλύτερος.Εξαρτατε απο την εποχη....
Το χειμωνα ολοι κυριολεκτικα, φορανε λογο του κρυου.... το καλοκαιρι ζεστενονται τα 'παιδιά'
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έτσι είναι ρε skye. Εγώ έχω σχεδόν γίνει ο γραφικός της παρέας. Όποτε βάζω άλλους μέσα, ΔΕΝ ξεκινάω με τπτ αν δεν βάλουν όλοι ζώνη. Δλδ αναλαμβάνω την ευθύνη να τους κουβαλήσω, να πληρώνω κιόλας αν γίνει η στραβή; Και για τους άπιστους, γίνεται φρενάρισμα πανικού με λιγότερα από 20 χλμ. ΜΕτά όλοιθ φοράνε ζώνη. Τουλάχιστον αισθάνομαι καλά, γιατί τουλάχιστον 3 φίλοι μου πλέον φοράνε ζώνη σε όλα τα αμάξια που μπαίουν, εξαιτίας μου όπως μου είχαν πει. ΑΠορώ πάντως πως υπάρχουν ακόμα μου δεν φοράνε ζώνη.Ειδικά αυτό το 'μα και πίσω; ' μου σπάει τα νεύρα!
Ακολουθεί το 'Δε με νοιάζει τι θα πάθεις εσύ, αλλά αν γίνει τίποτα, εμένα θα σκοτώσεις' και το 'Άμα δεν θες, έχει και λεωφορείο' ( TM by Krus ) και μετά στρώνουν.Η έκπληξη πολλών για το φόρεμα της ζώνης στα πίσω καθίσματα, δείχνει την οδηγική παιδεία που έχουν απ' το σπίτι τους...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Δεν το είδα σε δρόμο μα σε parking… παρατηρείτε ότι ο σωλήνας που την τροφοδοτεί με νερό έχει ξεσυνδεθεί… φαντάζομαι τι θα γίνει αν συμβεί κάτι και πάει κάποιος να ρίξει νερό… μέσα στον πανικό του σιγά μην δει ότι δεν είναι συνδεμένο…
Πιθανότατα να λείπει και ο σύνδεσμος…Maλλον για ποτισμα ειναι.Εχει διακοπτη και μαλλον ταχυσυνδεσμο.Η πυροσβεστικη φωλια εχει μανικα;Μηπως απλως εχει κανα πυροσβεστηρα μεσα;
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Πιθανότατα να λείπει και ο σύνδεσμος…Μου φαίνεται απίθανο αυτή η λεπτή σωλήνα να παρέχει νερό στην πυροσβεστική φωλιά. Περί αυτής ο λόγος, σωστά;
Το πιθανότερο είναι πως η παροχή είναι μεγαλύτερη και βρίσκεται εντός του λευκού στύλου, πίσω από το κουτί. Από τη φωτογραφία δε βλέπουμε φυσικά τι συμβαίνει. Υποθέσεις κάνουμε ...
Η συγκεκριμένη φωλιά έχει ένα απλό λάστιχο σαν αυτό που ποτίζουμε τον κήπο. Δέν χρειάζεται μεγαλύτερη παροχή.
-
O συγκεκριμένος σωλήνας είναι αυτός που παρέχει το νερό. Ο λευκός στύλος είναι η κολώνα φωτισμού του πάρκινγ.
Μέσα δεν άνοιξα να δω τι έχει… αλλά ένα παρόμοιο που είναι στα 10 μέτρα μακριά από αυτό, είναι κανονικά συνδεμένο. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Η έκπληξη πολλών για το φόρεμα της ζώνης στα πίσω καθίσματα, δείχνει την οδηγική παιδεία που έχουν απ' το σπίτι τους...Ναι, και μετά σου λένε σε συζήτηση πως 'δεν αγοράζω τη ΧΥΖ μάρκα γιατί δεν είναι ασφαλής' ή πως 'το επόμενο αυτοκίνητο πρέπει να έχει απαραίτητα μια δωδεκάδα αερόσακους'.
Άμα φοράς ζώνη 1 στις 10 ρε μάστορα τι να τα κάνεις τα υπόλοιπα; Για ψυχολογικούς λόγους;Οι δικοί μου γνωστοί δεν ξέρω τι κάνουν στα δικά τους αμάξια (δεν τους πολυεμπιστεύομαι, με λίγες εξαιρέσεις που λειτουργούν πολύ σωστά), αλλά τουλάχιστον στο δικό μου έχουν μάθει τον 'κανονισμό'.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ειδικά αυτό το 'μα και πίσω; ' μου σπάει τα νεύρα!
Ακολουθεί το 'Δε με νοιάζει τι θα πάθεις εσύ, αλλά αν γίνει τίποτα, εμένα θα σκοτώσεις' και το 'Άμα δεν θες, έχει και λεωφορείο' ( TM by Krus ) και μετά στρώνουν.Το πρόβλημα είναι όταν μπαίνει κανείς ως συνοδηγός σε άλλο αυτοκίνητο και ο καθήμενος πίσω του δεν φοράει ζώνη. Εκεί τι να πεις;;;
Υ.Γ.1: Λόγω ύψους (1.94m) σχεδόν πάντα ως επιβάτης κάθομαι στη θέση του συνοδηγού!!!
Υ.Γ.2: Καλύτερα να συνεχίσουμε και οι τελευταίες δημοσιεύσεις να μεταφερθούν στο http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 6%FE%ED%E7
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!