-
Πληγή οι κακοί συγγενείς. Αυτή όμως είναι μια καλή ευκαιρία να τους ξεφορτωθείς. Γιατί ο συγγενής που αναφέρερεις οφείλει (αν είναι σωστός) να σου δώσει το δικό του αυτοκίνητο ή να σου πληρώνει ταξί για το διάστημα αυτό (έχοντας ασφαλώς πληρώσει και το πρόστιμο).
-
Μην ξεχνάμε τι έγινε όταν πρώτο εφαρμόστηκαν τα αλκοτεστ. Γιατί σταμάτησαν οι κατασχέσεις; Φυσικά γιατί τιμωρούσαν τον ιδιοκτήτη και όχι τον παρανομούντα που συχνά δεν ήταν το ίδιο άτομο. Η αλλαγή αυτή επήλθε μόνο μετά από έντονες αντιδράσεις και όχι γιατί κατάλαβε η πολιτεία τη βλακεία της. Απόδειξη αποτελεί ότι κάνει την ίδια βλακεία με την αφαίρεση των πινακίδων. Επίσης ακόμα και η βεβαιωμένη παράβαση με τα φωτογραφικά ραντάρ χρειάζεται επίσκεψη του ιδιοκτήτη για βεβαίωση του παραβάτη δηλαδή αν οδηγούσε ο ίδιος ή το είχε άλλος την ώρα της παράβασης.
Μπορεί το παράδειγμα με το όπλο να μην είναι αντιπροσωπευτικό αλλά η βλαμμένη νοοτροπία είναι γεγονός. Το ζητούμενο είναι ένα ΠΟΣΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ και τίποτε άλλο ούτε συμμόρφωση ούτε διευκόλυνση της κυκλοφορίας. -
Εξω απο το ΙΚΑ Ηρακλειου ειναι σταθμευμενο ενα Fiat Uno. Στη θεση του οδηγου ειναι ενας ανθρωπακος γυρω στα 70 ο οποιος φοραει μασκα οξυγονου. Προσεξτε οχι απλα μια μασκα οξυγονου. Ειχε ολοκληρη μπουκαλα οξυγονου!!!
Φιλοσοφικο ερωτημα: Αυτα γινονται οταν ο ανθρωπος ειναι ολομοναχος στη ζωη ή απλα ηταν θεοτρελος;
-
Μανώλη ελπίζω να μην ξανά άρχισαν να εξετάζουν στο δρόμο όπως παλιότερα!!!! Σίγουρα πάντως ο άνθρωπος είχε μεγάλο πρόβλημα για να κάνει κάτι τέτοιο στο αμάξι του.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σεναριο:Εγω και ο πατερας μου εχουμε και οι δυο αδεια οπλοφοριας. Μου δανιζει το οπλο του που εχει αγορασει νομιμα, για να παω για σκοποβολη. Στον δρομο πλακωνομαι με καποιον, βγαζω το οπλο και του καρφωνω μια στο κεφαλι. Θα γυρισει καποιος δικαστης να πει στον πατερα μου 'περαστε απο την φυλακη μερικα χρονακια επειδη ειστε συνυπευθυνος για τον φονο γιατι επρεπε να ξερετε οτι ο γιος σας θα τρελλαθει και θα καθαριζει κοσμο στον δρομο'? Οχι, σε καμμια περιπτωση.
Είσαι σίγουρος για αυτό που λες; Μήπως είσαι υποχρεωμένος να έχεις το όπλο σου σε ασφαλές μέρος και να μην το δίνεις σε άλλους (ακόμα κι αν έχουν άδεια); Δεν ξέρω, απλά ρωτάω...
Όσο για τα πιο κάτω, θα διαφωνήσουμε. Δεν το θεωρώ παράλογο που τιμωρείται και ο ιδιοκτήτης. Απλά, ίσως, να μην είναι η πλέον πρέπουσα τιμωρία. Επίσης, μιλάμε για αστική/διοικητική συνυπευθυνότητα και όχι ποινική (σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα). Μην τα συγχέουμε!!!
Παράδειγμα1: Ξεπερνάω κατά 61χαώ το όριο και με 'τσακώνουν'.
Εγώ-οδηγός: Εκτός των άλλων, εγώ (και μόνο εγώ) πάω για πλημέλημμα -> ποινική τιμωρία
Πατέρας μου-ιδιοκτήτης: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων -> διοικητική τιμωρία
Παράδειγμα2 (έχει ξανααναφερθεί): Τρακάρω με δική μου ευθύνη και προκαλώ τραυματισμό κάποιου.
Εγώ-οδηγός: Όλες οι ποινικές διώξεις εναντίων μου -> ποινική τιμωρία
Πατέρας μου-ιδιοκτήτης: Αγωγή για αποζημίωση εναντίον του -> αστική τιμωρίαΣημείωση: Όσα αναγράφω στο παράδειγμα 2 μου τα είχαν πει όταν τράκαρα πριν 3 χρόνια και τραυματίστηκε ελαφρά η συνοδηγός του άλλου αυτοκινήτου. Αν διαβάζει κάποιος που ασχολείται με (έχει σπουδάσει) νομικά, ας με επιβεβαιώσει/διαψεύσει.
Πραγματικοτητα:
Εγω και ο πατερας μου εχουμε αδεια οδηγησης. Παιρνω το αυτοκινητο του και το παρκαρω πανω στην Βουλη για να 'πεταχτω για μια δουλιτσα'. Ο πατερας μου χανει τις πινακιδες του ενω εγω μπορω ανετοτατα να κυκλοφορω με το δικο μου αυτοκινητακι ανενοχλητος.
Οποιος ΑΚΟΜΑ επιμενει οτι αυτο ειναι λογικο, εχω και αλλα επιχειρηματα:
Ο ΚΟΚ λεει ξεκαθαρα οτι ο ιδιοκτητης ενος οχηματος ΔΕΝ ειναι συνυπευθυνος για τις πραξεις του οδηγου, εκτος αν ΓΝΩΡΙΖΕ οτι το οχημα θα χρησιμοποιηθει για παρανομες πραξεις (πχ ληστειες κλπ) η αν εν γνωσει του το εδωσε σε καποιον που δεν εχει διπλωμα η ειναι μεθυσμενος.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. Εξηγηστε μου λοιπον με ποια λογικη καλως ταλαιπωρειται ο Χ για την παρανομια του Ψ μεσω της αφαιρεσης πινακιδων αφου ο ιδιος ο ΚΟΚ λεει ξεκαθαρα οτι δεν πρεπει να γινεται κατι τετοιο. Γιατι να τιμωρηθω εγω για το λαθος του πατερα μου?
Οποιος απο εσας λεει 'καλα να παθεις αφου το δινεις σε καποιον που θα παρανομησει' ειστε εκτος πραγματικοτητας. Πρωτον γιατι ειναι αδυνατον να γνωριζεις το αν θα παρανομησει ο αλλος (εκτος αν επικρατει Gestapo στο σπιτι σας...) και δευτερον επειδη επικροτειτε λογικες τυπου 'ενας κανει την μλκια, ολοι την πληρωνουν'. Λογικες που ευδοκιμουσαν στην χουντα, στα λιμανακια που οι μπατσοι κυνηγανε οσους καθονται σταματημενοι και οχι οσους κυνηγιουνται, και παει λεγοντας. Συγχαρητηρια...
ΥΓ Μονο και μονο το οτι η αφαιρεση πινακιδων ειναι ελληνικη πατεντα και δεν εφαρμοζεται σε ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ πολιτισμενη χωρα (αν πχ γινοταν κατι τετοιο στις ΗΠΑ και εμενε καποιος χωρις αυτοκινητο για την μλκια του αλλου, θα ειχαν πεσει τοσες μηνυσεις και τοσες προσφυγες σε ανωτατα δικαστηρια που θα του εδιναν τις πινακιδες πισω και δωρο μια blowjob...), καθως και το γεγονος οτι πληρωνοντας το τριπλασιο του προστιμου μπορεις να τις παρεις πισω την ιδια μερα, θα επρεπε να αρκουν για να σας πεισουν για το φοροεισπρακτικο χαρακτηρα του 'μετρου'.
-
To μόνο που έχω να πω για τα παραπάνω είναι ότι η ποινική ευθύνη είναι ΠΑΝΤΑ προσωπική. Η αστική (ζημιές-αποζημιώσεις) και διοικητική ευθύνη (πρόστιμο) μπορεί να επιμεριστεί σε όσους ευθύνονται αμέσως ή εμμέσως, ενδεχομένως και εις ολόκληρον.
-
Ρε παιδιά, έλεος πιά με αυτές τις πινακίδες......
Συνεχίστε την κουβέντα κάπου αλλού..... -
Ο χρήστης epicouros έγραψε:
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να πάρουμε σώνει και καλά το αυτοκίνητο μας στο κέντρο της Αθήνας αφού ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να βρούμε νόμιμο χώρο στάθμευσης (εκτός αν πληρώσουμε) και αναγκαστικά θα σταθμεύσουμε ΠΑΡΑΝΟΜΑ και αφού κάνουμε τη παρανομία μας και μας κόψουνε κλήση/ πάρουνε της πινακίδες/ πάρουνε το αμάξι διαμαρτυρόμαστε ότι δεν φταίμε εμείς αλλά το κακό κράτος που δεν φτιάχνει χώρους στάθμευσης και μας κόβει κλήσεις μόνο και μόνο για να τα κονομάει κ.λ.π.Σωστός ο φίλος. Πάρε λεωφορείο/μετρό. Βολέψου κάπου και άνοιξε ένα βιβλίο/περιοδικό και διάβαζε να περάσει η ώρα. Ή πάρε φορητό ραδιάκι να ακούς μουσική/ειδήσεις κλπ
Εξαιρώ μόνο αυτούς οι οποίοι θέλουν να μεταφέρουν κάτι βαρύ και άβολο. Εκεί μόνο με αμάξι τη βγάζεις καθαρή. Φυσικά, πρόκειται για σπάνια περίπτωση.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Συνεχίστε την κουβέντα κάπου αλλού.....δεν ακούνε..όπως στο θέμα με τα ζώα που λέγανε επί σελίδες για τις προσπεράσεις. Αφού ρε παιδιά ό,τι κ να λέμε δεν αλλάζει τπτ αφού αυτό είναι στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης, τζάμπα λοιπόν αυξάνουμε το μέγεθος της βάσης δεδομένων του server
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Συνεχίστε την κουβέντα κάπου αλλού.....δεν ακούνε..όπως στο θέμα με τα ζώα που λέγανε επί σελίδες για τις προσπεράσεις. Αφού ρε παιδιά ό,τι κ να λέμε δεν αλλάζει τπτ αφού αυτό είναι στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης, τζάμπα λοιπόν αυξάνουμε το μέγεθος της βάσης δεδομένων του server
Ότι κατάντησε κάπως κουραστικό, συμφωνώ, αφού όλοι επιμένουμε στην αρχική μας άποψη. Παρόλα αυτά, αν για οτιδήποτε είναι 'στα χέρια της κυβέρνησης' δεν εκφράζουμε την άποψη μας και δεν κάνουμε ανταλλαγή απόψεων, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
-
σημερα πεζω 307 μπλε κοντα στον ευκλειδη (θεσσαλονικη βεβαια) που εγραφε πισω στο πορτ μπαγκαζ ' τα λεφτα του μπαμπα ναναι καλα'...
η κατι τετοιο! -
Σημερα το πρωι Grand Vitara στην Πετρου Ραλλη με αυτοκολητο
'I am the Death'μπρρρρρρρρρρρ ανατριχιασα
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
σημερα **πεζω 307 **μπλε κοντα στον ευκλειδη (θεσσαλονικη βεβαια) που εγραφε πισω στο πορτ μπαγκαζ ' τα λεφτα του μπαμπα ναναι καλα'...
η κατι τετοιο!Τσιφούτης ο μπαμπάς απ' οτι βλέπω....
-
-
Full ελαφρωμενο
-
Και με καλύτερη ψύξη του μοτέρ και των φρένων (έχει άραγε; )
-
Την ηλιοπροστασία γιατί την έβαλε;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Την ηλιοπροστασία γιατί την έβαλε;για να μην φανεί το εσωτερικό του χάλι Ηλία, κ 'καεί' η φωτογραφία.....
-
Σήμερα ένα Aveo είχε τύχη βουνό. Ήταν μπροστά μου και έμπαινε στην Περιμετρική Πάτρας στον κόμβο Παραλίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Εννοείτε ότι η λωρίδα είναι μονής κατεύθυνσης με διαχωριστικό από τσιμέντο και μπάρες σε σχέση με την αντίθετη κατεύθυνση.
Λοιπόν ο τύπος φτάνοντας στην είσοδο βάζει φλας αριστερά και με άνεση βάζει πλώρη προς Πύργο, οδηγώντας ανάποδα!! και μάλιστα στην λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας.
Εγώ μπήκα κανονικά και έβλεπα την εξέλιξη από τον καθρέπτη. 3-4 αυτοκίνητα και 1 φορτηγό έκαναν την εμφάνισή τους, όλοι σε κατάσταση αμόκ με τα φώτα αναμμένα (ευτυχώς πήγαιναν όλοι γύρω στα 80-100).
Σαν από θαύμα το Aveo κατάφερε να κάνει αναστροφή (αφού τον πέρασαν ξυστά) και να σωθεί τελευταία στιγμή)
Ο οδηγός του Aveo πρέπει να είχε χάσει το μυαλό του σε αυτό το σκηνικό. (και το δρόμο να μην ξέρεις, είναι ενετελώς χαζό να μην γνωρίζουμε ότι μπαίνοντας σε μία εθνική, περιμετρική ο δρόμος δεν είναι διπλής κατεύθυνσης)
Φιλικά,
Σπύρος
-
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!