-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πόσες ζωές αθώων κοτόπουλων έχει αφαιρέσει η δολοφόνος μάνα μου...
Και πόσες αθώων αρνιών, μοσχαριών, χοιρινών κλπ ο τσέλιγκας κουνιάδος μου...
Δολοφόνοι των κοτόπουλων κλπ οικόσιτων, Έλληνες επαρχιώτες...Βρέ Ηλία,ακόμα καί αυτός πού αγοράζει κρέας από τόν χασάπη,απλά πληρώνει κάποιον άλλον νά σκοτώσει τό ζώο αντί γιά αυτόν.
αυτά από μένα πάνω σέ αυτό τό θέμα.Οποιος θέλει νά τό συζητήσει μαζί μου μέσω ΡΜ,θά τό κάνω με ευχαρίστηση.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πόσες ζωές αθώων κοτόπουλων έχει αφαιρέσει η δολοφόνος μάνα μου...
Και πόσες αθώων αρνιών, μοσχαριών, χοιρινών κλπ ο τσέλιγκας κουνιάδος μου...
Δολοφόνοι των κοτόπουλων κλπ οικόσιτων, Έλληνες επαρχιώτες...Βρέ Ηλία,ακόμα καί αυτός πού αγοράζει κρέας από τόν χασάπη,απλά πληρώνει κάποιον άλλον νά σκοτώσει τό ζώο αντί γιά αυτόν.
αυτά από μένα πάνω σέ αυτό τό θέμα.Οποιος θέλει νά τό συζητήσει μαζί μου μέσω ΡΜ,θά τό κάνω με ευχαρίστηση.
ΑΚΡΙΒΩΣ.
Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες των 'πολιτισμένων' πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Πάντως να συμπληρώσω πως δεν κυνηγώ αν και έχει κάποια παράδοση στο θέμα η οικογένεια του πατέρα μου, δεν με γεμίζει πολύ το κυνήγι, τουλάχιστον στην ηλικία που είμαι τώρα.
Και συμφωνώ πως είναι πολλά τα λάθη που μπορούν να συμβούν με ένα όπλο στο σπίτι. Αλλά είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρει κάποιος να χειρίζεται και να σέβεται τα όπλα, ας μην αφορίζουμε. Στα 12 μου που πρωτοκράτησα όπλο χειρός [Κρητικός γαρ] θυμάμαι ίσως να ήταν η μεγαλύτερη ευθύνη που είχα νιώσει μέχρι τότε... κι αυτό γιατί με είχαν μάθει να το σέβομαι χρόνια πριν το ακουμπήσω.
-
Κατευθυνόμασταν ένα απόγευμα από Πάτρα προς Πύργο και λίγο μετά τα φανάρια της Κάτω Αχαγιάς, σε ευθεία και σε οδόστρωμα με μονή διακεκομμένη γραμμή, είχαμε πλησιάσει αρκετά αυτοκίνητα ένα φορτηγό, περιμένοντας κατάλληλες συνθήκες για προσπέραση. Το πρώτο αυτοκίνητο επιχείρησε να προσπεράσει και ενώ κόντευε να ξεπεράσει το φορτηγό, ένα αυτοκίνητο από χώρο στάθμευσης στα δεξιά του δρόμου, διέσχισε κάθετα το δρόμο, σε πολύ μικρή απόσταση μπροστά από το φορτηγό, χωρίς άλλα δυσάρεστα εκτός από την τρομάρα μας. Ορατότητα στο χώρο στάθμευσης δεν είχαμε, οπότε ο αιφνιδιασμός ήταν μεγάλος. Για μια ακόμα φορά, στον προορισμό μας το συναίσθημα που υπερίσχυσε ήταν η ανακούφιση πως είμαστε σώοι, άνθρωποι (πάνω από όλα) και αυτοκίνητο.
Κυκλοφορώ αρκετά χρόνια σε αυτό το δρόμο και μου είχε δημιουργηθεί εσφαλμένα η εντύπωση πως γνωρίζω αρκετά καλά τους κινδύνους που αυτός κρύβει.
-
κατηφόριζα απόψε την Κηφισίας στο ύψος της bmw στο Μαρούσι και κυνηγούσα από τη δεξιά λωρίδα μια φίλη μου να της κάνω πλάκα στο φανάρι. Γλίτωσα παρατρίχα την επαφή με προειδοποιητικό τρίγωνο [ας είναι καλά τα ολοκαίνουργια pzero ] αφού κάτι παιδιά με 106 [και νομίζω punto] είχαν συγκρουστεί και καβαλήσει το πεζοδρόμιο 50 μέτρα παρακάτω... μάλιστα το 106 δεν είχε αριστερό μπροστά τροχό... προσοχή στους δρόμους παίδες...
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
προσοχή στους δρόμους παίδες...'προσοχή στους δρόμους παίδες' αλλα και εσυ την φίλη σου την κυνηγούσες για πλάκα
-
Χθες, σε γεματο στροφες και στενο επαρχιακο δρομο, ακολουθουσα για 5 μονο λεπτα (τοσα μονο αντεξα) ενα παμπαλαιο φορτηγο απο αυτα που εχουν ενα ανυψωτικο καλαθι, πορτοκαλι χρωμα (ισως της ΔΕΗ), χωρις πινακιδες με το εξης απιστευτο χαρακτηριστικο οτι απο την εξατμηση εβγαιναν απιστευτοι καταμαυροι καπνοι. Ελατωσα ταχυτητα και πηγα καμμια 100 μετρα πισω του, και παλι ομως τους ετρωγα στη μαπα. Το χειρωτερο απο ολα ομως ηταν η μυρωδια των καπνων. Δεν ειχαν καμμια σχεση με τη μυρωδια του καυσαεριου, αλλα μυριζαν ΣΚΕΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ!!! . Με κλειστα παραθυρα και αεραγωγους κυριολεκτικα πνιγομουνα μεσα στο αμαξι. Στο τελος δεν αντεξα και τον πλησιασα οσο πιο πολυ μπορουσα και τον προσπερασα σε ενα σημειο που δεν θα εκανε προσπεραση ουτε ο καλυτερος οδηγος του κοσμου, αφου η ορατοτητα στο αντιθετο ρευμα ηταν ελαχιστη. Την ωρα που προσπερνουσα, κοιταξα ψηλα προς τον οδηγο ετοιμος να του ριξω οτι μπινελικια ξερω αλλα επειδη επαιζα τη ζωη μου κορωνα γραμματα απλα του εριξα μια γρηγορη ματια και εφυγα.
-
Χθες, σε γεματο στροφες και στενο επαρχιακο δρομο, ακολουθουσα για 5 μονο λεπτα (τοσα μονο αντεξα) ενα παμπαλαιο φορτηγο απο αυτα που εχουν ενα ανυψωτικο καλαθι, πορτοκαλι χρωμα (ισως της ΔΕΗ), χωρις πινακιδες με το εξης απιστευτο χαρακτηριστικο οτι απο την εξατμηση εβγαιναν απιστευτοι καταμαυροι καπνοι. Ελατωσα ταχυτητα και πηγα καμμια 100 μετρα πισω του, και παλι ομως τους ετρωγα στη μαπα. Το χειρωτερο απο ολα ομως ηταν η μυρωδια των καπνων. Δεν ειχαν καμμια σχεση με τη μυρωδια του καυσαεριου, αλλα μυριζαν ΣΚΕΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ!!! . Με κλειστα παραθυρα και αεραγωγους κυριολεκτικα πνιγομουνα μεσα στο αμαξι. Στο τελος δεν αντεξα και τον πλησιασα οσο πιο πολυ μπορουσα και τον προσπερασα σε ενα σημειο που δεν θα εκανε προσπεραση ουτε ο καλυτερος οδηγος του κοσμου, αφου η ορατοτητα στο αντιθετο ρευμα ηταν ελαχιστη. Την ωρα που προσπερνουσα, κοιταξα ψηλα προς τον οδηγο ετοιμος να του ριξω οτι μπινελικια ξερω αλλα επειδη επαιζα τη ζωη μου κορωνα γραμματα απλα του εριξα μια γρηγορη ματια και εφυγα.
Προχθες επισης, ειμαι σε ανηφορα, παω με 4η και 120 επιταχυνοντας συνεχως οσο μπορουσα και ετοιμαζομουνα να βαλω 5η οταν ηρθε απο πισω μου και με προσπερασε ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΑ , μια Mercedes mini bus απο αυτες που εχουν 20-30 θεσεις (ουτε που ξερω ποιο μοντελο ηταν). ΤΙ ΜΗΧΑΝΗ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Προχθες επισης, ειμαι σε ανηφορα, παω με 4η και 120 επιταχυνοντας συνεχως οσο μπορουσα και ετοιμαζομουνα να βαλω 5η οταν ηρθε απο πισω μου και με προσπερασε ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΑ , μια Mercedes mini bus απο αυτες που εχουν 20-30 θεσεις (ουτε που ξερω ποιο μοντελο ηταν). ΤΙ ΜΗΧΑΝΗ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Αφού μιλάς για ανηφόρα σίγουρα diesel ήταν. Το πετρέλαιο όπως πάει στό ίσιωμα πάει και στην ανηφόρα.
-
Πετρέλαιο!!!!!
Τρομερές ρεπρίζ!!!!
Πάντως το κακό έχει παραγίνει τα τα πετρελαιοκίνητα επαγγελματικα και αγροτικά αυτοκίνητα που βγάζουν ντουμάνι από τις εξατμίσεις τους. Η κατάσταση είναι αισχρή!!!!! Αυτούς όμως δεν τους κυνηγάει η τροχαία!!! -
Oχι γιατί πρέπει να κόψει σε σένα και μένα κλήση για 87χλμ με όριο το 80... ...τώρα θα τους μάθουμε!
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
προσοχή στους δρόμους παίδες...
'προσοχή στους δρόμους παίδες' αλλα και εσυ την φίλη σου την κυνηγούσες για πλάκα
χεχε, εσύ θα είχες τίποτα καλύτερο να κάνεις 2 η ώρα το πρωΐ σε άδεια Κηφισίας? συνήθως το μενού δεν έχει 'εκτροχιασμένους κοντράκηδες στο κράσπεδο'
πάντως την καινούργια ποδιά οριακά την γλυτώσαμε, ουφ!
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
προσοχή στους δρόμους παίδες...
'προσοχή στους δρόμους παίδες' αλλα και εσυ την φίλη σου την κυνηγούσες για πλάκα
χεχε, εσύ θα είχες τίποτα καλύτερο να κάνεις 2 η ώρα το πρωΐ σε άδεια Κηφισίας? συνήθως το μενού δεν έχει 'εκτροχιασμένους κοντράκηδες στο κράσπεδο'
πάντως την καινούργια ποδιά οριακά την γλυτώσαμε, ουφ!
Σε εκείνο το σημείο;;;
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ μια φορά το δίμηνο!!
Πίστεψέ με, εκεί μένω!!! -
Στην ΠΥ σήμερα το απόγευμα προς Καρέα αναβοσβήνει η φωτεινή πινακίδα με το εξής μήνυμα:
Προσοχή κινούμενο ζώο μπροστά
όντως μπροστά ήταν ένας που δεν ήξερε που πήγαινε, αλλά πιο λογικό μου φαίνεται να είχε δραπετεύσει κανένα σκυλάκι και να χε μείνει το μήνυμα αφού -κανονικό- ζώο δεν συνάντησα
Υ.Γ: βέβαια το ίδιο μήνυμα διάβαζε και αυτός που ερχόταν πίσω μου
-
Σημερα το μεσημερι, ακολουθω μια σειρα απο αυτοκινητα. Ειμαι ο τελευταιος στην ουρά. 5-10 μετρα πριν περασω διπλα απο ενα σταματημενο C3 γινεται τπ μοιραιο. Βγαζει η τυπησα (γυναικα ηταν στο τιμονι) φλας αριστερο και ξεκιναει... .
Τα αντανακλαστικα μου λειτουργησαν ευτυχως!!! Το τιμονι αριστερα οσο γινοταν και μετα παλι δεξια να ξαναμπω στο ρευμα κυκλοφορειας, πατοντας ταυτοχρονα και κορνα. Το ερωτημα ειναι: Σε χρονικο διαστημα μικροτερο του δευτερολεπτου δεν προλαβαινεις να δεις αν ερχεται κανεις απο το αντιθετο ρευμα. Εαν ερχοταν καποιος θα γινοταν χαμος. Ευτυχω που μαλλον ακουσε τη κορνα και σταματησε, εστω και σχεδον στη μεση του δρομου και μπορεσα και την απεφυγα.ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Το τιμονι το κρατουσα 'τρεις παρα τεταρτο', γιαυτο και μπορουσα να παταω κορνα ταυτοχρονα.
Αν το κρατουσα με το ενα χερι ψηλα στο τιμονι και το αλλο χερι στο κοσμο του..... -
Εχθές είδα κάτι πραγματικά παράξενο. Ανυψωτήρα να μεταφέρει αμάξι. Το αμάξι ήταν Citroen ΖΧ και δεν έδειχνε ούτε εγκαταλελειμμένο ούτε είχε τρακάρισμα. Προφανώς του είχε μείνει από βλάβη. Σκεφτείτε τι ζημιά του έκαναν από κάτω τα πιρούνια. Εξάτμιση, καταλύτη και ποιος ξέρει ίσως τι άλλο.
-
Έχετε δει σε κυκλική πλατεία, επαρχίας βεβαία πόλης, τύπο με γερμανικές πινακίδες (μάλλον Έλληνας) σε τζιπ, να βγάζει σφυρίχτρα και να σφυρίζει για να φοβίσει τους μπροστινούς;
Η αλήθεια είναι ότι όντως ψάρωναν γιατί εγώ ερχόμουν πεζός κατά μήκος του κύκλου της πλατείας και άκουγα ένα σφύριγμα, ώσπου ξαφνικά μπροστά μου είδα αυτό τον τύπο.
Μεγάλη φάση ο τύπος. -
Είδα σήμερα ένα Lexus LS400 πρώτης γενιάς, από τις ωραιότερες λίμο κατά τη γνώμη μου (εκτός συναγωνισμού η quattroporte φυσικά!), με λούτρινο αρκουδάκι σεβαστού μεγέθους (τόσο σεβαστού όσο και του αυτοκινήτου) στο πίσω τζάμι Το περίεργο είναι οτι ο οδηγός ήταν άντρας. Λέτε να τον αφήνει να το οδηγεί που και που η γυναίκα του???
Σπύρος
-
Μου 8υμισες τη διαφημηση για το ποτο(?) η για την υπερβολικη ταχυτητα(μαλλον) που παιζοταν στις γιορτες, που ενας πατερας πηγαινε δωρο ενα κουκλακι στην κορη του κ δεν εφτασε ποτε..
Ενας κινεζος συμφοιτητης μου εχει παρει μια 530 κ εχει παρατα3ει στο πισω τζαμι ολα τα ψαρια απο το Finding Nemo.. Tι σκεφτοταν?
-
Ακομα μερικα φρεσκα απιστευτα:
- Αγροτικο (του ενος τονου) κυκλοφορει στην εθνικη οδο φορτωμενο οσο δεν πηγαινε αλλο με ξυλα για σομπες . Ηταν τοσο, γεματο που ο τυπος θεωρησε εξυπνη λυση να εχει ανοιχτη τη πορτα της καροτσας για να βαλει περισοτερα κουτσουρα.
- Γυναικα διασχιζει το δρομο με ενα παιδικο καροτσακι διπλο. τραλαλα τραλαλα, ξαφνικα στη μεση του δρομου δεν ειδε οτι ενα καπακι αποχατευσης/υδρευσης που ηταν στη μεση του δρομου, εκανε ενα σκαλοπατακι, με αποτελεσμα να χτυπησει το καροτσακι και να πεσει το ενα παιδακι της στη ΜΕΣΗ ΜΕΣΗ του δρομου. Ευτυχως μιας και βρισκοταν σε σταυροδρομι με παρα πολυ κινηση κανενα αυτοκινητο δεν ετρεχε οποτε ολοι σταματησαν. Το αστειο ηταν που 20 αυτοκινητα παρακολουθουσαν τη γυναικα να σηκωνει το παιδακι, να το βαζει στο καροτσι, να το δενει (αμα γινει το κακο της 'εκοψε' να δεσει το παιδι) και να παιρναει επιτελους απεναντι!!!
- Σε στενο επαρχιακο δρομο, παλι ενα καπακι απο αυτα που περιεγραψα πιο πανω, επαθε αυτη τη φορα καθηζηση με αποτελεσμα καποιος να εχει βαλει δυι κονους μπας και το δουν οι οδηγοι και δεν πανε να ριξουν τα αμαξια τους μεσα στη τρυπα και τα σπασουν.
-
- Σε στενο επαρχιακο δρομο, παλι ενα καπακι απο αυτα που περιεγραψα πιο πανω, επαθε αυτη τη φορα καθηζηση με αποτελεσμα καποιος να εχει βαλει δυι κονους μπας και το δουν οι οδηγοι και δεν πανε να ριξουν τα αμαξια τους μεσα στη τρυπα και τα σπασουν.
Στο κέντρο της Αμαλιάδας, μια εποχή που όλη η πόλη ήταν μια συστοιχία από λακκούβες, κάποιος κατέβηκε από μια οικοδομή και έβαλε στη μέση διασταύρωσης, όπου είχε ανοίξει λακκούβα βάθους 2 μέτρων, σανίδα οικοδομική και πάνω (στο επίπεδο του δρόμου) τυλιγμένο και δεμένο με σύρμα ένα παλιό στρώμα.
Έμεινε εκεί για περίπου ένα μήνα, είχε γίνει και αξιοθέατο της πόλης.
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!