-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ο πιο αργός έχει υποχρέωση (από στοιχειώδη ευγένεια, όχι νομική) να σε αφήσει να περάσεις όπου μπορεί. Εγώ αυτό κάνω τουλάχιστον και ποτέ δεν έχω διανοηθεί να κρατήσω πίσω μου γρηγορότερο οδηγό ή αναβάτη με το ζόρι.Μια φορά μόνο το έχω κάνει συνειδητά. Σε Ε.Ο. μιας λωρίδας πήγαινα με ~120 χλμ και ένας νταλικέρης φορτωμένος με ζαρζαβατικά μέχρι τον ουρανό ήθελε να με προσπεράσει. Τον πήγα καροτσάκι για καμιά 15αριά χιλιόμετρα γιατί είπα στον εαυτό μου 'καλύτερα να τον αναγκάσω να πάει πιο σιγά, παρά να διπλώσει πάνω σε κανέναν κακομοίρη πιο κάτω'.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σε επαρχιακό δρόμο ο προπορευόμενος έχει προτεραιότητα.
Με το ίδο σκεπτικό θα του φεύγετε στις στροφές θα σας πιάνει στις ευθείες και θα τον εμποδίζετε. τελικά με την ίδια ταχύτητα πάτε. Ο πιο γρήγορος νομίζω πλησιάζει τον προπορευόμενο τον φθάνει στην στροφή και τον προσπερνάει στην ευθεία.
Δεν νομίζω ότι οι καλοί μηχανόβιοι έχουν πρόβλημα σε επαρχιακούς δρόμους προσπερνάνε πανεύκολα.
Επειδή πλέον νομίζω ότι όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα είναι αρκετά γρήγορα στους επαρχιακούς δρόμους μόνο πολύ δυνατά αυτοκίνητα Evo, Porsche κλπ. είναι σε θέση να κάνουν καλές προσπεράσεις σε επαρχιακούς δρόμους όπου υπάρχουν μικρεές ευθείες των 200 - 300 μέτρων.
Πχ το να φθάσει σε ένα επαρχιακό δρόμο ένα Α4Τ ένα Saab 9-3 ή μια BMW 520 ένα Mercedes C180 η μια 156 είναι λίγο κουλό να κυνηγάει ο ένας να προσπεράσει τον άλλοΜου έχει τύχει να βρίσκεται μπροστά μου φορτηγό, το οποίο να πηγαίνει 'αρκετά γρήγορα' ώστε να μην μπορώ να τον προσπεράσω στις μικρές ευθείες (χρησιμοποιούσε και όλο το πλάτος του δρόμου). Αυτό συνέβη στον Αχλαδόκαμπο. Πιστεύεις ότι τον περνούσα δεν θα του έριχνα 10 λεπτά μέχρι την Τρίπολη; Επομένως τι κέρδος έχει να με κρατήσει πίσω του πέραν της διατήρησης της ακεραιότητας του εγωϊσμού του;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Άραγε συνειδητοποιούν αυτοί που πατούν φρένο 'για το τίποτα' τι πρόβλημα δημιουργούν πίσω τους;
Ξέρουν τι υπάρχει πίσω τους; υπάρχει καθρέπτης;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Με το ίδο σκεπτικό θα του φεύγετε στις στροφές θα σας πιάνει στις ευθείες και θα τον εμποδίζετε. τελικά με την ίδια ταχύτητα πάτε. Ο πιο γρήγορος νομίζω πλησιάζει τον προπορευόμενο τον φθάνει στην στροφή και τον προσπερνάει στην ευθεία.
Δεν νομίζω ότι οι καλοί μηχανόβιοι έχουν πρόβλημα σε επαρχιακούς δρόμους προσπερνάνε πανεύκολα.
Επειδή πλέον νομίζω ότι όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα είναι αρκετά γρήγορα στους επαρχιακούς δρόμους μόνο πολύ δυνατά αυτοκίνητα Evo, Porsche κλπ. είναι σε θέση να κάνουν καλές προσπεράσεις σε επαρχιακούς δρόμους όπου υπάρχουν μικρεές ευθείες των 200 - 300 μέτρων.
Πχ το να φθάσει σε ένα επαρχιακό δρόμο ένα Α4Τ ένα Saab 9-3 ή μια BMW 520 ένα Mercedes C180 η μια 156 είναι λίγο κουλό να κυνηγάει ο ένας να προσπεράσει τον άλλοΤα αυτοκίνητα μπορεί να είναι γρήγορα, οι οδηγοί τους;
Από τη στιγμή που θα δεις κάτι στον καθρέπτη, πάει πιο γρήγορα από σένα, άρα αν συνεχίσεις με τον ίδιο ρυθμό θα σε φτάσει
-
Χθες το πρωί στον Πλαταμώνα είμαστε περίπου 20 αυτοκίνητα πίσω από 2 φορτηγά. Κι έρχεται χαμηλωμένη Corolla με πινακίδες Κατερίνης και αρχίζει να κινείται παράλληλα με τα άλλα ΙΧ στο αντίθετο ρεύμα στις στροφές εκείνες με την ανύπαρκτη ορατότητα! Δυο μετωπικές αποφεύχθηκαν επειδή οι επ' εκεί πήγαιναν κατά σύμπτωση αργά και οι απ' εδώ στριμώχτηκαν όσο πιο κοντά στην μπαριέρα γίνονταν.
Και συνειδητοποίησα ότι ο οδηγός της Corolla χρησιμοποιούσε τον φόβο όλων για πιθανό ατύχημα για να περάσει την ουρά...
-
Α ρε και να ερχομουν εγω απο απεναντι...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σήμερα είδα ότι πιο κουφό έχω δει στους ελληνικούς δρόμους!2τροχο δεκαετίας 70, 200-400cc, απροσδιορίστου μάρκας. Ο τύπος 50-55 χρονών, μεξικάνικο καπέλο, χαίτη, μάσκα μοτοσυκλέτας (ξέρετε, σαν μάσκα κατάδυσης) ροζ φωσφοριζέ, σορτσάκι, παντόφλα πλαστική. Πίσω στη σέλα, σκύλος απροσδιορίστου ράτσας, τέρας, ο οποίος απλά κάθεται χωρίς άλλη στήριξη και κοιτάει ανέμελα αριστερά και δεξιά. Η μηχανή σέρνει καροτσάκι λαϊκής, που περιέχει διάφορα πράγματα εκδρομής (slipping bag, στρωματάκι, θερμος κλπ). Α, ξέχασα, αριστερα και δεξιά κρέμονται από την σέλα άρβυλα (τουλάχιστον μέχρι το γόνατο) δεμένα από τα κορδόνια τους, στα οποία κορδόνια κάθεται πάνω ο σκύλος. Επίσης είχε φέρινγκ στο οποίο έγραφε πάνω (αν είδα καλά) με ανάποδα γράμματα σαν τα ασθενοφόρα 'ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΣΟΥ ΡΕ?' (ή κάτι τέτοια) και πάνω σ'αυτό 3-4 έξτρα φώτα.
Γι αυτό πρέπει να έχεις φωτ.μηχανή στο αυτοκίνητο!!!
Μποέμ τύπος
Τώρα μου θύμισες έναν τύπο γύρω στα 70 που είχα δει πάνω σε μια άψογα διατηρημένη BMW απο εκείνες τις παλιές σε μαύρο χρώμα και με καλάθι. Λες και είχε βγεί από χρονομηχανή -
Η καλύτερη διαδρομή για να δεις τα ποιο κουφά αλλά δυστιχώς και τα ποιο επθικύνδυνα είναι από Ηράκλειο Τυμπάκι και αντίστροφα. Ακούστε τι μου συνέβει αυτή τη εβδομάδα για να καταλάβετε.
Περιστατικό πρώτο. Στην είσοδο του χωριού Αγία Βαρβάρα στην κορυφή στροφής βλέπω στο μέσω της λωρίδας μου πλαστικό πράσινο κάδο. Φρένα οριακά τιμόνι και όλα οκ καθώς δεν ερχόταν κανένας από απέναντι. Ενώ σκεφτόμουν ότι μόλος βγω στην ευθεία θα σταματήσω για να βάλω τον κάδο στην άκρη βλέπω φορτηγάκι του τόνου άσπρο σταματημένο κάθετα στη μέση του δρόμου να κόβει σχεδόν τελείως το δρόμο. Φρένα ξανά και σταμάτημα χωρίς επακόλουθα ευτυχώς. Τι να δω τότε; Πίσω από το φορτηγάκι το οποίο έκανε τη δουλειά του τείχους ένας μεσόκοπος «κύριος» έσκαβε με κομπρεσεράκι για να περάσει κάθετα στο δρόμο σωλήνα νερού!!!!! Μετά από έντονη φραστική διαμάχη και αφού αναγκάστηκα να κατέβω και να διαπιστώσει ότι δεν τον έπαιρνε για πολλά πολλά απελευθέρωσε το δρόμο και σε συνεννόηση με κατοίκους του χωριού του έκαναν αβάντα ελέγχοντας την κυκλοφορία μέχρι να τελειώσει. Αλ΄λά δεν έφτανε μόνο αυτό ακούστε και το δεύτερο.
Μερικά χιλιόμετρα ποιο κάτω στο ύψος περίπου του χωριού Μούλια βλέπω αρκετά πετραδάκια πάνω στο οδόστρωμα και λίγο παρακάτω στην κορυφή στροφής ένα κώνο από αυτούς που τοποθετούν στα έργα ή η τροχαία. Πέφτω στα φρένα γιατί υποθέτω ότι μάλλον έχει γίνει κατολίσθηση ποιο κάτω (γίνονται συχνά στο σημείο αυτό το χειμώνα όμως με τις βροχές). Μεγάλο λάθος όμως. Έχει βγει αμάξι από το δρόμο (από το χτύπημα του στα βράχια είχαν πεταχτεί τα χαλίκια) και όχημα οδικής βοήθειας (intersalonika ή κάπως έτσι) ετοιμάζεται να το φορτώσει και προφανώς είχε μόνο κώνο και ότι π.χ. τρίγωνο. Αλλά θα μου πείτε και τα δυο γεωμετρικά σχήματα είναι!!!!! Σε αυτά θα κολλάμε τώρα;
Θα μπορούσα να γράψω σελίδες ολόκληρες αλλά θα μείνω στα ποιο τρανταχτά.
Μια ερώτηση μόνο. Οι αλωνιστικές μηχανές έχουν περάσει crass test; Θα τρελαθούμε τελείως βρε παιδιά. Δεν ξέρω τι να πρώτο αποφύγω και πως θα γλιτώσω το τομάρι μου. Έλεος ποια!!!!!! -
Πάντως νταλίκα με ανοιχτό το ντουλαπάκι για τα εργαλεία στο πλάι του φορτηγού δεν είχα ξαναδεί!!!
Το καπάκι προεξείχε περίπου 50 πόντους στο αντίθετο ρεύμα!!Κάποιον θα σκότωσε σήμερα ο εν λόγω μαλάκας!!! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πχ το να φθάσει σε ένα επαρχιακό δρόμο ένα Α4Τ ένα Saab 9-3 ή μια BMW 520 ένα Mercedes C180 η μια 156 είναι λίγο κουλό να κυνηγάει ο ένας να προσπεράσει τον άλλοΠροτεραιότητα του προπορευομένου πρώτη φορά ακούω. Σίγουρα έχει το δικαίωμα να είναι εκεί που είναι, αλλά τι θα πει προτεραιότητα; Πως αν συναντηθούμε στο ΙΔΙΟ σημείο, το ποιος δικαιούται να περάσει πρώτος. Εξ ορισμού είναι μπροστά μου (προ-πορευόμενος), και δεν θα συναντηθούμε ποτέ αν δεν τον εμβολίσω...
Από την άλλη, αν κάποια στιγμή ΔΕΝ τον έβλεπα, και τον ΕΦΤΑΣΑ, αυτό μόνο του σημαίνει πως ΕΙΜΑΙ ταχύτερος. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα του kyan, ίσως αν τον περάσω, να τον καθυστερήσω σε μισή ευθεία (αυτήν που θα με αφήσει να περάσω, άντε μετά βίας και στο τέλος της επόμενης αν με φτάσει), αλλά στο σύνολο, αν δε με κυνηγήσει να μου αποδείξει πως δεν είναι πιο αργός (δυστυχές χαρακτηριστικό της ρατσας μας σαν οδηγοί...), θα τον αφήσω πίσω με τον ίδιο ρυθμό με τον οποίο τον έπιασα.
Απλά η προσπέραση είναι εφικτή μόνο για τον πιο γρήγορο στην ευθεία και μόνο...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάντως νταλίκα με ανοιχτό το ντουλαπάκι για τα εργαλεία στο πλάι του φορτηγού δεν είχα ξαναδεί!!!
Το καπάκι προεξείχε περίπου 50 πόντους στο αντίθετο ρεύμα!!Κάποιον θα σκότωσε σήμερα ο εν λόγω μαλάκας!!!έχεις δει ποτέ ΠΟΥΛΜΑΝ με ανοιχτό το ένα ντουλάπι για τις αποσκευές? Μιλάμε προεξέχει σαν δρεπάνι!!! του κορνάραμε όσοι τον προσπερνάγαμε, του δείχναμε με νοήματα, αλλά δεν καταλάβαινε χριστό
βαλίτσα δεν είδα να φεύγει στο δρόμο πάντως...
Σπύρος
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Απλά η προσπέραση είναι εφικτή μόνο για τον πιο γρήγορο στην ευθεία και μόνο...Τς τς τς και έχεις και αγωνιστική παιδεία... Προσπέρασμα στα φρένα (με έγκαιρη προειδοποίηση με κόρνα) σε αριστερή στροφή με άριστη ορατότητα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
έχεις δει ποτέ ΠΟΥΛΜΑΝ με ανοιχτό το ένα ντουλάπι για τις αποσκευές? Μιλάμε προεξέχει σαν δρεπάνι!!! του κορνάραμε όσοι τον προσπερνάγαμε, του δείχναμε με νοήματα, αλλά δεν καταλάβαινε χριστό
Σπύρος
θα μπορουσε καποιος απο εσας που διαπιστωσε αυτη την πολυ σοβαρη πιθανη αιτια ατυχηματος να προσπαθησει με καταλληλα νοηματα να τον σταματησει μπαινοντας μπροστα του.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
θα μπορουσε καποιος απο εσας που διαπιστωσε αυτη την πολυ σοβαρη πιθανη αιτια ατυχηματος να προσπαθησει με καταλληλα νοηματα να τον σταματησει μπαινοντας μπροστα του.Αυτό είναι δολοφονία ή αυτοκτονία (ανάλογα).
Ένα ρουφιάνεμα στην τροχαία είναι ότι πρέπει, αν και σιγά μην το λάβουν υπόψη τους.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
έχεις δει ποτέ ΠΟΥΛΜΑΝ με ανοιχτό το ένα ντουλάπι για τις αποσκευές? Μιλάμε προεξέχει σαν δρεπάνι!!! του κορνάραμε όσοι τον προσπερνάγαμε, του δείχναμε με νοήματα, αλλά δεν καταλάβαινε χριστό
Σπύρος
θα μπορουσε καποιος απο εσας που διαπιστωσε αυτη την πολυ σοβαρη πιθανη αιτια ατυχηματος να προσπαθησει με καταλληλα νοηματα να τον σταματησει μπαινοντας μπροστα του.
θεωρώ τους οδηγούς πούλμαν και κτελ χειρότερους δολοφόνους και από τους νταλικιέρηδες, οπότε στην καμία δεν θα προσπαθούσα να τον σταματήσω...
Σπύρος
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Αυτό είναι δολοφονία ή αυτοκτονία (ανάλογα).
Ένα ρουφιάνεμα στην τροχαία είναι ότι πρέπει, αν και σιγά μην το λάβουν υπόψη τους.
Αυτό δεν είναι τίποτα - είδα γερανό να φεύγει με ταχύτητα με ενα απο τα πλαινά στηρίγματα (οι δοκοί που στηρίζουν τον γερανό να μην 'τουμπάρει') ανασφάλιστο. Στην πρώτη στροφή, η δοκός άνοιξε σε έκταση 1.5μ τουλάχιστον. Ευτυχώς σταμάτησε όταν βγήκα στο δρόμο κάνοντας νοήματα σαν χαζός...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απλά η προσπέραση είναι εφικτή μόνο για τον πιο γρήγορο στην ευθεία και μόνο...
Τς τς τς και έχεις και αγωνιστική παιδεία... Προσπέρασμα στα φρένα (με έγκαιρη προειδοποίηση με κόρνα) σε αριστερή στροφή με άριστη ορατότητα
Το κάνω κατά κόρον όποτε βγαίνει με ασφάλεια, αλλά εξακολουθεί να είναι παράνομο (διπλή διαχωριστική πάντα στις στροφές), οπότε...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
[θεωρώ τους οδηγούς πούλμαν και κτελ χειρότερους δολοφόνους και από τους νταλικιέρηδες, οπότε στην καμία δεν θα προσπαθούσα να τον σταματήσω...Σπύρος
χωρις καμμια διαθεση αντιπαραθεσης σκεψου να εβλεπες στις ειδησεις το βραδυ οτι αυτο για το οποιο δεν φροντισες εσυ να αποτρεψεις σταματωντας το ηταν αιτια θανατου ή τραυματισμου καποιου αλλου ατυχου οδηγου και τις οικογενειας του.
πως θα αισθανοσουν τοτε;;;;;;
πριν δυο τρια χρονια στην αθηνων-κορινθου και ενω πηγαινα με 140-150 με προσπερναει ενα astra opc με αρκετα περισσοτερα και αμεσως ενω βλεπω καπνους να βγαινουν απο το πισω μερος του γεμιζει το παρπριζ μου με λαδια!!!!!
εχανε λαδια απο την ταπα ή το φιλτρο που προφανως του το ειχαν αφησει λασκα και αυτα με την συνδρομη του αερα με την υψηλη ταχυτητα που εκινειτο ''ελουζαν'' ολο το πατωμα του αυτοκινητου του, την εξατμιση οπου καιγονταν, τα πισω λαστιχα του που απορω πως κρατουσαν στον δρομο και οποιον βρισκοταν πισω του.
αμεσως επιταχυνα και με φωτα και κορναρισματα του εδωσα να καταλαβει οτι κατι συμβαινει και αφου μειωσε ταχυτητα και βρεθηκα διπλα του του ειπα να σταματησει αμεσως οπως και εγινε........στην καλυτερη περιπτωση ο ανυποψιαστος αυτος οδηγος θα εκαιγε το μοτερ του αν δεν εβλεπε εγκαιρα το λαμπακι του λαδιου ενω στην χειροτερη ολοι μπορουμε να καταλαβουμε τι θα μπορουσε να ειχε συμβει.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Αυτό είναι δολοφονία ή αυτοκτονία (ανάλογα).
αυτο θα μπορουσε να γινει μονο αν αμεσως πιο κατω εβλεπες να κινειται περιπολικο και τους το ελεγες .............παντως επιμενω οτι το να μην προσπαθησει αυτος που βλεπει κατι τετοιο να σταματησει τον οδηγο αυτον ειναι εξισου εγκληματικο και δεν υπηρχε περιπτωση εγω να τον αφηνα να συνεχισε ετσι.
μερικα πραγματα αξαρτωνται και απο το ποσο αυαισθητοποιημενος ειναι κανεις σε θεματα οδικης ασφαλειας.
-
Εξαρτάται όμως και πόσο ρισκάρεις να τον πιάσεις...
Κάποια στιγμή πηγαίνοντας για Πάτρα, φορτωμένος για το ταξίδι είδα στα Γκούντις των Μεγάρων μια 147 με ανοιχτό καπώ (το κρατούσε το άγκιστρο ασφαλείας μόνο). Με πέρασε και προσπάθησα να τον κυνηγήσω να του το πω, αλλά ενώ αμέσως του κόρναρα και έκανα σήμα με το χέρι να κόψει όπως με πέρναγε, έπαιξα και τα φώτα μετά, δεν έκανε τίποτα (μάλλον δε με είδε, γιατί ούτε επιτάχυνε, απολύτως τίποτα). Αφού είδα πως δεν τον έπιανα ούτε στις στροφές χωρίς να ρισκάρω, τον άφησα. Αν παρακάτω τον έβλεπα μα ανοιχτό καπώ και τρακαρισμένο φυσικά και θα στενοχωριόμουν πολύ, αλλά δεν θα το έφερα και βάρος στην συνείδησή μου... Δεν μπορούσα να τον πιάσω χωρίς να ρισκάρω εμένα και τους γύρω μου...
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!