-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Ο καθε τυχωδιοκτης που κανει λαδια,ειδικα εδω στην ελλαδα εχει προδιαγραφες.Τι σημαινει αυτο,οτι πρεπει και να το πιστεψω?Εσυ θα το πιστεψεις ομως οταν θα κροταλιζει το μοτερ και θα βριζεις τον κερατα τον κατασκευαστη.
Η επισημη αναγνωριση για το αν πληρουν τις προδιαγραφες η οχι ειναι στα πιστοποιητικα εγκρισης και νομιζω ενα ψαξιμο στο site της API θα σας πεισει.
Και ποιος σας ειπε οτι τα λιπαντικα πρεπει να ειναι φθηνα?Απο το αυτοκινητο σας απαιτειται αλογα,επιδοσεις,ευστροφια και ομαλη λειτουργεια.Δεν ειναι παρανοικο να υπολογιζει καποιος το κοστος των λιπαντικων?Αλλωστε αυτος που παρασκευαζει και συσκευαζει χωρις επισημες εγκρισεις εκτος του οτι χαλαει την αγορα βγαζει πολυ περισσοτερα πουλωντας φθηνοτερα αφου δεν εχει πληρωσει σε ερευνα και εξελιξη και ακομα ποιο πολυ σε προδιαγραφες κατι εκατομυρια.Λες εσυ να ειναι πχ η elf χαζοι και να πουλανε ακριβα και να μη θελουν να σαρωσουν την αγορα?Να δουμε ως λαος ποτε θα αρχισουμε να σκεφτομαστε την φθηνια ως δολωμα.
Οταν μιλαω για προδιαγραφες, αναφερομαι σε API κτλ,οχι απλα στο W,το οποιο απο μονο του ειναι αχρηστο.
Νομιζω οτι στην elf εχουν σηκωσει ψηλα τον αμανε.Αυτοι εχουν βρει τα καλα πτωματα δεινοσαυρων που δινουν καλο πετρέλαιο,και οι άλλοι κατασκευαστές κολλάνε μπρίκια;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οταν μιλαω για προδιαγραφες, αναφερομαι σε API κτλ,οχι απλα στο W,το οποιο απο μονο του ειναι αχρηστο.Νομιζω οτι στην elf εχουν σηκωσει ψηλα τον αμανε.Αυτοι εχουν βρει τα καλα πτωματα δεινοσαυρων που δινουν καλο πετρέλαιο,και οι άλλοι κατασκευαστές κολλάνε μπρίκια;
Καλό αυτό μου άρεσε
Θα ήταν δεινόσαυροι γάλακτος, όπως λέμε μοσχαράκια γάλακτοςΤο κακό είναι ότι αυτές οι εταιρείες δημιουργούν ανθρώπινα πτώματα στην προσπάθεια τους για πλουτισμό και μετά το βαφτίζουν πολέμο κατά της τρομοκρατίας!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οταν μιλαω για προδιαγραφες, αναφερομαι σε API κτλ,οχι απλα στο W,το οποιο απο μονο του ειναι αχρηστο.Το w(winter) δεν ειναι προδιαγραφη.
Για API/ACEA κλπ μιλαω κι εγω.Κι οταν παιρνεις λαδι με 2 ευρω(τροπος του λεγειν) το λιτρο εε για 2 ευρω λιπανση θα εχεις.Το τι γραφει πανω αδιαφορω αν δεν δω πιστοποιηση.
Και τα κινεζικα ολα εχουν iso αλλα ειναι για μια χρηση οχι μονο τα πλαστα αλλα κι τα επισημα.Τι να λεει αυτο δηλ?Νομιζω οτι στην elf εχουν σηκωσει ψηλα τον αμανε.Αυτοι εχουν βρει τα καλα πτωματα δεινοσαυρων που δινουν καλο πετρέλαιο,και οι άλλοι κατασκευαστές κολλάνε μπρίκια;
Ανοιγεις πληγες τωρα....αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.Και συμφωνω απολυτα.
BP, SHELL Exxon Mobil κλπ κλπ ολες μα ολες εχουν πατησει και πατανε σε πτωματα.Αλλα το λεωκαι παλι,αυτο ειναι ενα αλλο κεφαλαιο.Και ισχυει για τις περισσοτερες αναπτυγμενες εταιριες του πλανητη τις οποιες θεωρουμε ως παραδειγμα προς μιμιση αλλα δεν γνωριζουμε τι κοσμος πονεσε για να φτασουν μεχρι εδω που εφτασαν.
Απ την αλλη εταιριες οπως η BP/SHELL μη νομιζεις οτι θα πουλαγαν λιπαντικα αν δεν ειχαν σε παγκοσμια βαση τα πρατηρια,κι αυτοι που θα επιβιωσουν στο θεμα των λιπαντικων τις επομενες δεκαετιες θα ειναι κυριως καθαρα αμιγως εταιριες λιπαντικων.Φυσικα ο κανονας εχει εξαιρεσεις αλλα γενικα εκει παει το πραγμα.
Τωρα αν συγκρινουμε την elf τεχνολογικα με τα λιπαντικα που πουλαει το lidl αυτο μαλλον ειναι ιεροσυλια.Αλλο πραγμα το ενα αλλο το αλλο. -
Απλα εμενα η καθαροτητα του mobil 1 με πορωνει
Ανοιγεις καπακι βαλβιδων για βλαντζα στα 100 000km και αγναντευεις το θεαμα και λες απο μεσα σου......τι λαδια το βαζω ρε ο π@υστης το μηχανημα?Έπρεπε σήμερα να δείτε την γκριμάτσα του μηχανικού σήμερα στην Mazda που ανοιξαν καπάκι να αλλάξουν ιμάντες εκκεντροφόρων!
Πρωτή φορα στην ζωή μου έχω δεί τόσο καθαρό μοτέρ!
MOBIL1 RULEZ μιλάμε!!! Έβγαλα και φώτο, οταν πάω σπίτι θα την ανεβάσω! -
η μηχανή μου σήμερα μετά απο 80.000χλμ με Mobil1.
Aντε να αλλάξω εγώ τώρα σε άλλη εταρεία -
Όταν άλλαξα αυτοκίνητο είπα δεν θα ξανασχοληθώ με λάδια φίλτρα κλπ. Ότι βάζει η αντιπροσωπεία. Ε, ρε παιδιά δεν μου πάει η καρδιά να βάλω λάδια 'Supreme' του Θεοχαράκη σε καινούργιο αυτοκίνητο και από την αρχή πήγα σε Mobil 1.
Για ρίξτε μια ματιά στο site του Mobil1
http://www.mobil1.com/USA-English/Motor ... epage.aspx
Νέα προϊόντα και ανάλογα το ιξώδες νέες προδιαγραφές SM
π.χ.
Mobil 1 0W-40 meets key industry and car builder specifications for:
* Mercedes MB 229.5 * BMW Longlife 01 * Porsche Approval List 2002 * VW 502.00/505.00/503.01 * GM-LL-A-025 (gasoline) * GM-LL-B-025 (diesel) * ACEA A3, B3/B4 ***** **API SM/CF**
Exceeding industry standards and the major leading builder requirements is the cornerstone of the performance reserve that lets Mobil 1 0W-40 keep performing well after conventional oils cannot. Mobil 1 0W-40 provides the widest range of protection -- providing the extreme cold start protection of an 0W grade and the high temperature protection of an SAE 40 grade.
For more information, see the Mobil 1 0W-40 Product Data Sheet.
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Mobil 1 0W-40 provides the widest range of protection -- providing the extreme cold start protection of an 0W grade and the high temperature protection of an SAE 40 grade.Τα γράφουν αλλά δεν τα διαβάζει κανένας, μάλλον τα έχουν διαγράψει όλοι. Για προστασία σε εκκίνηση με υπερβολικό ψύχος είναι το 0. Αν ξεκινάς το αυτοκίνητό σου καθημερινά με -15C είναι καλό λάδι, ίσως λίγο χοντρό.
Αν το αυτοκίνητό σου ξεκινά καθημερινά με 10C δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη χρησιμοποιείς το Μ1 15W50. Το λάδι για όσους φοβούνται ότι δεν θα ξεκινήσει στη σπάνια περίπτωση που διανυκτερεύσουν σε χιονοδρομικό, ξεκινά σε -15C χωρίς να πέφτουν οι στροφές της μίζας στο σιβίκ μου (1995) και χωρίς να χτυπάνε οι βαλβίδες. Εκείνη τη μέρα δεν έχει ο κινητήρας καλή λίπανση.
Οι ανοχές των κινητήρων δεν έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Μερικά τμήματα ναι, έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν λιπαντικά με χαμηλό ιξώδες. Το ιξώδες όμως αλλάζει με τη θερμοκρασία και οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν αλλάξει οι νόμοι της φυσικής. Το 0W40 είναι πιο χοντρό στους -10C από το 15W50 στους 10C. Όταν ο κινητήρας ξεκινά και λειτουργεί κανονικά στο κρύο με το λεπτό λάδι, θα ξεκινά και θα λειτουργεί καλύτερα με το χοντρό λάδι όταν δεν έχει κρύο. Όποιος ζει σε περιοχές που δεν έχουν κρύο και ζορίζει το κινητήρα του τακτικά ανεβάζοντας υψηλές θερμοκρασίες λαδιού, είναι καλύτερα να χρησιμοποιεί το χοντρό λάδι.
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Νέα προϊόντα και ανάλογα το ιξώδες νέες προδιαγραφές SM
Η Mobil ήταν μάλλον η πρώτη εταιρεία που πήρε την προδιαγραφή API:SM και αν θυμάμαι καλά είναι παραπάνω από ένα χρόνο.Ακολούθησαν βέβαια και άλλες εταιρείες.
-
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι τον G60.
Για τον κινητήρα μου 1.8 20VT θέλω να καταργήσω τα Divinol.
Είμαι μεταξύ των Motul 8100 Ester E-TECH 0W-40 το οποίο λέει συστήνεται για αυτούς τους κινητήρες του group VAG, και Mobil 1. Ποιό όμως? Το 0W-40?Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης andrpetr έγραψε:
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι τον G60.
Για τον κινητήρα μου 1.8 20VT θέλω να καταργήσω τα Divinol.
Είμαι μεταξύ των Motul 8100 Ester E-TECH 0W-40 το οποίο λέει συστήνεται για αυτούς τους κινητήρες του group VAG, και Mobil 1. Ποιό όμως? Το 0W-40?Ευχαριστώ
Στο γκρουπ VAG οι προδιαγραφες σχεδον στην πλειονοτητα τους καθοριζουν απο μονες τους και το ιξωδες,και λεω σχεδον γιατι στις παλιοτερες προδιαγραφες υπηρχε μια ανοχη οσο αναφορα τη ρευστοτητα.Σημερα τα πραγματα ειναι σαφεστερα και ξεκαθαρα.
Για το δικο σου μοτερ προδιαγραφη 503.01=0/40=για ολα τα 1.8Τ μοτερ του γκρουπ απο 180 ps και πανω οπως ΤΤ,S3 κλπ.Αυτο ειναι το ελαχιστα απαιτητο λαδι που πρεπει να μπει στα μοτερ αυτα.
Την προδιαγραφη αυτη καλυπτει και το 8100 0/40 που αναφερες και το mobil1 0/40.
Αν παμε σε long life λιπαντικα εκει η δευτερη επιλογη που εχουμε ειναι το 0/30.Αυτες οι δυο επιλογες υπαρχουν και τιποτα αλλο.
Εγω θα εβαζα το 0/40 και αλλαγη καθε 7500 η 15000 αναλογα τη χρηση και τα διανυθεντα χιλιομετρα ανα χρονο. -
...Ευχαριστώ, για ακόμα μια φορά!
Ανδρέας
-
Πέρασα πολλές ώρες διαβάζοντας στο http://theoildrop.server101.com, και ειδικα το section με τα Used Oil Analysis (http://theoildrop.server101.com/ubb/ultimatebb.php?ubb=forum;f=3).
Για καθημερινή χρήση κατέληξα τελικά σε Mobil1 0W-40 ή Castrol SLX 0W-30.
-
Στην Ελλάδα ποιος εισάγει τα Mobil ?
-
Η BP μου φαίνεται (έτσι είχα ακούσει τουλάχιστον).
-
Μια ερώτηση και εγώ για τον G60 εαν έχει την καλοσύνη να απαντήσει.
Το Motul 6100 10W40 που χρησιμοποιώ σε ένα fiat punto gt, μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στο octavia 5 FSI που έχω γιατί απο ότι είδα στην τελευταία αλλαγή έβαλαν 10W40. αυτό που ρωτάω δηλαδή είναι εάν καλύπτει αυτό το λάδι τις προδιαγραφές που απαιτούνται για το octavia.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Μια ερώτηση και εγώ για τον G60 εαν έχει την καλοσύνη να απαντήσει.Το Motul 6100 10W40 που χρησιμοποιώ σε ένα fiat punto gt, μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στο octavia 5 FSI που έχω γιατί απο ότι είδα στην τελευταία αλλαγή έβαλαν 10W40. αυτό που ρωτάω δηλαδή είναι εάν καλύπτει αυτό το λάδι τις προδιαγραφές που απαιτούνται για το octavia.
Ποιοι το έκαναν αυτό; Σου μείωσαν τα διαστήματα αλλαγής λαδιών από με χειρότερα λάδια
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μια ερώτηση και εγώ για τον G60 εαν έχει την καλοσύνη να απαντήσει.
Το Motul 6100 10W40 που χρησιμοποιώ σε ένα fiat punto gt, μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στο octavia 5 FSI που έχω γιατί απο ότι είδα στην τελευταία αλλαγή έβαλαν 10W40. αυτό που ρωτάω δηλαδή είναι εάν καλύπτει αυτό το λάδι τις προδιαγραφές που απαιτούνται για το octavia.
Ποιοι το έκαναν αυτό; Σου μείωσαν τα διαστήματα αλλαγής λαδιών από με χειρότερα λάδια
Skoda Εσκιάδης στη θεσσαλονίκη. Μου είπαν αλλαγή στις 7500(και καλά έδωσε οδηγίες η skoda στην Ελλάδα λόγω κλιματαλογικών συνθηκών κοινώς ζέστη). Απλώς επειδή είχα ζητήσει εγώ το καλοκαίρι αλλαγή λαδιών για ψυχολογικούς λόγους(πιο πρίν απο 7.500) είδα στην απόδειξη ότι βάλανε 10W40. Για αυτό ρωτάω.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Skoda Εσκιάδης στη θεσσαλονίκη. Μου είπαν αλλαγή στις 7500(και καλά έδωσε οδηγίες η skoda στην Ελλάδα λόγω κλιματαλογικών συνθηκών κοινώς ζέστη). Απλώς επειδή είχα ζητήσει εγώ το καλοκαίρι αλλαγή λαδιών για ψυχολογικούς λόγους(πιο πρίν απο 7.500) είδα στην απόδειξη ότι βάλανε 10W40. Για αυτό ρωτάω.
αν γίνω κακός θα φταίω τώρα; αμάν με αυτές τις 'οδηγίες'
διάβασε το πανευρωπαϊκό βιβλιαράκι (που ισχύει και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία) και πες μας τι γράφει
Αν πάλι θες να αλλάζεις λάδια κάθε 7.500 ότι και να βάλεις (σχεδόν) καλό είναι
-
Εμένα πάλι στην Αθήνα 10w40 μου βάζουν, αλλά η αλλαγή γίνεται στα 15.000 ή στο χρόνο, όπως λέει το βιβλιαράκι. Μάλιστα για συχνότερη αλλαγή που τους είχα ρωτήσει 'εγκυκλοπαιδικά' ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι.
Το αυτοκ. είναι Skoda Fabia. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
αν γίνω κακός θα φταίω τώρα; αμάν με αυτές τις 'οδηγίες'
διάβασε το πανευρωπαϊκό βιβλιαράκι (που ισχύει και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία) και πες μας τι γράφει
Αν πάλι θες να αλλάζεις λάδια κάθε 7.500 ότι και να βάλεις (σχεδόν) καλό είναι
Δηλαδή το λάδι που ανέφερα παραπάνω κάτι για τη δουλειά που το θέλω(7500) ή όχι. Ρωτάω γιατί δεν θέλω να κάνω καμια ζημιά στο κινητήρα που αργότερα θα μου κοστίσει ο κούκος αηδόνι.
Περι λιπαντικών γενικώς