-
Ο χρήστης romilos έγραψε:
@romilos Αυτά είναι γυναικεία λάδια. Τα αντρικά είναι 15/50.
Λεω να βαλω κανενα νταλικερικο 20/60
Χα! Έχω για σένα! AMSOIL AHR 60 Super Heavy Weight Racing Oil. Έχει το πιο απίθανο Pour Point ever = -36C!!! Για 60άρι ΜΟΝΟΤΥΠΟ μιλάμε! Το απόλυτο 60άρι...
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
@romilos Αυτά είναι γυναικεία λάδια. Τα αντρικά είναι 15/50.
Λεω να βαλω κανενα νταλικερικο 20/60
Χα! Έχω για σένα! AMSOIL AHR 60 Super Heavy Weight Racing Oil. Έχει το πιο απίθανο Pour Point ever = -36C!!! Για 60άρι ΜΟΝΟΤΥΠΟ μιλάμε! Το απόλυτο 60άρι...
....φορτωσε....
καλα φανταζεσαι εσυ μιλτο να εβαζες αλλο λαδι στο δικο σου??
-
ΟΧΙ!
... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να δωσω μερικες πληροφοριες ακομη.
Τα λαδια τα αλαζω καθε 12000χχ περιπου και οταν τα βγαζω εχουν σχεδον το φυσικο τους χρωμα.
Πληρουν τις προδιαγραφες της VW και μου στοιχιζουν 20 ευρω το λιτρο.
Επισης στις κρυες εκινησεις τον χειμωνα δεν κροταλιζει τιποτα δουλευει πολυ ηρεμα.Πληρουν τις προδιαγραφες της VW? Για τα 10W60 λέμε;
Εγώ βάζω στο σιβίκ μου 15W50 από τη πρώτη μέρα. Είναι πολύ καλά μέσα στη πόλη σε μποτιλιάρισμα, αλλά όταν τρέχω στην εθνική ο κινητήρας μάλλον υποφέρει γιατί είναι πολύ χοντρά.
Ξεκινάει στο κρύο (-15) μια χαρά, αυτό σημαίνει ότι περνάει το πρώτο τεστ. Το δεύτερο τεστ λέγεται rotary viscometer και τόσο χοντρό λάδι σε ψηλές στροφές δεν θα έχει καλά αποτελέσματα. Επειδή έχω σταματήσει να κινώ το αμάξι μέσα στη πόλη και κάνω μόνο ταξίδια σκέφτομαι να κατέβω στο 5W30, 10W30, 0W40 σίγουρα καλύτερη λίπανση το χειμώνα με ψηλές ταχύτητες.
Αν με τα λεπτά λάδια έχει ο κινητήρας το καλοκαίρι καλή πίεση στο ρελαντί και στις χαμηλές στροφές, είναι καλύτερη λίπανση από τα χοντρά.
Αν καταλαβα καλα θεωρεις οτι τα χονδρα λαδια δημιουργουν προβλημα στις υψηλες στροφες.Το αυτοκινητο αποδιδει 206 αλογα στις 5450στ. δεν ειναι κανενα saxo που περνα τις 8000 και δουλευει στο 1.2 bar ενω εργοστασιακα ειναι στο 0.4
Η εταιρια που προγραματισε τον εγγεφαλο μετα απο επικοινωνια που ειχα μαζι τους μου ειπαν οτι τωρα θα ηταν καλυτερα και συμφωνα με τις κλιματολογικες συνθηκες της ελλαδος να χρησιμοποιησω λαδι με μεγαλο ανοιγμα οιξωδους και εγω ακολουθησα την συμβουλη τους -
Με τόσο χοντρό λάδι έχεις πολύ μειωμένη ροή. Αν αυτοί που σου το είπαν ΞΕΡΟΥΝ ότι δεν θα υπερθερμαίνεται το λάδι στα κουζινέτα λόγω χαμηλής ροής, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.
-
Eχω οργανο θερμοκρασιας λαδιου και παρακολουθω.
Οταν πρωτοπηρα το αυτοκινητο απο την αντιπροσωπια και για 10000χχ λογω εγγυησης χρησιμοποιουσαν το DIVINOL 5/50.
Σε σταθερη πορεια 140χα θερμοκρασια 35 βαθμοι το οργανο ηταν κολημενο στους 110 βαθμους.
Οταν εβαλα τα LIQUI MOLY στις ιδιες συνθηκες το οργανακι εδειχνε 100-102 βαθμους.
Θελω να πω οτι ειδα διαφορα δεν το αφησα ετσι γιαυτο και μπηκα στην συζητησι επειδη ειδα κατα κορο να γραφεται οτι τα μεγαλα ιξωδη προκαλουν ανοδο της θερμοκρασιας.Δεν ειμαι ειδικος απλα καταθετω την προσωπικη μου εμπειρια -
Ο χρήστης branson έγραψε:
Eχω οργανο θερμοκρασιας λαδιου και παρακολουθω.
Οταν πρωτοπηρα το αυτοκινητο απο την αντιπροσωπια και για 10000χχ λογω εγγυησης χρησιμοποιουσαν το DIVINOL 5/50.
Σε σταθερη πορεια 140χα θερμοκρασια 35 βαθμοι το οργανο ηταν κολημενο στους 110 βαθμους.
Οταν εβαλα τα LIQUI MOLY στις ιδιες συνθηκες το οργανακι εδειχνε 100-102 βαθμους.
Θελω να πω οτι ειδα διαφορα δεν το αφησα ετσι γιαυτο και μπηκα στην συζητησι επειδη ειδα κατα κορο να γραφεται οτι τα μεγαλα ιξωδη προκαλουν ανοδο της θερμοκρασιας.Δεν ειμαι ειδικος απλα καταθετω την προσωπικη μου εμπειριαΚατι αναλογο ειχαμε παρατηρησει και στο 206 μας, αλλα το αποδιδουμε περισσοτερο στο 'στρωσιμο' του μοτερ..
(αλλωστε δε θεωρω τυχαιο οτι στα 1000km η θερμοκρασιες ηταν πολυ μεγαλυτερες απο τις 10.000km σε ιδιες συνθηκες!)
-
Η θερμοκρασία του λαδιού που δείχνει το όργανο είναι μάλλον στο κάρτερ, επηρεάζεται πολύ από την εξωτερική θερμοκρασία και δεν δείχνει τη θερμοκρασία στα κουζινέτα. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται.
Ένα χοντρό λάδι δημιουργεί πιο δυνατό φιλμ προστασίας από ένα λεπτόρρευστο. Αν ΔΕΝ υπάρχουν προβλήματα λίπανσης λόγω μειωμένης ροής του παχύρρευστου λιπαντικού, μάλλον προστατεύει καλύτερα. Αυτό που είναι όμως σίγουρο είναι ότι θα αντέξει πολύ λιγότερα χιλιόμετρα στο κινητήρα γιατί σκίζεται, υπερθερμαίνεται και καταπονείται πολύ περισσότερο από ένα λεπτό λάδι. Είναι πολύ δύσκολο να βγάλει 15-30.000 χλμ ένα 15/50, το 5/30 μπορεί. Ο κατασκευαστής με την επιλογή σε λιπαντικό δίνει τη χρυσή τομή ανάμεσα σε οικονομία και προστασία.
-
Ρε παλικάρια, εσείς που είστε γνώστες ... σε ένα Passat 1.8 αυτόματο του 1997 τι λάδια προτείνετε να βάλω.
Να είστε καλά
Κων/νος
-
Από αυτά που θα σου προτείνει ο G60 να βάλεις τα πιο χοντρά γιατί το αμάξι είναι αυτόματο και ζορίζει το κινητήρα χαμηλά, εκτός αν μένεις σε καμιά Φλώρινα οπότε θα βάλεις τα πιο λεπτά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Από αυτά που θα σου προτείνει ο G60 να βάλεις τα πιο χοντρά γιατί το αμάξι είναι αυτόματο και ζορίζει το κινητήρα χαμηλά, εκτός αν μένεις σε καμιά Φλώρινα οπότε θα βάλεις τα πιο λεπτά.0w/05
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Από αυτά που θα σου προτείνει ο G60 να βάλεις τα πιο χοντρά γιατί το αμάξι είναι αυτόματο και ζορίζει το κινητήρα χαμηλά, εκτός αν μένεις σε καμιά Φλώρινα οπότε θα βάλεις τα πιο λεπτά.
0w/05
-
Πω πω, καλά που βρήκε ο Μίλτος το μονότυπο για να τα 'ενισχύσω'.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
0w/05
Miλτο μηπως να κανουμε καμια λαοσυναξη για
Αντε για ακουω προτασεις.... -
Ο χρήστης candreop έγραψε:
Ρε παλικάρια, εσείς που είστε γνώστες ... σε ένα Passat 1.8 αυτόματο του 1997 τι λάδια προτείνετε να βάλω.Να είστε καλά
Κων/νος
Αν το μοτερ ειναι το τουρμπισιο θα βαλεις 0w/40.Τιποτα αλλο(θα κοιταξεις να εχει την προδιαγραφη 503.01)
Αν ειναι ατμοσφαιρα ενα καλο συνθετικο 5w/40
-
Αληθεια προχθες εβλεπα μια συγκριση σε Αμερικανικο λαδοforum μεταξυ Valvoline-Mobil1 φορεμενα και τα δυο σε VW turbo κι εβγαινε σταθερα σε διαδοχικες αναλυσεις καλυτερο το Valvoline, εντυπωση μου εκανε (και το οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας με το Mobil1 ειχε μεγαλες ποσοτητες βαρεα μεταλλα)!
-
Παιδια ειχα το εξης προβλημα..
Προχθες αλλαξαμε σε lancia y τα λαδια και βαλαμε καποια (δεν αναφερω ακομα κατι) 5/40.
Αλλαζουμε λαδια, φευγουμε απο βενζιναδικο κομπλε ολα!
Κανουμε αλλα 4-5 χιλομετρα το ιδιο απογευμα ολα οκ!
Την επομενη μερα το πρωι πηγαινοντας η μανα μου στη δουλεια, μετα απο 5 χιλιομετρα περιπου φρεναρει λεει το μοτερ και δεν πηγαινε σχεδον καθολου.Μου ειπε πως πηγαινε να σβησει μεσα στην κινηση
Επισης παρατηρησε σχετικα ανεβασμενη θερμοκρασια (την εχω δασκαλεψει να τα κοιταει )
Μετα τον πανικο της παρκαρει και μετα το μεσημερι παλι τα ιδια...
κανει 10 χιλιομετρα περιπου και παρκαρει..
Οι θερμοκρασιες ανεξηγητα ψηλες, αδυναμια μοτερ, και γρηγορο ανεβασμα θερμοκρασιωνΓινεται αλλαγη λαδιων με 0/40 εννοειται αλλης μαρκας.
Το αυτοκινητο μεχρι τωρα εχει κανει πανω απο 30-40km και δεν εχει το παραμικρο προβλημα!!Καμια ιδεα???
Εντυπωση μου εκανε πως οταν καναμε τα πρωτα 10 km μετα την αλλαγη λαδιων δεν ειχε παρουσιασει κατι περιεργο..
την επομενη μερα το πρωι παρουσιασε..Σκεφτηκαμε και το σεναριο βενζινης αλλα γιατι να ανεβαζει θερμοκρασιες???
παρακαλω για τη βοηθεια σας μιας και πολυ σημαντικο στην υποθεση ειναι η ΜΑΡΚΑ των λιπαντικων (η πρωτη)
-
Το μόνο που μπορώ να σκεφθώ (για το σύστημα λίπανσης) είναι το φίλτρο λαδιού. Αν ο αισθητήρας πίεσης του λαδιού είναι πριν το φίλτρο στο lancia και το φίλτρο έχει καταρρεύσει εσωτερικά και μπλοκάρει τη ροή του λαδιού στο κινητήρα θα δουλεύει ο κινητήρας χωρίς λάδι (ή όσο λάδι περνάει από το χαλασμένο φίλτρο) χωρίς να ανάβει η ένδειξη στο ταμπλό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το μόνο που μπορώ να σκεφθώ (για το σύστημα λίπανσης) είναι το φίλτρο λαδιού. Αν ο αισθητήρας πίεσης του λαδιού είναι πριν το φίλτρο στο lancia και το φίλτρο έχει καταρρεύσει εσωτερικά και μπλοκάρει τη ροή του λαδιού στο κινητήρα θα δουλεύει ο κινητήρας χωρίς λάδι (ή όσο λάδι περνάει από το χαλασμένο φίλτρο) χωρίς να ανάβει η ένδειξη στο ταμπλό.Η μ@λ@κ@α ηταν οτι φιλτρο λαδιου πηραμε ενα απο ανταλλακτικα αλλα τελικα δεν εκανε, οποτε αναγκαστηκαμε και πηραμε απο βενζιναδικο!!!!!
Λες να εκανε αυτο το ολο θεμα?????????
Αποκλειεται να ειναι θεμα λαδιου???
Αλλα τι να επαθε να εγινε τοσο λεπτο ???? -
Το φίλτρο αν έχει τις ίδιες τρύπες και την τσιμούχα στην ίδια θέση δέν έχει κανένα πρόβλημα. Να καταλάβεις, στο μηχανάκι μου (Yamaha) έχω βάλει φίλτρο λαδιού απο Nissan Sunny.
Περι λιπαντικών γενικώς