-
Ας ανοίξουμε και ένα thread για τους περίφημους Ελληνικούς δρόμους ξεκινώντας από τον Κηφισσό.
Ο δρόμος αυτός έχει καταφέρει να δώσει νέο νόημα στον όρο 'έχει κίνηση'. Ε, λοιπόν όχι κύριοι. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ. Είναι όλοι ΑΚΙΝΗΤΟΙ. Φοβερό δράμα περνάμε καθημερινά προκειμένου να πάμε από Πειραιά σε Μαρούσι. Χάνουμε 2 έως 3 ώρες από τη ζωή μας στο τιμόνι!!!Και μάλιστα έχει ανοίξει ο δρόμος και δεν προβλέπεται κάτι άλλο σύντομα. Οι ουρές των αυτοκινήτων ξεκινάνε (στην καλύτερη περίπτωση) από τις 3 Γέφυρες οπότε η ουρά μέχρι τη Renault είναι περίπου 3-4 χλμ και (στη χειρότερη περίπτωση) από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη όπότε φτάνουμε ακόμα και τα 10 χλμ!!!. Και μιλάμε για δρόμο με 3+1 λωρίδες κυκλοφορίας και σε μερικά σημεία με 4+1.
Βέβαια δεν ξέρω από συγκοινωνιακές μελέτες αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπολόγισαν τα 2 σημαντικά σημεία που εμφανίζεται το φαινόμενο 'bottle-neck' στο ύψος της εξόδου για Αχαρνών (όπου από 3+1 πάμε σε 3) και 500μ πριν τη Renault (πάλι από 3+1 σε 3). Απίστευτο χάος. Επίσης δεν ξέρω αν υπολόγισαν και την αναμένομενη αύξηση στο φόρτο που προέκυψε.
Να μην παραλέιψω να αναφέρω και τους Ελληνάρες οδηγούς που χρησιμοποιούν ανελιπώς την +1 λωρίδα κυκλοφορίας που κανονικά δεν θα έπρεπε. Όπως ακριβώς και στην Αγγλία!!! Όποτε τόλμαγες, εκεί, να μπεις στην λωρίδα αυτή σε σήκωνε ελικόπτερο μέσα σε 10 δευτερόλεπτα!!!
ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ας ανοίξουμε και ένα thread για τους περίφημους Ελληνικούς δρόμους ξεκινώντας από τον Κηφισσό.
Ο δρόμος αυτός έχει καταφέρει να δώσει νέο νόημα στον όρο 'έχει κίνηση'. Ε, λοιπόν όχι κύριοι. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ. Είναι όλοι ΑΚΙΝΗΤΟΙ. Φοβερό δράμα περνάμε καθημερινά προκειμένου να πάμε από Πειραιά σε Μαρούσι. Χάνουμε 2 έως 3 ώρες από τη ζωή μας στο τιμόνι!!!Και μάλιστα έχει ανοίξει ο δρόμος και δεν προβλέπεται κάτι άλλο σύντομα. Οι ουρές των αυτοκινήτων ξεκινάνε (στην καλύτερη περίπτωση) από τις 3 Γέφυρες οπότε η ουρά μέχρι τη Renault είναι περίπου 3-4 χλμ και (στη χειρότερη περίπτωση) από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη όπότε φτάνουμε ακόμα και τα 10 χλμ!!!. Και μιλάμε για δρόμο με 3+1 λωρίδες κυκλοφορίας και σε μερικά σημεία με 4+1.
Βέβαια δεν ξέρω από συγκοινωνιακές μελέτες αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπολόγισαν τα 2 σημαντικά σημεία που εμφανίζεται το φαινόμενο 'bottle-neck' στο ύψος της εξόδου για Αχαρνών (όπου από 3+1 πάμε σε 3) και 500μ πριν τη Renault (πάλι από 3+1 σε 3). Απίστευτο χάος. Επίσης δεν ξέρω αν υπολόγισαν και την αναμένομενη αύξηση στο φόρτο που προέκυψε.
Να μην παραλέιψω να αναφέρω και τους Ελληνάρες οδηγούς που χρησιμοποιούν ανελιπώς την +1 λωρίδα κυκλοφορίας που κανονικά δεν θα έπρεπε. Όπως ακριβώς και στην Αγγλία!!! Όποτε τόλμαγες, εκεί, να μπεις στην λωρίδα αυτή σε σήκωνε ελικόπτερο μέσα σε 10 δευτερόλεπτα!!!
-
-
Syele ανοιξες μεγαλο θεμα. Μπορω να γραφω σελιδες για προβληματα στο λεκανοπεδιο της Αττικης οπου κινουμαι ανελιπως καθημερινα σε πολλους δημους του. Φυσικα δεν ειμαι τρελλος να κινουμαι με το ΙΧ μου αλλα με μηχανη η παπι. Ας μην σας κουρασω περαιτερω και ας δουμε το προβλημα του Κηφισου. Οντως το εχω διαπιστωσει και εγω αυτο το προβλημα στην ανοδο τις πρωινες ωρες. Φανταστειτε τι γινοταν οταν ειχαμε και το φαναρι της RENAULT. Παντως επρεπε να γινει ανισοπεδη στη RENAULT και οχι απλα να απαγορευσουν την αριστερη και καθετη διελευση. Αυτο βεβαια ειχε σαν αποτελεσμα να επιβαρυνθει καποιος αλλος κομβος και γειτονικοι του δρομοι. Λιγο πιο πανω και στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ φαναρι της Εθνικης οδού στην Κηφισια δεν εχει ιδαιτερο κολλημα παροτι ανακοπτεται η συνεχη ροη με το φαναρι. Ο καθετος δρομος ομως που ερχεται απο Αχαρνες η Βαρυμπομπη εχει απιστευτη ουρα. Εκει χρειαζεται οπωσδηποτε αερογεφυρα και απορω πως δεν εχει γινει τιποτα ακομα. Πολλοι θα θυμουνται οτι η ουρα στη καθοδο του Κηφισου το πρωι ηταν τουλαχιστον απο τους Αγιους Αναργυρους μεχρι και Αθηνών η και Πειραιά καμμια φορα. Αυτο ομως εφτιαξε λογω των εργων διαπλάτυνσης και τωρα μπλοκαρει στην Πετρου Ραλλη. Πιστευω οτι μολις τελειωσει και το υπολοιπο κομματι στον Ρέντη και ενωθει (αμην και ποτε) με την παραλιακη λεωφορο τοτε θα ανοιξει τελειως η καθοδος. Φανταστειτε ομως οταν θα γινει συνεχη ροη απο την παραλιακη προς την Λαμία τι εχει να γινει. Ετσι αγαπητε Syele πολυ φοβαμαι οτι σιγουρα η κυκλοφορια θα αυξηθει κι αλλο μολις γινει αυτο. Αληθεια υπαρχει κανενας που κυκλοφορει τις ωρες των απιστευτων χιλιομετρων απο ουρες αυτοκινητων τα Σαββατοκυριακα που πηγαινουν η ερχονται απο το μπανιο? Εγω ευχαριστω προτιμω την μπανιερα μου.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Αληθεια υπαρχει κανενας που κυκλοφορει τις ωρες των απιστευτων χιλιομετρων απο ουρες αυτοκινητων τα Σαββατοκυριακα που πηγαινουν η ερχονται απο το μπανιο? Εγω ευχαριστω προτιμω την μπανιερα μου.Δεν ξέρω για πρωινά, αλλά μεσημέρι-απόγευμα, όσες φορές έχω διαλέξει τη διαδρομή από εθνική την έχω βρει άδεια ... είτε μιλάμε για καθημερινή είτε για σ/κ για μπάνιο. Επαναλαμβάνω ότι δε μιλάω για πρωινές ώρες, αλλά για μετά τη 1 το μεσημέρι, ώρες βέβαια που άλλοι δρόμοι πνίγονται.
[α και αναφέρομαι στο κομάτι από Λένορμαν και πάνω και όχι προς τον Πειραιά] -
Στέλιο το εντυπωσιακώτερο είναι το γεγονός οτι στην Renault δημιουργείται μποτιλιάρισμα ΧΩΡΙΣ να υπάρχει φανάρι για 10 χιλιόμετρα (Λαϊνόπουλος)!!!!!!!
Ελληνάρες οδηγοί κόβουν απο συνήθεια μάλλον
Τις πρώτες μέρες που πέρναγα απο εκει πηγα να τρακάρω αρκετές φορές.
Βεβαίως υπάρχει και το σημείο πριν την γέφυρα της Π.Ράλλη που απο τρείς λωρίδες γίνεται 2 για λίγα μέτρα και μετα μπαίνεις στην Εθνική.Ο ΧΑΜΟΣ ΠΑΝΤΑ!!!Τροχονόμος?...Ελατε καλέ τώρα,αστειάκια!Και οι οδηγοί?Ααα αυτοί ξεκινάνε με 10 χ.α.ω. και φρενάρουν ολοι μαζί στην προσπάθειά τους να μπούν αυτοί πρώτοι και οχι ο δίπλα!!!Ε είπαμε,ολόκληρο Banzai καβαλάει ο κυριούλης,να τον περάσει ο δίπλα?!!!Τι λέτε τώρα!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στέλιο το εντυπωσιακώτερο είναι το γεγονός οτι στην Renault δημιουργείται μποτιλιάρισμα ΧΩΡΙΣ να υπάρχει φανάρι για 10 χιλιόμετρα (Λαϊνόπουλος)!!!!!!!Μιλάς για την κάθοδο Νίκο. Και εκεί υπάρχει το bottle-neck από 3+1 σε 3 λωρίδες. Άρα τί πιο προφανές να υπάρχει ουρά. Το θέμα είναι τί θα γίνει??.
Αυτό το +1 πρέπει να ΦΥΓΕΙ.
Από τη Renault και κάτω όταν θα ανοίξει ο δρόμος μέχρι την παραλιακή δε (?) θα υπάρχει πρόβλημα νομίζω.Ελληνάρες οδηγοί κόβουν απο συνήθεια μάλλον
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ??? Ρητορική είναι η ερώτηση. Αλλά εκεί που πρέπει δεν είναι. Μόνο στην Αττική οδό ξέρει να είναι και να κόβει κλήσεις όταν υπερβαίνεις τα 130 χλμ. Αν είναι δυνατόν. Στο δρόμο αυτό με τις τεράστιες ευθείες κινδυνεύεις να σκοτωθείς από ανοία αν πηγαίνεις με λιγότερο από 130!!!
-
Α ρε Στέλιο!!!!Με 130???...Παράνομεεεε!!..120 είναι το όριο! Μεχρι που ανοίγεις την πόρτα και κατεβαίνεις!!!
-
Ο χρήστης io9 έγραψε:
Αληθεια υπαρχει κανενας που κυκλοφορει τις ωρες των απιστευτων χιλιομετρων απο ουρες αυτοκινητων τα Σαββατοκυριακα που πηγαινουν η ερχονται απο το μπανιο? Εγω ευχαριστω προτιμω την μπανιερα μου.
Δεν ξέρω για πρωινά, αλλά μεσημέρι-απόγευμα, όσες φορές έχω διαλέξει τη διαδρομή από εθνική την έχω βρει άδεια ... είτε μιλάμε για καθημερινή είτε για σ/κ για μπάνιο. Επαναλαμβάνω ότι δε μιλάω για πρωινές ώρες, αλλά για μετά τη 1 το μεσημέρι, ώρες βέβαια που άλλοι δρόμοι πνίγονται.
[α και αναφέρομαι στο κομάτι από Λένορμαν και πάνω και όχι προς τον Πειραιά]Φιλε Io9 λαθος μου που δεν διευκρινισα οτι δεν εννοω στον Κηφισο, αλλα σε αλλους δρομους, είτε Παραλιακη, Μεσογειων, Αθηνών Κορίνθου, κ.λ.π.
-
Σήμερα κυκλοφορούσαν όσοι είχαν βατραχοπέδιλα με μονό νούμερο (41, 43, 45...). Αύριο θα κυκλοφορήσουν τα ζυγά!
ΕΛΕΟΣ
Τελικά ρε παίδες, ΠΟΙΟΣ (διάολε) είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό των φρεατίων? Το Υπουργείο Μεταφορών? Το ΥΠΕΧΩΔΕ? η ΕΥΔΑΠ? Οι δήμοι? Οι Νομαρχίες? ΚΑΝΕΙΣ? Πού στο διάολο (για να μη βρίσω χειρότερα) πάνε τα ετήσια κονδύλια 2-3 δισ για το σκοπό αυτό? Ποιός τα διαχειρίζεται? Έχετε εσείς δει ποτέ συνεργεία να καθαρίζουν?
Όχι απαντήστε μου σας παρακαλώ, έχετε δει? -
Καλοκαιρακι ειναι Syele τι πιο ωραιο να πηγαινεις με το ΙΧ στη δουλεια σου και να κανεις και κολυμπι? Ας σοβαρευτουμε τωρα. Λοιπον εχω δει καποια φρεατια να καθαριζονται απο την ΕΥΔΑΠ το φθινοπωρο. Λογικο ειναι βεβαια γιατι μεχρι τοτε δεν εχουν αρχισει οι βροχες. Ομως το κλιμα της γης αλλαζει. Εδω στην Ελλαδα εχουμε ηδη τροπικο κλιμα, δηλαδη γιναμε Αφρικη και στο κλιμα, γιατι ειναι γνωστο οτι σε ολα τα αλλα ειμαστε τριτοκοσμικοι. Στο θεμα φρεατιων εχω να πω οτι τα φρεατια εστω και καθαρα να ηταν, παλι θα βουλωναν απο τα αμετρητα σκουπιδια που θα παρεσυρε το νερο και θα τα εγκλωβιζε πανω τους οπως και εγινε. Γι αυτο ποιος φταιει? Σε αυτη την περιπτωση ισως το φταιξιμο εχει ο Δημος για μενα. Τωρα γιατι δεν κανουν κατι να μην πλημμυριζει ο Κηφισος οταν βρεχει ρωτηστε τους. Εγω εχω να προτεινω στις αυτοκινητοβιομηχανιες να βγαλουν αυτοκινητα ειδικα για την Ελλαδα που με ενα διακοπτη (η στα πιο ακριβα μοντελα με αισθητηρα), να μετατρεπονται σε μικρες λεμβους δηλαδη να επιπλεουν και να κινουνται αυτοδυναμα στο νερο. Ειμαι σιγουρος οτι με την σωστη διαφημιση θα ηταν πρωτα σε πωλησεις στην Ελλαδα , φυσικα οχι για αυτο που προσφερουν, αλλα για το image και μονο.
-
[quote='syele']Σήμερα κυκλοφορούσαν όσοι είχαν βατραχοπέδιλα με μονό νούμερο (41, 43, 45...). Αύριο θα κυκλοφορήσουν τα ζυγά!
ΕΛΕΟΣ
Μπράβο ρε Στέλιο με εκανες και γέλασα!! Η μάσκα περιλαμβάνεται στον προαιρετικό εξοπλισμό?
-
ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΣΑ ΕΙΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ, ΜΙΛΑΩ ΣΟΒΑΡΑ! ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΟΥΝΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΡΟΧΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΚΙ ΟΜΩΣ, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΒΡΟΧΗ. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ, ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΝΕΡΟ. ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΟΜΒΟ (ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ) ΒΟΥΤΑΝΕ ΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΕΚΕΙ;
Μ' ΑΡΕΣΕ ΠΑΝΤΩΣ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΙΦΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ 'ΤΕΙΧΑΚΙ' ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΕΓΝΟ ΠΟΤΑΜΙ. Ο ΓΕΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΠΑΝΤΩΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-06-02 ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΥΣ; ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.
-
-
Ναι έχω δει συνεργεία να καθαρίζουν τα φρεάτια. Είναι αλήθεια ότι συνήθως αυτό γίνεται μια φορά τον χρόνο (κάθε φθινόπωρο). Πάντως στο τέλος της Βουλιαγμένης στα Πηγαδάκια είδα τα συνεργεία τρεις φορές αυτό τον χειμώνα. Άρα τα πράγματα βελτιώνονται.
-
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πάρα πολλά σκουπίδια μέσα στα φρεάτια. Απορώ πόσοι από αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια τους στο δρόμο φωνάζουν μετά για τα βουλωμένα φρεάτια...
-
Υπάρχουν λάθη στην κατασκευή του οδοστρώματος που δεν τα βλέπει κανένας στις τεχνικές υπηρεσίες; Πχ:
-
Στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Καλυμνίων στη Βούλα τα στόματα μερικών φρεατίων είναι 2-5 εκ. πάνω από το επίπεδο του δρόμου!
-
Στη Γλυφάδα στον Άγιο Κωνσταντίνο (όπου καταλήγει παλιό ρέμα που σήμερα λέγεται οδός Ζέππου) η κλίση του δρόμου είναι προς τα έξω (δηλαδή η νησίδα στη μέση είναι πιο ψηλά από τις άκρες). Αν 'σπάσει' ο δρόμος ακριβώς στη διασταύρωση με την Καραχάλιου ώστε η κλίση να είναι προς τη θάλασσα, τα νερά που τώρα λιμνάζουν θα βρουν φυσική έξοδο.
-
Στην Βάρης-Κορωπίου πριν τη διαπλάτυνση υπήρχαν χαντάκια απορροής δεξιά-αριστερά. Η διαπλάτυνση μπάζωσε τα χαντάκια και τα νερά τώρα μένουν μέσα στον δρόμο.
-
Στην πρώτη στροφή στα λιμανάκια χτίσανε έναν τοίχο για να μην πέφτουν πέτρες στον δρόμο (ή για να μην πέφτουν τα αυτοκίνητα στις πέτρες). Το αποτέλεσμα στην παραμικρή ψιχάλα το νερό μαζεύεται και ο δρόμος γίνεται επικίνδυνος. Κάποιος να ανοίξει τρύπες στη βάση του τοίχου να φεύγουν τα νερά!
Και όσο σκέφτομαι ότι στα νότια είμαστε και σε καλύτερη κατάσταστη από άλλες περιοχές...
Αλήθεια, ξέρετε ότι τα προβλήματα με τις πλυμμήρες στη Γλυφάδα έγιναν έντονα όταν χτίστηκε ο Κρεμασμένος Λαγός στη Βούλα; Πού είναι ο περίφημος μητροπολιτικός σχεδιασμός; Γιατί να μην εφαρμοστεί ο 'Καποδίστριας' στην Αττική και να έχουμε μόνο 3-4 δήμους; Τώρα ισχύει το 'μακρυά απ' τον κώλο μας κι όπου θέλει νά 'ναι'.
-
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
-
Ναι έχω δει συνεργεία να καθαρίζουν τα φρεάτια. Είναι αλήθεια ότι συνήθως αυτό γίνεται μια φορά τον χρόνο (κάθε φθινόπωρο). Πάντως στο τέλος της Βουλιαγμένης στα Πηγαδάκια είδα τα συνεργεία τρεις φορές αυτό τον χειμώνα. Άρα τα πράγματα βελτιώνονται.
-
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πάρα πολλά σκουπίδια μέσα στα φρεάτια. Απορώ πόσοι από αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια τους στο δρόμο φωνάζουν μετά για τα βουλωμένα φρεάτια...
-
Υπάρχουν λάθη στην κατασκευή του οδοστρώματος που δεν τα βλέπει κανένας στις τεχνικές υπηρεσίες; Πχ:
-
Στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Καλυμνίων στη Βούλα τα στόματα μερικών φρεατίων είναι 2-5 εκ. πάνω από το επίπεδο του δρόμου!
-
Στη Γλυφάδα στον Άγιο Κωνσταντίνο (όπου καταλήγει παλιό ρέμα που σήμερα λέγεται οδός Ζέππου) η κλίση του δρόμου είναι προς τα έξω (δηλαδή η νησίδα στη μέση είναι πιο ψηλά από τις άκρες). Αν 'σπάσει' ο δρόμος ακριβώς στη διασταύρωση με την Καραχάλιου ώστε η κλίση να είναι προς τη θάλασσα, τα νερά που τώρα λιμνάζουν θα βρουν φυσική έξοδο.
-
Στην Βάρης-Κορωπίου πριν τη διαπλάτυνση υπήρχαν χαντάκια απορροής δεξιά-αριστερά. Η διαπλάτυνση μπάζωσε τα χαντάκια και τα νερά τώρα μένουν μέσα στον δρόμο.
-
Στην πρώτη στροφή στα λιμανάκια χτίσανε έναν τοίχο για να μην πέφτουν πέτρες στον δρόμο (ή για να μην πέφτουν τα αυτοκίνητα στις πέτρες). Το αποτέλεσμα στην παραμικρή ψιχάλα το νερό μαζεύεται και ο δρόμος γίνεται επικίνδυνος. Κάποιος να ανοίξει τρύπες στη βάση του τοίχου να φεύγουν τα νερά!
Και όσο σκέφτομαι ότι στα νότια είμαστε και σε καλύτερη κατάσταστη από άλλες περιοχές...
Αλήθεια, ξέρετε ότι τα προβλήματα με τις πλυμμήρες στη Γλυφάδα έγιναν έντονα όταν χτίστηκε ο Κρεμασμένος Λαγός στη Βούλα; Πού είναι ο περίφημος μητροπολιτικός σχεδιασμός; Γιατί να μην εφαρμοστεί ο 'Καποδίστριας' στην Αττική και να έχουμε μόνο 3-4 δήμους; Τώρα ισχύει το 'μακρυά απ' τον κώλο μας κι όπου θέλει νά 'ναι'.
Αθανατη πατρίδα!!!!
Γιατι TGD μονο αυτοί που πετάνε τα σκουπίδια φωνάζουν?Αυτοί που πρώτα χτίζουν μεσα στο ρέμα και μετα ζητάνε αποζημίωση γιατι πήρε το σπίτι τους η βροχή?Αυτοί που πάνε με 60 στην αριστερη λωρίδα στην Εθνική?Αυτοί που αγοράζουν οικόπεδο και χτίζουν σε δασική περιοχή και μετα ωρύονται γιατι το σπίτι τους κάηκε?
Το Κράτος είμαστε ΕΜΕΙΣ!! -
-
ΕΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ 45.000ΔΡΧ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΚΟΛΛΑΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ;ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ 'ΝΟΙΚΙ' ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ; ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ 50-100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ; ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΜΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΙΣΤΑ FORMULA 1, Ή ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ;
ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΟΙ 'ΑΡΜΟΔΙΟΙ' ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ 'ΜΙΖΑ' ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ!
ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ.
ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΣΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΣΤΕΙΟ, ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ! -
ΟΚ!
-
Τα φρεάτια αν ήταν καθαρά θα ξαναμπούκωναν από τα σκουπίδια. Αχ, αυτά τα σκουπίδια. Τί θυμήθηκα τώρα? Που μετά τους Βωξίτες, έμεινα με 2-3 άλλους και μαζεύαμε τα σκουπίδια που άφησαν τα ΖΩΑ!!! Anyway.
Δεν ξέρω αν είδατε πρόσφατα ρεπορτάζ από τον Κηφισσό που έδειχνε τί υπήρχε στο δρόμο? Ψόφια ζώα, στρώματα, καφάσια, μαξιλάρια, κλπ. Ποιός θα τα μαζέψει, ρώταγε ο δημοσιογράφος. Ε! τα μάζεψε το νερό. -
Δεν μου λέτε ρε παιδιά. Ξέρετε ότι όταν γίνονται έργα σε ποτάμι υπάρχει μελέτη που πρέπει να κατατεθεί (και φυσικά εγκειθεί) και η οποία λέγεται ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΠΟΤΑΜΟΥ? Ποιά διευθέτηση? Μα αυτή που εξέτρεπε τα νερά από τον Κηφισσό και τα πήγε στου Ρέντη!!!!!! Εαν είναι δυνατόν! Δεν μπορεί στην Ευρώπη του 2002 να πλημμυρίζουν ΙΣΟΓΕΙΑ
-
Λέτε κάποιοι για πρωτόγνωρη βροχή. Τί το πρωτόγνωρο είχε για εμάς τους Αθηναίους? (αλλά και τους κατοίκους του Άργους. Θυμάμαι πολύ καλά τις περσινές πλημμύρες εκεί!) Άλλωστε αποτελεί ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΟΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Ιδίως όταν έχει πολλή ζέστη. Και το δυστύχημα είναι ότι δεν μπορεί να προβλεφτεί μετεωρολογικά. Άρα τί μας απομένει? Μόνο η καλή οργάνωση (ποιά???) τρομάρα μας.
-
Τί θα γίνει τώρα? Έλα πάλι, σαχλή ερώτηση έκανες! Δεν θα γίνει τίποτα. Εδώ θα είμαστε. Θα τα ξαναπούμε
-
-
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
-
ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΦΗΣΣΟ. ΤΟ ΧΑΛΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΜΕ ΞΕΡΑΜΕΝΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ. ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
-
Η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ. ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΤΕΙΧΙΟ ΥΨΟΣ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΕΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΟΙΤΗ. ΤΟ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ 'ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΩΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΤΕΓΝΟ ΠΟΤΑΜΙ. ΒΕΒΑΙΑ Η ΦΥΣΗ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ.
-
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΒΡΟΧΗ, ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ!
-
ΑΚΡΙΒΩΣ!!
-
-
Έχουν ειπωθεί ορισμένες ανακρίβειες εδώ. Πλημμύρες τέτοιας έκτασης και χειρότερης συμβαίνουν και σε άλλες κατα τα άλλα πολιτισμένες χώρες, μόνο που εκεί δεν πέφτουν πάνω στην καταστροφή, όλα τα κοράκια- εισαγγελάτοι για να φάνε! Ας μην κάνουμε και εμείς το ίδιο! Και για να καταλάβω. Είδε κανένας απο εσάς κάποιο βουλωμένο φρεάτιο και πήρε τηλέφωνο έστω και στο Δήμο για να έρθουν να το ξεβουλώσουν? Ποιος από εμάς ενώ βλέπει κάτι, κάνει έστω το ελάχιστο δυνατό για να γίνει κάπως καλύτερη η κατάσταση?
Για το κατα πολλούς αποτυχημένο έργο στο ποτάμι δεν άκουσα τι άλλο θα μπορούσε να γίνει. Αν δηλαδή θέλαμε, όλα να γίνονται τέλεια θα έπρεπε να πληρώνουμε τα δεκαπλάσια απο όσα πληρώνουμε και να υποστούμε την 100πλάσια ταλαιπωρία από την σημερινή! Μην γκρινιάζουμε συνεχώς!!!
Δεν λέω οτι όλα είναι σωστά!!!
Αλλά όχι, τριτοκοσμική χώρα δεν είμαστε σε καμία περίπτωση! Απλώς βάζουμε τον πήχη υπερβολικά ψηλά και σπάνια μένουμε ικανοποιημένοι απο το αποτέλεσμα! -
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΕΙΠΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΤΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ.
ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΣΕΙ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ; ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΟΤΑΝ ΤΩΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΣ' ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ, ΜΙΛΑΩ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ 'ΜΕΙΣ ΖΩΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΟΠΕΣ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΜΕ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΨΗΛΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΖΕΣ. ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ ΙΣΩΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΑ, ΓΙΑ 'ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ' ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΟΥΣ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ; ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ!
Ο Κηφισσός "ΔΕΝ έχει κίνηση"