-
@antoniokon said in LEXUS LBX:
Διαβάζοντας διάφορα άρθρα για το μοντέλο, είδα διαφορετικές τιμές για το ύψος από το έδαφος (ground clearance)....
Από 16 εκατοστά μέχρι και 28,5 εκατοστά!
Η πιο συχνά αναφερόμενη τιμή είναι τα 22...
Έχει κάποιος κάτοχος κάνει την σχετική μέτρηση να μας πει με σιγουριά?
Αντώνη, υποθέτω έχει να κανει και με τις ζαντες που φοράς. Το 16 μου φαινεται πολύ λίγο, το 28,5 πάρα πολύ.
Εγώ για 22 εκ. ξέρω με 18άρες ζάντες, χωρίς να το έχω μετρήσει.
Πάντως απο την εμπειρία μου σε συγκεκριμένο σημείο στο εξοχικό μου όπου όλα τα αμάξια βρίσκουν, το Terios που έχουμε μόνιμα εκεί και το LBX δε βρίσκουν
Έσκυψα, λερώθηκα, μέτρησα.
Το ελάχιστο ύψος του πατώματος απο το έδαφος είναι 22 εκατοστά.
Το σημείο που αναφέρουν ως min. ground clearance 17cm αφορά ακριβώς μπρος απο τους δυο μπροστινούς τροχούς που υπάρχει ένα σχετικά άκαμπτο πλαστικό που λειτουργεί ως σποιλερ/λασπωτήρας και το οποίο κατεβαίνει πιο κάτω απο το πάτωμα του αυτοκινήτου.
-
Ναι, τελικά είναι αρκετά πιο χαμηλό από το yc.
-
Α δε θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά.
Μπορεί απλώς να έχει μεγαλύτερη γωνία εισόδου και μέχρι εκεί.Για το YC διαβάζω "Because of its size, features and ground clearance of 16 cm, we classify the Toyota Yaris Cross in the category of small SUV."
Αλλού διαβάζω
Length / width / height 4,310 x 1,770 x 1,615 mm
Fuel tank capacity 36 L
Ground clearance 210 mm
Seating Capacity 5Να θυμίσω οτι τα αντίστοιχα για το LBX ήταν 170mm και 220mm
-
Α δε θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά.
Μπορεί απλώς να έχει μεγαλύτερη γωνία εισόδου και μέχρι εκεί.Για το YC διαβάζω "Because of its size, features and ground clearance of 16 cm, we classify the Toyota Yaris Cross in the category of small SUV."
Αλλού διαβάζω
Length / width / height 4,310 x 1,770 x 1,615 mm
Fuel tank capacity 36 L
Ground clearance 210 mm
Seating Capacity 5Να θυμίσω οτι τα αντίστοιχα για το LBX ήταν 170mm και 220mm
Το 4,31 μηκος και αντιστοιχος τα υπολοιπα ειναι απ το ινδονησιανο yc..το δικο μας ειναι 4,18
-
Για το υψος σε μια προχειρη μετρηση ειδα το 22-17 που λες..τ αμαξι παντως φαινεται πολυ ψηλο..πιο ψηλο απο yc ειναι..το yc σε μπερδευει με τους μεγαλους θολους και το πολυ ψηλο καπο που εχει..
-
Για το υψος σε μια προχειρη μετρηση ειδα το 22-17 που λες..τ αμαξι παντως φαινεται πολυ ψηλο..πιο ψηλο απο yc ειναι..το yc σε μπερδευει με τους μεγαλους θολους και το πολυ ψηλο καπο που εχει..
Ετσι είναι.
Μέτρησα σε πολλά σημεία και απο κάτω για να επιβεβαιωσω τα νουμερα.
Επίσης το αγαπημένο YC έχει εναν σχεδιασμό που το κάνει να δείχνει ψηλότερο απο όσο πραγματικά είναι.
LEXUS LBX