-
Χαλαρά μεν αλλά ναι 670. Και 640 το tesla.
Στον αυτοκινητόδρομο φαντάζομαι θα είναι κάπου στα 350-400 χλμ μέχρι να θες φόρτιση. Η οποία θα είναι κάνα 20 λεπτό σε 350 αρι φορτιστή.
Σήμερα με τις υπάρχουσες τεχνολογίες.
Σε 5-6 έτη με τις στερεού τύπου και διπλάσια χωρητικότητα;
Αν είναι στα 1300-1400 χλμ χαλαρά και 700-800 στον αυτοκινητόδρομο, θα το βλέπατε θετικά; -
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Χαλαρά μεν αλλά ναι 670. Και 640 το tesla.
Στον αυτοκινητόδρομο φαντάζομαι θα είναι κάπου στα 350-400 χλμ μέχρι να θες φόρτιση. Η οποία θα είναι κάνα 20 λεπτό σε 350 αρι φορτιστή.
Σήμερα με τις υπάρχουσες τεχνολογίες.
Σε 5-6 έτη με τις στερεού τύπου και διπλάσια χωρητικότητα;
Αν είναι στα 1300-1400 χλμ χαλαρά και 700-800 στον αυτοκινητόδρομο, θα το βλέπατε θετικά;Με 10-15λεπτη φόρτιση, ναι
-
Δεν βγαίνω μάνα'μ 20λεπτο και κλείσαμε
-
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Οκ.
Κατι πιο συγκεκριμενο κι αντικειμενικο εχουμε ?Οχι γιατι τιποτα δεν ειναι αντικειμενικο. Δεν εχουμε ολοι τις ιδιες αναγκες και ζητουμενα. Εγω εαν ειχα 50.000 αντι να παρω μια 320 με 180 αλογα, κραδασμους, θορυβο κλπ προτιμω ενα αντιστοιχο ηλεκτρικο που ειναι σε ΟΛΑ καλυτερο, εκτος της αυτονομιας η οποία μου ειναι αδιάφορη! Γιατι πολυ απλα τα ταξιδια μου κατα 99% τα καλύπτει.
-
10K σε τιμή, 315 χλμ σε αυτονομία.
Οκ μέσα στην πόλη ίσως ναι εκτός όχι.Σκεφτείτε το άμεσο μέλλον με μπαταριες που κοστίζουν υποπολλαπλάσια της ιόντων λιθίου, φορτίζουν στο μισό χρόνο και προσφέρουν πολλαπλάσια αυτονομία.
Θα κοστίζει 7,5-8Κ ένα τέτοιο με 600-700 χλμ αυτονομίας. Θα περάσουμε στην ανάποδη συνθήκη από αυτήν την σημερινή. Η ηλεκτροκίνηση θα είναι ο εκδημοκρατισμός της αυτοκίνησης χωρίς όμως το παράπλευρο κόστος της ρύπανσης
-
Δεν βγαίνω μάνα'μ 20λεπτο και κλείσαμε
Οχι και τα 15' πολλά είναι
-
Θα κεράσω πορτοκαλάδα με σαντουιτσακι.... Τώρα;
-
Θα κεράσω πορτοκαλάδα με σαντουιτσακι.... Τώρα;
Και μετά να μετά να πηγαίνω μαλλιοκουβαρα για να καλύψω το 5λεπτο και να λένε
"Ο σχιζοφρένης δολοφόνος με το τιμόνι" -
Γιατί να κερδίσεις το 5 λεπτό; Θα λες θα αργήσω ένα 5 λεπτό.
Μα όλα εγώ;
-
Γιατί να κερδίσεις το 5 λεπτό; Θα λες θα αργήσω ένα 5 λεπτό.
Μα όλα εγώ;
Ρε λαπ έχεις κάτσει με 2 πιτσιρίκια στο πίσω κάθισμα με το αυτοκίνητο ακινητο 5'??? Ή να προσπαθείς να τα μαζέψεις μετά από στάση???
Ασ'το λέμε είναι πολύ το 5λεπτο έξτρα -
Αγόρασε τάμπλετ να δεις πως κάθονται
-
Αγόρασε τάμπλετ να δεις πως κάθονται
Ρε λαπ, έλεος!!! Πόσο τάμπλετ να δουν;
Το έχουμε ανάγει σε επιστήμη λέμε, εσένα περιμενουμε να μας πεις τι θα κάνουμε τα μικρά;;; -
Καλά μη περιμένετε από εμένα. Μην αγοράσετε ηλεκτρικό επειδή δεν βλέπουν 5 λεπτά παραπανω ένα τάμπλετ τα μικρά.
Επόμενος υποψήφιος αγοραστής, να δω τι δικαιολογία θα έχετε.
-
Καλά μη περιμένετε από εμένα. Μην αγοράσετε ηλεκτρικό επειδή δεν βλέπουν 5 λεπτά παραπανω ένα τάμπλετ τα μικρά.
Επόμενος υποψήφιος αγοραστής, να δω τι δικαιολογία θα έχετε.
Λαπ, το έχουμε πει βασικό deal braking για ηλεκτρικό
Αυτονομία, χρόνοι φόρτισης, δίκτυο-χωροι φόρτισης
Αν λυθεί μιλάμε για οικονομικά -
Όταν θα λυθεί, εσύ δεν θα καθεσε τα πέντε λεπτά. Θα είσαι πλέον γεροπαραξενος και θα σου βάζουν τα παιδιά, που θα οδηγούν αυτά, να δεις επεισόδια από κάποιο σίριαλ στο τάμπλετ
-
Δε θα υπάρξει κανένας "εκδημοκρατισμός" της αυτοκίνησης. Στόχος τους είναι (των ΕΕ χαρτογιακάδων) στο μέλλον να μην έχουμε ιδιόκτητα αυτοκίνητα για να μη "μολύνουμε" αλλά leasing ηλεκτρικά, αυτόνομα που μέσω app θα έρχονται να μας παίρνουν και να μας αφήνουν χωρίς να αγγίζουμε τιμόνι. Ως ενδιάμεσο στάδιο με τα όρια ταχύτητας και το black box που θα μπεί από 2024 στα νέα μοντέλα που θα λανσάρονται στην ΕΕ, μπαίνει το πρώτο καρφί στο φέρετρο της ελευθερίας που προσφέρει η οδήγηση.
-
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/oi-aytokinitoviomichanies-egkataleipoyn-to-car-sharing/
Μη πέφτεις θύμα συνωμοσιολογιων.
-
Τα έχω διαβάσει. Έχουν πάει πίσω λόγω κοβιντ πολλά από αυτά, το μέλλον που σχεδιαζουν είναι ακριβώς αυτό όμως. Car-sharing, μικροκινητικότητα, αυτόνομη οδήγηση όταν το επιτρέψει η τεχνολογία, μπαταρίες ακόμα και τηλεργασία (για το κλίμα βεβαίως όχι για τον εργαζόμενο) κτλ. Βασικά λες και βγαίνουν από δυστοπικό σενάριο είναι αυτά για όσους αγαπάμε την οδήγηση. Για αυτό όσοι προλάβουν να πάρουν αυτοκίνητα τώρα, τουλάχιστον αυτό λέω σε γνωστούς μου.
-
Σε βρίσκω υπερβολικό. Σε κάθε τεχνολογική αλλαγή υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν τα ίδια που λες τώρα εσύ. Όπως είχα γράψει είναι οι γραφικοί και κανείς δεν τους δίνει σημασία.
Στο θέμα που θίγεις, μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν και τα δύο.
Και sharing και ιδιόκτητα. Όπως σήμερα υπάρχουν και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και ιδιόκτητα. Και ενοικιαζόμενα σπίτια, και ιδιόκτητα. Και διαμερίσματα και μονοκατοικίες και λεωφορεία, και μέτρο, και τραμ και αεροπλάνα.
Πάντα όλα έρχονται σε μια ισορροπία αναλόγως τις ανάγκες των πολιτών και την ζήτηση που εντοπίζεται για την εκπληρωση των αναγκών αυτων. Το τι λέει ο κάθε ένας συνωμοσιολογος και κατά πόσο αυτά που λέει σε επηρεάζουν είναι δικό σου θέμα, δεν είναι όμως απαραίτητα και η πραγματικότητα.
Δες σε κάθε δεκαετία τι έλεγαν οι συνωμοσιολογοι. Είναι άκρως διασκεδαστικό.
-
Γραφικοί είναι όσοι πιστεύουν οτι οι αλλαγές θα γίνουν με κριτήριο το δικό μας καλό. Ποτέ καμία αλλαγή δεν έχει εφαρμοστεί στην ιστορία αν δεν φέρνει κέρδος σε κάποιον ή επιπλέον έλεγχο πάνω στις μάζες. Να φανταστώ και οι κάμερες όπου πάμε είναι για καλό μας, το ηλεκτρονικό χρημα που θα υπάρχει όλο και περισσότερο (με το αντίστοιχο tracking) στις κοινωνίες του μέλλοντος για το καλό μας πάλι, τα αυτόνομα οχήματα, τα carbon credits για ιδιώτες που διαβάζουμε ως ιδέες κτλ. Για εμένα όλα αυτά είναι μέτρα περιοριστικά προς την ελευθερία.
Προφανώς θα υπάρχουν και ιδιόκτητα αυτοκίνητα στο μέλλον, ούτε μπορεί μέσα σε μια μέρα να πάμε σε νέα μοντέλλα ούτε οι ιδιαίτερα λεφτάδες θα έχουν λόγο να παραχωρήσουν το δικό τους. Αν όμως συνεχιστεί το μοτίβο των τελευταίων χρόνων, θα είναι όλο και πιο δύσκολο να αγοράσει νέο αμάξι κάποιος νέος. Μη με πιστέψεις, πες οτι είμαι καχύποπτος. Βγες μια βόλτα Αθήνα (αν είσαι Αθηναίος) ακόμα και νότια προάστεια και δες τι χρέπια κυκλοφορούν. Αυτό δείχνει ένα πράγμα μόνο, αδυναμία αγοράς καινούργιου. Από την άλλη αν το όχημα γίνει αυτόνομο σε βάθος 20ετίας, ακόμα και αν μπορείς ποιός ο λόγος να αγοράσεις κάποιο αντί να πας σε μακροχρόνιο leasing; Αφού δε θα μπορείς καν να το οδηγήσεις.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση