-
Για την χρηση που γραφεις,μια χαρα ειναι το X-Trail.
-
@gatoz said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
grand vitara 1.9d 2010+ σε γιουρο πεντε
ή grand vitara 2.0 2001-2005Δεν έχουν χώρο αποσκευών τίποτα αυτά.
το χιτρειλ ειναι γτπ
το παθφάιντερ ναι, ειναι εξαιρετικοΓιατί αυτό;
αμα εχεις τα γιουρα, παρε λαντ κρουζερ. οχι να το αγορασεις, αλλα να το συντηρεις ποναει.
επισης τσεροκια παλια.Μπα, δύσκολο. Επειδή θα έχει ήδη κάποια έξοδα πρέπει να ναι και αξιόπιστο και σε νορμάλ τιμή. Τα λαντ είναι θηρία.
Τσερόκι πόσο παλιά; Ένα από αυτά τα στρογγυλοφάναρα που έχω οδηγήσει σε 2.3(?) βενζινη μου φάνηκε σαν 1.2 15ετίας. -
grand vitara θυμαμαι 400 λιτρα μεν αλλα εχει πολυ ψωμι ακομη γιατι εχει υψος τεραστιο πανω απο την εταζερα
το χιτρειλ ειναι ενα ψηλο λαγκουνα με μετριοτατη, εως και χαλια, τετρα. ουτε καν κοντα
το λαντ κρουζερ ειναι τρομερο. και το 5d εχει δυνατοτητα να βαλεις αεριο και χωρις να φαινεται καν η δεξαμενη, εχει 2ο χωρο για τεποζιτο. οκ, 4lt
το τσεροκι ή θα πας στο πιο παλιο που εχει σασι ή στο 3.7 που ομως παιρνει και αερια -
GV που έψαξα μία γρήγορη είδα <400 σίγουρα. Γενικά δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο (στα rav/vitara/κλπ) με ~500λτ.
Όπως είπα δεν θα κάνω xtreme offroading με το οποιοδήποτε. Καμιά περίεργη παραλία, λίγο χιονάκι, κλπ. Είδα μόλις και το παρακάτω βίντεο σε σημεία που δεν θα περνούσα ποτέ:
Youtube Video@gatoz για πες σε σχέση με το pathfinder, γιατί έχει μεγάλη διαφορά.
-
το παθφάιντερ εχει σασι και κοντα. το αλλο ειναι ενα αυτοφερομενο που θα το παρεις και παλιο και θα στραβωσει αμεσως αν δεν ειναι ηδη στραβωμενο. και τπτ απο κοντα.
δεν μιλαω για εξτρημ καταστασεις, ουτε βασικα δεν κανει η κουρσα που ειναι το εξτρειλ.
κατι σαν ραβ στο χειροτερο σκεψου.
γενικα αν θελεις κατι σε σοφτροαντερ με χωρους λυπαμαι αλλα μονο λαντ κρουζερ που το αφηνεις και μαμα για τετοια χρηση, θελει ψηλωματα κλπ μονο για να γινει φουλ οφ ροαντ.
βασικα και παλιο λαντ κρουζερ να παρεις, 96-03 με τον 3.4 θα κανεις τη δουλεια σου και ειναι και αθανατο. αλλα αν βαλεις αεριο θα χασεις καποιο χωρο.
εγω θα εχωνα 12-14 χαρτια για ενα εστω και με 300k κμ ή και παραπανω λαντ κρουζερ πραντο με αεριο χωρις αεραναρτηση. δεν χαλαει ποτεΣ. οχι ποτε. ποτεΣ. -
Όντως έχει αργά το pathfinder, δεν το θυμόμουν αυτό.
Το land κορυφή, αλλά δυστυχώς δεν...
Η μλκια είναι ότι δεν υπάρχει κάτι ανάμεσα σε rav/vit και θηρία. Και ψηλό 2κινητο δεν θέλω. -
Για την δουλειά που το θέλεις κάνει κι ένα X-Trail. Βασικά κάνει και για περισσότερα, όπως βλέπεις στο βίντεο. Ένα καλό on-off M&S βάλε μόνο.
-
Χάζευα λίγο άρθρα, αγγελίες, κλπ. το σκ.
Το βιτάρα γενικά κρατάει υπερβολικές τιμές (και σε σχέση με ραβ που υποθέτω είναι ο άμεσος αντίπαλος), ακόμα και σε αυτοκίνητα με 200-300κ χλμ. Δεν γνωρίζω τις αρχικές τιμές, αλλά και πάλι μοιάζει ακριβό για την ηλικία του.
Επίσης οπτικά τουλάχιστον μου φαίνεται ότι είναι σχετικά μικρή η απόσταση από το έδαφος. @gatoz διόρθωσε με όπου κάνω λάθος. Συν τον σχετικά μικρό χώρο αποσκευών.Οκ, το xtrail έχει μία απλή/φθηνή 4κίνηση χωρίς κεντρικό και αργά.
Το pathfinder φαίνεται όντως αμαξάρα, αλλά υπάρχουν λίγα, Επίσης έχει αρκετά μεγάλο σήμα (920ε). -
@xenos said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Χάζευα λίγο άρθρα, αγγελίες, κλπ. το σκ.
Το βιτάρα γενικά κρατάει υπερβολικές τιμές (και σε σχέση με ραβ που υποθέτω είναι ο άμεσος αντίπαλος), ακόμα και σε αυτοκίνητα με 200-300κ χλμ. Δεν γνωρίζω τις αρχικές τιμές, αλλά και πάλι μοιάζει ακριβό για την ηλικία του.
Επίσης οπτικά τουλάχιστον μου φαίνεται ότι είναι σχετικά μικρή η απόσταση από το έδαφος. @gatoz διόρθωσε με όπου κάνω λάθος. Συν τον σχετικά μικρό χώρο αποσκευών.Οκ, το xtrail έχει μία απλή/φθηνή 4κίνηση χωρίς κεντρικό και αργά.
Το pathfinder φαίνεται όντως αμαξάρα, αλλά υπάρχουν λίγα, Επίσης έχει αρκετά μεγάλο σήμα (920ε).εχει λογο το βιταρα που κραταει τιμες!
τι γενια gv ψαχνεις? -
Τις 2 τελευταίες κοιτάζω. Θα προτιμούσα κάτι σε πετρέλαιο. Η τελευταία γενια τι λέει από 4κινηση;
-
Τις 2 τελευταίες κοιτάζω. Θα προτιμούσα κάτι σε πετρέλαιο. Η τελευταία γενια τι λέει από 4κινηση;
Δηλαδη 1998-2005 & 2005-2014?
-
Εννοούσα 2005+ να πω την αλήθεια.
Απ ότι κοίταξα λίγο το τελευταίο vitara (2015+) έχει συνεκτικό συμπλέκτη (δλδ άκυρο;).Και σχετικά με το προηγούμενο[sorry δεν βρίσκω το quote]:
Εκτός δρόμου, το αυτοκίνητο φέρει την τεχνογνωσία της Suzuki στην κατηγορία. Στο Grand Vitara το «σασί» τύπου σκάλας υπάρχει μεν αλλά είναι ενσωματωμένο στο αμάξωμα. Οι αναρτήσεις μπροστά είναι γόνατα Μακφέρσον, με νέο υποπλαίσιο, ενώ πίσω η ανάρτηση έχει πολλαπλούς συνδέσμους και ξεχωριστό υποπλαίσιο. Είναι μόνιμα τετρακίνητο, με κεντρικό διαφορικό (μπλοκέ), αλλά δεν έχει επιλογή για κοντές σχέσεις όπως το δίλιτρο πεντάθυρο. Σε σχέση με το τελευταίο, όμως, έχει πιο κοντούς προβόλους και σαφώς καλύτερες γωνίες εισόδου/ράμπας/διαφυγής, ενώ είναι βέβαια και πιο ελαφρύ.code_text
Ιδανικά το 5πορτο 1.9d που υποθέτω έχει και κοντά, αλλά σύμφωνα με πρηγούμενο σου ποστ δεν είναι καλό (το μοτέρ).
Οπότε, απ ότι καταλαβαίνω βιτάρα 5πορτο με καλό μοτέρ, πλαίσιο και αργά είναι η ακόμα πιο παλιά γενιά, τα οποία είναι πλέον αρκετά παλιά για αποκλειστική χρήση θεωρώ.
-
Εννοούσα 2005+ να πω την αλήθεια.
Απ ότι κοίταξα λίγο το τελευταίο vitara (2015+) έχει συνεκτικό συμπλέκτη (δλδ άκυρο;).Και σχετικά με το προηγούμενο[sorry δεν βρίσκω το quote]:
Εκτός δρόμου, το αυτοκίνητο φέρει την τεχνογνωσία της Suzuki στην κατηγορία. Στο Grand Vitara το «σασί» τύπου σκάλας υπάρχει μεν αλλά είναι ενσωματωμένο στο αμάξωμα. Οι αναρτήσεις μπροστά είναι γόνατα Μακφέρσον, με νέο υποπλαίσιο, ενώ πίσω η ανάρτηση έχει πολλαπλούς συνδέσμους και ξεχωριστό υποπλαίσιο. Είναι μόνιμα τετρακίνητο, με κεντρικό διαφορικό (μπλοκέ), αλλά δεν έχει επιλογή για κοντές σχέσεις όπως το δίλιτρο πεντάθυρο. Σε σχέση με το τελευταίο, όμως, έχει πιο κοντούς προβόλους και σαφώς καλύτερες γωνίες εισόδου/ράμπας/διαφυγής, ενώ είναι βέβαια και πιο ελαφρύ.code_text
Ιδανικά το 5πορτο 1.9d που υποθέτω έχει και κοντά, αλλά σύμφωνα με πρηγούμενο σου ποστ δεν είναι καλό (το μοτέρ).
Οπότε, απ ότι καταλαβαίνω βιτάρα 5πορτο με καλό μοτέρ, πλαίσιο και αργά είναι η ακόμα πιο παλιά γενιά, τα οποία είναι πλέον αρκετά παλιά για αποκλειστική χρήση θεωρώ.
για ντηζελ νεο παιρνεις 2015+ αλλα οχι αυτοματο. εχει εξαιρετικη τερακινηση για λάιτ οφ ροαντινγκ και κατι παραπανω με πολυ φθηνα ψηλωματα και μια τετραδα λαστιχα. αλλα πολλα τα γιουρα, κρατανε απιστευτη τιμη και υπαρχει και λογος.
για καινουργιο 2015+ βενζινη βρισκεις, σιγα μη βρεις δηλαδη, το μοντελο S που πεταει εντος και εκτος. και το ξερουν οσοι το εχουν και δεν το δινουν. και οσοι το κανουν θελουν και να πηδηξουν πρωτα και τη γυναικα σου και εσενε αν εισαι νοστιμουλης. τιμες μετα την πενταετια αυξημενες κατα 5κ απο τη τιμη που το πηρανε!παμε στα παλαιοτερα.
αν θες γιουρο 5 υπαρχει το 1.9 με τον ρενω τον κινητηρα ντηζελι. ειναι βασικα 2 οι γενιες. μια μετα το 2011 και μια πριν. στην δευτερη ολα καλα και ασπαστα. εξαιρετικη επιλογη. ακομη και σαν x30 (το ιδιο ειναι αλλα εχει καποιες διαφορες για μεγαλυτερο μπαγκαζ αλλα πρεπει να αλλαξεις πισω πορτα γιατι σε αυτη που εχει δεν μπαινει ρεζερβα). παρα πολλα τα γιουρα ακομη και για παμπαλαια με 200k+. ειναι ομως γαματα.
οι παλιοτερες γενιες με τα γιουρο τεσσερα εχουν θεματα λογω ηλικιας και καθολου ευκολα ανταλακτικα.
οποτε πας σε βενζινη. εκει φυσικα μιλαμε για 2lt, το 1.6 δεν εχει κοντα. παιρνει και αεριο αλλα οχι με τρομερη αξιοπιστια. ειναι ομως πολυ καλο αυτοκινητο. και ικανο εκτος. πρεπει να προσεξεις να παρεις καποιο που εχει esp (κοιτας στη κονσολα καθετα μπροστα απο το λεβιε το κατω-κατω δεξι στρογγυλο κουμπακι να υπαρχει και να μην ειναι απλα βουλωμα τρυπας). χωρις αυτο δεν ειναι η τετρακινηση ικανη, με αυτο προσομοιαζωνται τα μπλοκε και παει παντου. και φυσικα πανακριβο στα μτχ.
ακομη και τα 1998-2005 κρατανε τιμες. που να σου πω την αληθεια τη θεωρω τη καλυτερη γενια για εκτος. αν πας σε αυτα ψαχνεις να εχουν το νεο καντραν, μετα το f/l, το καταλαβαινεις απο το rcd που ειναι πολυ ψηλα και εχει χωρο για 2din. σε αυτα αεριο και ποτε προβλημα. θα ειδες οτι και τα πλεον χρεπια, τιμη κρατανε!
και σε παω σε ενα που μου ηρθε τωρα, ειναι αμαξαρα, εχει χωρους και παει και παντου. ενω ειναι καλο, παραδοξα, και σε ασφαλτο!https://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=2001&month=11&issue=300&cat=Δοκιμές&number=7833
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/316128069-suzuki-grand-vitara
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/314631580-suzuki-grand-vitara
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/321235875-suzuki-grand-vitara
ναι, σκοτωνει. βαζεις και το αεριο σου και το κρατας μεχρι να μας επιτεθει και εμας ο πουτιν. μπορει και μετα. -
για ντηζελ νεο παιρνεις 2015+ αλλα οχι αυτοματο. εχει εξαιρετικη τερακινηση για λάιτ οφ ροαντινγκ και κατι παραπανω με πολυ φθηνα ψηλωματα και μια τετραδα λαστιχα. αλλα πολλα τα γιουρα, κρατανε απιστευτη τιμη και υπαρχει και λογος.
για καινουργιο 2015+ βενζινη βρισκεις, σιγα μη βρεις δηλαδη, το μοντελο S που πεταει εντος και εκτος. και το ξερουν οσοι το εχουν και δεν το δινουν. και οσοι το κανουν θελουν και να πηδηξουν πρωτα και τη γυναικα σου και εσενε αν εισαι νοστιμουλης. τιμες μετα την πενταετια αυξημενες κατα 5κ απο τη τιμη που το πηρανε!Εξαιρετική 4κίνηση; Περίμενα να πεις το αντίθετο να πω την αλήθεια, μιας και απ ότι καταλαβαίνω δεν έχει κεντρικό διαφορικό και αργά και απλά χρησιμοποιεί συνεκτιό συμπλέκτη.
To S τι ιδιαίτερο έχει; Εξοπλισμό; Δεν πωλείται πια; Γιατί 1.4 και ικανοποιητικό κάπως μου φαίνεται.@gatoz said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
παμε στα παλαιοτερα.
αν θες γιουρο 5 υπαρχει το 1.9 με τον ρενω τον κινητηρα ντηζελι. ειναι βασικα 2 οι γενιες. μια μετα το 2011 και μια πριν. στην δευτερη ολα καλα και ασπαστα. εξαιρετικη επιλογη. ακομη και σαν x30 (το ιδιο ειναι αλλα εχει καποιες διαφορες για μεγαλυτερο μπαγκαζ αλλα πρεπει να αλλαξεις πισω πορτα γιατι σε αυτη που εχει δεν μπαινει ρεζερβα). παρα πολλα τα γιουρα ακομη και για παμπαλαια με 200k+. ειναι ομως γαματα.
οι παλιοτερες γενιες με τα γιουρο τεσσερα εχουν θεματα λογω ηλικιας και καθολου ευκολα ανταλακτικα.Στο car υπάρχουν 3 με 230-320κ χλμ με τιμές 10-14κ.
οποτε πας σε βενζινη. εκει φυσικα μιλαμε για 2lt, το 1.6 δεν εχει κοντα. παιρνει και αεριο αλλα οχι με τρομερη αξιοπιστια. ειναι ομως πολυ καλο αυτοκινητο. και ικανο εκτος. πρεπει να προσεξεις να παρεις καποιο που εχει esp (κοιτας στη κονσολα καθετα μπροστα απο το λεβιε το κατω-κατω δεξι στρογγυλο κουμπακι να υπαρχει και να μην ειναι απλα βουλωμα τρυπας). χωρις αυτο δεν ειναι η τετρακινηση ικανη, με αυτο προσομοιαζωνται τα μπλοκε και παει παντου. και φυσικα πανακριβο στα μτχ.
ακομη και τα 1998-2005 κρατανε τιμες. που να σου πω την αληθεια τη θεωρω τη καλυτερη γενια για εκτος. αν πας σε αυτα ψαχνεις να εχουν το νεο καντραν, μετα το f/l, το καταλαβαινεις απο το rcd που ειναι πολυ ψηλα και εχει χωρο για 2din. σε αυτα αεριο και ποτε προβλημα. θα ειδες οτι και τα πλεον χρεπια, τιμη κρατανε!Αέριο απ ότι βλέπω χάνεις το μισό χώρο αποσκευών, οπότε ακυρώνεις το αμάξι κατευθείαν.
Γενικά έχεις δίκιο για τιμές κλπ, δεν ξέρω τι γίνεται. Έχει ξεφύγει ο κόσμος.
Τα 98-05 είναι μέσα 150 χρόνια πίσω. Επιφυλάσσομαι για την ασφάλτινη οδική συμπεριφορά.@gatoz said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
και σε παω σε ενα που μου ηρθε τωρα, ειναι αμαξαρα, εχει χωρους και παει και παντου. ενω ειναι καλο, παραδοξα, και σε ασφαλτο!
https://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=2001&month=11&issue=300&cat=Δοκιμές&number=7833
ναι, σκοτωνει. βαζεις και το αεριο σου και το κρατας μεχρι να μας επιτεθει και εμας ο πουτιν. μπορει και μετα.Ρε συ, 2.7; 2.7;;;;; Αν ήταν να πάω σε τόσα κυβικά θα έπαιρνα pathfinder που μου τρέχουν και τα σάλια.
-
για καινουργιο 2015+ βενζινη βρισκεις, σιγα μη βρεις δηλαδη, το μοντελο S που πεταει εντος και εκτος. και το ξερουν οσοι το εχουν και δεν το δινουν. και οσοι το κανουν θελουν και να πηδηξουν πρωτα και τη γυναικα σου και εσενε αν εισαι νοστιμουλης. τιμες μετα την πενταετια αυξημενες κατα 5κ απο τη τιμη που το πηρανε!Εξαιρετική 4κίνηση; Περίμενα να πεις το αντίθετο να πω την αλήθεια, μιας και απ ότι καταλαβαίνω δεν έχει κεντρικό διαφορικό και αργά και απλά χρησιμοποιεί συνεκτιό συμπλέκτη.
" εχει εξαιρετικη τερακινηση για λάιτ οφ ροαντινγκ"
To S τι ιδιαίτερο έχει; Εξοπλισμό; Δεν πωλείται πια; Γιατί 1.4 και ικανοποιητικό κάπως μου φαίνεται.
ειναι πυραυλος στην ασφαλτο και γαματο εκτος, εχει αλλο στησιμο αναρτησεων απο τα υπολοιπα και αλλο εξοπλισμο. για λάιτ παντα αν δεν κανεις ψηλωματα κλπ.
δεν πουλιεται πλεον και δεν το βρισκεις και σε μτχ. και οποιος βγαλει τετοιο προς πωληση το δινει πανακριβα.
Στο car υπάρχουν 3 με 230-320κ χλμ με τιμές 10-14κ.
που ειναι πανακριβα!
@gatoz said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:και σε παω σε ενα που μου ηρθε τωρα, ειναι αμαξαρα, εχει χωρους και παει και παντου. ενω ειναι καλο, παραδοξα, και σε ασφαλτο!
https://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=2001&month=11&issue=300&cat=Δοκιμές&number=7833
ναι, σκοτωνει. βαζεις και το αεριο σου και το κρατας μεχρι να μας επιτεθει και εμας ο πουτιν. μπορει και μετα.Ρε συ, 2.7; 2.7;;;;; Αν ήταν να πάω σε τόσα κυβικά θα έπαιρνα pathfinder που μου τρέχουν και τα σάλια.
δεν υπαρχει παθφαιντερ βενζινη να κυκλοφορει και τα πετρελαια δεν μπαινουν αθηνα-θεσνικη, ειναι παλια. και ειναι και ακριβοτερο πολυ. εκτος και αν χωσεις για 4000 κυβικα που μαλιστα δεν παιρνει αεριο.... θα πηγαινεις περιπτερο και πισω.
-
-
Να πεταχτώ λίγο ακάλεστος , αναφέρεις αυτό : Το off road δεν με ενδιαφέρει με την xtreme άποψη. Πιο πολύ φάση χωματόδρομοι τύπου νησιού, κανένα χιονάκι κλπ. και φτάσαμε να ακούγονται μέχρι και land cruiser.
Κάπου βέβαια τον καταλαβαίνω το γάτο , σου λέει αν είναι να το κάνεις , κάνε το σωστά, πέσε στα βαθιά και κολύμπα , έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ψάχνεσαι μετά.
Βιτάρα δε ξέρω, το έχω γράψει πάλι, ένα τρίθυρο 1,6 ακριβώς προηγούμενης γενιάς που είχα οδηγήσει , μου φάνηκε πολύ αργό, έκαιγε μάλιστα πολύ για 1.600 κυβικά.
Έχει δίκιο εκεί που λέει ότι το σασί τους θα είναι ταλαιπωρημένο, λάστιχο κ.λπ. . Αλλά έχοντας επαφή με πολλά SUV αυτής της ηλικίας , κανένα δεν βάζει νερά , δεν κλείνουν πόρτες κ.λπ. Εντάξει ακούς τριξίματα ( σε όσα έχουν δουλευτεί, το 90% δεν έχει δει μάλλον χώμα από αυτά) και νιώθεις κάπως αλλά πρέπει να κρεμάσεις τροχό ή να τα "στριμώξεις" σε περίεργες κλίσεις, νεροφαγώματα κ.λπ. Από αξιοπιστία συνήθως την ακούνε η κρεμαγιέρα ( χάνουν λάδια ) , το σύστημα σύμπλεξης λόγω μη ύπαρξης κοντών ( συχνότερη αλλαγή δίσκου, τίναξε η αντλία κ.λπ. ) και μέρη της ανάρτησης ( σινεμπλόκ, ακρόμπαρα κ.λπ. ). Τα παραπάνω δεν τα βρίσκεις όλα μαζεμένα σε ένα αυτοκίνητο ως βλάβες , απλά αναφέρω προβλήματα από πολύ πιο δύσκολο και συχνό εκτός δρόμου από αυτά που αναφέρεις. Προσωπικά δε με νοιάζει αν τρώνε ταλαιπωρία ή τι θα βγάλουν, είναι πλέον 20ετίας αυτοκίνητα με μηδαμινή αξία μεταπώλησης. Στα πολύ δύσκολα , έχω και εγώ ναβάρα....
Αν έχεις το μικρόβιο τότε ότι λέει ο γάτος.
Αν θες να "φτάσεις" το "pathfinder" το οποίο είναι ένα μεταφιεσμένο ναβάρα , τότε ότι λέει ο γάτος. Κοιτάς και cherokee , γνώμη μου και αρκετά ακόμα μοντέλα.Αν εξακολουθείς στην αρχική σου πρόταση τότε όπως είπαν και άλλοι μια χαρά είναι το xtrail με ένα καλό λάστιχο πας αρκετά μακριά, εκτιμώντας και τον καιρό ( παχιές λάσπες , πολύ χιόνι κ.λπ.) Επίσης κοιτάς και forester ( δεν είναι στα μάτια μου το πασπαρτού που γράφεται , αλλά είναι ικανοποιητικό). Θα βρείς εύκολα φθηνό προσεγμένο αυτοκίνητο που δε θα έχει πατήσει ποτέ χώμα στη ζωή του. Και τα δύο αν εξαιρέσεις τα τέλη είναι σχετικά οικονομικά ( υγραέριο δεν ξέρω). Πετρέλαιο euro 5 σε τιμές πέριξ των 10.000 ( αν αυτό είναι το όριό σου ) πολύ δύσκολο. Μεγάλη προσοχή σε πετρέλαιο subaru.
-
που το πετρελαιο φορεστερ ΔΕΝ εχει αργα! κλαψ,,,,
-
@civil357 said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Να πεταχτώ λίγο ακάλεστος , αναφέρεις αυτό : Το off road δεν με ενδιαφέρει με την xtreme άποψη. Πιο πολύ φάση χωματόδρομοι τύπου νησιού, κανένα χιονάκι κλπ. και φτάσαμε να ακούγονται μέχρι και land cruiser.
Καταρχάς δεν πετάγεσαι. Αυτό είναι το νόημα, να γίνεται συζήτηση.
Εγώ να ξεκαθαρίσω δεν έχω σχέση με off road. Μέχρι στιγμής ήμουν στο άλλο άκρο ίσως (μξ5 κλπ). Αλλά έχοντας οδηγήσει ψηλά suv αναγνωρίζω την πιο ξεκούραστη οδήγηση και θα ήθελα να μπορώ να παώ σε λίγο παραλία/χιόνι. Αν θα κάτσει κάτι πιο εκτός ...δεν το γνωρίζω.@civil357 said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Κάπου βέβαια τον καταλαβαίνω το γάτο , σου λέει αν είναι να το κάνεις , κάνε το σωστά, πέσε στα βαθιά και κολύμπα , έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ψάχνεσαι μετά.
To θέμα είναι ότι εγώ είχα καταλάβει ότι vitara = υπερατού της κατηγορίας, το οποίο όμως δεν καταλαβαίνω πως ισχύει (επαναλαμβάνω ως άσχετος). Αυτό που καταλαβαίνω διαβάζοντας είναι ότι τα μεσαία "σωστά" off road εξαφανίστηκαν σαν τους δεινόσαυρους και τώρα ή θα πας σε θηρίο με όλα τα καλά (και τα κακά προφανώς) ή θα πρέπει να πας σε κανένα jimny, αρκετά παλιό vitara ή 2λιτρο και ακριβό, κλπ.
@civil357 said in Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ:
Βιτάρα δε ξέρω, το έχω γράψει πάλι, ένα τρίθυρο 1,6 ακριβώς προηγούμενης γενιάς που είχα οδηγήσει , μου φάνηκε πολύ αργό, έκαιγε μάλιστα πολύ για 1.600 κυβικά.
Έχει δίκιο εκεί που λέει ότι το σασί τους θα είναι ταλαιπωρημένο, λάστιχο κ.λπ. . Αλλά έχοντας επαφή με πολλά SUV αυτής της ηλικίας , κανένα δεν βάζει νερά , δεν κλείνουν πόρτες κ.λπ. Εντάξει ακούς τριξίματα ( σε όσα έχουν δουλευτεί, το 90% δεν έχει δει μάλλον χώμα από αυτά) και νιώθεις κάπως αλλά πρέπει να κρεμάσεις τροχό ή να τα "στριμώξεις" σε περίεργες κλίσεις, νεροφαγώματα κ.λπ. Από αξιοπιστία συνήθως την ακούνε η κρεμαγιέρα ( χάνουν λάδια ) , το σύστημα σύμπλεξης λόγω μη ύπαρξης κοντών ( συχνότερη αλλαγή δίσκου, τίναξε η αντλία κ.λπ. ) και μέρη της ανάρτησης ( σινεμπλόκ, ακρόμπαρα κ.λπ. ). Τα παραπάνω δεν τα βρίσκεις όλα μαζεμένα σε ένα αυτοκίνητο ως βλάβες , απλά αναφέρω προβλήματα από πολύ πιο δύσκολο και συχνό εκτός δρόμου από αυτά που αναφέρεις. Προσωπικά δε με νοιάζει αν τρώνε ταλαιπωρία ή τι θα βγάλουν, είναι πλέον 20ετίας αυτοκίνητα με μηδαμινή αξία μεταπώλησης. Στα πολύ δύσκολα , έχω και εγώ ναβάρα....
Το ναβάρα το σκέφτομαι φευγαλέα να πω την αλήθεια.
Αν έχεις το μικρόβιο τότε ότι λέει ο γάτος.
Αν θες να "φτάσεις" το "pathfinder" το οποίο είναι ένα μεταφιεσμένο ναβάρα , τότε ότι λέει ο γάτος. Κοιτάς και cherokee , γνώμη μου και αρκετά ακόμα μοντέλα.Cherokee έχω οδηγήσει το 2.4 και ήταν πολύ ψόφιο γμτ. Δλδ σε βαθμό υπερβολικό.
Αρκετά άλλα μοντέλα λέγοντας;;;;Αν εξακολουθείς στην αρχική σου πρόταση τότε όπως είπαν και άλλοι μια χαρά είναι το xtrail με ένα καλό λάστιχο πας αρκετά μακριά, εκτιμώντας και τον καιρό ( παχιές λάσπες , πολύ χιόνι κ.λπ.) Επίσης κοιτάς και forester ( δεν είναι στα μάτια μου το πασπαρτού που γράφεται , αλλά είναι ικανοποιητικό). Θα βρείς εύκολα φθηνό προσεγμένο αυτοκίνητο που δε θα έχει πατήσει ποτέ χώμα στη ζωή του. Και τα δύο αν εξαιρέσεις τα τέλη είναι σχετικά οικονομικά ( υγραέριο δεν ξέρω). Πετρέλαιο euro 5 σε τιμές πέριξ των 10.000 ( αν αυτό είναι το όριό σου ) πολύ δύσκολο. Μεγάλη προσοχή σε πετρέλαιο subaru.
Η αρχική πρόταση μπαίνει δυστυχώς από τους περιορισμούς. Δλδ μαξ 2λιτρο, με χώρους και όσο το δυνατό καλύτερη 4κίνηση.
-
Έτσι όπως τα περιγράφεις το προηγούμενο vitara σε πεντάπορτο δίλιτρο , φαντάζει ίσως η καλύτερη επιλογή. Εγώ με τα θηρία που παρουσίασε ο γάτος των 2,7 λίτρων δε θα έμπλεκα, εκεί είπα ότι σε απαγορευτικά κυβικά υπάρχουν πολλές επιλογές, αν το σκέφτεσαι να τα αναφέρω....
Να μιλήσω για οχήματα που ξέρω. Την χειρότερη μακράν τετρακίνηση έχουν τα τότε Honda. Μετά λίγο πολύ τα υπόλοιπα την ίδια φιλοσοφία χρησιμοποιούν. Διαφορές υπάρχουν στην άρθρωση των αναρτήσεων στις γωνίες προσέγγισης και στις σχέσεις των κιβωτίων (σημαντικό γιατί οι παλιοί 16βάλβιδοι δίλιτροι δεν έχουν δύναμη χαμηλά και πολλά ζορίζουν πολύ το συμπλέκτη και την πρώτη). Το xtrail είναι αξιοπρεπέστατο για τη χρήση που πρωτοανέφερες. Μετά είναι το pinin που και μικρούς χώρους έχει και χοροπηδάει πολύ και η καλή καλή τετρακίνηση βρίσκεται στο δίλιτρο. Μην επαναλαμβάνομαι και η απλή του τετρακίνηση καλή είναι για τη δουλειά σου.
Εγώ θα προτείνω για τη χρήση που ανέφερες και το forester, αν και δε το καλο συμπαθώ. Έχει καλή τετρακίνηση μηχανική που μπλοκάρει κεντρικό διαφορικό και κοντές ( λέμε τώρα). Έχει όμως μεγάλους προβόλους και αδύναμο κινητήρα ( ο 125).
Αξιοπιστία και λοιπά , κάθε ένα έχει το αδύνατο σημείο του, αλλά τίποτα αποτρεπτικό.
Δεν ανέφερα τα μικρά και τα άνω των 2 λίτρων. Δεν έχω επαφή και με τα κορεάτικα, δε ξέρω τι συμβαίνει.
Δε θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά έχε υπόψιν σου ότι κανένα της τότε εποχής δεν τα πάει καλά σε επαρχιακό δρόμο. Ετοιμάσου για τρελά "στραμπουλήγματα" και βαρεμάρα. Προσωπικά είναι το χειρότερό μου η άσφαλτος, μέχρι να πατήσω χώμα. Διαφορές υπάρχουν αλλά ακόμα και τα καλά , μέτρια είναι. Επικίνδυνα δεν είναι , αλλά αν σου αρέσει η οδήγηση είναι πολύ βαρετά. Στον αυτοκινητόδρομο αρκετά είναι αξιοπρεπέστατα.Ναβάρα και λοιπά , για δύσκολες καταστάσεις χρειάζεται έρμα στον πίσω άξονα, έχω αλλά βαρετό αυτό το φόρτωνε - ξεφόρτωνε. Υπάρχουν και καλύτερα τότε "αγροτικά". Καίνε και πολύ ακόμα και άδεια, εκεί να δείς στραμπούληγμα, αναπήδηση και βαρεμάρα.....
Άρα τζάμπα πετάχτηκα, βιτάρα λοιπόν....Το όλο θέμα είναι αν αξίζει η διπλάσια τιμή του βιτάρα ( ενός 2009 π.χ.) από ένα παλιότερο φόρεστερ (2004) ή xtrail , για τη χρήση που το προορίζεις, εκεί δε ξέρω να απαντήσω.
Μεταχ. 4x4 15-20ετίας. Vitara, CRV, Xtrail κλπ