-
Από αμπελοφιλοσοφια χόρτασες πάντως.
Το θέμα είναι να τα δείς από κοντά και να έχεις συγκεκριμένη τιμή προσφοράς και παράδοσης να συγκρίνεις.Είπαμε vfm ξεχωριστό είναι το υβριδικο ΤΟΥΟΤΑ. Αλλά όχι και το "καλύτερο" αμάξι.
Απ όσα έχεις στη λίστα, αν τα φτάνεις οικονομικά και συνειδητά, και λες θες και λίγο λουσο και ποιότητα ταξιδιού, νομίζω πρέπει να επικεντρωθεις στα xceed, focus, Honda, 308. Δες τι παίζει από τιμές.
Να ξαναδείς και το θέμα αυτόματο.
Ένα ολοκαινουριο 308 με το καλό αυτόματο, θα το νιώσεις σε άλλη κλάση "πολυτέλειας". Δες και το Citroën C4.
Ακόμη κι η Corolla, που είναι όμως 1.8λτ.VAG θα σε ικανοποιησουν ως κύλιση, όμως "δεν αξίζουν τα λεφτά τους" μακροχρόνια, εκτός κι αν δεις κάποιο Scoda, έστω Seat, όμως βάλτα δευτερεύοντα. Θυμάμαι πως πήρα προσφορά το 2019 για την ανώτερη έκδοση Scala DSG (που το φοβάμαι) ντηζελ, 22500 και κάπου τόσο κόστιζε και το πλήρες μεσαία έκδοση αυτόματο Kamiq. Αλλά... DSG!
-
Χρήστο συγχαρητήρια για τη δομημένη σκέψη σου και τον ωραίο τρόπο που γράφεις. Ελπίζω από αυτή την ανέλπιστα εκτεταμένη συζήτηση που έγινε, να μπορείς να αντλήσεις χρήσιμα στοιχεία που θα σε βοηθήσουν στην επιλογή σου. Εύχομαι να αποφασίσεις το καλύτερο.
Ξέρεις τα άτιμα τα χρόνια περνάνε γρήγορα και δεν το καταλαβαίνεις, οπότε κατά τη άποψή μου δεν πρέπει να αναβάλεις για αύριο πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα. Αυτό περιλαμβάνει και την αγορά αυτοκινήτου, όποιο κι αν είναι αυτό. Ιδανικές συνθήκες δεν υπάρχουν ποτέ στη ζωή, πάντα κάτι θα σε προβληματίζει και θα θεωρείς ότι σε τραβάει πίσω στην οποιαδήποτε απόφασή σου.
-
Πιστεύω ότι και αν αποφασίσεις θα είναι η καλύτερη επιλογή διότι φαίνεσαι άνθρωπος με δομή σκέψης και επαγωγικά συμπεράσματα.
Το καταλαβαίνεις και εσύ ο ίδιος ότι διαφέρεις από τους συνομηλίκους γαμπρούς οπότε δεν σε φοβάμαι...χαχαΑν αγαπάς το 208, πάρτο. Μη το συζητάς. Νορμάλ αυτοκίνητο για την ηλικία σου, την κατάσταση σου. Μπορεί να παίξει και το ρόλο του οικογενειακού για 3 μέλη οικογενεια.
Αφού αυτό ερωτεύτηκες, πάρτο το λιονταράκι με παπά και αντιπρόσωπο!Οι άλλες προτάσεις μου έχουν να κάνουν περισσότερο με την λογική διότι είναι δύσκολο σε αυτές τις κατηγορίες να ερωτευτείς αυτοκίνητο, εκτός φυσικά από την πλανευτρα Κούλα, αλλά αυτή πήγε στις Ινδίες για διαλογισμό, άσε μεγάλη ιστορία που να στα λέω τώρα!.
Σωστή παρατήρηση η μεταπωλιτικη αξία που ανέφερε συμφορουμιτης. Το 208 θα τα πάει περίφημα και σε αυτόν τον τομεα. Έτσι όπως σε κόβω με την όρεξη για ανέλιξη θα αλλάξεις σχετικά γρήγορα αυτοκίνητο, οπότε καλό είναι να το κοιτάξεις και αυτό το σημείο.Θα βάλω ένα βιντεάκι με το σαντερο να το δεις στο τοπικό νήμα μιας και το ανέφερες πηγαία από εσωτερική ανάγκη.
-
@christosvvs said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Διαβάζω όλα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής και σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις και τις προτάσεις.
Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος άποψη. Ίσα ίσα που από τα μέχρι τώρα βιώματά μου, πιο πολύ έχω μετανιώσει για τις επιλογές που δεν πήρα παρά γι' αυτές που πήρα. Πριν από περίπου 2 χρόνια ήμουν μια ανάσα από το να κλείσω το 208. Ωστόσο τελικά έκανα πίσω, ίσως γιατί δεν είχα ξανακάνει ποτέ τόσο μεγάλη αγορά και μου φαινόταν "κάπως". 2-3 μήνες αργότερα, λόγω covid, έχασα την δουλειά που είχα τότε και το 1ο πράγμα που σκέφτηκα ήταν, "πάλι καλά που δεν πήρα το αυτοκίνητο", παρόλο που οικονομικά δεν θα με είχε γονατίσει, ίσα ίσα όπως είπα, πάντα φρόντιζα ώστε οικονομικά να βάζω στην άκρη κομπόδεμα για ώρα ανάγκης. Ωστόσο όταν είσαι στον ιδιωτικό τομέα, μαθαίνεις να κοιμάσαι και να ξυπνάς με την αίσθηση στο πίσω μέρος του μυαλού ότι σήμερα είσαι και αύριο όχι, οπότε μου βγήκε εκείνη η αντίδραση. Λίγους μήνες αργότερα βρήκα άλλη δουλειά, αλλά πάλι λόγω covid δεν προχώρησα σε αγορά, καθώς λόγω lockdown δεν θεώρησα σωστή κίνηση να πάρω αυτοκίνητο (χρονικά ωστόσο όπως αποδείχτηκε ήταν η σωστή λόγω τιμών-προσφορών τότε με σήμερα). Με τα πολλά και τα λίγα η κίνηση δεν έγινε γιατί πάντα υπήρχαν ή έβρισκα προφάσεις ότι οι συγκυρίες δεν ήταν καλές, ωστόσο μέχρι σήμερα, κάθε φορά που θα το δω στο δρόμο θα γυρίσω κεφάλι (σα την καψούρα που είχες παλιά και δεν βρήκες ποτέ το θάρρος να της το πεις ένα πράγμα και τώρα έμεινες με το τι θα γινόταν αν...). Ο καθένας μαθαίνει από τα βιώματα του και αποκτά τις εμπειρίες του, για μένα απλά είναι η 1η φορά στην συγκεκριμένη εμπειρία και ακόμα ψάχνομαι. Αν ήμασταν 10-20 χρόνια πίσω, το πιο πιθανό είναι να μη το σκεφτόμουν τόσο, τα πράγματα ίσως ήταν πιο απλά τότε (δεν ήταν τόσο διαδεδομένα τα forum υποθέτω ). Πλέον για ένα φαγητό βγαίνεις και αν δεν διαβάσεις 100 κριτικές δεν κάθεσαι.
Στο δια ταύτα, το οικονομικό κριτήριο είναι σίγουρα υπολογισμένο έτσι ώστε να μη με γονατίσει οικονομικά ούτε να στερηθώ βασικά πράγματα, θα μπορούσα να πάω και πιο πάνω, ωστόσο δεν πιστεύω ότι αξίζει, κάπου πρέπει να μπαίνει και ένα stop. Επίσης όπως είπα, το ότι βάζω ένα ανώτατο όριο δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το εξαντλήσω, γι' αυτό ζήτησα και τις απόψεις άλλων, ώστε να μου προτείνουν μοντέλα που πιθανώς εγώ να μην έχω σκεφτεί, μεγάλη γυάλα και πολλά τα ψάρια (ναι @lap θα πάω να δω και το Dacia ). Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ακόμα ότι γέρνω προς τα κάπου ή όχι, ωστόσο για το μόνο που είμαι σίγουρος πλέον είναι πως αν πάρω, θα πάρω κάτι που να μου αρέσει και όχι να πάρω κάτι απλά για να πάρω. Παλιότερα που ήμουν με μισθούς 400-500 ευρώ ναι έκανα πολλούς συμβιβασμούς, ωστόσο είμαι της άποψης ότι στη ζωή πρέπει να προοδεύεις (ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα, ακόμα και αν είναι καταναλωτική πρόοδος). Ειδάλλως θα έμενα ακόμα και στο ίδιο σπίτι 15τμ που έμενα και τότε, απλά και μόνο επειδή οκ μωρέ έχω μια στέγη. Οπότε, το κομμάτι εμφάνιση (για τα δικά μου γούστα, όχι για να κάνω απλά μόστρα), είναι κάτι στο οποίο δεν θέλω να κάνω συμβιβασμό. Γι' αυτό και ανέφερα τα παραπάνω μοντέλα, καθότι είναι μοντέλα που και μου αρέσουν και κάνω συμβιβασμούς πχ σε τιμές, εκδόσεις, κόστη σέρβις, εγγυήσεις, ασφάλεια, καύσιμο κλπ., ειδάλλως θα μπορούσα σε αυτά τα λεφτά να πάρω και τον άσο. Πιστέψτε με, αν δεν πατούσα στη γη και δεν έκανα συμβιβασμούς, θα είχα ήδη κλείσει ένα Ματσουντα 3αρι σε κόκκινο χρώμαΟπότε σωστά σου πρότεινα 2008/Mokka! Είσαι της δικής μας σχολής.
Επίσης, λάθος έκανες που δεν πήρες στη 2η φάση. Η Peugeot τότε είχε απίστευτες προσφορές, κόσμος (και γνωστοί μου) πήραν με 18.500 το 2008 τότε. Επίσης το Mokka μέχρι τον Απρίλιο ξεκίναγε από 18.000€, με 20.000 και το Opel more! έπαιρνες απίστευτο αυτοκίνητο..συν τις προσφορές για το C3 Aircross (Piliou ξέρει!). Τότε ήταν η καλύτερη στιγμή των τελευταίων ετών, και δεν ξαναέρχεται. Κάθε πέρυσι και καλύτερα θα λέμε..
Κάνε τη φάση σου, ούτε 2.500 κυβικά τέρας θέλεις, ούτε 3πορτο, με ένα B suv έχεις ένα νεανικό αυτοκίνητο που ξεκινάς άνετα την οικογένειά σου, και σε φτάνει στο 2030, και βλέπεις μετά. Γιατί να "μιζεριαζεις" άλλα 3-4 χρόνια, όλο κάτι άλλο θα σε προβληματίζει. Τα θερμικά είναι στο peak τους, πάρε το τελευταιο σου θερμικό να το ευχαριστηθείς. Και το 2030 θα γεμίζουμε ντεπόζιτο..
Όσοι όλο περιμένουν να έρθει κάτι, ή να πάρουν μία απόφαση, συνήθως τους ξεπερνάει η ίδια η ζωή!
-
@bill971 said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Καλησπέρα!
Αυτό θα κοίταγα εγώ. Αξιοπιστία λόγω κατασκευαστή & λόγω των αρκετών ετών κυκλοφορίας.
Επίσης οικονομία λόγω ντίζελ.
Από χώρους & μέγεθος νομίζω σε καλύπτει.https://configurator.hyundai.gr/configurator/hyundai-i30-2020/i30-diesel/i30-1-6d-115hp-premium/
Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!