-
Θα ηθελα να ρωτησω και αν γνωριζει καποιος να με διαφωτισει:
επεστρεψα μονιμα Ελλαδα απο Ελβετια με το αυτοκινητο μου. Το αγορασα Ελλαδα , πηγα Ελβετια με ελληνικες πινακιδες, εκει υποχρεωτικα τις αλλαξα σε ελβετικες και τωρα που επεστρεψα πρεπει να τις ξαναλλαξω σε ελληνικες. Μπορει καποιος να μου πει τη διαδικασια και που να απευθυνθω; Καλεσα στο υπουργειο μεταφορων αλλα δεν απανταει κανεις.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων
-
Μάλλον είναι η κανονική διαδικασία εισαγωγής. Είχε διαγραφεί το όχημα από την Ελλάδα; Ήσουν αρκετά χρόνια να μετρήσει για επαναπατρισμός;
-
@hejaha said in Eισαγωγη αυτοκινητου απο Ελβετια:
Μπορει καποιος να μου πει τη διαδικασια και που να απευθυνθω; Καλεσα στο υπουργειο μεταφορων αλλα δεν απανταει κανεις.
Κανείς δεν ξέρει να σου πει με σιγουριά παρά μόνο το Υπουργείο. Κλασσικό να μην βρίσκεις κάποιον....για αυτό πάς σε κάποιον "διεπαιρεωτή" να σου πει και να σου κάνει την διαδικασία.
-
Θα βρεις κάποιον εκτελωνιστή που να ξέρει. Νομίζω ότι υπάρχει νόμος που ορίζει τα 8 χρόνια για επαναπατρισμό ταξινομημένου αυτοκινήτου. Δηλαδή, εάν ήταν με ελληνικές πινακίδες, μπορεί να επιστρέψει και να ξαναβγάλει ελληνικές χωρίς τελωνείο εάν δεν έχουν περάσει 8 χρόνια από την εξαγωγή. Κατά τα άλλά η εισαγωγή αυτοκινήτου από την Ελβετία είναι πολύ πιο μπελαλίδικη απ΄ότι από την ΕΕ. Το 2015 που ρώτησα (δεν ξέρω τι αλλαξε από τότε) ο εκτελωνιστής μου είπε ότι είναι προτιμότερο να το «εισάγω» το ελβετικό πρώτα στη Γερμανία και μετά να έρθει στην Ελλάδα ως Γερμανικό.
-
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να ρωτήσω τον ιδιοκτήτη του ποστ αν έβγαλε κάποια άκρη με το ζήτημα αυτό γιατί ειμαι ακριβώς η ίδια περίπτωση μόνο που μόλις εισήγαγα το αυτοκίνητο στην Ελβετία και δεν έχω αλλάξει ακόμα τις πινακίδες.
Θα ήθελα να δω πόσο μεγάλη διαδικασία είναι να ξαναφέρεις το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, σε περίπτωση που θέλω να επιστρέψω μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια.
-
Το αυτοκίνητο ήταν με Ελληνικές πινακίδες του έβγαλες Ελβετικές και τώρα θες πάλι Ελληνικές?
Όπως απάντησε ο @elvet , πέρυσι συγγενής μου με Ελληνικό αμάξι που το πήγε Γερμανία και του έβγαλε Γερμανικές πινακίδες το έφερε Ελλάδα και του ξαναέβγαλε Ελληνικές (μέσα σε 4-5 χρόνια ) , δεν πλήρωσε εκτελωνισμό ούτε και κάποιο πρόστιμο επειδή είναι 15ετίας λόγο παλιού γιούρο αλλά το σύστημα επιβάλει λάδωμα και εκτελωνιστή και ας ξέρεις τις διαδικασίες και τους πας τους νόμους .
In your face σου λένε ξεκάθαρα show me the money bitch. -
Σε παρόμοια περίπτωση , μέσα δηλ στα 8 χρόνια περιθώριο απο την εξαγωγή, ο εκτελωνιστής πήρε 200 € και το ΚΤΕΟ 45€ . Καθυστέρηση (1 μήνας) υπήρχε στην έκδοση της αδείας κυκλοφορίας /πινακίδες ,έπρεπε να πάμε απο την FORD πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος γιατί συμπληρώνουν όλα τα κουτάκια στην άδεια.
Eισαγωγη αυτοκινητου απο Ελβετια