-
Μάλλον είμαι ο πρώτος που γύρισα . Βέβαια γύρισα σώος και αβλαβής, γιατί δυστυχώς κάποιοι δεν θα γυρίσουν.
Πήγα Κεφαλλονιά. Και αναφέρω:-
Διαδρομή Αργοστόλι-Φισκάρδο τι στροφιλίκι και τι γκρεμμίδι είναι αυτό ρε παιδιά? Σε μερικά σημεία μάλιστα δεν έχει και μπαριέρα!!!!!
Και αφόυ έχω φάει κάτι γαριδομακαρονάδες εργατικές και παίρνω τον δρόμο της επιστροφής 1 η ώρα την νύχτα πέφτω πίσω από ένα βυτιοφόρο της ΕΚΟ με ρυμούλκα και κάτι ξένους τουρίστες με Athos. Καλά που πάνε νυχτιάτικα τα βυτιοφόρα? Το πέρασα μετά από 15 χιλιόμετρα μισή ώρα καροτσάκι, με προσπέραση του στυλ κοιτώ απέναντι από το γκρεμό τρεις στροφές δεν βλέπω φώτα και βγαίνω για να πάρω ανοικτά την δεξιά στο αντίθετο ρεύμα. -
Τρελή γεφυρα μέσα στο Αργοστόλι για χειρισμούς ακριβείας. αν αστοχήσεις κάνεις ή μετωπική ή ξύνεις τον τοίχο και μπορεί να πας στην θάλλασα. Επιπλέον για αύξηση του βαθμού δυσκολίας πάνω στα τοιχάκια της γέφυρα κάθονται ψαράδες με καλάμια.
-
Ανύπαρκη σήμανση σε μερικά στενά με αποτέλεσμα να μπω ανάποδα στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης
-
Σχολές οδηγών στην Κεφαλλονιά με Mercedes A - Class και μαθήματα οδήγησης στα γκρεμμιδια και στα στροφιλίκια
-
Οι ταρίφες πάνε αέρα (μα πολύ αέρα) όταν έχουν επιβάτες και σέρνονται όταν ψάχνουν
-
Τα ΚΤΕΛ στην ανηφόρα για Σάμη δεν πάνε μία
-
Για Νέα Εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου δεν λέω τίποτα. αν έχεις τύχη διάβαινε.
(Με πέρασαν αρκετές καινούργιες Mercedes με Αλβανικές πινακίδες πολύ γρήγορα! Μέχρι και S320 έχουν πάρει τα παλικάρια)
Ο τουρισμός νοσσεί. Οι ξένοι δεν χαλάνε μια, ενώ στο πρωινό στο
ξενοδοχείο έσκαγαν μύτη με τσάντες και φόρτωναν. -
-
Μάλλον είμαι ο πρώτος που γύρισα . Βέβαια γύρισα σώος και αβλαβής, γιατί δυστυχώς κάποιοι δεν θα γυρίσουν.
Διαδρομή Αργοστόλι-Φισκάρδο τι στροφιλίκι και τι γκρεμμίδι είναι αυτό ρε παιδιά? Σε μερικά σημεία μάλιστα δεν έχει και μπαριέρα!!!!!
Και αφόυ έχω φάει κάτι γαριδομακαρονάδες εργατικές και παίρνω τον δρόμο της επιστροφής 1 η ώρα την νύχτα πέφτω πίσω από ένα βυτιοφόρο της ΕΚΟ με ρυμούλκα και κάτι ξένους τουρίστες με Athos. Καλά που πάνε νυχτιάτικα τα βυτιοφόρα? Το πέρασα μετά από 15 χιλιόμετρα μισή ώρα καροτσάκι, με προσπέραση του στυλ κοιτώ απέναντι από το γκρεμό τρεις στροφές δεν βλέπω φώτα και βγαίνω για να πάρω ανοικτά την δεξιά στο αντίθετο ρεύμα. -
Τρελή γεφυρα μέσα στο Αργοστόλι για χειρισμούς ακριβείας. αν αστοχήσεις κάνεις ή μετωπική ή ξύνεις τον τοίχο και μπορεί να πας στην θάλλασα. Επιπλέον για αύξηση του βαθμού δυσκολίας πάνω στα τοιχάκια της γέφυρα κάθονται ψαράδες με καλάμια.
-
Ανύπαρκη σήμανση σε μερικά στενά με αποτέλεσμα να μπω ανάποδα στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης
-
Σχολές οδηγών στην Κεφαλλονιά με Mercedes A - Class και μαθήματα οδήγησης στα γκρεμμιδια και στα στροφιλίκια
-
Οι ταρίφες πάνε αέρα (μα πολύ αέρα) όταν έχουν επιβάτες και σέρνονται όταν ψάχνουν
-
-
(Με πέρασαν αρκετές καινούργιες Mercedes με Αλβανικές πινακίδες πολύ γρήγορα! Μέχρι και S320 έχουν πάρει τα παλικάρια)
-
-
-
-
-
-
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ο τουρισμός νοσσεί. Οι ξένοι δεν χαλάνε μια, ενώ στο πρωινό στο ξενοδοχείο έσκαγαν μύτη με τσάντες και φόρτωναν.Aυτα ας τα βλεπουν οι ντοπιοι που εχουν τους Ελληνες στο κλασ*** ! Για να μην μιλησουμε για τις τιμες και ξεφυγουμε τελειως !
Αυτο που εχεις στη υπογραφη σου, ** 'Ρυθμίστε σωστά τα προσκέφαλα σας!!! Δεν είναι διακοσμητικά. H ΕΛ.ΑΣ παραμονεύει και γι αυτά' **, εχεις καποιο συμβαν και το γραφεις? Πολυ θα'θελα να ακουσω! -
Ο χρήστης steve έγραψε:
Ο τουρισμός νοσσεί. Οι ξένοι δεν χαλάνε μια, ενώ στο πρωινό στο ξενοδοχείο έσκαγαν μύτη με τσάντες και φόρτωναν.
Aυτα ας τα βλεπουν οι ντοπιοι που εχουν τους Ελληνες στο κλασ*** ! Για να μην μιλησουμε για τις τιμες και ξεφυγουμε τελειως !
Αυτο που εχεις στη υπογραφη σου, ** 'Ρυθμίστε σωστά τα προσκέφαλα σας!!! Δεν είναι διακοσμητικά. H ΕΛ.ΑΣ παραμονεύει και γι αυτά' **, εχεις καποιο συμβαν και το γραφεις? Πολυ θα'θελα να ακουσω!όχι προληπτικά το λέω.
-
Η Νήσος Κεφαλληνία έχει ένα και μόνο πρόβλημα: Πολλούς Κεφαλλονίτες.
Για την ΕΟ (;) Πατρών - Κορίνθου και τούμπαλιν, όποιος την περνάει και είναι ακόμα ζωντανός έχει κάποιον Άγιο φύλακα. Εάν μάλιστα δεν εισπράξει και κλήση για υπερβολική ταχύτητα (άνω των 80 χλμ / ώρα στην ευθεία), πρέπει να παίξει επειγόντως λότο ή τζόκερ ή να τα ρίξει στη J.Lo. (ή στο Leonardo Di Caprio, αν είναι του ωραίου φύλλου).
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Καλά που πάνε νυχτιάτικα τα βυτιοφόρα?αν όμως το έβρισκες πρωί θα έλεγες..καλά που πάει μέρα μεσημέρι που κυκλοφορεί και κόσμος...αν πάλι δεν το έβρισκες καθόλου αλλά δεν έβρισκες και καύσιμα στο πρατήριο θα έλεγες κάτι άλλο
φιλοσόφησέ το λίγο και θα δεις πως ήταν η καλύτερη περίπτωση αυτή
-
Χτες το απόγευμα στον επαρχιακό Επιδαύρου-Κορίνθου προς Κόρινθο... ουρά 25 αυτοκινήτων τα οποία όμως πήγαιναν σχετικά σβέλτα και δεν υπήρχε πρόβλημα, άσχετα αν μερικά βόδια άναβαν συνέχεια τα φώτα να προσπεράσουν...
Κάνει ένα ζώον με αρχαίο Nissan Micra 1.0 προσπέραση από πίσω μου και μια και ο δρόμος ήταν άδειος λέει το βόδι 'Και δεν τους περνάω όλους;' μόνιμα με το αριστερό χέρι κρεμασμένο έξω και μια ταχύτητα άντε 9km παραπάνω από τους υπόλοιπους να κάνει τρελό ήχο και να βρωμάει σαν κλούβιο αυγό. Στο μεταξύ εκεί που ο δρόμος κάνει μια μεγάλη γούβα εγώ ήμουν στην κορυφή της κι εκείνος πιο κάτω και βλέπω από την άλλη κορυφή της γούβας να έρχεται ένα μωβ Focus RS με τρελή ταχύτητα! Και τι κάνει ο μ......ς;;; Βάζει μέσα το αριστερό του χέρι, του ανάβει τα φώτα, το ξαναβγάζει και συνεχίζει την προσπέραση όπως πριν!
Φυσικά εισέπραξε τα εύσημα από όλους τους γύρω οδηγούς!...μερικοί χρειάζονται ένα γερό χέρι ξύλο σε αυτήν τη χώρα...
-
Δυστυχώς το είδα και αυτό. Εξηγούμε, στο δρόμο από Τυμπάκι προς Φραγκοκάστελο, Opel Omega με ξένες πινακίδες σταματημένο πάνω στην αρχή μιας μπαριέρας μετά από στροφή που πιθανόν τον έβγαλε έξω. Τι το παράξενο θα μου πείτε. Η μπαριέρα στο σημείο που ξεκινούσε δεν είχε κυρτό τμήμα που να φτάνει ως το έδαφος με αποτέλεσμα να είναι μια πρώτης τάξεως πριονοκορδέλα. Το είχε κόψει το αμάξι σχεδόν στα δύο. Ο εγκληματίας που την έφτιαξέ κοιμάται ήσυχος τα βράδια?
Ήθελά να ήξερα. -
Λοιπόν... άρτι αφιχθείς από Κρήτη.
Οι δρόμοι από απίστευτα κακοί μέχρι με το ζόρι υποφερτοί (σε ελάχιστα σημεία καλοί), αλλά συνήθως με καταπληκτική χάραξη (=στροφή κι άγιος ο Θεός... ). Εξ' άλλου το να μην κρατάει καθόλου η άσφαλτος δεν είναι πάντα μειονέκτημα, έτσι ;
Πινακίδες για γέλια και για κλάματα. Ιδίως στο Ηράκλειο. Π.χ.'Καλωσήρθατε στο δημοκρατικό Ηράκλειο'. Κάθε φορά που την έβλεπα έβαζα τα γέλια... Μάλλον τους ξέμεινε από την μεταπολίτευση... . Ή το άλλο: 'Οδός Ικάρου - Γιού του Δαίδαλου', 'Οδός Λακωνίας - Νομός της Πελοπονήσου'...
Και φυσικά σχεδόν παντού στο νησί οι ταμπέλες ακριβώς πάνω στην διασταύρωση ή αμέσως μετά...Το πιο απίστευτο (και σοβαρό) είναι τα προσπεράσματα. Υποθέτουμε ότι είμαστε σε δρόμο με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση +βοηθητική (αρκετά φαρδιά συνήθως οφείλω να ομολογήσω), χωρίς ενοείται νησίδες και λοιπές αηδίες που κάνουν οι κουτο-Ευρωπαίοι, όπως πχ Ηράκλειο - Α. Νικόλαος Και πάμε με 82. Μπροστά μας έχουμε έναν που πάει με 81. Μοιραία, κάποια στιγμή τον φτάνουμε. Και επιθυμούμε να συνεχίσουμε να κινούμαστε με 82, άρα η προσπέραση είναι απαραίτητη. Τι κάνουμε; Ανάβουμε φλας (προαιρετικό αυτό) και περνάμε. Σημαντική λεπτομέρεια: ΔΕΝ πατάμε παραπάνω το γκάζι σε καμία απολύτως περίπτωση, ΔΕΝ μας ενδιαφέρει εάν ακολουθεί στροφή με 0 ορατότητα ή αν έρχεται από απέναντι τριαξονικό ή νοικιάρικο Atos, απλά περνάμε...
Παιδιά, το έβλεπα συνέχεια (και παντού) και ανατρίχιαζα... Και μιλάμε έτσι να περνάνε πολλά αυτοκίνητα το ένα πίσω από το άλλο... και ανάβαν τα φώτα όταν δεν περνούσες πάνω στην στροφή!!!
Οι δρόμοι από Ηράκλειο και ανατολικά είναι φίσκα στο ραντάρ, αλλά οι ταμίες, ε... συγνώμη, τα όργανα της τάξεως ήθελα να πω, σε γράφαν μόνο αν πήγαινες με 110 στην ευθεία και άδειο δρόμο και όχι αν προσπερνούσες πάνω σε στροφή...Και το κερασάκι: Μου έτυχε 2-3 φορές να βρω καλές διαδρομές (=στροφή με σχετικά λίγες ανωμαλίες και καλή ορατότητα στις στροφές) και να ανεβάσω αισθητά τον ρυθμό μου. Όχι στο 100% (το δικό μου), αλλά αρκετά σβέλτα. Ξέρετε τι είναι να θεωρείς ότι πας αρκετά γρήγορα (δεδομένων των συνθηκών πάντα) και να σε περνάει (πάνω στην χωρίς καθόλου ορατότητα στροφή φυσικά...) σαν σταματημένο ο παπούς με το αγροτικό 20ετίας!!!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόσο κουλός ένιωσα... Και συνέβη 2 φορές στις 15 μέρες...
Τώρα τι να μας κάνουν οι δρόμοι με 1,5 λωρίδα (και για τα δό ρεύματα) με θέα στον γκρεμό πρώτο τραπέζι πίστα (από τα 1500 μέτρα υψόμετρο στην παραλία με τοβν γρήγορο τρόπο) χωρίς μπαριέρα... Αυτά είναι μπανάλ Ο φίλος μου που είχε ένα Atos για 2-3 μέρες και έχει δίπλωμα πολύ λίγο καιρό τα είδε όλα στην Κρήτη!!!
Πάντως θα ξανάρθω...Πήγα σε τόσα μέρη και έχει άλλα τόσα...
-
Πες κι άλλα, πες κι άλλα.
Όταν λέω τι χάλι έχουν οι δρόμοι μας, μου λένε ότι παντού είναι το ίδιο.
Όσο για τον παππού. Άμα ξέρεις το δρόμο σαν την τσέπη σου είναι κάπου λογικό να κινείσαι γρηγορότερα από αυτόν που τον πρωτοπερνά!! Μην νιώθεις λοιπόν κουλός. Εξάλλου παππούς δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και αργός.
Την επόμενη φορά αν θέλεις ξεναγό απλός φώναξε. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πες κι άλλα, πες κι άλλα.
Όταν λέω τι χάλι έχουν οι δρόμοι μας, μου λένε ότι παντού είναι το ίδιο.Καλημέρα! Μην νομίζεις ότι στην Χαλκιδική είναι καλύτερα. Απλά εκεί τους ξέρω και δεν μου κάνει τόσο εντύπωση...
Όσο για τον παππού. Άμα ξέρεις το δρόμο σαν την τσέπη σου είναι κάπου λογικό να κινείσαι γρηγορότερα από αυτόν που τον πρωτοπερνά!! Μην νιώθεις λοιπόν κουλός.
Χμ... Να σκεφτείς ότι πρέπει να πήγαινα αρκετά γρήγορα την μία φορά τουλάχιστον, γιατί τον δρόμο τον είχα ξαναπεράσει 2-3 φορές... Απλά δεν το περιμένεις από ένα Datsun 20ετίας να πάει πιο γρήγορα από τον Πανιζί στην Κορσική... Οι παπούδες αυτοί ήταν ο ορισμός του πάω δίχως αύριο!!!
Εξάλλου παππούς δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και αργός.
Ναι, εδώ θα συμφωνήσω...
Την επόμενη φορά αν θέλεις ξεναγό απλός φώναξε.
Την επόμενη φορά, σίγουρα θα ειδοποιήσω τους φίλους συνφορουμίστες... Απλά τώρα είχα τόσα μέρη να δω, αλλά και κόσμο, οπότε...
Την επόμενη... -
POly xrisimes oi plhrofories sou file CPP giati th paraskevh
feygo gia Kefallonia !!Tha exo to nou mou !!
-
Και κάτι που μου ήρθε τώρα στο νου.
Τι ανωμαλία είναι αυτή που πιάνει πολλούς και ενώ το καράβι ακόμα δένει στην προβλήτα και δεν έχει ανοίξει η μπουκαπόρτα έχουν βάλει μπροστά το αμάξι? Μερικοί φορτηγατζήδες μαρσάρουν κιόλας. Βλέπεις κάτι τύπους να είναι μέσα μέσα χωμένοι και να έχουν βάλει μπροστά. Που πας ρε Καραμήτρο. Θάλαμος αερίων τα γκαραζ των πλοίων.Επίσης ένα άλλο οξύμορο είναι ότι ο καθυστερημένος που μπαίνει τελευταίος στο καράβι πιάνει την καλύτερη θέση και βγαίνει πρώτος στο λιμάνι προορισμού. Ενώ αυτός που πάει κανόνικα στην ώρα του μια ώρα πριν μπορεί να των χώσουν δυο υπόγεια κάτω με χειρισμούς του στυλ πέρνα την κλωστή στην βελόνα με κλειστά τα μάτια
-
Ξέρετε αν εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι νομικό;
Και εξηγώ.Πήγαινα σε μία διαδρομή στην Αττική και μπροστά μου είχα ένα φορτηγατζή χάρο.Ο δρόμος έχει πολλές στροφές και είναι στενός με μία λωρίδα αν κατεύθυνση και στη μέση μονή διαχωριστική γραμμή.
Ο Κύριος Θάνατος πήγαινε την περισσότερη ώρα στη μέση του δρόμου έχοντας δηλαδή τη διαχωριστική γραμμή στη μέση του φορτηγού.
Το ίδιο έκανε και σε στροφές χωρίς ορατότητα.
Εγώ που είμουν πίσω του τον έβγαλα μερικές φωτογραφίες.
Μπορώ να τις δόσω κάπου;Στην τροχαία ή αλλού;
Να κάνω κάποια καταγγελία ή κάτι τέτοιο;
Όποιος ξέρει ας μου πει. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
7) Για Νέα Εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου δεν λέω τίποτα. αν έχεις τύχη διάβαινε.
(Με πέρασαν αρκετές καινούργιες Mercedes με Αλβανικές πινακίδες πολύ γρήγορα! Μέχρι και S320 έχουν πάρει τα παλικάρια)Τι να πει κανείς για τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Ελλάδας που παραδόξος είναι από του πιο επικίνδυνους. Και σα να μην έφτανε αυτό, πληρώνεις και διόδια σα να μπαίνεις στην Αττική οδό. Αυτό είναι η ανοργανωσιά του κρατικού μηχανισμού
Αλβανοί με S320; Περίεργο Πάντως CLK δεν έχουν ακόμα Μόνο στην Ελλάδα αγοράζουμε CLK. Οι Αλβανοί μέχρι S320 το πολύ! Συνήθως έχουν τις παλιές Mercedes (προσοχή: MERCEDES, ΟΧΙ CLK)
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Ξέρετε αν εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι νομικό;
Και εξηγώ.Πήγαινα σε μία διαδρομή στην Αττική και μπροστά μου είχα ένα φορτηγατζή χάρο.Ο δρόμος έχει πολλές στροφές και είναι στενός με μία λωρίδα αν κατεύθυνση και στη μέση μονή διαχωριστική γραμμή.
Ο Κύριος Θάνατος πήγαινε την περισσότερη ώρα στη μέση του δρόμου έχοντας δηλαδή τη διαχωριστική γραμμή στη μέση του φορτηγού.
Το ίδιο έκανε και σε στροφές χωρίς ορατότητα.
Εγώ που είμουν πίσω του τον έβγαλα μερικές φωτογραφίες.
Μπορώ να τις δόσω κάπου;Στην τροχαία ή αλλού;
Να κάνω κάποια καταγγελία ή κάτι τέτοιο;
Όποιος ξέρει ας μου πει.Ανέβασέ τες σε κανένα yahoo photos ή ότι άλλο site μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες να τις θαυμάσουμε για την ώρα και στείλτες και στην τροχαία μέσω e-mail του site της τροχαίας. Αλλά να ξέρεις ότι η πολιτική που ακολουθείται από το Δημόσιο με τα e-mail είναι να απαντούνε σε ερωτήσεις πολιτών. Οπότε ίσως και να πάρεις μια απάντηση για το τι μπορείς να κάνεις. Προφανώς όμως αν κάνεις μήνυση πρέπει να την κάνεις επώνυμα.
-
Φίλε cpp ήμουν κι εγώ πριν λίγες μέρες στη Κεφαλλονιά και πραγματικά αναφορικά με την κάθετη και οριζόντια σήμανση οι παρατηρήσεις σου είναι ορθές!
Πέραν τούτου η οδήγηση των ντόπιων αλλά και το ύψος της δέσμης των φώτων τη νύχτα από τους υπόλοιπους είναι εφιαλτικό!
Επίσης οι ξένοι με τα νοικιασμένα αυτοκίνητα οδηγούν μέσα στη μέση του δρόμου και πολύ αργά! -
Ορίστε τρείς φωτογραφίες.
Είναι απο τον Αγ.Μερκούρη,και δεν έχει σχέσει με διακοπές απλά το έγραψα εδώ γιατί μιλάτε για χάρους.http://users.otenet.gr/~johnbond/100_1262.jpg
http://users.otenet.gr/~johnbond/100_1260.jpg
http://users.otenet.gr/~johnbond/100_1263.jpgΑπλά σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ερχόταν κάποιος απο απέναντι με μεγάλη ταχύτητα.
Επίσης δείτε πόσο χώρο αφήνει στα δεξιά χωρίς κανένα λόγο.
-
Κι όμως όσο και να φαίνεται τρελό φαντάζομαι ότι αφήνει χώρο δεξια γιατί αν πιάσει τέρμα δεξιά θα αρχίσει να παίρνει τα κλαδιά των δέντρων παραμάζωμα
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΔΗΓΗΚΑ ΚΑΙ ΜΗ...)