Δεν εχω διαβασει τις 2 προηγουμενες, βαρεθηκα μεχρι και εγω...2-3 πραγματακια:
α) η ευθυνη του να φορας κρανος δεν ειναι μονο ευθυνη εναντι του νομου, αλλα και εναντι αλλων. Το 'κεφαλι μου ειναι και οτι θελω το κανω', δεν υπαρχει. ΔΕΝ το κανετε οτι θελετε το κεφαλι σας επειδη εχει αντικτυπο και σε πολλους αλλους.
Απο εμενα που θα παω φυλακη για μια στιγμιαια απροσεξια ενω θα μπορουσαμε να την γλυτωσουμε και οι δυο - το οτι φταιω δεν μου αφαιρει το δικαιωμα να απαιτω να ελαχιστοποιεις τις επιπτωσεις κανωντας αυτο που υποχρεουσε να κανεις- εως την ασφαλιστικη που θα πληρωσει πολλα περισσοτερα και το κρατος που θα του κοστισεις πολλα περισσοτερα να σε περιθαλψει κλπ κλπ.
Στο ατυχηματακι της πλακας που προκαλεσα πριν 2 εβδομαδες, οπου ξεμυτιζοντας απο στοπ που δεν ειχα ορατοτητα λογω φορτηγου στην γωνια, προσπαθωντας να ελεγξω για να περασω τον δρομο, ηρθε και εσκασε μηχανη στον προφυλακτηρα μου, αμα αυτος ο ακρανοτος επεφτε κατω και εμενε εκει για παντα, γιατι να παω εγω φυλακη ενω με το κρανος δεν θα ειχε παθει τιποτα (αφου μιλαμε για 30 χαω)?
β) Ποσο δικαιουσαι να φωναξεις σε καποιον που προκαλεσε το ατυχημα αλλα ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ (ειπαμε, ανθρωποι ειμαστε - ΔΕΝ μιλαω για κοκκινο, στοπ κλπ αλλα για ΛΑΘΟΣ) απο την στιγμη που εσυ ο ιδιος εσκεμμενα διακινδυνευεις την ζωη σου?
γ) κανεις δεν ειπε οτι οποιος φοραει κρανος, δεν μας νοιαζει να τον τσακισουμε. Αμα περναει εσκεμμενα κοκκινα, στοπ, αναποδα σε μονοδρομους κλπ, το συζηταμε για το ποσο θα με νοιαξει να φαει τα μουτρα του.
δ) Η μηχανη σας δινει την δυνατοτητα να αποφευγετε το 90% της κινησης. ΜΗΝ εκβιαζετε το υπολοιπο 10% και μαλιστα ακομα και στα σεναρια που ΔΕΝ εχετε δικιο (διηθηση). ΔΕΝ θα παθετε τιποτα αμα περιμενετε και εσεις λιγο...