-
Λοιπόν, δεν είμαι κάτοχος Aveo, αλλά κατά τη διάρκεια του Ακρόπολις έπεσε ένα 5θυρο, 1.4, 8βάλβιδο (83 ΗΡ) στα χέρια μου για περίπου 750 χλμ. Εντυπώσεις: Πολύ τίμιο αυτοκίνητο, με εξέπληξε ευχάριστα σαν ποιότητα κύλισης και σταθερότητα. Αρκετά ζωντανός κινητήρας, αλλά πολύ μακριές σχέσεις, ιδιαίτερα 4η και 5η (5η με 4250 Σ.Α.Λ. έδινε 160 Χ.Α.Ω.). Αυτό βέβαια είναι και καλό, καθώς ταξιδεύεις με 120-130 πολύ ήσυχα και οικονομικά. Αν το πας με τη ροπή και με στρωτή οδήγηση, κινείσαι αρκετά σβέλτα, αν πας να το σταμπουλήξεις, δυσανασχετεί κάπως (πολύ φυσικό εξάλλου, το αμάξι δεν είναι και δεν προορίζεται για Gti). Βέβαια όταν χάνεις κάτι, κερδίζεις κάτι άλλο και από άνεση ανάρτησης το Chevy μας πήγαινε μια χαρά(αυτό δεν είναι και αρκετά σημαντικό για τους 'δρόμους' της πόλης? ). Χώροι αρκετά καλοί για το μέγεθός του, μας βόλεψε 3 άτομα με αποσκευές πολύ άνετα. Το κιβώτιο είναι όντως κάπως περίεργο, αλλά όλα μια συνήθεια είναι, χειριστήρια-ποδοστήρια άνετα και ξεκούραστα (ούτε κατάλαβα το πετάλ του συμπλέκτη στο απάνθρωπο μποτιλιάρισμα της επιστροφής). Όσο για αξιοπιστία, δεν μπορώ να ξέρω με μόλις 750 χλμ, αυτό που είδα ήταν ότι σε ταξίδι με συνεχείς υψηλές ταχύτητες με AC αναμένο και 3 άτομα με αποσκευές, ο δείκτης της θερμοκρασίας δεν κουνήθηκε ούτε μισό χιλιοστό, παρόλη τη ζέστη που επικρατούσε εκείνη τη μέρα. Ελπίζω να σας φώτισα κάπως...
Α! BTW, είδα και το 3θυρο και μου άρεσε πολύ. Με τον 16βάλβιδο 1400άρη δεν θα πάει και άσχημα...
-
Aveo εγώ γιατί δίνει το σύστημα πλοήγησης αξίας 1700Ε τζαμπέ
Its a bargain babe!!! -
Λοιπόν ο κολητός μου ειχε μια άσχημη εμπειρία με το daewoo kalos αφου στα 5000 χλμ άκουγε ενα περίεργο χτύπημα στη μηχανή που τελικα του είπαν οτι ειναι μπυέλα..ζήτησαν συγνώμη και αλλάξαν κινητήρα...μετα απο λιγο καιρό δημιουργήθηκε ενα προβλημα με το σασμάν..επιφανειακό προβλημα αφου ήταν κάποιο πλαστικό στη βάση του λεβιέ και ισως να δημιουργήθηκε απο την επισκευή του πρώτου προβλήματος...Τώρα στο δρόμο ειναι ενα άνετο αμαξι με πολύ μαλακά αμορτισέρ και μεγάλες κλίσεις στις στροφές...Γενικότερα θα το χαρακτήριζα καπως απρόσωπο στην οδήγηση...Αν δεν είχε κανει τα προβλήματα αυτα θα το χαρακτήριζα μια καλή λύση για κάποιον που δεν τον απασχολεί η οδήγηση...Α εχει και αρκετούς χώρους...
-
Κι εγώ είμαι στο δίλλημα Getz ή Aveo.
Εντάξει, για το Getz έχω δει σε πολά posts να αναφέρεται ότι είναι αξιόπιστο και οικονομικό.
Το Aveo? -
getz . συνολικα πιο καλοφτιαγμενο αυτοκινητο και με καλυτερη μεταπωληση μετα.
-
Αυτό εμένα φτάνει για να με αποθαρρύνει.
euro ncap για το Kalos to 2006
Πρόσεξε τα ΤΡΑΓΙΚΑ ποσοστά. 38!!!!!!!!!!!! τοις εκατό για την μετωπική έναντι 63 για το Getz. Συν ότι εσύ θα πάρεις το καινούριο Getz που ΙΣΩΣ να είναι και βελτιωμένο.
@νδρέας
-
Και το aveo αρκετα οικονομικο ειναι, αλλα το getz ειναι λιγο καλυτερο σε ολα του νομιζω.
-
getz...οσοι το έχουν ειναι ευχαριστημενοι...
σκέψου ότι ακόμα και εκτός εγγύησης υπάρχει πληθωρα ανταλλακτικων εκτος αντιπροσωπιας.(κορεατης κλπ)
Επίσης ευκολότερη μεταπώληση...το αβεο για να πουληθει πρεπει να το σκοτώσεις...το getz θα φύγει ευκολα οταν αποφασίσεις να το αλλάξεις. -
Για τη χρήση που το θέλεις, πάρε ένα Panda ή αν θέλεις ντε και καλά από Κορέα τουτού, ένα Picanto. Θα έχεις καλύτερο αυτοκίνητο τελικά, γιατί θα παρκάρει πιο εύκολα, θα είναι πιο οικονομικό, θα πουληθεί πιο εύκολα (δες τι μεταπώληση έχουν τα Panda και τι τα Getz....) και θα σε βολέψει απίστευτα! Οταν οδηγώ το Cinque του θείου παρκάρω πολύ πιο εύκολα από ό,τι με το δικό μου! Μισό μέτρο κάνει διαφορά!
Ενα ταξιδάκι μια στο τόσο θα το κάνουν άνετα και τα μικρά, μην σε απασχολεί! Για μένα καλύτερο μικρό από το Panda δεν υπάρχει. Εκτός αν κάποιος θέλει να κάνει πολλά ταξίδια, οπότε θα πάρει κάποιο 1.4 τουλάχιστον... -
Mεταξύ των 2....αβλεπεί GETZ.
ΣΑΦΩΣ ανώτερο του Αveo.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
getz...οσοι το έχουν ειναι ευχαριστημενοι...
σκέψου ότι ακόμα και εκτός εγγύησης υπάρχει πληθωρα ανταλλακτικων εκτος αντιπροσωπιας.(κορεατης κλπ)
Επίσης ευκολότερη μεταπώληση...το αβεο για να πουληθει πρεπει να το σκοτώσεις...το getz θα φύγει ευκολα οταν αποφασίσεις να το αλλάξεις.+1
-
αυτό το 3 χρόνια ή 45,000 χλμ. για ιμάντες που κοστίζουν είναι ένα μείον όμως για το Getz.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αυτό το 3 χρόνια ή 45,000 χλμ. για ιμάντες που κοστίζουν είναι ένα μείον όμως για το Getz.Σέρβις έξω,λάδια-φίλτρα (όλα τα φίλτρα)-ιμάντες,240 € με εργασία...
-
Παιδιά σε 3-4 ωρίτσες κλείνω το Getz. Καμια τελευταία πρόταση για χρωματάκι ? Το ανθρακί λέει τίποτα?
-
YARIS
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Παιδιά σε 3-4 ωρίτσες κλείνω το Getz. Καμια τελευταία πρόταση για χρωματάκι ? Το ανθρακί λέει τίποτα?Όποιο χρώμα και να διαλέξεις, να το δεις στο φως της ημέρας. Όχι κάτω από τους προβολείς της έκθεσης.
Το ανθρακί, αν είναι ίδιο με του προηγούμενου accent, δεν λέει πολλά κατά τη γνώμη μου. Πάει προς το γκρι ποντικί περισσότερο. -
Τελικά πήρα Getz σε ενα πολύ ωραίο χάλκινο χρωματάκι, και το αυτοκίνητο είναι αστέρι, πολύ καλύτερο απο οτι το περίμενα. Βέβαια με ξενιζει κάπως η ψηλή θέση οδήγησης αλλά μια συνήθεια είναι όλα
Σούπερ! -
Καλοτάξιδο φίλε μου
-
Καλορίζικο.
Μια και ανέβηκε το topic πάλι να πω ότι το Aveo μου
κοντεύει τα 60Κ χλμ και δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα.
Βλέποντας την ημερομηνία του πρηγούμενου post μου στις 16/4
ανακαλύπτω ότι μέσα σε 3 μήνες κάναμε με τη γυναίκα μου 10Κ
χλμ. Δουλεύουμε για τις βενζίνες τελικά. -
Καλές διαδρομές
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Τελικά πήρα Getz σε ενα πολύ ωραίο χάλκινο χρωματάκι, και το αυτοκίνητο είναι αστέρι, πολύ καλύτερο απο οτι το περίμενα. Βέβαια με ξενιζει κάπως η ψηλή θέση οδήγησης αλλά μια συνήθεια είναι όλα
Σούπερ!Καλορίζικο ......... καλά ταξίδια .......... εκεί θα καταλάβεις πόσο ωραία είναι να είσαι ψηλά.
@Panos272
Σκίστο μεγάλεεεεεε:yahoo: ............πιές του το αίμααααα:yahoo: ..........
τσακισέ το:yahoo: ......... πελέκισέ το:yahoo: ...........
ούτε εταιρικό ετσι.......
AVEO ή GETZ .....?