Ο χρήστης nasos έγραψε:
Λαοδικείας , Νίκαια. Δύο λωρίδες , ο θείος μου στην αριστερή. Σε κάποιο κάθετο προσπαθεί κάποιος να βγει και ο δεξιός του επιτρέπει. Ο θείος μου δεν του επέτρεψε , ως όφειλε , σύμφωνα με τον δικαστή και πλήρωσε.
Την ξέρω την περιοχή. Χωρίς συνυπαιτιότητα; Πολύ περίεργο!
Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα να σχολιάσω είναι πως μερικοί ισχυρίζονται πως όταν δύο οχήματα κινούνται παράλληλα, ο δεξιός έχει προτεραιότητα. Αν δεν εννοούσες αυτό, πάσο. Κατάλαβα λάθος...
Τι δεν κατάλαβες ; Δεν δέχεσαι ότι είναι επιπρόσθετο ( κατ' εμέ απαραίτητο ) χαρακτηρίστικό το μπουφάν με τις επενδύσεις όταν οδηγείς δίκυκλο ; Εγώ φωράω χειμώνα - καλοκαίρι και μποτάκια για τον αστράγαλο. Ακόμη και για τον ήλιο όταν είσαι με 35 βαθμούς έξω είναι καλό να είσαι καλυμένος. Τι άλλο θα ακούσεις ;
Φυσικά και δέχομαι πως είναι ένα επιπρόσθετο μέτρο ασφάλειας. Αυτό που μ'έκανε και τσίνισα όμως, είναι πως μπορούμε να πούμε ζώο την τύπισσα επειδή δεν φόραγε 'εξοπλισμό' πάνω στο παπί.
Μια που το έφερε η κουβέντα, κι εγώ οδηγώ μηχανή. Συγεκριμένα έχω ένα Super Tenere 750. Την οδηγώ τον τελευταίο καιρό πάρα πάρα πολύ τακτικά, το αυτοκίνητο το κινώ 1 φορά ανά 10-15 μέρες. Ειδικά από τότε που πήρε κράνος η κοπέλλα μου και ανεβαίνει κι αυτή τακτικότατα.
Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες το θερμόμετρο παίζει 40-50 βαθμούς. Εγώ κυκλοφορώ αποκλειστικά με κοντομάνικο και ίσως αν δροσίσει το βράδυ καμιά ζακέτα. Εχω πέσει ουκ ολίγες φορές, με κράνος και χωρίς κράνος, με μπουφάν και χωρίς μπουφάν. Ε, προτιμώ αν είναι να πάω από τροχαίο, παρά να πεθαίνω κάθε λεπτό (μεταφορικά και κυριολεκτικά) μέσα σε εξοπλισμό ασφαλείας ενώ κάνω πάνω-κάτω κάθε μέρα 3-4 φορές Κηφισό, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Συγγρού, Κηφισίας, Πειραιώς, Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος. Εδώ πριν δύο εβδομάδες κατέβαινα Συγγρού 4 το μεσημέρι και το θερμόμετρο έλεγε 52 βαθμούς. Εκείνη τη μέρα είχα παρκάρει στις 12 τη μηχανή σε πελάτη στην Κωνσταντινουπόλεως για 30 λεπτά, και φεύγοντας έλεγε 63 βαθμούς. Επρεπε να ήμουν με μπουφάν;
Θα ήθελα επίσης να προσφέρω κάτι άλλο σε όλη την κόντρα μηχανή-αυτοκίνητο. Προσωπικά προσπαθώ να οδηγώ με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην κάνω αυτά που δεν θα μ'άρεσαν εμένα να μου κάνουν (είτε σαν πεζό, είτε σαν οδηγό). Δοκιμάστε το, πιάνει.
Χωρίς να το ισχυρίζομαι , νομίζω πως ισχύει σε κάποια σημεία η εκ δεξιών προτεραιότητα. Στο περιστατικό που αναφέρω ( που είναι διαφορετικό από την παράλληλη κίνηση ) , ισχύει.
Δεν την είπα ζώο. Εγώ τσίνησα από την αρχή γι' αυτό είπα τι επτρέπει ο ΚΟΚ. Και εν συνεχεία αναρωτήθηκα μήπως την αναφέρει για τα μπουφάν.
Το θέμα με τα μπουφάν ( που και εγώ αποφεύγω το καλοκαίρι ) είναι τα πολλαπλά εγκαύματα που μπορεί να πάθεις από μία απλή πτώση ακόμη και με 5χάω.