-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ τα έχω μόνιμα 27-29...Πχ τώρα το έχω στο 29 και νιώθω ελαφριά ψύχρα (9ρι σε 12 τμ δωμάτιο με ανοιχτή πόρτα)...Κι εγω εχω βαλει την σομπα (με κλειστη την πορτα) και κρυώνω
πρωτη φορα ακουω για κλιματιστικο που πρεπει να το βαζεις στους 30!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σκύλε, θα σου πω κάτι που πιθανό να ξέρεις. Κανένα κλιματιστικό δεν μπορεί να κατεβάσει τη θερμοκρασία του δωματίου σε τέτοια νούμερα, ιδιαίτερα με τέτοιες συνθήκες εξώ. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις και με ένα θερμόμετρο. Η λογική λειτουργίας του είναι ως εξής: δουλεύει μέχρι να κατεβάσει τη θερμοκρασία στο επιθυμητό από εσένα και μετά σταματάει μέχρι να ξανανεβει λίγο η θερμοκρασία και να ξαναρχίσει. Όταν λοιπόν του έχεις βάλει στόχο να κατεβάσει στους 20 βαθμούς, τότε αυτό το κακόμοιρο θα δουλεύει τζάμπα για τουλάχιστον το μισό χρόνο λειτουργίας του, παλεύοντας για το ακατόρθωτο.
Βάλτο στους 23-24 και θα δεις ακριβώς τις ίδιες συνθήκες με πολύ περισσότερη οικονομία.Το ξέρω αυτο μου το λεει και ο πατέρας μου...αλλα νταξ τι να ξέρει και αυτός!
Βασικά ξενερωσα που ο πατερας μου μιλάει σαν και εσένα...θα του πω να πέι σε ενα γιατρό!
Α, και εσύ σκέψου οτι μιλας όπως κάποιος 55 ετών
-
Οχι στους 30 αλλά στους πχ. 26 (ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, διαφορές πάνω από 12-15 βαθμούς σε σχέση με έξω δεν μπορεί να επιτύχει! Αν πχ. έξω έχει 35 τότε μπορείς να το βάλεις πχ. στους 20-22) και με τον ανεμιστήρα στο 'Auto' ή στο 'Low' είναι ο καλύτερος συνδυασμός απόδοσης - οικονομίας (όπως τα λέει ο taurus). Διαφορετικά και δουλεύει συνέχεια (σπατάλη-φθορά) και πάλι αποτέλεσμα δεν έχει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγώ τα έχω μόνιμα 27-29...Πχ τώρα το έχω στο 29 και νιώθω ελαφριά ψύχρα (9ρι σε 12 τμ δωμάτιο με ανοιχτή πόρτα)...
Κι εγω εχω βαλει την σομπα (με κλειστη την πορτα) και κρυώνω
πρωτη φορα ακουω για κλιματιστικο που πρεπει να το βαζεις στους 30!
Στα υπόψιν ότι δεν είμαι ποτέ ντυμένος - ούτε στο ελάχιστο - σπίτι μου (αν δεν έχω κόσμο )
Θα ξαναπώ ότι το έχω στο 29 και είναι δροσερότατα (το θερμόμετρο δωματίου δείχνει 28...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ τα έχω μόνιμα 27-29...Πχ τώρα το έχω στο 29 και νιώθω ελαφριά ψύχρα (9ρι σε 12 τμ δωμάτιο με ανοιχτή πόρτα)...Αν το υπόλοιπο σπίτι είναι πολύ ζεστό, το μηχάνημα δουλεύει στο φουλ και βγάζει παγωμένο αέρα. Έχεις κακή θερμική άνεση - παγωμένο δωμάτιο για να πάει λίγο ψύξη και στο υπόλοιπο σπίτι (δυστυχώς τα περισσότερα σπίτια έτσι είναι).
Το άνοιγμα παραθύρων για ανανέωση του αέρα εκτός από τη σπατάλη ενέργειας μας πειράζει σε τίποτα άλλο ? (εμάς ή το μηχάνημα)
Κανονικά πρέπει να ανοίγεις και να αερίζεις το σπίτι (αν υπάρχουν πολλά άτομα στο σπίτι πιο τακτικά). Αν δεν έχει πολύ ζέστη έξω εγώ αφήνω κάποιο παράθυρο λίγο ανοικτό - το κακό σήμερα με αυτό το άθλιο νέφος είναι ότι είναι πολύ χειρότερα αν αερίσεις.
Πρωϊνές φωτογραφίες από το μπαλκόνι του σπιτιού μου (Θεσσαλονίκη).
-
χάλια,,, έναν βοριά θέλουμε να σωθούμε...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ τα έχω μόνιμα 27-29...Πχ τώρα το έχω στο 29 και νιώθω ελαφριά ψύχρα (9ρι σε 12 τμ δωμάτιο με ανοιχτή πόρτα)...
Αν το υπόλοιπο σπίτι είναι πολύ ζεστό, το μηχάνημα δουλεύει στο φουλ και βγάζει παγωμένο αέρα. Έχεις κακή θερμική άνεση - παγωμένο δωμάτιο για να πάει λίγο ψύξη και στο υπόλοιπο σπίτι (δυστυχώς τα περισσότερα σπίτια έτσι είναι).
Το υπόλοιπο σπίτι είναι με τον τωρινό καύσωνα στους 31, maximum στους 32 χωρίς κλιματισμό φυσικά...Δε μου φαίνεται πολύ ζεστό...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
:sorry:χάλια,,, έναν βοριά θέλουμε να σωθούμε...
Έπαθα πλάκα όταν το είδα το πρωί. Δεν φαινόντουσαν τα πλοία - απίστευτη μόλυνση.
Μετά σου λένε άνοιξε το παράθυρο να έρθει ο θαλασσινός αέρας.
-
ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
πήγα να κάνω μπάνιο στην θάλασσα εδώ στην Ραφήνα κια το σκυλομετάνιωσα.
Χαμός από κόσμο και ζέστη.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩπήγα να κάνω μπάνιο στην θάλασσα εδώ στην Ραφήνα κια το σκυλομετάνιωσα.
Χαμός από κόσμο και ζέστη.
Χάλι μαύρο..
Εγώ πήγα το πρωί Νέα Μάκρη,και το νερό ήταν τόσο ζεστό που όταν μπήκα στη θάλασσα ζεστάθηκα αντί να δροσιστώ.. -
λοιπον μια λυση υπαρχει:
τα καλοκαιρια το ωραριο εργασιας να αλλαξει τελειως
δλδ να πηγαινουμε στη δουλεια το βραδακι που ειναι πιο δροσερα
χθες παντως που γυρνουσα -λιγο πριν τα μεσανυχτα ειχαν βυθιστει στο σκοταδι ολοκληρες περιοχες φαληρο-καλαμακι κλπ -
Στο πανεπιστήμιο σήμερα, είχε 41 βαθμούς υπό σκιά, μιας και το αμάξι του αδερφού μου (εμένα δεν έχει ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας) παρότι παρκαρισμένο κάτω από υπόστεγο που δεν το έβλεπε ο ήλιος το αμάξι, έγραψε 41 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία...
A/C λοιπόν μόνιμα και στο τέρμα...ΥΓ:Απορώ με αυτούς που παρότι καταμεσήμερο (θα είχε τουλάχιστον 30-35 βαθμούς σήμερα) με ανοιχτά παράθυρα κολλήμένοι στην κίνηση της Πάτρας (στην παραλιακή) και παρότι έχουν A/C (συγκεκριμένα σήμερα είδα έναν με ένα Α3 ambition 1.6) δεν το βάζουν A/C...Ποίο είναι αυτό το τόσο ισχυρό κίνητρο στο να μη βάζουν A/C σε τέτοιες καταστάστεις? Ειδικά όταν έχεις δώσει 25.000+
-
[quote='Κάβουρας']Στο πανεπιστήμιο σήμερα, είχε 41 βαθμούς υπό σκιά, μιας και το αμάξι του αδερφού μου (εμένα δεν έχει ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας) παρότι παρκαρισμένο κάτω από υπόστεγο που δεν το έβλεπε ο ήλιος το αμάξι, έγραψε 41 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία...
A/C λοιπόν μόνιμα και στο τέρμα...ΥΓ:Απορώ με αυτούς που παρότι καταμεσήμερο (θα είχε τουλάχιστον 30-35 βαθμούς σήμερα) με ανοιχτά παράθυρα κολλήμένοι στην κίνηση της Πάτρας (στην παραλιακή) και παρότι έχουν A/C (συγκεκριμένα σήμερα είδα έναν με ένα Α3 ambition 1.6) δεν το βάζουν A/C...Ποίο είναι αυτό το τόσο ισχυρό κίνητρο στο να μη βάζουν A/C σε τέτοιες καταστάστεις? Ειδικά όταν έχεις δώσει 25.000+
-
@ Kάβουρας
Κι εγώ δε χρησιμοποιώ a/c στο αμάξι, παρα μόνο σε στιγμές άπειρης κίνησης=βρώμα από ταξολεωφορεία -
[quote='Κάβουρας']Στο πανεπιστήμιο σήμερα, είχε 41 βαθμούς υπό σκιά, μιας και το αμάξι του αδερφού μου (εμένα δεν έχει ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας) παρότι παρκαρισμένο κάτω από υπόστεγο που δεν το έβλεπε ο ήλιος το αμάξι, έγραψε 41 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία...
-
**ΕΕ: Δικαστική διαδικασία κατά της Ελλάδας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων **
27/6/2007
19:51Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε σήμερα δικαστική διαδικασία κατά της Ελλάδας για μη κοινοποίηση των μέτρων εφαρμογής της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων που εκδόθηκε το 2002.Απέστειλε επίσης αιτιολογημένες γνώμες –τελευταίο στάδιο πριν από την κατάθεση επίσημης προσφυγής στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων– στην Εσθονία και την Πολωνία για μη κοινοποίηση των αναγκαίων μέτρων εφαρμογής.Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, στόχος της οδηγίας είναι η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στα κτίρια με τη διατύπωση εθνικών ελάχιστων προτύπων για τις ενεργειακές επιδόσεις των νέων κτιρίων και τις μείζονες εργασίες ανακαίνισης παλαιών μεγάλων κτιρίων. Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι με την μη εφαρμογή της σημαντικής αυτής οδηγίας, η Ελλάδα, η Εσθονία και η Πολωνία χάνουν την ευκαιρία να εξοικονομήσουν ενέργεια υπό οικονομικώς συμφέροντες όρους. Όπως σημειώνει η Κομισιόν, η οδηγία -η οποία θα έπρεπε να εφαρμόζεται από τις 4 Ιανουαρίου 2006- επιβάλλει στα κράτη μέλη την υποχρέωση να θεσπίσουν ελάχιστα πρότυπα και συστήματα πιστοποίησης ενεργειακών επιδόσεων για τα κτίρια, καθώς και να διασφαλίσουν ότι οι εγκαταστάσεις θέρμανσης και κλιματισμού υποβάλλονται σε τακτική επιθεώρηση ώστε να καθίστανται δυνατές βελτιώσεις των επιδόσεων. Η Επιτροπή σημειώνει ότι η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή της οδηγίας θα σήμαινε οικονομικώς συμφέρουσα εξοικονόμηση ενέργειας ύψους 28% στον κτιριακό τομέα, ο οποίος αντιπροσωπεύει ποσοστό 40% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης στην Ευρώπη. Η δυνητική αυτή εξοικονόμηση θα αντιπροσώπευε τοιουτοτρόπως περισσότερο από το 10% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης της Ευρώπης, αναφέρει η Κομισιόν. Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη πρόταση της ΕΕ για μια ενεργειακή πολιτική για την Ευρώπη, ετέθη ως στόχος κατά 20% μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και εξοικονόμηση ενέργειας ύψους 20%, έως το 2020.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
μερικοι (ευτυχως δεν ειμαι μεσα σε αυτους) δεν το αντεχουν το a/c (τους πιανει πονοκεφαλος, ζαλιζονται, ποναει ο λαιμος τους, εχουν αλλεργιες κ.α. πολλα)
οποτε μην εισαι τοσο απολυτοςαυτό δεν το είχα λάβει υπόψην μου...
Πάντως άλλο δεν αντέχει και τη λίγη ζέστη και άλλο με 40+ βαθμούς έξω και ο αέρας που να σου έρχεται να είναι καυτός.Βέβαια ο συγκεκριμένος με το Α3 να είναι και μούσκεμα στον ιδρώτα (τον είδα τον τυπά και ήταν ίσως αυτό που μου τράβηξε και την προσοχή και σχολιάζω τώρα και για τον κλιματισμό ), να έχει αλλάξει το μπλουζάκι του χρώμα από τον ιδρώτα...
Ούτε καν να κάνει την κίνηση να ανάψει το A/C...Τον δικαιολογώ μόνο αν δεν αντέχει το a/c λόγω πονοκεφάλων/ζαλάδας κτλ...
Πάντως και 2 φίλες μου που έχουν και καλά πρόβλημα με το A/C, αν δεν τους πεις πώς έβαλες A/C στο αμάξι, δεν το καταλαβαίνουν. Όταν προσέξουν όμως το λαμπάκι που γράφει A/C πώς είναι αναμένο ξεροβήχουν...
Περισσότερο η ιδέα τους είναι πιστεύω (όχι μόνο για τις 2 κοπέλες που ξέρω) και όχι πραγματικό πρόβλημα του οργανισμού.
Ίσως και να είμαι λάθος (μιας και δεν είμαι γιατρός), αλλά αν το μόνο πρόβλημα είναι η λίγο πιο ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργεί το A/C, τότε ας πάρουν ένα μπουκαλάκι νερό ρε αδερφέ να πίνουν πιο συχνά...Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι ενοχλεί κάποιους το A/C.Κανείς Γιατρός?Έστω και υποψήφιος...(βλέπε mr Μichael-Amott )
Όπως επίσης πώς αντέχει κάποιος με 40-45 και ίσως και παραπάνω βαθμούς μέσα στο αμάξι χωρίς κλιματισμό/air condition. -
και στο σπιτι οταν ειμαι (και τα 3)και στο αυτοκινητο καθημερινα!!!η ζεστη δεν αντεχεται!!σημερα 7:30 το πρωι πηγαινα Χαλκιδα και εκανα το λαθος και ανοιξα το παραθυρο και μου ηρθε η λαύρα!!απορω πως αντεχουν οσοι λενε οχι στο a/c!!το πιο γελοιο για μενα ειναι οταν βλεπεις πχ bmw στο δρομο με τον οδηγο να σταζει στον ιδρωτα και να εχει ανοιχτα παραθυρα στη κινηση και να μην βαζει το a/c!!
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
απλα αλλοι ανθρωποι αντεχουν παραπανω στη ζεστη,
και αλλοι,οπως ο αδερφος μου ας πουμε ,
που με το που παει η θερμοκρασια στους 30 βαθμους,σιγα τη ζεστη δηλαδη,
εχει το κλιματισμο στο τερμα.
σχεδον παντα εχω απλα τα παραθυρα ανοιχτα,χωρις κλιματισμο.
ο καθενας οπως νοιωθει.δεν εχει να κανει με τσιγκουνια.Σωστος ο αδερφος... Κι εγω στο σπιτι ιδανικη θερμοκρασια αυτες τις μερες θεωρω τους 17 βαθμους.Παραπανω δε μπορω.
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ