-
τις τελευταιες 5 μερες η θερμοκρασια στο σπιτι δεν εχει πεσει ΠΟΤΕ κατω απο 35 βαθμους , και 3 το βραδυ κατω απο 35 δεν πεφτει , πριν μιση ωρα που κοιταξα ηταν 38. δεν παλευεται η κατασταση. ειμαι ηλιθιος που δε βαλαμε αιρκον , απλα δε το περιμενα.
αντε να ηταν 5 μερες το χρονο που δεν την παλυευες , φετος μπορει να ειναι και ενας μηνας ετσι οπως παει.
στο αυτοκινητο το προβλημα ειναι οτι και να ειναι χαμηλη η θερμοκρασια λογω αιρκον , επειδη μας χτυπαει ο ηλιος μεσα απο τα τζαμια χρειαζεσαι και ρευμα αερα για να δροσιζεσαι! αλλα αν ειναι παγωμενος αερας απο το αιρκον εχεις παθει ψυξη χαλαρα.
μαλλον θελει δυνατα τον αερα με μετρια ψυξη , αλλα ετσι βουιζει πολυ.
-
εγω παντως σημερα στο ντισσελνορφ αναψα μετα απο 3 μηνες καλοριφερ
η θερμοκρασια αυτην την στιγμη εξω 13 βαθμοι.
και αρχες μαιου ειχε 35 -
Το κλιματιστικό στο δωμάτιό μου είναι ανοιχτό στους 29 βαθμούς όλες τις ώρες που βρίσκομαι και εγώ σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα δωμάτια.
Στο αυτοκίνητο δυστυχώς δεν έχω, επειδή όμως καπνίζω και να είχα θα το χρησιμοποιούσα μόνο σε ταξίδια που δεν καπνίζω έτσι και αλλιώς γιατί δεν αντέχω τη φασαρία από τα παράθυρα.@νδρέας
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
στο αυτοκινητο το προβλημα ειναι οτι και να ειναι χαμηλη η θερμοκρασια λογω αιρκον , επειδη μας χτυπαει ο ηλιος μεσα απο τα τζαμια χρειαζεσαι και ρευμα αερα για να δροσιζεσαι! αλλα αν ειναι παγωμενος αερας απο το αιρκον εχεις παθει ψυξη χαλαρα.μαλλον θελει δυνατα τον αερα με μετρια ψυξη , αλλα ετσι βουιζει πολυ.
Αν δεν έχει πολύ ζέστη το βάζω μόνο στα πόδια και αφήνω τα παράθυρα ανοικτά. Με πολύ ζέστη το βάζω και επάνω αλλά σιγά και να μη με χτυπάει - καλοκαίρι είναι ιδρώνεις - αυτοί που δεν ιδρώνουν αρρωσταίνουν ή πονάει το κεφάλι τους
-
Και αυτοί που ιδρώνουν κάνουν όλη μέρα μπάνιο!
-
Εγώ πάντως παρόλο που ιδρώνω, πάλι έχω πονοκεφάλους πού και πού.
Περί του θέματος: στο σπίτι δεν είχα κλιματιστικό ως τώρα, είχα καταφέρει με στρατηγικό αερισμό να είναι αρκετά δροσερό. Αλλά φέτος δεν παλεύεται καθόλου η κατάσταση, οπότε παρήγγειλα μια μονάδα και θα μπει την δευτέρα.
Στο αμάξι, ο κλιματισμός είναι απαραίτητος για μένα. Δεν μου αρέσει ούτε να γίνομαι παπί από τον ιδρώτα ούτε και να ζαλίζομαι από την ζέστη.
-
Φωτογραφία δεν έχω. Επίσης δεν ξέρω το Golf TSI (της συναδέλφου που γυρίζαμε από τη δουλειά) που έχει τον αισθητήρα της εξωτερικής θερμοκρασίας, και πόσο ακριβής είναι, γιατί στις 16:15 στην κάθοδο του Κηφισού, από τη Renault μέχρι την έξοδο για Αχαρνών, με σταθερή ταχύτητα 70 χλμ. βλέπαμε 48,5 βαθμούς και χαζογελάγαμε: Δεν μπορεί, λέγαμε, μέχρι που ανοίξαμε παράθυρο μόλις 3 εκατοστά και μας χτύπησε η λαύρα!
Στρίβοντας δεξιά για Ίλιον-Περιστέρι πριν τις 3 γέφυρες, έπεσε στους 48, και έμεινε εκεί μέχρι το σπίτι!Στις 16:35, μόλις κόπηκε το ηλ.ρεύμα, είχαμε 43 στα μπαλκόνια μπρος-πίσω και 38 στο σαλόνι. (Ίλιον, Δυτικά πυκνοδομημένα προάστια) Πως τη βγάζεις μέχρι τις εννέα το βράδυ που εγέννετο φώς; Ο φορητός ανεμιστήρας στο UPS κράτησε γύρω στα 40 λεπτά...
Στις 20:30 βγήκα να πάρω την κόρη μου από το φροντιστήριο, και το 307 έδειχνε σταθερά 37 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία. (Αφού μου έπεσαν τα νεφρά να σηκώσω τη γκαραζόπορτα με τα χέρια-διακοπή είπαμε).
Τώρα που γράφω, είμαι στο σαλόνι το οποίο είναι διαμπερές, με ανοιχτές μπαλκονόπορτες και ανεμιστήρα, και το θερμόμετρο δίπλα μου δείχνει 34 βαθμούς. Θα πάω να ξαπλώσω λοιπόν με το κλιματιστικό μου, να κοιμηθώ σαν άνθρωπος και λέω τι καλά που έκανα και το πήρα και σταμάτησα να ξυπνάω σαν κατουρημένος από πάνω μέχρι κάτω από τον ιδρώτα...
-
Ποιο ΑC ρε παιδια?????? Ειμαι Ολλανδια, εδω έχει 10 βα8μους σήμερα!!! Παω να βαλω καλοριφερ και το εχουν κλεισει... κρυώνωωωωω!!! ΜΠρρρρρρρρ... 3 βδομάδες τωρα βροχη συννεφια και κακό. Ακούω ελληνικο ραδιόφωνο και νομίζω οτι οι εκπομπες ειναι 'κονσερβα'...
Aλλα σε 2 βδομάδες έρχομαι να λιώσω και 'γώ!
Λοιπον, στο θέμα μας. ΟΤΑΝ ειμαι Ελλάδα, τότε, ac στο αυτοκίνητο μόνο κάτι ανυπόφορα μεσημέρια αλλιώς ανοιχτά παράθυρα...ιδίως κατι απογευματα στη παραλία που μυρίζει και θάλασσα (ας εχει και λιγη υγρασια) ειναι άψογα! Στο σπίτι τωρα, το ac ειναι σε λειτουργία απο τις 12-4 και μόνο στους χώρους που βρίσκεται καποιος απο εμας και πάντα με κλειστες πορτες και παράθυρα. Α! επίσης τα πατζούρια παντα σχεδον κλειστα.... πραγματικά κόβουν πολύ τη ζεστη
Αντε, σας αφήνω γιατι έβρασε το νερο για ενα ζεστο τσαγακι που κανω...
Καλο κουράγιο εκει κάτω εεεε!
-
ευτυχως εδω τα καλοριφερ δουλευουν μια χαρα
ψωφοκρυο εχει εξω.
και εγω σε λιγες μερες κατεβαινω για κανα 2μηνο.
την πεθυμησα τη ζεστη.
γυρισματα που εχει ο καιρος.πριν ενα μηνα 35 βαθμους,και τωρα τελη ιουνου μολις 13. -
γυρισα σπιτι, ηταν καπως ζεστα.
λεω ας ανοιξω τις μπαλκονοπορτες, χαλαρα, βραδακι ειναι
ε, μεσα σε 30 λεπτα αρχισα να μην την παλευω τη ζεστη
ειναι και θεμα συνηθειας, οταν πας απο a/c σε a/c που να την παλεψεις μετα...
αναψα a/c τελικα.. κανει τοση ζεστη που αν γινει διακοπη ρευματος θα παρω το αμαξι και θα κανω βολτες με το a/c αναμμενο -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Φωτογραφία δεν έχω. Επίσης δεν ξέρω το Golf TSI (της συναδέλφου που γυρίζαμε από τη δουλειά) που έχει τον αισθητήρα της εξωτερικής θερμοκρασίας, και πόσο ακριβής είναι, γιατί στις 16:15 στην κάθοδο του Κηφισού, από τη Renault μέχρι την έξοδο για Αχαρνών, με σταθερή ταχύτητα 70 χλμ. βλέπαμε 48,5 βαθμούς και χαζογελάγαμε: Δεν μπορεί, λέγαμε, μέχρι που ανοίξαμε παράθυρο μόλις 3 εκατοστά και μας χτύπησε η λαύρα!Tάκη, ακριβώς εκείνη την ώρα εγώ ανέβαινα το ποτάμι με τη μηχανή (παίζει και να διασταυρωθήκαμε ).
Μη σου κάνει εντύπωση... πήγαινα με 120-140 και παρόλα αυτά έκανα να πιάσω τη μανέτα του φρένου ή του συμπλέκτη και δεν μπορούσα να την ακουμπήσω!
Έχω κάνει φανταρικό στην Κύπρο με 48 βαθμούς, τέτοιο πράγμα τότε δεν είχα νιώσει... -
Εχω το 106 4 χρονια, το a/c σπανια το αναβα (ήταν και οι ωρες τετοιες που κυκλοφορουσα που δεν ηταν αναγκαιο) απλα τις τελευταιες μερες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην το αναψω!
Στο σπιτι το a/c δουλευει απο Ιουνιο μεχρι Σεπτεμβρη κατω απο τους 20 βαθμους, το βραδυ σκεπαζομαι με σεντονι απο το κρυο ....ευτυχως κατα τις 5.30 που ξυπναει ο πατερας μου, ερχετια και το κληνει γιατι ειμαι κουλουριασμενος ετοιμος να παθω ανακοπη απο το κρυο!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Στο σπιτι το a/c δουλευει απο Ιουνιο μεχρι Σεπτεμβρη κατω απο τους 20 βαθμους, το βραδυ σκεπαζομαι με σεντονι απο το κρυο ....ευτυχως κατα τις 5.30 που ξυπναει ο πατερας μου, ερχετια και το κληνει γιατι ειμαι κουλουριασμενος ετοιμος να παθω ανακοπη απο το κρυο!Όνομα και πράγμα!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Στο σπιτι το a/c δουλευει απο Ιουνιο μεχρι Σεπτεμβρη κατω απο τους 20 βαθμους, το βραδυ σκεπαζομαι με σεντονι απο το κρυο ....ευτυχως κατα τις 5.30 που ξυπναει ο πατερας μου, ερχετια και το κληνει γιατι ειμαι κουλουριασμενος ετοιμος να παθω ανακοπη απο το κρυο!Γιατι τόση ανωμαλία??
Γενικα είμαι εναντια των κλιματιστικών γιατι θεωρω ότι το παρακανουμε όλοι και στο τελος αρρωσταινουμε. Μου προκαλει γενικως μια αισθηση 'ασθενικη' να ειμαι μεσα στο κατακαλόκαιρο με τα παραθυρα κλειστα και a/c. Συν όλων των άλλων πρεπει να εχω και καποιου ειδους αλλεργια γιατι ξεραινεται ο λαιμός και τα ματια μου (οι φακοι θα φταινε) με τα κλιματιστικα. Οι μονοι χωροι που το απολαμβανω είναι ΜΜΜ και γενικα κοινοχρηστοι χωροι που συναθροίζονται πολλα ατομα, στο σπιτι δεν μου αρεσει.
Ολα αυτα δεν ισχυουν φυσικα τις τελευταιες μερες που ξημεροβραδιαζομαι με ενα κλιματιστικο γιατι εχω και διαβασμα και δεν παλευεται αλλιως..
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
:lol:Πάντως αυτό το σημερινό δεν μου έχει ξανατύχει. Βγήκα ποτάμι με τη μηχανή και όσο πιο γρήγορα πήγαινα, τόσο πιο πολύ καιγόμουν. Μιλάμε για κάψιμο όμως, όχι αστεία, σε μια φάση μουδιασαν τα χέρια μου από τον καυτό αέρα. Εννοείται ότι με τη ζελατίνα ανοιχτή τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα απ' οτι όταν την έκλεινα...
Οντως , αυτο επαθα και εγω, ηταν απιστευτο...
Σημερα πηρα το αυτοκινητο, και ας εκανα τον τριπλασιο χρονο μετακινησης... φοβηθηκα ειναι η αληθεια.
-
Σπιτι δεν εχω δυστυχως. εχω ενα πολυ αποτελεσματικο ανεμιστηρα οροφης (κιτσ βεβαια) αλλα δε με αρρωσταινει. το a/c μονο στο αμαξι και αυτο σε νορμαλ θερμοκρασιες για να μην παθαινει σοκ ο οργανισμος οταν ανοιγει η πορτα.
-
Οι ερωτησεις πλεον πρεπει να αλλαξουν ως εξης:
Κλιματισμος :
Α:24/24 δεν το κλεινω ποτε
Β:23/24 το κλεινω μια ωρα για να μην καει
Γ:10/24 το κλεινω οταν φευγω για την δουλεια -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι ερωτησεις πλεον πρεπει να αλλαξουν ως εξης:Κλιματισμος :
Α:24/24 δεν το κλεινω ποτε
Β:23/24 το κλεινω μια ωρα για να μην καει
Γ:10/24 το κλεινω οταν φευγω για την δουλειαΤώρα με τις ζέστες 24/24. Θερμοκρασία 26-28 (όποιος βάζει λιγότερο πάει γυρεύοντας για πνευμονία).
-
Εχω μόνο στη δουλειά A/C (εντάξει, και στο αυτοκίνητο) και το ανοίγω από το πρωί μέχρι τις 12-12:30, μετά το κλείνω και κρατάω κλειστά παράθυρα και στόρια. Κατά τις 2:30 όταν έχει ήδη ανέβει αρκετά η θερμοκρασία του χώρου το ξαναανοίγω.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
...Θα πάω να ξαπλώσω λοιπόν με το κλιματιστικό μου, να κοιμηθώ σαν άνθρωπος και λέω τι καλά που έκανα και το πήρα και σταμάτησα να ξυπνάω σαν κατουρημένος από πάνω μέχρι κάτω από τον ιδρώτα...Γκαντεμιάστηκα μόνος μου...
Και πάλι διακοπή ρεύματος από 1:30 τη νύχτα και ακόμα δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι και σε όλη τη γειτονιά... Η ΔΕΗ δεν απαντάει στο τηλέφωνο βλαβών, τα τρόφιμα στο ψυγείο θα βρωμίσουν και οι γριές στη γειτονιά θα τα τινάξουν... Στις 7 το πρωί είχε 31.5 βαθμούς...
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ