-
Ο κλιματισμός είναι 'απαραίτητος' γιατί τα σπίτια είναι ΑΘΛΙΑ πολεοδομημένα, με κακό προσανατολισμό, τεράστια ανοίγματα (που ταιριάζουν στη Γερμανία - όχι στην Ελλάδα) και άλλα πολλά.
Όταν η μέση θερμοκρασία της μέρας του 'καύσωνα' είναι 30 βαθμοί, ένα λογικό σπίτι θα έχει μέσα 28 βαθμούς. Η μια αθλιότητα φέρνει την άλλη και σε χώρα με εξαιρετικό κλίμα είναι 'απαραίτητος' ο κλιματισμός.
-
Ευτυχως ή δυστυχως ειναι απαραιτητο πλεον! Μιλαμε για τρελες θερμοκρασιες. Εμεις παντως, αν βαλουμε το μεγαλο στο σαλονι, δροσιζονται και τα δωματια σε ικανοποιητικο βαθμο.
-
Εγω παντως μονο στην χεστρα και στην κουζίνα δεν εχω κλιματισμο πια,εχετε να προτεινετε καποια σχετική εφαρμογή;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω παντως μονο στην χεστρα και στην κουζίνα δεν εχω κλιματισμο πια,εχετε να προτεινετε καποια σχετική εφαρμογή;Kρύα πιάτα και γρήγορο χέσιμο, χωρίς εφημερίδα
-
Τελευταίο καλοκαίρι χωρίς κλιματισμό σπίτι.-
-
σημερα ειχε διακοπη ρευματος στη ν.σμυρνη (φανταζομαι λογω των a/c)
υπαρχει το εξης διλλημα:
αν εχεις το a/c ανοιχτο για καποιες ωρες, και δεν ανοιξεις παραθυρα, η θερμοκρασια (τουλαχιστον σπιτι μου) διατηρειται για αρκετες ωρες.
απο την αλλη δεν ξερω ποσο σωστο ειναι να μην ανοιγεις παραθυρα..δεν παλευεται παντως.. ειναι φοβερη η κατασταση
-
Αν ανοιξεις παραθυρο ...την πουλεψες!
-
Για μένα το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο είναι σοβαρό στοιχείο εξοπλισμού. Στην οδήγηση πρέπει να είμαι απολύτως εκεί, οπότε η λογική θερμοκρασία είναι εκ των ων ουκ άνευ. Πάντως, γενικά αν μπορώ να το αποφύγω (με βέλτιστο σημείο τις μετακινήσεις με 60-70), το κάνω. Δεν μου αρέσει και τόσο πολύ η αίσθηση της εξάρτησης.
Στο σπίτι δεν έχουμε κλιματιστικό, από συνήθεια και από μικρά τεχνικά προβλήματα, και παρά το γεγονός ότι ζεσταίνομαι αφόρητα, χαίρομαι πολύ που δεν έχω τα άθλια εκείνα δευτερόλεπτα μόλις βγεις από την ψύξη στη ζέστη.
Πάντως, μα την Παναγία, τι σκέφτονται όταν λένε 'να περιοριστεί η χρήση'; Ποιος θα είναι αρκετά χαζός να αφήσει την ιδανική θερμοκρασία, ενώ όλοι οι διπλανοί του θα το βάζουν να λειτουργεί και 200%;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
απο την αλλη δεν ξερω ποσο σωστο ειναι να μην ανοιγεις παραθυρα..
Είσαι τρελός;Έτσι και ανοίξεις τα παράθυρα θα βρούνε μόνο τα κόκκαλα σου...
-
Με ενοχλεί ιδιαίτερα η ζέστη, οπότε ο κλιματισμός είναι εκ των ων ουκ άνευ. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι την σημερινή μέρα χωρίς A/C.
-
Εγώ την παλεύω και χωρίς A/C στο σπίτι.
Παράθυρα κλειστά την ημέρα, αερίζω το βράδυ που είναι πιο ανεκτή η θερμοκρασία, και φεύγω τώρα για να κοιτάξω για ανεμιστήρα οροφής μήπως βοηθήσει λίγο την κατάσταση. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Εγώ την παλεύω και χωρίς A/C στο σπίτι.
Παράθυρα κλειστά την ημέρα, αερίζω το βράδυ που είναι πιο ανεκτή η θερμοκρασία, και φεύγω τώρα για να κοιτάξω για ανεμιστήρα οροφής μήπως βοηθήσει λίγο την κατάσταση.Στο αυτοκίνητο σπάνια έως ποτέ... Το Pinin έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ τζάμια που όταν τα ανοίγω είναι σαν να είμαι σε καράβι... Επιπλέον οι αντιηλιακές ρίχνουν την εσωτερική θερμοκρασία οπότε το AC ανάβει από σπάνια έως ποτέ.
Στο σπίτι AC δεν υπάρχει και ΔΕΝ θα υπάρξει. Το AC μπορεί να προσφέρει κάποιες στιγμές δροσιάς αλλά προσφέρει και άλλα πολλά αρνητικά (και ιδιαίτερα στο περιβάλλον).
Ο τηλεχειριζόμενος ανεμιστήρας οροφής που προμηθεύτικα πριν από 1 μήνα προσφέρει τα πάντα χωρίς ακρότητες. Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη χρήση του και άξιζε το μικρό κόστος αγοράς του.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
για ανεμιστήρα οροφής μήπως βοηθήσει λίγο την κατάσταση.Το AC μπορεί να προσφέρει κάποιες στιγμές δροσιάς αλλά προσφέρει και άλλα πολλά αρνητικά (και ιδιαίτερα στο περιβάλλον).
Μακάρι να σκέφτονταν όλοι έτσι αλλά έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση ο καθένας κοιτάει πως θα σωθεί..
Όταν έχει 46 βαθμούς έξω δε μπορείς να πεις στον άλλο να μην ανάβει το a/c..
Πρέπει να γίνει κάτι πολύ δραστικό για το περιβάλλον,στην ανάγκη ας απαγορεύσουν και τα αυτοκίνητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.. -
-
μπα, εγω το ειχα στους 19..
-
Πάντως αυτό το σημερινό δεν μου έχει ξανατύχει. Βγήκα ποτάμι με τη μηχανή και όσο πιο γρήγορα πήγαινα, τόσο πιο πολύ καιγόμουν. Μιλάμε για κάψιμο όμως, όχι αστεία, σε μια φάση μουδιασαν τα χέρια μου από τον καυτό αέρα. Εννοείται ότι με τη ζελατίνα ανοιχτή τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα απ' οτι όταν την έκλεινα...
-
Προχτές στην εθνική προς Ρίο είδα 42 βαθμούς...
Αλλα παράθυρο for the win, το Α/C στα 5 λεπτά μου προκαλεί πονοκέφαλο...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
:lol:Πάντως αυτό το σημερινό δεν μου έχει ξανατύχει. Βγήκα ποτάμι με τη μηχανή και όσο πιο γρήγορα πήγαινα, τόσο πιο πολύ καιγόμουν. Μιλάμε για κάψιμο όμως, όχι αστεία, σε μια φάση μουδιασαν τα χέρια μου από τον καυτό αέρα. Εννοείται ότι με τη ζελατίνα ανοιχτή τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα απ' οτι όταν την έκλεινα...
Σε αυτούς που νομίζουν ότι οι ανεμιστήρες κάνουν δουλειά πες τα.
-
Και για εμένα ήταν η πρώτη φορά που η θερμοκρασία του αυτοκινήτου ήταν μικρότερη όσο το είχα παρκαρισμένο. Έγραφε 41,5 όταν μπήκα και μετά που ξεκίνησα έφτασε έως του 44.
Το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο το ανάβω αρκετά κυρίως γιατί το κινώ με την οικογένεια και δεν θέλω η μικρή μου να πάθει τίποτε. Στο σπίτι δεν υπάρχει κλιματιστικό και δεν θα υπάρξει.
-
Λέω «ναι» στο a/c. Ο κόσμος ζεσταινόταν και παλιότερα. Κάποτε λοιπόν εφηύρε το κλιματιστικό. Είναι ανάλογο με το καλοριφέρ - ο κόσμος κρύωνε ανέκαθεν, κάποτε εφηύρε μια συσκευή για να ζεσταίνεται. Δε νομίζω λοιπόν ότι γίναμε περισσότερο «μη μου άπτου» στις μέρες μας. Ούτως ή άλλως οι τιμές πλέον είναι εξευτελιστικές (για a/c σπιτιού) ενώ τα αυτοκίνητα το διαθέτουν στον standard εξοπλισμό.
Ευχαριστώ τον πατέρα μου που είχε τη φαεινή ιδέα να τοποθετήσει aftermarket a/c στο Tempra (είχε αναπνευστικά προβλήματα και η ζέστη σε συνδυασμό με τα καυσαέρια δεν του έκανε καλό). Όταν οδηγώ αυτό το αυτοκίνητο το καλοκαίρι αισθάνομαι τόσο χαλαρός, δε με νοιάζει να φτάσω γρήγορα ποτέ στον προορισμό μου και το κυριότερο φτάνω «ατσαλάκωτος».
(next step οι αισθητήρες παρκαρίσματος όταν με το καλό γυρίσω Ελλάδα - δε βλέπω τπτ πίσω όταν παρκάρω - μετά θα γίνει το καθημερινό μου αυτοκίνητο.)
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ