Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Μαγικά Βελτιωτικά
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Μαγικά Βελτιωτικά
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 3 / 5
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    5
    84
    4041
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • V
      vasilios last edited by

Ο χρήστης predator έγραψε:

0-100: 10,9
      ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 195+ km/h

συγνωμη ρε παιδια αλλα λιγα δεν ειναι 195 για αμαξι με πολυ καλη αεροδυναμικη και 120 αλογα ??

καλα το 10,9 ειναι πολυ χαλια (το πρωτο laguna με 115 αλογα και πολυ περισσοτερα κιλα εκανε λιγοτερο) αλλα εννοειται πως δεν παιρνεις και αναλογη ροπη οποτε ειναι δικαιολογημενο με βαση το τι δηλωνει ο βελτιωτης

οσο για τον καραγκιοζακο τον daras μαλλον δεν εχει καμια σχεση με το θεμα που συζηταμε

Pred δεν νομίζω ότι είναι παράλογο, αν -όπως θυμάμαι- η πέμπτη του Astra είναι πολύ μακρυά. Αν δεν φτάνει στις 6500+ στροφές που αρχίζει να φαίνεται η βελτίωση, τότε γιατί να είναι διαφορετική η τελική από του νορμάλ;

Όσο για το Δάρα, ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι, έχω ακούσει ανθρώπους που μείνανε ικανοποιημένοι.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • P
        predator last edited by

μα αν δουλευει πανω απο 6500 για να θεωρηται οτι δουλευει πρεπει να φτανει τουλαχιστον 7500 (και λιγο ειπα) οποτε και με 4η η τελικη πρεπει να ειναι παραπανω...

οσο για τον δαρα δεν κρινεται ο μηχανικος απο την ευχαριστηση που προσφερει στους πελατες (ετσι κρινεται ο ηθοποιος) αλλα απο την σοβαροτητα της δουλειας του για καποιο συγκεκριμενο κοστος και απο την συμπεριφορα του γενικα προς τους ενδιαφερομενους
        γιαυτο και τωρα οι πωλησεις του πεφτουν οπως το ελληνικο χρηματιστηριο και δινει κατι προσφορες στα περιοδικα του τυπου 'οι 100 τυχεροι που θα βαλουν κιτ του δαρα με 30-40% κατω'

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • S
          s3 last edited by

Kαι για να συνεχισουμε με τα μαγικα βελτιωτικα,η διαφημιση του bmc λεει δινει:
          +8 αλογα στο ibiza 1.4 100 ps
          +7 αλογα στο golf 1.6 16v
          +9 sto rallye κλπ

Επισης το καινουριο φρουτο ειναι οι εξατμισεις bosal οπου με full συστημα υποσχονται +7,+10 +13 αλογα αναλογα το μοτερ.
          Και ολα αυτα με 280 ευρω

• K
            kpsig moderator last edited by

Diabazo prosektika ti exei graftei...
            ELEOS. Kai i theoria ipervoliki, alla kai i praksi,,,

Ego exo ena ZX me moter apo Rallye 8V 1.6 me anevasmeno avance, teliko eleuthero, eisagogi aera dikis mou patentas (:-)), mpouzakia apo 1,3 Rallye kai mpolikes Venzines.
            Astra 1,4 prothima exo vrei para polla. Se ethnikes mou kanei entiposi pou exoun ipsili teliki taxitita (auta). Alla mexri tin teliki.... Mapa to karpouzi
            Meta oloi oi idioktites aporousan, eidika otan evlepan to 1,4 sto plai 🙂
            Repriz, apo stasi,,, tipote.
            Ta 1,6 episis 🙂

• S
              stormold last edited by

Ο χρήστης S3 έγραψε:
              Επισης το καινουριο φρουτο ειναι οι εξατμισεις bosal οπου με full συστημα υποσχονται +7,+10 +13 αλογα αναλογα το μοτερ.
              Και ολα αυτα με 280 ευρω

Δεν ξέρω αν δίνουν τόσα άλογα στο αυτοκίνητο ... αλλά εγώ πήγα και τις είδα από κοντά τις εξατμίσεις αυτές ... που είναι η Brospeed της Bosal
              Τα ΚΙΤ που λένε είναι για συγκεκριμένα αυτοκίνητα κυρίως Αμερικάνικα, Ιαπωνικά, Κορεάτικα αλλά και Ευρωπαϊκά που κυκλοφορούν στην Αμερική ... και για τα ΚΙΤ περιλαμβάνουν και δυναμομέτρηση στις τιμές ...

Οι τιμές είναι απλά φοβερές ... η εγγύηση 5ετής με δωρεάν έλεγχο κάθε χρόνο για 5 χρόνια , ενώ υπάρχουν και Universal τελικά καζανάκια με πληθώρα από μπούκες για όλα τα αυτοκίνητα ... και σε τρελές, πραγματικά, τιμές ...

Λοιπόν, εγώ πορώθηκα τόσο, που το ASTRA πλέον φοράει ένα τελικό καζανάκι με διπλή απόληξη DTM (2x86mm) στην τρελή τιμή των 170euro ...

Ο ήχος είναι απλά υπέροχος ... πολύ βαθύ μπάσο όχι ενοχλητικό ... Για βελτίωση δεν μπορώ να ισχυριστώ κάτι γιατί μόνο από το βαθύ μπάσο ψυχολογικά μου δίνει την αίσθηση ότι κέρδισε κάτι στις χαμηλές ...

Φυσικά οι άνθρωποι εκεί 'ξήγηθηκαν σπαθί' λέγοντας να μην περιμένω να κερδίσω και 10 άλογα ... τα οποία όμως τα κερδίζουν τα ΚΙΤ ... (κουβέντες της επίσημης Brospeed και όχι των Ελλήνων)

1. Γιατί όμως τα κερδίζουν τα ΚΙΤ ?
                Απλά γιατί έπιασαν κάποια συγκεκριμένα μοντέλα που βγάζουν καλά άλογα π.χ. LANOS, GOLF Turbo, Clio κλπ ... και μελέτησαν την εξαγωγή και έβγαλαν αντίστοιχα φουλ ΚΙΤ (χταπόδι, σωλήνες, καζάνια) ...

2. Γιατί είναι φτηνά ?
                Αν και η BOSAL είναι Αμερικάνικη η Borspeed που βγάζει τα βελτιωτικά συστήματα εξατμίσεων έχει το Εργοστάσιο της στην Νότια Αφρική ... δηλαδή φτηνή παραγωγή άρα και χαμηλές τιμές ... http://www.bosalperformance.com
                http://www.bosal.com/
                http://www.bosal.co.za/
                http://www.bosal.co.za/brospeed/index.html

Τέλος πάντων σημασία έχει ότι ένας ξένος επώνυμος οίκος ήρθε στην Ελλάδα και προσφέρει τα προϊόντα του (επιτέλους) σε χαμηλές τιμές ...

• S
                stormold last edited by

Ο χρήστης kpsig έγραψε:
                Ta 1,6 episis 🙂

Εχεις δει πολλά 1600 στο δρόμο ... ? ? ?
                Που τα είδες να πάω να τα δω και εγώ ? ? ?

Οχι τίποτα άλλο, αλλά να ξέρεις ότι το 1600 έρχεται μόνο με παραγγελία και αναμονή 2-4 μήνες ... γιατί κανείς δεν το παίρνει στην Ελλάδα ...

Εγώ πάντως δεν έχω δει ποτέ 1600 στο δρόμο ...

• S
                  s3 last edited by

Vini, σωστα τα λες για τις bosal!
                  Το εψαξα και εγω λιγο και ειδα οτι οι ανθρωποι ειναι σωστοι επαγγελματιες.
                  Οσοσ για τα αλογα,ναι μεν προσφερυν δυναμομετρηση αλλα η αληθεια θα λαμψει σε ανεξαρτητο δυναμομετρο.
                  Το κιτ της brospeed φορανε και τα almera challenge οπου εκει αποδεδειγμενα δουλευει!

Για το 206 1.6 ειχαν κανενα τελικο,μηπως κοιταξες?
                  Βασικα δε θελω θορυβο,το μπασακι μου αρεσει.
                  sps.

• S
                    stormold last edited by

Ο χρήστης S3 έγραψε:
                    Vini, σωστα τα λες για τις bosal!
                    Το εψαξα και εγω λιγο και ειδα οτι οι ανθρωποι ειναι σωστοι επαγγελματιες.
                    Οσοσ για τα αλογα,ναι μεν προσφερυν δυναμομετρηση αλλα η αληθεια θα λαμψει σε ανεξαρτητο δυναμομετρο.
                    Το κιτ της brospeed φορανε και τα almera challenge οπου εκει αποδεδειγμενα δουλευει!

Για το 206 1.6 ειχαν κανενα τελικο,μηπως κοιταξες?
                    Βασικα δε θελω θορυβο,το μπασακι μου αρεσει.
                    sps.

Έχεις δίκιο για την δυναμομέτρηση ... αλλά οι τιμές είναι τόσο χαμηλές και η εγγύηση τόσο δυνατή που υποσκελίζει το θέμα απόδοσης ...

Το σίγουρο είναι ότι κάτι θα κερδίσεις ... αλλά ποιο σύστημα εξάτμισης σε άλλη μάρκα θα έδινε καλύτερα αποτελέσματα ? Σε θόρυβο ίσως, αλλά σε απόδοση ... οι διαφορές είναι αμελητέες ... και το κόστος σε άλλες μάρκες τεράστιο ... Ακόμη και οι Ελληνικές είναι ποιο ακριβές ...

Για το 206 που ρώτησα έτοιμο σύστημα δεν υπάρχει (γιατί δεν κυκλοφορούν τα PEUGEOT στην Αμερική) ... Υπάρχει όμως σύστημα ανοξείδωτα σωλήνες-καζάνια ελεύθερα και χιλιάδες μπούκες με κόστος ολικό μέχρι 250euro ... ανάλογα το καζανάκι και το σχέδιο μπούκας ...

Ενας φίλος πηγε για να βάλει στην XSARA 1600/16v ... τελικό ελεύθερο ... και του πρότειναν ΔΟΚΙΜΗ ΕΠΙΤΟΠΟΥ 4 καζανάκια για να ακούσει τον ήχο, (βλέπεις είναι οικογενειάρχης... ) και με μπούκα 102mm τελική τιμή 140euro!...! 5 χρόνια γραπτή εγγύηση της Brospeed για εργασίες, εξάτμιση, συνδέσεις και δωρεάν έλεγχο κάθε χρόνο ...

Εγώ έχω μείνει από την δική μου εξάτμιση 1000% ευχαριστημένος ... και σκέψου ότι έχω βάλει καζανάκι διπλό αφού βγάζει διπλή απόληξη ... Ο ήχος της είναι ανεπανάληπτος και το βαθύ διακριτικό μπάσο μου θυμίζει Ιταλικό ταμπεραμέντο ....

Υ.Γ. Οταν πήγα ... είχαν στο κεντρικό κατάστημα (αντιπροσωπεία) το νέο Micra και του έβαζαν πάνω το νέο σύστημα εξαγωγής για να το βγάλουν Challenge σύντομα ... Εκείνη την στιγμή το δυναμομετρούσαν. Aπό ότι μου είπαν δεν διαφέρει και πολύ από το προηγούμενο ... σε αποδόσεις ...

• K
                      kpsig moderator last edited by

Exo dei tria tessera. Ola sedan

• V
                        vg last edited by

Αγαπητοί φίλοι
                        Έχω προσωπικη εμπειρια απο το κιτ του DBILAS για το ASTRA 1.6 16V μια και το είχα τοποθετλησει στο ASTRA με κινητηρα Ζ που ειχα μεχρι πριν απο 4 μηνες. Τοποθετηθηκε τον Μαϊο του 2002 και πραγματικά έκανε δουλειά οπως λένε. Δεν ξερω ποσους ιππους πηρε ο κινητηρας αλλα ημουν ικανοποιημένος με την αισθηση που ειχε η λειτουργια του. Οταν πρωτομπηκε το κιτ εννιωσα οτι το αυτοκινητο 'ξεμπουκωσε'! Απο τις 3000 στροφες τραβουσε καλυτερα και μετα τις 4000 ηταν το κατι αλλο σχετικα με το πριν. Τον κοφτη στις 7300 τον επιανα ανετα και χωρις πολυ ζορι... (αντιθετα απο πριν που για να δω κοφτη βογγουσα). Δυστυχως δεν το δυναμομετρησα αλλα σε κοντριτσα στα φαναρια με ALFA 156 1.6 ειδα οτι μεχρι τα 150 χλμ/ω ημασταν μαζι και μετα αρχισα να φευγω μπροστα αρκετα γρηγορα μεχρι την τελικη των 210+ που ειχα στο κοντερ. Το προβλημα ομως με τα ASTRA ειναι τα φρενα κατα πρωτο λογο και η ανεση σε συνδιασμο με το κρατημα που δεν εχει τουλαχιστον το sport.
                        Ετσι αποφασισα να το δωσω (μια και εκανα οικογενεια και η γυναικα γκρινιαζε για τις τρεις πορτες) και να παρω τη LAGUNA 1.8 EXPRESSION που ΚΑΙ φρενα εχει φοβερα ΚΑΙ κρατημα το ιδιο με το OPEL και ανεση εχει σε αλλο επιπεδο. Ομως ειναι βαρυ και θελει παραπανω ιππους. Μηπως εχετε καμια ιδεα;
                        Ευχαριστω
                        Βασιλης

• S
                          stormold last edited by

Ο χρήστης vg έγραψε:
                          Αγαπητοί φίλοι
                          Έχω προσωπικη εμπειρια απο το κιτ του DBILAS για το ASTRA 1.6 16V μια και το είχα τοποθετλησει στο ASTRA με κινητηρα Ζ που ειχα μεχρι πριν απο 4 μηνες. Τοποθετηθηκε τον Μαϊο του 2002 και πραγματικά έκανε δουλειά οπως λένε. Δεν ξερω ποσους ιππους πηρε ο κινητηρας αλλα ημουν ικανοποιημένος με την αισθηση που ειχε η λειτουργια του. Οταν πρωτομπηκε το κιτ εννιωσα οτι το αυτοκινητο 'ξεμπουκωσε'! Απο τις 3000 στροφες τραβουσε καλυτερα και μετα τις 4000 ηταν το κατι αλλο σχετικα με το πριν. Τον κοφτη στις 7300 τον επιανα ανετα και χωρις πολυ ζορι... (αντιθετα απο πριν που για να δω κοφτη βογγουσα).

Mπορείς να μου πεις που έβαλες το ΚΙΤ , και πόσο κόστισε η φάση ?

Εβαλες και τους εκκεντροφόρους ?

• V
                            vg last edited by

Το κιτ τοποθετηθηκε στην OPEL Mac Motors στην Καβαλα και κοστισε Ε1600. Τους εκκεντροφορους δεν τους εβαλα, μονο την εισαγωγη και τον εγκεφαλο αλλαξα.

Βασιλης

• S
                              stormold last edited by

Ο χρήστης vg έγραψε:
                              Το κιτ τοποθετηθηκε στην OPEL Mac Motors στην Καβαλα και κοστισε Ε1600. Τους εκκεντροφορους δεν τους εβαλα, μονο την εισαγωγη και τον εγκεφαλο αλλαξα.

Βασιλης

σε ευχαριστώ ...

• P
                                powerkan last edited by

ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
                                ΕΙΜΑΙ 'ΝΕΟΣ' ΣΤΟ FORUM ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.
                                ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΤΕΡ 1.6 16V KΑΙ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.
                                ΠΕΡΝΩ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΤΟΥ RALLYE.
                                ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΤΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΟΡΙΑΚΑ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΑ 170PS ΜΕ ΜΑΜΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ.
                                ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΡΑΠΕΤΑΛΟΥΔΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ.
                                ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΟΚΙΝΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΧ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΟΥΚΟΥ(ΤΡΕΧΕΙ DRAGSTER) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ MOTER ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΠΗ ΜΕ ΤΕΤΡΑΠΕΤΑΛΟΥΔΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 220PS ΣΤΡΟΦΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ 9500RPM. ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ ΑΜΑΞΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ 12,282SEC ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΙΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 0-402 ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.
                                ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ.

• P
                                  predator last edited by

Ο χρήστης POWERKAN έγραψε:
                                  ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
                                  ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΤΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΟΡΙΑΚΑ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΑ 170PS ΜΕ ΜΑΜΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ.
                                  ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΡΑΠΕΤΑΛΟΥΔΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ.
                                  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΟΚΙΝΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΧ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΟΥΚΟΥ(ΤΡΕΧΕΙ DRAGSTER) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ MOTER ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΠΗ ΜΕ ΤΕΤΡΑΠΕΤΑΛΟΥΔΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 220PS ΣΤΡΟΦΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ 9500RPM. ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ ΑΜΑΞΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ 12,282SEC ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΙΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 0-402 ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

αυτα που λες δε νομιζω οτι τα αμφισβητει κανενας
                                  το θεμα ειναι τι χρηστικοτητα εχει ενας κινητηρας με μεγιστη ισχυ στις >9000rpm (για να βγαινει η ισχυς που λες) και προφανως τι αξιοπιστια
                                  εδω πολλα αμαξια δεν αντεχουν το 400αρι του αγωνα και σπανε οχι να βγουν για χρηση στο δρομο

• P
                                    periperg last edited by

Ο χρήστης predator έγραψε:

ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

.220 ps !!! o πιπο τον εφτιαξε?

αυτα που λες δε νομιζω οτι τα αμφισβητει κανενας
                                    το θεμα ειναι τι χρηστικοτητα εχει ενας κινητηρας με μεγιστη ισχυ στις >9000rpm (για να βγαινει η ισχυς που λες) και προφανως τι αξιοπιστια
                                    εδω πολλα αμαξια δεν αντεχουν το 400αρι του αγωνα και σπανε οχι να βγουν για χρηση στο δρομο

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • P
                                      powerkan last edited by

To θέμα μας εδώ απο οτι κατάλαβα δεν είναι η αξιοπιστία και η στρωτή λειτουργία αλλά τι μπορεί να κάνει το εν λόγω μοτερ με ατμοσφαιρικό τρόπο.
                                      Για την αξιοπιστία πρέπει να πώ οτι εφόσον η μετατροπή είναι σωστή και ολκληρωμένη δεν νομίζω οτι τίθεται θέμα.
                                      Οσο για την ομαλή λειτουργία , μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!
                                      Οταν αναβαθμίζουμε τον κινητήρα ενός Rallye ή VTS στα 160Ps ας πούμε, είναι πρακτικά αδύνατο να πετύχουμε ομαλή λειτουργία σε όλο το φάσμα των στροφών. Αυτό όμως είναι λογικό και αναμενόμενο.

• E
                                        emmanoyhl last edited by

Το έχω αναφέρει και σε άλλο παρεμφερές θέμα αλλά εδώ πιστεύω ότι ταιριάζει καλύτερα. Έχει κανείς δοκιμάσει πρόσθετα κινητήρα τύπου Slik 50 που υπόσχονται κάλυψη των φθορών σε ταλαιπωρημένους κινητήρες, αθόρυβη λειτουργία και μείωση κατανάλωσης? Κάνουν ότι υπόσχονται και αν ναι στα πόσα χιλιόμετρα πρέπει να τοποθετούνται?

• V
                                          vasilios last edited by

Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
                                          Το έχω αναφέρει και σε άλλο παρεμφερές θέμα αλλά εδώ πιστεύω ότι ταιριάζει καλύτερα. Έχει κανείς δοκιμάσει πρόσθετα κινητήρα τύπου Slik 50 που υπόσχονται κάλυψη των φθορών σε ταλαιπωρημένους κινητήρες, αθόρυβη λειτουργία και μείωση κατανάλωσης? Κάνουν ότι υπόσχονται και αν ναι στα πόσα χιλιόμετρα πρέπει να τοποθετούνται?

Μανώλη,

Υπάρχει στο internet μια ολόκληρη σειρά από εκθέσεις ανεξάρτητων ερευνητικών κέντρων, οι οποίες κατά βάση απομυθοποιούν τέτοια προϊόντα. Μπες στο google και γράψε 'Engine Oil Bible', θα σε βγάλει σε ένα site απ'όπου μπορείς να ξεκινήσεις την έρευνά σου.

Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος. Ο μηχανικός μου έβαζε Slick 50 σε ένα Alfasudάκι που είχε, του οποίου του έπινε το αίμα και όταν, στα 280.000 χιλιόμετρα άνοιξε τον κινητήρα για να κάνει κάποιες μαϊμουδιές, δεν πίστευε στα μάτια του: ήταν σαν καινούργιος! Δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω, πάντως έβαζε Slick πολύ πιο τακτικά απ'τα συνιστώμενα και αδιαλείπτως.

Έχω χρησιμοποιήσει Slick χωρίς όμως να παρατηρήσω κάτι το εντυπωσιακό. Μπορεί βέβαια η διαφορά να φαίνεται μετά από πολλές εφαρμογές. Το σίγουρο είναι επίσης, ότι μόνο σε παλιά αυτοκίνητα μπορείς να δεις κάτι μετρήσιμο, για ένα καινούργιο πιστεύω ότι χάνεις τα λεφτά σου.

• H
                                            hunter last edited by

Κάποτε είχα βάλει slick50 στό 1200 πού φορούσε τό καντετάκι μου,καί τό μόνο πού είχα παρατηρήσει ήταν μιά πιό ήσυχη λειτουργεία τού.Θά μού πείς τώρα,τί περίμενες νά δείς σέ ένα 'ψόφιο'1200άρι;Ελα ντέ!!!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 3 / 5
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ