-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ευχαριστώ για το συρματόπλεγμα.επίσης θέλω να ρωτήσω... η κοντινότερη κολώνα της δεή είναι στα 200 μέτρα... πόσο κοστίζει η μεταφορά ρεύματος? πόσο θα κοστίσει να βάλουν κολώνες κ πόσες θα είναι αυτές? νομίζω κάθε 50 μέτρα χρειάζεται μια κολώνα. πόσο κοστίζει όμως?
θέλεις να βάλεις ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα?
-
δεν είναι κακή ιδέα!!!
για καλό σκοπό το θέλω!!!
-
μια οικοδομη ειναι στα τσιμεντα, τουβλα εδω και 23 χρονια...
υπαρχει περιπτωσει να εχει καταστραφη δομικα και να εχουν χασει την αντοχη τους τα υλικα λογο βροχης, χιονιου κλπ
επιδη ειμαι ασχετος ...
υπαρχει προβλημα ?
τι κανουμε σε αυτες τις περιπτωσεις
υπαρχουν καποια τεστ που τσεκαρεις τα τουβλα, τις κολωνες και τα σιδερα ?
να πω οτι ειναι μονοκατοικια 200τμ ισογειο + 200τμ 1ος οροφος μονο τσιμεντα, τουβλα και βρησκεται στην Β.Ελλαδα δηλ βροχες, χιονια, παγωνιες, κρυο κλπ.
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
μια οικοδομη ειναι στα τσιμεντα, τουβλα εδω και 23 χρονια...υπαρχει περιπτωσει να εχει καταστραφη δομικα και να εχουν χασει την αντοχη τους τα υλικα λογο βροχης, χιονιου κλπ
επιδη ειμαι ασχετος ...
υπαρχει προβλημα ?
να πω οτι ειναι μονοκατοικια 200τμ ισογειο + 200τμ 1ος οροφος μονο τσιμεντα, τουβλα και βρησκεται στην Β.Ελλαδα δηλ βροχες, χιονια, παγωνιες, κρυο κλπ.
ΟΧΙ, εκτος αν δεις τιποτα ρηγματωσεις στα τουβλα που χρηζει επισκευης ο τοιχος.
Τσεκαρε και για ρωγμωσεις στα μπετα(σκελετο) οπτικα.
Αν βρεις κατι τα ξαναλεμε. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
μια οικοδομη ειναι στα τσιμεντα, τουβλα εδω και 23 χρονια...
υπαρχει περιπτωσει να εχει καταστραφη δομικα και να εχουν χασει την αντοχη τους τα υλικα λογο βροχης, χιονιου κλπ
επιδη ειμαι ασχετος ...
υπαρχει προβλημα ?
ΟΧΙ, εκτος αν δεις τιποτα ρηγματωσεις στα τουβλα που χρηζει επισκευης ο τοιχος.
Τσεκαρε και για ρωγμωσεις στα μπετα(σκελετο) οπτικα.
Αν βρεις κατι τα ξαναλεμε.tnx...
-
Αν χρειάζεται να βγάλεις άδεια για να το τελειώσεις (πολύ πιθανό) θα έχεις ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τα στατικά γιατί ο υπολογισμός πρέπει να γίνει με το νέο κανονισμό και δεν θα επαρκούν οι κολώνες/δοκάρια/πλάκες/θεμέλια που έχεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν χρειάζεται να βγάλεις άδεια για να το τελειώσεις (πολύ πιθανό) θα έχεις ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τα στατικά γιατί ο υπολογισμός πρέπει να γίνει με το νέο κανονισμό και δεν θα επαρκούν οι κολώνες/δοκάρια/πλάκες/θεμέλια που έχεις.Για 1 όροφο μόνο, δύσκολα θα έχει πρόβλημα. Ανανέωση της παλαιάς άδειας θα κάνει, ακόμα και δίχως κολώνες αν ήταν θα μπορούσε να την στερεώσει σχετικά εύκολα.
-
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα παλιά κτίρια. Ακόμα και προσθήκη πλυσταριού στο δώμα να θέλεις να κάνεις, πρέπει να ελεγθεί ΟΛΟ το κτίριο με το νέο κανονισμό και προφανώς δεν επαρκεί (κάνεις κάτι αλχημείες με δήθεν σιδηροκατασκευές στο δώμα κλπ).
Με 1 όροφο είναι πιο εύκολα τα πράγματα αλλά αν δεν βγαίνουν τα στατικά; Στις κολώνες/δοκάρια μπορείς να βάλεις μανδύες αλλά στη θεμελίωση δύσκολα. Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός και δεν είμαι σίγουρος γι αυτά, αλλά ξέρω ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα παλιά.
Επίσης δε ξέρω αν μπορείς να κάνεις ανανέωση μετά από 23 χρόνια
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα παλιά κτίρια. Ακόμα και προσθήκη πλυσταριού στο δώμα να θέλεις να κάνεις, πρέπει να ελεγθεί ΟΛΟ το κτίριο με το νέο κανονισμό και προφανώς δεν επαρκεί (κάνεις κάτι αλχημείες με δήθεν σιδηροκατασκευές στο δώμα κλπ).Με 1 όροφο είναι πιο εύκολα τα πράγματα αλλά αν δεν βγαίνουν τα στατικά; Στις κολώνες/δοκάρια μπορείς να βάλεις μανδύες αλλά στη θεμελίωση δύσκολα. Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός και δεν είμαι σίγουρος γι αυτά, αλλά ξέρω ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα παλιά.
Επίσης δε ξέρω αν μπορείς να κάνεις ανανέωση μετά από 23 χρόνια
Μα εδω δε μιλαμε για προσθηκη, ή κατι καινουριο.
Ειναι συνεχιση εργασιων δλδ σοβατισματα, βαψιματα, πλακοστρωσεις κλπ.
Το μονο που θα χρειαστει ειναι μια αναθεωρηση αδειας -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Το μονο που θα χρειαστει ειναι μια αναθεωρηση αδειαςΣε μερικές πολεοδομίες μπορεί να γίνει αυτό (με υπεύθυνες δηλώσεις για τα μπετά κλπ) σε άλλες δεν δέχονται και χρειάζεται νέα άδεια. Δεν είναι σίγουρο ότι μπορείς να αναθεωρήσεις την άδεια.
-
Για πρίζες / διακόπτες και παρεμφερή τι προτείνετε?
Εχω δει legrand, siemens, ABB, Geyer, Niko, Berker (αν θυμάμαι καλά).
Ποιά εταιρία εχει καλή ποιότητα και value for money?
Επίσης για δάπεδο πυλωτής που τώρα έχει το τσιμέντο της οικοδομής, ποιά είναι καλή λύση για κάτι καλαίσθητο, ανθεκτικό και με λογικό κόστος? Κάτι μου είπαν για βιομηχανικό δάπεδο...Eυχαριστώ.
Jacob -
έγω πήρα πρίζες Legrand και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Πήρα Valena Μπέζ για το σπίτι τους πιο απλούς γιατι νομίζω οτι ο διακόπτης πρέπει να χάνεται στον τοίχο και όχι να έχει ενεργό ρόλο στην διακόσμιση και
Galea ασημί για την κουζίνα που κάνει ωραίο αντίθεση με την ψηφίδα στον τοίχο. -
kai meis legrande exoume edw kai 15 xronia kai no prob
-
Εμενα μονο αυτοι μου αρεσουν,αλλα ειναι τσιμπημένοι στην τιμή.
http://www.siemens.hu/delta/img/delta_miro_uveg.gif -
Εμείς έχουμε Legrand σε σπίτι 2 χρόνων και η πλειοψηφία θέλει αντικατάσταση λόγω ξεφλουδίσματος του χρώματος.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εμείς έχουμε Legrand σε σπίτι 2 χρόνων και η πλειοψηφία θέλει αντικατάσταση λόγω ξεφλουδίσματος του χρώματος.Ποιά σειρά πήρες ;
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Για πρίζες / διακόπτες και παρεμφερή τι προτείνετε?
Εχω δει legrand, siemens, ABB, Geyer, Niko, Berker (αν θυμάμαι καλά).
Ποιά εταιρία εχει καλή ποιότητα και value for money?
Επίσης για δάπεδο πυλωτής που τώρα έχει το τσιμέντο της οικοδομής, ποιά είναι καλή λύση για κάτι καλαίσθητο, ανθεκτικό και με λογικό κόστος? Κάτι μου είπαν για βιομηχανικό δάπεδο...Eυχαριστώ.
JacobΚορυφαίοι είναι οι VIMAR....Για καταστάσεις πιο μυστήριες (πχ δομημένη καλωδίωση) σου δίνουν με τα κουτιά τους πολλές και ποικίλλες δυνατότητες...Είναι για πιο ψαγμένες και απαιτητικές δουλειές...
http://www.vimar.gr/Catalogue.htmΑλλιώς Legrand...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Εμείς έχουμε Legrand σε σπίτι 2 χρόνων και η πλειοψηφία θέλει αντικατάσταση λόγω ξεφλουδίσματος του χρώματος.
Ποιά σειρά πήρες ;
Δεν ξέρω, άλλος τις πήρε.
-
εμενα μου αρεσουν οι διακοπτες που εχουν ροοστατες. ειναι πολυ πρακτικοι γιατι μπορεις να αυξομειωνεις την ενταση του φωτος αναλογα με την επιθυμια σου.
σιγουρα οταν κανω δικο μου σπιτι τα παντα θα ειναι με ροοστατες
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
εμενα μου αρεσουν οι διακοπτες που εχουν ροοστατες. ειναι πολυ πρακτικοι γιατι μπορεις να αυξομειωνεις την ενταση του φωτος αναλογα με την επιθυμια σου.σιγουρα οταν κανω δικο μου σπιτι τα παντα θα ειναι με ροοστατες
... μέχρι να δείς οτι κάθε τέτοιος διακόπτης έχει 40-60 ευρώ....
Εγώ που είχα περίπου 110 διακόπτες στο σπίτι....
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ