-
Βαρετό και Μονακό είναι δύο λέξεις που δεν πάνε μαζί!
Απίστευτα τα μονοθέσια της McLaren σήμερα, κυριολεκτικά αλώνιζαν χωρίς να ιδρώνουνΟ Massa τελικά όχι απλά ήταν ελαφρύτερος του Hamilton - και όχι βαρύτερος/1 pit stop που διαβάσαμε εδώ - αλλά είχε παρόμοιο φορτίο καυσίμου με τον Alonso. Και πάλι ευχαριστημένοι πρέπει να είναι στη Ferrari, λίγους γύρους να είχαμε ακόμα και θα έτρωγε γύρο και ο Massa από Fernando/Lewis.
Ο Kimi πραγματικά ήταν αγνώριστος σήμερα, καμία σχέση με τον παλιό καλό Kimi στη McLaren.
Μπράβο στο Fisico, εμψυχώνει το ηθικό της Renault.
Γενικά το Μονακό δεν είναι ποτέ βαρετό - κατά τη γνώμη μου - διότι οι μπαριέρες είναι τόσο κοντά που τα πάντα αλλάζουν στη στιγμή. Εδώ φαίνεται ποιοι μπορούν να κινούνται διαρκώς στο όριο με τέλεια αυτοσυγκέντρωση και δε μιλάνε μόνο τα μονοθέσια (όσον αφορά την αεροδυναμική τους).
Καλή ξεκούραση σε όλους και ραντεβού στον Καναδά.
Go McLaren
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Ο Χαμιλτον ειναι ελαφρυτερος απο τον αλονσο κατα 2-3 γυρους.
Πραγματα που συνηγορουν σε αυτο ειναι οτι το 1.15.905 το εκανε στην αρχη του 20-λεπτου οντας ακομα γεματος απο καυσιμα, σε σχεση με το 1.16.2 του Αλονσο.
Στο τελος θα ειχε παρει με ευκολια την πολ αν δεν εκανε λαθος στη στροφη του Λεοντα (το οτι τον καθυστερησε ο weber το εξισωνω με την καθυστερηση του αλονσο απο το Ροζμπεργκ)
Επισης η φερραρι του μασα πρεπει να ειναι πιο βαρια απο τα μακλαρεν αλλα οχι πανω απο 3 γυρους σε σχεση με τον βαρυτερο απο μακλαρεν. Λογικα χωρις την καθυστερηση απο weber και ροζμπεργκ τα μακλαρεν θα απειχαν μισο τουλαχιστον δευτερολεπτο απο τον μασα δεδομενου οτι ο βραζιλιανος δεν αντιμετωπισε κινηση και κατα δηλωση του εκανε ενα καλο γυρο.
Στην εκκινηση τωρα απο πλευρας μακλαρεν νομιζω θα το παιξουνε safe με τον αλονσο και χαμιλτον να κρατανε τις θεσεις τους.
Μεγαλο ερωτηματικο ο καιρος αν και τελικα νομιζω δεν θα βρεξει(ισως καποια ψεκαδα κατα την διαρκεια του αγωνα)Ο Ron Dennis ειπε με νοημα οτι 'προφανως' χωρισαν τις στρατηγικες και ειναι πολυ ευχαριστημενοι με το αποτελεσμα. Αυτο ισως δε θα το ελεγε αν ο 'βαρυς' Alonso καθυστερουσε τον 'ελαφρυ' Lewis μπροστα απο τον ενδεχομενως βαρυτερο Massa αλλα αν ο βαρυτερος Lewis καθυστερουσε το Massa προς οφελος του ελαφρυτερου Alonso (οπως στη Μαλαισια). Παρομοιο σχολιο περι στρατηγικης εκανε και ο Lewis. Επισης στα Q1, Q2 και στα practice πριν τη στουκα τα stints του Lewis ηταν εφαμιλλα του Alonso ακομα και με βαρυ φορτιο. Βεβαια τα παραπανω μπορει να ειναι απλα εικασιες...
Τελικα ο συλογισμος μου ητανε λαθος. Αυτος που ητανε 3 γυρους βαρυτερος ητανε ο μικρος.Τεσπα.
Κατα τα αλλα ενας ακομα βαρετος αγωνας με μονο 3 εγκαταληψαντες και που? Στο σιδεροφαγο Μονακο. Που καταντησαμε....
Πλεον τα αυτοκινητα εχουν γινει τοσο προβλεψιμα και με το ελλεινο βαθμολογικο συστημα που δεν συγχωρει εγκαταληψεις και που δε δινει κινητρα για προσπεραση βλεπουμε ενα τραγικο επαναλαμβανομενο γυρο γυρο ολοι ασχετα αν η πιστα ευνοει ή οχι προσπερασματα.
Με τους κινητηρες να πρεπει να αντεξουν δυο αγωνες η αξιοπιστια ειναι πια πρωτη προταιρεοτητα για τις ομαδες με αποτελεσμα να μην βλεπουμε ουτε εγκαταληψεις ουτως ωστε να ανακατευετε εστω και τεχνητα η τραπουλα.
Και κατι αλλο...
Εκει στον Αλφα αν ακουτε...
Μαζεψτε την Σκλαβουνου! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πραγματικα ο αγωνας ηταν τραγικος!Δε θυμαμαι να ειδα καμια προσπεραση...εκτος απο τα ντουμπλαρισματα!Αρχιζω να καταληγω στο συμπερασμα οτι η φορμουλα 1 χωρις τον Σουμαχερ ειναι για κλαματα...Κ δεν το λεω επειδη ειμαι φανατικος υποστηρικτης του Σουμαχερ(μην αρχιζουμε δηλ παλι την κλασσικη διαμαχη),απλα βλεπω οτι πλεον οι αγωνες δεν εχουν κανενα ενδιαφερον.Οι υπαρχοντες οδηγοι ειναι σαν πιονακια που τους δινουν το αυτοκινητακι τους κ τους λενε θα κανετε αυτο,θα κανετε εκεινο κ τελος.Ακομα κ ο Μοντογια που δε τον συμπαθουσα ιδιαιτερα αρχιζει να μου λειπει...
Ενταξει,μπορει αυτοι να το διασκεδαζουν,να περνανε ωραια με τα κοτερα τους κ τα παρτυ τους αλλα δε νομιζω κανενας θεατης να ευχαριστιεται μ'αυτο που βλεπει...2000-2004 όταν μας έφευγε το σαγόνι από το χασμουρητό που ήσουν ανθρωπέ μου;
κατα τα άλλα για το Μονακό μιλάμε μάγκες...τι περιμένατε δηλ;
Toν περσινο αγωνα του Σουμαχερ στο Μονακο τον θυμαστε;;;Τελοσπαντων ας μην κολλησουμε σ'αυτο,απλα κατα τη γνωμη μου η φετινη χρονια ειναι απο τις πιο αδιαφορες...
-
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Πραγματικα ο αγωνας ηταν τραγικος!Δε θυμαμαι να ειδα καμια προσπεραση...εκτος απο τα ντουμπλαρισματα!Αρχιζω να καταληγω στο συμπερασμα οτι η φορμουλα 1 χωρις τον Σουμαχερ ειναι για κλαματα...Κ δεν το λεω επειδη ειμαι φανατικος υποστηρικτης του Σουμαχερ(μην αρχιζουμε δηλ παλι την κλασσικη διαμαχη),απλα βλεπω οτι πλεον οι αγωνες δεν εχουν κανενα ενδιαφερον.Οι υπαρχοντες οδηγοι ειναι σαν πιονακια που τους δινουν το αυτοκινητακι τους κ τους λενε θα κανετε αυτο,θα κανετε εκεινο κ τελος.Ακομα κ ο Μοντογια που δε τον συμπαθουσα ιδιαιτερα αρχιζει να μου λειπει...
Ενταξει,μπορει αυτοι να το διασκεδαζουν,να περνανε ωραια με τα κοτερα τους κ τα παρτυ τους αλλα δε νομιζω κανενας θεατης να ευχαριστιεται μ'αυτο που βλεπει...2000-2004 όταν μας έφευγε το σαγόνι από το χασμουρητό που ήσουν ανθρωπέ μου;
Toν περσινο αγωνα του Σουμαχερ στο Μονακο τον θυμαστε;;;Τελοσπαντων ας μην κολλησουμε σ'αυτο,απλα κατα τη γνωμη μου η φετινη χρονια ειναι απο τις πιο αδιαφορες...
σου απάντησα για την φετινή αδιάφορη χρονια ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εάν δεις την βαθμολογία ...με το 2000-2004. Εάν δεν το καταλαβαίνεις είναι δικό σου πρόβλημα.
/οφτόπικ
-
Άλλος ένας αγώνας φέτος που τον παράτησα στη μέση...Σιγά μην έχανα το χρόνο μου..
Και να έχω και τη σκλαβούνου αντί να είναι στις μεσημεριανές εκπομπές να σχολιάζει F1..
Γιατί δεν τρέχουν μόνο οι Μακλάρεν και ο Μάσσα να τελειώνουμε; : -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
σου απάντησα για την φετινή αδιάφορη χρονια ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εάν δεις την βαθμολογία ...με το 2000-2004. Εάν δεν το καταλαβαίνεις είναι δικό σου πρόβλημα.
/οφτόπικ
To '03 ήταν αδιάφορη χρονιά??? Όπως και να 'χει, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί φέτος. Πάντως οι αγώνες είναι σίγουρα τραγικοί....
-
@Elteo
Ωραια εχει βαθμολογικο ενδιαφερον αλλα σε λιγο θα βλεπουμε τους αγωνες για να κοιμομαστε πιο ευκολα το μεσημερι..
Μεχρι στιγμης δεν εχουμε δει καμια 'μαχη' .Ολοι απλα γυρνανε γυρω γυρω κ τερματιζουν οπως ξεκινησαν..Τουλαχιστον οι 'κορυφαιοι'..
Σημερα ο Speed απο 18ος νομιζω εφτασε 9ος -
Μάλλον το πιο βαρετό Μονακό της ιστορίας. Όχι τόσο λόγω της διαφοράς των πρώτων, όσο από την έλλειψη ατυχημάτων και εγκαταλήψεων.
Τρεις εγκαταλήψεις στο Μονακο πρέπει να είναι ρεκόρ.Όσον αφορά το αποτέλεσμα
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι κατεβάζουν τους αγώνες από torrents ο συγκεκριμένος θα ανεβεί στην κατηγορία ΧΧΧ.
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
@Elteo
Ωραια εχει βαθμολογικο ενδιαφερον αλλα σε λιγο θα βλεπουμε τους αγωνες για να κοιμομαστε πιο ευκολα το μεσημερι..
Μεχρι στιγμης δεν εχουμε δει καμια 'μαχη' .Ολοι απλα γυρνανε γυρω γυρω κ τερματιζουν οπως ξεκινησαν..Τουλαχιστον οι 'κορυφαιοι'..
Σημερα ο Speed απο 18ος νομιζω εφτασε 9οςok, αλλά η ένστασή μου είναι στο 'πιο αδιαφορή χρονιά'...
δεν είναι πώς να το κάνουμε...
-
1-2
όσο για την κόντρα Χάμιλτον-Αλόνσάρα νομίζω μίλησε η πείρα
Ποιες εντολές από Ντένις έλεγαν στόν άλφα
ήταν ξεκάθαρο ότι ο Χάμιλτον ΔΕΝ είχε τη φόρα να περάσει στην εκκίνηση.Απλά πήγε δεξιά ο άνθρωπος για να εκμηδενήσει την πιθανότητα να βουτήξει στην εσωτερική ο Μάσσα....
Πωωωωω τι αγωνιστική παιδεία έχουν μερικοί και μας λένε διάφορες αρλούμπες
''το πλήθος ζητοκραύγαζε περισσότερο πέρσυ με τον Σουμάχερ παρά με τον Αλόνσο φέτος'' - ναι καλά...ας τρέξει και ο Αλόνσο 16 χρόνια στην Φ1 και να δούμε πως θα ζητοκραυγάζουν και γι' αυτόνΡε τι βρήσκει να πει κάποιος....τόοοση ζήλεια πια
-
To πρωτα8λημα ειναι καλο εαν ε3αιρεσουμε τον σημερινο αγωνα που ηταν λιγο μονοτονος εξαιτιας της πιστας...
κατα τα αλλα φανηκε η Ρενο να ανεβαινει οπως φανηκε και η διαφορα των Μακλαρεν απο τα φεραρι...(Ισως επαιξε ρολο το μεγαλο μεταξονιο των κοκκινων δεν ξερω...)
Παμε στον επομενο αγωνα που σιγουρα θα εχει περισσοτερο ενδιαφερον!!! -
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
Και κατι αλλο...
Εκει στον Αλφα αν ακουτε...
Μαζεψτε την Σκλαβουνου!Και να έχω και τη σκλαβούνου αντί να είναι στις μεσημεριανές εκπομπές να σχολιάζει F1..
:Αυτή η Σκλαβούνου είναι απαράδεκτη. Που την βρήκαν? Έλεος. Θα σταματήσω να βλέπω F1 αμα συνεχίσει πολύ καιρό.
Κατά τα άλλα ο αγώνας πολύ βαρετός.. Σταμάτησα και εγώ να τον βλέπω απο τα μισά είχα αναμένη απλά την τηλεόραση να ακούω μήπως γίνει τίποτα ενδιαφέρον.. -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
:yahoo:
1-2
όσο για την κόντρα Χάμιλτον-Αλόνσάρα νομίζω μίλησε η πείρα
Ποιες εντολές από Ντένις έλεγαν στόν άλφα
ήταν ξεκάθαρο ότι ο Χάμιλτον ΔΕΝ είχε τη φόρα να περάσει στην εκκίνηση.Απλά πήγε δεξιά ο άνθρωπος για να εκμηδενήσει την πιθανότητα να βουτήξει στην εσωτερική ο Μάσσα....
Πωωωωω τι αγωνιστική παιδεία έχουν μερικοί και μας λένε διάφορες αρλούμπες
''το πλήθος ζητοκραύγαζε περισσότερο πέρσυ με τον Σουμάχερ παρά με τον Αλόνσο φέτος'' - ναι καλά...ας τρέξει και ο Αλόνσο 16 χρόνια στην Φ1 και να δούμε πως θα ζητοκραυγάζουν και γι' αυτόνΡε τι παπ***ριες βρήσκει να πει κάποιος....τόοοση ζήλεια πια
+1
Τακη αυτο καποτε πρεπει να σταματησει.
Ενταξει δεν το πας το αλονσο το καταλαβαμε.
Προσπαθησε ομως επειδη σε ακουνε και αλλοι με διαφορετικα πιστευω να εισαι οσο το δυνατο πιο αντικειμενικος. -
οσοι λενε για team orders , ο τακης τη γνωμη του λεει , δε πα να πει οτι ισχυει κιολας.
η μονη ευκαιρια του Χαμιλτον ηταν στα δοκιμαστικα , στον αγωνα δεν ειχε καμια τυχη , μαλλον ειχε τυχη που τερματισε με τοσα γλυστριματα.
Anyway, η ferrari χανει το τρενο...
Α , και μη ξανακουσω ρε παιδια για το γαμημενο το wheelbase , ελεος ρε γμτ.
Ο αγωνας δεν ειχε ουτε ενα προσπερασμα.Η ελλειψη εγκταλειψεων 100% φυσιολογικη και αναμενομενη κατ'εμε.
ΑΛΛΑ μη παραπονιεστε , παντα υπηρχαν αγωνες βαρετοι , παρελασεις τουλαχιστον τωρα υπαρχει βαθμολογικο ενδιαφερον. -
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
Τακη αυτο καποτε πρεπει να σταματησει.
Ενταξει δεν το πας το αλονσο το καταλαβαμε.
Προσπαθησε ομως επειδη σε ακουνε και αλλοι με διαφορετικα πιστευω να εισαι οσο το δυνατο πιο αντικειμενικος.- το ειρωνικό σχολιάκι του για το ότι στέρεψαν τα ζωάκια για τους πανηγυρισμούς...
τι να κάνουμε...Τάκη...ο άνθρωπΑς είναι μεσογειακός τύπος!
Σκέψου έλληνα στην θέση του και θα καταλάβεις...και κωλοτούμπες θα έκανε άλλος. -
Ο χρήστης patro έγραψε:
οσοι λενε για team orders , ο τακης τη γνωμη του λεει , δε πα να πει οτι ισχυει κιολας.η μονη ευκαιρια του Χαμιλτον ηταν στα δοκιμαστικα , στον αγωνα δεν ειχε καμια τυχη , μαλλον ειχε τυχη που τερματισε με τοσα γλυστριματα.
Ο αγωνας δεν ειχε ουτε ενα προσπερασμα.Η ελλειψη εγκταλειψεων 100% φυσιολογικη και αναμενομενη κατ'εμε.
ΑΛΛΑ μη παραπονιεστε , παντα υπηρχαν αγωνες βαρετοι , παρελασεις τουλαχιστον τωρα υπαρχει βαθμολογικο ενδιαφερον.Καλά...έχουν γίνει 5 αγώνες στους οποίους η Ferrari κέρδισε τους 3...κι συ πιστεύεις ότι το έχασε...whatever...
-
Το οτι εχει κερδισει τους 3 απο τους 5 αγωνες, και βρισκεται 20 βαθμους πισω στο κατασκευαστων δεν ειναι και τοσο προς τιμην της...
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
οσοι λενε για team orders , ο τακης τη γνωμη του λεει , δε πα να πει οτι ισχυει κιολας.
η μονη ευκαιρια του Χαμιλτον ηταν στα δοκιμαστικα , στον αγωνα δεν ειχε καμια τυχη , μαλλον ειχε τυχη που τερματισε με τοσα γλυστριματα.
ΑΛΛΑ μη παραπονιεστε , παντα υπηρχαν αγωνες βαρετοι , παρελασεις τουλαχιστον τωρα υπαρχει βαθμολογικο ενδιαφερον.Καλά...έχουν γίνει 5 αγώνες στους οποίους η Ferrari κέρδισε τους 3...κι συ πιστεύεις ότι το έχασε...whatever...
Αντε γεια!
λαθος κανεις εγω δεν κανω προβλεψεις οπως καποιοι αλλοι.
και θυμαμαι τι εγινε και περισυ , επισης πιστευω οτι εχει ακομα το πιο γρηγορο μονοθεσιο.παρολαυτα ειναι 20 ποντους πισω με 1,5 οδηγο.
χανει το τρενο λεω, οχι το εχασε, εσυ διαφωνεις οτι χανει το τρενο ? οχι? δηλαδη τι κανει?
Αντε γεια! -
Συμφωνω με τον patro στα περισσοτερα:
Σωστα, παρα τα οσα ειπωθηκαν περισσοτερες πιθανοτητες ειχε να χασει θεση ο Lewis παρα να κερδισει (τουλαχιστον εγω αυτο περιμενα), και κινηθηκε πολυ σωστα στην εκκινηση. Edit: Περι στρατηγικης, στη Μελβουρνη ηταν ο Alonso ο πιο 'βαρυς' και το εκμεταλλευτηκε στο pitstop, κατι που δεν ειχε τα 'κοτσια' να πετυχει σημερα ο Hamilton.
Σωστο κι αυτο, φανηκε πιστευω καποια διαφορα κλασης, ο ιδιος αλλωστε ειπε οτι ακουμπησε καμποσες φορες τις μπαριερες ακομα και προς το τελος, βεβαια μπορει να εκανε και λιγη πλακα... Ο Alonso εδωσε πιστευω την απαντηση του σε σε διαφορες π@π@ριες του στυλ ο Lewis ειναι ο καλυτερος οδηγος, κερδιζει τον teammate του, εχει πολλες ελπιδες να κερδισει με τη στρατηγικη κλπ. Χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι εντυπωσιακος για την ηλικια & εμπειρια του.
Σε αυτο δε συμφωνω τοσο, ειναι νωρις ακομα, περσι η διαφορα ηταν τετραπλασια στα μισα της χρονιας και ηρθαν τα πανω κατω. Αλλα: Την ηττα που επαθε σημερα η Ferrari απο πλευρας αποδοσης δεν την περιμεναν ουτε οι πιο αισιοδοξοι αντιπαλοι τους. Τσοντα οπως ειπε και ενας προηγουμενος. Ας ελπισουμε να βρισκονται πιο κοντα στις επομενες νορμαλ πιστες.
ΑΛΛΑ μη παραπονιεστε , παντα υπηρχαν αγωνες βαρετοι , παρελασεις τουλαχιστον τωρα υπαρχει βαθμολογικο ενδιαφερον.Ειπαμε δεν υπαρχει λογος να γινονται μαχες και προσπερασματα, το οτι δεν κανουν λαθη οι οδηγοι και οι ομαδες ειναι προς τιμην τους και δειχνει σε τι επιπεδο επαγγελματισμου εχει φτασει το σπορ, χαωδης διαφορα σε σχεση με προηγουμενα χρονια. Και μην παραπονιεστε πολυ γιατι δεν κολωνουν οι Moseley & σια να εισαγουν ερμα & ανεστραμμενα grid και να τη διαλυσουν τελειως τη formula1.
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Και μην παραπονιεστε πολυ γιατι δεν κολωνουν οι Moseley & σια να εισαγουν ερμα & ανεστραμμενα grid και να τη διαλυσουν τελειως τη formula1.Eυχαριστούμε κύριε Μόσλεϋ! Τι ωραίο πρωτάθλημα που μας προσφέρετε!
Επίσημο thread:GP Mονακό 2007