-
Ο χρήστης nestoraero έγραψε:
ο στρατος στην ελλαδα υπαρχει για την καταπολεμηση της ανεργιας (οπως και η αστυνομια)
φανταζεσται να εψαχναν για δουλεια και οι μονιμοι ??
και ολοι οι αρρενες να εμπαιναν στην αγορα εργασια 1-2 χρονια νωριτερα ??
και απο που θα επερναν μετα τις μιζες τους οι διαφοροι αν δεν υπηρχαν τα κονδυλια για την αμυνα???ελπιζω να μη σας χαλασω την διαθεση αλλα εκτος απο καποιες μεμωνομενες εξαιρεσεις ο στρατος μας (και οχι μονο 'μας' για να ειμαστε δικαιοι) ειναι οτιδηποτε αλλο απο αυτο που λει οτι ειναι
Διαφωνω με την παραπανω φραση σου.
Περα απο την οποια εικονα εχει βγει προς τα εξω,αν δεν υπηρχε ο στρατος,το ναυτικο και η αεροπορια,τωρα θα ειχαμε ονοματα του τυπου μουσταφα,αλι κλπ κλπ και το Αιγαιο θα ηταν μια ωραια εσοχη ωθομανικου κρατους.
Επειδη βλεπω τα πραγματα απο την μεσα μερια,για τα τελευταια 10 χρονια,η εξελιξη ειναι τεραστια σε ολους τους τομεις.
Μπορει γενικως να φαινομαστε κουκουρουκου,αλλα οταν σφιξουν οι κ**οι,εκει γινομαστε ολοι(μονιμοι και μη)επαγγελματιες και με το παραπανω.Ζωντανο παραδειγμα εχω δει με τα ματια μου,τον Φλεβαρη του '96 στα Ιμια.
Το συμπερασμα που εβγαλα εγω τοτε,ειναι οτι αν γινει η στραβη, το εμψυχο δυναμικο που διαθετουμε,εστω και με ελειπη εξοπλισμο,θα ανταποκριθει οσο το δυνατο καλυτερα στις υποχρεωσεις του.
Δεν λεω πως δεν υπαρχουν και ατομα που δεν αξιζουν να φορανε την στολη,αλλα αυτα τα γεγονοτα ειναι τα αποτελεσματα λαθος επιλογης ατομων,τις προηγουμενες δεκαετιες.
Τωρα με 100% επιλογη μεσω πανελληνιων εξετασεων,το επιπεδο εχει ανεβει παρα παρα πολυ.
Σιγουρα δεν ειναι δυνατον να αλλαξουν ολα σε 1 η 2 χρονια,αλλα καλλιο αργα παρα ποτε.Οι μιζες υπηρχαν,υπαρχουν και θα υπαρχουν,αλλα τις αποφασεις δεν τις παιρνουν οι στρατιωτικοι αλλα οι πολιτικοι.
Μιλαω για τα χοντρα πακετα.Οσο για τα στρατιωτικα μυστικα,ας μην ξεχναμε πως με τους γειτονες,ειμαστε 'συμμαχοι' στα πλαισια του ΝΑΤΟ.Οποτε ξερουν πολλα και μαλιστα με τις ευλογιες μας.
Ολα αυτα εντελως φιλικα και σε καμμια περιπτωση δεν θελω ανοιξω καποια διαμαχη,απλα ειναι η προσωπικη γνωμη ενος υπαξιωματικου του Π.Ν.
τώρα θα με παρεξηγήσεις... , αν θες και αν μπορείς να μου απαντήσεις σε μερικές διαπιστώσεις ερωτήσεις.
Εγώ θεωρώ ότι πάρα πολλοί μόνιμοι στο στράτευμα ζουν εις βάρος των άλλων πολιτών?
Και εξηγούμαι γιατί να παίρνουν εικονικά φύλλα πορείας οι μόνιμοι?
Δεν λειτουργούν αρκετές μονάδες άσκοπα?
Γιατί όταν κάποιος πάει στο εξωτερικό παίρνει διπλό μισθό και φέρνει αφορόλογητο αυτοκίνητο (όλοι ήθελαν να πάνε στην Κύπρο κάποια εποχή)?
Φάνταζομαι ότι θα ξέρεις ότι αρκετοί που πάνε ακόλουθοι στο εξωτερικό ή στο ΝΑΤΟ ξέρουν μέτρια αγγλικά.
Είχα ανθυπασπίστρια προϊσταμένη η οποία είχε πάει στις ΗΠΑ γραμματέας αεροπορικού ακόλουθου και δεν ήξερε λέξη στα αγγλικά. Γύρισε πίσω με BMW 318isΟι μισθοί των μονίμων και ιδίως από σμηνάρχους, συνταγματάρχες, πλοιάρχους και πάνω είναι παράλογα μεγάλοι.
Από παροχές άλλο τίποτα οικήματα, ΚΕΔΑ, λέσχες, supermarkets, νοσοκομεία τα πάντα.
Δεν είναι σωστό θεωρώ άνθρωποι με μεταπτυχιακά να κάνουν τον μπατλερ και τα γκαρσόνια στο Ζούμπερι επειδή ο ταξίαρχος έχει φέρει τους φίλους του. (Ο φαντάρος πληρώνεται με 1,000 δρχ/ μήνα)Στον ιδιωτικό τομέα για να πάρεις 2,000 Euro στην τσέπη φτύνεις αίμα.
δεν έχω τίποτα εναντίον σου, ίσα ίσα μάλιστα πολλοί καλοί και έξυπνοι του στρατεύματος είναι χωμένοι στο ψυγείο
-
Ο χρήστης maverick έγραψε:
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την Βραδυνή Αναφορά μετα την επιβεβαίσωση για το θάνατο των ΗΡΩΩΝ στο ελικόπτερο .Μ@@@ ταν στις σειρές χωρίς να έχουμε και κάποια ενημέρωση του τί είχε γίνει μέχρι που ένας μονιμος μας εξήγησε την σημασία αυτής της διαδικασίας:Καταμέτρηση ζωντανών -νεκρών εν καιρώ πολέμου ,και δεν είχαμε πόλεμο .
Δεν κατάλαβα τίποτα από αυτή τη φράση. Μήπως είναι εύκολο να μας το ξαναγράψεις καλύτερα;
Ο Γιάννης αναφέρεται στην διαδικασία κατά την οποία η υπομονάδα συγκεντρώνεται, ο υπαξιωματικός φωνάζει ένα-ένα τα ονόματα των στρατιωτών και αυτοί απαντούν 'παρών'. Συνήθως ο κόσμος βαριέται αυτή τη διαδικασία, χαλαρώνει και αρχίζει την κουβεντούλα. Σε συνθήκες πολέμου όμως αυτή η διαδικασία δεν είναι καθόλου βαρετή. Στην περίπτωση ας πούμε που ο υπαξιωματικός φωνάξει ένα όνομα και ο κάτοχός του δεν απαντήσει αυτό σημαίνει ότι είναι αγνοούμενος, ίσως νεκρός. Φαντάσου πώς νοιώθεις τότε...
Όταν μου το εξήγησαν κι εμένα αυτό είδα όντως με άλλο μάτι αυτή τη διαδικασία.
-
Ο χρήστης predator έγραψε:
Η αληθεια ειναι οτι εγω απο το 98 που απολυθηκα δεν εχω καμια σχεση περα απο καποιους γνωστους που πανε φανταροι οι ειναι μονιμοι
ομως λαμβανοντας υποψη οτι μεχρι να απολυθω ειχα την ευκαιρια να δω τον στρατο απο ολες του τις πλευρες και η εντυπωση που μου δημιουργηθηκε ηταν ακρως αρνητικη και τα στοιχεια που φτανουν σε μενα απο τις μετεπειτα πηγες που προανεφερα δεν ειναι και τοσο θετικα δεν εχω κανενα λογο να πιστευω οτι ακομα και αν υπαρχει βελτιωση τον τελευταιο καιρο ειναι τοσο θεαματικη ωστε να μπορουμε να μιλαμε για σοβαρο στρατευμαΚατ'αρχην να σου πω οτι γνωμη εχω για το πολεμικο ναυτικο και πολυ λιγο απο στρατο ξηρας.
Με ολο τον σεβασμο,δεν πιστευω πως στο χρονικο διαστημα μιας θητειας ειναι δυσκολο να δεις τον στρατο απο ολες τις πλευρες.
Επισης ειπα οτι η βελτιωση σε σχεση με μια 10ετια πριν ειναι θεαματικη και οτι εχει ακομα πολυ μελλον μπροστα.ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα
σε ερευνα που ειχε γινει το 96 στο χαιδαρι, μια απο τις πιο βησματικες και χαλαρες τοποθετησεις εδειξε οτι 40κατι των φανταρων ηταν χρηστες και 80κατι ειχαν δοκιμασει
σε κατασταση μαστουρας πως θα σφιξουν οι κωλοι ??
και ναταν σε φυλακιο στα ελληνοβουλγαρικα να πω, ηταν στο κεντρο των τηλεπικοινωνιωνΓια τα ποσοστα που αναφερεις,υπευθυνοι ειναι μονο οι φανταροι και οχι οποιοσδηποτε αλλος.
Πιστευω οτι σε φυλακιο στα Ελληνοβουλγαρικα,οι κωλοι ειναι σφιγμενοι συνεχεια και η υπευθυνοτητα σε μεγαλυτερο βαθμο απο οτι στο ΚΕΔΒ στο Χαιδαρι.
Ισως τωρα που το στρατευμα γινεται εντελως επαγγελματικο με την προσληψη των μονιμων φανταρων 10ετους υποχρεωσης,να μικρυνουν αυτα τα ποσοστα,γιατι πλεον δεν θα υπαρχει το 'απολυωμαι ψαρουκλες τα μαλλια μου κανω μπουκλες' και αλλα τετοια στιχακια.
Δεν βγαζω τους μονιμους απ'εξω,παντα θα υπαρχουν ατομα ανευθυνα και ανωριμα.Ευτυχως το ποσοστο ειναι μικρο. -
Ο χρήστης nestoraero έγραψε:
Πιστευω οτι σε φυλακιο στα Ελληνοβουλγαρικα,οι κωλοι ειναι σφιγμενοι συνεχεια και η υπευθυνοτητα σε μεγαλυτερο βαθμο απο οτι στο ΚΕΔΒ στο Χαιδαρι.Κατακριβεια τα ελληνοβουλγαρικα πλεον ειναι βυσματικη παραμεθοριος, τα φυλακια κλεινουν ενα-ενα, την φυλαξη αναλαμβανουν οι συνοριοφυλακες και οι φανταροι που πανε τωρα εκει μαθαινουν να ξυνονται αποτελεσματικα περιμενοντας μεταθεση ή απολυση ή καταργηση του φυλακιου τους
αυτο διαρκει τουλαχιστον 4-5 χρονια τωρακαι στα ελληνοτουρκικα η κατασταση ειναι απλα λιγοτερο αξιολυπητη
λιγο οι νεοι που μονιμως καταφθανουν ψαρωμενοι
λιγο οτι αργουν να ξεψαρωσουν απο τα φιδια που τους λενε οι παλιοι
(στην πρωτη μου υπηρεσια στην παραμεθοριο κοιμηθηκα με το οπλο και το πιστολι φωτοβολιδων διπλα στο κρεβατι γεματα, οπλισμενα και απασφαλισμενα, ενα maglite 30.000 candelight σε επιφυλακη και το πολυβομβιδοβολο συναρμολογιμενο δυο μετρα πιο περα
μια βδομαδα μετα εβαζα πινακιδα closed στην πορτα του φυλακιου )
λιγο οτι υπαρχει 'ο εχθρος'
αλλα μη αναφερομαστε και στο 'αξιομαχο'... -
Tωρα ψαχνουμε βελονες στα αχυρα.Αυτα θα σταματησουν(αν) μονο οταν γινουμε επαγγελματιες.Ως τοτε βλεπουμε.
Οπως ειπα και πιο πριν,ξερω απο ναυτικο μονο,απο Ελληνοβουλγαρικα δεν κατεχω,απλα προσπαθω να πω οτι δεν ειμαστε ολοι χαραμοφαηδες και οτι σιγα σιγα αλαζει το ολο σκηνικο.
Παντως αυτο που γινεται μας συμφερει ολους.Και η θητεια μειωνεται κατα πολυ και η δουλεια θα γινεται πιο σωστα απο ατομα που δεν θα ειναι προσωρινα στην οποια θεση,αλλα θα ειναι η δουλεια απο την οποια θα πληρωνονται,αυτο αλαζει τον τροπο με τον οποιο ενεργει καποιος κατα πολυ. -
Ο χρήστης predator έγραψε:
και οι φανταροι που πανε τωρα εκει μαθαινουν να ξυνονται αποτελεσματικα περιμενοντας μεταθεση ή απολυση ή καταργηση του φυλακιου τουςΚάπως σαν τον Εκατόνταρχο Τσαπατσούλιους;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
τώρα θα με παρεξηγήσεις... , αν θες και αν μπορείς να μου απαντήσεις σε μερικές διαπιστώσεις ερωτήσεις.
Εγώ θεωρώ ότι πάρα πολλοί μόνιμοι στο στράτευμα ζουν εις βάρος των άλλων πολιτών?
Και εξηγούμαι γιατί να παίρνουν εικονικά φύλλα πορείας οι μόνιμοι?
Δεν λειτουργούν αρκετές μονάδες άσκοπα?
Γιατί όταν κάποιος πάει στο εξωτερικό παίρνει διπλό μισθό και φέρνει αφορόλογητο αυτοκίνητο (όλοι ήθελαν να πάνε στην Κύπρο κάποια εποχή)?
Φάνταζομαι ότι θα ξέρεις ότι αρκετοί που πάνε ακόλουθοι στο εξωτερικό ή στο ΝΑΤΟ ξέρουν μέτρια αγγλικά.
Είχα ανθυπασπίστρια προϊσταμένη η οποία είχε πάει στις ΗΠΑ γραμματέας αεροπορικού ακόλουθου και δεν ήξερε λέξη στα αγγλικά. Γύρισε πίσω με BMW 318isΟι μισθοί των μονίμων και ιδίως από σμηνάρχους, συνταγματάρχες, πλοιάρχους και πάνω είναι παράλογα μεγάλοι.
Από παροχές άλλο τίποτα οικήματα, ΚΕΔΑ, λέσχες, supermarkets, νοσοκομεία τα πάντα.
Δεν είναι σωστό θεωρώ άνθρωποι με μεταπτυχιακά να κάνουν τον μπατλερ και τα γκαρσόνια στο Ζούμπερι επειδή ο ταξίαρχος έχει φέρει τους φίλους του. (Ο φαντάρος πληρώνεται με 1,000 δρχ/ μήνα)Στον ιδιωτικό τομέα για να πάρεις 2,000 Euro στην τσέπη φτύνεις αίμα.
δεν έχω τίποτα εναντίον σου, ίσα ίσα μάλιστα πολλοί καλοί και έξυπνοι του στρατεύματος είναι χωμένοι στο ψυγείο
Eυχαριστως να απαντησω οπου μπορω και οσο ξερω.
Πιστευω οτι κανεις δεν ζει εις βαρος κανενος,γιατι ολοι προσφερουν η προσεφεραν οτι τους ζητηθηκε.Αν μου λες για ατομα με 20-25 χρονια υπηρεσιας,ειναι λογικο να μην απαιτουνται τοσα και πολλα απο αυτους.
Για το αν καποιες μοναδες λειτουργουν ασκοπα,δεν ξερω.Ολα τα πλοια παντως εχουν τον σκοπο τους και μαλιστα δεν φτανουν κιολας.
Τα εικονικα φυλλα πορειας ειναι εναντι επιδοματων που δεν περνουμε.Στον ιδιωτικο τομεα εχει υπερωριες,σωστα;Οταν εγω φευγω ταξιδι απο 24 ωρες ως 3 μηνες,για βαλε ποσες υπερωριες επρεπε να παρω.Ασε τις υπηρεσιες που κανω οταν δεν ταξιδευω.Μετα πες μου οτι ειναι και πολλα τα λεφτα απο τα εν λογω φυλλα πορειας.
Επισης θελω να ρωτησω αν υπαρχει αντιτιμο στο να λειπεις 200-250 μερες τον χρονο απο το σπιτι σου,την γυναικα σου κλπ κλπ.Ως αναφορα την αποζημιωση εξωτερικου,επειδη και εγω αυτη την στιγμη ειμαι με μεταθεση στις Βρυξελλες,θα σου τα πω απο προσωπικες εμπειριες.
Κατ'αρχην να σου πω οτι τα παραπανω λεφτα δεν ειναι για να κανω τις διακοπες και τις βολτες μου,αλλα για να πληρωνω το ενοικιο και τα εξοδα μου.Για γκαρσονιερα εδω θες στην καλυτερη 500 ευρω τον μηνα,για να μην σου πω για φαγητα κλπ κλπ.
Στην τελικη καπως πρεπει να αποζημιωθω για το οτι αφησα τα παντα και τους παντες πισω για 2 χρονια.
Οσο για τα αγγλικα που λες,εγω οσους εχω γνωρισει εδω,μιλουν πολυ καλα.Στο κατω κατω,εδω δεν ειναι μονο στρατιωτικοι,αλλα και πολιτες,που πληρωνονται τα διπλασια απο εμενα.
Αν δεν κανεις σωστο προγραμματισμο,δεν μενει μια,οσο και αν το βλεπεις αδυνατο.Πλεον δεν υπαρχει το αφορολογητο στα αυτοκινητα,τα εκτελωνιζουμε κανονικα χωρις καμια ελαφρυνση.Ειμαστε η μοναδικη χωρα που συμβαινει αυτο,ολοι οι αλλοι τα αγοραζουν αφορολογητα,οπως και εμεις,αλλα δεν χρειαζεται να τα εκτελωνισουν στην χωρα τους,αντιθετα απο εμας.
Για τον μισθο των υψηλοβαθμων,δεν ξερω,εγω υπαξιωματικος ειμαι.Στην τελικη ολοι αυτοι δεν ειναι και πολλοι και για παρει καποιος 2000 ευρω τον μηνα θα πρεπει να ειναι με 30+ χρονια στην πλατη του και αν τα παρει.
Οσο για αυτους που σερβιρουν στις λεσχες αξιωματικων,οι ιδιοι το επελεξαν για να ειναι κοντα στο μεσον τους και να μην κουραστουν κατα την δειαρκεια της θητειας. -
nestoraero ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΠΛΗΡΩΣ!!!
ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:
ΟΣΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ Η' ΟΤΙ ΤΣΑΜΠΑ ΠΛΗΡΩΝΩΝΤΑΙ, Ή ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ 'Η ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.............ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ-ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ 'ΠΡΟΝΟΜΙΑ'????
IF YOU DARE, DO IT!!! -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Äåí èá îå÷Üóù ðïôÝ ôçí ÂñáäõíÞ ÁíáöïñÜ ìåôá ôçí åðéâåâáßóùóç ãéá ôï èÜíáôï ôùí ÇÑÙÙÍ óôï åëéêüðôåñï .Ì@@@ ôáí óôéò óåéñÝò ÷ùñßò íá Ý÷ïõìå êáé êÜðïéá åíçìÝñùóç ôïõ ôß åß÷å ãßíåé ìÝ÷ñé ðïõ Ýíáò ìïíéìïò ìáò åîÞãçóå ôçí óçìáóßá áõôÞò ôçò äéáäéêáóßáò:ÊáôáìÝôñçóç æùíôáíþí -íåêñþí åí êáéñþ ðïëÝìïõ ,êáé äåí åß÷áìå ðüëåìï .
Äåí êáôÜëáâá ôßðïôá áðü áõôÞ ôç öñÜóç. ÌÞðùò åßíáé åýêïëï íá ìáò ôï îáíáãñÜøåéò êáëýôåñá;
Ï ÃéÜííçò áíáöÝñåôáé óôçí äéáäéêáóßá êáôÜ ôçí ïðïßá ç õðïìïíÜäá óõãêåíôñþíåôáé, ï õðáîéùìáôéêüò öùíÜæåé Ýíá-Ýíá ôá ïíüìáôá ôùí óôñáôéùôþí êáé áõôïß áðáíôïýí 'ðáñþí'. ÓõíÞèùò ï êüóìïò âáñéÝôáé áõôÞ ôç äéáäéêáóßá, ÷áëáñþíåé êáé áñ÷ßæåé ôçí êïõâåíôïýëá. Óå óõíèÞêåò ðïëÝìïõ üìùò áõôÞ ç äéáäéêáóßá äåí åßíáé êáèüëïõ âáñåôÞ. Óôçí ðåñßðôùóç áò ðïýìå ðïõ ï õðáîéùìáôéêüò öùíÜîåé Ýíá üíïìá êáé ï êÜôï÷üò ôïõ äåí áðáíôÞóåé áõôü óçìáßíåé üôé åßíáé áãíïïýìåíïò, ßóùò íåêñüò. ÖáíôÜóïõ ðþò íïéþèåéò ôüôå...
¼ôáí ìïõ ôï åîÞãçóáí êé åìÝíá áõôü åßäá üíôùò ìå Üëëï ìÜôé áõôÞ ôç äéáäéêáóßá.
Áêñéâþò ...ôïõëÜ÷éóôïí ãéá ìÝíá ôï Ýñãï îáíáðáß÷ôçêå ìåôÜ ôçí áõôïêôïíéÜ óõíáäÝëöïõ óôï ôÜãìá .Åßíáé ðßêñá íá áêïýò áõôü ôï .
-
Να πω κι εγω?
Παρουσιαστηκα 07/95, σειρα 238, ειδικοτητα Μαγειρας.
Ημουνα στο Σωμα Υλικου Πολεμου, δηλαδη παρουσιαστηκα στη Λαμια, μετα πηγα Γυθειο για 2 μηνες και μετα πηγα στο θρυλικο Μαυρονερι. (Οποιος δεν ξερει που ειναι του λεω οτι βρισκεται στο Κιλκις.
Τελευταια μεταθεση στο Τυμπακι απο οπου και απολυθηκα.
Κουφαλες, να σας φτιαξω μουσακα απο τα χερακια μου, να τα παιξετε !!!!!!!!!!
Καλα ητανε δεν λεω, αλλα το σωμα αυτο δεν εχει πολλα ατομα και χτυπουσα υπηρεσια μεχρι την τελευταια μερα. -
Είναι φυσικό να είναι διαφορετική ή οπτική γωνία με την οποία βλέπει και αξιολογεί το στρατό ένας μόνιμος όπως εγώ και ένας στρατεύσιμος. Είναι επίσης λογική η πικρία που νιώθουν και το αίσθημα του χαμένου χρόνου. Καταρχήν δεν αμείβονται και συχνά η θητεία αποτελεί τροχοπέδη για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία ή αποκατάσταση. Μεγάλο μέρος όσων αφορά το πόσο καλά θα περάσει η θητεία παίζει η τύχη, όχι μόνο όσων αφορά τις μεταθέσεις αλλά και ποιους θα έχεις σαν προϊσταμένους ή συνεργάτες. Αυτό δυστυχώς δεν αλλάζει και κακά τα ψέματα ισχύει σε μεγάλο βαθμό και στον ιδιωτικό τομέα, όπως και η ιεραρχία που συχνά είναι το μεγάλο πρόβλημα για τους στρατεύσιμους, απλός στην αγορά εργασίας οι ανώτεροι δεν φορούν γαλόνια και οι ποινές δεν είναι απλός μερικές μέρες χωρίς έξοδο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο στρατός έχει να δώσει πολλά στο νέο που από μαθητής (τις περισσότερες φορές) πρέπει να μετεξελιχθεί σε ενεργό και παραγωγικό πολίτη μετά το πέρας της θητείας του. Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος, το ίδιο και ο στρατός αφού είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Είναι σίγουρο ότι θα συναντήσεις κάθε λογής ανθρώπους. Όσων αφορά την Αεροπορία που έχω την τύχη να υπηρετώ, τον σμηνίτη οι περισσότεροι δεν τον αντιμετωπίζουμε σαν καθαρίστρια, αλλά σαν συνεργάτη, γιατί το έργο που παράγεται είναι μεγάλο και ποικιλόμορφο και κάθε γνώση και δεξιότητα είναι πολύτιμη. Αν δεν σταθείς απέναντι με αίσθημα αντιπαράθεσης αλλά ενταχθείς στο σύνολο με διάθεση να προσφέρεις ότι μπορείς, πολύ δύσκολα θα συναντήσεις «δύσκολες» συμπεριφορές, χωρείς να σημαίνει ότι αυτό γίνεται πάντα. Όσων αφορά τις απολαβές και τις ευκολίες, αν πιστεύεται ότι 1100 ευρό μετά από 16 χρόνια υπηρεσία και 35 εργάσιμα οκτάωρα τους νορμάλ μήνες (χωρίς ασκήσεις, αξιολογήσεις, επιθεωρήσεις, κρίσεις κ.λ.π.) και με τη δαμόκλειο σπάθη της μετάθεσης πάνω από το κεφάλι σου, είναι πολλά τότε δεν ξέρω τι άλλο να πω, ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
δεν ξέρω τι άλλο να πω, ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.Ρε παιδιά μερικές ερωτήσεις έκανα μην το παίρνετε τόσο στραβά , δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα μαζί σας.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΑΥΛΩΝΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1996, ΣΕΙΡΑ 243. ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ. ΕΚΑΝΑ 12 ΜΗΝΟ ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ. ΑΣΣΗΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΗΣ LEOPARD.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΔΗΓΗΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑ. ΩΡΑΙΟ ΜΑΡΑΦΕΤΙ ΤΟ ΑΡΜΑ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΕΙΣ.Γειά σού ρέ τιμημένε Π.Α.Μ.Α.-Leo!!!
90 ΣΤ,Αυλώνα,Πυροβολητής Λέοπαρντ( 1-GR τότε),μέ μία καί μοναδική μετάθεση στό Λιτόχωρο Πιερείας.
Περάσαμε δύσκολες μέρες μέ τήν επιφυλακή(λόγω τής εισβολής στό Ιράκ),μέ κάτι υπηρεσίες νά φτάνουν καί τίς 27'μέσα'-ΜΙΑ 'εξω ,Με αποτέλεσμα μέχρι νά απολυθώ να έχω περόπου ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ώρες υπηρεσίας.
Ιστορίες ΤΡΕΛΛΑΣ,άπειρες.Δέν πιστεύω νά χωράει τόσο πράμα τό φόρουμ.
Φυσικά υπηρέτησα δεκαοχτάμηνο,κάι απολύθηκα έχωντας χάσει οχτώ μέρες άδεια 'μικράς διάρκειας'Σα πολλοι LEOPARD-αδες δε μαζευτηκαμε???
96Β' ΟΔΜΑ LEOPARD 1A4GR Λιτοχωρο ΠιεριαςΦιλικα Λαμπρος
-
Ο χρήστης Labros έγραψε:
Σα πολυ LEOPARD-αδες δε μαζευτηκαμε???
Λάμπρο,άν βρούμε άλλον έναν θά γίνουμε ολόκληρο 'πλήρωμα'!!!
Πενταετής ήσουνα; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σα πολυ LEOPARD-αδες δε μαζευτηκαμε???
Λάμπρο,άν βρούμε άλλον έναν θά γίνουμε ολόκληρο 'πλήρωμα'!!!
Πενταετής ήσουνα;Γουσταρω !!! Οχι δεν ημουν πενταετης...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
δεν ξέρω τι άλλο να πω, ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.
Ρε παιδιά μερικές ερωτήσεις έκανα μην το παίρνετε τόσο στραβά , δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα μαζί σας.
Χαλαρουαζ Χρηστο,δεν τρεχει τιποτα
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΑ !!!